Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 97-10-31

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 21:11 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 31.10.1997

Την βεβαιότητα ότι η δραχμή θα κερδίσει τη μάχη με τους κερδοσκόπους, εξέφρασε, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Το Συμβούλιο ασχολήθηκε με την κατάργηση ή συγχώνευση υπηρεσιών του ευρύτερου κρατικού τομέα, ωστόσο εξετάστηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας και το μέτωπο της δραχμής, καθώς και η πορεία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή νομισματική ενοποίηση. Ο πρωθυπουργός απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σε όσους επιχειρούν κερδοσκοπικά παιχνίδια με το εθνικό νόμισμα. Χαρακτήρισε μεγάλο σεισμό την κρίση στο Χρηματιστήριο και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή υφίστανται οι επιδράσεις της κρίσης αυτής. Δεν απέκλεισε νέα επίθεση στη δραχμή και υπογράμμισε ότι απαραίτητο στοιχείο της πολιτικής της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας είναι η θωράκισή της. "Παροδική" χαρακτήρισε την κρίση του Χρηματιστηρίου, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου. "Θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση με την αποφασιστικότητα που αντιμετωπίσαμε και την κρίση του 1994 και με την ίδια επιτυχία", τόνισε ο κ. Παπαντωνίου.

Προσπάθειες να στηρίξουν τη δραχμή και να κρατήσουν υπό έλεγχο τις πιέσεις των κερδοσκόπων καταβάλλουν η κυβέρνηση, το οικονομικό επιτελείο και η Τράπεζα της Ελλάδος. Συγκεκριμένα η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε αύξηση των επιτοκίων της δραχμής, αλλά και των επιτοκίων των ετήσιων κρατικών τίτλων που εκδίδονται σήμερα. Επίσης η Τράπεζα εμποδίζει το δανεισμό δραχμών από ξένους επενδυτές, οι οποίοι επιδιώκουν να τις πουλήσουν αυξάνοντας την πίεση στο ελληνικό νόμισμα. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης Τιμών παρουσίασε σήμερα απώλειες της τάξης του 4,02%. Συγκεκριμένα έκλεισε στις 1488,53 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 37 δισεκατομμύρια δραχμές. Αστάθεια και αβεβαιότητα επικρατεί όμως και στις χρηματιστηριακές αγορές κυρίως της νοτιοανατολικής Ασίας.

Η κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών του δημοσίου και ο ρόλος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν τα δύο θέματα της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Σχετικά με το πρώτο ζήτημα, δεν έγινε γνωστό ποιοι οργανισμοί θα μπουν στη διαδικασία συγχώνευσης, πάντως κατέστη σαφές ότι ουσιαστικά το θέμα συνίσταται σε μεταφορά υπηρεσιών, χωρίς να θιγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, λόγω των μετατάξεών τους. Αναφορικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ρόλο που θα διαδραματίσει η χώρα μας σε αυτή, το Υπουργικό Συμβούλιο επανέλαβε ότι ως προς τη διεύρυνση της Κοινότητας η Ελλάδα εμμένει στη θέση της οι σχετικές διαπραγματεύσεις να γίνουν και για τις έντεκα υποψήφιες χώρες. Σε ότι αφορά πάντως στην Κύπρο είναι δεδομένο ότι η ενταξιακή της διαπραγμάτευση με την Κοινότητα θα αρχίσει στις 2 Απριλίου του 1998.

Η Διαβαλκανική Διάσκεψη της Κρήτης δεν είναι ελληνοτουρκικό γεγονός, υπογράμμισε σήμερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης. "Είναι μια συνάντηση των ηγετών των Βαλκανικών χωρών και έχει μεγάλη σημασία για το ρόλο που επιθυμεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην περιοχή αλλά και ευρύτερα για τη σταθερότητα, την ειρήνη και την συνεργασία που είναι απαραίτητες", τόνισε ο κ. Κρανιδιώτης. Εξάλλου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος επισήμανε ότι κατά τη συνάντηση Σημίτη - Γιλμάζ θα τεθούν οι πάγιες θέσεις της χώρας μας που έχουν ως κεντρικό άξονα το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών. Ωστόσο, επιφυλακτικότητα για τα αποτελέσματα της συνάντησης Σημίτη - Γιλμάζ εξέφρασαν στελέχη της κυβέρνησης. Ανησυχία προκαλεί η έξαρση στα ελληνοτουρκικά, τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σημείωσε πως πρέπει να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και να φτάσουν στο "πνεύμα" της Μαδρίτης, ενώ καταδίκασε τα επεισόδια σε βάρος ελλήνων και τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα η κ. Μπακογιάννη είπε ότι δεν ελπίζει ιδιαίτερα στη συνάντηση Σημίτη-Γιλμάζ στην Κρήτη και ευχήθηκε να μην μετατραπεί η Διαβαλκανική Διάσκεψη Κορυφής σε συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά. Η αποτυχία της συνάντησης Σημίτη-Γιλμάζ στην Κρήτη ήταν ο στόχος των χτεσινών επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Γραμματεία Αθήνας του Βραβείου "Ιπεκτσί". Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζονται "αθλιότατα" τα επεισόδια και τίθεται το ερώτημα πως ο λαός της Θεσσαλονίκης επιτρέπει τέτοιες εκδηλώσεις, όταν η πόλη είναι και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Το μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων παρέλαβε σήμερα ο υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής. Ο υπουργός, σε δηλώσεις του, υπενθύμισε προηγούμενη δέσμευση του πρωθυπουργού, ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει θετικά το ζήτημα της μείωσης της τιμής του πετρελαίου με τη σύνταξη του μητρώου αγροτών. Το μητρώο αγροτών ανοίγει το δρόμο και για άλλες παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στην μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής. Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής επικράτησε κάποια στιγμή ένταση, όταν η συνδικαλιστική παράταξη των αγροτών που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, ζήτησε να σταματήσουν οι διώξεις των αγροτών και οι δίκες που εκκρεμούν.

Τα μέτρα που ισχύουν από το 1994 για την αποκατάσταση των ζημιών από πλημμύρες σε διάφορες περιοχές θα εφαρμοστούν και στις συνοικίες της Πάτρας που επλήγησαν από την πρόσφατη πλημμύρα. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αχιλλέα Κανταρτζή. Συγκεκριμένα στους πληγέντες, τα σπίτια των οποίων υπέστησαν ζημιές, πέραν από τις ενισχύσεις που δόθηκαν άμεσα, θα καταβληθεί το επίδομα των διακοσίων χιλιάδων, ενώ, ανάλογα με τις καταστροφές είναι δυνατόν να τους χορηγηθεί οικονομική ενίσχυση μέχρι δύο εκατομμυρίων δραχμών. Για ζημιές σε καταστήματα, βιοτεχνίες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις θα καταβληθεί το 30% των βεβαιωμένων ζημιών και για το υπόλοιπο 70% ο κάθε δικαιούχος μπορεί να λάβει δάνειο με 40% επιδοτούμενο επιτόκιο. Η κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική της με ευθύνη, συνέπεια και ευαισθησία, είπε ο κ. Λαλιώτης και επέρριψε ευθύνες για τις ζημιές από τις πλημμύρες στους κατοίκους που στένεψαν την κοίτη του ποταμού "Διακονιάρη", αλλά και στα διοικητικά δικαστήρια που δεν επέτρεψαν στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για το θέμα.

Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής με αντικείμενο τις γενικότερες ευρωπαϊκές εξελίξεις, ενόψει της επικύρωσης από τα κοινοβούλια των χωρών μελών της Κοινότητας της απόφασης του Άμστερνταμ για την αναθεώρηση της συνθήκης του Μάαστριχτ. Στη σημερινή συνεδρίαση μετείχαν Έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές. Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο του γενικότερου προβληματισμού, στις 7 Νοεμβρίου εκπρόσωποι έντεκα μαζικών φορέων θα εκθέσουν τις απόψεις τους στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για τα ζητήματα της απασχόλησης. Εξάλλου, την Τρίτη θα συζητηθεί στην Επιτροπή Θεσμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση των ευρωβουλευτών Δημήτρη Τσάτσου και Μέντεζ Ντεβίγκο για τη θέση του Κοινοβουλίου.

Νέα τροπή παίρνει το θέμα των εβραϊκών καταθέσεων που δεσμεύτηκαν στις ελβετικές τράπεζες, με την δημοσίευση κατάλογου 17.000 ονομάτων Εβραίων ή αντιπροσώπων τους, οι οποίοι είχαν λογαριασμούς στις ελβετικές τράπεζες. Τον κατάλογο αυτό δημοσίευσε προχτές η Swiss Bank Association και όπως επισήμανε ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Εβραϊκών Κοινοτήτων, Michael May, το ζήτημα των εβραϊκών καταθέσεων θα είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν την Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου που αρχίζει αύριο στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με υπολογισμούς του American Jewish Congress το συνολικό ποσό των εβραϊκών λογαριασμών που δεσμεύτηκαν στις ελβετικές τράπεζες είναι μεταξύ 3 και 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εκτίμηση ότι η Τουρκία κλείνει από μόνη της το δρόμο της προς την Ευρώπη, όχι μόνο επειδή δεν πληροί τα οικονομικά και πολιτικά κριτήρια αλλά εξαιτίας της συνεχιζόμενης καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κουρδικού, διατυπώνεται στο κύριο σχόλιο της γερμανικής εφημερίδας "Die Welt". Αναφερόμενος στις προϋποθέσεις ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες διατυπώθηκαν στη σύνοδο κορυφής στην Κοπεγχάγη, ο αρθρογράφος γράφει χαρακτηριστικά: "Πιο κραυγαλέα από ότι στην περίπτωση της Τουρκίας δεν μπορεί να είναι η διάσταση μεταξύ της επιθυμίας της για ένταξη από τη μια και της ικανοποίησης των προϋποθέσεων από την άλλη". Υιοθετώντας δε ρητά τις σχετικές διαπιστώσεις της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρίνει ότι η Τουρκία δεν ικανοποιεί ούτε τα πολιτικά αλλά ούτε και τα οικονομικά κριτήρια. Ωστόσο, υπογραμμίζει οι ΗΠΑ επιμένουν στην ένταξη του νατοϊκού συμμάχου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρώντας μάλιστα "ως προκάλυμμα την επίκληση του επιχειρήματος περί καταπατήσεως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Ο ρόλος των ανδρών στην προαγωγή της ισότητας των δύο φύλων και η ισότητα ως προϋπόθεση της δημοκρατίας, είναι τα κυρίαρχα θέματα που θα απασχολήσουν την "4η ευρωπαϊκή υπουργική διάσκεψη για την ισότητα των δυο φύλων", του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, στις 13-14 Νοεμβρίου 1997. Εκ μέρους της Ελλάδας στη διάσκεψη θα συμμετάσχει η Μαρία-Νίκη Κουτσιλέου, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, που αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, οι γυναίκες έχουν ακόμη και σήμερα ελάχιστη συμμετοχή στην πολιτική και δημόσια ζωή, ενώ δεν υπάρχει γυναίκα Πρόεδρος ή πρωθυπουργός σε καμία από τις 40 χώρες-μέλη του Συμβουλίου. Και στις περισσότερες χώρες, σημειώνεται στην ανακοίνωση, λιγότερες από 20% κοινοβουλευτικών είναι γυναίκες και ελάχιστες είναι υπουργοί, σε αντίθεση με το παρελθόν που υπήρχαν περισσότερες, όταν έγινε η πρώτη σύνοδος στη Βιέννη το 1993.

Στην Ατλάντα της Τζόρτζια βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προερχόμενος από την τριήμερη επίσκεψή του στη Βοστόνη. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, μετά τη επιτυχημένη και ουσιαστική παρουσία του, από τις 19 Οκτωβρίου, στην Ουάσιγκτον , τη Νέα Υόρκη και τη πρωτεύουσα της Μασαχουσέτης, έφθασε στο αεροδρόμιο της Ατλάντα χθες το απόγευμα (ώρα Αμερικής), όπου τον υποδέχθηκαν ο επίσκοπος Μελόης Αλέξιος, κληρικοί και πλήθος πιστών. Σήμερα Παρασκευή το πρόγραμμα του Πατριάρχη περιλαμβάνει πρόγευμα με τη Φιλόπτωχο της Ατλάντας, επίσκεψη στο μουσείο του Μάρτιν Λούθερ Κιγκ, επίσημη απονομή Διπλώματος, από τον πρόεδρο του πανεπιστημίου "Emony", προσευχή στο πάρκο "Centennial Olympic", καθώς και δεξίωση από την Επισκοπή Ατλάντας. Αύριο Σάββατο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα μεταβεί στο Σικάγο, όπου θα τον υποδεχθεί ο επίσκοπος Ιάκωβος, κληρικοί και διπλωμάτες, ενώ θα ακολουθήσει Μέγας Εσπερινός στον καθεδρικό ναό της Αναλήψεως και συνάντηση με τη νεολαία.

Συνεχίζεται στην Ιρλανδία η καταμέτρηση των ψήφων μετά τις χθεσινές προεδρικές εκλογές. Πάντως, οι δημοσκοπήσεις στα εκλογικά τμήματα φέρουν την καθηγήτρια νομικής Μαίρη Μακκάλις, να προηγείται με ποσοστό 46% των ψήφων.

Μονόδρομο αποτελεί η άμεση ανάγκη άρσης του αδιεξόδου στις συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από τις συναντήσεις που είχε στο Ισραήλ τριμελής αντιπροσωπεία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, στην οποία μετείχε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ρουμπάτης. Η αντιπροσωπεία, στα πλαίσια της τριήμερης επίσκεψης στην Ιερουσαλήμ, τη Γάζα, τη Ραμάλα της δυτικής όχθης και το Τελ Αβίβ, συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ, τον υπουργό Εξωτερικών Νταβίντ Λαβί και άλλους ανώτατους Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους αξιωματούχους. Σήμερα, ο κ.Ρουμπάτης βρίσκεται στο Όσλο της Νορβηγίας, προκειμένου να εκπροσωπήσει το ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση της επιτροπής για τη Μέση ανατολή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει, στην αλβανική πρωτεύουσα υπάρχει πληθώρα παράνομων εργαστηρίων τα οποία επεξεργάζονται ναρκωτικές ουσίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Κόχα Γιον", ο Αντρεατίκ Αγκο, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών, προειδοποίησε για "τον κίνδυνο μετατροπής της αλβανικής πρωτεύουσας σε κέντρο επεξεργασίας ναρκωτικών oυσιών". Ο ίδιος αποκάλυψε ότι "το υπουργείο Εσωτερικών διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι πολλά χημικά εργαστήρια στα Τίρανα επεξεργάζονται ναρκωτικές ουσίες".

Ο πρόεδρος Γιέλτσιν εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις συνομιλίες που είχε με τον γάλλο πρωθυπουργό Λιονέλ Ζοσπέν και ιδιαίτερα με το γεγονός ότι το Κρεμλίνο, βρέθηκε στην κορυφή της ατζέντας των διπλωματικών εξορμήσεων του Ζοσπέν, από την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων του. Το συνολικό πλαίσιο της επίσκεψης του γάλλου πρωθυπουργού, κινήθηκε προς την κατεύθυνση ενίσχυσης των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, σε μια περίοδο που συγκροτείται κοινό μέτωπο Ρωσίας-Γαλλίας για τη συμμετοχή τους στο ενεργειακό σκηνικό της Κασπίας και ιδιαίτερα στο κεφάλαιο της συνεργασίας με το Ιράν.

Στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, θα βρεθεί και πάλι το βράδυ της Δευτέρας η Ελλάδα. Στο Μέγαρο Μουσικής, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Μουντομπάσκετ '98, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 29 Ιουνίου έως 9 Αυγούστου. Την κλήρωση θα κάνει ο γενικός γραμματέας της ΦΙΜΠΑ Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, ο οποίος θα φτάσει σήμερα στη χώρα μας. Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι των χωρών που θα μετέχουν στη διοργάνωση και μεγάλα ονόματα του αθλήματος. Τις Ηνωμένες Πολιτείες θα εκπροσωπήσουν οι Μπίλ Ράσελ και Ουόρεν Μπράουν, τη Λιθουανία ο παίχτης του Ολυμπιακού Αρτούρας Καρνισόβας, την Ιταλία ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής Μπόγνταν Τάνιεβιτς, την Ισπανία ο Μανουέλ Σάινθ και τη Γιουγκοσλαβία ο Ζόραν Ράντοβιτς.

Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο, η 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ. Από τα παιχνίδια ξεχωρίζει η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο, το απόγευμα του Σαββάτου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης. Ο Άρης, μετά τις επιτυχίες κόντρα στους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Περιστέρι, θα αντιμετωπίσει αύριο στις 6:40 το απόγευμα, εκτός έδρας τον Σπόρτιγκ, ο οποίος δεν έχει γνωρίσει μέχρι στιγμής τη χαρά της νίκης. Ο Παναθηναϊκός, χωρίς τον Νίκο Οικονόμου που είναι τραυματίας θα αντιμετωπίσει τη Λάρισα, ενώ ο Ολυμπιακός τον Παπάγου. Την Κυριακή στις 6:40 το απόγευμα, ο Ηρακλής θα υποδεχτεί στο Ιβανώφειο την ΑΕΚ, στο τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής. Όλοι οι υπόλοιποι αγώνες θα ξεκινήσουν αύριο στις 5 το απόγευμα.

Με τρία κρίσιμα παιχνίδια, ανοίγει αύριο η αυλαία της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στις 5 το απόγευμα στο γήπεδο της Τούμπας τον συμπολίτη Ηρακλή. Ο ΟΦΗ, τυπικά γηπεδούχος, θα αντιμετωπίσει στο στάδιο Καραϊσκάκη στις 7 το βράδυ τον Παναθηναϊκό. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, θα αντιμετωπίσει στο στάδιο Καραϊσκάκη την Καλαμάτα, αύριο στις 3 το μεσημέρι. Την Κυριακή, η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ιωνικός θα αντιμετωπίσει στη Ξάνθη την τοπική ομάδα. Όλοι οι υπόλοιποι αγώνες που θα διεξαχθούν την Κυριακή θα αρχίσουν στις 3 το μεσημέρι εκτός από το παιχνίδι Πανιώνιος - Αθηναϊκός που θα αρχίσει στις 6.

Θυελλώδεις άνεμοι θα επικρατήσουν αύριο στα πελάγη, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα, αύριο στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Στη νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 μέχρι 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 μέχρι 18 και στα νησιά από 11 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αύριο προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 3 μέχρι 12 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Friday, 31 October 1997 - 19:05:37 UTC