Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 99-09-28

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ
Θεσσαλονίκη 28 Σεπτεμβρίου 1999

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • ΤΙΤΛΟΙ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [01] Δ. ΡΕΠΠΑΣ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
  • [02] Δ. ΡΕΠΠΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΗΠΑ- ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • [03] ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΛΙΝΤΟΝ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
  • [04] ΒΟΥΛΗ: ΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Χ.Α.Α.
  • [05] ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ (+5,83%) ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [06] O ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ
  • [07] ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΝΤΟΝ-ΕΤΖΕΒΙΤ
  • [08] ΤΡΕΙΣ ΝΕΡΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


    ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [01] Δ. ΡΕΠΠΑΣ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

    «Το Κυπριακό είναι διεθνές ζήτημα, δεν είναι ελληνοτουρκική διαφορά» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπ. Ετσεβίτ., ενώ πρόσθεσε ότι το κλειδί για τη λύση του Κυπριακού το κρατάει η Τουρκία.

    Ο κ. Ρέππας ανέφερε ότι οι δύο χώρες μπορούν να αντιμετωπίσουν τα σημεία τριβής μέσω των κανόνων Διεθνούς Δικαίου και επανέλαβε ότι ο διεθνής παράγοντας μπορεί να πιέσει την τουρκική πλευρά για να δοθεί λύση στο Κυπριακό, ωστόσο όμως οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων δεν μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για αλλαγή στάσης της Αγκυρας.

    Τέλος τόνισε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν την προσέγγιση των δύο wyq~m, επιθυμούν να διευκρινιστούν τα σημεία τριβής και να απαλειφθούν.

    [02] Δ. ΡΕΠΠΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΗΠΑ- ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Δεν έχει τεθεί θέμα από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ να τους κοινοποιήσουν οι ελληνικές αρχές ασφαλείας τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις DNA στις κηλίδες αίματος που βρέθηκαν έξω από το σπίτι του πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα, κατά την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας. Πρόσθεσε πως οι ελληνικές αρχές δεν έχουν να κρύψουν τίποτε και δεν υπάρχει κάποια αρνητική εξέλιξη στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών ως προς την αντμετώπιση της τρομοκρατίας.

    [03] ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΛΙΝΤΟΝ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

    O Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Τουρκία και η Ελλάδα θα επιλύσουν τις διαφορές τους όσον αφορά το θέμα της Κύπρου και ότι η Αθήνα θα άρει τις αντιρρήσεις της σχετικά με την ένταξη της Αγκυρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Αυτή η συνάντηση πραγματοποιείται σε ατμόσφαιρα ελπίδας», επισήμανε ο κ. Κλίντον κατά την έναρξη των συνομιλιών του στο Λευκό Οίκο με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετζεβίτ, προσθέτοντας ότι η επίλυση του Κυπριακού είναι από τα θέματα που βρίσκεται σε υψηλή θέση στην ατζέντα των συνομιλιών. «Αυτό, για το οποίο εργαζόμαστε, είναι η έναρξη των συνομιλιών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ χωρίς προϋποθέσεις και ελπίζουμε ότι μπορούμε να βρούμε κάπως ένα τρόπο να φτάσουμε εκεί», υπογράμμισε ο κ. Κλίντον. Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι υπήρξε βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας μετά από τους πρόσφατους σεισμούς που έπληξαν τις δύο χώρες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ειρηνική επίλυση του Κυπριακού. Οσον αφορά τις προοπτικές ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση ο κ. Κλίντον επισήμανε πως ενισχύθηκαν από μία ατμόσφαιρα καλής θέλησης, προσθέτοντας ότι «στηρίζει το να περιληφθεί η Αγκυρα σε οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση». Όπως τόνισε, υπάρχει «μία αλλαγή στάσης στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες» όσον αφορά τις διαμαρτυρίες των χωρών για μικρή πρόοδο στις πολιτικές μεταρρυθμίσεις και στην κατάσταση με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία. Λ.Μ.

    [04] ΒΟΥΛΗ: ΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Χ.Α.Α.

    Κυρώνονται και νομοθετικά οι αποφάσεις για το Χρηματιστήριο. Με τροπολογία που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή και στο χωροταξικό νομοσχέδιο παρέχεται η δυνατότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών να θεσπίζει: α) ειδικές κατηγορίες των υπό διαπραγμάτευση μετοχών, στις οποίες εντάσσονται, ιδίως, μετοχές εταιρειών που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις που έχουν αναφέρει στο ενημερωτικό τους δελτίο σχετικά le τη χρήση των κεφαλαίων που έχουν αντλήσει με αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου ή που παρουσιάζουν αποτελέσματα που δημιουργούν αμφιβολία για την ομαλή πορεία των εργασιών τους ή μετοχές που παρουσιάζουν πολύ μικρή εμπορευσιμότητα και ανεπαρκή διασπορά, β) να εξιδικεύει τα κριτήρια ένταξης μετοχών σε συγκεκριμένες κατηγορίες, τις μεθόδους διαπραγμάτευσης τους, τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν και τους κανόνες στους οποίους υπόκεινται κατά το χρονικό αυτό διάστημα, καθώς και τους λόγους επαναφοράς των μετοχών αυτών στην αρχική τους κατάσταση και να ρυθμίζει κάθε σχετική θέση και αναγκαία λεπτομέρεια. Ακόμα, με την ίδια τροπολογία προβλέπεται η κατάρτιση ενημερωτικού δελτίου το οποίο εγκρίνεται από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς σε περίπτωση ίδρυσης πιστωτικού συνεταιρισμού ή συνεταιριστικής τράπεζας ή μετατροπή αστικού συνεταιρισμού σε πιστωτικό συνεταιρισμό ή σε συνεταιριστική τράπεζα που πραγματοποιείται με πρόσκληση του κοινού σε δημόσια εγγραφή.

    Οπως σημειώνεται, η διάταξη αυτή θεσπίζεται προκειμένου να διασφαλισθούν και στην περίπτωση αυτή οι κανόνες διαφάνειας, πληροφόρησης και εύρυθμης λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς. Τέλος, με την ίδια διάταξη ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου ως αργία για την Τράπεζα της Ελλάδος, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών, το Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών, την Εταιρία Εκκαθάρισης Συναλλαγών επί παραγωγών, τα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα κλπ. Στόχος της ρύθμισης αυτής είναι να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που είναι δυνατό να δημιουργηθούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στα ηλεκτρονικά συστήματα των τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών από τον γνωστό «ιό του 2000».

    [05] ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ (+5,83%) ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

    Το «άρωμα» της επίσπευσης της μείωσης των επιτοκίων εντός του Οκτωβρίου ήταν η κυριότερη αιτία που οδήγησε σήμερα την Σοφοκλέους σε εκρηκτική άνοδο, μετά από μία εβδομάδα συνεχούς πτώσης του δείκτη. Σήμερα, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 5,83% και διαμορφώθηκε στις 5.591,28 μονάδες (+307,86) με την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά τα 422 δισ. δραχμές. Στον τραπεζικό τομέα, η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στις 25.700 δρχ., της Ιονικής στις 17.400 δρχ., της Εμπορικής στις 28.940 δρχ., της Εργασίας στις 28.566 δρχ. και της Πίστεως στις 25.100 δραχμές. Στο βιομηχανικό τομέα, η κοινή μετοχή της γαλακτοβιομηχανίας ΔΕΛΤΑ έκλεισε στις 10.300 δρχ., της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στις 5.990 δρχ., του ΟΤΕ στις 7.775 δρχ., η κοινή μετοχή της Ιντρακόμ έκλεισε στις 27.000 δρχ., της ΑΓΕΤ Ηρακλής στις 11.050 δρχ., η Panafon στις 8.605 δρσχ. και η κοινή μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ έκλεισε στις 36.200 δραχμές. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με απώλειες, ωστόσο με οδηγό τους δείκτες των τραπεζών και των εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, η αγορά ανέστρεψε γρήγορα την πορεία της. Τα κέρδη σιγά σιγά επεκτάθηκαν και στους άλλους κλάδους, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης με ένα emtupysiaj| άλμα να πλησιάσει και πάλι το φράγμα των 5600 μονάδων και να κλείσει τελικά στις 5591,28 μονάδες ενισχυμένος κατά +5,83%. Σημαντικά κέρδη αποκόμισαν και όλοι οι επιμέρους δείκτες, με μόνη εξαίρεση εκείνο της παράλληλης αγοράς ο οποίος έκλεισε με μικρές απώλειες. Σε υψηλά επίπεδα επέστρεψαν σήμερα οι συναλλαγές και η αξία τους διαμορφώθηκε στα 421,9 δισ. δραχμές περίπου. Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρουσίασε η μετοχή της HYATT REGENCY με 1728970 τεμάχια και ακολούθησε εκείνη του ΟΤΕ με 1336000 τεμάχια. Από τις 308 μετοχές που κινήθηκαν (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων), 2 παρέμειναν αμετάβλητες, 192 σημείωσαν άνοδο και 114 πτώση. Στο πλαφόν ανόδου έκλεισαν 53 μετοχές, ενώ στον αντίποδα με -8,0% τερμάτισαν 63. Να σημειώσουμε ότι η νεοεισαχθείσα μετοχή της HAYATT REGENCY έκλεισε με κέρδη της τάξης του +65,1%. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, ο τραπεζικός έκλεισε στις 10479,71 μονάδες σημειώνοντας άνοδο της τάξης του +7,29%. Ο βιομηχανικός στις 3409,42 μονάδες (+5,20%), ο ασφαλιστικός στις 4246,21 μονάδες (+6,25%), ο επενδυτικός στις 2843,92 μονάδες (+0,39%), ο λήζινγκ στις 1400,90 μονάδες (+5,92%), των διαφόρων επιχειρήσεων στις 5917,45 μονάδες (+3,82%), ο κατασκευαστικός στις 3532,33 μονάδες (+3,19%), ο συμμετοχών στις 7611,22 μονάδες (+6,57%), της παράλληλης αγοράς στις 1364,35 μονάδες (-2,02%) και ο FTSE στις 2991,06 μονάδες (+9,85%).

    [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [06] O ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ

    Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν απέκλεισε μία επικείμενη χερσαία επέμβαση στην Τσετσενία υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία σκοπεύει να συνεχίσει τις αεροπορικές επιδρομές κατά της Τσετσενίας. «Δεν γίνεται λόγος για μία χερσαία επιχείρηση αυτή τη στιγμή. Πιστεύω πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί προσφάτως για την αντιμετώπιση των τρομοκρατών είναι επαρκή», δήλωσε ο κ. Πούτιν. «Εάν αυτά τα μέτρα μας επιτρέψουν να ανταποκριθούμε επιτυχώς στην υπεράσπιση των Ρώσων από τους τρομοκράτες, τότε δεν θα χρειαστούμε άλλα μέτρα. Εάν αποτύχουμε τότε θα εξετάσουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις», τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός. Aρκετοί Ρώσοι στρατηγοί υποστηρίζουν ότι η Μόσχα καταστρώνει χερσαία επέμβαση κατά της Τσετσενίας. Λ.Μ.

    [07] ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΝΤΟΝ-ΕΤΖΕΒΙΤ

    Το Κυπριακό θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θα συζητηθούν στη σημερινή συνάντηση Ετζεβίτ -Κλίντον στην Ουάσιγκον .

    Το θέμα θα αποτελέσει την κρίσιμη καμπή στη σημερινή συνάντηση Ετζεβίτ-Κλίντον, καθώς χωρίζουν οι δρόμοι της Αγκυρας και της Ουάσιγκτον και ο Μπουλέντ Ετζεβίτ δηλώνει αποφασισμένος να μην προβεί σε καμία υποχώρηση όσον αφορά το Κυπριακό.

    Η εφημερίδα «Χουρριέτ» επισημαίνει ότι «ο Ετζεβίτ δεν πήγε στην Αμερική για να ζητιανέψει ούτε και για να γεμίσει την τσάντα και να γυρίσει πίσω» ενώ παράλληλα προβάλλει δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ, ότι η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αποβλέπει στην περαιτέρω βελτίωση των καλών σχέσεων των δύο χωρών. Οσον αφορά στο Κυπριακό, η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση της Αγκυρας υποστηρίζει πως έχει δίκιο που υποστηρίζει τον Ντενκτάς. Η «Χουριέτ» δημοσιεύει, αναφορικά με το Κυπριακό και τη συνάντηση Ετζεβίτ-Κλίντον, πως κυβερνητικές πηγές δήλωσαν τα εξής: «Δεχτήκαμε τη δικοινοτική ,διζωνική λύση. Τώρα λέμε ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Ο Κόφι Ανάν προσπαθεί για μία λύση στην οποία θα λαμβάνονται υπόψη οι δικές μας ανησυχίες. Ο Ανάν δεν έχει απευθύνει πρόσκληση στις δύο πλευρές και δεν έχουμε την εντύπωση ότι θα το κάνει. Κανένας οικοδεσπότης δεν θα ήθελε να απευθύνει πρόσκληση η οποία θα έμενε αναπάντητη. Οι δύο πλευρές θα πρέπει να συμφωνήσουν. Δεν περιμένουμε ούτε και νομίζουμε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού Ετζεβίτ θα οικοδομηθεί πάνω στο Κυπριακό».

    Η «Χουρριέτ» επισημαίνει ότι, ενόψει των εκλογών που θα γίνουν το 2000 στις ΗΠΑ, το Κυπριακό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θέματα και για το Δημοκρατικό Κόμμα και για την Χίλαρι Κλίντον που είναι υποψήφια γερουσιαστής. Ο Μπιλ Κλίντον αναμένεται να πει στον Ετζεβίτ ότι ο Κόφι Ανάν θα καλέσει τους ηγέτες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκυπρίων στη Νέα Υόρκη, ότι ο ίδιος υποστηρίζει αυτή τη πρόσκληση και επιθυμεί την άνευ προϋποθέσεων έναρξη των συνομιλιών. Γι αυτό το λόγο θα ζητήσει από τον Ετζεβίτ να ασκήσει πίεση στον Ντενκτάς. Η «Χουρριέτ» επισημαίνει ότι υπάρχουν πληροφορίες πως ο Κόφι Ανάν προτίθεται να απευθύνει πρόσκληση, για τις 4 Οκτωβρίου, τις δύο πλευρές, σε μία στιγμή που το Κυπριακό έχει περιέλθει σε αδιέξοδο. Η «Χουρριέτ» δημοσιεύει ακόμη ότι, μεταξύ άλλων, θα τεθεί από την αμερικανική πλευρά το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ενώ η τουρκική πλευρά θα ζητήσει την απόσβεση των χρεών τόκων από το FMS.

    [08] ΤΡΕΙΣ ΝΕΡΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ

    Τρεις Σέρβοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 40 τραυματίστηκαν βαριά από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 9.30 το πρωί τοπική ώρα στην λαϊκή αγορά της πόλης Κόσοβο Πόλιε, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας του Κοσσυφοπεδίου. Όπως μετέδωσε το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ, οι αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι την έκρηξη προκάλεσαν δύο οβίδες. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι Σέρβοι και Μαυροβούνιοι κάτοικοι του Κόσοβο Πόλιε, του Ούγκλιαρε και του Μπρέσιε έχουν αποκλείσει από το πρωί τους οδικούς άξινες Πρίστινα-Πετς και Πρίστινα-Κόσοβο Πόλιε. Ε.Π.
    Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegr2html v1.01a run on Friday, 19 November 1999 - 14:14:53 UTC