Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 09-05-14

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

Αριθμός Δελτίου: 201917949

Έκδοση 1

brf1405

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 14 Μαΐου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Γεια σας. Με συγχωρείτε για την καθυστέρηση, είχα πάει στην απονομή των βραβείων του Ιδρύματος Μπότση.

" Σήμερα, Πέμπτη 14 Μαΐου, στις 17.30, όπως έχει ανακοινωθεί - - σας υπενθυμίζω ότι πρόκειται για κάτι που αφορά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας - - θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ευρωεκλογών, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή.

" Αυτή την ώρα ολοκληρώνεται η συνάντηση που έχει ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Σέφερ.

" Αύριο, όπως έχετε πληροφορηθεί, στις 12.00 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, σε πλήρη σύνθεση.

Α.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ποιο θα είναι το θέμα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οικονομικά θέματα.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, υπάρχει ένα έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με το οποίο το Ελληνικό Δημόσιο ζητάει παράσταση πολιτικής αγωγής και συνομολογεί τις μίζες αξιωματούχων διαφόρων υπουργείων του ελληνικού κράτους, καθώς και πολιτικών των δύο μεγαλύτερων ελληνικών κομμάτων, από τα μαύρα ταμεία της Siemens. Θα ήθελα κατ αρχήν ένα σχόλιό σας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Υπάρχει τοποθέτηση του Υπουργείου Οικονομίας, από χθες το βράδυ, η οποία είναι ξεκάθαρη. Δεν συνομολογείται τίποτε από αυτά τα οποία αναφέρατε. Όσοι γνωρίζουν νομικά - -δεν θέλω να κάνω κανένα υπαινιγμό- - αντιλαμβάνονται περί τίνος πρόκειται. Το έγγραφο αυτό έχει νομικό περιεχόμενο και δεν πρέπει να του αποδίδεται καμία πολιτική σημασία.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ο απλός πολίτης όμως που δεν γνωρίζει νομικά...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή είναι η δική σας υποχρέωση...

ΦΑΝΙΔΗΣ: ... καταλαβαίνει ότι γνωρίζατε όλοι τι συνέβαινε. Αυτό είναι ένα συμπέρασμα...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι η δική σας υποχρέωση, η υποχρέωση των δημοσιογράφων, της υπεύθυνης δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης, είναι ακριβώς να εξηγήσει περί τίνος πρόκειται. Αυτό είναι ένα έγγραφο το οποίο αφορά στην παράσταση πολιτικής αγωγής του ελληνικού Δημοσίου. Γίνεται πάντοτε σε περιπτώσεις όπου το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να παραστεί. Λοιπόν, αυτή είναι δική σας αποστολή, να το εξηγήσετε δηλαδή. Εγώ σας εξήγησα, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου χθες, περί τίνος πρόκειται.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Επειδή είπατε ότι πρόκειται για ένα νομικό ζήτημα, ωστόσο δεν έχει τη βαρύτητά του, από τη στιγμή που το Δημόσιο ήταν εκείνο το οποίο παρέστη ως πολιτική αγωγή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μόλις εξήγησα περί τίνος πρόκειται. Η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας λέει τα εξής: Η παράσταση πολιτικής αγωγής του ελληνικού Δημοσίου έγινε προς υπεράσπιση των συμφερόντων του και απλώς περιγράφει τη δίκη στην οποία αυτό παρίσταται. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία του δικογράφου, ιδίως δε εκείνη που αναφέρεται σε δήθεν αποδοχή κατηγοριών, είναι παντελώς ανυπόστατη.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι στην επικαιρότητα εξακολουθεί να κυριαρχεί η σκανδαλολογία, ενώ η κυβέρνηση υποτίθεται ότι έκλεισε τη Βουλή για να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ βλέπω ότι εκείνο το οποίο κυριαρχεί όλο και περισσότερο, σε πολλά τμήματα της επικαιρότητας και σε πολλά τμήματα της Δημόσιας Διοίκησης, παρά την απέλπιδα, απεγνωσμένη προσπάθεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι η συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, για τα προβλήματα της οικονομίας, για τα ζητήματα που απασχολούν πραγματικά τον πολίτη.

Α.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Θέλω να επανέλθω στο έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου: Δεν έχει εντονότατες πολιτικές προεκτάσεις αυτό, από τη στιγμή που το αποδέχεται ουσιαστικά το Νομικό Συμβούλιο ότι υπήρξαν...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μα, μόλις σας εξήγησα περί τίνος πρόκειται. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ο εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου παρίσταται εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου για συγκεκριμένα πράγματα. Δεν έχει καμία πολιτική διάσταση.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ξέρετε όμως, επειδή αναφερθήκατε προηγουμένως στο συνάδελφο να διαβάζει και τον Τύπο και τα πρωτοσέλιδα, άλλη είναι η ερμηνεία που δίνει και ο Τύπος και ορισμένοι νομικοί...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Γι΄ αυτό είμαι εγώ εδώ, για να σας εξηγώ...

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ακριβώς. Νομίζω, ότι αν έχετε διαβάσει και τις εφημερίδες υπάρχει μια διάσταση, θα έλεγα πλήρης, σε σχέση με αυτά που λέτε εσείς, υποβαθμίζοντάς το μόνο σε ένα νομικό σημείωμα και από την άλλη (δεν ακούγεται) πολιτικές προεκτάσεις. Η ερμηνεία που του δίνουν είναι ότι ήταν σε γνώση του Δημοσίου, ενός δημόσιου φορέα και αν θυμάμαι καλά, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είναι γνωμοδοτικός σύμβουλος του κράτους, άρα το Δημόσιο είχε άποψη γι΄ αυτή την ιστορία της Siemens.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο,τι είχα να πω, το είπα. Ήταν ξεκάθαρο. Και εγώ άκουσα πολλούς νομικούς οι οποίοι ερμηνεύουν τα πράγματα, σύμφωνα με αυτά που σας είπα. Και αυτή είναι η μόνη, η ξεκάθαρη, η ανταποκρινόμενη στα πράγματα, ερμηνεία. Δεν υπάρχει καμία άλλη. Θα το δείτε άλλωστε και στη διαδρομή της υπόθεσης, εάν χρειαστεί.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Τότε η άλλη παράμετρος, πτυχή έστω και θα έλεγα που είχε χαρακτήρα αστυνομικό είτε ντετεκτιβίστικο, το ότι αυτό το έγγραφο χάθηκε στο φωτοτυπικό για κανένα μήνα, πού το αποδίδετε εσείς;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω τέτοιες λεπτομέρειες. Αυτές είναι ενδεχομένως δικές σας πληροφορίες, τις οποίες δεν επιθυμώ να συζητήσω.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δημοσιεύονται στον Τύπο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εκείνο το οποίο θέλω να σας πω είναι ότι όλα τα δημόσια έγγραφα (όλες οι παραστάσεις κ.τ.λ. είναι δημόσια έγγραφα), είναι γνωστά. Δεν κρύβονται, όπως λέτε εσείς, για να χρησιμοποιήσω τη δική σας έκφραση.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Επειδή θέλετε να πάτε στις ευρωεκλογές με πολιτικούς όρους και για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, πώς σχολιάζετε τα στοιχεία του ΟΟΣΑ ότι η φορολογία για τη μέση ελληνική οικογένεια αυξήθηκε κατά 50% την περίοδο 2004-2008;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω τα συγκεκριμένα στοιχεία. Θα μου επιτρέψετε να τα δω μέχρι αύριο ή αργότερα...

ΚΑΚΑΛΗΣ: (δεν ακούγεται)

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω εάν τα στοιχεία τα οποία μου προσκομίζετε είναι συνολικά...

ΚΑΚΑΛΗΣ: Χθεσινό δημοσίευμα είναι.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ εκείνο το οποίο γνωρίζω είναι ότι έχουν μειωθεί σημαντικά οι φορολογικοί συντελεστές για τους Έλληνες πολίτες. Αυτά είναι πέρα από οποιαδήποτε αμφισβήτηση και αυτό το γνωρίζουν όλοι.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Συγνώμη, (δεν ακούγεται) τιμαριθμοποιηθεί η φορολογική κλίμακα και γι` αυτό το λόγο αυξήθηκε η φορολογική επιβάρυνση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προφανώς, αγνοείτε ότι το ποσό του αφορολογήτου αυξήθηκε επί της θητείας της σημερινής κυβέρνησης από 10.000 σε 12.000 ευρώ.

ΚΑΚΑΛΗΣ: (δεν ακούγεται) κάμποσα χρόνια.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτό καλύπτει, αν μου επιτρέψετε να το πω - -δεν είναι επιστημονικά απολύτως ορθό- - τους πληθωρισμούς πολλών ετών.

ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ποιο χαρακτήρα έχει ακριβώς η συμμετοχή των Υφυπουργών σε σχέση με την οικονομία που θα συζητηθεί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν αντιλαμβάνομαι τι έννοια προσπαθείτε να αποδώσετε. Και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αν θυμάμαι καλά, ήταν παρόντες οι Υφυπουργοί.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Επειδή μιλάμε με πολιτικούς όρους πάντα μπροστά στις ευρωεκλογές, θα πείτε στον ελληνικό λαό τι έχει απογίνει με το πακέτο των 28 δις προς τις τράπεζες, πώς έχει φθάσει αυτή η ρευστότητα στα νοικοκυριά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Είναι τέσσερις μήνες που υλοποιείται και τίποτα δεν έχετε ανακοινώσει.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχουμε δώσει αρκετά στοιχεία. Γνωρίζετε ότι και οι πιστώσεις δίδονται - -σας λέω, για μια ακόμη φορά, όχι με το ρυθμό που θα θέλαμε, όχι με την ταχύτητα που εμείς θα θέλαμε- - αλλά είμαι βέβαιος ότι στην οικονομία τα πράγματα κινούνται.

Εκτός τούτου, σας υπενθυμίζω ότι έχουν δοθεί στην πρώτη φάση της εφαρμογής στήριξης του ΤΕΜΠΜΕ, δηλαδή του Ταμείου Εγγυοδοσίας, που δίνει το Ταμείο Εγγυοδοσίας προς τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, σημαντικότατος αριθμός δανείων, αν θυμάμαι καλά 27.000. Έχει μπει, ήδη, σε εφαρμογή η δεύτερη φάση. Αυτή είναι μια γιγάντια, πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, ώστε να ενισχυθούν και τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις και η οικονομία συνολικά.

ΓΚΑΤΣΙΟΣ: Μας είπατε προηγουμένως ότι το θέμα που θα απασχολήσει το Υπουργικό Συμβούλιο είναι κυρίως η οικονομία.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μάλιστα. Θέματα οικονομίας.

ΓΚΑΤΣΙΟΣ: Θα υπάρχει κάποιο μήνυμα του Πρωθυπουργού προς τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς, όσον αφορά στις ευρωεκλογές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο,τι ειπωθεί αύριο, να είστε βέβαιος ότι θα το πληροφορηθείτε.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Υπάρχει ένα ερώτημα. Για ποιο λόγο δεν συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο σήμερα και συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή Ευρωεκλογών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Γι` αυτό το θέμα, πρέπει να απευθυνθείτε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Το λέω, γιατί υπάρχουν δημοσιεύματα και δίδονται ερμηνείες ότι δεν θα ήθελε να έχει μπροστά του στην παρουσία του Πολιτικού Συμβουλίου ορισμένα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων τον κ. Βουλγαράκη.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι για θέματα που αφορούν τη λειτουργία κομματικών οργάνων θα πρέπει να απευθυνθείτε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο όπως γνωρίζετε από χθες, για τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έχει εκπρόσωπο την βουλευτή Επικρατείας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Λέτε ότι η πρώτη έγνοια σας είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, αλλά με το κλείσιμο της Βουλής υπάρχουν παρενέργειες, όσον αφορά την αντιμετώπιση κάποιων θεμάτων που είχατε πει ότι θα αφορούν την κρίση, ας πούμε τις εγγυήσεις για τα στεγαστικά δάνεια, το πακέτο για τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας, τα οποία τώρα πάνε πότε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μόλις επαναλειτουργήσει η Βουλή όλα αυτά τα θέματα θα εγκριθούν. Αυτά αφορούν, όπως αντιλαμβάνεστε όμως, τη λειτουργία της Βουλής. Δεν θα σας απαντήσω εγώ για θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Βουλής.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μπορείτε να μας απαντήσετε ίσως γιατί η ενέργεια αυτή του Πρωθυπουργού για κλείσιμο της Βουλής αποδοκιμάζεται από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης, η οποία πιστεύει ότι το έκανε για να συγκαλύψει σκάνδαλα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κακώς επικρατεί, αν επικρατεί - -που δεν το πιστεύω- - αυτή η εντύπωση.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δεν είδατε τα γκάλοπ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν κάνω κανένα σχόλιο για δημοσκοπήσεις. Δεν κάνω ποτέ και δεν πρόκειται να κάνω ούτε και σήμερα. Εάν εσείς την κρίση σας τη διαμορφώνεται διαβάζοντας κάποιους αριθμούς, είναι δικαίωμά σας. Δεν θέλω να αμφισβητήσω αυτό το δικαίωμά σας. Εγώ απλώς δεν το κάνω. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, αντιλαμβάνονται όλα όσα είπαμε τις τελευταίες ημέρες με τρόπο ξεκάθαρο. Και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ενδιαφέρεται πραγματικά να οδεύσει, να βηματίσει η χώρα προς τις εκλογές μέσα στα πλαίσια ενός υγιούς, παραγωγικού, εποικοδομητικού πολιτικού διαλόγου.

Αυτό πρέπει να είναι το ενδιαφέρον, το συμφέρον όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου.

ΖΟΡΜΠΑ: Δηλαδή να υποθέσουμε κ. Εκπρόσωπε, ότι η κυβέρνηση θεωρεί, μάλλον, ότι επετεύχθη ο στόχος του αιφνιδίου κλεισίματος της Βουλής που δεν ήταν άλλος από την επαναφορά της επικαιρότητας στα πραγματικά προβλήματα και στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές με πολιτικούς όρους.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρώτον: Δεν υπήρξε το στοιχείο αυτό το οποίο είπατε, επειδή πολλοί ισχυρίζονται διάφορα πράγματα. Η Βουλή συζήτησε διεξοδικά όλα τα εκκρεμή θέματα, τα οποία είχε μπροστά της. Συνεπώς, δεν υπάρχουν ενώπιον της Βουλής, όπως ισχυρίζονται κάποιοι ψευδώς, εκκρεμείς υποθέσεις.

Δεύτερον: Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών συμμερίζεται, συμβαδίζει με την άποψη ότι καθώς πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών, όλες οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται με καθαρά πολιτικούς όρους για τα θέματα που ενδιαφέρουν πραγματικά, ουσιαστικά, τους Έλληνες πολίτες.

ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Είπατε προηγουμένως ότι οι πολίτες θέλουν έναν προεκλογικό εποικοδομητικό διάλογο. Το ερώτημα είναι, σε αυτό το πλαίσιο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μία τηλεοπτική αναμέτρηση του Πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύει αυτό που σας είπα προχθές. Δεν βλέπουμε το λόγο γιατί θα έπρεπε να μην ισχύσουν, να μην εφαρμοστούν και αυτή τη φορά όσα ίσχυσαν στις περασμένες ευρωεκλογές.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Επιβεβαιώνετε την πληροφορία ότι ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στη Λέσχη Μπίλτεμπεργκ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω, αυτή τη στιγμή, κάτι να σας ανακοινώσω.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Θα δοθεί στη δημοσιότητα το κείμενο του χαιρετισμού;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες. Οι κανόνες αυτοί ισχύουν για όλους.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο για την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ σύμφωνα με τον οποίο, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει και προσπάθεια παραμερισμού του από την κυβέρνηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ αλλιώς τη διάβασα την έκθεση.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Προφανώς τη διαβάζουμε διαφορετικά. Είπατε είναι θέμα...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σε ορισμένους φορείς, κυρίως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιρρίπτεται η ευθύνη ότι δεν τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Δεν θέλω όμως να συμμεριστώ κάτι από αυτά τα οποία διαβάζω στον Τύπο. Θα ήθελα για αυτά τα θέματα να σας παρακαλέσω να απευθυνθείτε στο Υπουργείο Εσωτερικών, που έχει και την πλήρη, σφαιρική εικόνα του θέματος. Εκείνο το οποίο γνωρίζω είναι ότι όσον αφορά τις προσλήψεις στον Δημόσιο Τομέα, για τον οποίο έχει την ευθύνη η κυβέρνηση, τα κριτήρια είναι απολύτως αξιοκρατικά. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Τόσο αξιοκρατικά, όσο δεν ήταν ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δεν σας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι προσελήφθησαν με διαγωνισμό κάτω από το 1%. Το 1% περίπου των προσληφθέντων, έγινε με διαγωνισμό. Τα υπόλοιπα πως εγγυώνται την αξιοκρατία και την...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι δεν γνωρίζω τα στοιχεία. Συνεπώς, δεν μπορώ να σχολιάσω επί στοιχείων, τα οποία μου παραθέτετε εδώ.

Σας ευχαριστώ.

" Λόγω της αυριανής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου, δεν θα πραγματοποιηθεί. Η επόμενη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί, την Δευτέρα 18 Απριλίου 2009.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 14 May 2009 - 21:24:09 UTC