Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 09-07-09

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009

Αριθμός Δελτίου: 212381444

Έκδοση 1

brf0907

O ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Γεια σας.

Η κυβέρνηση θα καταθέσει το προσεχές διάστημα, προς ψήφιση στη Βουλή, διάταξη νόμου, σύμφωνα με την οποία επαναφέρεται το προηγούμενο καθεστώς στο θέμα των δημοσκοπήσεων. Συγκεκριμένα, θα απαγορεύεται εφεξής η δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων 15 ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών.

Γνωρίζετε ότι η σημερινή κυβέρνηση ήταν εκείνη που είχε αλλάξει το καθεστώς το οποίο ισχύει. Η πρόσφατη, όμως, εμπειρία, όπως αυτή αποτυπώθηκε στις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά κοινή αποδοχή, δεν επιβεβαίωσε την εκπλήρωση του σκοπού που είχε τεθεί, δηλαδή την πληρέστερη και επίκαιρη ενημέρωση των πολιτών μέσα από τις δημοσκοπήσεις.

Και αυτό γιατί η πληθώρα των δημοσκοπήσεων παρουσίασε έντονα αποκλίνουσες διαφορές και συνεχείς ανατροπές σε χρονικά διαστήματα που απείχαν ελάχιστα το ένα από το άλλο μεταξύ τους, με αποτέλεσμα αντί της επιδιωκόμενης πληρέστερης ενημέρωσης των πολιτών, να δημιουργηθεί σύγχυση. Και βεβαίως, αυτό δεν πρέπει, δεν επιτρέπεται να συμβαίνει σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία, όπως η δική μας.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΧΙΩΤΗΣ: Αν κατάλαβα καλά, είπατε ότι θα καταθέσετε τη διάταξη τις αμέσως προσεχείς ημέρες;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είπα το προσεχές διάστημα. Πρόκειται για μια σύντομη διάταξη, που λέει ότι καταργείται η τάδε διάταξη και επανέρχεται σε ισχύ η δείνα διάταξη. Αυτό θα γίνει σε ένα προσεχές νομοσχέδιο. Δεν είμαι σε θέση να σας πω, αυτή τη στιγμή, ποιο. Την πρωτοβουλία για την κατάθεση την έχει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

ΧΙΩΤΗΣ: Θέλω να ρωτήσω, εάν πριν από την κατάθεση της διάταξης, θα κάνετε κάποια μορφή διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς ή τις εταιρείες. Και το δεύτερο που θέλω να ρωτήσω είναι, γιατί η κυβέρνηση βιάζεται, κατά κάποιο τρόπο, έχει τέτοια σπουδή να το κάνει αυτό, από τη στιγμή που ο ορίζοντας των εκλογών είναι αρκετά μακριά από ό,τι μας λέτε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχετε δίκιο μεν σε αυτό που λέτε. Από την άλλη πλευρά, θα ήθελα να σας θυμίσω ότι ο υποφαινόμενος, προσωπικά, το βράδυ των ευρωεκλογών, σε ενημερωτική συζήτηση που είχα μαζί σας, είχα εκθέσει τον προβληματισμό τον οποίο έχουμε, και το ενδεχόμενο αυτής της αλλαγής. Όλοι γίναμε μάρτυρες της κατάστασης, όπως διαμορφώθηκε με τις αλλεπάλληλες, πολύ συχνές δημοσκοπήσεις εκείνο το διάστημα. Και θα θυμάστε ασφαλώς όλοι σας ότι παρόμοιες επιφυλάξεις, παρόμοιες τοποθετήσεις, ακούστηκαν και από άλλους, αν όχι από όλους πάντως από πολλούς πολιτικούς χώρους.

Συνεπώς, θεωρούμε ότι η ρύθμιση αυτή, την οποία εμείς οι ίδιοι είχαμε κάνει - -και δεν έχω καμία δυσκολία να το παραδεχθώ, αυτή δηλαδή που πρόκειται να καταργηθεί- - έχει αποδεχθεί ατελέσφορη. Και το προηγούμενο καθεστώς στο οποίο θα επιστρέψουμε, με βάση αυτή τη διάταξη που σας είπα, είναι πιο αποτελεσματικό. Εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα της Δημοκρατίας και όλων των πολιτών.

ΧΙΩΤΗΣ: Γι` αυτό σας ρωτώ. Θέλω να πω, θα γίνει κάποια διαβούλευση με τις εταιρείες; Αυτό είναι το πρώτο που θέλω να ρωτήσω. Δηλαδή, έχετε εικόνα, αν συμφωνούν, διαφωνούν κ.τ.λ. Και το δεύτερο που θέλω να ρωτήσω, είναι ότι αντιλαμβάνεστε ότι μια τέτοια ρύθμιση μέσα στο καλοκαίρι δημιουργεί υποψία επίσπευσης των εκλογών. Και μη μας κατηγορείτε μονίμως για σενάρια και φαντασιώσεις μας, όταν έρχεται μέσα στο καλοκαίρι αυτή η ρύθμιση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι μια ρύθμιση η οποία - -σπεύδω να το υπενθυμίσω- - στην ουσία έχει προαναγγελθεί. Δεν είναι ούτε αιφνιδιαστική, ούτε σηματοδοτεί κάτι συγκεκριμένο. Είναι μια ρύθμιση η οποία, κατά τη δική μας εκτίμηση, είναι απαραίτητη. Και, αντιθέτως, γίνεται σε ανύποπτο χρόνο, τη στιγμή δηλαδή που δεν υπάρχει ημερομηνία, ορίζοντας εκλογών, ένα μήνα μετά τις ευρωεκλογές.

Αντιθέτως, θα έπρεπε να επικριθεί η κυβέρνηση, αν κάτι το οποίο είχε εκφράσει, ανεπίσημα έστω, δια του Εκπροσώπου της, δεν γινόταν πράξη τώρα. Σε σύντομο χρόνο μετά τις εκλογές.

Όσο για το άλλο θέμα, νομίζω ότι είναι κοινή η διαπίστωση ότι πρέπει αυτό το καθεστώς το οποίο ίσχυσε στις ευρωεκλογές, να αλλάξει. Είναι η δύναμη της Δημοκρατίας όταν διαπιστώνει ότι κάτι δεν ήταν αποτελεσματικό, να το διορθώνει. Και είναι η δύναμη της δικής μας κυβέρνησης. Ένας λόγος παραπάνω.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Το προηγούμενο καθεστώς - -δεν θυμάμαι καλά- - απαγόρευε τις δημοσκοπήσεις μέσα από το Ιντερνετ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων μέσα από το Ιντερνετ δεν επιτρέπεται. Με νόμιμο τρόπο, λοιπόν, δεν μπορεί να γίνει δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων. Είναι σαφές αυτό.

ΚΑΛΑΡΥΤΗΣ: Είπατε ότι οι δημοσκοπήσεις είχαν μεταξύ τους, σε μικρό χρονικό διάστημα, αποκλίσεις και ανατροπές με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση αντί πληροφόρηση, κάτι που δεν επιτρέπεται σε μια ευνομούμενη χώρα. Υπονοείτε ότι παίζονταν παιχνίδια με τις δημοσκοπήσεις. Αυτός είναι ο λόγος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Δεν θέλω να αποδώσω δόλο και κακή πρόθεση σε κανέναν. Στη χώρα μας δραστηριοποιείται ένας σημαντικός αριθμός εταιρειών δημοσκοπήσεων, οι οποίες με ένα κώδικα, εντός ενός νομικού πλαισίου, κάνουν τη δουλειά τους. Σημασία έχει το αποτέλεσμα. Η σύγχιση η οποία, κατά τη δική μας εκτίμηση - -αλλά νομίζω και κατά την εκτίμηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών- - δημιουργήθηκε από αυτή την πολύ συχνή, αλλεπάλληλη δημοσίευση, δημοσιοποίηση πολλών αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων που έκαναν πολλές εταιρείες. Όπως γνωρίζετε, συχνά πολλές δημοσκοπήσεις σε μια ημέρα. Και αυτό αναφέρεται και στην αιτιολογική έκθεση από την οποία σας διάβασα μερικά αποσπάσματα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Υφίσταται καρτέλ δημοσκόπων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έγκειται σε μένα να εκφέρω δημόσια κρίση επ` αυτού.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, επειδή αντιλαμβάνεστε ότι με αυτή σας την ανακοίνωση σήμερα, από αύριο ενδεχομένως θα φουντώσουν πάλι τα σενάρια περί εκλογών, θέλω να σας ρωτήσω, τυπικά πότε θα γίνουν εκλογές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα σε αυτό το θέμα. Η εκλογολογία δεν εξυπηρετεί κανέναν. Και επειδή φαντάζομαι όχι εσείς, αλλά κάποιοι άλλοι θα πουν τώρα ότι η κυβέρνηση αναφέρεται σε εκλογές, επειδή εγώ απήντησα σε ερώτηση περί εκλογών, θα τονίσω για μια ακόμη φορά ότι εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η δουλειά μας, είναι το έργο μας, είναι οι μεταρρυθμίσεις με τις οποίες θέλουμε να πάμε τη χώρα μπροστά.

Και σας επαναλαμβάνω, για μια ακόμη φορά, ότι η ρύθμιση αυτή σε ανύποπτο χρόνο, σε πολύ μικρό διάστημα μετά τις ευρωεκλογές, είναι η καλύτερη απάντηση ότι εμείς λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας για σημαντικά ζητήματα όπως αυτό, που είναι ένα σημαντικό ζήτημα σε ανύποπτο χρόνο. Σε χρόνο που κρίνουμε ότι δεν θα επηρεάσει κάτι άλλο.

ΖΟΡΜΠΑ: Κύριε Εκπρόσωπε, εσείς μπορεί να μη μιλήσατε για εκλογές, μίλησε όμως χθες ο κ. Παπανδρέου επισήμως στον κ. Νίμιτς και μάλιστα του προανήγγειλε ότι θα γίνουν το αμέσως προσεχές διάστημα εκλογές στη χώρα μας. Έχετε κάποιο σχόλιο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχει τοποθετηθεί ο Πρωθυπουργός επανειλημμένα γι` αυτό το θέμα. Και νομίζω ότι είναι περιττό να αναφερθώ, για μια ακόμη φορά, κι εγώ. Με την ερώτησή σας αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, ποιος είναι, ποια πλευρά, ποιο κόμμα είναι εκείνο που συντηρεί το κλίμα εκλογολογίας στη χώρα, απλώς και μόνο για να εξυπηρετήσει δικές του μικροκομματικές σκοπιμότητες. Είναι το ΠΑΣΟΚ. Είναι ο αρχηγός του.

ΓΚΑΤΣΙΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, πώς μια πρόταση την οποία πριν από 48 ώρες χαρακτηρίζατε επικοινωνιακό πυροτέχνημα, τώρα η κυβέρνηση φαίνεται διατεθειμένη να τη συζητήσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας; Και αναφέρομαι στην πρόταση που φέρεται ότι θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά στην ευνοϊκή μεταχείριση κατηγορουμένων ή ανθρώπων που δίνουν στοιχεία για πολιτικού;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τοποθετήθηκα και χθες. Θα τοποθετηθώ, για μια ακόμη φορά σήμερα, με τρόπο ο οποίος, φαντάζομαι ότι θα κάνει ακόμη πιο σαφές τι θέλω να πω: Η θέση μας, η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής. Η ελληνική Δικαιοσύνη, με τη συμπαράσταση της κυβέρνησης, όποτε αυτό χρειάζεται και όποτε αυτό είναι επιτρεπτό από τις κείμενες διατάξεις, έχουν κάνει και θα συνεχίσουν φυσικά να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, ώστε οι πάντες να λογοδοτήσουν εκεί που πρέπει να λογοδοτήσουν, αν είναι ένοχοι.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι πριν από ένα χρόνο ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα, είχε ζητήσει τη συγκρότηση διακομματικής Επιτροπής με αποστολή τη σύνθεση απόψεων που να καταλήξει στην από κοινού προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων για την εμπέδωση της διαφάνειας στο δημόσιο τομέα και το δημόσιο βίο. Η πρόταση εκείνη είχε διαβιβαστεί τότε από τον Πρόεδρο της Βουλής στους επικεφαλής όλων των πολιτικών κομμάτων, αλλά δεν βρήκε καμία ανταπόκριση.

Θυμάστε ότι πριν από λίγους μήνες ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή του στον Πρωθυπουργό, ζήτησε την ανάληψη πρωτοβουλίας για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών. Ο Πρωθυπουργός, θεωρώντας ότι η πρόταση αυτή, όπως και άλλες συναφείς προτάσεις, μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου, επανέφερε την παλιά, δική του (αυτή που μόλις σας ανέφερα) πρόταση για διακομματική συνεννόηση, με στόχο ακριβώς την ενίσχυση της διαφάνειας παντού.

Και θα θυμάστε, επίσης, ότι ο Πρωθυπουργός είναι εκείνος που πρότεινε οι σχετικές συζητήσεις να γίνουν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ενημέρωσε για το θέμα αυτό τον Πρόεδρο της Βουλής και έδωσε σχετικές οδηγίες στους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης. Γνωρίζετε ήδη ότι γίνεται συζήτηση για το θέμα της ευθύνης των Υπουργών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Γνωρίζετε ότι συζητήθηκε, επίσης, στο ίδιο πλαίσιο το θέμα των ΜΜΕ, όπως σας είπα και χθες.

Και ενώ είχε εγκαινιαστεί αυτός ο διάλογος, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ άρχισε να αναζητά κάποια πυροτεχνήματα και ανήγγειλε ότι θα καταθέσει σχετική πρόταση νόμου, περιφρονώντας ταυτόχρονα τη διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Επαναλαμβάνω, λοιπόν: Η θέση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού ήταν και είναι απόλυτα σαφής, αλλά και γνωστή εδώ και καιρό σε όλους. Όλες οι προτάσεις που αφορούν, που σχετίζονται με την εμπέδωση της διαφάνειας στο δημόσιο τομέα και το δημόσιο βίο, μπορούν να κατατεθούν και είναι χρήσιμο να συζητηθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έτσι ώστε να προωθηθούν από κοινού όλες εκείνες οι ρυθμίσεις που και αναγκαίες είναι και εφικτές.

Η θέση μας, λοιπόν, θέλω να πω, με αυτή τη σύντομη παρουσίαση που σας έκανα, είναι συνεπής. Έχει χρονική συνέχεια. Και γι` αυτό ακριβώς, αυτό που σας είπα χθες εντάσσεται σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια.

ΧΙΩΤΗΣ: Μιας και έχουμε μπει στο θέμα της Siemens, θέλω να σας ρωτήσω το εξής: Το ΒΗΜΑ καταγράφει σήμερα πληροφορίες από τη Γερμανία, όπου φέρεται ο κ. Χριστοφοράκος να έχει δηλώσει στις εκεί εισαγγελικές αρχές ότι έχει δώσει χρήματα και στον κ. Τσουκάτο, αλλά και στον κ. Βαρθολομαίο. Θυμάμαι πολύ καθαρά τις δηλώσεις και του κ. Ζαγορίτη, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού που ανέφερε ότι δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας από τη Siemens. Θέλω να σας ρωτήσω αν επιμένετε σε αυτή τη δήλωση και πως εξηγείτε αυτή τη κατάθεση του κ. Χριστοφοράκου, εφόσον επιβεβαιωθεί.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως έχουμε πει επανειλημμένως, ουδέποτε δέχθηκε οικονομική ενίσχυση από την εν λόγω εταιρία.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, θα μου επιτρέψετε να μην κάνω εικασίες. Δεν είναι αρμοδιότητά μου να σχολιάζω φερόμενες μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες μάλιστα κατά το δημοσίευμα που επικαλεστήκατε, έχουν γίνει στο εξωτερικό και συνεπώς δεν μπορώ να γνωρίζω ούτε το περιεχόμενο, ούτε την εγκυρότητά τους.

ΧΙΩΤΗΣ: Το ρωτώ αυτό και για έναν άλλο λόγο: Διότι, από τη στιγμή που φέρεται ο κ. Χριστοφοράκος να εμπλέκει τον πρώην Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας, φαντάζομαι ότι η κυβέρνηση δυσκολότερα θα μπορεί να αρνηθεί την πρόταση για αμνήστευσή του, εφόσον δώσει στοιχεία. Γιατί ευλόγως θα κατηγορηθείτε ότι δεν του παρέχετε κάποια επιείκεια, για να μην μιλήσει.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχω τοποθετηθεί σε αυτό το θέμα. Εμάς, εκείνο που μας ενδιαφέρει - - το επαναλαμβάνω και το τονίζω για μία ακόμη φορά - - είναι να διεξαχθεί η έρευνα τόσο σε αυτή την υπόθεση, όσο και σε όλες τις υποθέσεις, σε βάθος, εξαντλητικά. Να χυθεί άπλετο φως σε κάθε πτυχή της. Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει και τίποτε άλλο. Αυτός είναι ο γνώμονας της συμπεριφοράς μας.

ΚΑΛΑΡΥΤΗΣ: Με βάση τους διαλόγους μεταξύ κατηγορουμένων, που είδαν το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα, Υπουργούς της κυβέρνησης, πολιτικά πρόσωπα εν γένει. Η κυβέρνηση έχει κάποιο σχόλιο για αυτό; Προβληματίζεται από το γεγονός ότι κάποιοι, οι οποίοι κατηγορούνται για τόσο βαριά αδικήματα, αναφέρονται σε πολιτικούς;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι αναφερόμενοι έχουν τοποθετηθεί με απόλυτη σαφήνεια.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Την κυβέρνηση δεν την προβληματίζει πως είναι δυνατόν σε μία σπείρα απαγωγέων να εμπλέκονται τα ονόματα τριών κυβερνητικών στελεχών, ανεξάρτητα από τους λόγους για τους οποίους το κάνουν οι κακοποιοί; Τι συνειρμούς μπορεί να κάνει ένας απλός πολίτης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο απλός πολίτης δεν πρέπει να πιστεύει τους ψιθύρους και τους αστήρικτους ισχυρισμούς.

ΖΟΡΜΠΑ: Ήδη από το βράδυ της 7ης Ιουνίου η κυβέρνηση διαμηνύει ότι έλαβε το μήνυμα της κάλπης. Το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί και για τα μηνύματα που στέλνουν καθημερινά, πλέον, τις δεκαπέντε τελευταίες ημέρες τα στελέχη της;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν αντιλαμβάνομαι τι θέλετε να πείτε.

ΖΟΡΜΠΑ: Αν μου επιτρέπετε, υπάρχουν καθημερινά κυβερνητικά στελέχη που επικρίνουν την κυβέρνηση και την κυβερνητική πολιτική για τον τάδε ή τον δείνα λόγο. Έχετε κάποιο σχόλιο επ΄ αυτού.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν θα τοποθετηθώ γενικά σε δηλώσεις που μου μεταφέρετε. Η κυβέρνηση έχει ένα και μοναδικό στόχο: Να κάνει τη δουλειά της, να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της, να πάει τη χώρα μπροστά, να προχωρήσει με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς στις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες και χρήσιμες για τον τόπο. Αυτός είναι ο γνώμονάς μας και με αυτόν τον γνώμονα θα εξακολουθήσουμε να πολιτευόμαστε.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 9 July 2009 - 19:13:40 UTC