Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News, 99-12-20

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ
Θεσσαλονίκη 20 Δεκεμβρίου 1999

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • ΤΙΤΛΟΙ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [01] ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΤΙΝΕΣ
  • [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • [03] ΑΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗ Ν.Δ. ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥΦΛΙΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ
  • [04] Δ. ΡΕΠΠΑΣ: Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥΦΛΙΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • [05] ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [06] ΡΩΣΙΑ: ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥΤΙΝ
  • [07] ΡΩΣΙΑ:Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ
  • [08] ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΤΡΑΙΚΟΦΣΚΙ

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [01] ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΤΙΝΕΣ

    Καρδιακή ανακοπή υπέστη ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσετινές, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 3.15 το μεσημέρι στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα». Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», Γιώργος Βέλμαχος, έγιναν προσπάθειες ανανήψεως που δεν απέδωσαν.

    Ο Δημήτρης Τσετινές έχασε τις αισθήσεις του στη Βουλή, ενώ μιλούσε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο γιατρός της Βουλής που τον εξέτασε. Στον κ. Τσετινέ έγινε τεχνητή αναπνοή ενώ ειδοποιήθηκε αμέσως και το 166. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μεταφέρθηκε στη συνέχεια στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα». Όπως έγινε γνωστό ο Δημήτρης Τσετινές είχε κάποια αδιαθεσία και έπαιρνε αντιβίωση.

    [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    Οι εξελίξεις στο θέμα της ενταξιακής πορείας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και οι διακοινοτικές συνομιλίες για το Κυπριακό κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στην Αθήνα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου και της Κύπρου Ciamm\jgr Κασουλίδης.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην υπόθεση της ενταξιακής πορείας της Κύπρου και της επίλυσης του πολιτικού προβλήματος. Ο κ. Κασουλίδης χαρακτήρισε θετική την απόφαση της συνόδου του Ελσίνκι και πρόσθεσε ότι η αναζήτηση λύσης του Κυπριακού πρέπει να γίνει μόνο με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να μεταβεί τον Ιανουάριο στη Λευκωσία. Αργότερα, το μεσημέρι ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της αλβανικής οργάνωσης ομογενών «Ομόνοια» Βαγγέλη Ντούλε και με τον Πρόεδρο του κόμματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Βασίλη Μέλο.

    [03] ΑΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗ Ν.Δ. ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥΦΛΙΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ

    Αιφνιδίασε τη Νέα Δημοκρατία η χτεσινή δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Σουφλιά ότι δεν θα επιστρέψει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν θα πολιτευθεί στις εκλογές του Μαρτίου, όπως και η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Κώστα Καραμανλή και του περιβάλλοντος του. Η απόφαση του Γ. Σουφλιά έχει προκαλέσει προβληματισμό σε μερίδα στελεχών της Ν.Δ. για την έκβαση του εγχειρήματος συστράτευσης όλων των δυνάμεων της παράταξης ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Αλλα στελέχη υπογραμμίζουν ότι θα ήθελαν μαζί τους το Γ. Σουφλιά, αλλά θα προχωρήσουν να δώσουν τη μάχη με τις υπόλοιπες δυνάμεις. Σημειώνουν πως στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει μεγαλύτερα προβλήματα το κόμμα και τα είχε ξεπεράσει επιτυχώς.

    Στη δήλωση του ο ανεξάρτητος βουλευτής είχε επισημάνει μεταξύ των άλλων:»Δεν το κρύβω ότι έτρεφα κάποιες ελπίδες αλλαγής της συμπεριφοράς της Ν.Δ. Ομως όλο αυτό το διάστημα πιστεύω ότι ήταν συνειδητή η επιλογή της ηγεσίας για τη δημιουργία ενός κόμματος στα μέτρα της και στα μέτρα του περιβάλλοντος της. Οι προγραμματικές θέσεις της Ν.Δ., των οποίων είχα την ευθύνη της συγκρότησης, παραποιήθηκαν πολλές φορές. Στα μεγάλα θέματα της χώρας η σημερινή ηγεσία καιροσκοπεί χωρίς να παρουσιάζει συγκεκριμένες και σαφείς και υπεύθυνες θέσεις, ακόμα δε και στο θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας. Η σημερινή Ν.Δ, όπως μεταλλάχτηκε, κυρίως από την ηγεσία της και όχι μόνο, δεν ανταποκρίνεται στις αρχές μου και στους αγώνες μου. Πιστός στια αρχές μου και στον προσωπικό μου κώδικα αξιών και τιμής δεν θα επανέλθω σ αυτό το άλλο κόμμα. Δεν θα πολιτευθώ στις εκλογές του Μαρτίου. Γνωρίζω ότι θα στεναχωρήσω πολλούς που μαζί τους έδωσα κοινούς αγώνες. Ομως η επώδυνη αυτή απόφαση μου δεν σημαίνει ότι αποχωρώ από την πολιτική. Πιστεύω ότι έχω το χρέος, τις δυνάμεις και τη δυνατότητα να προσφέρω στον τόπο, ο οποίος βρίσκεται στις αρχές, πιστεύω, ενός νέου ιστορικού κύκλου».

    Ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Κάκκαλος, τόνισε ότι συντάσσεται με τον Γιώργο Σουφλιά και δεν θα πολιτευθεί ούτε ο ίδιος στις εκλογές του Μαρτίου. Διευκρίνισε πως όλα είναι ανοιχτά και για τους δύο σε περίπτωση που οι εκλογές δεν γίνουν το Μάρτιο, ενώ προέβλεψε εκλογική συντριβή της Ν.Δ. χωρίς να αποκλείσει και το αντίθετο, λέγοντας ότι όλα μπορούν να συμβούν στην πολιτική.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής που από τη Μαγνησία είχε ζητήσει πανστρατιά όλων των στελεχών της παράταξης για τη μάχη των εκλογών σχολίασε με γραπτή δήλωση:»Θα προτιμούσαμε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση ο κ. Σουφλιάς για να βρεθούμε και πάλι μαζί στις επάλξεις. Λυπούμεθα για την επιλογή του αφού είχε και έχει πολλά να προσφέρει στην κρίσιμη μάχη και στην παράταξη». Ο επίτιμος αρχηγός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εξέφρασε τη λύπη του σημειώνοντας πως με την απόφαση του ο Γ. Σουφλιάς «ζημιώνει τη Ν.Δ., φοβάμαι ότι ζημιώνει και τον εαυτό του». Ο πρόεδρος του κόμματος Φιλελευθέρων Στέφανος Μάνος προέβλεψε εκλογική συντριβή της Ν.Δ. και υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να πολιτευθούν στις εκλογές ο Γιώργος Σουφλιάς και ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

    [04] Δ. ΡΕΠΠΑΣ: Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥΦΛΙΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Η δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Σουφλιά, ότι δεν θα πολιτευθεί στις εκλογές του Μαρτίου και δεν θα επανέλθει στη Ν.Δ., δεν απευθύνεται στην κυβέρνηση, δεν αφορά την κυβέρνηση, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας και παρατήρησε: Οι απόψεις και οι επιλογές του είναι σεβαστές. Ο κ. Σουφλιάς είναι μια αυτόνομη πολιτική προσωπικότητα και οι κινήσεις του παρουσιάζουν πάντα ενδιαφέρον.

    [05] ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Αγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρα της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο υποκατάστημα της Τράπεζας Εργασίας, στην οδό Αγίας Σοφίας 46, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από την ισχυρή έκρηξη -που σημειώθηκε στις 5.30 τα ξημερώματα- προκλήθηκαν καταστροφές στην πρόσοψη, αλλά και στους εσωτερικούς χώρους του υποκαταστήματος, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη και ένα ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο μπροστά από το υποκατάστημα. Όπως δήλωσε στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανώτερος αξιωματικός της ασφάλειας σε περίπτωση που η έκρηξη σημειωνόταν μία ώρα αργότερα το πιο πιθανό είναι ότι θα θρηνούσαμε και θύματα, αφού μετά τις 6.30 το πρωί περνούν δεκάδες άτομα από το πολυσύχναστο σημείο όπου βρίσκεται το υποκατάστημα. Από τον εκκωφαντικό θόρυβο δεκάδες ένοικοι πολυώροφων οικοδομών βγήκαν έντρομοι στο δρόμο και άρχισαν να επικοινωνούν με την άμεση δράση και την πυροσβεστική υπηρεσία για να πληροφορηθούν τι ακριβώς είχε συμβεί.

    Στο χώρο της έκρηξης έσπευσαν αστυνομικοί της ειδικής υπηρεσίας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και απέκλεισαν το χώρο ενώ γύρω στις 9 το πρωί οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να εκκενώσουν και τα γειτονικά καταστήματα όταν άγνωστος με τηλεφώνημά του έκανε γνωστό ότι είχε τοποθετηθεί ένας δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός και στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας που στεγάζεται στη διπλανή πολυκατοικία. Όπως δήλωσε ο διευθυντής ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος, Αθανάσιος Δαλαμαγκίδης, οι δράστες τοποθέτησαν άγνωστη εκρηκτική }kg στο αυτόματο μηχάνημα συναλλαγών, στην πρόσοψη του υποκαταστήματος και το πυροδότησαν, μέσα στο οποίο υπήρχαν γύρω στα 30.000.000 δραχμές.

    Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, γεγονός που κάνει τους αστυνομικούς να θεωρούν πολύ πιθανό ότι οι άγνωστοι χτύπησαν το μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών επειδή ήθελαν να αποσπάσουν τα χρήματα.

    [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [06] ΡΩΣΙΑ: ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥΤΙΝ

    Το Κόμμα της Ενότητας που τυγχάνει της υποστήριξης του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν και του Κρεμλίνου πέτυχε διπλή νίκη στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές. Η απόσταση αναπνοής που χωρίζει το κόμμα Ενότητα από το Κομμουνιστικό Κόμμα του Γενάντι Ζιουγκάνοφ φανερώνει τη νίκη του Κρεμλίνου, αλλά και την αύξηση της δημοτικότητας του κ. Πούτιν, που ετοιμάζεται για νέος πρόεδρος της χώρας εκτιμούν οι πολιτικοί αναλυτές.

    Με καταμετρημένο το 67,33% των ψήφων, το Κομμουνιστικό Κόμμα προηγείται με 24,98% έναντι 24,94% του κόμματος της Ενότητας ενώ αρχικά το κόμμα Ενότητα είχε κάνει την έκπληξη παίρνοντας μικρό προβάδισμα έναντι των Κομμουνιστών. Το πιο σημαντικό όμως για το Κρεμλίνο και τον κ. Πούτιν, όπως λένε οι αναλυτές είναι το γεγονός ότι το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Γεβγένι Πριμακόφ, «Πατρίδα μας όλη η Ρωσία» (OVR) στο οποίο συμμετέχει και ο δήμαρχος της Μόσχας Γιούρι Λούζκοφ έρχεται τρίτο, με 9,97%.

    Σημειώνεται ότι ηγέτης του Κόμματος Ενότητα είναι ο υπουργός Εκτάκτων Περιστατικών Σεργκέι Σοιγκού, που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Τσετσενία. Αρχικά το Κρεμλίνο δεν υπολόγιζε στην υποψηφιότητα Σοιγκού για τις εκλογές, αλλά η ξαφνική δημοτικότητα του κ,. Πούτιν τον Αύγουστο, που ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη Τσετσενία βοήθησε το Κρεμλίνο και ο πρωθυπουργός στήριξε το κόμμα Ενότητα στη προεκλογική εκστρατεία.

    Οι αναλυτές εκτιμούν ότι με το Κόμμα της Ενότητας στη Δούμα ο Ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν δεν θα φοβάται πλέον ότι η Βουλή είναι μια απειλή για αυτόν, ενώ ο κ. Πούτιν έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος για τις προεδρικές εκλογές τον Ιούνιο του 2000, στις οποίες θα κατεβεί υποψήφιος, έχοντας την υποστήριξη του κ. Γέλτσιν. Ο.Κ.

    [07] ΡΩΣΙΑ:Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ

    Η προοπτική μιας άνευ προηγουμένου υπέρ των μεταρρυθμίσεων πλειοψηφίας στη Δούμα διαφαίνεται από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των κοιονοβουλευτικών εκλογών στη Ρωσία. Με καταμετρημένο το 80% των ψήφων, το Κομμουνιστικό Κόμμα συνεχίζει να προηγείται με ποσοστό 24,5%, αλλά το φιλοκρεμλινικό κόμμα της Ενότητας βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής συγκεντρώνοντας ποσοστό 23,9%, στις τρίτες κατά σειρά κοινοβουλευτικές εκλογές στη χώρα από την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης. Η μάχη στήθος με στήθος που δίνουν το Κομμουνιστικό Κόμμα και η Ενότητα αποτελεί μεγάλη έκπληξη καθώς οι δημοσκοπήσεις πριν από τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση αλλά και λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης έδιναν σημαντικό προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων στο Κομμουνιστικό Κόμμα. Το εκλογικό αποτέλεσμα, έτσι όπως διαμορφώνεται έως τώρα, ξεπερνά τις προσδοκίες της ηγεσίας του Κρεμλίνου για την απόδοση του μόλις δύο μηνών κόμματος και δίνει σημαντικό προβάδισμα στον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν στην κούρσα των προεδρικών εκλογών του Ιουνίου.

    Το προβάδισμα του Πούτιν για την ηγεσία του Κρεμλίνου ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την ιδιαίτερα δυνατή εικόνα που παρουσιάζει η Ενωση των Δεξιών Δυνάμεων του Σεργκέι Κιριγένκο, που συγκεντρώνει το 8,68% των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος. Ο Κιριγένκο δήλωσε σήμερα ότι δίνεται για πρώτη φορά στη Ρωσία η ευκαιρία του σχηματισμού μιας εποικοδομητικής πλειοψηφίας μέσα στη Δούμα από την Ενότητα, το Γιάμπλοκο και την Ενωση των Δεξιών Δυνάμεων. Μεγάλος χαμένος της κοινοβουλευτικής εκλογικής αναμέτρησης είναι το κόμμα του δημάρχου της Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ και του πρώην πρωθυπουργού Γεβγένι Πριμακόφ, «Πατρίδα μας όλη η Ρωσία» καθώς έμεινε στην τρίτη θέση πολύ μακριά από τα δύο πρώτα κόμματα, με ποσοστό 11,67%. Αναλυτές εκτιμούν ότι η κακή εικόνα που παρουσίασε το κόμμα των Λουζκόφ και Πριμακόφ οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επίθεση που δέχθηκαν οι δύο αξιωματούχοι από το Κρεμλίνο αλλά και στη δημιουργία του κόμματος της Ενότητας μόλις δυο μήνες πριν τις εκλογές. Σ.Π.

    [08] ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΤΡΑΙΚΟΦΣΚΙ

    Την άποψη ότι η εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα της χώρας θα σημάνει την έναρξη των ουσιαστικών αλλαγών στη χώρα του προανήγγειλε ο νέος πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπόρις Τράικοφσκι.

    «Το δίδυμο Γκεοργκίεφσκι-Τράικοφσκι συμβολίζει την έναρξη των ουσιαστικών αλλαγών στη χώρα, στις οποίες θα πάρει μέρος νέο κύμα πολιτικών, οι οποίοι υπόσχονται πολλά» είπε ο Τράικοφσκι στη συνέντευξή του στη βουλγαρική κρατική τηλεόραση. Καλούμενος να σχολιάσει τις κατηγορίες που δέχθηκε ο ίδιος αλλά και η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αναφορικά με τις προσπάθειες για «βουλγαροποίηση» της χώρας, ο Τράικοφσκι τόνισε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί ήταν δημιούργημα της Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης, η οποία τα χρησιμοποίησε για διαφημιστικούς λόγους. Ε.Π.


    Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegr2html v1.01a run on Monday, 20 December 1999 - 20:40:32 UTC