Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 97-05-24

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 09:28 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24.5.1997

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και το Αγιον Όρος θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρόεδρος της Ρουμανίας Εμίλ, Κονσταντινέσκου. Ο κ.Κονσταντινέσκου θα φτάσει στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης στις 10:30 το πρωί, όπου θα τον υποδεχθεί ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Φίλιππος Πετσάλνικος. Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν αμέσως μετά, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συζητήσουν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος. Στις 11:30 οι κύριοι Κονσταντινέσκου και Πετσάλνικος θα αναχωρήσουν με δύο ελικόπτερα, από το αεροδρόμιο "Μακεδονία", για τις Καρυές του Αγίου Όρους, όπου και θα γίνει η τελετή της επίσημης υποδοχής του προέδρου της Ρουμανίας από την Ιερά Κοινότητα. Στη συνέχεια, θα επισκεφτεί την Σκήτη Αγίου Προδρόμου και την Μονή Μεγίστης Λαύρας, όπου και θα του παρατεθεί γεύμα. Το απόγευμα, ο κ. Κονσταντινέσκου και η αντιπροσωπεία της ρουμανικής κυβέρνησης που τον συνοδεύει, θα αναχωρήσουν για το Βουκουρέστι.

Oι ελληνικές επιδιώξεις ικανοποιήθηκαν μερικώς με σημαντικότερη εκείνη της διατήρησης Ευρωπαίων επιτρόπων από όλες τις χώρες, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, στην έκτακτη σύνοδο κορυφής των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Νορτβάϊκ της Ολλανδίας. Ο κ. Σημίτης δήλωσε ότι στη σύνοδο κορυφής παρέμειναν ανοιχτά πολλά ζητήματα, ενώ διέκρινε ότι οι εταίροι διαθέτουν την πολιτική βούληση, ώστε να υπάρξει συμφωνία για τη νέα ευρωπαϊκή συνθήκη.

Θετικές σκέψεις χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ντεμιρέλ περί υπογραφής από Αθήνα και Άγκυρα συμφώνου μη επίθεσης ο Θ. Πάγκαλος. Υπογράμμισε πάντως ότι για να γίνει κάτι θα πρέπει πρώτα η Τουρκία να αποσύρει το "casus belli" για τα 12 μίλια. Στο μεταξύ τη Δευτέρα οι Έλληνες εμπειρογνώμονες θα παραδώσουν στην ολλανδική προεδρία της Κοινότητας το υπόμνημα για τα ελληνοτουρκικά.

Για συκοφαντική προσπάθεια διαστρέβλωσης των απόψεών του, όπως τις εξέφρασε στο περιοδικό "ΚΛΙΚ", κατηγορεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, όλους εκείνους, που τις τελευταίες ημέρες άσκησαν έντονη κριτική εναντίον του, με αφορμή τις δηλώσεις του για τα ναρκωτικά. Σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε από το πολιτικό του γραφείο, υπογραμμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του περιοδικού, αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλες προτάσεις, και σε πρόταση που αφορά τους ήδη χρήστες ναρκωτικών, ώστε να απεμπλακούν από την ολέθρια σχέση τους με τους εμπόρους. "Η πρόταση είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια και έχει ήδη συζητηθεί και μάλιστα σε πλήθος χωρών -από τη Βουλή μέχρι τα επιστημονικά συνέδρια- και έχει ως ζητούμενο την εξάρθρωση των κυκλωμάτων εμπορίας. Ο κ. Παπανδρέου απλώς την υπενθύμισε", τονίζεται. Οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου για αποποινικοποίηση της χρήσης των "μαλακών" ναρκωτικών έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς από τη μια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, τάχθηκε κατά των απόψεων αυτών, ενώ, τόσο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, όσο και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Σούρλας, ζήτησαν την αποπομπή του κ. Παπανδρέου από την κυβέρνηση.

Ριζικές αλλαγές στο θέμα της θητείας περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί τον Ιούνιο. Το νομοσχέδιο ρυθμίζει μεταξύ άλλων θέματα ανυπότακτων, αντιρρησιών συνείδησης, αναβολών, εξαγορών, μονίμων κατοίκων του Εξωτερικού, προτάκτων και εθελοντών, ενώ αναπροσαρμόζει την άοπλη θητεία και καθιερώνει για πρώτη φορά την εναλλακτική κοινωνική υπηρεσία. Ταυτόχρονα, θεσπίζονται αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη χορήγηση αναβολών και εξαιρέσεων από τη στράτευση, ενώ με σειρά άλλων διατάξεων δίνεται η δυνατότητα κατάταξης στο στρατό νωρίτερα από ότι ισχύει μέχρι τώρα. Ειδικότερα, για τους ανυπότακτους -τωρινούς ή μελλοντικούς- δίνεται η δυνατότητα να έρχονται στην Ελλάδα χωρίς έλεγχο αν αντιμετωπίζουν σοβαρούς ατομικούς ή οικογενειακούς λόγους, ενώ η ανυποταξία λήγει με τη συμπλήρωση του 50ου έτους της ηλικίας τους.

Σειρά μέτρων για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, εξήγγειλε στη Βουλή, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος. Απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών της Ν.Δ σχετικά με τα Σώματα Ασφαλείας, ο κ. Ρωμαίος ανέφερε ότι με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή θα παραχωρούνται αρμοδιότητες στη Δημοτική Αστυνομία, οι οποίες δεν είναι καθαρά αστυνομικής υφής. Ήδη, όπως υπογράμμισε, βρίσκεται σε συνεννόηση με την ΚΕΔΚΕ και έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό μεικτή επιτροπή, η οποία θα εξετάσει ποιες αρμοδιότητες μπορούν να περάσουν στη Δημοτική Αστυνομία. Ο κ. Ρωμαίος τόνισε ότι "δε μπορεί οι αστυνομικοί να ασχολούνται με τα τραπεζοκαθίσματα που βγάζουν στα πεζοδρόμια και τις πλατείες οι καταστηματάρχες, ούτε με τα μεγάφωνα, τα οποία τοποθετούνται σε μη επιτρεπόμενους χώρους ή ακόμα και με τους ελέγχους αδειών για οικοδομές".

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η προώθηση των κοινωνικών θεμάτων στην αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Όπως είπε, στη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι η παρουσία του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, πρόκειται να δώσει μια σημαντική ώθηση στη δημιουργία μιας "Ευρώπης των πολιτών" λόγω της θετικής στάσης της νέας βρετανικής κυβέρνησης στα θέματα της απασχόλησης, του περιβάλλοντος και της διαφάνειας. Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε τη διάσταση απόψεων που υπάρχει ακόμη για τα θεσμικά ζητήματα στην πορεία της Διακυβερνητικής. Παράλληλα επισήμανε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση των κρατών-μελών να προχωρήσουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση της Διακυβερνητικής στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στο Άμστερνταμ.

Το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης, συγκεντρώνεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, όπου άρχισαν οι εργασίες του 78ου Παγκόσμιου Συνεδρίου του "Textile Institute" και του 5ου Συμποσίου Κλωστοϋφαντουργίας. Την επίσημη έναρξη των εργασιών των δύο συνεδρίων, που διοργανώνονται για πρώτη φορά με κοινή θεματολογία, κήρυξε η υφυπουργός Ανάπτυξης, Αννα Διαμαντοπούλου. Η υφυπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε εκτενώς στις σημαντικές αλλαγές, που συντελούνται τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, αλλά και στην κρίση που αντιμετωπίζει ο κλάδος αυτός στην Ελλάδα. "Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία πενταετία η παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στην Ελλάδα μειώθηκε τρεις περίπου φορές περισσότερο από την αντίστοιχη παραγωγή των υπολοίπων χωρών της ΕΕ. Ο κλάδος παρουσίασε πτωτικές τάσεις στους δείκτες παραγωγής, απασχόλησης, κερδών και διεθνούς εμπορίου, ενώ παρουσίασε αναθέρμανση των επενδύσεων (10% ετήσια αύξηση)", τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.

Δεν θεωρεί οριστική ούτε πλήρη την απάντηση της βρετανικής κυβέρνησης, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε βιαστική για τη μη επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος. Εξάλλου -όπως τόνισε- θα θέσει το θέμα αυτό στο Βρετανό ομόλογό του στις 30 Ιουνίου στο περιθώριο της Συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ προτίθεται να το θέσει και απευθείας στην βρετανική κυβέρνηση με επιστολή του μόλις κριθεί ότι ο χρόνος είναι κατάλληλος. Απαντώντας ο κ. Βενιζέλος στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Συνασπισμού Πέτρου Κουναλάκη, τόνισε ότι το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη -και προσωπικά με τον Ζυλ Ντασσέν- με την ελληνική και βρετανική επιτροπή, η οποία είναι, όπως είπε, ο βασικός υποστηρικτής της προσπάθειας για επιστροφή των μαρμάρων, έχει επεξεργαστεί μια στρατηγική την οποία θα κλιμακώνει όπως και όταν θεωρεί χρήσιμο και αποτελεσματικό να γίνει.

Αθωώθηκαν από το αυτόφωρο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, ο κοινοτάρχης Πετραλώνων Χαλκιδικής και ένας υπάλληλος στο αρχαιολογικό μουσείο, που είχαν κατηγορηθεί ότι παραβίασαν τις εισόδους στους αρχαιολογικούς χώρους. Το αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο έκρινε απαράδεκτη την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί πριν από τρεις μέρες σε βάρος του κοινοτάρχη, Νίκου Βογιατζή και του υπαλλήλου του ΕΟΤ στο μουσείο, Κώστα Παπαδόπουλου και τους αθώωσε χωρίς καν να εκδικαστεί η υπόθεση "επί της ουσίας".

Ένοπλη επίθεση σε ακριτική περιοχή του νομού Καστοριάς, μέσα στο ελληνικό έδαφος πραγματοποιήθηκε χθες αργά το απόγευμα από συμμορία Αλβανών, σε βάρος τριμελούς οικογένειας από την Καστοριά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο τουλάχιστον Αλβανοί "γάζωσαν" με αυτόματα όπλα "Καλάσνικοφ" ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, σε αγροτικό δρόμο έξω από την κοινότητα Γράμμος Καστοριάς, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα. Οι ένοπλοι κουκουλοφόροι έβγαλαν μέσα από το αυτοκίνητο τον οδηγό, τη σύζυγό του και τη μητέρα του -τα ονόματα των οποίων δεν έχουν ανακοινωθεί από τις τοπικές αστυνομικές αρχές- και αφού τους ξυλοκόπησαν, πήραν από τις τσέπες τους χρήματα και προσωπικά είδη. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο, μάρκας Suzuki και απομακρύνθηκαν από την περιοχή, μέσω δασικών δρόμων με κατεύθυνση την Αλβανία. Ο οδηγός του αυτοκινήτου έφτασε στο πλησιέστερο χωριό και κατήγγειλε το γεγονός, ενώ μέχρι τα ξημερώματα δεκάδες αστυνομικοί έστηναν μπλόκα για τον εντοπισμό των δραστών.

Τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη του θερμαλισμού για θεραπευτικούς σκοπούς, αλλά και για τουριστικούς λόγους, και την ένταξη του θερμαλισμού στα προγράμματα θεραπευτικής αγωγής των χωρών-μελών, που διαθέτουν ιαματικές πηγές, ζητούν οι φορείς που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση Θερμαλισμού (ESPA). Τα παραπάνω τόνισαν ο πρόεδρος της ESPA, Dr. Christoph Kirschner, και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Γιώργος Λώλας, σε συνέντευξη τύπου, με τη ευκαιρία της 2ης γενικής συνέλευσης της Ένωσης, που ολοκληρώνεται την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

Με την απειλή καραμπίνας, άγνωστος κουκουλοφόρος λήστεψε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή Σταυρούπολης της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια απαίτησε από ένοπλο φύλακα του καταστήματος να τον μεταφέρει με αυτοκίνητο στον προορισμό του. Η πρωτοφανής για τα αστυνομικά χρόνια της Θεσσαλονίκης ένοπλη ληστεία, σημειώθηκε χθες, όταν ένας άγνωστος κουκουλοφόρος κρατώντας κυνηγετική καραμπίνα εισέβαλε στο κατάστημα και αφού ακινητοποίησε τον υπάλληλο στο πρατήριο, Χ. Χατζηϊωαννίδη, πήρε από το ταμείο γύρω στις 80. 000 δραχμές. Στη συνέχεια αφόπλισε τον υπάλληλο εταιρείας παροχής ασφάλειας (Security), Σ. Καρακάση 26 χρονών, υπεύθυνο για τη φύλαξη του καταστήματος και με απειλές τον ανάγκασε να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στην ασφάλεια ο Καρακάσης, ο άγνωστος κουκουλοφόρος κάθισε στο πίσω κάθισμα και με την απειλή του όπλου ζήτησε να τον μεταφέρει σε αγροτική περιοχή έξω από το Φίλυρο. Μόλις έφθασε στον προορισμό του... ευχαρίστησε τον φύλακα για την εξυπηρέτηση, βγήκε από το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε.

Ουδέν σχόλιο επί του παρόντος, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Μανόλης Χριστοφίδης, σε παράκληση δημοσιογράφου να σχολιάσει εκ μέρους της κυβέρνησης απόσπασμα της δήλωσης του υφυπουργού της Ελλάδας Γιάννου Κρανιδιώτη, που καλεί τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις της Κύπρου σε συσπείρωση. ''Από τη δήλωση του κ. Κρανιδιώτη, δανείζομαι τη φράση επί του παρόντος και προσθέτω ουδέν σχόλιο'', είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος. Ερωτηθείς αν υπάρχει οτιδήποτε νεότερο στις σχέσεις Λευκωσίας - Αθήνας, ο κ. Χριστοφίδης απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι ''υπάρχει αγαστή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα''.

Σειρά επαφών σε πολλές πρωτεύουσες προγραμματίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Γιαννάκης Κασουλίδης, με προκαταρκτικές ημερομηνίες για συναντήσεις με το Βρετανό ομόλογό του, Ρόμπιν Κουκ, στο Λονδίνο, καθώς και το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Γεβγένι Πριμακόφ, στη Μόσχα. Αυτό αποκάλυψε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μανόλης Χριστοφίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και σε συναντήσεις του κ. Κασουλίδη στο Τόκιο και στο Άμστερνταμ, με κύριο σκοπό την ενημέρωση των ξένων διπλωματών ενόψει της έναρξης των απευθείας συνομιλιών. ''Προκαταρκτικά έχουν οριστεί ημερομηνίες για συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών. Υπάρχουν θετικές απαντήσεις από τη Βρετανία και τη Μόσχα, είπε, προσθέτοντας ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν αργότερα. Οι συναντήσεις αυτές εξήγησε ο κ. Χριστοφίδης, θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 6 Ιουνίου, οπότε θα συναντηθεί με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Μαντλίν Ολμπράιτ.

Την κανονική ροή αρχίζει να παίρνει ο προεκλογικός αγώνας μετά την απόφαση του Σοσιαλιστικού Κόμματος να συμμετάσχει στις εκλογές της 29ης Ιουνίου. Ο Παντελί Μάικο, γραμματέας για τις δημόσιες σχέσεις του κόμματος και ανερχόμενο στέλεχος του, ανακοίνωσε και τους πιθανούς συμμάχους, αναφέροντας το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του Γκινούσι, τη δημοκρατική συμμαχία του Νεριτάν Τσέκα και το κόμμα Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που μαζί με την οργάνωση "Ομόνοια", εκπροσωπεί την εθνική ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Στο κλίμα αυτό συγκαλείται σήμερα στο Αργυρόκαστρο, το Γενικό Συμβούλιο της "Ομόνοιας", που θα ασχοληθεί με τον καθορισμό των υποψηφίων βουλευτών στις επικείμενες εκλογές.

Μόλις δύο έδρες κρατούν στην εξουσία την κυβέρνηση συνασπισμού της Τουρκίας, μετά τις παραιτήσεις δύο βουλευτών του Κόμματος του Ορθού Δρόμου της Τανσού Τσιλλέρ, του Σαμίλ Αγιρίμ και του Χικμέτ Αϊντίν, που έχουν σαν αποτέλεσμα να μειωθεί η κοινοβουλευτική δύναμη του Κόμματος στην Εθνοσυνέλευση στις 119 έδρες. Συνολικά τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης διαθέτουν στη Βουλή 278 έδρες, με όριο πλειοψηφίας αυτό των 276 βουλευτών, ενώ αναμένονται και άλλες παραιτήσεις από το κόμμα της κ.Τσιλλέρ.

Σκληρή ήταν η απάντηση του εισαγγελέα του Ανωτάτου Εφετείου Βουράλ Σαβάς στις δηλώσεις αξιωματούχων του Κόμματος Ευημερίας για καταγγελία και άσκηση δίωξης εναντίον του. Στελέχη του Κόμματος Ευημερίας είχαν κάνει τη δήλωση αυτή με αφορμή την προσφυγή του εισαγγελέα στο Συνταγματικό Δικαστήριο για τη διάλυση του κόμματος. Ο εισαγγελέας Βουράλ Σαβάς, έδωσε συνέντευξη τύπου και απάντησε στις κατηγορίες. "Δεν έχουν παρά να κάνουν αμέσως τη μήνυση εναντίον μου", είπε ο εισαγγελέας και πρόσθεσε ότι θα κινηθεί και ο ίδιος εναντίον των εφημερίδων που πρόσκεινται στο Κόμμα Ευημερίας και έχουν ξεκινήσει εκστρατεία εναντίον του.

Tη βούληση της Βουλγαρίας να προχωρήσει στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες ώστε να προωθηθεί το θέμα της εξέτασης της υποψηφιότητάς της για ένταξη στο ΝΑΤΟ, εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ναντέζντα Μιχάιλοβα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τους πρεσβευτές των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στη Σόφια. Αναφερόμενη στις βουλγαρορωσικές σχέσεις, η κ. Μιχάιλοβα επιβεβαίωσε την ικανοποίηση της Σόφιας από την αναμενόμενη υπογραφή της συμφωνίας Ρωσίας- ΝΑΤΟ, καθώς και τη θέση της ότι η επιθυμία που έχει δηλώσει για ένταξή της στη Συμμαχία δεν στρέφεται κατά της Ρωσίας.

Τουλάχιστον έως το 2004 μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια ο πρώτος αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Κοζλοντούι, όπως διαβεβαίωσε ο Στέφαν Βοντενιτσάροφ, συντονιστής του διεθνούς σεμιναρίου για την ασφάλεια του μεταλλικού σώματος του αντιδραστήρα, το οποίο ολοκληρώθηκε χθες στη Σόφια. Συμμετείχαν εκπρόσωποι 21 οργανισμών από 9 χώρες.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Saturday, 24 May 1997 - 7:40:20 UTC