Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

MPA NEWS IN BRIEF (19/03/1996)

Macedonian Press Agency Brief News in Elot928 Greek Directory

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (19.3.1996)

Κηδεύεται στη 1.30 το μεσημέρι ο Έλληνας νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης ο οποίος πέθανε χθες στο σπίτι του από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 85 ετών. Η κηδεία του θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, χωρίς επικήδειους, χωρίς δημόσια δαπάνη και σε στενό οικογενειακό κύκλο, σύμφωνα με την επιθυμία του ιδίου. Την οδύνη τους για τον θάνατο του Νομπελίστα ποιητή εξέφρασαν με δηλώσεις τους ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, οι αρχηγοί των κομμάτων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου καθώς και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Αντικείμενο της συνεδρίασης αποτελεί η επεξεργασία του κανονισμού λειτουργίας του οργάνου. Στη συνέχεια θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ ενώ το βράδυ ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό προκειμένου να του κοινοποιήσει τις τελικές αποφάσεις. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Προεδρείου με τη συμμετοχή του κ. Σημίτη.

Αποκλεισμένη παραμένει από χθες το μεσημέρι η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Καβάλας στο ύψος του Στίβου, από αγρότες και κτηνοτρόφους του Λαγκαδά και της Βόρειας Χαλκιδικής. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω Λαγκαδά - Ρεντίνας. Αντιπροσωπεία των αγροτών της Βόρειας Ελλάδας συμμετέχει στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο και στη γενική συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ που θα πραγματοποιηθούν το μεσημέρι στην Αθήνα. Στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ αναμένεται να συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μιλτιάδης Εβερτ.

Με τα Προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ συναντάται αύριο η Υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου η οποία αναμένεται εξάλλου να ενημερωθεί για τις προτάσεις των καταναλωτών σχετικά με τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Συνεχίζονται οι έρευνες που διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές στην Κέρκυρα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δώδεκα δραπετών των φυλακών. Στους 32 έχει φτάσει ο αριθμός των δραπετών που έχει συλλάβει η Ασφάλεια Κέρκυρας ενώ από τους οκτώ ασύλληπτους δραπέτες οι τρεις είναι Έλληνες, επτά Αλβανοί, ένας Τούρκος και ένας Γιουγκοσλάβος. Στο μεταξύ σε κατάληψη της νομαρχίας της Κέρκυρας προχώρησαν από το πρωί σήμερα οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών του Γ' και Δ' Γυμνασίου τα κτίρια των οποίων συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο με τις φυλακές του νησιού. Αίτημά τους είναι η μεταγωγή των υπολοίπων κρατουμένων που βρίσκονται στις φυλακές της Κέρκυρας και στη συνέχεια το οριστικό κλείσιμο του σωφρονιστικού καταστήματος.

Τη δυνατότητα δημιουργίας ενιαίου βαλκανικού δικτύου καρτοτηλεφώνων εξετάζουν σήμερα οι γενικοί διευθυντές των οργανισμών τηλεπικοινωνιών της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και της Ο.Δ. Γιουγκοσλαβίας κατά την συνάντησή τους στην Θεσσαλονίκη. Η sum\mtgsg αυτή θα προετοιμάσει επίσης και τη διαβαλκανική συνάντηση των υπουργών Επικοινωνιών που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στη Σόφια. Μεταξύ των θεμάτων που απασχολούν τους υπουργούς επικοινωνιών είναι η εκτόξευση κοινού βαλκανικού τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου και η μείωση του κόστους συνδιαλέξεων μεταξύ των κρατών.

Έκθεση με θέμα "Κύπρος 9.000 Χρόνια Πολιτισμού" θα εγκαινιάσει αύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. την έκθεση αυτή, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου στη βουλή, διοργανώνει η ελληνική βουλή σε συνεργασία με τη βουλή των αντιπροσώπων και τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Στα Σκόπια αναμένεται σήμερα ο υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας, Καρλ Ντήτερ Σπτράγκερ ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Σκοπιανό πρόεδρο Κίρο Γκλιγκόρωφ και τον πρωθυπουργό Μπράνκο Τσερβένκοφσκι. Γενική είναι ωστόσο η εκτίμηση ότι η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού δεν θα επιφέρει σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα καθώς η γερμανική κυβέρνηση τηρεί επιφυλακτική στάση μέχρις ότου επιλυθεί το θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται μεθαύριο η Εντιθ Κρεσόν, πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και μέλος της ευρωπαϊκής επιτροπής, αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης, νεότητας, ανθρώπινων πόρων, έρευνας, τεχνολογίας και επιστήμης. Η κ. Κρεσόν θα προεδρεύσει σε σεμινάριο για την επαγγελματική κατάρτιση στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ανάπτυξης της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP). H πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας θα μεταβεί στη συνέχεια στην Αθήνα όπου θα έχει συναντήσεις με τους Υπουργούς Εργασίας, παιδείας και Ανάπτυξης.

Νεφώσεις με ασθενή βροχή κατά διαστήματα προβλέπονται για σήμερα σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v1.03 run on Tuesday, 19 March 1996 - 7:40:20