Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 09-07-10

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009

Αριθμός Δελτίου: 212550370

Έκδοση 1

brf1007

O ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Καλημέρα σας.

" Σε λίγη ώρα, σήμερα στις 13.00, ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

" Την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Ιουλίου, ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα βρίσκεται στη Μαδρίτη, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Ισπανό ομόλογό του, κ. Θαπατέρο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Ραχόι. Ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας. Τη Δευτέρα, γι` αυτό το λόγο, δεν θα γίνει η ενημέρωση.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΠΑΝΤΑΖΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, πριν από λίγο, ο κ. Τραγάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση του λεγόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», μίλησε για καρτέλ δικηγόρων που βγάζουν προς τα έξω επιλεκτικά στοιχεία. Υιοθετεί αυτή τη δήλωση η κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται να σχολιάσω, σε καμία περίπτωση, μια υπόθεση η οποία διερευνάται, αυτή τη στιγμή, από τις ελληνικές διωκτικές Αρχές. Είναι μια επιτυχία - -όπως έχω πει και άλλες φορές τις τελευταίες ημέρες- - της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία, με συστηματική δουλειά, κατάφερε να αποκαλύψει αυτή την υπόθεση, η οποία όμως βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της διαλεύκανσης.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, είπατε και χθες ότι έχουν δώσει τόσο ο κ. Σαλμάς, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης που εμπλέκονται τα ονόματά τους με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο σε αυτή την υπόθεση, έχουν δώσει επαρκείς εξηγήσεις. Το ερώτημά μου είναι: Πιστεύετε ότι η εικόνα της κυβέρνησης πλήττεται από όλα όσα γράφονται και ακούγονται καθημερινά σε σχέση με βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες δεν επηρεάζονται, ούτε από ψιθύρους, ούτε από αστήρικτους ισχυρισμούς ή φημολογίες που κάποιοι διακινούν.

ΤΣΙΚΡΙΚΑ: Κύριε Εκπρόσωπε, σήμερα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» υπάρχει ένα δημοσίευμα όπου δημοσιεύεται ένας διάλογος ενός εκ των μελών της συμμορίας και με κάποιο τρόπο εμπλέκει, «φωτογραφίζει» τέλος πάντων τον κ. Αργύρη Καρρά, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου. Ποιο είναι το σχόλιο της κυβέρνησης και αν φοβάστε ότι το επόμενο διάστημα μπορεί να υπάρξει εμπλοκή και άλλων πολιτικών προσώπων.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύει και γι` αυτή την αναφορά στον Γραμματέα της κυβέρνησης, καθηγητή κ. Αργύρη Καρρά, κάθε τι που έχω πει τις τελευταίες ημέρες. Δηλαδή ότι δεν μπορούν να διακινούν κάποιοι αστήρικτες φημολογίες, ψιθύρους, για να αποπροσανατολίσουν την έρευνα.

ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Μιλήσατε για επιτυχία των διωκτικών Αρχών. Το ερώτημα είναι, εάν η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη με τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση των υποκλαπεισών συνομιλιών, είναι το ένα θέμα και αν, κατά τη γνώμη σας, με την πρόοδο των αποκαλύψεων, θα πρέπει να περιμένουμε πολιτική ή δικαστική διέξοδο σε αυτή την υπόθεση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν αντιλαμβάνομαι, τι θέλετε να πείτε στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας. Όσον αφορά το πρώτο, να σας πω το εξής: Είμαι βέβαιος και είναι απόλυτη πεποίθησή μου ότι δεν πρέπει να γίνεται τίποτε το οποίο εμποδίζει τη διεξαγωγή της έρευνας, την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σημασία έχει να πέσει άπλετο φως σε όλη αυτή την υπόθεση. Όλα αυτά τα οποία μεταφέρονται από κάποιους, είναι παρεπόμενα της υπόθεσης. Σημασία έχει - -το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά - - ότι εδώ έχουμε μια σημαντική επιτυχία των ελληνικών διωκτικών Αρχών που απεκάλυψαν, χάρη στη συστηματική δουλειά την οποία έκαναν - -και αυτό δεν πρέπει να το παραγνωρίζει κανείς- - τις πτυχές αυτής της υπόθεσης.

ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Το πρώτο ερώτημα, αν θέλετε, αν η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη από τη διαχείριση του περιεχομένου των υποκλαπεισών συνομιλιών...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα, λέγοντας ότι δεν πρέπει να γίνεται τίποτε, το οποίο θα βλάψει, θα παρεμποδίσει ή θα παρενοχλήσει τη διενέργεια των ερευνών οι οποίες, όπως αντιλαμβάνομαι, δεν έχουν ολοκληρωθεί. Εννοώ ότι οι δικαστικές Αρχές, οι οποίες έχουν πάρει, αυτή τη στιγμή, την ευθύνη της περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης μετά το ρόλο τον οποίο διαδραμάτισαν οι διωκτικές Αρχές, συνεχίζουν την έρευνα.

ΤΣΙΚΡΙΚΑ: Η κυβέρνηση φοβάται μήπως αυτό το περιεχόμενο των συνομιλιών, μετά και την άρση του απορρήτου, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, να καταστήσει «ομήρους» πολιτικό κόσμο και επιχειρηματίες; Σκέφτεται να λάβει κάποια μέτρα για αυτό το θέμα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Για όλα αυτά τα θέματα, έχω τοποθετηθεί εδώ και ημέρες. Σας είπα ότι δεν πρέπει να μας θαμπώνουν, να μας εντυπωσιάζουν, να μας κάνουν να χάνουμε τη γενική εικόνα, κάποιοι ψίθυροι, κάποιοι ισχυρισμοί, κάποιες φημολογίες. Σημασία έχει η ουσία της υπόθεσης: Είναι μία σημαντική υπόθεση η οποία αποκαλύφθηκε χάρις στη συστηματική δουλειά που έχει γίνει. Είμαι βέβαιος ότι όλοι όσοι χειρίζονται τα στοιχεία της υπόθεσης, θα το κάνουν με τη δέουσα υπευθυνότητα.

ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ: Δεν γνωρίζω αν έχετε σχολιάσει την πρόταση του κ. Νικήτα Κακλαμάνη για την ανάγκη συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κάποια βασικά προβλήματα της δημόσιας ζωής.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Πότε θα έχουμε εκλογές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχουμε μπροστά μας πολύ έργο, στο οποίο είμαστε αφοσιωμένοι. Στόχος μας είναι, κάθε ημέρα, να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Αυτό είναι που μας απασχολεί, αυτό είναι το μέλημά μας.

ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ: Από την Κέρκυρα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, επανέφερε τη γνωστή φράση «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Θα το σχολιάσετε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Την έχω σχολιάσει πολλές φορές. Αναφορές του κ. Παπανδρέου στο κόμμα του, δεν πρόκειται να σχολιάσω και άλλες φορές.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.

" Η επόμενη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Ιουλίου.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 10 July 2009 - 17:01:51 UTC