Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 09-02-02

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2009

Αριθμός Δελτίου: 183948648

Έκδοση 1

brf0202

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα.

" Σήμερα, Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου, στις 13.30, ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, μαζί με τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου και Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με το Προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, μετά από γραπτό αίτημα, το οποίο διατύπωσαν προς τον Πρωθυπουργό, οι εκπρόσωποι της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος.

" Αύριο, στις 12.00, θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, η Κυβερνητική Επιτροπή, στο Μέγαρο Μαξίμου. Για το θέμα της συνεδρίασης θα ενημερωθείτε αργότερα.

Η αυριανή ενημέρωση θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, θα ήθελα να καταλάβω το σκεπτικό της κυβέρνησης που αποφάσισε να μην επιτρέψει στους αγρότες από την Κρήτη, να κάνουν την πορεία τους με τα τρακτέρ και να φθάσουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και γιατί, προσπαθώ να καταλάβω πραγματικά, ποιος ιθύνων νους βρίσκεται πίσω από όλο αυτό το σχέδιο, όπου τραυματίστηκαν άνθρωποι, συνταξιούχοι, συνελήφθησαν οι διαδηλωτές, χτυπήθηκε βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και εν πάση περιπτώσει, έχει δημιουργηθεί ένα χάος σήμερα, στην περιοχή του Πειραιά, μόνο και μόνο, για να μην επιτραπεί να κάνουν την πορεία τα τρακτέρ μέχρι το Υπουργείο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σημασία έχει να διεξάγουν οι ενδιαφερόμενοι το διάλογο, τον οποίο επιδιώκουν, με τους αρμοδίους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο διάλογο αυτό, η κυβέρνηση είναι ανοιχτή. Ήδη, από προχθές, είχε διαμηνυθεί στους ενδιαφερόμενους ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, θα μπορούσε χθες να τους συναντήσει στο Υπουργείο. Τους όρισε, δηλαδή - -χωρίς να διευθετηθεί η ακριβής ώρα- - ένα ραντεβού για να συναντηθούν και να μιλήσουν για τα θέματα που τους απασχολούν. Και το λέω αυτό για χθες, διότι, όπως γνωρίζετε, ο κ. Χατζηγάκης επρόκειτο, σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο είχε - -και έτσι έγινε- - να αναχωρήσει σήμερα για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να έχει εκεί διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλους ιθύνοντες. Πέρα από αυτό, όταν έφθασαν οι αγρότες της Κρήτης σήμερα στον Πειραιά, τους διαμηνύθηκε επίσης από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, ότι είναι έτοιμος να τους συναντήσει και στο γραφείο του ή αν δεν θέλουν να πάνε στο γραφείο του - -και θα πήγαιναν εκεί με πούλμαν που θα τους διέθετε η ελληνική Πολιτεία- - θα μπορούσε κάλλιστα να κατέβει ο ίδιος στον Πειραιά για να συζητήσουν. Το ουσιαστικό, δηλαδή, είναι να γίνει συζήτηση, όχι να γίνει διαδήλωση με τρακτέρ μέσα στο κέντρο της πόλης, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ και να παρακωλυθεί ολόκληρη η λειτουργία της. Συνεπώς, όσοι προσπάθησαν με υπερβολικές ενέργειες να βγουν από το λιμάνι, απλώς απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της τάξης. Δε νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Αθήνας και όχι μόνο, θα επικροτούσε μια τέτοια διαμαρτυρία, που λέω: Στόχο δεν έχει το διάλογο; Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο. Θα πρέπει και η άλλη πλευρά, αν θέλει, να κάνει διάλογο.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Πολύ ωραία. Άκουσα την απάντησή σας. Εγώ, όμως, δεν καταλαβαίνω το εξής: Αν, εν πάση περιπτώσει, οι αγρότες ήθελαν να διαμαρτυρηθούν, γιατί θεωρούν ότι δεν συμπεριλαμβάνονται μέσα στο πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ, η απάντηση ήταν τα δακρυγόνα; Η απάντηση ήταν το να πέφτει ξύλο στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά; Και τη στιγμή, μάλιστα, κύριε Εκπρόσωπε, που ο κ. Μαρκογιαννάκης, μόλις χθες είχε πει «εμείς δεν ξεφουσκώνουμε λάστιχα, ούτε χτυπάμε, όπως χτύπησε το ΠΑΣΟΚ τους συνταξιούχους». Δεν χτυπάτε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ακριβώς αυτό είναι που δεν έγινε...

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν χτυπήσατε; Δεν ρίξατε δακρυγόνα σήμερα; Τα βλέπει όλος ο κόσμος στις τηλεοράσεις.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τα δακρυγόνα δεν είναι κίνηση βίας. Είναι κίνηση απώθησης κάποιων, οι οποίοι θέλουν να παραλύσουν τη λειτουργία ολόκληρης της πόλης. Στο άλλο θέμα στο οποίο αναφερθήκατε, σύμφωνα με την πληροφόρηση την οποία έχω, για τους αγρότες της Κρήτης και συγκεκριμένα για τους ελαιοπαραγωγούς έχει προβλεφθεί ποσό αποζημιώσεων για τις καλλιέργειές τους. Συνολικά, για τους ελαιοπαραγωγούς σε όλη την Ελλάδα, αν θυμάμαι καλά, είναι 50 εκατομμύρια ευρώ και θα γίνει η κατανομή. Παρόλα ταύτα - -επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά- - οι αρμόδιοι της ελληνικής κυβέρνησης είναι εκεί για να συζητήσουν. Και σημασία έχει ο διάλογος.

ΧΙΩΤΗΣ: Στο ίδιο θέμα. Η κυβέρνηση, παρόλα αυτά, έχει την άποψη ότι οι Έλληνες μπορούν να διαδηλώνουν ελεύθερα. Και αναρωτιέμαι, γιατί δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες των τρακτέρ, οι αγρότες να διαδηλώσουν ελεύθερα, όταν η Αστυνομία στο πρόσφατο παρελθόν έχει επιτρέψει σε ομάδες να παραλύσουν την πόλη, όταν μάλιστα αυτές οι ομάδες ούτε το διάλογο είχαν ως στόχο τους, και κουκούλες φορούσαν και καταστροφές έκαναν. Γιατί, δηλαδή, δείχνετε στους αγρότες μια άλλη στρατηγική απ` αυτή που είχατε μέχρι το πρόσφατο παρελθόν;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει προς τους εκπροσώπους των Ελλήνων αγροτών μια στρατηγική, για να χρησιμοποιήσω τη δική σας φράση, κατανόησης και αντιμετώπισης των προβλημάτων τα οποία έχουν και των αιτημάτων τα οποία υποβάλλουν. Είμαι βέβαιος - -και δεν εννοώ εσάς προσωπικά - - ότι πρώτοι θα είχατε σπεύσει να ψέξετε την κυβέρνηση και να επικρίνετε την κυβέρνηση, εάν είχε επιτρέψει να μετατραπεί η μείζων περιοχή των Αθηνών, σε μια περιοχή που θα ήταν ολοκληρωτικά αποκλεισμένη. Κανείς δεν θα μπορούσε να πάει πουθενά. Σημασία - -επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά- - έχει ο διάλογος. Θέλουν το διάλογο; Όσοι θέλουν το διάλογο, βρίσκουν τις πόρτες της κυβέρνησης ανοικτές. Είναι ανοικτές και θα παραμένουν ανοικτές.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Σε ένα άλλο θέμα κ. Εκπρόσωπε. Πέστε μου, από τη στιγμή που η κυβέρνηση με κάθε τρόπο διατείνεται ότι δεν υφίσταται θέμα πρόωρων εκλογών, γιατί συντονισμένα δύο κορυφαίοι Υπουργοί, ο κ. Παυλόπουλος, η κ. Μπακογιάννη, αλλά και ο Γραμματέας του κόμματος κ. Ζαγορίτης, έθεσαν θέμα εκλογικού νόμου; Εφόσον δεν τίθεται θέμα εκλογών, προς τι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εννοείτε την αναφορά στη διάταξη του Συντάγματος.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Θέμα εκλογικού νόμου.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Διότι όσα έθεσαν τα τρία πρόσωπα που αναφέρατε, έχουν σχέση με μια διάταξη του Συντάγματος που λέει συγκεκριμένα πράγματα. Και δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί η συζήτηση για μια διάταξη του Συντάγματος, εκλαμβάνεται αυτομάτως, άνευ λόγου, ως εκλογολογία. Δεν είναι. Εκείνο το οποίο θέλει να πει η κυβέρνηση είναι κάτι πολύ απλό: Η χώρα - -το έχουμε πει και το ξαναλέμε- - χρειάζεται όσο το δυνατόν πιο σταθερή κυβέρνηση. Και πιστεύει, ακριβώς, ότι με την εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου του Συντάγματος - -αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι το άρθρο 54- - και την εφαρμογή από τις επόμενες εκλογές του εκλογικού νόμου που κανονικά θα έπρεπε να εφαρμοστεί στις μεθεπόμενες εκλογές, εξασφαλίζεται ισχυρότερη κυβέρνηση, ισχυρότερη πλειοψηφία. Τώρα, το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να το απορρίψει. Είναι δικαίωμά του. Κρίνεται, όμως, γι` αυτό από τον ελληνικό λαό.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, εάν το ΠΑΣΟΚ έλεγε ή απαντούσε καταφατικά σε αυτή την πρόταση που διατύπωσε και ο Υπουργός Εσωτερικών, η Υπουργός Εξωτερικών και ο Γραμματέας του κόμματος, δεν θα σήμαινε ότι πάμε άμεσα σε εκλογές; Απλά θα ίσχυε αυτή η δέσμευση για το 2010 ή 2011;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι διάταξη συνταγματική. Δεν ορίζει το χρόνο εκλογών. Ορίζει ποιος εκλογικός νόμος θα εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ίσως δεν καταλάβατε το ερώτημά μου. Εφόσον δεν συντρέχει λόγος να κάνουμε τώρα εκλογές, όπως σας έχω ακούσει με πολλούς τρόπους να λέτε πολλές φορές, εάν ο κ. Παυλόπουλος, η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Ζαγορίτης είχαν εισακουστεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μαζεύονταν αυτές οι 200 ψήφοι που είναι απαραίτητες στη Βουλή, δεν θα σήμαινε ότι πάμε αύριο σε εκλογές; Θα σήμαινε ότι αυτό ισχύει για ενάμιση χρόνο μετά;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα στην προηγούμενη ερώτηση που μου κάνατε. Και σας λέω ότι οποιαδήποτε συζήτηση για το χρόνο των εκλογών είναι άκαιρη.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Επ` αυτού, μπορώ; Εγώ το καταλαβαίνω ότι λέτε είναι άκαιρη οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα των εκλογών...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Για το θέμα του χρόνου των εκλογών.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Ναι, για το θέμα του χρόνου των εκλογών. Γιατί δεν είναι άκαιρη και μια συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας έδωσα αναλυτική απάντηση στην πρώτη ερώτηση που μου κάνατε.

ΧΙΩΤΗΣ: Παρόλα αυτά, παρά την άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να δεχθούν την πρόταση της κυβέρνησης, η ερώτησή μου είναι, η κυβέρνηση θα αναλάβει και επισήμως την πρωτοβουλία να φέρει στη Βουλή αυτή τη διάταξη και να γίνει η ψηφοφορία, όπως πρέπει να γίνει, κανονικά.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να πω κάτι σχετικά με αυτό.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Θα ήθελα να επανέλθω στο πρώτο θέμα, στο αγροτικό. Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Πιστεύετε ότι πίσω από τις σημερινές κινητοποιήσεις βρίσκονται κάποια κόμματα, βρίσκονται κάποιοι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχω τοποθετηθεί για όλα αυτά τα θέματα. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μου είχαν τεθεί οι ερωτήσεις τις αμέσως προηγούμενες ημέρες. Ο,τι έχω πει, ισχύει.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Επ` αυτού. Να σας το κάνω πιο συγκεκριμένο. Επειδή υπάρχει, διαβάζουμε σήμερα και σε πολλές εφημερίδες, ένας εμφύλιος μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Και θα σας πω συγκεκριμένα ότι ο κ. Γιαννόπουλος και ο κ. Νικηφοράκης έχουν ασκήσει κριτική για τους χειρισμούς που έκανε ο κ. Χατζηγάκης, ενώ ο κ. Κοκκινούλης κατηγόρησε, εν πάση περιπτώσει, τον κ. Γιαννόπουλο ότι ευθύνεται για τον κατακερματισμό του αγροτικού κινήματος. Πιστεύετε ότι πίσω από τις κινητοποιήσεις, δεδομένου ότι η Κρήτη είναι ένα συγκεκριμένο μέρος που ελέγχεται από τον κ. Μητσοτάκη, θα μπορούσε να υπάρχουν πίσω από αυτές τις κινητοποιήσεις που έγιναν σήμερα άνθρωποι οι οποίοι πρόσκεινται στην αντίληψη του κ. Μητσοτάκη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω σε τέτοια απίθανα σενάρια, τα οποία διατυπώνετε.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κρίμα. Σε άλλο θέμα, μου επιτρέπετε; Να πάμε σε μια συνέντευξη που έχει δώσει σήμερα στα «ΝΕΑ» η κ. Μπακογιάννη. Σε αυτή τη συνέντευξη, λοιπόν, η κ. Μπακογιάννη ερωτάται «τελικά τη μεγαλύτερη ζημιά στη Νέα Δημοκρατία την έκανε το Βατοπαίδι ή η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης;». «Τη μεγαλύτερη ζημιά στην πολιτική την υφίσταται κανείς όταν χάνει την πυξίδα του, όταν προτιμά να κρυφθεί πίσω από το δάκτυλό του αντί να τολμήσει να κινηθεί προς τα εμπρός». Εσείς τι καταλαβαίνετε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ καταλαβαίνω ότι η κ. Μπακογιάννη αναγνωρίζει ακριβώς στην κυβέρνηση ότι με όλες τις πρωτοβουλίες, τις οποίες παίρνει, κινείται συνεχώς προς τα εμπρός για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα, τα οποία προκύπτουν στη χώρα.

ΚΑΠΡΑΛΟΣ: Ήθελα να πάω σε ένα άλλο θέμα κ. Εκπρόσωπε και να ρωτήσω αν προβληματίζει την κυβέρνηση ότι κάποιες εταιρίες απέσυραν το ενδιαφέρον τους από τη διαδικασία της αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής. Τι θα γίνει από δω και πέρα; Μπορείτε να μας πείτε κάποια πράγματα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η διαδικασία, όπως γνωρίζετε, βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν, όταν ανοιχθούν οι φάκελοι των επενδυτών, που έχουν καταθέσει οι υποψήφιοι επενδυτές από τους νομικούς και οικονομικούς συμβούλους της ελληνικής κυβέρνησης και από τον Επίτροπο παρακολούθησης που έχει οριστεί από την ελληνική κυβέρνηση σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και του οποίου η παρουσία εξασφαλίζει έναν ακόμη πιο μεγάλο βαθμό διαφάνειας στην όλη διαδικασία. Σαφής εικόνα δεν θα υπάρξει και δεν μπορεί να υπάρχει μέχρι την Τετάρτη, οπότε σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω από τα αρμόδια Υπουργεία, θα συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων. Τότε, λοιπόν, θα έχουμε και περισσότερα στοιχεία.

ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, θέλω να ρωτήσω αν προβληματίζει την κυβέρνηση το γεγονός ότι καθημερινά έχουμε μεγάλες ακυρώσεις κρατήσεων, στον τουρισμό αναφέρομαι, για το καλοκαίρι που μας έρχεται, που αγγίζουν έως και το 50% σε ορισμένες περιπτώσεις.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω τα στοιχεία. Ευχαρίστως να ενημερωθώ και να σας απαντήσω. Μπορείτε, όμως, εύκολα να απευθυνθείτε στον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Μαρκόπουλο, ο οποίος θα σας δώσει όσα στοιχεία διαθέτει.

ΧΙΩΤΗΣ: Για το θέμα της Ολυμπιακής, θα ήθελα να σας ρωτήσω. Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία δεν είναι γνωστά, υπάρχουν πληροφορίες στον Τύπο ότι οι εταιρίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, προσφέρουν πολύ χαμηλό κόστος εξαγοράς της Ολυμπιακής. Ήθελα, λοιπόν, να σας ρωτήσω, το μοναδικό κριτήριο για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής παραμένει η εκδήλωση προσφοράς ή υπάρχει περίπτωση ο διαγωνισμός να κριθεί άγονος στην περίπτωση που κριθούν πολύ χαμηλές οι προσφορές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ανεξάρτητοι αποτιμητές έχουν κάνει σχετική αποτίμηση. Κανείς δεν γνωρίζει το ύψος της αποτίμησης. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να γίνει μία υγιής, σωστή αποκρατικοποίηση.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ο κ. Καραχάλιος, ο πρώην, κάτι πρώην εν πάση περιπτώσει, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, κάλεσε σε συνέντευξή του χθες τον κ. Ρουσόπουλο να παραδώσει την έδρα του. Ο κ. Καραχάλιος, εσείς τι αντιλαμβάνεστε, μιλάει ως πολίτης, ως πρώην, είναι τίτλος το «πρώην», εκτός από τον κ. Μητσοτάκη, φαντάζομαι. Αναγνωρίζετε, δηλαδή, τον τίτλο του κ. Καραχάλιου, ο οποίος ζητά να παραδώσει ο κ. Ρουσόπουλος την έδρα του;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν κάνω κανένα σχόλιο.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 2 February 2009 - 17:09:55 UTC