Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 97-09-11

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 09:09 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-11.9.1997

Σημαντική υστέρηση στην αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, παρά το υπάρχον ευρύ και σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο, διαπιστώθηκε σε σχετική ημερίδα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ). Εκπρόσωποι Πολιτείας, εργαζομένων και εργοδοτών, παρουσίασαν τη σημερινή ζοφερή εικόνα, δίνοντας στοιχεία για τον αριθμό των εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών και απέδωσαν την ελλιπή προστασία των εργαζομένων στην απόσταση που χαίνει ανάμεσα στο νόμο και την εφαρμογή του, με ευθύνη όλων των εμπλεκομένων μερών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε το ΕΚΘ, το Μακεδονικό Ινστιτούτο Εργασίας (ΜΑΚΙΝΕ) του ΕΚΘ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.), στην Ελλάδα, μόνο στο ΙΚΑ, αναγγέλλονται κάθε χρόνο 25.000 εργατικά ατυχήματα, εκ των οποίων τα 120 είναι θανατηφόρα, και το ποσό που στοιχίζουν ετησίως στο Ιδρυμα φθάνει συνολικά τα 80 δισεκατομμύρια δραχμές. Στα παραπάνω προστίθενται οι επαγγελματικές ασθένειες, που, όπως ανάφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε., Δημήτρης Πολίτης, "παραμένουν αδιάγνωστες, αφού οι επίσημες στατιστικές ουσιαστικά τις αγνοούν. Κι αυτό, τη στιγμή που 11.000 περίπου εργαζόμενοι του ΙΚΑ, οδηγούνται κάθε χρόνο σε καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης για λόγους υγείας, με το χαρακτηρισμό κοινή νόσος". Ανάλογη είναι και η κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη.

Με διακυμάνσεις 31 μονάδων συνεχίστηκε χθες η πορεία των τιμών των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1699,93 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες 1,10% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε πτωτικά στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, ενώ στη συνέχεια ανέκαμψε μέχρι τις 1.696,90 μονάδες για να εκδηλωθεί όμως κύμα πωλήσεων από τις 11:15 μέχρι το τέλος της συνεδρίασης και να κλείσει με απώλειες 18,58 μονάδων ή ποσοστό 1,10%. Για δεύτερη συνεχή ημέρα συνεχίστηκαν οι ρευστοποιήσεις τίτλων, που στόχο είχαν την αποκόμιση κερδών και την εξομάλυνση της αγοράς, μετά το αμόκ των δύο συνεδριάσεων. Η αξία συναλλαγών διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα 29,86 δισ. δρχ., σαφώς όμως κατώτερη από τα 66 δισ. δρχ της προχθεσινής ημέρας. Σχολιάζοντας την εικόνα της χθεσινής συνεδρίασης, χρηματιστηριακοί κύκλοι, ανέφεραν ότι ο στόχος της εξομάλυνσης επιτεύχθηκε και η αγορά θα κινηθεί στο μέλλον με ηπιότερους ρυθμούς, ενσωματώνοντας τα μακροοικονομικά θεμελιώδη μεγέθη και τα οικονομικά στοιχεία των εισηγμένων εταιρειών. Υψηλές συναλλαγές πραγματοποίησαν και οι μετοχές των τραπεζών (7,4 δισ. δρχ.), της βιομηχανίας (5,9 δισ. δρχ. συμπεριλαμβανομένου πακέτου μετοχών της Βιοχάλκο) και των κατασκευαστικών εταιρειών (3,7 δισ. δρχ). Στο επίκεντρο βρέθηκαν για τρίτη στη σειρά ημέρα οι κατασκευαστικές εταιρείες, με τον επί μέρους δείκτη να σημειώνει άνοδο 0, 68%. Σημαντικές ήταν οι απώλειες των εταιρειών Leasing 2,93%, της Παράλληλης Αγοράς 2,06%, των εταιρειών επενδύσεων 1,57% και των τραπεζών 1, 52%. Ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων στις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, συζητήθηκε σήμερα στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών του ΠΑΣΟΚ. που συνήλθε στη Χαριλάου Τρικούπη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, Κώστας Σκανδαλίδης, μετά το τέλος της συνεδρίασης, και σήμερα δεν έγινε καμιά αναφορά για τους μεγάλους δήμους της χώρας, ενώ τόνισε για άλλη μια φορά, ότι θα υπάρξει πολιτική αξιολόγησης για όλους τους υποψηφίους. Η Επιτροπή αποφάσισε ότι οι προκριματικές εκλογές δε θα γίνουν σε όλες τις οργανώσεις που έχουν δημάρχους ή νομάρχες που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, αλλά θα κρίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος. Επίσης, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Επιτροπής, τέλη Μαρτίου η Επιτροπή θα κρίνει τους υποψηφίους σε δήμους άνω των 70.000 κατοίκων, ενώ σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 70.000, οι Νομαρχιακές Επιτροπές ανά νομό.

Τις εγκαταστάσεις της 62ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης, Αντώνης Σαμαράς. Στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της HELEXPO -ΔΕΘ, ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Αντώνη Κούρτη, για την πορεία της ΔΕΘ και τους στόχους, για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων στις χώρες της Βαλκανικής. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι άρχισε από τώρα την προεκλογική του εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο του 1998. Επισήμανε ακόμα ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να μην παρατηρηθεί μεταφορά κονδυλίων από την περιφέρεια προς την Αθήνα για την εκτέλεση έργων, ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004.

Ψηφίσθηκε στη Βουλή, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, η κοινή τροπολογία των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία "απαγορεύεται η αύξηση στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων και των Ι. Ε.Κ για τη σχολική χρονιά 1997 - 1998, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο από 50.000 δρχ μέχρι 500.000 δρχ". Με τη σχετική τροπολογία, η οποία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών "για στη σύσταση Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών Ανώνυμη Εταιρεία (Δ.Ε.Κ.Α Α.Ε)", διαφώνησαν η Ν.Δ και το ΚΚΕ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι δε συμβάλει στον ελεύθερο ανταγωνισμό με τους περιορισμούς αυξήσεων που επιβάλει, ενώ το ΚΚΕ έκανε λόγο για μαύρα χρήματα που παίρνουν πολλοί σχολάρχες. Πάντως, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ήταν κατηγορηματικός σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή της σχετικής τροπολογίας. Όπως ο ίδιος διαβεβαίωσε, οι αυξήσεις μέχρι 4% των διδάκτρων των ιδιωτικών σχολείων θα ισχύσουν και για τα σχολεία που συνεργάζονται με Πανεπιστήμια του Εξωτερικού και δεν πρόκειται να εξαιρεθεί κανένα από τη ρύθμιση αυτή.

"Για την προβολή των πανανθρώπινων αξιών του Ελληνισμού και των θέσεών του στη σύγχρονη παγκόσμια πραγματικότητα, καθιερώσαμε το βραβείο 'Μέγας Αλέξανδρος' και τιμούμε προσωπικότητες, που συμβάλλουν στην επιτυχία αυτού του στόχου". Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Φίλιππος Πετσάλνικος, κατά την προσφώνησή του, στην απονομή των τιμητικών διακρίσεων "Μέγας Αλέξανδρος" και "Αριστοτέλης", στον Βρετανό βουλευτή Eddie O' Hara και στους ακαδημαϊκούς Johannes Schwabl, καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Βιέννης και Norman George Asthon, καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας. Ο κ. Πετσάλνικος εξήρε το ήθος και την προσφορά των τριών τιμώμενων φιλελλήνων, ενώ μιλώντας για την καθιέρωση των τιμητικών διακρίσεων από το ΥΜΑ-Θ, ιδιαίτερα για τον "Αριστοτέλη", τόνισε ότι "θέλουμε να προβάλλουμε τη διαχρονικότητα της οικουμενικής και ειρηνικής διάστασης του ελληνικού πνεύματος με το βραβείο 'Αριστοτέλης' και να καταδείξουμε πως η επικαιρότητα αυτών των μηνυμάτων, είναι αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά". Καταλήγοντας, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, επισήμανε ότι "σήμερα που το γεωπολιτικό σκηνικό της ευρύτερης περιοχής μας χαρακτηρίζεται από ανακατατάξεις, αμφισβητήσεις και αλλοπρόσαλλες επιδιώξεις, η προσπάθεια και η αγωνία για ένα κόσμο συναδελφωμένο και ειρηνικό, γίνονται περισσότερο επίκαιρες".

Βλάβη σε αγωγό του Ο.Υ.Θ θα αφήσει χωρίς νερό, περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε εκτάκτως από τον Οργανισμό Υδρευσης Θεσσαλονίκης, ο αγωγός Φ.600, που ξεκινάει από τη δεξαμενή Καυκάσου και καλύπτει τις περιοχές Αμπελοκήπων, Επταλόφου, Μενεμένης και Ξηροκρήνης έχει υποστεί σημαντική βλάβη. Μιλώντας στο Μ.Π.Ε, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Υδρευσης Θεσσαλονίκης, Δήμος Παπαδημητρίου σημείωσε ότι συνεργεία του Οργανισμού Υδρευσης βρίσκονται επιτόπου και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης και ζήτησε την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού για την έλλειψη νερού που θα παρατηρηθεί στις περιοχές αυτές, λόγω της έκτακτης αυτής βλάβης.

Κέντρο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας θα δημιουργηθεί μέσα στο 1998 στη Θεσσαλονίκη, με αποστολή την κάλυψη των αναγκών πληροφόρησης, εκπαίδευσης και εφαρμοσμένης έρευνας, στην κατεύθυνση πρόληψης του επαγγελματικού κινδύνου και προστασίας του εργαζομένου από εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες, και χώρο δράσης τόσο την Κεντρική Μακεδονία όσο και τη Βαλκανική και Παρευξείνια περιοχή. Το Κέντρο θα αποτελεί παράρτημα του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, και η ίδρυσή του εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα ανάπτυξης του Ινστιτούτου, που χρηματοδοτείται από τη θεσπισμένη εισφορά εργοδοτών και εργαζομένων και παράλληλα έχει ενταχθεί, σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, στο 2ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 2,5 δισεκατομμύρια δραχμές, από τα οποία 350- 400 εκατομμύρια θα διατεθούν, αρχικά, για την εξασφάλιση των απαραίτητων υποδομών στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος υπαλλήλων του ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης, που φέρονται ότι "κολλούσαν" πλαστά ένσημα του ΙΚΑ κατέθεσαν στην εισαγγελία καπνεργάτριες από τη Θεσσαλονίκη. Στη μήνυση που υπέβαλλαν επτά συνολικά καπνεργάτριες καταγγέλλουν ο συνάδελφος Χ.Α. μαζί με υπαλλήλους του ΟΑΕΔ Νεάπολης στις αρχές του χρόνου προθυμοποιήθηκαν να τις διευκολύνουν για να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων για το ταμείο ανεργίας. Οι εργάτριες ισχυρίζονται ότι ο συνάδελφος εισέπραξε γύρω στις 400.000 δρχ., αλλά όπως αποκαλύφθηκε τα ένσημα που τις παρέδωσε ήταν πλαστά. Ακόμα καταγγέλλουν ότι τον περασμένο Απρίλιο κάποιοι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ Νεάπολης (που δεν κατονομάζουν) μαζί με τον συνάδελφό τους τις ζήτησαν να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις βεβαιώνοντας ψευδώς ότι είχαν εργασθεί σε ανύπαρκτες καπνοβιομηχανίες την εποχή του μεσοπολέμου. Οι εργάτριες καταγγέλλουν ότι τα μέλη του κυκλώματος θα εισέπρατταν με την παραπάνω μέθοδο παράνομες επιδοτήσεις από τα ταμεία του ΟΑΕΔ, ενώ υποστηρίζουν ακόμα ότι πολλές εργάτριες δέχθηκαν τα τελευταία χρόνια εκβιασμούς για να υπογράψουν παρόμοιες ψευδής δηλώσεις. Την υπόθεση ερευνά ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Αποφασισμένη να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της, ακόμη και αν χρειαστεί να ρίξει περισσότερο τη λιανική τιμή της ζάχαρης, προκειμένου να ανακτήσει το κομμάτι της αγοράς που έχασε από την ιταλική εταιρία SFYR, εμφανίστηκε η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), που δήλωσε άκρως αισιόδοξη για την πορεία υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών που προωθεί και χαρακτήρισε τη Βιομηχανία υγιή, ανταγωνιστική και κερδοφόρα. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ επιχείρησαν μάλιστα να απεξαρτήσουν την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης από τις πτωτικές τάσεις που παρουσιάζει η τιμή της μετοχής της στο Χρηματιστήριο, αποδίδοντας την "υποτιμημένη αξία σε παιχνίδια που παίζονται σε χρηματιστηριακούς κύκλους", και, εμμέσως πλην σαφώς, κάλεσαν τη διοίκηση της ΑΤΕ, κάτοχο του 70% των μετοχών, να αναλάβει πρωτοβουλία για τη στήριξη της μετοχής και την άνοδο της ονομαστικής της αξίας στο επίπεδο της πραγματικής. Στην προσπάθειά της να μονοπωλήσει την ελληνική αγορά, η εταιρία στοχεύει στη θεαματική μείωση του κόστους παραγωγής, που θα επιτρέπει ανταγωνιστικές, χαμηλές τιμές διάθεσης της ζάχαρης και, επιπλέον, θα δίνει τη δυνατότητα αυξημένης κερδοφορίας..

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λαμπέρτο Ντίνι, εξέφρασε προς τον Κύπριο ομόλογό του Γιαννάκη Κασουλίδη, την υποστήριξη της Ιταλίας, για την υποψηφιότητα της Κύπρου, για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και διαβεβαίωσε ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν την άνοιξη του 1998, σύμφωνα με τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν σήμερα στη Ρώμη, όπου ο κ. Κασουλίδης έγινε επίσης δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι. Κατά τη συνάντηση Ντίνι- Κασουλίδη, δόθηκε η ευκαιρία για πλήρη διασαφήνιση της ιταλικής θέσης απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία και την κυβέρνησή της. Ο κ. Κασουλίδης ανέπτυξε τη σημασία που ''έχει η ενταξιακή πορεία για τις προσπάθειες λύσης του κυπριακού προβλήματος, και επανέλαβε την προσήλωση της κυπριακής κυβέρνησης στη διαπραγματευτική διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών, την οποία θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζει θετικά και εποικοδομητικά''. Η κυπριακή κυβέρνηση, είπε, θεωρεί επιθυμητή τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στην ενταξιακή διαδικασία, εφόσον γίνεται αποδεκτή η αρχή της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται από τη νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εξάλλου, κατά τη συνάντησή του με τον Ιταλό Πρωθυπουργό, η οποία διήρκησε 45 λεπτά, ο κ. Κασουλίδης προέβη σε ενημέρωση αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία, επαναβεβαιώθηκε η εγκάρδια και στενή σχέση Κύπρου-Ιταλίας και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η κυπριακή κυβέρνηση μελετά τρόπους αντίδρασης στις νέες προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας, η οποία δεν επιτρέπει σε πλοία που εκπροσωπούν κυπριακά συμφέροντα ή που χρησιμοποιούν τα λιμάνια της Κυπριακής Δημοκρατίας, να καταπλέουν ή να εξυπηρετούνται σε τουρκικά λιμάνια. Όπως δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μανόλης Χριστοφίδης, ''η Τουρκία λαμβάνει μέτρα τα οποία νομίζει ότι είναι ζημιογόνα για την Κύπρο και την οικονομία της΄''. ''Παρακολουθούμε'', πρόσθεσε, ''αυτές τις ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης και μελετούμε τρόπους αντίδρασης. Λαμβάνουμε δε και συμβουλές διεθνολόγων πάνω σε αυτά τα θέματα'',

"Οχι μόνο υποστηρίζουμε, αλλά και θαυμάζουμε την πολιτική της βουλγαρικής κυβέρνησης στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα προετοιμάσουν τη Βουλγαρία για ένταξη στο ΝΑΤΟ". Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Ζαν- Λικ Ντεάν, μετά από τη συνάντηση που είχε στη Σόφια με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, Πέταρ Στογιάνοφ, ο οποίος από την πλευρά του σημείωσε ότι "οι βελγικές επενδύσεις θα είναι οι καλύτεροι δικηγόροι στην επιδίωξη της Βουλγαρίας για ένταξη στις ευρωατλαντικές δομές". Να σημειωθεί ότι με επενδύσεις ύψους 171 εκατομμυρίων δολαρίων, το Βέλγιο κατέχει τη δεύτερη θέση, μετά τη Γερμανία, μεταξύ των ξένων επενδυτών στη Βουλγαρία. Οι δυο άνδρες συζήτησαν επίσης το θέμα της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει στον βουλγαρικό στρατό, στο πλαίσιο της επιδίωξης της χώρας για ισότιμη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΥΝΕΣΚΟ, Φεντερίκο Μαγιόρ, κήρυξε στη Σόφια, την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Σεμιναρίου της Διεθνούς Οργάνωσης για Ανεξάρτητα ΜΜΕ. Σκοπός της συνάντησης, όπως τον διατύπωσε ο κ.Μαγιόρ, είναι να εγγυηθεί την ανάπτυξη ανεξάρτητων, ελεύθερων και αντικειμενικών ΜΜΕ. "Η αποστολή της ΟΥΝΕΣΚΟ είναι να οικοδομήσουμε την ειρήνη στην Ευρώπη και στον κόσμο και την ηρεμία στους ανθρώπους. Δεν θα εκπληρώσουμε αυτό το καθήκον χωρίς τη βοήθεια των ΜΜΕ", υπογράμμισε ο κ.Μαγιόρ. Με το σεμινάριο της Σόφιας ολοκληρώνεται η σειρά διεθνών συναντήσεων, αφιερωμένων στα ΜΜΕ.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Thursday, 11 September 1997 - 6:05:16 UTC