Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 09-12-07

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009

Αριθμός Δελτίου: 239316654

Έκδοση 1

brf0712

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΑΛΩΤΗ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Η Κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει ότι θα έδειχνε μηδενική ανοχή σε όσους, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, θα επεδίωκαν να στήσουν ξανά, όπως πέρυσι, σκηνικό τρόμου και χάους στο κέντρο της Αθήνας. Είχαμε ξεκαθαρίσει ότι τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου έθεσαν την «κόκκινη γραμμή» στα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια τάξη και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Χθες, χιλιάδες πολίτες, σε ειρηνικές εκδηλώσεις, τις οποίες χαιρετίζουμε, τίμησαν τη μνήμη του Αλέξανδρου. Υπήρξαν φυσικά και αυτοί που επιδίωξαν την επανάληψη των περσινών εικόνων καταστροφής. Αλλά, το μήνυμα που δόθηκε είναι ότι η Αθήνα, οι μεγάλες πόλεις της χώρας μας, δεν είναι πόλεις ανοχύρωτες. Η Κυβέρνηση εργάζεται και θα εργάζεται καθημερινά για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, που υπέστη μεγάλα πλήγματα την προηγούμενη περίοδο.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Επειδή βάλατε το όριο, την «κόκκινη γραμμή» στα περσινά γεγονότα, αυτό που έχουμε όμως από τη μεριά σας, δηλαδή, ως μετρήσιμο μέγεθος είναι οι κινήσεις σας στα χθεσινά γεγονότα. Θέλω να καταλάβω κάτι: Το δόγμα της κυβέρνησης είναι προσαγωγές; Στις πόσες σταματάτε;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν υπάρχει καμία αλλαγή δόγματος στην κυβέρνηση. Οι προσαγωγές είναι ένα νόμιμο μέτρο που προβλέπεται από το Σύνταγμα και εφαρμόζεται για χάρη της ασφάλειας του Έλληνα πολίτη.

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Θέλω να επιμείνω λίγο, αν μου επιτρέπετε. Οι προσαγωγές, λέτε εσείς ότι είναι νόμιμο μέτρο. Δεν υπάρχουν όρια και στα μέρη που μπορείτε να πηγαίνετε και να κάνετε αυτές τις προσαγωγές; Δηλαδή, έγινε μια επιχείρηση σε ένα γνωστό πολιτικό καφενείο, το «Ρεσάλτο». Δηλαδή, από δω και στο εξής θα κάνετε τέτοιες επιχειρήσεις και σε άλλους χώρους πολιτικοποιημένους;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα. Έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Υπήρχε παρουσία του Εισαγγελέα. Ας μείνουμε σε αυτό, μέχρι να διακριβωθεί, τι ακριβώς έγινε εκεί.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Θεωρεί η κυβέρνηση ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα βοήθησε ή προκάλεσε πρόβλημα μάλλον, στην προσπάθεια για τη διατήρηση της ασφάλειας;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Έχει απαντήσει, με σχετική ανακοίνωση, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης.

ΜΠΕΘΑΝΗ: Στην περίπτωση της κατάληψης της Πρυτανείας, δεν είχαμε την αντίστοιχη εφαρμογή του νόμου που ισχύει. Σκέφτεται η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος, δεδομένου ότι είχαμε ακούσει και τον κ. Πάγκαλο, όταν ήταν βουλευτής τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προς αυτή την κατεύθυνση. Η πρότασή του ήταν να ισχύσει αυτός ο νόμος.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αν εννοείτε για την περίπτωση του Πρύτανη κ. Κίττα, πρώτα απ` όλα να πω, ότι δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας. Εννοείται ότι καταδικάζουμε μια τέτοια πράξη. Η Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου τον επισκέφθηκε και έκανε σχετική δήλωση. Ήδη, απ` όσο γνωρίζω, υπάρχει μια προκαταρκτική επείγουσα εξέταση από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, όπου όμως τίθεται θέμα ασύλου. Υπάρχει σχετικός νόμος σύμφωνα με τον οποίο ή θα έπρεπε να υπάρχει πρόσκληση των πρυτανικών αρχών ή θα έπρεπε να παρέμβει ο Εισαγγελέας, εφόσον πληρούνταν οι προϋποθέσεις του νόμου. Και κάτι τέτοιο δεν έγινε.

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Θα μου επιτρέψετε να επιμείνω στα όσα έγιναν εκεί στο Κερατσίνι και σε αυτό το χώρο, επειδή υπάρχει εκ των πραγμάτων εμπλοκή των παιδιών του Αντιπροέδρου της Βουλής. Για την κυβέρνηση υπάρχει κάποιο θέμα; Γιατί ο ίδιος αφήνει ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί και από βουλευτής, λέγοντας βεβαίως πως ο συγκεκριμένος χώρος είναι ένα πολιτικό καφενείο και όχι γιάφκα.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ` όλα, να επαναλάβω ότι το τι έγινε εκεί και για την ουσία της υπόθεσης έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Από κει και πέρα, όσον αφορά τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Νιώτη: Είναι ένας αξιολογότατος κοινοβουλευτικός άνδρας, πολιτισμένος, με πολύ μεγάλη εμπειρία και αξιοπρέπεια. Και φυσικά, δεν τίθεται θέμα ευθύνης του κ. Νιώτη.

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Υπήρχαν όμως και κάποια άλλα γεγονότα, για παράδειγμα, πώς σχολιάζετε αυτές τις σκηνές που είδαμε με τους μοτοσικλετιστές που παρασύρουν διαδηλωτές; Εκεί, τι όριο βάζετε;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ` όλα, να υπενθυμίσω ότι όπου υπάρχει ατύχημα με τραυματισμό, επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη, ούτως ή άλλως. Άρα, θα υπάρξει και εκεί θέμα Δικαιοσύνης. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ήδη έχει επιληφθεί του συγκεκριμένου ζητήματος. Ήταν ατύχημα. Ήδη, ο μοτοσικλετιστής έχει επισκεφθεί την κυρία η οποία τραυματίστηκε. Κάλεσε ο ίδιος ασθενοφόρο, ζήτησε συγνώμη και νομίζω ότι έχει λήξει το θέμα εκεί.

ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗΣ: Μετά το ατύχημα, όπως το χαρακτηρίζετε, όμως, υπήρχε και χτύπημα από τον αστυνομικό. Και θέλω να ρωτήσω, αν θεωρείτε στην κυβέρνηση ότι υπήρξε απόλυτος σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, όπως έχει διακηρύξει και ο αρμόδιος Υπουργός.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Στόχος και εντολή είναι να υπάρχει απόλυτη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με παράλληλη εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του Έλληνα πολίτη. Εάν υπάρχει κάτι διαφορετικό, θα υπάρξει καταγγελία και θα διερευνηθεί.

ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗΣ: Σχετικά με το θέμα του ασύλου, για να διευκρινιστεί, σκέφτεται η κυβέρνηση την άρση του, με αφορμή και τα όσα συνέβησαν;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Για να κλείσω όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα: Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε, είναι ότι θα πρέπει να συγκρίνουμε τι έγινε τέτοιες ημέρες, πέρυσι, στην Αθήνα, όπου καιγόταν επί τρεις ημέρες η πόλη, καταστρέφονταν περιουσίες, υπήρξε κίνδυνος για τις ζωές και τι Αθήνα έχουμε σήμερα.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ, ο κ. Νιώτης έκανε κάποια δήλωση ότι δεν υπήρχε Εισαγγελέας όταν μπήκε η Αστυνομία σε αυτό το στέκι. Τελικά, υπήρχε Εισαγγελέας ή δεν υπήρχε;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν θα σχολιάσω τη δήλωση του κ. Νιώτη...

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Όχι, ρωτώ αν υπήρχε Εισαγγελέας.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εισαγγελέας υπήρχε.

ΜΙΧΑΗΛ: Κάτι στα απόνερα της υπόθεσης με τον προσωρινά επιλεχθέντα Γραμματέα κ. Κουτούπη. Διάβασα, χθες, μια συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, που λέει ότι είχε ενημερώσει πλήρως, στις συναντήσεις που είχε με τον κ. Παπακωνσταντίνου, για το ότι ήταν ενεργό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, το ότι συμμετείχε ως υποψήφιος μέσω της ΔΑΚΕ σε κλαδικές αρχαιρεσίες και γενικά την πολιτική του ταυτότητα και τις πολιτικές του απόψεις δεν τις έκρυψε στα ραντεβού του αυτά. Εφόσον αυτό ισχύει, ποια ήταν τα κριτήρια που πρυτάνευσαν ώστε να επιλεγεί;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Το θέμα Κουτούπη, νομίζω ότι το εξαντλήσαμε την προηγούμενη φορά. Δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθουμε με βάση μια συνέντευξη του ιδίου.

ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ: Υπάρχει δημοσιευμένη, χθες, μια συνέντευξη του επικεφαλής του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, ο οποίος μεταξύ άλλων προειδοποιεί πως εάν τα μέτρα της κυβέρνησης δεν είναι αποτελεσματικά το πιο πιθανό είναι να μπει σε πιο σκληρό στάδιο επιτήρησης η χώρα μας. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει «πάγωμα» επιδοτήσεων και απαγόρευση δανεισμού. Το βλέπει αυτό η κυβέρνηση; Δέχεται τις προειδοποιήσεις αυτές του επικεφαλής του Εurogroup;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Ήδη, το πρώτο βήμα έγινε με τον Προϋπολογισμό, ο οποίος κατατέθηκε. Αμέσως μετά την έναρξη του εθνικού κοινωνικού διαλόγου, θα αρχίσει ο διάλογος για νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Και βέβαια, στις αρχές του έτους, θα κατατεθεί και το πρόγραμμα σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας, όπου πραγματικά θα τίθενται εκείνες οι βάσεις, έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει ξανά αξιόπιστη στους εταίρους, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας και στον Έλληνα πολίτη.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Επ` αυτού. Ενόψει της έναρξης του διαλόγου για το φορολογικό, η κυβέρνηση μελετά την αύξηση των φορολογικών συντελεστών;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι άκαιρο να μιλήσω εγώ, σήμερα. Για το φορολογικό νομοσχέδιο θα ανοίξει μια πολύ μεγάλη διαβούλευση. Κριτήριο ενός νέου φορολογικού νόμου θα είναι να υπάρχει μια κοινωνική φορολογική δικαιοσύνη. Να πληρώνουν αυτοί που πρέπει να πληρώνουν και να ελαφρυνθούν οι οικονομικά αδύναμοι.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Γιούνγκερ, σε πρόσφατη δήλωσή του, κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να κάνουν κουράγιο. Πώς πρέπει να το μεταφράσω αυτό;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν θα σχολιάσω τη δήλωση του κ. Γιούγκερ.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα έρθουν νέα μέτρα; Γι` αυτό προετοιμάζει τους Έλληνες πολίτες για κάτι; Νέα μέτρα λιτότητας, νέοι φόροι;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς, είμαστε ξεκάθαροι προς την ελληνική κοινωνία. Έχουμε σχέδιο - και αποφασιστικότητα- το οποίο το παρουσιάζουμε.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, μπορείτε να μας πείτε πώς θα οργανώσετε μερικά πράγματα; Για το πώς θα οργανώσετε τον κοινωνικό διάλογο, πώς θα ξεκινήσει, τι πρωτοβουλίες θα πάρετε; Μπορείτε, τώρα, να μας πείτε κάτι;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Από τον Πρωθυπουργό της χώρας θα γίνει η έναρξη και θα οριστεί και η διαδικασία του μεγάλου αυτού εθνικού κοινωνικού διαλόγου.

ΤΟΥΜΑΣΗΣ: Συμμερίζεστε την άποψη του Μίμη Ανδρουλάκη που δημοσιεύθηκε στη χθεσινή «Real News» για αναγκαιότητα μετεξέλιξης της κυβέρνησης σε κυβέρνηση εθνικής ανάγκης πάνω στη βάση μιας συγκυβέρνησης, αλλά και για το σχόλιό του, (δεν ακούγεται) κυβερνητικά στελέχη βάσει του βιογραφικού, «θερίζεις ό,τι σπέρνεις, σπέρνεις κριθάρι, θερίζεις κριθάρι».

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν θα σχολιάσω τις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Βλέπουμε ότι υπάρχει ένας νέος γύρος διεθνών δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση οφείλει να μην ανταποκριθεί στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, δεδομένου ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή θέση. Θεωρείτε ότι αυτά τα δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο εκπορεύονται από κάποια κέντρα, τα οποία θέλουν να αποσταθεροποιήσουν το πρόγραμμα αυτό της κυβέρνησης;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, με βάση τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, είναι: Προχωράμε, βρίσκοντας, συναντώντας πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες από αυτές που περιμένουμε, αλλά οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις είναι σαφείς, είναι ρητές. Έχουμε συγκεκριμένη εντολή από τον ελληνικό λαό και στο πλαίσιο του δυνατού τις υλοποιούμε.

ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Αν μου επιτρέπετε, να πάμε στους ομογενείς μας. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κουβέλης είχε μια συνάντηση, χθες, το Σαββατοκύριακο, με το ΣΑΕ και είπε ότι θα προχωρήσουμε στην ψήφο των αποδήμων με ανοιχτή διαβούλευση, όπως και με τα υπόλοιπα νομοσχέδια. Σε αυτή τη διαβούλευση θα συμμετάσχει το ΣΑΕ. Προφανώς, οι αρχηγοί των κομμάτων ή οι εκπρόσωποι κομμάτων, όπως μας έχετε πει εσείς. Φορείς της ομογένειας, θα συμμετέχουν;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Βεβαίως. Δημόσια διαβούλευση για την ψήφο των ομογενών, χωρίς τους φορείς της ομογένειας, δεν θα μπορούσε να είναι δυνατή.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Αν και είναι προεκλογική σας δέσμευση ο εκλογικός νόμος με βάση το γερμανικό μοντέλο, φαίνεται ότι από τη Νέα Δημοκρατία δεν θα υπάρξει ανταπόκριση, τουλάχιστον όπως διαφαίνεται και από δηλώσεις του κ. Σαμαρά. Θα επιμείνει η κυβέρνηση και πότε θα παρουσιάσει το σχέδιό της, την πρότασή της για τον εκλογικό νόμο;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση θα επιμείνει. Εμείς, θέλουμε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος που, εν πολλοίς, καθορίζει και τη δημόσια διοίκηση και τα πολιτικά πράγματα της χώρας μας. Θα ξεκινήσει μια μεγάλη δημόσια διαβούλευση. Θα υπάρχει πρόσκληση ευθύνης στα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου, έτσι ώστε να έχουμε έναν εκλογικό νόμο, ο οποίος θα είναι ένας νόμος που θα εκφράζει τη βούληση των Ελλήνων πολιτών και την αυτονομία των βουλευτών.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Επί του θέματος: Το νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων θα τον συμπεριλάβετε μέσα στον εκλογικό νόμο ή θα είναι ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο; Ποιες είναι οι σκέψεις της κυβέρνησης;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εάν υπάρξει σκέψη της κυβέρνησης πάνω σε αυτό το θέμα, θα ανακοινωθεί.

ΤΟΥΜΑΣΗΣ: Εμπεριέχεται στις κυβερνητικές προθέσεις να κατατεθεί πρόταση για σύσταση Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής για την υπόθεση Siemens; Για τις παρανομίες ή χορηγήσεις αδειών σε βυτιοφόρα ή για το θέμα δομημένων ομολόγων, που χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο μέθοδος λεηλασίας των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Σε όσες περιπτώσεις είχαμε δεσμευθεί πριν από τις εκλογές ότι θα ζητήσουμε τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, αυτό θα γίνει. Η δεύτερη περίπτωση που αναφέρατε για τα βυτιοφόρα, είναι μια διαφορετική περίπτωση. Όπως πληροφορηθήκαμε, έχει καταφθάσει αίτημα από τον αρμόδιο εισαγγελέα στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχει ποινικό αδίκημα που έχει τελεστεί από Υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης. Και φυσικά, ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Επ` αυτού, τι στάση θα τηρήσει η κυβερνητική πλειοψηφία; Δηλαδή, θα κάνει δεκτό το αίτημα του εισαγγελέα; Έχετε εσείς κάποια στάση επ` αυτού;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Κατανοείτε ότι είναι θέμα δικογραφίας και το τι στοιχεία θα προκύψουν από εκεί.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σε περίπτωση που στη Σύνοδο Κορυφής που γίνεται, την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ευρωπαίοι εταίροι δώσουν ημερομηνία ένταξης στην ΠΓΔΜ, τι στάση θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι ένα θέμα, το οποίο θα το εξετάσουμε όταν τεθεί και μάλιστα σύντομα. Για το θέμα των Σκοπίων, η εθνική κόκκινη γραμμή ισχύει πάντοτε και δεν πρόκειται να αποστούμε από αυτήν.

ΤΟΥΜΑΣΗΣ: Πάνω σε αυτό. Τι απαντά η ελληνική κυβέρνηση στον κ. Ερντογάν, που την κάλεσε να μην ασχολείται με ασήμαντα ζητήματα, όπως αυτό της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ως «Μακεδονία». Δηλαδή, συμμερίζεστε ή αποδοκιμάζετε, απορρίπτοντας το όλο σκεπτικό του κ. Ερντογάν;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Το θέμα της ονομασίας και της πολιτικής μας απέναντι στο θέμα της ονομασίας, είναι καθαρά δική μας πολιτική. Η εθνική κόκκινη γραμμή, την οποία επέβαλε το ΠΑΣΟΚ και τη συμμερίστηκε η μεγαλύτερη μερίδα του πολιτικού κόσμου, ίσχυε και θα ισχύει απαρέγκλιτα.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 7 December 2009 - 15:19:57 UTC