Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 97-07-23

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 07:22 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23.7.1997

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην εφημερίδα "New York Times", ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, έκανε τις εκτιμήσεις του για το κοινό ελληνοτουρκικό ανακοινωθέν της Μαδρίτης, ενώ σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, εξέφρασε την επιθυμία του να "απαλλαγούμε από το πρόβλημα αυτό, γιατί δεν έχει ουσία". "Αφεαυτού, το κοινό ανακοινωθέν" που υπεγράφη στη Μαδρίτη - τονίζεται στο δημοσίευμα- αποτελεί "σειρά κοινοτοπιών, περιλαμβανομένων υποσχέσεων όπως μη χρησιμοποιηθεί βία εκατέρωθεν και όπως γίνουν σεβαστές ισχύουσες συνθήκες".

Τις έντονες αντιδράσεις των συνέδρων των Παμμακεδονικών Ενώσεων Αμερικής, Καναδά, Αυστραλίας και Ευρώπης προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, στην αμερικανική εφημερίδα New York Times, σχετικά με το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, για το οποίο δήλωσε "Θέλω να απαλλαγούμε από αυτό το πρόβλημα γιατί δεν έχει καμία ουσία". Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε αργά χθες το απόγευμα έκτακτη συνάντηση των Προεδρείων των Παμμακεδονικών Ενώσεων από την οποία προέκυψε η ακόλουθη κοινή δήλωση των Προέδρων των Παμμακεδονικών Ενώσεων : "Στη γνωστή δήλωση, του υπουργού Εξωτερικών κ. Θεόδωρου Πάγκαλου στη Ν. Υόρκη, ο οποίος στην εφημερίδα New York Times σχετικά με το θέμα του ονόματος των Σκοπίων δήλωσε: "θέλω να απαλλαγούμε από το πρόβλημα, γιατί δεν έχει καμία ουσία" σύσσωμα τα προεδρεία των Παμμακεδονικών οργανώσεων ανά τον κόσμο δήλωσαν: "θέλουμε να απαλλαγούμε από τον κύριο Πάγκαλο, γιατί στερείται φαιάς ουσίας".

Η ανάγκη της προβολής των εθνικών μας θεμάτων με τρόπο "επαγγελματικό" επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Παμμακεδονικών Οργανώσεων Αυστραλίας στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε ότι οι Σκοπιανοί χρησιμοποιούν για την προπαγάνδα τους μεγάλες εταιρείες δημοσίων σχέσεων. Σε παρέμβαση του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ε. Χαϊτίδης , που είναι και μέλος της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τον απόδημο ελληνισμό, τόνισε ότι οι Σκοπιανοί προβάλλουν τις θέσεις τους μέσω των μεγαλύτερων γραφείων δημοσίων σχέσεων και μάλιστα των ίδιων που χρησιμοποιεί η Τουρκία. "Είμαι σίγουρος ότι η Τουρκία πληρώνει για του Σκοπιανούς" είπε ο κ Χαϊτίδης προσθέτοντας ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει πολύ μικρό προϋπολογισμό για την προβολή των εθνικών θεμάτων. Ο βουλευτής δήλωσε ότι ο ίδιος πιστεύει πως κακώς η Ελλάδα προχώρησε στην ενδιάμεση συμφωνία και προέτρεψε τους ομογενείς της Αυστραλίας όταν διαπιστώνουν παραβιάσεις της από την πλευρά των Σκοπιανών να το καταγγέλουν στην διακομματική επιτροπή της Βουλής για τον απόδημο ελληνισμό, ώστε να μεταφέρονται στο υπουργείο Εξωτερικών και τον ΟΗΕ. Παράλληλα ζήτησε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ Σιούστη να παραδώσει και στην διακομματική επιτροπή αντίγραφο της τρίωρης κασέτας όπου παρουσιάζεται η Σκοπιανή προπαγάνδα στη Αυστραλία και η οποία έχει δοθεί στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Φίλιππο Πετσάλνικο.

Η παραγωγική διαδικασία, η διάθεση και η εξαγωγή των σταφυλιών της Χαλκιδικής, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Χαλκιδικής, μετά από πρωτοβουλία της 3ης Νομαρχιακής Επιτροπής. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σταφυλοπαραγωγοί και οι εξαγωγείς, τα οποία αφορούν στην ύπαρξη ενός μόνο υπεύθυνου γεωπόνου, στο ακριβό κόστος παραγωγής, λόγω των υψηλών τιμών στα λιπάσματα - φάρμακα - μηχανήματα, στην έλλειψη ενημέρωσης των σταφυλοπαραγωγών εκ μέρους του υπουργείου Γεωργίας, σχετικά με τον ενδεδειγμένο τρόπο συσκευασίας και τυποποίησης και στις καθυστερήσεις στη μεταφορά και διακίνηση του προϊόντος στις αγορές του εξωτερικού.

Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και σκότωσε με το φορτηγό που οδηγούσε, πεντάχρονο αγοράκι και στη συνέχεια εξαφανίσθηκε. Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες, στο 21ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Νέων Μουδανιών - Κασσάνδρας, στην περιοχή της Αθυτου Χαλκιδικής. Σκοτώθηκε ο πεντάχρονος Βορειοηπειρώτης, Γεώργιος Τζιώγας, από την Κορυτσά, ο οποίος διέμενε με την οικογένεια του, τα τελευταία χρόνια στην Αθυτο. Σύμφωνα με καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, ο πεντάχρονος βρέθηκε στον επαρχιακό δρόμο και περίμενε να περάσει απέναντι με τη μητέρα του, προκειμένου να επιβιβασθούν σε λεωφορείο με προορισμό την Κασσάνδρεια. Ξαφνικά, ο μικρός διέφυγε της προσοχής της μητέρας του και επιχείρησε να διασχίσει κάθετα το οδόστρωμα. Την ώρα εκείνη παρασύρθηκε από το φορτηγό που δεν κινούνταν με την ανάλογη ταχύτητα για κατοικημένη περιοχή. Ο άτυχος πεντάχρονος ζούσε με την οικογένεια του στην Αθυτο τα τελευταία χρόνια, όπου εργαζόταν ο πατέρας του. Το τραγικό γεγονός συγκλόνισε τους κατοίκους της περιοχής, καθώς και τους παραθεριστές.

Ενοπλη ληστεία με λεία 2.750.000 δραχμές, έγινε χθες στις εγκαταστάσεις της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Εδεσσας - Σκύδρας, σε αγροτική περιοχή της Τούμπας Σκύδρας του Νομού Πέλλας. Τρεις άγνωστοι με την απειλή κυνηγετικών όπλων, ακινητοποίησαν τον φύλακα του συνεταιρισμού. Στη συνέχεια παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο, πήραν τα χρήματα και εξαφανίσθηκαν. Μετά την καταγγελία της ληστείας, από τον φύλακα του συνεταιρισμού, από το τμήμα ασφάλειας Εδεσσας, διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αγνώστων δραστών. Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και κινούνται προς κάθε κατεύθυνση.

Οχημα του δασαρχείου Τσοτυλίου τύπου ''Ούνιμακ'' αποτεφρώθηκε, ενώ ο οδηγός του υπέστη ελαφρά εγκαύματα κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αγροτικοδασική περιοχή του Τσοτυλίου Κοζάνης. Λόγω των ισχυρών ανέμων, έντασης μέχρι και οκτώ μποφώρ που πνέουν στην περιοχή, το όχημα ''παγιδεύτηκε'' στα πύρινα μέτωπα και αποτεφρώθηκε, ενώ ο οδηγός του, Ιωάννης Χριστόπουλος, υπέστη ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Η φωτιά, τέθηκε υπό έλεγχο, αφού αποτέφρωσε 500 στρέμματα βελανιδιές και 5.000 στρέμματα σιτοκαλαμιές.

Την έντονη διαμαρτυρία του για την "ολιγωρία, τη δυστοκία της κρατικής μηχανής και κυρίως των γραφειοκρατικών μηχανισμών" εκφράζει με επιστολή του, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πέλλας, με αφορμή τις πυρκαγιές της 19ης, 20ης και 21ης Ιουλίου. Επίσης, ζητά να κατοχυρωθεί μέσα από το θεσμικό πλαίσιο, ο αποτελεσματικός συντονισμός όλων των φορέων και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να καταστεί εφικτή η προστασία των δασών, ενώ καταδικάζει την ανυπαρξία ειδικευμένου προσωπικού και της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής, που παρέχεται από το υπουργείο Γεωργίας, στις περιφερειακές δασικές υπηρεσίες. Εξάλλου, επαναλαμβάνει την πρόταση που έχει διατυπωθεί και από άλλους φορείς της Βόρειας Ελλάδας και αφορά στην ύπαρξη και στάθμευση του 1/3 των πυροσβεστικών αεροπλάνων να σταθμεύουν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης. Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι "εκείνο που απαιτείται είναι ένα έντονο αίσθημα ευθύνης και συνέπεια απο τους κρατικούς φορείς, οι οποίοι καλούνται να εφαρμόσουν άμεσα τα καταρτισθέντα σχέδια δράσης, πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, με ιδιαίτερη μέριμνα για τη Βόρεια Ελλάδα και τις ακριτικές περιοχές της χώρας".

Συνεχίζονται στην Καστοριά, οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του προγράμματος "Εγνατία", στο πλαίσιο του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης "Θεσσαλονίκη 1997". Οι εκδηλώσεις με τίτλο "Ιούλιος στην Καστοριά", ξεκίνησαν από την αρχή του μήνα και ήδη πραγματοποιήθηκαν μερικές θεατρικές βραδιές έργα όπως "Περιμένοντας τον Γκοντό" του Μίνωα Βολανάκη και "Προμηθέας Δεσμώτης" από τον θίασο του Νικήτα Τσακίρογλου.

Η μεγάλη πλειοψηφία των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφωνεί με την εισήγηση της Επιτροπής για έναρξη διαπραγματεύσεων ένταξης με την Κύπρο, την Εσθονία, την Πολωνία, την Τσεχία, την Ουγγαρία και τη Σλοβενία, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί. Αυτό προκύπτει από την πρώτη τοποθέτηση των υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης, στις Βρυξέλλες, μετά την παρουσίαση της ''Agenda 2000'' και των γνωμοδοτήσεων, από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Σαντέρ. Όπως ανέφεραν κοινοτικές πηγές, ένδεκα από τις δεκαπέντε χώρες συμφώνησαν απόλυτα με την επιλογή της Επιτροπής, ενώ τέσσερις χώρες, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Δανία και η Σουηδία, εξέφρασαν την άποψη ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν ταυτόχρονα και με τις ένδεκα υποψήφιες χώρες, και στη συνέχεια να εξελιχθούν ανάλογα με το βαθμό της προετοιμασίας κάθε χώρας.

Η Τουρκία δεν μπορεί να εμφανίζεται με το στιλ του ''Ιανού'', δηλαδή με διαφορετικές απόψεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Μανόλης Χριστοφίδης. Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ενώ ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ, στην επιστολή του προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, διατυπώνει με διαφορετικό σκεπτικισμό τα προβλήματα που υφίστανται μεταξύ των δύο χωρών, την επομένη ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετσεβίτ, εξέδωσε τη διακήρυξη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, ο κ. Χριστοφίδης είπε: ''Η Τουρκία δεν μπορεί να εμφανίζεται στο χώρο μας με το στιλ του Ιανού, δηλαδή με διαφορετικές απόψεις. Δεν μπορεί ο Γιλμάζ να εμφανίζεται με ύφος παρακλητικό προς την Ελλάδα για βοήθεια για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του, και ο Ετσεβίτ να παρουσιάζεται στην Κύπρο ως ο λύκος της ίδιας κυβέρνησης''.

Το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου, θα μελετήσει στην προσεχή συνεδρία του αύριο το ενδεχόμενο προσφυγής της Κύπρου στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το θέμα που προέκυψε μετά τη διακήρυξη Ετσεβίτ-Ντενκτάς. Σύμφωνα με δήλωση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, Μανόλη Χριστοφίδη, η κυπριακή κυβέρνηση έχει προβληματιστεί αν θα πρέπει να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας, και για το λόγο αυτό το θέμα θα τεθεί ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου για περαιτέρω αντιμετώπισή του. Πρόσθεσε δε πως το θέμα χρειάζεται μελέτη γιατί είναι μείζονος σημασίας και ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου θα υπάρξει ολοκληρωμένη θέση.

Επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει τις επόμενες δέκα ημέρες ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο κατοχικός ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, θα είναι θέματα ανθρωπιστικού περιεχομένου, αλλά εναπόκειται στους δύο ηγέτες να αποφασίσουν αν επιθυμούν να συζητήσουν και άλλα θέματα. Αυτό δήλωσε ο Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Γκουστάβ Φεϊσέλ, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Κληρίδη, προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν στην οικία του, το προσεχές δεκαήμερο. Μέχρι στιγμής, είπε ο κ. Φεϊσέλ, δεν υπάρχουν ενδείξεις για μη πραγματοποίηση της συνάντησης, αλλά η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα, αφού ο κ. Φεϊσελ συναντηθεί στα κατεχόμενα και με τον Ραούφ Ντενκτάς.

Στην κατάργηση των κρατικών ισλαμικών σχολείων προχώρησε η κυβέρνηση του Μεσούτ Γιλμάζ στην Τουρκία. Μιλώντας στους δημοσιογραφους μετά από μία οκτάωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ.Μπουλέντ Ετσεβίτ είπε ότι υπήρξε πλήρης συμφωνία για το περιεχόμενο του νόμου, η εφαρμογή του οποίου θα αρχίσει από το επόμενο εκπαιδευτικό έτος.

Συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων συμμοριών σημειώθηκαν στο λιμάνι του Αυλώνα με αντιαρματικές ρουκέτες, όλμους και αυτόματα όπλα οι οποίες ανάγκασαν τους κατοίκους της πόλης στα υπόγεια καταφύγια, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP. Οι πυροβολισμοί κράτησαν αρκετές ώρες και πρόκειται για το πιο έντονο επεισόδιο στην πόλη μετά την εξέγερση του Μαρτίου. Πηγές από το νοσοκομείο του Αυλώνα αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα πέντε τραυματίστηκαν ενώ σημειώνουν ότι μερικές απώλειες δεν αναφέρθηκαν από τις συμμορίες για το φόβο αντιποίνων. Υποστηρίζουν ακόμη ότι πολλοί τραυματίες έχουν δολοφονηθεί στο χειρουργείο από αντιπάλους, και ότι πολλοί γιατροί υποχρεώθηκαν από μέλη συμμοριών να εγκαταλείψουν κάποιους ασθενείς προκειμένου να περιποιηθούν κάποιους άλλους.

Συγκαλείται σήμερα στις 5 το απόγευμα στα Τίρανα, η νέα Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 29ης Ιουνίου. Προχθες, ο Σαλί Μπερίσα υπέγραψε διάταγμα, αφού σύμφωνα με δήλωση του ίδιου, διακόπηκαν οι διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα και λόγω του ότι καμιά υποψηφιότητα, που έφερε το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν είναι αμέμπτου ήθους. Σαρανταοχτώ ώρες νωρίτερα ο Φατός Νάνο, ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που κέρδισε την πλειοψηφία των ψήφων του αλβανικού λαού, απείλησε πως αν ο Μπερίσα δεν υπέγραφε το διάταγμα, θα άνοιγε τις εργασίες της Βουλής και χωρίς την υπογραφή του. Η νέα Βουλή αποτελείται από 155 βουλευτές, 148 άνδρες και 7 γυναίκες. Την έναρξη των εργασιών της Βουλής, σύμφωνα με τον κανονισμό, κάνει ο πιο ηλικιωμένος βουλευτής της πλειοψηφίας. Ετσι, ανοίγει τις εργασίες ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, γνωστός συγγραφέας, Nτριτερό Αγκόλι. Για πρώτη φορά μπαίνουν στη Βουλή και τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές. Ενας απ'αυτούς δηλώνει δημόσια κομμουνιστής. Να σημειωθεί ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα απαγορεύθηκε με νόμο μετά την πρώτη τετραετία Μπερίσα.

Η πολιτική και οικονομική κατάσταση στη Βουλγαρία, οι οικονομικές σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ενωση, τα προβλήματα της ασφάλειας, η οικονομική συνεργασία και τα προγράμματα για την ανάπτυξη των υποδομών, η εναρμόνιση της βουλγαρικής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν την Τέταρτη Συνεδρίαση της Κοινής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Βουλγαρίας- Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αρχίζει σήμερα στη Σόφια. Αναμένεται η Τέταρτη Συνεδρίαση, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουλίου, να υιοθετήσει συστάσεις προς τη βουλγαρική κυβέρνηση, αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα καθήκοντα του προέδρου της Ο.Δ. Γιουγκοσλαβίας, αναλαμβάνει από σήμερα επίσημα ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, υπέρ της εκλογής του οποίου στο αξίωμα του προέδρου της χώρας, είχε εκφρασθεί η πλειοψηφία των βουλευτών των δύο σωμάτων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου στις 15 Ιουλίου. Ο 56χρονος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, θα είναι ο τρίτος πρόεδρος της νέας Γιουγκοσλαβίας, η οποία δημιουργήθηκε μετά την διάσπαση της πρώην Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας. Η ορκωμοσία του θα γίνει το μεσημέρι στο κτίριο της Ομοσπονδιακής Βουλής. Στην τελετή, έχουν προσκληθεί να παραστούν εκπρόσωποι ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών. Αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο Σλ. Μιλόσεβιτς, αναμένεται να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Σερβίας, που κατέχει, αφού το Σύνταγμα δεν επιτρέπει στον πρόεδρο της Ο.Δ. Γιουγκοσλαβίας να κατέχει ταυτόχρονα δύο αξιώματα.

Την αντίθεση των Αλβανών του Μαυροβουνίου στην εκλογή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο ανώτατο αξιώμα της χώρας, διακήρυξε κατηγορηματικά ο ηγέτης της Δημοκρατικής Ενωσης, και μέλος του κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου, Μεχμέτ Μπαρντί, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Nasha Borba", όπως μεταδίδει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ. "Για εμάς τους Αλβανούς, τόνισε, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να είναι χειρότερο από την άνοδο του Μιλόσεβιτς στο ύπατο αξίωμα του κράτους. Σε ότι αφορά το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, συνέχισε ο κ. Μπαρντί, η θέση μας είναι ξεκάθαρη: δεν αποδεχόμαστε καμμία λύση η οποία θα έδινε τη δυνατότητα στον εκάστοτε Σέρβο ηγέτη, να αποκλείσει με συμφωνίες, ή με στρατιωτικό τρόπο, την πολιτική επίλυση του ζητήματος. Από όσο γνωρίζω, οι Αλβανοί δε θα αποδέχονταν ποτέ επίλυση του θέματος υπό την αιγίδα της Σερβίας."


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Wednesday, 23 July 1997 - 5:40:23 UTC