Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 10-01-25

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Αριθμός Δελτίου: 248029043

Έκδοση 1

brf2501

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2010

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΑΛΩΤΗ

Καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα.

Σήμερα στο Ζάππειο κορυφώνεται ο εθνικός διάλογος για τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα των αγροτών. Ένας διάλογος ουσιαστικός για το παρόν και το μέλλον του Έλληνα αγρότη, για το παρόν και το μέλλον της αγροτικής οικονομίας. Βάζουμε το αγροτικό ζήτημα στο επίκεντρο της πολιτικής και παρουσιάζουμε άξονες πολιτικών, που σε συνεργασία με τον αγροτικό κόσμο, θα αποτελέσουν τομή για το μέλλον της παραγωγής και της διανομής των αγροτικών προϊόντων.

Αντίθετα με την ευκαιριακή και παρελκυστική αντιμετώπιση των αγροτών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας -τα τελευταία έξι χρόνια- που οδήγησε σε πρόχειρες τακτοποιήσεις, οικονομικές εκκρεμότητες με καταστροφικές συνέπειες για τον Έλληνα αγρότη -να αναφερθώ και στο περίφημο πακέτο Χατζηγάκη, για το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας οχλεί ακόμη- εμείς από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης του τόπου, συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, δείξαμε τις προθέσεις μας απέναντι στον αγροτικό κόσμο. Και μάλιστα εν μέσω μιας σοβαρότατης οικονομικής κρίσης που βιώνει μέχρι και σήμερα η χώρα μας.

Στεκόμαστε, ωστόσο, απέναντι σε μορφές κινητοποίησης που βλάπτουν τους ίδιους τους απλούς αγρότες, ξεθωριάζουν τα δίκαια αιτήματά τους, βλάπτουν την κοινωνική συνοχή, υποθηκεύουν την οικονομία και τελικά τρέφουν μια ιδιαίτερα άσχημη εικόνα για τη χώρα μας διεθνώς. Όσοι αγρότες καταφεύγουν σε αυτές τις μορφές κινητοποίησης, καλούνται να απαντήσουν στους συναδέλφους τους: Αξίζουν οι αγρότες πρόσκαιρες ετήσιες ελεημοσύνες που μαθηματικά θα τους ξαναβγάλουν στους δρόμους του χρόνου τέτοια εποχή, ή μια δίκαιη διαχρονική και μακρόπνοη λύση των υπαρκτών προβλημάτων τους, μέσα από ένα ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο;

Και μιλάμε, βέβαια, για ό,τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, για τις δεσμεύσεις μας στις οποίες είμαστε συνεπείς και έχουμε προχωρήσει ήδη μέσα στους τρεις πρώτους μήνες, στην υλοποίησή τους. Και μιλάμε, βέβαια: Για την αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ από 7% σε 11% και μάλιστα για το 2009 έχει εγγραφεί και σχετικό κονδύλιο, ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ, στον Προϋπολογισμό του 2010. Για προοδευτική αύξηση της αγροτικής σύνταξης, για κινητοποίηση του βαλτωμένου από το 2004 προγράμματος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ», την ένταξη των αγροτών μας στις ευνοϊκές διατάξεις του ΤΕΜΠΜΕ, αλλά και στις ρυθμίσεις για τον «ΤΕΙΡΕΣΙΑ».

Για το τελευταίο, μάλιστα, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ήδη, όπως έχει ανακοινωθεί, βρίσκεται σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης του κοινού για όλα τα θέματα που άπτονται της εφαρμογής του νόμου σχετικά με τον «ΤΕΙΡΕΣΙΑ», θέματα για τη ρύθμιση των επαγγελματικών και επιχειρηματικών οφειλών, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να είναι πλήρως ενημερωμένοι.

Στις πραγματικές ανάγκες, λοιπόν, των αγροτών, απαντάμε με ουσιαστικό και μακρόπνοο σχέδιο και όχι με ευκαιριακές, επιδοματικές πολιτικές και πρόσκαιρα μπαλώματα που απλά διαιωνίζουν παθογένειες πολλών δεκαετιών. Προχωράμε, μέσα από ένα ειλικρινή, χωρίς προαπαιτούμενα, διάλογο σε διαρθρωτικές αλλαγές. Για την εξομάλυνση της λειτουργίας της αγροτικής αγοράς και της δίκαιης για όλους ροής των αγροτικών προϊόντων, από τον παραγωγό έως τον τελικό καταναλωτή. Για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε να μπορεί με ισχυρή φωνή και συλλογικά και αντιπροσωπευτικά να διαβουλεύεται ο αγρότης, να διεκδικεί και να συνομιλεί ισότιμα με την Πολιτεία. Για την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ, ώστε ο αγρότης να αποζημιώνεται έγκαιρα, αντικειμενικά, με διαφάνεια και αξιοπιστία.

Είμαστε η κυβέρνηση, είμαστε η παράταξη που έφερε τους αγρότες στο προσκήνιο και σήμερα τους καλούμε για ένα νέο συμβόλαιο. Θέλουμε να ασκήσουμε πολιτική τομών και ρήξεων, μαζί με τους αγρότες, όχι απέναντί τους, μέσα από ισότιμο διάλογο. Γι` αυτό το κάλεσμά μας είναι διαρκές και ειλικρινές και μάλιστα σε μια τόσο άσχημη οικονομική συγκυρία.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, είπατε ότι στέκεστε απέναντι στις μορφές κινητοποίησης που βλάπτουν την κοινωνική συνοχή κλπ. Δηλαδή, απέναντι στα μπλόκα και τα τρακτέρ στους δρόμους. Πώς θα αντιμετωπίσετε, λοιπόν, εάν συνεχιστούν, που απ` ό,τι φαίνεται θα συνεχιστούν, αυτά τα μπλόκα; Θα περιοριστείτε απλώς σε μια πολιτική καταδίκη ή θα χρησιμοποιήσετε και άλλα μέσα ως κυβέρνηση και αρμόδια;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν συζητάμε για άλλα μέσα. Ο διάλογος έχει ήδη ξεκινήσει και κορυφώνεται, σήμερα και αύριο. Εμείς έχουμε πει επανειλημμένως τις θέσεις μας απέναντι στους αγρότες, απέναντι στο μεγάλο αγροτικό ζήτημα. Έχουμε καλέσει και καλούμε σε διάλογο, ο οποίος και αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει, αλλά και σε διαρκή διάλογο και πιστεύουμε ότι θα αντιληφθούν όλοι και κυρίως οι αγρότες, ότι είναι ώρα ευθύνης για όλους. Όλοι έχουμε την υποχρέωση να συναισθανθούμε την ευθύνη μας, να συναισθανθούμε σε ποια οικονομική συγκυρία βρισκόμαστε και πιστεύουμε ότι οι αγρότες που κάνουν τις κινητοποιήσεις αυτές, τελικά θα το αντιληφθούν.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Να επιμείνω κύριε Εκπρόσωπε: Και αν δεν το αντιληφθούν, γιατί φαίνεται έγιναν προσπάθειες. Χθες, η κ. Μπατζελή είδε τα μπλόκα, δηλαδή, τους ανθρώπους που βρίσκονται στα μπλόκα, τους εκπροσώπους τους, σήμερα υπάρχει ένας διάλογος από τον οποίο απουσιάζουν πάρα πολλοί...

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Συμμετέχουν πολλοί όμως...

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Συμμετέχουν πολλοί, αλλά αυτοί που κάνουν τα μπλόκα, δεν συμμετέχουν, οπότε, εάν δεν φιλοτιμηθούν, όπως αντιλαμβάνομαι ότι απευθύνεστε στο φιλότιμό τους, δεν έχει σχέδιο Β η κυβέρνηση; Δεν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει άλλα μέσα; Δεν έχει στη διάθεσή της άλλα μέσα η κυβέρνηση;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση και το κράτος είναι κυβέρνηση και κράτος. Σε αυτή τη φάση μιλάμε για διάλογο. Σήμερα ξεκίνησε αυτός ο διάλογος και δεν μπορούμε να μιλάμε για άλλα μέσα.

ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ: Είπατε ότι σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση μιλάει μόνο για διάλογο. Υπάρχει και επόμενη φάση δηλαδή; Δηλαδή, αποκλείετε ρητά το ενδεχόμενο, έτσι, πιο δυναμικής παρέμβασης από την πλευρά της κυβέρνησης, για να σταματήσουν τα μπλόκα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Τι εννοείτε «πιο δυναμικής»;

ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ: Πιο δυναμικής παρέμβασης.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δυναμική παρέμβαση, ούτως ή άλλως γίνεται από την κυβέρνηση όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Πιστεύουμε ότι οι αγρότες θα συναισθανθούν τις ευθύνες τους, θα σταματήσουν τα μπλόκα και αυτού του είδους οι κινητοποιήσεις, έτσι ώστε να υπάρξει κοινωνική ειρήνη και μάλιστα, σε αυτό το δύσκολο στάδιο για τη χώρα μας.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Καλείτε τους αγρότες σε διάλογο, αλλά χθες η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε μια συνέντευξή της στο «ΒΗΜΑ», αποκάλεσε τους αγρότες που βρίσκονται στους δρόμους και στα μπλόκα, τραμπούκους που απειλούν και εκβιάζουν, αχταρμάς που αγγίζει τα όρια του αναρχοσυνδικαλισμού, συνονθύλευμα χωρίς επαρκή νομιμοποίηση, ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα, που ο παραλογισμός τους δεν έχει όρια, άνθρωποι που τρελαίνονται για δημοσιότητα και περιφρονούν την πολιτική ηγεσία. Ποιους καλείτε σε διάλογο;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Καλούμε σε διάλογο τους αγρότες της χώρας μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν όντως σοβαρότατα προβλήματα. Συναισθανόμαστε και συμμεριζόμαστε την αγωνία τους, γι` αυτό ακριβώς καλούμε σε διάλογο για να λυθούν τα μεγάλα αγροτικά προβλήματα. Τώρα, αυτά που μου λέτε, πρώτα απ` όλα, δεν είναι συνέντευξη. Δεν θα σχολιάσω ένα άρθρο κάποιας εφημερίδας. Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπατζελή δείχνει με τη δουλειά της και την επιμονή της από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε αυτό το σημαντικότατο υπουργείο και την πολιτική ευθύνη για την άσκηση της αγροτικής πολιτικής, ότι και σχέδιο διαθέτει, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση φυσικά και μια σειρά από ζητήματα που ήταν χρόνια, ήδη τα έχει ανοίξει και τα ανοίγουμε ως κυβέρνηση, και μια σειρά από ευεργετήματα που έχουν να κάνουν με τα λειτουργικά έξοδα των αγροτών, ήδη τα έχουμε ρυθμίσει. Άρα, νομίζω ότι η καλύτερη απάντηση είναι η πολιτική που έχουμε ασκήσει εδώ και τρεις μήνες, μια πολιτική, η οποία είναι θετικότατη για τους Έλληνες αγρότες.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συγνώμη, δεν πρόκειται για άρθρα. Η κ. Μπατζελή είπε ότι πρόκειται για συνομιλία ιδιωτική με το δημοσιογράφο που έγραψε το άρθρο.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εγώ σας αναλύω, ποια είναι η θέση της κυβέρνησης και η θέση της κυβέρνησης είναι αυτή.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, πολλά θερμά λόγια άκουσα από εσάς για την κ. Μπατζελή. Γιατί νιώθετε την ανάγκη να τη στηρίξετε; Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανάγκη;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Καμία ανάγκη στήριξης. Ο κάθε υπουργός εκφράζει αρμοδίως την πολιτική της κυβέρνησης και είναι υπεύθυνος για την άσκηση της πολιτικής της κυβέρνησης στο δικό του τομέα.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα κάνετε μήνυση στο «ΒΗΜΑ»;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ξέρετε κάποια πληροφορία;

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, γιατί η κ. Μπατζελή, είπατε ότι είναι ένα άρθρο και όχι μια συνέντευξη.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Έχει πει κάτι η κ. Μπατζελή για μήνυση;

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, λέω αν σκέφτεται η κυβέρνηση να κάνει.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όχι.

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Για τον υπόλοιπο κόσμο θα κάνετε κάτι; Αυτή τη στιγμή δείχνετε μια διαλλακτικότητα απέναντι στους αγρότες, τους οποίους προφανώς υπολογίζετε και δείχνετε να μην υπολογίζετε τον υπόλοιπο κόσμο ο οποίος ταλαιπωρείται. Μάλιστα, σήμερα, έκλεισαν και μια σιδηροδρομική γραμμή στον Προμαχώνα. Για τον υπόλοιπο κόσμο τι θα κάνετε;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς έχουμε μια λογική ότι ασκούμε σοβαρή και σταθερή πολιτική. Όντως από τέτοιου είδους κινητοποιήσεις, όπως είναι τα μπλόκα ή το κλείσιμο των συνόρων, δημιουργείται μια κοινωνική αυτοματοποιήση, που σημαίνει ότι κάποιες επαγγελματικές ομάδες και κάποιες τάξεις βρίσκονται απέναντι σε κάποιες άλλες. Ακριβώς αυτό θέλουμε να αποφύγουμε, όταν μιλούμε για κοινωνική συνοχή. Οι αγρότες είναι μεγάλο και σοβαρό μέρος της κοινωνίας μας. Και γι` αυτό, ακριβώς, βλέπουμε το αγροτικό ζήτημα μέσα από μια αντιμετώπιση με κοινωνικά κριτήρια. Και γι` αυτό λέμε, ακριβώς, ότι αφορά όλη την κοινωνία. Αυτή είναι η οπτική μας. Και όταν ασχολούμαστε με τους αγρότες σαφώς και λαμβάνουμε υπόψη μας τη σοβαρότατη παράμετρο της κοινωνικής συνοχής. Δεν θέλουμε να βάλουμε μια ομάδα πληθυσμού ή μια κοινωνική επαγγελματική τάξη απέναντι σε μια άλλη. Γι` αυτό ακριβώς είμαστε συνετοί στη διαχείριση και αυτού του ζητήματος με τα μπλόκα και με το κλείσιμο συνόρων. Απευθυνόμενοι, όμως, στους αγρότες αυτούς και λέγοντας ότι θα πρέπει να σταματήσουν αυτού του είδους οι κινητοποιήσεις, γιατί δημιουργούνται ακριβώς τέτοια ζητήματα κοινωνικού αυτοματισμού.

ΜΙΧΑΗΛ: Η όλη κατάσταση της οικονομίας έδωσε την αφορμή στον κ. Παπανδρέου, πριν από λίγο καιρό, να μιλήσει, μεταφορικά ενδεχομένως, ότι μπορεί να αμφισβητείται ένα κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση και διαπιστώνεται στις συνομιλίες με τους αξιωματούχους των Βρυξελλών. Τι απαντάτε σε αυτούς που λένε ότι τώρα ο ίδιος εκχωρεί, εκχώρησε μάλλον, ένα κυριαρχικό δικαίωμα, επιτρέποντας στο Βούλγαρο πρωθυπουργό να συνομιλήσει με τους Έλληνες αγρότες στον Προμαχώνα.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι δύο ανόμοια πράγματα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Και μάλιστα, όταν έλεγε ο Πρωθυπουργός ότι απειλείται η εθνική κυριαρχία, ήταν σαφές ότι εννοούσε ότι εάν δεν έχουμε μια σοβαρή πολιτική απέναντι στην οικονομία, τότε κάποιοι άλλοι θα έρχονται και θα μας επιβάλλουν λύσεις. Αυτό ήδη, μέσα σε τρεις μήνες το έχουμε ανατάξει. Έχουμε αντιστρέψει το αρνητικότατο κλίμα που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικά και το κλίμα αναξιοπιστίας και ακριβώς εκεί η κάθε κυβέρνηση δίνει τις εξετάσεις. Δεν συμφωνώ ότι υπάρχει θέμα εθνικής κυριαρχίας με αυτό που έγινε με το Βούλγαρο Πρωθυπουργό. Ήταν μια εξέλιξη, η οποία ήταν αποτέλεσμα αυτών των κινητοποιήσεων, αυτού του μπλοκαρίσματος στα σύνορα και ελπίζουμε ότι θα υπάρχει λύση και ως προς αυτό για να μην υπάρχουν τέτοιου είδους καταστάσεις.

ΜΙΧΑΗΛ: Από τη στιγμή που η κ. Μπατζελή διαθέτει σχέδιο και έχει ανοίξει χρόνια ζήτημα του αγροτικού χώρου και έχει δώσει και κάποια ευεργετήματα, πώς εκτιμάτε τότε το γεγονός ότι δέχεται επικρίσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς της και από κυβερνητικά στελέχη που κρατούν αποστάσεις;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν νομίζω ότι υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη που κρατούν αποστάσεις από την κ. Μπατζελή. Σας είπα προηγουμένως ότι η κυβέρνηση δρα συλλογικά. Οι βουλευτές εκφράζουν την αγωνία των περιφερειών τους για τα μεγάλα αγροτικά ζητήματα, για την επιβίωση του αγρότη της περιφέρειάς τους. Και αυτό είναι λογικό, αναμενόμενο, θεμιτό και εμείς ως δημοκρατικό κόμμα και ως δημοκρατική κυβέρνηση θέλουμε ακριβώς τη συμμετοχή τους, έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα μεγάλα προβλήματα. Τώρα, το αν υπάρχει σχέδιο, νομίζω ότι σήμερα όσοι μετέχουν στο διάλογο, στο Ζάππειο, θα έχουν την ευκαιρία να δουν και τους οχτώ βασικούς άξονες, που είναι συμπληρωμένα και ολοκληρωμένα κείμενα προς διαβούλευση, έτσι ώστε να γίνουν και νομοθετήματα του ελληνικού κράτους. Άρα, ερχόμαστε με το σχέδιο και μάλιστα με ένα σχέδιο πλήρες που δείχνει και την πολιτική μας στα αγροτικά ζητήματα.

ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ: Ο κ. (δεν ακούγεται) βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που είπε ότι και τα μπλόκα και αυτού του είδους οι κινητοποιήσεις είναι μια μορφή πάλης. Εκφράζει, νομίζετε, την αγωνία του για τους αγρότες της περιφέρειάς του; Συμφωνείτε με την τοποθέτησή του;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Επαναλαμβάνω ότι οι βουλευτές έχουν την αυτονομία τους μέσα στο κόμμα, έχουν τη δική τους άποψη, έχουν τις δικές τους παραστάσεις. Και βέβαια, επαναλαμβάνω ότι εμείς ζητάμε τη συμμετοχή των βουλευτών. Και αυτό γίνεται. Γι` αυτό, ακριβώς, μέσα από πρωτοφανείς διαδικασίες, οι υπουργοί συσκέπτονται και συζητούν πριν ακόμη έρθουν στην επιφάνεια πολλά ζητήματα στα ΚΤΕ, στους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας, γιατί πιστεύουμε στη συμμετοχή των βουλευτών.

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ: Η κυβέρνηση καλεί συνεχώς τους αγρότες σε διάλογο, αλλά έχει ωστόσο οριοθετηθεί, χρονικά τουλάχιστον, για το Ζάππειο, σήμερα και αύριο. Εδώ σταματάει το περιθώριο διαλόγου ή θα δώσετε και μια συνέχεια στο διάλογο; Όταν λέτε, δηλαδή, «διάλογο», σταματάει εντός του διημέρου στο Ζάππειο;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς, μέχρι τώρα, έχουμε καλέσει όλους τους αγρότες, όλους τους φορείς που έχουν σχέση με το αγροτικό ζήτημα, να προσέλθουν στο διάλογο. Σήμερα και αύριο, στο Ζάππειο, μετά από ενδελεχείς εργασίες και διεργασίες, θα υπάρχουν συζητήσεις, προβληματισμοί πάνω σε σημαντικά ζητήματα. Θα υπάρχουν κάποια συμπεράσματα πάνω σε αυτούς τους οχτώ βασικούς άξονες που έχει βάλει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως άξονες συζήτησης. Ο διάλογος, όμως, με τους αγρότες δεν σταματά εδώ. Δεν σταματά σήμερα και αύριο. Και μιλάμε για όλους τους αγρότες και όχι επ` ευκαιρία των κινητοποιήσεων. Γι` αυτό έχουμε πει, πολλές φορές, ότι ο διάλογος που ζητάμε είναι διαρκής, είναι πάγιος και ανά πάσα στιγμή καλοδεχούμενος, έτσι ώστε πραγματικά να βγάλουμε εκείνες τις πολιτικές, οι οποίες θα επιλύουν τα αγροτικά θέματα.

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ: Επειδή κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα για το ποιοι δικαιούνται επιδοτήσεις, ποιοι παίρνουν επιδοτήσεις και το ύψος των επιδοτήσεων και ότι αυτές κατανέμονται σύμφωνα με άλλα κριτήρια ή πολλές φορές και με άλλα κριτήρια, σκέφτεται η κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτό που εφάρμοσε για τις δημόσιες δαπάνες και για τις επιδοτήσεις; Δηλαδή, να αναρτώνται και ονόματα και ποσά που διατίθενται και σε περιφέρειες, αλλά και σε συγκεκριμένους αγρότες;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς έχουμε μια λογική «όλα στο φως» και μέσα από τη διαφάνεια, που την εφαρμόζουμε σε όλους τους τομείς και σε λίγο θα έρθει και σχέδιο νόμου για την ανάρτηση όλων των διοικητικών αποφάσεων, όλων των διοικητικών οργάνων, θέλουμε ακριβώς να είμαστε διαφανείς. Να ξέρει ο ελληνικός λαός πού πηγαίνουν τα χρήματα, τι χρήματα πηγαίνουν σε αυτούς που τα δικαιούνται, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά ως προς αυτά τα μεγάλα ζητήματα. Από εκεί και πέρα, όμως, αυτό που με ρωτάτε άπτεται και της λειτουργίας του ΕΛΓΑ, που δίνει τις γεωργικές αποζημιώσεις. Και γνωρίζουμε πολύ καλά με πιο τρόπο πολλά από αυτά τα κονδύλια, από αυτά τα χρήματα που δικαιούνταν και διαχειριζόταν ο ΕΛΓΑ έχουν πάει και σε ποιους δικαιούχους. Άρα, όταν λέμε ότι θα δούμε ξανά το ζήτημα του ΕΛΓΑ με νομοθετική ρύθμιση, ακριβώς αυτό εννοούμε: Διαφάνεια, αντικειμενικοποίηση των χρημάτων που παίρνουν οι αγρότες, έτσι ώστε να λαμβάνουν τα χρήματα αυτοί που πραγματικά τα δικαιούνται και να μην έχουμε συνέπειες, οι οποίες δεν είναι καλές ούτε για τους αγρότες, αλλά ούτε και για την ελληνική οικονομία.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Το κυβερνητικό επιτελείο έχει κάποια εκτίμηση για το πόσο μπορεί η χώρα να αντέξει αυτή την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα με τους κλεισμένους δρόμους;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς θέλουμε να σταματήσει το κλείσιμο των δρόμων και των συνόρων σήμερα, τώρα. Αυτή είναι η πρόσκλησή μας προς τους αγρότες. Είναι μια πρόσκληση που γίνεται εδώ και πολλές ημέρες. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε, οι συγκεκριμένοι αυτοί αγρότες που κάνουν τις κινητοποιήσεις να συναισθανθούν και αυτοί τη συνολική ευθύνη, που έχουμε σε αυτή τη συγκυρία, για τη χώρα μας. Ελπίζουμε ότι θα το αντιληφθούν.

ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, παρουσιάσατε ενιαίο το κυβερνητικό μέτωπο. Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποια τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ δημόσια στηρίζουν τη στάση της κυβέρνησης και της υπουργού στο αγροτικό, κατ` ιδίαν ενθαρρύνουν τους αγρότες να παραμείνουν στα μπλόκα, δημιουργώντας σύγχυση και ρωγμές στις θέσεις της κυβέρνησης, είτε, όπως λέγεται, από προσωπικές πικρίες, είτε για λόγους τοπικού εκλογικού ενδιαφέροντος. Πώς το αντιμετωπίζετε;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Υπάρχει στην κυβέρνηση, ως προς την αντιμετώπιση των αγροτικών ζητημάτων, ένα κλίμα που οδηγεί, με μια συμπαγή εικόνα και μια συμπαγή άποψη, στην επίλυση των αγροτικών ζητημάτων. Και επανέρχομαι σε αυτό που είπα προηγουμένως: Τα τοπικά στελέχη  και δεν ξέρω πού αναφέρεστε- ή και οι βουλευτές έχουν μια αυτονομία στη συνείδησή τους και στη δράση τους, μέχρις ενός ορίου φυσικά. Από εκεί και πέρα, την υπεύθυνη αγροτική πολιτική την ασκεί η κυβέρνηση δια της υπουργού, δια του υφυπουργού και δια των οργάνων της.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Είσαστε κυβέρνηση και υπεύθυνοι για την ομαλή κοινωνική πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου. Παρατηρούμαι, ημέρες τώρα, μια μειοψηφία αγροτών να έχει κλείσει δρόμους και σύνορα, να παραλύει την οικονομική ζωή του τόπου εν μέσω μιας οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης και η κυβέρνηση απλώς να κάνει εκκλήσεις διαλόγου. Και αν αυτοί συνεχίσουν για ένα μήνα ακόμη, για παράδειγμα, να κρατούν τα σύνορα και τους δρόμους κλειστούς, θα συνεχίσει η κυβέρνηση να τους καλεί εσαεί σε διάλογο, ενώ από ό,τι φαίνεται υπάρχει ένας διάλογος κωφών σε αυτή την περίπτωση;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ` όλα, πρόκειται για κινητοποιήσεις κάποιων ημερών. Δεν μπορούμε να μιλάμε σήμερα υποθετικά, τι θα γίνει εάν μείνουν ένα μήνα. Εννοείται ότι αυτή η κατάσταση δεν θα μείνει ένα μήνα. Εμείς κάνουμε προσπάθειες παντός είδους. Ευελπιστούμε και έχουμε την πεποίθηση ότι σύντομα θα λήξουν αυτές οι κινητοποιήσεις, ακριβώς για να υπάρξει κοινωνική ειρήνη και όπως είπα και προηγουμένως, για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής.

ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ: Πάνω σε αυτό: Τα ίδια είχατε πει και την περασμένη εβδομάδα. Ισχύουν; Την περασμένη εβδομάδα ήσασταν αισιόδοξος ότι τα μπλόκα πριν πάμε στο διάλογο θα έχουν σταματήσει, θα έχουν διαλυθεί και θα προσέλθουν οι αγρότες στο διάλογο. Τώρα, αυτό δεν γίνεται. Αυτή είναι η μια ερώτηση.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ` όλα, σήμερα, στο διάλογο του Ζαππείου, συμμετέχουν και αγρότες, για να μην το ξεχνάμε.

ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ: Ναι, αλλά τα μπλόκα υπάρχουν.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Και πιστεύουμε ότι θα σταματήσουν, είπα.

ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ: Η δεύτερη ερώτηση είναι, εάν ενοχλήθηκε το Μαξίμου  και όταν μιλάω για το Μαξίμου, λέω για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό- από τη φράση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πάγκαλου, που μίλησε για πράξεις βίας και αυθαιρεσίας, χαρακτηρίζοντας έτσι τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Γιατί να ενοχληθεί; Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία ενόχληση. Υπάρχουν νόμοι. Οι νόμοι λένε ότι οι δρόμοι πρέπει να είναι ανοιχτοί, να μπορούν να μεταφέρονται και πρέπει να μεταφέρονται αγαθά και κυρίως πρόσωπα. Άρα, όσοι δεν εφαρμόζουν τους νόμους ασκούν πράξεις αυθαιρεσίας. Από εκεί και πέρα, μπορεί αυτές οι πράξεις να συνοδεύονται από αιτήματα, αλλά καλό θα είναι τα αιτήματα να προβάλλονται και να ασκούνται μέσω των κινητοποιήσεων, οι οποίες όμως δεν έχουν αυτά τα πολύ άσχημα αποτελέσματα για την οικονομία μας και για την κοινωνική ειρήνη.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Σας ακούω να λέτε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να περιμένει.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν λέω αυτό.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Αυτό σημείωσα εγώ και τα ξαναβλέπουμε τα θέματα και να εκφράζετε συνεχώς μια ελπίδα. Το σημείωσα πέντε-έξι φορές, εν πάση περιπτώσει. Η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση ότι δεν θέλει να πιει το πικρό ποτήρι της σύγκρουσης με μια μειοψηφία, όπως νωρίτερα αφήσατε να εννοηθεί ότι είναι οι αγρότες στα μπλόκα, σε αντίθεση με τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών που δεν βρίσκονται στα μπλόκα. Ξανά η κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της, ώστε να μην πάμε σε κοινωνικό αυτοματισμό, σε συγκρούσεις, σε δικαστήρια και πάει λέγοντας και για πόσο καιρό θα το περιμένει αυτό το πράγμα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ` όλα, εδώ υπάρχει μια αντίφαση. Κάποιοι μας κατηγορούν ότι είμαστε πολύ αγριεμένοι και ότι η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης χρησιμοποιεί, μέσα από συνεντεύξεις της, βαριές εκφράσεις και κάποιοι άλλοι μας λένε ότι δεν κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε. Λοιπόν, η κυβέρνηση έχει μια σταθερή, συνεπή πολιτική, έτσι ώστε να κατοχυρώνεται η κοινωνική ειρήνη σε όλα τα επίπεδά της.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Είπατε πριν, όπως και ο κ. Πάγκαλος, ότι όσοι δεν εφαρμόζουν τους νόμους πράττουν μια αυθαιρεσία. Η εφαρμογή των νόμων, λοιπόν, πότε θα κριθεί απαραίτητη;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η εφαρμογή του νόμου είναι αυτονόητη για τον κάθε Έλληνα πολίτη. Όταν έχουμε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις, όμως, τότε υπάρχει μια ιδιαιτερότητα και προσπαθούμε με τους τρόπους που επιλέγει η κυβέρνηση να σταματήσουν αυτού του είδους οι ενέργειες.

ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Εκπρόσωπε, τη στάση της Ν.Δ. του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων πώς την ερμηνεύει η κυβέρνηση; Συμβάλλουν στο να εφαρμοστεί ο νόμος, ή βλέπετε να υπάρχει μια στήριξη και πολιτική αυτών των κινητοποιήσεων;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Νομίζω ότι τα έχουμε απαντήσει και άλλες φορές στην αίθουσα ενημέρωσης. Εμείς μένουμε σε αυτά που βλέπουμε, μένουμε στην ουσία των κινητοποιήσεων. Από κει και πέρα, κάθε κόμμα παίρνει και μια συγκεκριμένη θέση είτε φραστικά είτε με κάποιες πράξεις και το κάθε κόμμα, ο κάθε πολιτικός και ο κάθε πολίτης κρίνεται από τη συμπεριφορά του απέναντι σε τέτοιου είδους μεγάλα ζητήματα.

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν μετά το δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» και την ευχαριστήρια επιστολή Καραμανλή προς τον κ. Χριστοφοράκο και βεβαίως ότι ξανάρχεται το Βατοπαίδι από σήμερα. Σκέφτεται η κυβέρνηση με τα στοιχεία που έχουν προκύψει το μεσοδιάστημα να καλέσει στην Εξεταστική Επιτροπή τόσο τον πρώην Πρωθυπουργό, όσο και τον πρώην υπουργό Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αν αναφέρεστε στην υπόθεση Siemens, συζητείται την Τετάρτη. Θα αποφασιστεί εάν θα γίνει αυτή η Εξεταστική Επιτροπή. Και όσα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής συμμετέχουν, οι βουλευτές, θα αποφασίσουν και ποιους θα καλέσουν.

ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, δύο ερωτήματα. Πρώτον, εάν πρόκειται ο Πρωθυπουργός σήμερα να στείλει απαντητική επιστολή στον Πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ερντογάν και δεύτερον, για ποιό λόγο ακριβώς απομακρύνθηκε ή τέλος πάντων δεν ανέλαβε ποτέ ο Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όσον αφορά το πρώτο σκέλος της ερώτησής σας για την επιστολή του Πρωθυπουργού προς τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, όταν επιδοθεί θα ανακοινωθεί δεόντως. Ως προς το δεύτερο ζήτημα που θέσατε, ήδη υπάρχει ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας σχετικά με αυτό το ζήτημα.

ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ: Θέλω να ρωτήσω αν ο Γραμματέας, ο οποίος τελικά δεν τοποθετήθηκε, παραιτήθηκε όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επιλέχθηκε μέσω της διαδικασίας των βιογραφικών και γιατί η παραίτησή του δεν ανακοινώθηκε την Παρασκευή, που όπως λέτε, έγινε η παραίτηση και ανακοινώθηκε την Κυριακή μετά το δημοσίευμα.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν αποδέχθηκε τη θέση του και την Κυριακή βγήκε η συγκεκριμένη ανακοίνωση.

ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ: Επ΄ αυτού, για την επιλογή. Ρωτάω, ο κουμπάρος της υπουργού επιλέχθηκε μέσα από τη διαδικασία των βιογραφικών;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι μία διαδικασία για την οποία δεν θα ήθελα να απαντήσω. Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας καλύπτει το όλο θέμα.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Επειδή είναι μεγάλη τιμή για κάποιον να διορίζεται Γενικός Γραμματέας από μία κυβέρνηση κ. Εκπρόσωπε, έκανε την τιμή στην κυβέρνηση ο κ. Αλεξόπουλος να γνωστοποιήσει τους προσωπικούς λόγους; Και εσείς αν μας κάνετε την τιμή, να μας τους γνωστοποιήσετε με τη σειρά σας.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εγώ επιμένω ότι μένουμε στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Για έναν άλλον Ειδικό Γραμματέα θα ήθελα να σας ρωτήσω. Πόσο συμβατό είναι για τον κ. Ανδρεαδάκη, που έγραψε το «ΘΕΜΑ» την Κυριακή, η γυναίκα του οποίου έχει εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο που εποπτεύει ο συγκεκριμένος Ειδικός Γραμματέας, αν το έχετε υπόψη σας, αν σας απασχολεί και αν είναι συμβατό.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Έχω διαβάσει το σχετικό δημοσίευμα. Θα πρέπει μεν να είμαστε προσεχτικοί, αλλά δεν πρέπει να ποινικοποιούμε τις ενέργειες, τις επαγγελματικές ενασχολήσεις των συζύγων ή κάποιων συγγενών από μόνες τους. Εάν προκύψει κάποιο ζήτημα διαπλοκής ή διαφθοράς, είμαστε οι πρώτοι που θα το καταδικάσουμε και οι πρώτοι οι οποίοι θα το αναδείξουμε.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θεωρείτε ότι είναι αγρότες του Κολωνακίου οι αγρότες οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα μπλόκα με μείον 6 βαθμούς, όπως τους χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός την Παρασκευή στη Βουλή;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο Πρωθυπουργός δεν χαρακτήρισε αυτούς τους αγρότες που λέτε, αγρότες του Κολωνακίου. Μίλησε γενικώς για αγρότες του Κολωνακίου, παραλληλίζοντας τους πραγματικούς αγρότες με κάποιους αγρότες οι οποίοι έχουν εισοδήματα πολύ υψηλά και δεν εκφράζονται, μέσω τέτοιου είδους κινητοποιήσεων, τα αιτήματά τους. Αυτές τις κινητοποιήσεις τις χρησιμοποιούν και κάποιοι αγρότες του Κολωνακίου. Εμείς έχουμε την πάγια θέση ότι οι αγρότες έχουν σοβαρότατα προβλήματα. Συμμεριζόμαστε την αγωνία τους. Με τέτοιου είδους κινητοποιήσεις δεν επιλύονται, ίσα  ίσα νοθεύεται το μήνυμα που θέλουν και πρέπει να περάσουν προς την ελληνική οικονομία.

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Πώς σχολιάζετε τότε αυτούς τους αγρότες, οι οποίοι αν και ήρθαν σήμερα στην Αθήνα, αντί για το Ζάππειο πήγαν συνοδεία τηλεοπτικών καμερών βόλτα στο Κολωνάκι;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι ερώτηση ή απάντηση στην προηγούμενη ερώτηση; Την ερώτησή σας θα την χρησιμοποιήσω έτσι, αν πραγματικά έχει γίνει, γιατί δεν το γνωρίζω. Είναι μία παράμετρος των κινητοποιήσεων, αν έχει γίνει αυτό.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, αθετείτε ότι είναι αγρότες του Κολωνακίου που είπε ο Πρωθυπουργός;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εγώ σας απάντησα προηγουμένως. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε μία φράση που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός για να δείξει ένα συγκεκριμένο ζήτημα, μία συγκεκριμένη παράμετρο των αγροτικών ζητημάτων, για να σπιλώσουμε ή να νοθεύσουμε αυτά που έλεγε ο Πρωθυπουργός, τα οποία ήταν σαφέστατα.

ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗΣ: Είναι μέσα στα πλάνα της κυβέρνησης η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι μεγάλα ζητήματα, τα οποία αν αποφασιστούν θα ανακοινωθούν κιόλας.

ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗΣ: Συγγνώμη λίγο. Το αφήνετε ανοιχτό, δηλαδή;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ό,τι έχει να κάνει με την οικονομία της χώρας, είναι ανοιχτό. Και βέβαια δεν αναφέρομαι στα συγκεκριμένα ζητήματα. Όπως έχω πει πολλές φορές, κάθε ημέρα υπάρχουν δημοσιεύματα, πολλά από τα οποία είναι ανυπόστατα, που είναι πληροφορίες, που είναι διαρροές από υπηρεσιακούς παράγοντες. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να τα σχολιάζουμε κάθε φορά εδώ πέρα.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Τα τελευταία 24ωρα ξαναζωντάνεψαν πάλι σενάρια που κάνουν λόγο για χρεωκοπία της χώρας. Είναι ορατός αυτός ο κίνδυνος; Ναι ή όχι;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η χώρα μας βαδίζει με μία συνεπή αξιοπιστία προς την ανάταξη της οικονομίας της, μέσα από πολύ σοβαρή δουλειά που γίνεται τους τελευταίους τρεις μήνες από την κυβέρνηση. Με πολύ μεγάλη συναίνεση του ελληνικού λαού, ο οποίος δείχνει μία εξαιρετική ωριμότητα σε αυτή τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Εννοείται, δεν πάμε προς πτώχευση. Ίσα  ίσα, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πάμε θετικά για την οικονομία μας και αυτό θα αποδεικνύεται ημέρα με την ημέρα.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου περί υπάρξεως εμφυλίου, με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις, απηχούν τις απόψεις του Πρωθυπουργού;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ποιανού εμφυλίου;

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Πάγκαλος την έκανε τη δήλωση στο «ΕΘΝΟΣ». Αυτή τη φορά είναι συνέντευξη.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εξηγήστε μου λίγο, τι εννοεί όμως;

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μίλησε περί εμφυλίου.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ποιόν με ποιούς;

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Προφανώς, των αγροτών που βρίσκονται στους δρόμους με την κυβέρνηση.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν υπάρχει πόλεμος των αγροτών με την κυβέρνηση. Εγώ σας είπα  και το έχω πει πάρα πολλές φορές  ότι συναισθανόμαστε τα προβλήματα, τα συμμεριζόμαστε. Διαφωνούμε κάθετα με αυτές τις κινητοποιήσεις, οι οποίες τελικά βάλλουν κατά της οικονομίας στη συγκεκριμένη στιγμή.

Σας ευχαριστώ.

" Αύριο, Τρίτη 26 Ιανουαρίου, δεν θα γίνει η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 25 January 2010 - 17:54:32 UTC