Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

EKTAKTO!! BGHKE O PAPANDREOY APO TO WNASEIO

Macedonian Press Agency News in Elot928 Greek Directory

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΘΗΝΑ 21 Μαρτίου 1996 (Μ.Π.Ε.)

Βγήκε σήμερα από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου μετά από τέσσερις μήνες νοσηλείας. Λίγο πριν την έξοδό του από το νοσοκομείο ο κ. Παπανδρέου προέβη σε δήλωση με την οποία ευχαριστούσε όσους του συμπαραστάθηκαν τους μήνες της νοσηλείας του.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπουργοί, βουλευτές και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν γύρω από το Ωνάσειο προκειμένου να υποδεχθούν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος έδωσε και κέρδισε τη σκληρή μάχη με το θάνατο. Σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός Υγείας και θεράπων ιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου Δημήτρης Κρεμαστινός ερωτηθείς από την κρατική τηλεόραση σχετικά με την παραμονή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Ωνάσειο απάντησε ότι "υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι προτιμότερο να τα σκεπάζει η σιωπή παρά να τα ανοίγει κανείς σε συζήτηση" και πρόσθεσε ότι "αυτές τις μέρες είναι καλό και καλύτερο για όλους μας να τις ξεχάσουμε".

Ο κ. Κρεμαστινός χαρακτήρισε ως "άριστη" τη δουλειά των θεραπόντων ιατρών του κ. Παπανδρέου επισημαίνοντας ωστόσο τις "τεράστιες", όπως είπε, "δυσκολίες που αντιμετώπισαν και οι οποίες δεν είναι συνήθεις για την ιατρική πρακτική αλλά ακόμα και για τις συνήθειες του λαού μας". Εκανε δε λόγο για σεβασμό του ασθενή ο οποίος θεωρείται "ιερό πρόσωπο" και υπογράμμισε ότι τη μεγαλύτερη σημασία έχει "το τελικό αποτέλεσμα το οποίο είναι αποτέλεσμα της συγκροτημένηςκαι αποτελεσματικής προσπάθειας των θεραπόντων ιατρών".

Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού ο Δημήτρης Κρεμαστινός τόνισε ότι "έχει μια συνεχή πορεία βελτιώσεως και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε στάδιο αναρρώσεως". Τόνισε ωστόσο ότι "θα πρέπει να προσεχτούν πολλά γιατί η όλη προσπάθεια αποκατάστασης της υγείας του δεν είναι εύκολη".

Οι υπόλοιποι θεράποντες ιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του κ. Παπανδρέου ως ικανοποιητική και τον ασθενή ως "εξωνοσοκομειακό", ωστόσο ο ίδιος θα πρέπει να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση κάθε δύο μέρες στο σπίτι του στην Εκάλη. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει το πρόγραμμα θεραπευτικής αγωγής και θα συνεχίσει να παρακολουθείται από τους θεράποντες ιατρούς του.

Το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός υποβλήθηκε στις τελευταίες εξετάσεις που αφορούσαν κυρίως στη λειτουργία του αναπνευστικού του συστήματος προκειμένου να επιβεβαιωθεί και από τους τελευταίους κλινικούς ελέγχους ότι μπορεί να εξέλθει από το Ωνάσειο.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v1.03 run on Thursday, 21 March 1996 - 9:25:31