Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 98-04-02

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ

Θεσσαλονίκη 2 Απριλίου 1998


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[Γ] ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι (Το Φόρουμ της Θεσσαλονίκης)


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

[Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [01] ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

  • [02] ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

  • [03] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ - ΤΖΙΖΟΦ

  • [04] ΣΥΝΕΔΡΙAZEI H ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

  • [05] ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ Ο.Α.

  • [06] ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

  • [07] ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑ Ο Δ. ΜΠΕΗΣ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΑΣΟΚ

  • [08] ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ 101 ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • [09] ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  • [10] ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΞΕΚΙΝΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

  • [11] KATA 19% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΝ ΜΑΪΟ


  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [12] ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

  • [13] Σ.ΜΠΡΟΚΑΪ: ΓΕΛΟΙΟΣ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

  • [14] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΔΑΛ-2

  • [15] ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ

  • [16] ΓΙΛΜΑΖ: ΤΟ 1999 ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  • [17] ΡΩΣΙΑ: ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΚΙΡΙΓΙΕΝΚΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ

  • [18] ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΝΑΡΙΟΥ

  • [19] 19 ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΙ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ


  • [Γ] ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι (Το Φόρουμ της Θεσσαλονίκης)

  • [20] ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 5ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ


  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [01] ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

    Επιδείνωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται, για 39ημέρα, στο Λαϊκό νοσοκομείο της Αθήνας

    Όπως αναφέρει το σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν "τις τελευταίες μέρες η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου παρουσιάζει στασιμότητα στη βραδεία ανάρρωσή του, με σημεία φθίνουσας πορείας της γενικής κατάστασής του. Το προχωρημένο της ηλικίας, η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και η αιμοκάθαρση, καθώς και η πρόσφατη βαρύτατη λοίμωξη καθιστούν κάθε πρόβλεψη για πιθανή ημερομηνία εξόδου δυσχερή", καταλήγει το ιατρικό ανακοινωθέν.

    [02] ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

    Παρουσία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, αρχίζουν το απόγευμα στο Λονδίνο οι εργασίες της συνάντησης είκοσι πέντε αρχηγών κρατών και πρωθυπουργών, με αντικείμενο τη χρηματοοικονομική κρίση στη νοτιοανατολική Ασία. Στη σύνοδο θα συζητηθούν ακόμη οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ασιατικές χώρες.

    Η ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον Κώστα Σημίτη, θα έχει επαφές με Ευρωπαίους και Ασιάτες αξιωματούχους, στο πλαίσιο της αξιοποίησης και προβολής του πλεονεκτήματος της χώρας μας η οποία αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της Ευρώπης με τις αγορές των Βαλκανίων.

    [03] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ - ΤΖΙΖΟΦ

    Με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη, συναντήθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Βλαντιμίρ Τζιζόφ, ο οποίος είχε επαφές τις προηγούμενες μέρες με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας. Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιζόφ επισήμανε ότι η χώρα του θα παίξει το ρόλο της στην περιοχή και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η αγορά των πυραύλων S-300 περιπλέκει τις προσπάθειες αυτές. "Το συμβόλαιο έχει χρονοδιάγραμμα και αυτή η περίοδος πρέπει να αξιοποιηθεί για περαιτέρω προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού", είπε ο κ. Τζιζόφ, που αναχωρεί απόψε για τη Λευκωσία.

    Ο κ. Κρανιδιώτης ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις από τις χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας προς την πλευρά της Τουρκίας, ώστε οι Τουρκοκύπριοι να προσέλθουν χωρίς όρους και προϋποθέσεις στο διακοινοτικό διάλογο. "Οι όροι και οι προϋποθέσεις που θέτει η Τουρκία για να προσέλθει στο διάλογο δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, όχι μόνον από την Ελλάδα αλλά και από τη Διεθνή Κοινότητα", είπε ο κ. Κρανιδιώτης, ο οποίος εξήρε την εποικοδομητική στάση της Μόσχας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

    Αύριο φτάνει στην Κύπρο ο ειδικός απεσταλμένος του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς.

    [04] ΣΥΝΕΔΡΙAZEI H ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

    Συνεχίστηκε στη διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την εξυγίανση της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ο υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης, περιέγραψε με δραματικό τρόπο την πραγματική εικόνα της Ολυμπιακής. Αναφερόμενος στην κριτική που του ασκήθηκε για την αλλαγή στη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου, απάντησε ότι τον ίδιο τον ενδιαφέρει η ουσία, δηλαδή να ψηφιστεί το νομοσχέδιο πριν το Πάσχα. "Θέλω να προλάβω την Ολυμπιακή ζωντανή", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντέλης, ο οποίος τόνισε ότι η εταιρεία δεν έχει καμία δυνατότητα να προχωρήσει αν δεν εξυγιανθεί, καθώς το κράτος δεν έχει άλλα όρια.

    Εξάλλου, ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, δήλωσε ότι υπάρχουν ανοιχτά θέματα για συζήτηση, ωστόσο πάνω από όλα βρίσκεται το θέμα της εξυγίανσης της Ολυμπιακής. Παρεμβαίνοντας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, χαρακτήρισε σωστή την αντίληψη του πρώην πρωθυπουργού κ. Ράλλη, ότι δεν έπρεπε να γίνει κρατικοποίηση της Ολυμπιακής και σημείωσε την τόλμη και τη γενναιότητα του κ. Ράλλη να ασκήσει αυτού του ίδιους κριτική.

    Το απόγευμα θα επαναληφθεί η συνεδρίαση ώστε να είναι έτοιμη η εισήγηση της επιτροπής και να προωθηθεί το νομοσχέδιο στην ολομέλεια της Βουλής.

    Το πρωί συνεδρίασε και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ολυμπιακής, με τη συμμετοχή του εκπροσώπου των εργαζομένων στον εθνικό μας αερομεταφορέα. Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ, Μιχάλης Πέρρος, αποφασίστηκε να ξαναρχίσει διάλογος μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης, πάνω στις επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου αλλά και σε έναν νέο κανονισμό που θα είναι σύμφωνος με τους κανονισμούς των ξένων εταιρειών.

    [05] ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ Ο.Α.

    Συνεχίζονται και σήμερα οι καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην εταιρία.

    Σήμερα επαναλαμβάνεται ο διάλογος μεταξύ διοίκησης της Ολυμπιακής και ομοσπονδίας σωματείων πολιτικής αεροπορίας, ενώ συνεχίζεται στη διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου.

    Το σχέδιο εξυγίανσης του εθνικού αερομεταφορέα ενέκρινε ομόφωνα η κυβερνητική επιτροπή και η πολιτική γραμματεία του ΠΑΣΟΚ. Εκπρόσωποι των υπαλλήλων της Ολυμπιακής έχουν κληθεί να καταθέσουν σήμερα τις απόψεις τους για το νομοσχέδιο.

    Ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ Μιχάλης Πέρρος, προειδοποίησε ότι αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο οι εργαζόμενοι θα προσφύγουν στο συμβούλιο της επικράτειας, αμφισβητώντας τη συνταγματικότητα της διάταξης που προβλέπει την απόλυση όσων εργαζομένων δεν αποδεχτούν το νέο κανονισμό εργασίας.

    [06] ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

    Από έξι σε δέκα μήνες θα αυξηθεί η υποχρεωτική θητεία όλων ανεξαιρέτως των στρατευμένων στα σύνορα, σύμφωνα με νέα ρύθμιση pou κατά την εφημερίδα τα "Νέα" ετοιμάζει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

    Μετά τη δεκάμηνη παραμονή στα σύνορα, ο στρατευμένος θα μπορεί να μεταφερθεί σε έναν από τους τόπους που επιθυμεί για να ολοκληρώσει τη θητεία του.

    [07] ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑ Ο Δ. ΜΠΕΗΣ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΑΣΟΚ

    Την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Αθήνας, ανακοίνωσε σήμερα ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην Δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Μπέης, ο οποίος κατηγόρησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι προσπαθεί να φιμώσει μια ανεξάρτητη φωνή.

    Την υποψηφιότητα του Δημήτρη Μπέη αποδοκίμασε κατηγορηματικά με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. "Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ανακοινώσει ότι στηρίζει ως υποψήφια δήμαρχο για το Δήμο Αθηναίων τη Μ. Δαμανάκη. Είναι αυτονόητο ότι οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα προέρχεται από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάζεται κατηγορηματικά από το Κίνημα''.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε ότι όλα τα ζητήματα θα αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό του κόμματος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης πειθαρχικών μέτρων από τα κομματικά όργανα.

    ''Ο λαός έχει το δικαίωμα να κρίνει όλους τους υποψηφίους'' δήλωσε ο κ. Ρέππας.

    [08] ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ 101 ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Ξεκίνησε το πρωί από την Αλεξανδρούπολη, ο διεθνής ποδηλατικός γύρος της Ελλάδας, με τη συμμετοχή 101 κορυφαίων αθλητών του πεντάλ από 17 χώρες. Την εκκίνηση, για τη δεκαήμερη περιπέτεια των ποδηλατών, την έδωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Οι αθλητές θα διανύσουν μια απόσταση 1.576 χιλιομέτρων και ο αγώνας περιλαμβάνει 10 ετάπ που περνά από 13 πόλεις της Ελλάδας: Σέρρες, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Αγρίνιο, Πάτρα, Ολυμπία, Καλαμάτα, Σπάρτη, Ναύπλιο και Άργος.

    Η Ελλάδα συμμετέχει στη διοργάνωση με τρεις ομάδες. Οι ποδηλάτες μας που παίρνουν μέρος είναι οι Δαλέσιος, Λιάκος, Γκίνης, Διαμαντόπουλος, Ευαγγελακόπουλος, Γρατσάνης, Μανιάτης, Μαρεντάκης, Αναστόπουλος, Συμελίδης, Ποτουρίδης. Λέκκας, Σώτης, Αρμενατζόγλου, Τσιτιρίδης, Κωτούλας, Γιαννούσης και Λυραντωνάκης. Σ.Κ.

    [09] ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Η φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, αναδείχτηκε και φέτος πρώτη δύναμη στις εκλογές στα Πανεπιστήμια της χώρας, με δεύτερη την ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) και τρίτη την Π.Κ.Σ. (ΚΚΕ), ενώ στα ΤΕΙ πρώτη αναδείχτηκε η ΠΑΣΠ και δεύτερη η ΔΑΠ. Το πιο σημαντικό στοιχείο των χτεσινών εκλογών ήταν η αποχή που κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα και ξεπέρασε το 50%.

    Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η συμμετοχή κινήθηκε στα περσινά επίπεδα και για 31 από τις 35 Σχολές οι παρατάξεις εξέδωσαν κοινά αποδεκτά αποτελέσματα. Σύμφωνα με αυτά τα έγκυρα ψηφοδέλτια είναι 10.058 και οι παρατάξεις παίρνουν: ΔΑΠ- ΝΔΦΚ 4.037 (38,41%), ΠΑΣΠ 1.683 (16,01%), Ενωση Ανεξαρτήτων 1.344 (12,79%), Π.Κ. Σ. 1.148 (10,92%), ΕΑΑΚ 483 (4,59%), Νέοι Ορίζοντες 241 (2,29%), Δίκτυο 133 (1,26%). Από τα αποτελέσματα αυτά απουσιάζουν τα Τμήματα Αρχιτεκτόνων, Νομικής και Θεάτρου, καθώς και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

    Σε σύγκριση με τα περσινα αποτελέσματα στις ίδιες σχολές η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ παρουσιάζουν πτώση στο ποσοστό της τάξης 1-2% και άνοδο η Π.Κ. Σ.

    Από την παράταξη ΠΚΣ εκδόθηκαν συγκεντρωτικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία ψήφισαν στη Θεσσαλονίκη 13.823 φοιτητές και πήραν: Η ΔΑΠ 4.952 (36,96%), η ΠΑΣΠ 2.187 (16,32%), Ενωση Ανεξαρτήτων 1.755 (13,10%), ΠΚΣ 1.424 (10,63%), ΕΑΑΚ 708 (5,28%), ΣΑΑΣ 287 (2,14%), Νέοι Ορίζοντες 285 (2,13%), Αγ. Κινήσεις 204 (1,52%), Δίκτυο 147 (1,10%).

    [10] ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΞΕΚΙΝΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

    Το πρωί της προσεχούς Κυριακής θα πραγματοποιηθεί, στην Κοζάνη, η επίσημη έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Διαβαλκανικής Συνεργασίας, από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη.

    Το Κέντρο ιδρύθηκε για να καλύψει το έλλειμμα των σχέσεων μεταξύ των χωρών της Βαλκανικής, σε τοπικό επίπεδο, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των λαών της περιοχής και την εδραίωση της ειρήνης, και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Τεχνολογικής Ερευνας στην Τεχνόπολη Κοζάνης. Ο στόχος του επιτυγχάνεται με την ανάπτυξη ποικίλων δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται: Η στήριξη των προσπαθειών για ανάπτυξη πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών συνεργασιών, με τις χώρες της Βαλκανικής και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η στήριξη οριζόντιων μηχανισμών και δομών υποστήριξης των επιχειρήσεων, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στις αγορές της περιοχής. Η παροχή της αναγκαίας πληροφόρησης για την ανάπτυξη της συνεργασίας στη βιοτεχνία και το εμπόριο. Η ενθάρρυνση και βελτίωση των όρων συνεργασίας των επιχειρήσεων στις αγορές αυτές. Η κινητοποίηση-αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής.

    Το Κέντρο, σχεδιάζει να προχωρήσει σε επέκταση των δραστηριοτήτων του στο άμεσο μέλλον, μέσω συνεργασιών με άλλους φορείς και με την ίδρυση παραρτημάτων σε άλλα διαμερίσματα και πόλεις στην Ελλάδα, αλλά και σε βαλκανικές πόλεις.

    Εμπνευστές και φορείς υλοποίησης της προσπάθειας είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τα παραρτήματα Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού, Τεχνικού και Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, το Κέντρο Τεχνολογικής Ερευνας Δυτικής Μακεδονίας και η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας.

    [11] KATA 19% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΝ ΜΑΪΟ

    Κατά 19% αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα τον Mάρτιο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του υπουργείου Oικονομικών, για το μήνα που πέρασε. H ανοδική πορεία των εσόδων αποδίδεται -κυρίως- στα αποφασιστικά φορολογικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

    Eπίσης, σημαντικά έσοδα εκτιμάται ότι προσπόρισε στα κρατικά ταμεία η υποτίμηση της δραχμής: με τη νέα συναλλαγματική ισοτιμία του εθνικού νομίσματος της Ελλάδας, αυξήθηκαν οι εκτελωνισμοί αυτοκινήτων, αλλά και οι φόροι υπέρ του Δημοσίου, όπως ο Eιδικός Φόρος Kατανάλωσης. A.Γ


    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/

    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    mpa2html v3.04 run on Thursday, 2 April 1998 - 16:22:32