Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 10-11-11

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Αριθμός Δελτίου: 299549298

Έκδοση 1

BRIEFING(111110)

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2010

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΑΛΩΤΗ

Καλό μεσημέρι.

Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τη σκληρή μάχη που δίνουμε συλλογικά, εδώ και ένα χρόνο για τη σωτηρία της χώρας και την έξοδο από την κρίση. Είμαστε αποφασισμένοι να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας, σεβόμενοι απόλυτα τη βούληση των πολιτών για ριζικές τομές.

Τομές που πραγματικά αλλάζουν την Ελλάδα, απαλλαγμένοι από παθογένειες και αγκυλώσεις που χρόνια μας κρατούσαν δέσμιους. Ανοίγουμε και αντιμετωπίζουμε με θάρρος κάθε θέμα που δυσχεραίνει τη ζωή των πολιτών.

Είμαστε ειλικρινείς απέναντι στους πολίτες, όπως είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αλλά και στους εταίρους μας. Και αυτή η ειλικρίνεια χτίζει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης. Κοιτάζουμε κατάματα κάθε πρόβλημα με τη βούληση να μην μείνει τίποτε άλυτο. Κοιτάζουμε τους πολίτες στα μάτια.

Έχουμε μπροστά μας έναν σημαντικό δεύτερο γύρο αυτοδιοικητικών εκλογών του «Καλλικράτη». Σε αυτή τη σημαντική αυτοδιοικητική μάχη, οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τα καταλληλότερα πρόσωπα, που ενσαρκώνουν και θα υλοποιήσουν τη μεταρρύθμιση-επανάσταση του «Καλλικράτη», με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οδηγώντας τις τοπικές κοινωνίες - και μάλιστα σε διευρυμένη φάση- στη νέα εποχή. Μια εποχή όπου η εξουσία έρχεται πιο κοντά στην τοπική κοινωνία ασκείται απ` αυτήν, όπου τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών αντιμετωπίζονται από ενισχυμένους πλέον δήμους και περιφέρειες, όπου η ανάπτυξη ξεκινά από τις τοπικές κοινωνίες.

Σχεδιάζεται και υλοποιείται απ` αυτές, με τα όπλα που προσδίδει ο «Καλλικράτης», αρκεί φυσικά να υπάρχουν και οι κατάλληλοι άνθρωποι για να τα υλοποιήσουν. Άνθρωποι με συναίσθηση της συγκυρίας που περνάμε, της συλλογικής ευθύνης και του εθνικού συμφέροντος. Και αυτοί δεν είναι όσοι υποκύπτουν σε δήθεν αντιμνημονιακές ρητορικές, αλλά αντίθετα είναι αυτοί που έχουν γνώση, ενθουσιασμό και βούληση να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΚΟΥΤΡΑΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, τελικά στο μόνο που συμφωνείτε με τη Ν. Δ. είναι στις απομακρύνσεις δημοσίων υπαλλήλων; Διότι και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί στην τηλεόραση του «Σκάι» και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας άφησαν ανοιχτό παράθυρο για απομακρύνσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι στην ατζέντα σας;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν γνωρίζω τι είπε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκείνο που γνωρίζω είναι πως οτιδήποτε δεν είναι τόσο ρητό όσο θέλουν κάποιοι, προσπαθεί να αποδοθεί ως ανοιχτό θέμα. Εμείς δεν συζητάμε ζήτημα απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Εξάλλου, υπάρχει το Σύνταγμα που κατοχυρώνει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να εξυγιάνουμε τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ήδη, εδώ και ένα χρόνο έχουμε ξεκινήσει ενέργειες, έτσι ώστε να υπάρχει εξορθολογισμός και στο δημόσιο ακόμη και με το σύστημα των προσλήψεων. Συνεπώς, οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται για απολύσεις δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν προκύπτει από πουθενά και άρα το θέμα αυτό το έχουμε εξαντλήσει.

ΚΟΥΤΡΑΣ: Αυτό ισχύει και για τις ΔΕΚΟ;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ισχύει και ό,τι στο δημόσιο τομέα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα. Να προσθέσω ακόμη πως σε οτιδήποτε έχουμε κάνει μέχρι τώρα, ακόμα και στις επώδυνες αποφάσεις που αναγκαστήκαμε να πάρουμε, πάνω απ΄όλα θέταμε και θα θέτουμε το συμφέρον του εργαζόμενου και την κατοχύρωση των εργασιακών του προβλημάτων. Γιατί γνωρίζουμε ότι σε μια εποχή που είναι πάρα πολύ δύσκολη, όπως είναι η σημερινή, η εργασία είναι η μόνη ασφάλεια που μπορεί να υπάρχει. Ασφάλεια, όμως, που θα πρέπει να την προσδίδουμε σε όλους και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, μέσα απ αυτές, φυσικά, τις δύσκολες συγκυρίες και κατά το μέτρο του δυνατού.

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Θα ήθελα να σας ρωτήσω για να καταλάβω. Για εσάς εδώ είναι ένα θέμα ταμπού και δεν το αγγίζετε ή το κάνετε για άλλους λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, για να μην αυξηθεί και άλλο η ανεργία, η οποία ήδη αυξήθηκε στο 12,2%;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Έχει αποδειχθεί ότι αυτή η κυβέρνηση, και το αποδείξαμε περίτρανα σε αυτό το χρόνο, δεν έχει ταμπού, όταν πρέπει να προασπιστεί το εθνικό συμφέρον. Αλλά, το θέμα της προστασίας της εργασίας δεν είναι μόνο θέμα κοινωνικής ευαισθησίας, είναι θέμα προστασίας του ίδιου του πολίτη, της Δημοκρατίας μας, των ατομικών δικαιωμάτων. Υπάρχουν νόμοι που κατοχυρώνουν την εργασία. Φυσικά, επαναλαμβάνω ότι για εμάς κριτήριο, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες, είναι να προστατεύουμε, όσο μπορούμε, τα εργασιακά δικαιώματα του Έλληνα πολίτη.

ΠΑΠΠΑ: Κύριε Εκπρόσωπε, ο Πρωθυπουργός μιλώντας σήμερα σε αυτό το συνέδριο που αφορά τον Τύπο, είπε ότι έχουμε μπροστά μας δύσκολες αποφάσεις. Τι εννοούσε;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο Πρωθυπουργός δεν το είπε αυτό μόνο σήμερα, είναι κάτι που λέμε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Εμείς λέμε την αλήθεια, αποτυπώνουμε την κατάσταση όπως είναι, δεν την εξωραΐζουμε. Και όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, εξάλλου, το έχει αναφέρει πάρα πολλές φορές, ακόμα και τώρα προεκλογικά, όταν σε άλλες προεκλογικές περιόδους, κάποιοι είχαν συνηθίσει να χαϊδεύουν αυτιά. Ο Πρωθυπουργός, αλλά και όλη η κυβέρνηση έχουν δηλώσει επανειλημμένως ότι βρισκόμαστε στη μέση μιας πολύ δύσκολης κατάστασης, ότι δεν έχει περάσει η κρίση, ότι δεν υπάρχει λήξη του συναγερμού. Συνεπώς και τα βήματά μας είναι προσεκτικά και οι αποφάσεις και ο δρόμος μας είναι πάρα πολύ δύσκολος. Εάν παρεκκλίνουμε στοιχειωδώς από τους στόχους μας, τότε δεν θα πετύχουμε να βγούμε από την κρίση.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Έχω την αίσθηση ότι δεν απαντήσατε στον κ. Κούτρα. Είπατε «στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ισχύει ό,τι και στο στενό. Όπου υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα». Μα, οι δημόσιοι υπάλληλοι το γνωρίζουμε. Είναι αυτονόητο. Στις ΔΕΚΟ, όμως, που ρωτηθήκατε, δεν κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα, οι αορίστου χρόνου, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία, αν όχι όλοι, έχουν αορίστου χρόνου σύμβαση εργασίας. Αυτοί δεν κατοχυρώνονται, λοιπόν, εκεί τι γίνεται;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Το να ανοίγουμε μια συζήτηση για τις ΔΕΚΟ, προτού ανοίξει το θέμα εξυγίανσης των ΔΕΚΟ είναι άκαιρο. Φυσικά, και πουθενά δεν έχει αποτυπωθεί η δική μας βούληση, να απολυθούν ακόμη και αυτοί οι εργαζόμενοι. Άρα, επαναλαμβάνω ότι εμείς έχουμε κάποια κριτήρια για να σώσουμε τη χώρα. Άλλο κριτήριο είναι το εθνικό συμφέρον και το δημόσιο συμφέρον, το οποίο περιλαμβάνει και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων. Δεν θα υπεισέλθουμε σε τέτοια συζήτηση που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και όταν δεν υπάρχουν από την κυβέρνηση τέτοιου είδους αποφάσεις. Εσείς τώρα θέλετε να βγάλετε θέμα απολύσεων. Δεν πρόκειται να πούμε κάτι τέτοιο, γιατί δεν υπάρχει στα σχέδια της κυβέρνησης κάτι τέτοιο.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σε αυτό που ρώτησε πριν ο κ. Σιδέρης, για τους αορίστου χρόνου, που δουλεύουν στους δήμους και στις ΔΕΚΟ. Αυτοί οι άνθρωποι δεσμεύεται η κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να απολυθούν;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα κάνει τα πάντα για το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον. Γνώμονας και κριτήριο, πέραν τούτου, είναι και η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων. Το να τσουβαλιάζουμε με γενικόλογες δηλώσεις κάποια ζητήματα και να τα γενικεύουμε και μάλιστα όταν αφορούν τόσο ευαίσθητα θέματα, όπως είναι τα θέματα εργασίας, αδικούμε τους ίδιους τους εργαζόμενους.

ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ: Χθες, Κύριε Εκπρόσωπε, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Παπαδήμος, είπε ότι πλέον έχουμε φθάσει στον πυρήνα του προβλήματος και συνέστησε ιδιωτικοποιήσεις στις ΔΕΚΟ και μείωση δημοσίων οργανισμών. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο κ. Παπαδήμος είναι σύμβουλος του Πρωθυπουργού. Ο κ. Παπαδήμος έθεσε ένα σημαντικό γενικότερο πλαίσιο και οι δηλώσεις του πραγματικά έχουν αντιστοιχία και με την πολιτική της κυβέρνησης. Αλλά, ένας σύμβουλος του Πρωθυπουργού έχει μια συγκεκριμένη άποψη. Εννοείτε ότι το σχεδιασμό και την υλοποίηση των αποφάσεων τις λαμβάνει η κυβέρνηση. Αλλά, να σας υπενθυμίσω ότι ο κ. Παπαδήμος δήλωσε ακόμη, γιατί συνηθίζουμε να βγάζουμε περισσότερο αυτά που θεωρούμε εμείς αρνητικά, ότι η κυβέρνηση έχει λάβει μέχρι σήμερα δύσκολες και πολιτικά θαρραλέες αποφάσεις, ότι σαφώς και θα απαιτηθούν δύσκολες αποφάσεις, ότι έχει απαντήσει και στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης, αν χρειάζεται, και ότι η μόνη πιστή τήρηση όσων προβλέπονται στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και η επιβολή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι η λύση στο πρόβλημα. Εμείς επιβεβαιωνόμαστε ως προς αυτά. Όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις γίνονται από συμβούλους ή από οικονομικούς αναλυτές, είναι προσεγγίσεις. Η κυβέρνηση είναι αυτή που σχεδιάζει και υλοποιεί τις αποφάσεις.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, επειδή και ο κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν είναι τυχαίο πρόσωπο, έχει διεθνή ακτινοβολία και έχει και ένα θεσμικό ρόλο δίπλα στον Πρωθυπουργό, επειδή ούτε ο κ. Προβόπουλος είναι τυχαίο πρόσωπο, είναι ο κεντρικός τραπεζίτης, είναι σε άμεση σχέση με τις διεθνείς αγορές, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προσπαθώ, λοιπόν, να καταλάβω το εξής: Λέει ο κ. Προβόπουλος χθες «χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη και ταχύτερη μείωση του ελλείμματος, ακόμη συντομότερα να υλοποιηθεί η δημοσιονομική πολιτική». Περίπου το ίδιο πράγμα λέει και ο κ. Παπαδήμος. Και λέει: «Πρέπει να προχωρήσει πιο γρήγορα η δημοσιονομική εξυγίανση και να υπάρξουν και νέα μέτρα». Το ερώτημα είναι το εξής: Όταν δύο τέτοιοι κορυφαίοι παράγοντες οι οποίοι έχουν σχέση με τις αγορές και όλα τα συναφή, συνιστούν και προτείνουν επιτάχυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή πιο γρήγορη μείωση του ελλείμματος, τι ακριβώς πρόκειται να πράξει η κυβέρνηση; Διότι δεν είναι τυχαίοι αυτοί οι παράγοντες.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα από όλα, μπορείτε να ρωτήσετε τον κ. Προβόπουλο. Έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι ο κ. Προβόπουλος έχει έναν σημαντικότατο, όντως, θεσμικό ρόλο στην ελληνική οικονομία. Είναι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είναι τελείως ανεξάρτητη από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση κάνει τι δική της δουλειά. Από εκεί και πέρα, να υπενθυμίσω - επειδή προσπαθείτε να αποκαταστήσετε, όχι εσείς προσωπικά αυτό όμως βγαίνει ως μία τάση, τις προσεγγίσεις άλλων θεσμικών φορέων πλην της κυρίαρχης κυβέρνησης και γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πως λειτουργεί μία κυβέρνηση και πως είναι κατοχυρωμένες οι λειτουργίες και οι εξουσίες της - ότι η κυβέρνηση αυτή, η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει κάνει μέσα σε ένα χρόνο τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή, που έγινε ποτέ στη χώρα μας. Θα μπορούσα να σας δώσω τόσες λεπτομέρειες για το τι έγινε αυτό τον χρόνο, που πραγματικά αποδεικνύει και τη βούληση και τη μεγάλη ταχύτητα της κυβέρνησης, αλλά και την ικανότητα να αντιμετωπίζει τις όποιες διαστάσεις παίρνουν τα δημοσιονομικά μας προβλήματα κάθε ημέρα. Αυτή, λοιπόν, η δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει μέχρι τώρα, εγγυάται ότι και από εδώ και πέρα, τηρώντας απαρέγκλιτα τους στόχους που έχουμε βάλει, έχουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία και στο τέλος θα βγούμε από την κρίση. Άρα, καθένας με τον ρόλο του.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, πως σχολιάζετε δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ. και του προέδρου της Ν.Δ., που λέει ότι το αποτέλεσμα της Κυριακής της εβδόμης Νοεμβρίου, δεν το πήρατε και μάλιστα καλεί τους πολίτες να είναι πιο ηχηρό αυτή τη φορά, διότι δεν είναι επιβράβευση - όπως λέτε εσείς - των κυβερνητικών οικονομικών πολιτικών, αλλά το αντίθετο. Είναι ένα χαστούκι προς την κυβέρνηση και προς την πολιτική της.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Οι αναλύσεις και οι θεωρίες που κάνει η Ν.Δ. και ο κ. Σαμαράς, είναι πραγματικά θεωρήσεις και αναλύσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του. Εμείς έχουμε πει ότι έχουμε μία πολύ μεγάλη διαφορά ως προς τις στοχεύσεις μας και ειδικά σε αυτές τις εκλογές. Ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να σταθεί μέσα στο χώρο, μέσα στο κόμμα της Ν.Δ. ως αδιαφιλονίκητος ηγέτης, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τι γίνεται, και για αυτό ακριβώς το συμπέρασμα από αυτές τις εκλογές, το συμπέρασμα της Ν.Δ. ήταν ότι έχουμε ολική επαναφορά της Ν.Δ. Είναι αυτό το μόνο το οποίο τους ενδιαφέρει. Εμάς μας ενδιαφέρουν δύο βασικά πράγματα: Πρώτα από όλα, μας ενδιαφέρει να σώσουμε τη χώρα. Μας ενδιαφέρει ο εθνικός στόχος που έχουμε θέσει, που είναι ακριβώς η διάσωση της χώρας να μπορεί να πάει παραπέρα - και εμείς αυτό το μήνυμα το πήραμε από τους Έλληνες πολίτες - και φυσικά επειδή έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές, για να μην ξεχνιόμαστε και να μην ξεχνιέται κανένας, μας ενδιαφέρει να υλοποιηθεί η επανάσταση του «Καλλικράτη». Άρα, καθένας έχει τους δικούς του στόχους και με βάση τους στόχους αυτούς κάνει και τις αναλύσεις του. Αντιθέτως, εμείς είμαστε πάρα πολύ μετρημένοι. Και είμαστε μετρημένοι γιατί, ακριβώς, με σοβαρότητα αξιολογούμε τις εκλογές της πρώτης Κυριακής και θα αξιολογήσουμε και τον δεύτερο γύρο που έρχεται.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ, συνεχίζονται να έρχονται τα χαρτιά της περαίωσης και πέρα από τα πολλά λάθη που υπάρχουν - για παράδειγμα σε εμένα, είχα ένα ανενεργό μπλοκάκι και μου ήρθε να περαιώσω χρόνια που δεν έκοβα καθόλου μπλοκάκι - τι θα γίνει με αυτή την υπόθεση; Γιατί αυτή η υπόθεση όντως προκαλεί αγανάκτηση στους πολίτες.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι σαφές ότι σε μία δύσκολη περίοδο, όταν πηγαίνει ένα μπιλιετάκι της εφορίας στους πολίτες, να δημιουργείται πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, όμως, έχουμε κάποια δεδομένα, τα οποία τα έχουμε πει, τα έχουμε αναλύσει πολλές φορές για την περαίωση. Ότι θα πρέπει να φτιαχτεί, επιτέλους, αυτό το φορολογικό μας σύστημα και είναι η τελευταία φορά, και αναλύσαμε το γιατί θα είναι η τελευταία φορά, για τη περαίωση. Γιατί ακόμα και να θέλουμε ως κυβέρνηση να την κάνουμε του χρόνου, δεν θα μπορούμε, γιατί θα είναι διαφορετικό το σύστημα του προσδιορισμού της φορολογητέας ύλης. Και φυσικά τα 700 εκατ. ευρώ που προϋπολογιζόταν, προϋπολογιζόταν για το 2010 και το 2011. Άρα, όσοι λένε ότι «υπολογίζατε ότι θα πάρετε 700 εκατ. ευρώ και πήρατε μόνο 50 εκατ. ευρώ» αδικούν την όλη αυτή κατάσταση.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή θεωρείτε ότι είναι επιτυχημένη η διαδικασία της περαίωσης μέχρι στιγμής; Επίσης να σας διαψεύσω σε κάτι, γιατί από το ρεπορτάζ βγαίνει ότι δεν έχει πάει το λογισμικό στις εφορίες.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν γνωρίζω πότε κάνατε το ρεπορτάζ. Το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει ότι έχει αποσταλεί το λογισμικό στις εφορίες, στις Δ.Ο.Υ. Τώρα, αν δεν το έχουν εγκαταστήσει ακόμη, είναι ένα θέμα. Για το αν είναι επιτυχημένη ή αποτυχημένη επειδή χρησιμοποιείται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές από αυτούς που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν - και εμείς έχουμε μία συγκεκριμένη τακτική, ότι το κράτος λειτουργεί και δεν έχει σχέση με τις εκλογές αυτό - το τι σημαίνει περαίωση, το πώς αποφασίστηκε και γιατί υλοποιείται, το έχουμε εξηγήσει πάρα πολλές φορές, το έχουμε αναλύσει. Και επιτέλους θα πρέπει όλοι να συναισθανθούμε, και αυτοί που τελείως αυθαίρετα κατακρίνουν και εννοώ τους πολιτικούς σχηματισμούς που το κάνουν, τις ευθύνες όλοι μας και να αντιληφθούμε τι συμβαίνει με τα δημοσιονομικά μας.

ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, επειδή με αφορμή ένα χθεσινό πρωτοσέλιδο ακούω κόμματα να σας κατηγορούν για προβοκάτσια, το Κ.Κ.Ε. και εσχάτως βουλευτές της Ν.Δ. να μιλούν για αντιδεξιά σύνδρομα που καλλιεργείτε εσείς, ήθελα να σας ρωτήσω ευθέως αν θεωρείτε ότι υπάρχουν ανίερες συμμαχίες μεταξύ Ν.Δ. και Αριστεράς ενόψει του επαναληπτικού γύρου εκλογών.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εγώ, δεν θα μπω τώρα σε αυτή την ιστορία. Συμμαχίες υπάρχουν πάντα. Αυτά γίνονται στις εκλογές και μάλιστα όταν είναι αυτοδιοικητικές εκλογές σε τοπικό επίπεδο. Τώρα, εάν είναι ιερές ή ανίερες, αυτό το κρίνει ο ελληνικός λαός. Και φυσικά έχει το κριτήριο, το διαθέτει, το έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές. Εμείς έχουμε υποστηρίξει και στηρίζουμε συγκεκριμένους υποψηφίους. Το έχουμε πει πολλές φορές, έχουμε θέσει τα χαρακτηριστικά και φυσικά ακόμη και για αυτόν τον δεύτερο γύρο εκλογών, θέτουμε τα χαρακτηριστικά αυτά και ζητάμε από τους πολίτες να υπερψηφίσουν τους υποψηφίους τους οποίους στηρίζουμε.

ΣΕΓΚΟΣ: Συγνώμη, επ αυτού: Το υιοθετείτε, όμως, το δημοσίευμα; Γιατί επικαλείται κυβερνητικά στελέχη το δημοσίευμα.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Τα κυβερνητικά στελέχη , τα οποία μιλάνε, έχουν επώνυμο και όποιος τα επικαλείται μπορεί να επικαλείται και το όνομά τους. Εμείς είμαστε το Κίνημα, είμαστε η κυβέρνηση που λειτουργούμε χωρίς δογματισμούς. Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός, ο Έλληνας πολίτης έχει κριτήριο, ότι δεν παίρνει γραμμή από πουθενά, δεν μπορεί να παίρνει γραμμή από πουθενά. Και για αυτό ακριβώς, εάν υπάρχουν τέτοιου είδους συμμαχίες, που δεν γνωρίζω πως προκύπτουν και αντιληπτές γίνονται, αλλά νομίζω ότι έχει αποδειχθεί και στην πράξη πως η κοινωνία και ο πολίτης είναι τόσο ώριμος που αυτές τις συμμαχίες, αν υπάρχουν, ή τις γραμμές που βγαίνουν από διάφορα κομματικά γραφεία, ο Έλληνας πολίτης δεν τις ακολουθεί. Αυτό είναι δεδομένο.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή ζητάτε ονόματα κυβερνητικών στελεχών: Ο κ. Πρωτόπαπας, ο κ. Σκανδαλίδης, βγήκαν και άφησαν υπονοούμενα ότι υπάρχουν υπόγειες διεργασίες, συνεργασίες, ανάμεσα στην Ν.Δ. και σε κόμματα της Αριστεράς. Είναι δύο κυβερνητικά στελέχη. Είναι ο κοινοβουλευτικός σας εκπρόσωπος και ένας υπουργός σας.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν γνωρίζω, όμως, τι εννοείτε «υπονοούμενο». Σας είπα ότι συμμαχίες γίνονται και θα γίνονται. Το θέμα είναι ότι ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται τι βρίσκεται πίσω από αυτές τις συμμαχίες.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Να σας πω; Εγώ γνωρίζω μία συμμαχία. Η Ν.Δ. έχει ψηφίσει τα 30 από τα 60 νομοσχέδια της κυβέρνησης. Συμμαχήσατε για να περάσουν κάποια νομοσχέδια. Εσείς γνωρίζετε κάποια άλλη συνεργασία, κάποια συμμαχία;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πάρα πολύ καλά, πάντως. Ως προς αυτό για τα 30 νομοσχέδια της Ν.Δ. που τα υιοθετείτε, γιατί βλέπω ότι υιοθετείτε ακριβώς αυτό που είπε ο κ. Σαμαράς και μου κάνει εντύπωση...

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το είπα εγώ κ. Υπουργέ. Ο κ. Σαμαράς το είπε.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο κ. Σαμαράς το είπε και εσείς, προφανώς, το υιοθετείτε.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Το είπε ο κ. Σαμαράς. Και μπορείτε να προστρέξετε: Από τα 60 νομοσχέδια, όντως, τα 30 τα ψηφίσατε μαζί.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αν το συμπληρώνετε τώρα, γιατί προηγουμένως δεν το είπατε, ότι το είπε ο κ. Σαμαράς, το δέχομαι. Όντως ο κ. Σαμαράς, προσπαθώντας να απολογηθεί στους ομοϊδεάτες του εταίρους στην Ε.Ε. τελείως πλαστά και με τελείως διαφορετική θεώρηση και μία παρερμηνεία, είπε ότι «μα, εμείς είμαστε συναινετική με την ελληνική κυβέρνηση και ψηφίσαμε 30 νομοσχέδια, ενώ όταν ήταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην αντιπολίτευση δεν ψήφισε κανένα ή ίσως ψήφισε ελάχιστα». Πρώτα από όλα να πούμε ότι όλες τις βασικές επιλογές που έκανε αυτή η κυβέρνηση, βασικότατες επιλογές για τη σωτηρία της χώρας, η Ν.Δ. όχι απλώς δεν τις ψήφισε, αλλά ήταν και τελείως αντίθετη. Το ίδιο έκαναν και τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως είναι το Κ.Κ.Ε. ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα εκεί, στην τακτική, στη θεώρηση και στην αντιμετώπιση που είχαν, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις, νομίζω ότι φαινόταν ποιοι συμμαχούν μέσα στη Βουλή με τις επιλογές και τις αποφάσεις τους και ποιοι δεν συμμαχούν.

ΣΠΑΝΟΥ: Μπορείτε να διαβεβαιώσετε ότι η τρύπα υστέρησης στα έσοδα που καταγράφεται θα καλυφθεί από τα τέλη κυκλοφορίας και από τα προσδοκώμενα έσοδα για την περαίωση;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτό που λέει το υπουργείο Οικονομικών, γιατί το υπουργείο Οικονομικών μιλά με στοιχεία, είναι ότι όσα έσοδα υπολείπονται θα καλυφθούν, ότι ο στόχος θα καλυφθεί και με την περαίωση και με τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας και με τα τέλη κυκλοφορίας. Το έχω, άλλωστε, αναφέρει πολλές φορές, καθώς επίσης ότι τα μέτρα αυτά για την κάλυψη του στόχου θα υπάρξουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Πάντως, η κυβέρνηση δηλώνει ότι στο τέλος θα είμαστε συνεπείς στους στόχους μας και ότι δεν θα υπάρξει υστέρηση τέτοια που να δημιουργεί, τουλάχιστον, πρόβλημα.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, είπατε προηγουμένως ότι και στις τοπικές κοινωνίες ο λαός θα κρίνει ποιές συμμαχίες είναι ανίερες. Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν θα κρίνει...

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εγώ το είπα γενικώς και δεν μίλησα για συμμαχίες κομμάτων.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Γενικώς, ρωτάω κι εγώ. Θα κρίνει δηλαδή και στην περιφέρεια της Αθήνας, ας πούμε, ανίερες συμμαχίες, μετά τις δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν γνωρίζω. Νομίζω ότι η πληθυσμιακή σύνθεση της περιφέρειας της Αθήνας είναι τέτοια, όπως ακριβώς και αυτή όλης της Ελλάδας. Πρόκειται για πολίτες νοήμονες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πάρα πολύ καλά τί διακυβεύεται στον τόπο μας, τί διακυβεύεται στην περιφέρεια της Αττικής, που είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, και γι αυτό ακριβώς εμείς έχουμε ζητήσει από τους πολίτες να στηρίξουν τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα του κ. Σγουρού.

ΣΕΓΚΟΣ: Με συγχωρείτε, επ αυτού: Κύριε Εκπρόσωπε, ο ελληνικός λαός - ερωτώ ευθέως- θα πρέπει να κρίνει τη συμμαχία της κυβέρνησης με το ΛΑΟΣ στην περιφέρεια Αττικής υπό τον κ. Σγουρό και στην περιφέρεια Πελοποννήσου με τον κ. Τατούλη;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Έχετε δει εσείς κάποια συμμαχία στην περιφέρεια Αττικής και στην περιφέρεια Πελοποννήσου; Tο να στηρίζονται κάποιοι υποψήφιοι από δύο ή από τρία ή από τέσσερα κόμματα, δεν σημαίνει ότι είναι συμμαχία και μάλιστα ανίερη συμμαχία. Εάν κάποιο κόμμα δίνει τη στήριξή του σε υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, σαφώς και η υποστήριξη αυτή είναι εκλογική και δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω.

ΣΕΓΚΟΣ: Δηλαδή, είναι ιερή συμμαχία ;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εγώ δεν μίλησα για ιερές και ανίερες συμμαχίες, αλλά στην κοινοβουλευτική δημοκρατία που ζούμε και στις εκλογές που γίνονται σ αυτή την κοινοβουλευτική δημοκρατία, διεξάγονται ελεύθερες, δημοκρατικές εκλογές και κάθε υποψήφιος δημοτικός άρχοντας μπορεί να έχει τη στήριξη ή την υποστήριξη οποιουδήποτε πολιτικού σχηματισμού.

ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Ο Πρωθυπουργός είπε το πρωί ότι είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, γιατί διαπίστωσε κλίμα ευρύτατης συναίνεσης και στήριξης στην κυβέρνηση. Το 1.200.000 ψηφοφόρους που χάσατε στις εκλογές...

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Κύριε Τσακίρη, σ αυτήν εδώ την αίθουσα πριν από λίγες μέρες είχαμε συζητήσει και αναλύσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Έχουμε πει πολλές φορές ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Από εκεί και πέρα, ούτε πανηγυρίζουμε, ούτε είμαστε χαρούμενοι, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά, γιατί το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να νικήσει η τοπική αυτοδιοίκηση. Τα συμπεράσματά μας από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ότι νίκησαν η σταθερότητα και η σταθεροποίηση της χώρας. Και αυτό το 1.200.000 στο οποίο αναφερθήκατε, είναι ένα αυθαίρετο νούμερο, γιατί ακριβώς το 1.200.000 υπολογίζεται σύμφωνα με τις βουλευτικές εκλογές του 2009, όταν γνωρίζουμε ότι η αποχή είναι μεγαλύτερη από τις πολιτικές εκλογές του 2009. Από εκεί και πέρα, έχουμε πει πολλές φορές ότι για να βγάλουμε αυτό το συμπέρασμα συναθροίσαμε πολλά στοιχεία, όπως για παράδειγμα σε πόσες περιφέρειες προηγούμαστε, ότι έχουμε ήδη κερδίσει δύο περιφέρειες -τις κέρδισαν υποψήφιοι στηριζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ-, ότι και η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει πολλούς ψηφοφόρους και μάλιστα όταν υπήρχε ένα αντιμνημονιακό μέτωπο σχεδόν απ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Και φυσικά, δεδομένων των συνθηκών, των πολύ δύσκολων συνθηκών και των επώδυνων αποφάσεων που αναγκαστήκαμε να πάρουμε ως μία υπεύθυνη και σοβαρή κυβέρνηση της χώρας.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πόσο τοις εκατό υπολογίζει η κυβέρνηση να μειώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, μέσω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Kοιτάξτε, αυτές είναι κινδυνολογικές ερωτήσεις, στις οποίες δεν θα απαντήσω. Το ενιαίο μισθολόγιο είναι ένα αίτημα όλων των πολιτών, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θα εφαρμοσθεί, γιατί ακριβώς δεν είναι δυνατόν δημόσιοι υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα, με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας στο δημόσιο να αμείβονται με τελείως διαφορετικούς μισθούς, να υπάρχουν επομένως τεράστιες μισθολογικές διαφορές, με τους ανώτερους μισθούς και να απέχουν κατά πολύ των κατωτέρων. Και αυτό δυστυχώς έχει συμβεί διότι το ελληνικό δημόσιο, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, δεν μπόρεσε να προσαρμοσθεί στις σύγχρονες συνθήκες και δεν μπόρεσε να θέσει κανόνες αξιολόγησης και κριτήρια, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται μισθολογικά κατά τον ίδιο τρόπο οι υπάλληλοι, πάντα με τα ίδια προσόντα και τον ίδιο χρόνο υπηρεσίας, που υπηρετούν σ αυτό.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Επομένως, το ενιαίο μισθολόγιο θα επιφέρει μείωση μισθών;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Απάντησα μ αυτό που σας είπα: ότι η κινδυνολογία κάθε άλλο παρά βοηθά στην δουλειά που κάνουμε όλοι μαζί αυτή τη στιγμή.

ΚΟΥΤΡΑΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν ανησυχείτε για την κατάσταση που υπάρχει στις αγορές ομολόγων και στην Ιρλανδία, αλλά και στις χώρες του νότου που έχουν εκτιναχθεί τα spreads και μήπως εκ των υστέρων θέλετε να παραδεχθείτε ότι ήταν λάθος το δίλημμα που έβαλε ο Πρωθυπουργός - για τις εκλογές εννοώ- και είχε ως αποτέλεσμα τα ελληνικά spreads - ας πούμε σήμερα- να είναι στις 950 μονάδες βάσης.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δηλαδή, θέλετε να πείτε ότι το δίλημμα έχει σχέση και με την άνοδο των spreads της Ιρλανδίας; Στο τέλος, μέχρι και γι αυτό θα κατηγορηθούμε.

ΚΟΥΤΡΑΣ: Όχι, δεν σας κατηγορώ γι αυτό. Δεν σας κατηγορώ για τίποτε. Απλώς, ρωτάω.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εσείς κάνετε τη δουλειά σας. Εμείς εξηγήσαμε γιατί τέθηκε αυτό το δίλημμα, γιατί μπήκε αυτό το διακύβευμα, το οποίο ήταν πραγματικό. Και αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ούτε μπλόφα, ούτε προειλημμένη απόφαση υπήρχε για εκλογές.

ΚΟΥΤΡΑΣ: Και η άνοδος των spreads...

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Συνεπώς, αυτό που σας λέω είναι ότι, δεν υπάρχει κανένας λόγος εκ των προτέρων ή εκ των υστέρων να μετανιώσουμε για κάτι. Εμείς είμαστε ευθείς, είμαστε συνεπείς και φυσικά η άνοδος των spreads συμβαίνει όταν υπάρχει αποσταθεροποίηση στη χώρα. Και όταν υπάρχει η εικόνα ότι μπορεί να υπάρξει αποσταθεροποίηση, τότε ανεβαίνουν τα spreads. Αυτή η κυβέρνηση, όμως, πραγματικά, καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες, το γνωρίζει όλος ο ελληνικός λαός, για να διατηρήσει σε ένα σοβαρό, μετρημένο και σταθεροποιημένο σύστημα τη χώρα και φυσικά υπάρχει και αποτέλεσμα ως προς αυτή την προσπάθεια.

ΚΟΥΤΡΑΣ: Και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ανησυχείτε;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αν ανησυχούμε για το τι γίνεται στην Ιρλανδία; Είναι σαφές ότι παρακολουθούμε και έχει αποδειχθεί ότι το διεθνές παγκόσμιο οικονομικό σύστημα είναι σε τέτοια κατάσταση που όταν μια χώρα βρίσκεται σε μια άσχημη δημοσιονομική κατάσταση, επιφέρει επιπτώσεις και στις υπόλοιπες. Πόσο μάλλον όταν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά, εμείς πρώτοι μέσα στην πολύ μεγάλη ανάγκη που είχαμε, καταφέραμε με αξιόπιστα στοιχεία να προκαλέσουμε τη σύσταση και την ύπαρξη μηχανισμού στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι ώστε, και το λέγαμε από τότε και το λέμε και τώρα, οποιαδήποτε χώρα χρειαστεί να έχει στήριξη και αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με αυτά της Ελλάδας, να υπάρχει έτοιμος μηχανισμός, ο οποίος πραγματικά θα την στηρίξει. Αυτός ο μηχανισμός δημιουργήθηκε μετά από την τεράστια προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης και με τη συμβολή της διεθνούς προσωπικότητας του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Έχουν υπάρξει δημοσιεύματα, που εμπλέκουν τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης κ. Σωκράτη Ξυνίδη σε μια περίεργη υπόθεση. Τον κατηγορούν, δηλαδή, ότι έχει διαθέσει μυστικά κονδύλια σχεδόν μισό εκατομμύριο, για την εκλογική περιφέρεια του, τη Θράκη. Τι λέτε επ` αυτού;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ` όλα, ως προς αυτό, ο κ. Ξυνίδης έχει δώσει μια αναλυτική απάντηση. Ενόψει εκλογών, φυσικά, βλέπουμε και θα δούμε πολλά τέτοια δημοσιεύματα, τα οποία είναι παντελώς αβάσιμα. Προχθές, ένας συνάδελφός σας εδώ, με ρώτησε αν ο κ. Ξυνίδης δούλεψε για τις εκλογές. Σήμερα ο κ. Ξυνίδης κατηγορείται ότι δούλεψε αλλιώς για τις εκλογές. Ο κ. Ξυνίδης είναι ξεκάθαρος, έχει δώσει τις απαντήσεις του. Έχω μπροστά μου την απάντησή του, η οποία, πρώτα απ` όλα, να πούμε ότι έχει δημοσιευθεί και στον Αθηναϊκό Τύπο, αλλά είναι και μια απάντηση στον υποψήφιο περιφερειάρχη που στηρίζει η Ν.Δ., άσχετα αν φέρεται ως ανεξάρτητος στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μια απάντηση η οποία σαφώς βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Με εντολή του κ. Ξυνίδη αναρτήθηκε αυτή η απόφαση, χωρίς να είναι υποχρεωμένος από το νόμο να το κάνει, στη «διαύγεια», που σημαίνει ότι δεν είχε να κρύψει τίποτε απολύτως. Εξηγεί ότι πρόκειται για μια έγκριση δαπάνης και έκδοση χρηματικού εντάλματος αποπληρωμής. Το ένταλμα αυτό δεν έχει εκδοθεί καν ακόμη. Άρα, δεν έχει ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ. Ο κ. Ξυνίδης δεν έχει δώσει εντολή και δεν έχει εγκρίνει καμία δαπάνη, ούτε ενός ευρώ, όσο προΐσταται αυτής της υπηρεσίας. Και μάλιστα, και νομίζω ότι έχει πολύ μεγάλο νόημα, απευθύνεται στον υποψήφιο περιφερειάρχη της Ν.Δ. να ρωτήσει τους υπουργούς Μακεδονίας-Θράκης της Ν.Δ. κ. Καλαϊτζή και κ. Τζίμα, να του εξηγήσουν τι είναι αυτά τα κονδύλια και πώς είχαν χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν. Πάντως, κανείς υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ούτε έχει δώσει εντολή για να υπάρχουν τέτοια κονδύλια, ούτε τα έχει χρησιμοποιήσει. Είναι αποπληρωμή από το παρελθόν. Άρα, αρμόδιοι να απαντήσουν είναι οι υπουργοί της Ν.Δ. Υπάρχει, μάλιστα, δέσμευση της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Ξυνίδη, ότι οποιοδήποτε ποσό καταβληθεί ενδεχομένως στο μέλλον, από το κονδύλιο αυτό, θα έχει πλήρως εξεταστεί ότι πληρεί τις προϋποθέσεις και θα συνοδεύεται και από αντίστοιχη έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Καλό απόγευμα.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 11 November 2010 - 22:50:34 UTC