Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 96-11-30

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 09:53 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ 30.11.96

Κομμένη στα δύο παραμένει από χθες το μεσημέρι η Ελλάδα αφού αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας απέκλεισαν και τα Τέμπη, καθώς άκαρπη απέβη η συνάντησή τους στη Λάρισα με τους υφυπουργούς Πασχαλίδη και Σωτηρλή, οι οποίοι όμως πρόκειται και σήμερα να επιδιώξουν συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Μπλόκα υπάρχουν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών στους κόμβους Βόλου, Συκουρίου, του Βελεστίνου και των Μικροθηβών, με αποτέλεσμα η οδική συγκοινωνία Αθηνών-Θεσσαλονίκης να είναι δυνατή μόνο μέσω της παλιάς εθνικής οδού Ελασσόνας-Κατερίνης. Αποκλεισμένες είναι επίσης και οι παλαιές εθνικές οδοί Λάρισας-Λαμίας στο ύψος του Ορχομενού και Λαμίας-Καρδίτσας στη θέση Νέο Μοναστήρι Δομοκού. Από χθες το απόγευμα πάντως η συγκοινωνία στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Βέροιας που είχαν αποκλείσει οι αγρότες στη Γέφυρα ''66'', πραγματοποιείται κανονικά. Στο Συκούριο, εξάλλου, οι αγρότες έχουν αποκλείσει και τη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με δηλώσεις των αγροτών νέα μπλόκα προστίθενται σήμερα στο εθνικό οδικό δίκτυο, στο Αγρίνιο, τη Λειβαδιά, την Κοζάνη και τη Βέροια.

Ο Υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας τόνισε ότι η κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει το θέμα των αγροτικών χρεών τα οποία, όπως είπε, ανέρχονται σε 350 δισεκατομμύρια δραχμές. Ανακοίνωσε δε ότι συγκροτήθηκε επιτροπή από όλες τις πλευρές έτσι ώστε μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου να έχει διατυπωθεί μια συνολική πρόταση. Στη συνέχεια, είπε ο κ. Τζουμάκας θα διαπιστωθούν οι δυνατότητες ρύθμισης των χρεών σε περιοχές και κλάδους που παρουσιάζουν προβλήματα.

"Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει ευαισθησία σε αιτήματα που προβάλλονται από κοινωνικές ομάδες, πολύ περισσότερο όταν βλέπει δίκαια στοιχεία στα αιτήματα αυτά", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να αποδίδεται υπερβολική ένταση στις κινητοποιήσεις διότι δυσκολεύει το διάλογο και τη συνεννόηση. "Πρέπει τα προβλήματα αυτά να αντιμετωπίζονται στη βάση των πραγματικών αναγκών που έχουν οι διεκδικούντες τη λύση των προβλημάτων τους και σε μια βάση πραγματική που έχει ένα χαρακτήρα εθνικό και συνολικά κοινωνικό", πρόσθεσε ο Υπουργός Τύπου.

Για διάλυση του κράτους κατηγόρησε ο Μιλτιάδης Εβερτ την κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικής ερώτησης του για την οικονομία και τον προϋπολογισμό που έγινε χθες στη Βουλή, στην "ώρα του πρωθυπουργού". Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι ο εσωτερικός δανεισμός για τη χρονιά που πέρασε αυξήθηκε κατά 158%. Απαντώντας, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι είναι γνωστό πώς έχει γίνει η συσσώρευση των χρεών και τόνισε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί. "Ήδη υπάρχει νομοσχέδιο για τον περιορισμό των δαπανών", είπε ο κ.Σημίτης, που συμπλήρωσε ότι ο σκοπός του προϋπολογισμού που κατατίθεται είναι η εξοικονόμηση πόρων και ο περιορισμός των δαπανών.

Ανειλικρινή χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε ότι δεν έχει κανένα νέο στοιχείο που να δείχνει ότι η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει με διαφορετικό ριζοσπαστικό τρόπο τα προβλήματα της ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής και στήριξης, της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της σωστής αξιοποίησης των εθνικών και κοινοτικών πόρων. Ο κ.Κωνσταντόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για μονόπλευρη οικονομική πολιτική, για θυσίες που δεν πιάνουν τόπο και εκτίμησε ότι δεν έδωσε τα χρονικά περιθώρια ώστε να εξασφαλιστεί έγκαιρα η ενημέρωση και ο πολιτικός και κοινωνικός διάλογος.

''Η κυβέρνηση εμφανίζεται ψύχραιμη μπροστά στη διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και στους αγώνες που ξεσπάνε και κάνει πως δε βλέπει ότι χιλιάδες αγρότες με τρακτέρ είναι ξεσηκωμένοι. Το ΚΚΕ ερμηνεύει την κυβερνητική αυτή ψυχραιμία ως ωμό κυνισμό απέναντι στα βάσανα των εργαζομένων, για τα οποία έχει τεράστια ευθύνη η πολιτική της, όπως και η πολιτική όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων''. Στην επισήμανση αυτή προέβη η γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της στην Κατερίνη. Τόνισε μάλιστα πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι η μόνη υπεύθυνη για τα βάσανα του ελληνικού λαού, αλλά είναι υπόλογες όλες οι πολιτικές δυνάμεις - πλην του ΚΚΕ - που έβαλαν την υπογραφή τους στη συνθήκη του Μααστριχτ''.

Πρόταση νόμου για τη διευθέτηση του εκκρεμοτήτων του προσωπικού που απασχολείται στα Κοινοτικά προγράμματα θεραπείας εξαρτημένων από ναρκωτικές ουσίες ατόμων κατέθεσε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία. Στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης, που αφορά και τη ρύθμιση εκκρεμοτήτων του κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, σημειώνεται ότι το έντονο πρόβλημα της καταπολέμησης των ναρκωτικών επιβάλλει άμεσες και θαρραλέες λύσεις. "Τους τελευταίους μήνες έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στη συνέχιση των προγραμμάτων θεραπείας των εξαρτημένων από ναρκωτικές ουσίες ατόμων" σημειώνει η έκθεση και προσθέτει ότι για να καλυφθεί η δαπάνη μισθοδοσίας των θεραπευτών είναι ανάγκη να τακτοποιηθεί νομοθετικά το καθεστώς απασχόλησής τους.

Μήνυση κατά δικαστών που θα αποφυλακίζουν εμπόρους ναρκωτικών θα υποβάλει η Νέα Δημοκρατία. Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μιλτιάδης Εβερτ, κατά τη συζήτηση επερώτησης βουλευτών του κόμματος του σχετικά με την εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος Καταπολέμησης των ναρκωτικών. Όπως τόνισε ο κ.Εβερτ ''είτε η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα, είτε ο ίδιος, κάθε φορά που θα αναφέρεται σε δημοσίευμα του Τύπου ότι αποφυλακίστηκε έμπορος ναρκωτικών, θα υποβάλει μήνυση στο δικαστή που πήρε την απόφαση αυτή''.

"Η κυβέρνηση εμπιστεύεται την πολιτική της και απέναντι στο ψέμα της αντιπολίτευσης αντιπαρατάσσει την αλήθεια του έργου της", δήλωσε στη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα, ο Υπουργός Τύπου τόνισε ότι "δεν υπάρχει καμία απόφαση της κυβέρνησης για διαφημιστική καμπάνια για την πολιτική της".

Άγονες κηρύσσει, με χθεσινή του απόφαση ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, τις διαπραγματεύσεις με την προσωρινή ανάδοχο κοινοπραξία του έργου μετρό Θεσσαλονίκης, "Μακεδονικό Μετρό". Το υπουργείο αιτιολογεί την κίνηση του αυτή, επισημαίνοντας ότι η κοινοπραξία δεν έκανε αποδεκτούς τους δύο όρους που έθεσε εκ των υστέρων το Δημόσιο. Κατόπιν τούτου, το ΥΠΕΧΩΔΕ στρέφεται στην επιλαχούσα κοινοπραξία -με επικεφαλής τη γαλλική "Bouygues". Από την πλευρά της, η "Μακεδονικό Μετρό" τόνισε ότι προτίθεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να προσβάλει την απόφαση του κ. Λαλιώτη. Επιπλέον, σε διοικητικό επίπεδο, θα προσφύγει και στη διεύθυνση ΧV της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εξετάζει δε, και το ενδεχόμενο προσφυγής σε ένδικα μέσα, σε προσπάθεια να διεκδικήσει αποζημίωση για τα μέχρι σήμερα έξοδα στα οποία έχει υποβληθεί, αλλά και για τα διαφυγόντα κέρδη.

"Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος δεν προκύπτει από τυχαίες επαφές, αλλά ως αποτέλεσμα μιας συνειδητής συμμετοχής σε τέτοιου είδους διαδικασίες. Ιεράρχηση υπάρχει, αλλά πριν προχωρήσουμε στην ικανοποίηση των όποιων προβλημάτων γνωρίζουμε και τεθούν, θα ακούσουμε τους προέδρους των ΤΕΙ της χώρας για μια ακόμη φορά, δεδομένου ότι ο κ. Αρσένης ήταν εκείνος, ο οποίος είχε συμμετάσχει στην πρώτη σύνοδο, πριν ακόμα ανατεθούν σε εμένα οι αρμοδιότητες για αυτό το χώρο". Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Παιδείας, Ιωάννης Ανθόπουλος, μετά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στη σύνοδο των Προέδρων των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ) της χώρας, η οποία πραγματοποιείται από χθες στο ΤΕΙ Σερρών.

Σύσκεψη με τους ποντιακής καταγωγής, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (Π.Ο.Π. Σ) στην αίθουσα των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στη Βουλή. Η καθυστέρηση της αποκατάστασης των προσφύγων από την πρώην Σοβιετική Ένωση, το μέλλον του Μαυροθαλασσίτικου Ελληνισμού, η καταγραφή της τρισχιλιόχρονης ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού στα σχολικά βιβλία καθώς και η πορεία προς το τέταρτο Παγκόσμιο Συνέδριο του Ποντιακού Ελληνισμού, και η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης "Θεσσαλονίκη 1997", ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν και για τα οποία έγινε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε στο Φανάρι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ.Παπανδρέου αντάλλαξε δώρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και στη συνέχεια παρακάθησε στην Πατριαρχική Τράπεζα, ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι επισκέφθηκε το Φανάρι ''ως απλός προσκυνητής, με την ευκαιρία της Θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου''.

Το θέμα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης και την οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, εξέτασαν μεταξύ άλλων, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Σόφια, Παναγιώτης Καρακάσης, και ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης, Ντόντσο Κονακτσίεφ, χθες στη Σόφια. Οι δυο πλευρές εξέφρασαν την ετοιμότητα της Αθήνας και της Σόφιας να συνεργαστούν στην επίλυση όλων των κoινών προβλημάτων και υπογράμμισαν ότι η Ελλάδα και η Βουλγαρία θα συμβάλλουν και στο εξής στην ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων.

Την υπόσχεση ότι θα συμβάλλει στη δίκαια επίλυση του θέματος σχετικά με το χειρόγραφο της πρώτης ιστορίας της Βουλγαρίας, το οποίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τη Μονή Ζωγράφου του Αγίου ΄Όρους και βρέθηκε πρόσφατα στο Εθνικό μουσείο Ιστορίας της Βουλγαρίας, υποσχέθηκε ο Πρόεδρος της χώρας, Ζέλιου Ζέλεφ. "Το ζήτημα με την "Ιστορία των Σλάβων και των Βουλγάρων" που έγραψε στα τέλη του περασμένου αιώνα ο μοναχός Παίσιος της Μονής Χιλανδαρίου πρέπει να βρει τη λύση του, τόσο με γνώμονα την ιστορία όσο και λαμβάνοντας υπόψη το παρόν της σύγχρονης Βουλγαρίας". Αυτό δήλωσε ο σύμβουλος του κ. Ζέλεφ για εθνικά θέματα, Μιχαήλ Βελίτσκοβ, ύστερα από τη συνάντησή του με μοναχούς από τη Μονή Ζωγράφου, οι οποίοι ζήτησαν τη μεσολάβηση του Βούλγαρου Προέδρου για την επιστροφή του χειρόγραφου, το οποίο ωστόσο οι Βούλγαροι θεωρούν κειμήλιο ανεκτίμητης αξίας για την νέα ιστορία της πατρίδας τους.

Κλειστά για δεύτερη συνεχή ημέρα παρέμειναν χθες τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης λόγω της απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων, με αποτέλεσμα την αναβολή δεκάδων δικαστικών υποθέσεων και προγραμματισμένων δικών. Κύρια αιτήματα των απεργών είναι η βελτίωση των αποδοχών τους, η ψήφιση νέου Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων και η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των Δικαστηρίων.

Η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των παραμεθόριων περιοχών της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, μετά από τη διάνοιξη του νέου μεθοριακού σταθμού, μεταξύ της Δράμας και του Γκότσε Ντέλτσεφ, είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων που έχουν στην πόλη Χατζηντίμοβο της Νότιας Βουλγαρίας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Βόρειας Ελλάδας και Βούλγαροι συνάδελφοί τους. Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο νομάρχης Δράμας, Σωκράτης Δημητριάδης.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ με επικεφαλής τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής Θεσσαλονίκης Ρούλη Εδιάρογλου, επισκέφθηκε τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Φίλιππο Πετσάλνικο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός ενημερώθηκε για την προετοιμασία και τις εργασίες του φόρουμ "Γυναίκες για τη Βαλκανική του 2000", ενώ η αντιπροσωπεία ζήτησε τη στήριξη του κ. Πετσάλνικου.

Πέθανε χθες στη Νέα Υόρκη, σε ηλικία 48 ετών, ο Μανόλης Καλαμίδας, που έπασχε από ανίατη ασθένεια. Ο Μ. Καλαμίδας, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, υπήρξε στενός συνεργάτης του αρχηγού της Πολιτικής Άνοιξης, Αντώνη Σαμαρά.

Λανθασμένα μηνύματα προς την τουρκική πλευρά στέλνει με τις δηλώσεις του, ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μάλκομ Ρίφκιντ, δήλωσε ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών, Αλέκος Μιχαηλίδης. Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Ρίφκιντ, ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ''θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί, αν δεν επανενωθεί το νησί'', ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών, επισήμανε ότι η ενταξιακή πορεία θα έπρεπε να είναι μοχλός πίεσης και καταλύτης στη λύση του Κυπριακού.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, μετά το πρώτο εξάμηνο του 1997, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, της Κύπρου Γιαννάκης Κασουλίδης. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, θα υπάρξει κάποια διακοπή, διευκρίνισε ο κ. Κασουλίδης, ενώ σημείωσε ότι η πιο κατάλληλη περίοδος για κλιμάκωση των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού είναι αυτή που αρχίζει τώρα.

Τους φόβους των συγγενών των αγνοουμένων ότι η υπόθεση οδηγείται σε κλείσιμο, συμμερίζεται και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης. Σε συνάντηση που είχε με τις επιτροπές Συγγενών Αγνοουμένων, παρουσία και του Υπουργού Εξωτερικών Αλέκου Μιχαηλίδη, διαπιστώθηκε ότι το θέμα αυτό βρίσκεται σε αδιέξοδο. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, θα αναληφθεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά έντονη προσπάθεια, ενώ για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών, ορίστηκε για τις 12 Δεκεμβρίου νέα συνάντηση του κ. Κληρίδη με τις επιτροπές Συγγενών Αγνοουμένων.

Η κυπριακή κυβέρνηση προβαίνει σε διαβήματα και καταγγελίες για τη συμπεριφορά του κατοχικού καθεστώτος, το οποίο παρεμποδίζει τη δασκάλα Ελένη Φωκά να πάει στις ελεύθερες περιοχές. Αυτό υπογράμμισε η Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κλαίρη Αγγελίδου, η οποία πρόσθεσε ότι διαβήματα γίνονται και προς τους διεθνείς οργανισμούς για το θέμα άρνησης των κατοχικών αρχών να επιτρέψουν διορισμό δασκάλου στα σχολεία των κατεχομένων περιοχών.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίστηκαν για δέκατη ημέρα χθες στο Βελιγράδι οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης και των φοιτητών. Περισσότερα από 100.000 άτομα διαδήλωσαν, ζητώντας για μία ακόμη φορά την αναγνώριση του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών της 17ης Νοεμβρίου και την παραίτηση του Σέρβου Προέδρου, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, τον οποίο και θεωρούν υπεύθυνο όχι μόνο για την ακύρωση των εκλογών, αλλά και για τη μη εφαρμογή των δημοκρατικών διαδικασιών.

Την αναγνώριση της κουρδικής ταυτότητας ζητά το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της Τουρκίας με έκθεση του και παράλληλα υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα της τρομοκρατίας μπορεί να λυθεί μόνο με τον εκδημοκρατισμό της χώρας. Στην έκθεση που ετοίμασαν ο αρχηγός του κόμματος Ντενίζ Μπαϊκάλ και οι βουλευτές Ορχάν Βελί Γιλντιρίμ, Αλγκάν Χατζάλογλου, Μουσταφά Γιλντίζ και Ερτζάν Καράκας επισημαίνεται ότι το κουρδικό πρόβλημα σχετίζεται με την δημοκρατία και ότι η ευθύνη δεν βαραίνει τις δυνάμεις ασφαλείας αλλά τους πολιτικούς.

Συμφωνία για την προστασία της λίμνης της Οχρίδας υπέγραψαν στα Τίρανα εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας. ΄Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός των Σκοπίων η συμφωνία καλύπτει όλες τις παραμέτρους για τη διαφύλαξη της λίμνης, καθώς και την κατασκευή αγωγού για τον καθαρισμό και τη βελτίωση του δικτύου παροχής πόσιμου νερού στην πόλη Πόγραδετς και στα γύρω χωριά.

ΚΑΙΡΟΣ Τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα κυρίως στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι νεφελώδης με βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.02 run on Saturday, 30 November 1996 - 9:15:41