Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 99-06-07

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ
Θεσσαλονίκη 7 Ιουνίου 1999

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • ΤΙΤΛΟΙ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [01] Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΟ
  • [02] ΡΕΠΠΑΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
  • [03] ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΑΛΙΩΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • [04] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
  • [05] ΑΙΧΜΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
  • [06] ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ»
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [07] ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΙΝ THN ΕΚΔΟΣΗ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ
  • [08] ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΝΑΤΟ - ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
  • [09] ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
  • [10] ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΕΡΝΟΜΙΡΝΤΙΝ-ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ
  • [11] ΚΛΙΝΤΟΝ-ΓΕΛΤΣΙΝ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [01] Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΟ

    Την εκτίμηση ότι παρά τις δυσκολίες που εμφανίζονται στο Γιουγκοσλαβικό δεν υπάρχει αδιέξοδο εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου σε δηλώσεις του αμέσως μετά από κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και με τη συμμετοχή του υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες επέρχεται η ειρήνη και η Ελλάδα ενεργεί προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών το Σαββατοκύριακο είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας, Ιγκόρ Ιβανόφ και της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ καθώς και με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Στρόουμπ Τάλμποτ και τις ελληνικές πρεσβείες σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. «Αποφασίσαμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει άμεση προτεραιότητα της ειρήνης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

    Ερωτηθείς για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που μεταφέρονται μέσω Θεσσαλονίκης στην ΠΓΔΜ, ο υπουργός απάντησε ότι προορισμός των dum\leym αυτών ήταν η συμβολή τους στην εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας. Εκτίμησε ότι αυτή η συμφωνία επέρχεται άμεσα και ότι μετά την διευθέτηση των τεχνικών διαδικασιών θα υπάρξει η αποχώρηση των σερβικών δυνάμεων και η παύση των βομβαρδισμών. «Ετσι θα χρειαστεί άμεσα να αναπτυχθούν οι δυνάμεις στην περιοχή. Η Ελλάδα θα προωθήσει τη διαδικασία αυτή όταν ζητηθεί από τις συμμαχικές δυνάμεις», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

    [02] ΡΕΠΠΑΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας επανέλαβε και σήμερα την ανάγκη να επιτευχθεί η ειρήνη στην περιοχή και εξέφρασε την ελπίδα να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις και να εφαρμοσθεί η συμφωνία μεταξύ ΝΑΤΟϊκών και γιουγκοσλαβικών δυνάμεων.

    Σε ερώτηση αν ισχύει η απόφαση για δεκαήμερη αναστολή της διέλευσης των στρατευμάτων από τη Θεσσαλονίκη λόγω των ευρωεκλογών, ο κ. Ρέππας αφού είπε ότι «έχουμε εισέλθει σε άλλη φάση της κρίσης», πρόσθεσε ότι το θέμα θα αντιμετωπισθεί τις επόμενες μέρες υπό το πρίσμα των εξελίξεων. Για τη διέλευση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων ειρηνευτικής στρατιωτικής αποστολής από τη χώρα μας με προορισμό τα Σκόπια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι εφόσον υπογραφεί η συμφωνία στο Κουμάνοβο θα πρέπει να είμαστε προνοητικοί ώστε να μην δημιουργηθεί ανεπιθύμητο κενό στο Κόσοβο από την αποχώρηση γιουγκοσλαβικών δυνάμεων. Πρόσθεσε ότι θα δώσουμε τη δυνατότητα στις διεθνείς ειρηνευτικές δυνάμεις να είναι παρούσες στην κρίσιμη στιγμή.

    [03] ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΑΛΙΩΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Οξεία επίθεση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και στον κ. Καραμανλή προσωπικά εξαπέλυσε ο Κώστας Λαλιώτης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στη Χαριλάου Τρικούπη. Οσον αφορά το κόστος της προεκλογικής καμπάνιας και τις κατηγορίες της Ν.Δ. για σπατάλη χρημάτων ο κ. Λαλιώτης δήλωσε ότι έχουμε να κάνουμε με σπατάλη ψεμάτων και όχι χρημάτων. Ο προϋπολογισμός του ΠΑΣΟΚ θα είναι αυτός που προβλέπεται από το νόμο και κατηγόρησε τη Ν.Δ. για φαιδρά και αστεία επιχειρήματα, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Καραμανλή είπε χαρακτηριστικά ότι με την παδική του χαρά τόλμησε να μιλήσει για μαύρο χρήμα και πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. γνωρίζει από μαύρο χρήμα, από συναλλαγές της και με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. «Είναι γνωστή η μαύρη τρύπα στα οικονομικά της», είπε χαρακτηριστικά. Το μέλος του Ε.Γ. επανέλαβε και σήμερα ότι οι εκλογές δεν είναι δημοψήφισμα, δημοψήφισμα είναι οι εκλογές του 2000 και δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ την επόμενη των εκλογών θα είναι και πάλι κυβέρνηση. Τέλος αναφέρθηκε στην αποχή - χαλαρή ψήφο τονίζοντας ότι δεν είναι μία συγκυριακή διαμαρτυρία. Μπορεί να οδηγήσει σε κινδύνους σε ένα οπισθογύρισμα, γιατί το νέο ξεκίνημα της Ν.Δ. σημαίνει επιστροφή στο παρελθόν γι' αυτό και δεν μπορεί να είναι χαλαρή.

    [04] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

    Σε μία εντυπωσιακή σε όγκο συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, την προτελευταία της Νέας Δημοκρατίας προτού ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι ο ελληνικός λαός θα μιλήσει στις 13 Ιουνίου και θα πει «όχι» στην κυβέρνηση Σημίτη. «Η παρουσία και η φωνή των Μακεδόνων στο δημοψήφισμα, στο πολιτικό σταυροδρόμι της 13ης Ιουνίου θα κλείσει τη σελίδα του παρελθόντος», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος καταλόγισε στην κυβέρνηση αδυναμία να παρέμβει σε ένα διεφθαρμένο, όπως είπε, κράτος. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για φιάσκο στα Ιμια, στους S-300 και για εξευτελισμό στην υπόθεση Οτζαλάν και επεσήμανε την ανάγκη να γίνει ένα νέο ξεκίνημα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μεγάλα έργα που εκτελούνται στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα (Εγνατία, Νοσοκομείο, Παπαγεωργίου κ.ά. και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή τους.

    [05] ΑΙΧΜΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    Αιχμές για τη διαφημιστική καμπάνια του κυβερνώντος κόμματος, άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αρης Σπηλιωτόπουλος. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση εάν υπονοεί ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κονδύλια από «μαύρα» χρήματα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε: «Δεν υπονοώ τίποτα. Το ερώτημα είναι συγκεκριμένο. Οφείλει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση να απαντήσει στον ελληνικό λαό πως είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να δαπανά πολλαπλάσια χρήματα από τα χρήματα τα οποία έχει εισπράξει μέσω κρατικής επιχορήγησης για την κάλυψη των προεκλογικών του αναγκών, πως είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ να έχει χρήματα, να δαπανά πολλαπλάσια, πενταπλάσια ή εξαπλάσια συγκριτικά με τα χρήματα που δαπανά η αξιωματική αντιπολίτευση για τη διαφημιστική της καμπάνια. Και τη στιγμή που θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, οφείλει να απαντήσει και για την προέλευση των χρημάτων αυτών».

    [06] ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ»

    Την ίδρυση διαβαλκανικής μονάδας η οποία θα παρεμβαίνει σε οποιαδήποτε επείγουσα κατάσταση που θα απαιτεί άμεση υγειονομική φροντίδα προτείνει στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας η μονάδα προληπτικής ιατρικής του ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg III.

    Η μονάδα θα έχει την επωνυμία «Γιατροί των Βαλκανίων» και μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη δημιουργία της όλες οι ιατρικές σχολές της Βουλγαρίας ( Πλέβεν, Σόφιας, Βάρνας, Στάρα Ζαγόρα, Φιλιππούπολης), καθώς επίσης των Σκοπίων και του Εντιρνέ (Ανδριανούπολης), ενώ αναμένεται απάντηση του Βουκουρεστίου. «Η ίδρυση της μονάδας αυτής έχει τεράστιο κοινωνικό αλλά και πολιτικό ενδιαφέρον. Είναι καιρός οι λαοί να ψάξουν και να βρουν τι είναι εκείνο που τους ενώνει και όχι εκείνο που τους χωρίζει. Οι Βαλκανικοί λαοί έχουν κοινή ιστορία και κοινή παράδοση και επομένως θα πρέπει να έχουν ένα κοινό μέλλον», είπε κατά τη di\qjeia συνέντευξης τύπου ο προϊστάμενος της μονάδας προληπτικής ιατρικής του ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Παπουτσέλης. Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο Interreg ΙΙΙ στην μονάδα προληπτικής ιατρικής του ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης λειτουργεί το εργαστήριο μοριακής βιολογίας το οποίο αναπτύσσει δράση σχετικά με την ανίχνευση προκαρκινικών καταστάσεων.

    [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [07] ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΙΝ THN ΕΚΔΟΣΗ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ

    Oι γιουγκοσλαβικές αρχές αρνήθηκαν να υπογράψουν συμφωνία με το ΝΑΤΟ προτού υιοθετηθεί ψήφισμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα προσδιορίζει την εντολή για διεθνή ειρηνευτική δύναμη για το Κοσσυφοπέδιο, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο της Σερβίας. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της Σερβίας η θέση του Βελιγραδίου είναι παρόμοια με της Ρωσίας η οποία είχε υποστηρίξει ότι η διεθνής παρουσία στο Κοσσυφοπέδιο είναι δυνατή μόνο μετά την έγκριση επιπρόσθετου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Το Βελιγράδι δεν μπορεί να προδικάσει αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας», μετέδωσε το ραδιόφωνο επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας Νεμπόισα Βούγιοβιτς, ο οποίος παρακολούθησε τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Κουμάνοβο το Σαββατοκύριακο. «Μόνο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μπορεί να καθορίσει τον όγκο, την μορφή και την εντολή της διεθνούς παρουσίας στη Γιουγκοσλαβία», είπε ο Βούγιουβιτς. Λ.Μ.

    [08] ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΝΑΤΟ - ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ

    Συνεχίστηκαν σήμερα οι συνομιλίες μεταξύ αξιωματικών του ΝΑΤΟ και της Γιουγκοσλαβίας, στο συνοριακό σταθμό Ταπάνοφτσε, κοντά στο Κουμάνοβο. Οι δύο αντιπροσωπείες, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό των Σκοπίων, αποτελούνταν από στρατηγούς. Μετά τη συνάντηση οι συμμετέχοντες δεν προέβησαν σε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους.

    [09] ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ

    Νέες γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις θα αναχωρήσουν για τα Βαλκάνια την Πέμπτη για να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο, ανακοίνωσε στο Παρίσι ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού της Γαλλίας Η πρώτη αναχώρηση των στρατιωτών προγραμματίστηκε να διεξαχθεί από το λιμάνι της Τουλόν στη Νότια Γαλλία. Η Γαλλία είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα συνεισφέρει 6.000 στρατιώτες στην ειρηνευτική δύναμη, αριθμός swed|m διπλάσιος με αυτόν που βρίσκεται τώρα στην περιοχή. Η Γαλλία έχει ήδη στείλει στην ΠΓΔΜ και την Αλβανία 3.500 στρατιώτες. Οι 19 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να αυξήσουν την ειρηνευτική δύναμη από 28.000 στις 50.000 η οποία θα εγκατασταθεί μετά την ολοκλήρωση της ειρηνευτικής συμφωνίας με το Βελιγράδι. Στη Βόννη, το συμβούλιο υπουργών αποφάσισε σήμερα να αυξήσει τη γερμανική συνεισφορά στη διεθνή δύναμη από 6.000 σε 8.000 στρατιώτες και ο Γερμανός υπουργός Αμυνας Ρούντολφ Σάρπινγκ δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι θα ζητήσει από την Κάτω Βουλή την περαιτέρω ενίσχυση της δύναμης, για την οποία εκφράζεται η βεβαιότητα ότι θα εγκριθεί. Η κυβέρνηση της Δανίας συμφώνησε σήμερα να στείλει ένοπλο τάγμα 850 ανδρών που θα συμμετάσχει στη διεθνή δύναμη, μόλις λήξει η σύγκρουση στο Κοσσυφοπέδιο. Η δύναμη που θα υποστηρίζεται από γερμανικά τεθωρακισμένα πιθανώς να ενσωματωθεί στις γαλλικές δυνάμεις. Ο Σουηδός υπουργός Αμυνας Μπιόρν βον Σίντοου επίσης δήλωσε σήμερα ότι η Στοκχόλμη είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. «Σουηδοί στρατιώτες θα χρησιμοποιηθούν εάν και όταν τους ζητηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ» είπε ο κ.βον Σίντοου από τη Μπάνια Λούκα, μετά από συνάντηση που είχε με το Σερβοβόσνιο ομόλογό του Μανόλιο Μιλοβάνοβιτς. Ακόμη πρόσθεσε ότι οι σουηδικές δυνάμεις θα μπουν στο Κοσσυφοπέδιο «σε συνεργασία με τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ και των άλλων χωρών», χρησιμοποιώντας την εμπειρία της SFOR για τη Βοσνία. Ε.Ρ.

    [10] ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΕΡΝΟΜΙΡΝΤΙΝ-ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ

    Το κείμενο της συμφωνίας διευθέτησης της σύγκρουσης στο Κοσσυφοπέδιο θα σταλεί σήμερα στα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με δηλώσεις μελών της ιταλικής αποστολής στις συνομιλίες των οκτώ ισχυροτέρων χωρών στη Βόννη. Όπως εκτίμησαν οι συγκεκριμένοι ιταλικοί διπλωαμτικοί κύκλοι, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα εξετάσει το κείμενο σύντομα και μόλις εγκριθεί η απόφαση θα σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις και θα ξεκινήσει η απόσυρση των γιουγκοσλαβικών δυνάμεων από το Κοσσυφοπέδιο. Ε.Ρ.

    [11] ΚΛΙΝΤΟΝ-ΓΕΛΤΣΙΝ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με το Ρώσο ομόλογό του Μπορίς Γέλτσιν για να συζητήσουν την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα ανώτατους αξιωματούχους του Κρεμλίνου. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν «τα επείγοντα» βήματα που πρέπει να ληφθούν για τη λήξη των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, είπε ο σύμβουλος του Γέλτσιν για θέματα εξωτερικής πολιτικής Σεργκέι Πριχόντκο. Ε.Ρ.
    Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegr2html v1.01a run on Monday, 7 June 1999 - 19:26:48 UTC