Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 97-08-09

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 10:44 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 9.8.1997

Απίστευτη εμφάνιση του Γιώργου Παναγιωτόπουλου στον τελικό των 200 μ, όπου πήρε ανάμεσα σε μεγαθήρια του αγωνίσματος, την πέμπτη θέση με το φοβερό χρόνο 20.32, που όμως δε θα μετρήσει, γιατί στη διάρκεια της κούρσας έπνεε ευνοϊκός άνεμος πάνω από το όριο. Το παιδί από την Πάτρα έβαλε φτερά στα πόδια από την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περίπου 48.000 φίλαθλοι στο Ολυμπιακό Στάδιο και πέτυχε τον άθλο, να γίνει δηλαδή πέμπτος παγκόσμιος πρωταθλητής, ξεπερνώντας αθλητές με τρομερά ρεκόρ στα πόδια τους. Μάλιστα η διαφορά του από το χάλκινο μετάλλιο, που πήρε ο Βραζιλιάνος Ντα Σίλβα ήταν μόλις 6 εκατοστά. Χρυσός νικητής αναδείχθηκε ο Ατο Μπόλτον από το Τρινιντάντ με χρόνο 20.04 και ακολούθησαν, ο Φρέντερικς από τη Ναμίμπια με 20.23 και ο Ντα Σίλβα με 20.26.

Τελικά, όπως φαίνεται, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αθήνας πολύ δύσκολα θα έχει κάποιο παγκόσμιο ρεκόρ. Ο πρώτος υποψήφιος γι'αυτό, ο Κενυάτης και νυν Δανός, Ουίλσον Κίπκετερ, πήρε μεν το χρυσό μετάλλιο, αλλά χωρίς το νέο ρεκόρ, που όλοι περίμεναν και θα του προσέφερε σαν πριμ 100.000 δολάρια. Πέτυχε χρόνο 1.43.38, έναντι 1.44.00 του Κουβανού, Νορμπέρτο Τέλεζ και 1.44. 25 του Αμερικανού Ριτς Κέναχ, που πήραν το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Ο ''χρυσός'' Ολυμπιονίκης της Ατλάντα στο αγώνισμα αυτό, Αμερικανός Βέμπιερν Ρόνταλ έμεινε πέμπτος με 1.44.53.

Στον τελικό των 200 μέτρων η Τζαμαϊκανή, Μέρλιν Ότι δεν τα κατάφερε για άλλη μια φορά. Έμεινε στην τρίτη θέση και πήρε το χάλκινο μετάλλιο, με χρόνο 22.40. Πρώτη τερμάτισε η Ζάνα Πιντούσεβιτς από την Ουκρανία που πέτυχε 22.32 και στη δεύτερη θέση, η μεγάλη έκπληξη της κούρσας, Γιαγιασίνγκε από τη Σρι Λάνκα με 22.39.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος αποκλείστηκε από τον τελικό της δισκοβολίας, αφού έριξε μόλις 56,44 μ. Την ίδια τύχη είχε και ο Σταύρος Τσίτουρας στον προκριματικό του επί κοντώ. Ο πρωταθλητής μας άφησε το 5,30 μ και δοκίμασε στο 5,45 μ, όπου απέτυχε τρεις φορές.

Μεγάλη έκπληξη στον τελικό των 400μ με εμπόδια, όπου η Μαροκινή Νέζα Μπιντουάνε πήρε το χρυσό μετάλλιο με νέο ρεκόρ Αφρικής με χρόνο 52.97, μπροστά από τη ''χρυσή'' Ολυμπιονίκη της Ατλάντα, Τζαμαϊκανή, Ντιόν Χέμινγκς που πέτυχε 53.09, κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο και την Αμερικανίδα, κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, Κιμ Μπάντεν που τερμάτισε τρίτη με 53.52

Στο τριπλούν των ανδρών δύο ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν το αγώνισμα. Πρώτα απ' όλα, η σπουδαία νίκη του Κουβανού Γιοέλβις Κεσάδα με 17.85, καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο σε βάρος των δύο μοναδικών ανθρώπων που έχουν περάσει το φράγμα των 18 μέτρων, του Βρετανού 'Εντουαρντς και του Αμερικανού Χάρισον, και αμέσως μετά την εκπληκτική εμφάνιση του Χρήστου Μελέτογλου που πήρε την 7η θέση με καινούριο Πανελλήνιο ρεκόρ 17.12. Στα προκριματικά με 17.04, είχε ισοφαρίσει το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο Δημήτρης Μίχας από το 1981. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο 'Εντουαρντς με 17. 69 και το χάλκινο ο Κουβανός Ουρούτια ενώ ο χρυσός Ολυμπιονίκης Χάρισον με 17.05 έμεινε 9ος πίσω ακόμα και από τον Μελέτογλου.

Νοκ άουτ από το μεγάλο τελικό του ύψους βρέθηκε η Νίκη Μπακογιάννη, ασημένια Ολυμπιονίκης πέρυσι στην Ατλάντα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε το 1,92μ, αλλά όχι και το όριο πρόκρισης 1,94μ, πιστοποιώντας ότι φέτος είχε μια κακή χρονιά. Στα προκριματικά των 5.000 μ ο Νότης Παπούλιας δεν κατάφερε να προκριθεί στο μεγάλο τελικό, τερματίζοντας στην 12η θέση στη σειρά του με χρόνο 13.58.27

Το πρωί η Γιαπωνέζα Σουζούκι στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Μαραθώνιο σημειώνοντας χρονο 2 ώρες 29 λεπτά και 34 δευτερολεπτα.

Σκληραίνει τη στάση της η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στις προκλήσεις της Αγκυρας. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία, απειλώντας την με μπλοκάρισμα της ευρωπαϊκής προοπτικής της, εάν-όπως τόνισε-συνεχιστούν ενέργειες όπως αυτή της συμφωνίας σύνδεσης με το ψευδοκράτος του Ντενκτάς και δηλώσεις σαν αυτές του Μεσούτ Γιλμάζ στην εφημερίδα "Ουάσιγκτον Ποστ".

Τον κίνδυνο να μην ολοκληρωθεί το πρόγραμμα επισκευών των σχολικών συγκροτημάτων της Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος. Οι εργασίες του προγράμματος δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη λόγω του ότι καθυστερεί η απόδοση των κονδυλίων. Ο κ. Κοσμόπουλος τόνισε ότι "παρόλο που ο Δήμος Θεσσαλονίκης ήταν έτοιμος όσον αφορά τις σχετικές μελέτες, η μη εκταμίευση ούτε μιας δραχμής καθυστερεί την υλοποίηση των μελετών αυτών. Τα χρήματα που έχουν προϋπολογιστεί πρέπει να αποδoθούν από το υπουργείο Παιδείας και να διατεθούν από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης άμεσα ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης το συντoμότερο".

O Oικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί στις 16 και 17 Αυγούστου τη Χίο, μετά από πρόσκληση της Ένωσης Παραγωγών Μαστίχας. Κατά την επίσκεψή του στο νησί ο κ. Βαρθολομαίος θα εκφράσει την ευγνωμοσύνη και θα ευλογήσει τους κατοίκους της Χίου και ειδικά εκείνους που ασχολούνται με την παραγωγή της μαστίχας, που αποτελεί κι ένα από τα βασικά συστατικά για την προετοιμασία του Αγίου Μύρου. Εξάλλου ο Oικουμενικός Πατριάρχης θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στις 28 Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία του ετήσιου συμποσίου "Θρησκεία και Περιβάλλον". Η επίσκεψη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς είναι η πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια, που ο Ελληνορθόδοξος ηγέτης θα επισκεφθεί την συμπρωτεύουσα. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ο Oικουμενικός Πατριάρχης θα ανακηρυχθεί επίτιμος καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Ματαιώθηκε τελικά ομογενειακή εκδήλωση, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη "Λέσχη Λημνίων" στο Σίδνευ της Αυστραλίας, με οργανωτή το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και ομιλητή τον Πρόεδρο της Μόνιμης Διακομματικής Επιτροπής της Ελληνικής Βουλής, πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Γρηγόρη Νιώτη. Oπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γενικού προξενείου της Ελλάδας στο Σίδνευ "μεταξύ των συγκεντρωθέντων στην εν λόγω εκδήλωση προσήλθαν αντικανονικοί ιερείς , οι οποίοι είχαν καταλάβει τις θέσεις που προορίζοντο για τους επισήμους.

Ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δράμας, Κωνσταντίνο Γρίμπα, πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στους δήμους Γκότσε Ντέλτσεφ, Μπάνσκο και Ραζλόγκ της Νότιας Βουλγαρίας, για να προωθήσει το θέμα της επίσημης έναρξης των δραστηριοτήτων της Ένωσης "Νέστος - Μέστα", τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η Ένωση ιδρύθηκε με σκοπό την οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της ευρύτερης μεθοριακής περιοχής Ελλάδας - Βουλγαρίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος "Νέστος - Μέστα", οι τρεις βουλγαρικοί δήμοι Γκότσε Ντέλτσεφ, Μπάνσκο και Ραζλόγκ θα είναι υποψήφιοι για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημαντικές εκδηλώσεις θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Σαββατοκύριακο οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και οι παραθεριστές, που βρίσκονται εκεί, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κασσάνδρας, στο αμφιθέατρο της Σίβηρης. Σήμερα θα δοθεί παράσταση του έργου του Δ.Βυζάντιου "Βαβυλωνία" από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, ενώ αύριο θα δοθεί συναυλία του βιρτουόζου στο ούτι Ραμπί Αμπού Καλίλ. Η παράσταση της "Βαβυλωνίας" έχει ήδη παρουσιαστεί στο κοινό της Θεσσαλονίκης από το ΚΒΘΕ με μεγάλη επιτυχία. Η μουσική είναι του Χρήστου Λεοντή, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιώργου Ζιάκα. Παίζουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Βάγιας, Χάρης Τσιτσάκης, Γιώργος Καλιαμάνης, Θηρεσία Μανωλούδη, Δημήτρης Κολοβός κ.ά.

Υπονομευτική των προσπαθειών για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, χαρακτήρισε ο νέος Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Κυριάκος Ροδουσάκης, τη συμφωνία σύνδεσης της Τουρκίας με τα κατεχόμενα. Ο κ. Ροδουσάκης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Γιαννάκη Κασουλίδη, ενώ νωρίτερα είχε συνάντηση με τον ειδικό αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε, Γκουστάβ Φεϋσέλ, με τον οποίο συζήτησαν τον επικείμενο δεύτερο γύρο συνομιλιών στο Μοντρέ, καθώς και τις αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων αναφορικά με την προχθεσινή συμφωνία. Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο τόνισε ότι η ενέργεια αυτή των Τούρκων είναι ''ανησυχητική γιατί ανατρέπει και υπονομεύει μια ολόκληρη προσπάθεια που έχει αναλάβει η διεθνής κοινότητα και ο ίδιος ο Ο.Η.Ε, ο Γ.Γ και η Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλές χώρες που παρευρίσκονται στο Μοντρέ''. Από την πλευρά του ο κ.Κασουλίδης χαρακτήρισε άκρως ανησυχητικό το γεγονός ότι η Τουρκία επιλέγει να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα, ''λίγες μέρες πριν από την έναρξη των συνομιλιών''. Αυτό, είπε, ''υποδηλώνει σε μας πρόθεση της Τουρκίας να υποσκάψει τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, και μαρτυρεί κακή βούληση, έλλειψη πολιτικής βούλησης για τη λύση''.

Κατέβηκε και επίσημα η σημαία με τα 8 αστεράκια, της πολυεθνικής στρατιωτικής αποστολής ''ALBA''. Αργά χθες το απόγευμα στα Τίρανα, παρουσία του Αλβανού υπουργού Αμυνας, Σαμπίτ Μπρόκαϊ, του Ιταλού ομόλογού του, Μπενιαμίνο Αντρεάττα, των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Αλβανίας και Ιταλίας, άλλων επισήμων και ομάδας στρατιωτών που ακόμη δεν έφυγαν, έγινε η τελετή λήξης της αποστολής που τον περασμένο Απρίλιο, ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Ε, εγκαταστάθηκε στην ταραγμένη Αλβανία. O Ιταλός υπουργός Αμυνας στην προσφώνησή του εξήρε τη δράση και το φρόνημα των ξένων στρατιωτών, συγχαίροντας ταυτόχρονα το Διοικητή στρατηγό Φορλάνι και τον Αρχηγό του ιταλικού Γενικού Επιτελείου, Βεντουρόνι, για την επιτυχή έκβαση της αποστολής. Ο Αντρεάττα επισημαίνει πως η Αλβανία δε θα μείνει μόνη στη λύση των προβλημάτων της. Από την πλευρά του ο Αλβανός υπουργός Αμυνας, Σαμπίτ Μπρόκαϊ θεωρεί επιτυχημένη την αποστολή και τονίζει πως η παρουσία των ξένων στρατιωτών ήταν σημαντικός ψυχολογικός παράγοντας στην ηρεμία που έδειξε ο αλβανικός λαός. Eπίσης ο Μπρόκαϊ ανακοίνωσε την απονομή του παρασήμου ''Μητέρα Τερέζα'' στον Ιταλό στρατηγό, Φορλάνι, απονομή που έγινε από τον πρόεδρο της Αλβανίας, Ρετζέπ Μεϊντάνι. Μετά την τελετή, ο Ιταλός υπουργός έγινε δεκτός από τον Αλβανό πρωθυπουργό, Φατός Νάνο, ο οποίος θεωρεί και αυτός ως επιτυχημένη την αποστολή και την τελετή ως λήξη της πρώτης φάσης.

Έφθασε χθες το απόγευμα στο Βελιγράδι, ο Αμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ για συζητήσεις με την γιουγκοσλαβική ηγεσία αναφορικά με την πορεία εφαρμογής της ειρηνευτικής συμφωνίας του Ντέιτον. Ο Χόλμπρουκ συνοδεύεται από τον ειδική απεσταλμένο του Προέδρου των Η.Π.Α. για το Βοσνιακό, Ρόμπερτ Γκέλμπαρντ. Ο Χόλμπρουκ συναντήθηκε πρώτα στην γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα με εκπροσώπους της σερβικής αντιπολίτευσης καθώς και με εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων και ανεξάρτητων μέσων μαζικής ενημέρωσης και το βράδυ με τον Πρέοδρο Μιλόσεβιτς.

Επιδημία τείνει να γίνει στην Αλβανία η κλοπή αντικειμένων πολιτιστικής και θρησκευτικής αξίας. Μετά το 1990 ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που έχουν γίνει σε αρχαιολογικούς χώρους, ενώ πολύ μεγαλύτερες είναι οι ζημιές που υπέστησαν ορισμένες διατηρητέες εκκλησίες, οι οποίες δε λεηλατήθηκαν ούτε τα χρόνια που απαγορεύονταν η θρησκεία. Μέσα σε λίγες ημέρες εκλάπησαν 28 εικόνες οι οποίες ανήκουν στην εκκλησία της Παναγίας, στο χωριό Βοδίτσα, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μπεράτι. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Κόχα Γιον" η κλοπή έγινε τις τελευταίες ημέρες και το γεγονός κατήγγειλαν στις αρχές οι επίτροποι της εκκλησίας. Για λόγους ασφαλείας οι εικόνες φυλάσσονταν σε αποθήκη της αστυνομίας που βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από την εκκλησία. Μέρα μεσημέρι άγνωστοι εισέβαλαν στην αποθήκη και έκλεψαν 18 εικόνες, δύο από τις οποίες, η εικόνα της Παναγίας και του Αγίου Αθανασίου, χρονολογούνται στον 6ο μ. Χ. αιώνα. Ήταν η δεύτερη κλοπή, καθώς λίγες ημέρες πριν άγνωστοι είχαν κλέψει άλλες 10 εικόνες μεγάλης αξίας από την ίδια εκκλησία.

Τις δυσοίωνες προβλέψεις για τη δημογραφική κατάσταση στη Βουλγαρία, επιβεβαιώνουν οι δηλώσεις του διευθυντή του τμήματος "Κοινωνικής και Δημογραφικής Στατιστικής" του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου, Κίριλ Ντόνκοφ. Σύμφωνα με τον κ.Ντόνκοφ, μόλις 32.796 παιδιά έχουν γεννηθεί στη χώρα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 1997 και ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε ποσοστό 7,89 τοις χιλίοις. Από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ότι παρόμοια υπογεννητικότητα για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα. Να σημειωθεί πως σε πρόσφατη δημοσκόπηση, το 11% των ερωτηθέντων Βουλγάρων δήλωσε πρόθυμο να μεταναστεύσει, ενώ οι προβλέψεις θέλουν τον πληθυσμό της χώρας να μειώνεται κατά ένα εκατομμύριο έως το 2020 και να συρρικνώνεται στα 7,3 εκατομμύρια.

Τις πληροφορίες ότι έχει εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως κατά του Ογκνιάν Ντόινοφ, κυβερνητικού στελέχους επί κομμουνιστικού καθεστώτος, επιβεβαίωσε ανώτατος υπάλληλος της Γενικής Εισαγγελέας της Βουλγαρίας, ζητώντας να διατηρηθεί η ανωνυμία του. Όπως μετέδωσε το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΒΤΑ), ο Ντόινοφ και η σύζυγός του, οι οποίοι μετά από τις δημοκρατικές αλλαγές στη χώρα τους, εγκαταστάθηκαν στην Αυστρία, κατηγορούνται για απάτη. Το 1993 ο Γενικός Εισαγγελέας της Βουλγαρίας, Ιβάν Τατάρτσεφ, είχε ζητήσει την έκδοση του Ογκνιάν Ντόινοφ, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση για τη χορήγηση από το καθεστώς Ζίβκοφ μεγάλων χρηματικών ποσών, υπό τη μορφή βοήθειας, σε χώρες του Τρίτου Κόσμου. Οι αυστριακές αρχές είχαν αρνηθεί την έκδοση του Ντόινοφ και της συζύγου του, με τη δικαιολογία ότι η διανομή βοήθειας στον Τρίτο Κόσμο δεν αποτελεί αξιόποινη πράξη.

Ένας στους τρεις Βούλγαρους προτίθεται να ασχοληθεί με τη γεωργία, καθώς στην καλλιέργεια της αγροτικής γης, βλέπει τη βασική διέξοδο για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διεξήγαγε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας της Κοινής Γνώμης, στην ανακοίνωση του οποίου σημειώνεται ότι το 32% των Βουλγάρων σκοπεύει να αναζητήσει δεύτερη ή καλύτερα αμοιβόμενη δουλειά, ενώ το 20% είναι έτοιμο να αλλάξει επάγγελμα. Το 7% των ερωτηθέντων δηλώνει πρόθυμο να ψάξει για καλύτερη δουλειά σε πόλη, διαφορετική της τωρινής του και το 16% θεωρεί πως μόνο στο εξωτερικό μπορεί να βρει κανονικές συνθήκες ζωής.

Σχεδόν αίθριο καιρό προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα, και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί και τοπικά στο νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί, με βαθμιαία όμως εξασθένιση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 17 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 34 και στα νησιά από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Saturday, 9 August 1997 - 9:05:17 UTC