Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Special Report in Greek (ARIS), 97-04-03

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΚΟΡΑΤΣ Ο ΑΡΗΣ - ΞΕΦΡΕΝΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 3 Απριλίου 1997 (ΜΠΕ)

"Kαίγεται" τη νύχτα της Πέμπτης η Θεσσαλονίκη καθώς δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας ξέφρενα την ιστορική νίκη του Αρη, ο οποίος μέσα στο φλεγόμενο "Ατατούρκ Σπόρτ Σαράι" της Προύσας, κατέβαλε την τουρκική "Τόφας" με σκόρ 70- 88 κατακτώντας το Κύπελλο Κόρατς.

Στο κέντρο της Μακεδονικής πρωτεύουσας δημιουργήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση από τα αυτοκίνητα με τους πανηγυρίζοντας φιλάθλους, ενώ στην πλατεία του Λευκού Πύργου χιλιάδες Θεσσαλονικείς, κυρίως νέοι έστησαν ξέφρενο γλέντι χαράς που κράτησε μέχρι το πρωί.

Στον πρώτο αγώνα που έγινε στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης ο Αρης έχασε από την Τόφας με σκόρ 66-77, όμως στο δεύτερο παιχνίδι κατόρθωσε να καλύψει τη διαφορά των 11 πόντων και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Πορτορικανός Χοσέ Ορτίθ Πικουλίν ο ο οποιος πέτυχε 19 πόντους. Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε από την ομάδα του Αρη ο Ιταλός Μάριο Μπόνι, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Παναγιώτης Λιαδέλης, Γιάννης Σιούτης και ο Πορτορικανός Χοσέ Ορτίθ Πικουλίν. Καθοριστική η συμμετοχή του Ντίνου Αγγελίδη και του Τζανή Σταυρακόπουλου.

Τριάντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος διεκόπηκε το παιχνίδι λόγω αντικειμένων που πετούσαν οι Τούρκοι φίλαθλοι στο τερέν, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν την ήττα της ομάδας τους. Το παιχνίδι συνεχίστηκε αφού εκκενώθηκε το γήπεδο.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο αρχηγός του Αρη Ντίνος Αγγελίδης δήλωσε πως "εκπληρώσαμε το στόχο μας απέναντι στους φιλάθλους μας. Τώρα θα προσπαθήσουμε για μια καλύτερη πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο έχει πολύ δρόμο ακόμη".

Δέκα ηρωϊκοί φίλαθλοι του Αρη βρέθηκαν στο γήπεδο "Ατατούρκ Σπόρτ Σαράι" πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου.

Διαιτητές του αγώνα ήταν ο Κατσάρο από την Ιταλία και ο Ισραηλινός Βιρόβνικ, ενώ κομισάριος ο Γουόρθ από το Λουξεμβούργο.

Είναι το δεύτερο ευρωπαικό τρόπαιο στην ιστορία του Αρη, ο οποίος το 1993 είχε κατακτήσει το κύπελλο κυπελλούχων νικώντας την τουρκική Εφές Πίλσεν στο Τορίνο.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
mpa2html v3.04 run on Thursday, 3 April 1997 - 13:39:30