Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 97-09-10

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 08:52 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 10.9.1997

Αρνητικές είναι οι εξελίξεις στην οικονομία και θα είναι και μακροχρόνιες, παρατήρησε η Γενική Γραμματέας του Κ.Κ.Ε, Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της HELEXPO - Δ.Ε.Θ. Από τους 22 κλάδους της μεταποίησης που είχαν αναπτυχθεί, οι 11 παρουσιάζουν σοβαρή συρρίκνωση, είπε η κ. Παπαρήγα και αναφερόμενη στις δραστηριότητες ελληνικών επιχειρήσεων στις βαλκανικές χώρες τις χαρακτήρισε περισσότερο "εξαγωγή κεφαλαίου" που έχει συνέπεια τη μείωση των θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και την εγκατάλειψη πλουτοπαραγωγικών πηγών. Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 επισήμανε ότι οι τεχνικές εταιρίες θα έχουν πολύ δουλειά, αλλά δε μπορούν να θεωρηθούν αυτές οι εταιρίες "ατμομηχανή ανάπτυξης". Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ ενημερώθηκε για την 62η ΔΕΘ από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της HELEXPO - Δ.Ε.Θ, Αντώνη Κούρτη, ενώ το λόγο πήραν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος (είναι μέλος της διοίκησης της HELEXPO - Δ.Ε.Θ) και ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων, Κώστας Μαυράκης. Στη συνέχεια, η κ. Παπαρήγα επισκέφθηκε περίπτερα της Δ.Ε. Θ, συνοδευόμενη από στελέχη του κόμματος.

Είκοσι πέντε κατασκευαστικά έργα, σε χώρες της Βαλκανικής και Παρευξείνιας Ζώνης, εκτελούνται από ελληνικές εταιρίες, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον- ακόμα και για τεχνική υποστήριξη στην εκπόνηση μελετών-κυρίως για τη συμμετοχή ελληνικών κοινοπραξιών στην κατασκευή οδικών δικτύων στη Γιουγκοσλαβία, τη Βουλγαρία, τη FYROM, και την Αλβανία. Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, ύστερα από τις κατ ιδίαν συναντήσεις που είχε με ομολόγους του, υφυπουργούς ή αναπληρωτές υπουργούς από την Ουκρανία, την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία Γιουγκοσλαβίας, την Αλβανία, τη FYROM, και τη Βουλγαρία, στο πλαίσιο του συνεδρίου για τα τεχνικά έργα που πραγματοποιείται στη HELEXPO-ΔΕΘ. Στις συναντήσεις αυτές ο κ.Λαλιώτης υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη, μέσα σε διάστημα 2-3 μηνών, να υπογράψει Σύμφωνα Συνεργασίας με όλες τις χώρες της Βαλκανικής και της Παρευξείνιας Ζώνης, στους τομείς εκτέλεσης δημοσίων έργων και ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι αξιωματούχοι των κυβερνήσεων των χωρών που προαναφέραμε εξέφρασαν ενδιαφέρον για την ανάπτυξη τριμερών (με τη μεσολάβηση της Ευρωπαικής Ενωσης) ή διμερών συνεργασιών στο πλαίσιο ευρωπαικών προγραμμάτων και της προσπάθειας συσχέτισης των Διευρωπαικών Δικτύων με τους Πανευρωπαικούς Διαδρόμους (η διαφορά τους είναι ότι στα Δίκτυα μετέχουν μόνο χώρες-μέλη της Ε.Ε.). Ηδη η Εγνατία Α.Ε. ανέλαβε να εκπονήσει μελέτη για ένα μέρος του οδικού δικτύου της Αλβανίας.

"Παρακολουθώ τις δραστηριότητες του Μακεδονικού Πρακτορείου και ξέρω ότι έχει μια πλούσια δραστηριότητα που την ανανεώνει και τεχνολογικά και αυτό είναι θετικό", δήλωσε η Γενική Γραμματέας του Κ.Κ.Ε, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επισκέφθηκε το περίπτερο του Υπουργείου Τύπου στην 62η Δ.Ε.Θ . Η κ. Παπαρήγα ενημερώθηκε για το έργο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και για το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων, ενώ στο χώρο του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Γενικός Διευθυντής του, Σπύρος Κουζινόπουλος παρουσίασε στην Γενική Γραμματέα του Κ.Κ.Ε τις νέες δραστηριότητες του Πρακτορείου στον κυβερνοχώρο. Σε δηλώσεις της η κ. Παπαρήγα, εξέφρασε την ελπίδα "να υπάρξουν μεγάλα γεγονότα στην Ελλάδα, που συμφέρουν το λαό, για να φθάνουν και σε όλα τα σημεία της γης".

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και η αντίστοιχη Ένωση Ρουμανικών Τραπεζών. Το σχετικό κείμενο υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Ιωάννης Μάνος και ο ομόλογός του κ.Radu Negrea. Στο μνημόνιο συνεργασίας οι δύο πλευρές δηλώνουν την επιθυμία για επέκταση της συνεργασίας τους σε τραπεζικά θέματα, ειδικότερα δε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών αναλαμβάνει να στηρίξει ποικίλα προγράμματα για την εκπαίδευση στελεχών ρουμανικών τραπεζών σε θέματα αγορών κεφαλαίου, τραπεζικού marketing, ελέγχου τραπεζών, πιστωτικών κινδύνων κ.λ.π., καθώς και να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για τον εκσυγχρονισμό του ρουμανικού τραπεζικού συστήματος. Διευθυντικά στελέχη της Ε.Ε.Τ. έχουν ήδη επισκεφθεί τις αντίστοιχες Ενώσεις Τραπεζών της Βουλγαρίας, Σερβίας και Σκοπίων, ενώ επίκεινται επισκέψεις στις Ενώσεις Τραπεζών Σλοβενίας, Κροατίας, Μολδαβίας, Αλβανίας και Ουγγαρίας.

Αθωώθηκαν ομόφωνα από το τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οκτώ μελή της διεθνούς οικολογικής οργάνωσης "Greenpeace", τα οποία πριν από πέντε χρόνια με δυναμικές αντιδράσεις επιχείρησαν να αποτρέψουν τη μεταφορά ποσοτήτων τοξικών ουσιών στις εγκαταστάσεις της ΕΚΟ. Το δικαστήριο, ύστερα από ακροαματική διαδικασία δύο ημερών αθώωσε ομόφωνα τα τρία μέλη του ελληνικού γραφείου της "Greenpeace" Νίκο Χαραλαμπίδη, Αίγλη Σταματίου και Ελένη Παπαθανασίου, αλλά και τους πέντε αλλοδαπούς: Patrick Franklin Herron από τις ΗΠΑ, τη συμπατριώτισσα του Ιrene Morris, τον Marcus Van Lint από την Ολανδία, τον Ισπανό Fernando Larrea και την Ιταλίδα Mirella Moreli, που παραπέμφθηκαν σε δίκη για αντίσταση κατά της αρχής. Σύμφωνα με τη δικογραφία οι οικολόγοι - ακτιβίστες το Σεπτέμβριο του 1992 παρέμειναν "κρεμασμένοι" για πέντε μέρες στην αλυσσίδα της άγκυρας δεξαμενόπλοιου που είχε καταπλεύσει ανοιχτά από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μεταφέροντας μεγάλες ποσότητες της τοξικής ουσίας βινιλοχλωρίδιο για λογαριασμό της εταιρίας ΕΚΟ. Οι ακτιβίστες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταφορά τοξικών πρώτων υλών στα διϋλιστήρια, αρνήθηκαν να απομακρυνθούν από την άγκυρα του δεξαμενόπλοιου " Μπάϊντερ Φοίνιξ" ακόμα και όταν οι υπάλληλοι του λιμεναρχείου πραγματοποίησαν ολόκληρη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του πλοίου, με αποτέλεσμα να συλληφθούν από τις λιμενικές αρχές. Στην αγόρευση της η εισαγγελέας της έδρας, Ολυμπία Γάκη, επισήμανε ότι οι κατηγορούμενοι δεν αντιστάθηκαν από δόλο, αλλά επειδή, όπως είπε, μέσα από τις κινητοποίησεις τους ήθελαν να διαμαρτυρηθούν, αλλά και να ενημέρωσουν την κοινή γνώμη για τους κινδύνους από τη μεταφορά τοξικών πρώτων υλών και ζήτησε να αθωωθούν.

Διεθνές συμπόσιο με θέμα "Μακεδονία τότε και σήμερα" θα πραγματοποιηθεί στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας, το διάστημα από 24 έως και 28 Σεπτεμβρίου. Το συμπόσιο διοργανώνουν από κοινού το Ινστιτούτο Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Μάνχαϊμ και το Ινστιτούτο Βαλκανικών Σπουδών της Θεσσαλονίκης, και θα λάβουν μέρος σ' αυτό γνωστοί Ελληνες και ξένοι επιστήμονες, ανάμεσά τους και οι καθηγητές Δημήτρης Παντερμαλής, Παύλος Τζερμιάς και Γιάννης Χασιώτης. Στο διάρκειας τεσσάρων ημερών συμπόσιο, θα αναπτυχθούν αξιόλογα θέματα, που καταδείχνουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Μεταξύ θα γίνουν εισηγήσεις εξαιρετικού ιστορικού και πολιτικού ενδιαφέροντος, όπως "Το Μακεδονικό Ζήτημα - Παρελθόν και Παρόν", "Ο Μακεδονικός Αγώνας στη σύγχρονη ελληνική σκηνή", "Η αμερικανική πολιτική έναντι του Μακεδονικού Ζητήματος τη δεκαετία του '40" και η "Μακεδονική Γλώσσα". Σχετικά με τους ξένους επιστήμονες, που θα λάβουν μέρος στο συμπόσιο με εξειδικευμένες εισηγήσεις, ενδεικτικά αναφέρουμε τους Γερμανούς πανεπιστημιακούς, Χάιντς Ρίχτερ, Μαξ Κούντσε, Χανς Γιούργκεν Χορν, Ρόμπερτ Σμιτ Μπραντ και Μίχαελ Ερμπε.

Την ανάγκη εναρμόνισης των προδιαγραφών τυποποίησης των δομικών υλικών που παράγονται τόσο στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όσο και στις χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης, επισήμανε ο επίκουρος καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δρ.Ν. Οικονόμου, μιλώντας στην 4η θεματική ενότητα, "Δομικά Μηχανήματα και Υλικά", του συνεδρίου για τα τεχνικά έργα και τις προοπτικές συνεργασίας στις νέες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Στην εισήγησή του με θέμα "Τυποποίηση των δομικών υλικών στο βαλκανικό χώρο", ο καθηγητής, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την άσφαλτο, παρουσίασε τις επιμέρους προδιαγραφές τυποποίησης σε κάθε χώρα της περιοχής και υπογράμμισε ότι η διαφορετικότητά τους αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στη βελτίωση των κατασκευών και τροχοπέδη στην προσπάθεια διακρατικής συνεργασίας. "Πρέπει να καταλήξουμε σε ενιαίες προδιαγραφές, να ελέγχουμε με τους ίδιους τρόπους τα υλικά, να χρησιμοποιούμε τις ίδιες μεθόδους, να μιλάμε δηλαδή την ίδια τεχνική γλώσσα. Και αυτό θα αποτελέσει κλειδί για την ενίσχυση της συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη", κατέληξε ο καθηγητής.

Διάσημα αστέρια της διεθνούς χορευτικής σκηνής θα εμφανιστούν στη Θεσσαλονίκη, σε δύο βραδιές, στα πλαίσια του "Galla Des Etoiles" (Γιορτή των Αστεριών). Πρόκειται για μία εκδήλωση, που περιλαμβάνεται στη συμμετοχή του Καναδά στις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την αναδάσωση του Σέιχ Σου. Η εκδήλωση, που θα γίνει σήμερα και αύριο στο θέατρο Δάσους αποτελεί γεγονός μείζονος καλλιτεχνικής σημασίας, σε όποια χώρα παρουσιάζεται. Οι κορυφαίοι σολίστες εκπροσωπούν διάσημα χορευτικά συγκροτήματα από όλο τον κόσμο, όπως τα μπαλέτα Κίροφ και τα Μπολσόι, το Αμέρικαν Μπαλέ Θίατερ, η 'Οπερα του Παρισιού, το Μπαλέτο του Αμβούργου και το Μπαλέτο της Οζάκα. Ο εμπνευστής και πρόεδρος του "Galla des Etoiles", Βίκτορ Μ.Μέλνικοφ, ο οποίος επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Μάιο, μίλησε για τη μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και τη θέρμη των κατοίκων. Πρόσθεσε ότι στο πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστούν μοντέρνα και κλασικά χορευτικά κομμάτια, αλλά δίνεται ιδιαίτερο βάρος στο σύγχρονο χορό, που έχει όμως κλασική βάση. Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο διάσημος χορευτής του Αμέρικαν Μπαλέ Θίατερ, Φερνάντο Μπουχόνες, ο οποίος είχε χορέψει στο Ηρώδειο το 1977 το έργο του Μωρίς Μπεζάρ "Τρεις Σπουδές για τον Μέγα Αλέξανδρο". Ο Φ.Μπουχόνες, ο οποίος συμμετέχει επί σειρά ετών στο "Galla des Etoiles" είπε ότι έχει επισκεφθεί την αρχαία Πέλλα, από την οποία εντυπωσιάστηκε, αλλά και πολλές φορές την Ελλάδα, για διακοπές.

Δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, για τα έτη 1996 και 1997, στην οποία γίνεται αναφορά και στο Κυπριακό. Ο κ. Ανάν αναφέρει ότι έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για αναζωογόνηση των διαδικασιών επίλυσης τριών μακροχρόνιων διαφορών, δηλαδή το Κυπριακό, τη Δυτική Σαχάρα και το Ανατολικό Τιμόρ, για τις οποίες έχει διορίσει αντιπροσώπους για προώθηση της διαδικασίας εξεύρεσης διεξόδων. Ειδικότερα για το Κυπριακό, ο κ. Ανάν αναφέρεται στους δύο γύρους απευθείας συνομιλιών στις ΗΠΑ και την Ελβετία, υπό την προεδρία του Ειδικού Συμβούλου του, Ντιέγκο Κόρντοβεζ. Αν και δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία σε ουσιαστικά θέματα, τονίζει ο κ. Ανάν, εντούτοις ''οι δύο ηγέτες παραμένουν δεσμευμένοι στην επίτευξη συνολικής διευθέτησης υπό τις καλές μου υπηρεσίες''.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα τηρήσει όλες τις αποφάσεις και δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για την έναρξη διαπραγματεύσεων ένταξης της Κύπρου, έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διακυβερνητικής Διάσκεψης, δηλαδή στις αρχές του 1998. Στην κατηγορηματική αυτή δήλωση προέβη ο προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζακ Πόος, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στο Λουξεμβούργο, με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Γιαννάκη Κασουλίδη. Παράλληλα, ο κ. Πόος φρόντισε να ξεκαθαρίσει πλήρως τη στάση της λουξεμβουργιανής προεδρίας, τονίζοντας ότι δε βλέπει καμία σύνδεση της ενταξιακής πορείας της Κύπρου με την αίτηση ένταξης της Τουρκίας. Πρόκειται, όπως είπε, για δύο εντελώς διαφορετικά θέματα, και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει άμεση σύνδεση των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού με τη διαδικασία ένταξης της Κύπρου.

Την πεποίθηση ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα υποστεί πιέσεις αναφορικά με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εξέφρασε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, και πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Σπύρος Κυπριανού. Επισήμανε επίσης ότι η ενταξιακή πορεία της Κύπρου έχει συνδεθεί με τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι το Κυπριακό έχει καταστεί δευτερεύον θέμα. Ο κ. Κυπριανού προέβη στις δηλώσεις αυτές πριν από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματός του, το οποίο συζήτησε αποκλειστικά οργανωτικά θέματα, όπως την πλήρωση κενών θέσεων αξιωματούχων. Ακόμη ανέφερε, ότι το θέμα πιθανών συνεργασιών με άλλα κόμματα για τις προεδρικές εκλογές του 1998, θα απασχολήσει το εκτελεστικό Γραφείο στην επόμενη συνεδρίασή του, που θα γίνει την Πέμπτη. Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών της Ιταλίας και της Γερμανίας, Λαμπέρτο Ντίνι και Κλάους Κίνκελ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ''υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, διότι παρότι ο κ. Ντίνι στην Ουάσιγκτον είπε ότι δεν τίθεται θέμα αναγνώρισης'' του ψευδοκράτους, ''μίλησε όμως για δύο κυβερνήσεις και δύο οντότητες''. Ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε αυτή τη δήλωση ''πολύ σοβαρή τοποθέτηση'', τονίζοντας ότι ''στη Ρώμη χρειάζεται πάρα πολλή σοβαρή δουλειά''. Σημείωσε, εξάλλου, ότι ''το ίδιο ισχύει και για τη Βόννη, διότι ο κ. Κίνκελ είχε υποσχεθεί άλλα πράγματα στον υπουργό Κύπριο Εξωτερικών, Γιαννάκη Κασουλίδη, και οι δηλώσεις του ήταν πολύ διαφορετικές μετά τη συνάντηση με τον κ. Κασουλίδη''.

Κοινή πρωτοβουλία για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών αναλαμβάνουν οι πρόεδροι της Βουλγαρίας Πέταρ Στογιάνοφ και της Ρουμανίας Εμιλ Κονσταντινέσκου σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων "Ανατολή" από τη βουλγαρική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με το πρακτορείο, κύκλοι του περιβάλλοντος του βούλγαρου προέδρου έλεγαν ότι οι δύο πρόεδροι άρχισαν ήδη την προετοιμασία για την τετραμερή συνάντηση κορυφής και την επόμενη εβδομάδα θα υποβληθούν οι επίσημες προτάσεις προς την Αθήνα και την Άγκυρα. Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, οι κ.Κονσταντινέσκου και Στογιάνοφ σκοπεύουν να συναντηθούν ξεχωριστά με τους προέδρους Στεφανόπουλο της Ελλάδας και Ντεμιρέλ της Τουρκίας και θα εξετάσουν τις απόψεις των δύο χωρών ενώ στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να πραγματοποιηθεί η κοινή συνάντηση. Το πρακτορείο "Ανατολή" μεταδίδει ότι "η βουλγαρουμανική πρωτοβουλία σκοπεύει να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όλα τα ζητήματα" και καταγράφει δηλώσεις βούλγαρων αξιωματούχων που δεν κατονομάζονται σύμφωνα με τους οποίους "υπάρχει αισιοδοξία για την πραγματοποίηση της συνάντησης κορυφής".

Συγχαρητήριο μήνυμα, απέστειλε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Φατός Νάνο, στον Ελληνα ομόλογό του, Κώστα Σημίτη και στον Δήμαρχο Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλο, για την ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Στο μήνυμα του κ. Νάνο, υπογραμμίζει ότι "και για εμάς μια γειτονική χώρα είναι μεγάλη ευχαρίστηση, τέτοια σημαντικά γεγονότα, να διεξάγονται στα Βαλκάνια. Η αξιολόγηση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έφερε την Αθήνα, να υποδεχθεί και πάλι τους αθλητές όλου του κόσμου στις απαρχές του 21ου αιώνα". Επίσης, ο κ. Νάνο εκφράζει την πεποίθηση ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα συνεχίσουν να βελτιώνονται.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Wednesday, 10 September 1997 - 6:05:20 UTC