Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 97-10-01

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 20:10 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 1.10.1997

Δεν υπάρχει αλλαγή στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, δήλωσε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, αναφερόμενος στις χθεσινές επαφές στη Βόννη, του Τούρκου πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ με τον καγκελάριο Χέλμουτ Κόλ και τον Γερμανό υπουργό εξωτερικών Κλάους Κίνκελ. Ο κ. Ρέππας επισήμανε ότι η γερμανική κυβέρνηση έθεσε στον κ. Γιλμάζ τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν προκειμένου να αλλάξουν οι σχέσεις της Άγκυρας με την Κοινότητα. Η κυβέρνηση επιδιώκει οι σχέσεις Αθηνών - Άγκυρας να διέπονται από το πνεύμα της συμφωνίας της Μαδρίτης, είπε ο Υπουργός Τύπου και πρόσθεσε ότι αυτή είναι η αφετηρία που η Ελλάδα προσπαθεί να εφαρμόσει ως πνεύμα στα ελληνοτουρκικά, πράγμα που δεν καταφέρνει λόγω των προκλήσεων των Τούρκων αξιωματούχων.

Νέα δεδομένα έρχονται στο φως της υπόθεσης του 29χρονου χειριστή αεροσκαφών, υποσμηναγού Δημήτρη Στρατάκη, το πτώμα του οποίου βρέθηκε μέσα στο αεροσκάφος που κατέπεσε χθες το βράδυ στη θάλασσα, σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο της Σκύρου, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένης άσκησης. Η νεκροψία του άτυχου πιλότου έδειξε πνιγμό, γεγονός που πλέον οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το αεροσκάφος δεν συνετρίβη αλλά προσθαλασσώθηκε, ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Σκύρου.

Η μετοχοποίηση δημοσίων οργανισμών, κατά το πρότυπο του ΟΤΕ και η κατάργηση ή συγχώνευση εκατοντάδων υπηρεσιών του δημοσίου εξετάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, υπό τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Γιάννου Παπαντωνίου, Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, Μεταφορών, Τάσου Μαντέλη και των υφυπουργών Οικονομικών, Νίκου Χριστοδουλάκη, Γιώργου Δρυ και Χρήστου Πάχτα. Ακολούθησε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Εσωτερικών, Γιάννου Παπαντωνίου και Αλέκου Παπαδόπουλου με θέμα την έκθεση διυπουργικής επιτροπής, για συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών. Ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των συσκέψεων συμφωνήθηκαν οι γενικές κατευθύνσεις της πολιτικής της κυβέρνησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα αυτό έχει δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά στην πολιτική για τις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, γνωστούς ως ΔΕΚΟ, και το δεύτερο στα συμπεράσματα από την έκθεση της επιτροπής για την κατάργηση ή συγχώνευση δημοσίων φορέων.

Η ειρηνική συνύπαρξη των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι η λύση που συμφέρει και τις δύο πλευρές, επισήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο σπίτι του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Κεμάλ Ατατούρκ, το οποίο βρίσκεται τον αυλή του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη. Σε ομιλία του μετά την επίσκεψη, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, τόνισε ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ υπήρξε ένας μεγάλος πολιτικός, που δεν ηγήθηκε μόνον ενός σκληρού πολέμου αλλά και της προσπάθειας αποκατάστασης μιας ειρηνικής συμβιώσης των συγκρουσθέντων γειτονικών λαών. Πρόσθεσε δε ότι γι αυτό και ο μεγάλος Έλληνας πολιτικός Ελευθέριος Βενιζέλος πρότεινε το 1934 τον Κεμάλ Ατατούρκ για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Τη θέση ότι η συνεργασία Πατριαρχείου και Ελληνικής Πολιτείας είναι απαραίτητη όσο κάθε άλλη φορά, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά από συνάντησή του, με τον υπουργό Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο. "Η ελληνική κυβέρνηση και, ειδικότερα, το Υπουργείο Εξωτερικών στηρίζει το Πατριαρχείο, είναι ένας οικουμενικός θεσμός της Ορθοδοξίας που στις σημερινές εποχές έχει μεγάλες δυνατότητες και καλείται να καλύψει μεγάλες ανάγκες", δήλωσε, εξάλλου, ο κ. Πάγκαλος. Τη βούληση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη στο έργο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης της Θεσσαλονίκης, γνωστοποίησε ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πανηγυρική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Αύριο ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα επισκεφθεί την Ξάνθη, μια πόλη με ιδιαίτερο μουσουλμανικό στοιχείο.

Τα διαπιστευτήριά τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο επέδωσαν σήμερα οι νέοι πρέσβεις στη χώρα μας της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Σουηδίας. Ο κ. Στεφανόπουλος ευχήθηκε στους ξένους αξιωματούχους καλή επιτυχία στο έργο τους. Στην τελετή παρέστησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης και ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Εμμανουήλ Γκίκας.

Τους ισχυρούς δεσμούς και τα αισθήματα φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς καθώς και τη δυναμική παρουσία του ελληνικού στοιχείου στη χώρα του, εξήρε σήμερα ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας William Deane, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη στο Μέγαρο του Κυβερνείου. "Η Ελληνική Παροικία της Αυστραλίας και ειδικότερα του Σίδνεϋ, είναι πολύ ισχυρή και ο ενεργός ρόλος της στην ανάπτυξη της χώρας, εκτιμάται στον υψηλότερο δυνατό βαθμό", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Deane. Aπαντώντας στους θερμούς λόγους του Γενικού Κυβερνήτη της φίλης χώρας, ο κ. Κακλαμάνης επισήμανε το σημαντικό ρόλο της Αυστραλίας στην Ευρώπη και γενικότερα στο διεθνή χώρο, υπογραμμίζοντας παράλληλα τους δεσμούς αίματος που έχουν συνδέσει τους δύο λαούς σε κοινούς αγώνες για την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Μια από τις σοβαρότερες υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας εξετάζει η ασφάλεια Αττικής. Άνδρες του τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας συνέλαβαν προχθές δύο άτομα, ενώ διαπραγματεύονταν, έναντι ενός δισεκατομμυρίου δραχμών, την πώληση 54 χρυσών κοσμημάτων της 5ης και 4ης χιλιετίας π.χ., δηλαδή της νεολιθικής εποχής. Η αξία των αντικειμένων αυτών είναι ανυπολόγιστη. Το μεσημέρι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια, ενώ όπως δήλωσε η διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Κατερίνα Δημακοπούλου πρόκειται για τον μεγαλύτερο αρχαιολογικό θησαυρό με χρυσά αντικείμενα που έχει βρεθεί ποτέ. Η κ. Δημακοπούλου επισήμανε ότι η προέλευση του θησαυρού δεν είναι γνωστή, καθώς οι δύο αρχαιοκάπηλοι δεν αποκάλυψαν το παραμικρό. Οι συλληφθέντες, Παναγιώτης Ευαγγέλλου, 48 χρόνων, σύμβουλος επιχειρήσεων συστημάτων ασφαλείας και Ανδρέας Ριχάρδος Μπητάρ, 63 ετών επιχειρηματίας οδηγήθηκαν στη συνέχεια στον εισαγγελέα. Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, παράνομη οπλοφορία και κατοχή όπλων. Οι συλληφθέντες, αύριο θα απολογηθούν στο 8ο Τακτικό Ανακριτή.

Tην αντίθεσή τους σχετικά με τη "μαύρη λίστα" του Υπουργείου Οικονομικών, στην οποία αναμένεται να περιληφθούν τα ονόματα 500.000 επαγγελματιών που εμπλέκονται σε έκδοση ή λήψη πλαστών και εικονικών τιμολογίων, εκφράζουν τα μέλη του Ινστιτούτου Προστασίας και Προώθησης Επιχειρηματικών Συμφερόντων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ινστιτούτου, η προώθηση της "μαύρης λίστας" συνδέεται με την αποπομπή από την αγορά, χωρίς δικαστική απόφαση, 500.000 μικρομεσαίων επιχειρηματιών. "Το Ινσιτούτο στη φάση αυτή δεν θα ασχοληθεί με τη σκοπιμότητα ή τη νομιμότητα της απόφασης. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν πιο φρόνιμες απόψεις στην κυβέρνηση, που θα αποτρέψουν την -χωρίς τελεσίδικη δικαστική απόφαση- ενέργεια του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία αποπέμπεται από την αγορά η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ", τονίζεται.

Τη δέσμευση ότι θα διερευνηθούν άμεσα οι δυνατότητες επίλυσης των προβλημάτων στην έκδοση βίζας, στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπη και της πρώην Σοβιετικής Ενωσης ανέλαβε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Στυλιανός Περράκης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το θέμα, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Η συνάντηση οργανώθηκε από το υπουργείο, ύστερα από σχετικό αίτημα τόσο των νομαρχών όσο και των μελών της Επιτροπής Διαβαλκανικής Συνεργασίας του ΥΜΑΘ, που αναφέρθηκαν, στη διάρκεια της συνάντησης, στις επιπτώσεις της δυσχέρειας έκδοσης βίζας στις εμπορικές-επιχειρηματικές συναλλαγές με τις χώρες της περιοχής, καθώς και στον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας.

Έξι χιλιάδες ασθενείς σε όλη την Ελλάδα, που πάσχουν από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, υποβάλλονται αυτή τη στιγμή σε αιμοκάθαρση και οι περισσότεροι από αυτούς περιμένουν εναγωνίως να βρεθεί δότης για μεταμόσχευση. Η λίστα αναμονής συνεχώς μεγαλώνει, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα φέτος έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός δωρητών σώματος, η εξεύρεση οργάνων καθίσταται όλο και πιο δυσχερής, ενώ οι ανάγκες έχουν αυξηθεί και συνεχίζουν να αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του νεφρολογικού τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, που διευθύνει ο καθηγητής Μενέλαος Παπαδημητρίου, με την ευκαιρία του διήμερου συνεδρίου νεφρολογίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Οκτωβρίου 1997 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Καμία εξέλιξη στο πολιτικό σκηνικό δεν μπορεί να διαφοροποιήσει τη στρατιωτική άσκηση "Νικηφόρος" στην οποία θα συμμετάσχει και η Ελλάδα. Αυτό διαβεβαίωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, μιλώντας μετά την στρατιωτική παρέλαση για την 37η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου. Στο μεταξύ, το συνεχιζόμενο εποικισμό της Κύπρου και την καταστροφή των εκκλησιών στα κατεχόμενα, κατήγγειλε στους ξένους ανταποκριτές ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.Χρυσόστομος, σε συνέντευξη που παραχώρησε, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη. "Ποτέ στην ιστορία της Κύπρου δεν υπήρχε εδαφικός διαχωρισμός, όπως σήμερα", υπογράμμισε ο κ.Χρυσόστομος, ο οποίος εξεδήλωσε την αντίθεσή του στη λύση διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας, υποστηρίζοντας ότι είναι ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα. "Η Κύπρος είναι πολύ μικρή για να έχει δύο ομόσπονδες πολιτείες", τόνισε. Σχετικά με την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-300, ο κ.Χρυσόστομος, είπε ότι "αν επιδειχθεί ετοιμότητα για εξασφάλιση της ελευθερίας στην Κύπρο, τότε θα εκλείψει και ο λόγος για την αγορά τους".

Πρόοδο στις συνομιλίες για τα ανθρωπιστικά θέματα διαπίστωσε ο αναπληρωτής ειδικός αντιπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Γκουστάβ Φεϊσέλ σε αντίθεση με τη στασιμότητα που βρίσκεται ο διακοινοτικός διάλογος για θέματα ασφαλείας. Ο κ.Φεϊσέλ ο οποίος συναντήθηκε διαδοχικά με τον Ραούφ Ντενκτάς και τον Γλαύκο Κληρίδη, εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι, όπως είπε, "οι δύο πλευρές τηρούν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών για τους αγνοούμενους". Ήδη, οι αντιπρόσωποι των δυο πλευρών, Τ.Χριστόπουλος και Ρ.Τατάρ, έχουν προβεί σε ενέργειες για να διαπιστώσουν που υπάρχουν αγνοούμενοι και θα ανταλλάξουν τις σχετικές πληροφορίες τους στη συνάντησή τους τις επόμενες ημέρες. "Οταν γίνει η ανταλλαγή θα προχωρήσουν σε διευθετήσεις για επιστροφές των λειψάνων στις οικογένειες των θυμάτων", πρόσθεσε.

Η Τουρκία καταβάλλει προσπάθειες για να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα έναντι της Ελλάδας στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας. Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία του ΒΒC, οι Τούρκοι διπλωμάτες επικεντρώνουν την προσπάθειά τους να πείσουν τους υπουργούς των άλλων χωρών - μελών της συμμαχίας, για "το δίκαιο των τουρκικών θέσεων" στον καθορισμό των υποχρεώσεων της κάθε χώρας έναντι της συμμαχίας, αλλά κυρίως, στο πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Στην ανεπίσημη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στην οποία από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχει ο υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, οι υπουργοί άμυνας θα συζητήσουν και θα ανταλλάξουν απόψεις, σχετικά με την μελλοντική διεύρυνση του ΝΑΤΟ με την ένταξη σ΄ αυτό, των χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, καθώς και , του άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος ζήτημα, το σχετικό με τον τρόπο κατανομής των διοικητικών αρμοδιοτήτων στα διάφορα υποστρατηγεία της συμμαχίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Την ευγνωμοσύνη του προς την ελληνική κυβέρνηση, το υπουργείο Αμυνας και τον Ελληνα ομόλογό του, Ακη Τσοχατζόπουλο, για την δέσμευσή τους να υποστηρίξουν διεθνώς τη χώρα του, εξέφρασε ο υπουργός Αμυνας της Αλβανίας, Σαμπίτ Μπροκάι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Κόχα Γιον" με αφορμή την επίσκεψή του στην Ελλάδα. Ο κ.Μπροκάι υπογραμμίζει τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε ο κ.Τσοχατζόπουλος και την εξαιρετικά, όπως τη χαρακτηρίζει, φιλική συζήτηση που είχαν και αναφέρεται στα βασικά σημεία της επίσκεψής του, όπως η βράβευση του ελληνικού στρατιωτικού τμήματος που συμμετείχε στην πολυεθνική δύναμη "Alba" και την υπογραφή των σημαντικών συμφωνιών, που αφορούν στην παρουσία ελληνικής στρατιωτικής μονάδας στην Αλβανία και στη συνεργασία στον τομέα της στρατιωτικής βιομηχανίας.

Μετά από σχετική απόφαση της πολιτικής επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενεργοποιείται, στις 6 Νοεμβρίου, η διαδικασία ανταλλαγής απόψεων, για την είσοδο της Βοσνίας στον αναφερόμενο πανευρωπαϊκό οργανισμό, με πενταμελή βοσνιακή αντιπροσωπεία όλων των οντοτήτων της χώρας, ενώ έχει προσκληθεί και ο εκπρόσωπος Καρλος Βεστερντοπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω πρωτοβουλία εξελίσσεται κατά την περίοδο που η Γερμανία αναλαμβάνει, για ένα εξάμηνο, την προεδρία του Συμβουλίου, ενώ καθήκοντα αντιπροεδρίας θα ασκεί η Ελλάδα.

"Όλες οι ομάδες που βρίσκονται στους "32" του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, θα θέλουν να δουν τον ΠΑΟΚ, που απέκλεισε την Αρσεναλ. Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, υπάρχουν ομάδες που θα θέλαμε να έχουμε ως αντιπάλους, όμως με όποια και αν κληρωθούμε, δεν φοβόμαστε τίποτα". Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κώστας Ορφανός, στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζοντας ότι η πρόκριση του "Δικεφάλου" αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που γίνεται με στόχο την καθιέρωση της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη. "Είχα τονίσει μετά τον αγώνα με την Σπάρτακ Τρνάβα, ότι ο ΠΑΟΚ είναι ικανός για όλα", είπε ο κ. Ορφανός. "Πριν τον αγώνα με την Αρσεναλ, ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, λόγω της δυναμικότητας της αγγλικής ομάδας και της καυτής έδρας. Στο ποδόσφαιρό όμως όλα συμβαίνουν και πήραμε εμείς την πρόκριση", είπε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ.

Στις μάχες των ευρωπαϊκών κυπέλλων του μπάσκετ ρίχνονται σήμερα οι περισσότερες ελληνικές ομάδες. Στο κύπελλο Πρωταθλητριών, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί στις 6:30 μ.μ. στο Παλαί ντε Σπορ, την ισπανική Εστουντιάντες, με στόχο την τρίτη κατά σειρά νίκη στη διοργάνωση. Ηδη ο "Δικέφαλος" έχει δύο νίκες σε παιχνίδια εκτός έδρας και είναι φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο του. Δύο ώρες αργότερα, η ΑΕΚ του Γιάννη Ιωαννίδη θα αντιμετωπίσει στην Ιταλία την Τιμσίστεμ Μπολόνια, για την ίδια διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός, κλείνει αύριο την εβδομάδα του κυπέλλου Πρωταθλητριών, με τον αγώνα επί της γαλλικής Λιμόζ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Πρεμιέρα σήμερα για τις ελληνικές ομάδες και στο κύπελλο Κόρατς. Το πρώτο του παιχνίδι δίνει σήμερα στη Σλοβενία ο Άρης, ο οποίος θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τρόπαιο που κατέκτησε πέρυσι. Οι παίχτες του Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου, θα αντιμετωπίσουν στις 7:30 το βράδυ την Μάριμπορ. Στην ίδια διοργάνωση, το Περιστέρι θα αντιμετωπίσει στις 5 το απόγευμα την Ερτζελία από το Ισραήλ, έναν σχετικά εύκολο αντίπαλο, ο οποίος όμως δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί. Για το κύπελλο Κόρατς αγωνίζεται σήμερα και ο Σπόρτιγκ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στο κλειστό γήπεδο των Πατησίων την τουρκική Τούμποργκ, σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1771,04 μονάδες σημειώνοντας μικρή υποχώρηση της τάξης του 0,02%. Η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 28,6 δισεκατομμύρια δραχμές.

Τις πρωινές ώρες αύριο θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα, αύριο σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που κατά τόπους στα δυτικά και βόρεια θα είναι αυξημένες. Το πρωί η ορατότητα στα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 μέχρι 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 μέχρι 28 και στα νησιά από 17 μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αύριο προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 13 μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Wednesday, 1 October 1997 - 17:05:37 UTC