Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 12-01-27

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

This message is in MIME format. The first part should be readable text, while the remaining parts are likely unreadable without MIME-aware tools.

--1427249692-1864348827-1327701686=:11093 Content-Type: TEXT/PLAIN; charset=ISO-8859-7; format=flowed Content-Transfer-Encoding: 8BIT

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Αριθμός Δελτίου: 377622447

Έκδοση 1

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΨΗ (25.1.2012)

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2012

Καλό μεσημέρι.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην πιο λεπτή, ίσως, φάση των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση του PSI, αλλά και για τη διατύπωση του νέου προγράμματος για τη σταθεροποίηση της οικονομίας.

Η στιγμή επιβάλει απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, γιατί είναι προφανές ότι τα όσα θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες - και κυριολεκτώ- θα επηρεάσουν την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Το δεύτερο το οποίο θέλω να επισημάνω είναι ότι χθες πέρασε στη Βουλή ένα πάρα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο, με διατάξεις που σχετίζονται άμεσα με την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών. Για παράδειγμα σας επισημαίνω τις διατάξεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος των δικηγόρων, που ξέρουμε τι δυσκολίες είχε σε προηγούμενες διαβουλεύσεις. Επίσης επισημαίνω το άνοιγμα του επαγγέλματος των ιδιοκτητών φορτηγών. Και αυτές οι διατάξεις πέρασαν με μεγάλη πλειοψηφία.

Και το τρίτο στοιχείο που θέλω να επισημάνω είναι ότι ενόψει των πολύ σημαντικών νομοσχεδίων τα οποία θα έρθουν στη Βουλή και προφανώς και της συμφωνίας της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου προγράμματος, η κυβέρνηση περιμένει την πλειοψηφία που εκφράστηκε κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Δηλαδή, η αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που εκφράστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ. να επιβεβαιωθεί εκ νέου και σε αυτές τις ψηφοφορίες.

Πριν περάσουμε στις ερωτήσεις σας, θα ήθελα να εκφράσω και εγώ τα θερμά μου συλλυπητήρια και το πένθος όλων μας για το χαμό του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Ενός σκηνοθέτη που νομίζω ότι μετέφερε στην οθόνη με πολύ πρωτοπόρο τρόπο, όλη την μετεμφυλιακή τραγωδία και άνοιξε δρόμους για τη συμφιλίωση για ένα ενωτικό αύριο. Τα θερμά συλλυπητήρια της κυβέρνησης και όλων μας στην οικογένεια και στα παιδιά του.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Ήθελα να σας ρωτήσω αν σας προβληματίζει το γεγονός ότι χθες σ` αυτό το πολύ σημαντικό νομοσχέδιο που πέρασε, απορρίφθηκε ένα πολύ σημαντικό θέμα που είναι το ωράριο των φαρμακείων και ένα άλλο σημαντικό θέμα, το θέμα των δικηγόρων, πέρασε με πολύ οριακή πλειοψηφία, αφού υπήρχαν πολλές διαρροές και σ` αυτή τη διάταξη που ψηφίστηκε από 170 βουλευτές.

ΚΑΨΗΣ: Θεωρούμε πολύ σημαντικό ότι πέρασε το νομοσχέδιο. Είναι προφανές ότι σ` αυτές τις ψηφοφορίες υπάρχουν και κοινοβουλευτικές ευαισθησίες τις οποίες σεβόμαστε απολύτως. Υπάρχουν -και είναι φυσικό να εκδηλώνονται- και μια σειρά από πιέσεις συνδικαλιστικού ή και συντεχνιακού χαρακτήρα. Αυτό δεν αλλάζει καθόλου την πορεία της κυβέρνησης. Θα προχωρήσουμε, προκειμένου να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο. Και μια και είπατε για το συγκεκριμένο άρθρο, για τα φαρμακεία, θα επανέλθει στο υπουργικό συμβούλιο και θα πάει στη Βουλή ως σχέδιο νόμου.

ΚΕΧΑΓΙΑ: Υπάρχουν ψήγματα αλήθειας στη φημολογία που κυκλοφόρησε χθες το βράδυ, περί παραίτησης του Πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου, με αφορμή σε όσα συνέβησαν στις ψηφοφορίες στη Βουλή.

ΚΑΨΗΣ: Θέλω να σας επισημάνω ότι αυτή τη στιγμή το αποκλειστικό μέλημα του Πρωθυπουργού - και το τονίζω- είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το PSI, για τη νέα δανειακή σύμβαση και για το νέο πρόγραμμα σταθεροποίησης 2013-2015. Είναι πάρα πολύ σημαντικά ζητήματα αυτά, από τα οποία εξαρτάται η πορεία της ελληνικής οικονομίας και το αν θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Αυτά είναι μόνο στο μυαλό του Πρωθυπουργού και αυτή η στάση ελπίζω να μην παρεξηγείται από κανέναν.

ΒΛΑΧΟΣ: Μπορεί να παραμείνει υπουργός Ανάπτυξης ο κ. Χρυσοχοΐδης μετά τη δήλωσή του ότι δε διάβασε το μνημόνιο;

ΚΑΨΗΣ: Για τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Κάθε πολίτης και ιδιαίτερα κάθε πολιτικός και υπουργός βέβαια, κάνει δηλώσεις για τις οποίες παίρνει και την ευθύνη.

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ: Θέλω να ρωτήσω, η κυβέρνηση μετά τη χθεσινή στάση των κομμάτων τι θα πράξει για να προχωρήσει το νομοθετικό της έργο ή αν θα επιδιώξει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να περάσει πολύ κρισιμότερα ζητήματα όπως π.χ. τις εργασιακές σχέσεις...

ΚΑΨΗΣ: Η κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά στην ολοκλήρωση του έργου της.

ΠΙΚΟΥΛΑΣ: Κύριε υπουργέ, δεν υπάρχει ζήτημα με τον κ. Παπακωνσταντίνου να παραμείνει ή όχι στη θέση του μετά από τις αποκαλύψεις από το πόρισμα για τις ευθύνες της ΕΛΣΤΑΤ;

ΚΑΨΗΣ: Δεν ξέρω για τι αποκαλύψεις μιλάτε. Το πόρισμα είναι αυτή τη στιγμή στον Εισαγγελέα, ο οποίος θα κρίνει και αν θα έρθει στη Βουλή.

ΠΙΚΟΥΛΑΣ: Αν υπάρξουν ευθύνες δεν θα...

ΚΑΨΗΣ: Αν έρθει στη Βουλή, δεν υπάρχει θέμα ευθυνών. Όπως ξέρετε, με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών, δεν τίθεται θέμα ευθυνών στο πόρισμα αυτό. Αν έρθει στη Βουλή, θα ακολουθηθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία.

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ: Αποκλείετε δηλαδή το ενδεχόμενο να υπάρξουν πράξεις νομοθετικού περιεχομένου;

ΚΑΨΗΣ: Η κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά στο κοινοβουλευτικό της έργο. Δεν ξέρω γιατί λέτε «πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ: Σε προηγούμενες δηλώσεις...

ΚΑΨΗΣ: Δεν έχω μιλήσει καθόλου γι` αυτό το θέμα. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι μια συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία γίνεται κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Το νομοθετικό έργο είναι νομοθετικό έργο.

ΚΟΥΤΡΑΣ: Με δεδομένο τη χθεσινή ψηφοφορία, είπατε ότι περιμένετε για το PSI και τη δανειακή να επαναβεβαιωθεί η πλειοψηφία των προγραμματικών μαζί με 255 ψήφους. Από χθες το βράδυ, τι αποκομίζει ο Πρωθυπουργός; Ότι έχει τη συναίνεση των κομμάτων; Ότι θα περάσουν... ;

ΚΑΨΗΣ: Δεν ετέθη ποτέ εν αμφιβόλω η στήριξη των κομμάτων. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Σας εξήγησα πώς μπορείτε να ερμηνεύσετε τη στάση του Πρωθυπουργού, και ποιο είναι το κύριο μέλημά του. Την Κυριακή πάμε στη Διάσκεψη Κορυφής και το αποκλειστικό του μέλημα είναι αυτές οι διαβουλεύσεις και οι διαπραγματεύσεις. Οι διαβουλεύσεις για το PSI και οι διαπραγματεύσεις για το έργο.

ΜΠΕΚΑ: Θέλω το σχόλιό σας, σχετικά με τη δήλωση του κ. Λοβέρδου, περί «μακελειού». Πώς, δηλαδή, σχολιάζεται αυτό από την πλευρά της κυβέρνησης; Δηλαδή, αν η Βουλή και η Δικαιοσύνη κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

ΚΑΨΗΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο σ` αυτό. Απλώς, να σημειώσω ότι ο κ. Λοβέρδος είπε ότι οι εισαγγελείς έκαναν σωστά ζητώντας να σταλεί ο φάκελος αμελλητί στη Βουλή.

ΜΠΕΚΑ: Θέλω να επανέλθω λίγο στο θέμα των διαρροών.

ΚΑΨΗΣ: Ποιών διαρροών;

ΜΠΕΚΑ: Των διαρροών, σχετικά με το πολυνομοσχέδιο.

ΚΑΨΗΣ: Α, των διαρροών ψήφων, εννοείτε.

ΜΠΕΚΑ: Ακριβώς. Αν σε αυτό το πολυνομοσχέδιο είχαμε τόσες πολλές διαρροές και κυρίως από την πλευρά του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τι περιμένετε να γίνει με τη νέα δανειακή σύμβαση που τα μέτρα θα είναι σίγουρα πιο σκληρά;

ΚΑΨΗΣ: Νομίζω ότι σας έχω πει ακριβώς τις θέσεις της κυβέρνησης. Περιμένουμε ότι στα κρίσιμα νομοσχέδια που θα έρθουν, θα επαναβεβαιωθεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η πλειοψηφία, που στηρίζει αυτήν την κυβέρνηση.

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Θέλω να ρωτήσω, με αφορμή την υπόθεση Μουζακίτη και Πεπόνη και όσα έχει ζητήσει ο κ. Παπαϊωάννου για να απομακρυνθούν, εάν ο Πρωθυπουργός κατ' αρχήν συμφωνεί με τις ενέργειες του κ. Παπαϊωάννου, εάν καλύπτει αυτές τις ενέργειες, την ίδια στιγμή που βλέπουμε όλος ο δικαστικός κόσμος να αντιδρά και να αντιδρά μάλιστα πάρα πολύ έντονα.

ΚΑΨΗΣ: Ο κ. Παπαϊωάννου έκανε μία ενέργεια που βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και η υπόθεση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον Άρειο Πάγο. Κατά συνέπεια, εγώ δεν έχω να κάνω το παραμικρό σχόλιο.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Κύριε Υπουργέ, σε ό,τι αφορά τις υπογραφές που ζητά η τρόικα, ο Πρωθυπουργός έχει συζητήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς αυτό το θέμα και αν όχι, πότε θα το κάνει;

ΚΑΨΗΣ: Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Απλώς, θα σημειώσω ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί ακόμη και μέσα στην εβδομάδα η συμφωνία για το PSI.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Είπατε νωρίτερα ότι αυτή τη στάση του κ. Παπαδήμου, ο οποίος έχει ως αποκλειστικό του μέλημα την ολοκλήρωση του PSI, δεν πρέπει να την παρεξηγούν. Θέλετε να γίνετε πιο σαφής; Ποιοι θα μπορούσαν να την παρεξηγούν και...

ΚΑΨΗΣ: Νομίζω ότι είμαι αρκετά σαφής.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Εννοείτε ότι φαίνεται μία αδυναμία, σε άλλου είδους θέματα, χειρισμού της ελληνικής κυβέρνησης;

ΚΑΨΗΣ: Είμαι αρκετά σαφής.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Μία διευκρίνιση θα ήθελα κύριε Υπουργέ: Όταν λέτε ότι στις κρίσιμες ψηφοφορίες που έρχονται, για την ταμειακή σύμβαση, το πρόγραμμα, κ.λπ. θα πρέπει να επιβεβαιωθεί με αυξημένη πλειοψηφία που απαιτείται και στις προγραμματικές, εννοείτε ακριβώς 255 ή αυξημένη πλειοψηφία είναι και οι 252, 250 κ.λπ.;

ΚΑΨΗΣ: Είμαι σαφής. Γιατί πάμε να διαφωνήσουμε σ' αυτό;

ΚΕΧΑΓΙΑ: Κύριε Υπουργέ, εγώ θα ήθελα να επιμείνω σ' αυτό που είπατε δύο φορές, ότι κύριο μέλημα του Πρωθυπουργού είναι η ολοκλήρωση του PSI και η νέα δανειακή σύμβαση και ότι ελπίζετε αυτό να μην παρεξηγείται. Επειδή όμως αυτό το ρήμα επαναλήφθηκε δύο φορές και μπορεί να υπάρξει παρερμηνεία των όσων υπαινίσσεστε, θα ήθελα να μας διευκρινίσετε με ποιο τρόπο μπορεί να παρεξηγηθεί ότι παραμένει ο κ. Παπαδήμος στη θέση του ως Πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι συμβαίνουν όλα αυτά;

ΚΑΨΗΣ: Διαβάζω διάφορα σχόλια. Ας λαμβάνουν υπ' όψιν τους και μερικές βασικές προτεραιότητες αυτής της κυβέρνησης. Οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει το PSI και να κάνει τη νέα δανειακή σύμβαση. Ο κ. Παπαδήμος - επειδή η ερώτησή σας ξεκίνησε μάλιστα και από κάποιες φήμες περί παραίτησης- αυτά έχει στο μυαλό του. Το να παραιτηθεί κανείς είναι πάρα πολύ εύκολο. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή, για όλο το πολιτικό σύστημα, δεν είναι να παραιτηθούμε. Είναι να προχωρήσουμε. Και εάν παραιτηθούμε το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να φέρουμε την καταστροφή.

ΜΑΛΤΕΖΟΥ: Θα ήθελα να μας πείτε κάποιες λεπτομέρειες για την επιστροφή του κ. Νταλάρα στην Αθήνα και ένα σχόλιο για την πρόταση της κας Λαγκάρντ, για συμμετοχή του δημόσιου τομέα.

ΚΑΨΗΣ: Ο κ. Νταλάρα έρχεται αύριο απ' όσο γνωρίζω και θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις. Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο (για το έτερο θέμα).

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Μια διευκρίνιση θα ήθελα: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει αυτό το κείμενο που βγήκε χθες στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και στο «ΒΗΜΑ.gr» για τις απαιτήσεις της τρόικας; Είναι στο τραπέζι αυτό;

ΚΑΨΗΣ: Είναι ένα από τα κείμενα που υπάρχουν, ναι. Μία από τις επιστολές που υπάρχουν.

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι τωρινό; Θέλω να πω, είναι πρόσφατο, είναι παλιό, είναι αυτή την ώρα αυτό που συζητείται;

ΚΑΨΗΣ: Είναι μία δημοσιογραφική επιτυχία. Εγώ δεν είμαι ελεύθερος να πω παραπάνω στοιχεία. Είναι πραγματικό, είναι πρόσφατο, έχει έρθει και είναι στο τραπέζι.

ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ: Ο κ. Πρωθυπουργός αισθάνεται ότι αυτή τη φορά πρέπει να επιδιώξει με μεγαλύτερη επίταση μία δέσμευση των τριών πολιτικών αρχηγών, σε μία συνάντησή τους ενδεχομένως, αυτό το χαρτί που μάθαμε, το πολιτικό πλαίσιο...

ΚΑΨΗΣ: Καλή ιδέα, θα του την μεταφέρω.

ΜΙΧΑΗΛ: Επειδή, κύριε Εκπρόσωπε, πάμε σε μία κρίσιμη διαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής και όπως μας είπατε το κύριο μέλημα του κ. Πρωθυπουργού είναι ακριβώς εκεί στραμμένο, σκέφτεται να πάρει κάποιες πολιτικές πρωτοβουλίες, μέχρι τότε, σε διεθνές επίπεδο, ούτως ώστε το αρνητικό κλίμα που εκπέμπουμε μετά και τα χθεσινά γεγονότα στη Βουλή να τον διευκολύνουν σε αυτή τη διαπραγμάτευση;

ΚΑΨΗΣ: Ο Πρωθυπουργός είναι καθημερινά και συνεχώς σε διαβουλεύσεις γι' αυτά τα ζητήματα με πολλούς ξένους ηγέτες και παράγοντες του δημοσίου βίου.

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ: Επειδή την προηγούμενη εβδομάδα και ιδιαίτερα την Παρασκευή το μεσημέρι, είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα ότι περίπου έχει κλείσει η διαδικασία, η συμφωνία για το PSI και έμεναν κάποιες λεπτομέρειες και βλέπουμε ότι άρδην αλλάζει το σκηνικό γύρω στα μεσάνυκτα, ότι όταν τελικά οι εταίροι μας δεν εγκρίνουν αυτή τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί, γιατί αυτό ήταν το κλίμα ότι δεν θα επιτύχει μία συμφωνία με τον κ. Νταλάρα, θέλω να ρωτήσω ποιος διαπραγματεύεται τελικά για το PSI και αν όλες οι αποφάσεις και οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης είναι υπό την αίρεση των εταίρων μας και δανειστών μας. Και πώς αισθάνεται ο κ. Πρωθυπουργός να έχει ολοκληρώσει μία διαπραγμάτευση, να αναμένουμε την ανακοίνωση από στιγμή σε στιγμή και να λένε «όχι» οι εταίροι μας.

ΚΑΨΗΣ: Η εκτίμηση ότι είχε ολοκληρωθεί είναι δική σας. Σας έχω εξηγήσει πολλές φορές ότι αυτή η διαπραγμάτευση μέχρι να ολοκληρωθεί παραμένει ανοικτή. Και ένα στοιχείο της να παραμένει ανοικτό, αυτό μπορεί να δημιουργεί προβλήματα και να χρειάζεται να επαναδιαπραγματευθούν και πολλά άλλα. Άρα, δεν ισχύει ότι είχε ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. Σε αυτή τη διαπραγμάτευση μετέχουν γνωστοί παράγοντες, δανειστές, πιστωτές κ.λπ. και είναι προφανές ότι επιδιώκεται να υπάρξει μία συμφωνία όλων.

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ: Ναι, αλλά η διαφωνία ήταν στο κύριο ζήτημα, στο επιτόκιο. Ότι εμείς...

ΚΑΨΗΣ: Εσείς το λέτε αυτό, εγώ δεν το γνωρίζω. Δεν γνωρίζω τις διαπραγματεύσεις, ούτε σχολιάζω τις διαπραγματεύσεις.

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ: Ο κ. Νταλάρα, στη συνέντευξή του τα μεσάνυχτα, είπε ότι δεν...

ΚΑΨΗΣ: Δεν σχολιάζω τις δηλώσεις του κ. Νταλάρα. Δεν μπορεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να κάνει δήλωση για το PSI αυτή τη στιγμή. Καταλάβετέ το.

ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ: Κύριε Υπουργέ, μετά τις χθεσινές διαρροές σε μια πολύ κρίσιμη ψηφοφορία, όχι κρισιμότερη από αυτές που θα ακολουθήσουν σε κάθε περίπτωση, σκέφτεται ο Πρωθυπουργός, εξετάζει την προοπτική να ξανακαλέσει είτε σε σύσκεψη κοινή, είτε σε κατ' ιδίαν συναντήσεις τους πολιτικούς αρχηγούς πριν από τη Σύνοδο Κορυφής και τί αποτέλεσμα θα έχει αυτό, εκτιμάτε;

ΚΑΨΗΣ: Θα το δούμε, δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή. Θα το δούμε.

ΚΟΥΤΡΑΣ: Η εικόνα που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ σας προβληματίζει; Γιατί, σήμερα, υπάρχουν δηλώσεις και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και υπουργών, βεβαίως, όπως του κ. Σκανδαλίδη, που ζητούν άμεση, τέλος πάντων, σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ξέρω ότι δεν θα σχολιάσετε το κόμμα, αλλά τι αντανάκλαση μπορεί να έχει αυτό στην κυβέρνηση;

ΚΑΨΗΣ: Δε βρίσκομαι εδώ για να σχολιάσω τις εσωτερικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν την κυβέρνηση, θα συνεχίσουν να την στηρίζουν γιατί ακριβώς πιστεύουν και αυτοί στην ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου της.

ΣΕΓΚΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, η κυβέρνηση έχει δώσει κάποιο συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο στους κοινωνικούς εταίρους να καταλήξουν, πριν πάρει τις αποφάσεις;

ΚΑΨΗΣ: Το χρονικό περιθώριο μπαίνει από τη ζωή. Η κυβέρνηση δεν έχει θέσει κάποιο χρονικό περιθώριο.

ΖΟΥΛΑΣ: Κύριε Υπουργέ, αν κατάλαβα καλά, βάλατε ένα θέμα διακομματικής πειθαρχίας σήμερα -όπως λέγαμε παλιά κομματικής πειθαρχίας- στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Θέλω να μου πείτε, λοιπόν, εάν το επόμενο νομοσχέδιο -οποιοδήποτε και αν είναι που θα έρθει στη Βουλή- περάσει μεν, αλλά όχι με 255, αλλά με 220 ή 210 ψήφους, τι θα κάνει ο κ. Παπαδήμος;

ΚΑΨΗΣ: Εμείς περιμένουμε. Σας είπα, ότι η μεγάλη πλειοψηφία θα επιβεβαιωθεί σε όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια για το PSI, τη δανειακή σύμβαση και το νέο πρόγραμμα.

ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ: Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, μετά το χθεσινό Eurogroup, ότι θα ζητήσει η Ευρώπη, οι εταίροι μας, μία γραπτή δέσμευση απ' όλα τα κόμματα για συμφωνία στα μέτρα, ακόμη και μετά τις εκλογές, έχει κάποιο σχόλιο η κυβέρνηση; Ότι θα δεσμεύσει, δηλαδή...

ΚΑΨΗΣ: Είναι προφανές ότι θα ζητηθούν δεσμεύσεις. Το πώς ακριβώς θα είναι αυτές οι δεσμεύσεις, θα το δούμε. Δεν είναι ακόμη γνωστό.

ΜΑΡΑΘΙΑΣ: Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι υπάρχουν σχόλια σήμερα στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, ότι ο Πρωθυπουργός δεν ήταν παρών χθες στην ψηφοφορία;

ΚΑΨΗΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε πολύ στενά την ψηφοφορία και ασχολιόταν με κάποια άλλα, πολύ σημαντικά ζητήματα εκείνη την ώρα.

Σας ευχαριστώ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ --1427249692-1864348827-1327701686=:11093--


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 27 January 2012 - 21:59:59 UTC