Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 97-11-17

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 19:06 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17.11.1997

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα έξω από το χώρο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Λόγω μιας μικρής φωτιάς στον ευρύτερο χώρο, έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα, ενώ ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε εναντίον των οχημάτων με πέτρες, ξύλα και γκαζάκια. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προσπάθησαν να αποτρέψουν τα επεισόδια, τα οποία όμως στη συνέχεια πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις. Ακολούθησε επέμβαση των ΜΑΤ με δακρυγόνα προς τους περίπου εκατό μασκοφόρους που λεηλατούσαν τα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία αργότερα αποχώρησαν από το χώρο των επεισοδίων. Στη συνέχεια, κουκουλοφόροι κατάφεραν να μπουν στο χώρο του Πολυτεχνείου, ενώ η Σύγκλητος άρχισε να καταβάλλει προσπάθειες για να απομακρύνει από το Ίδρυμα όσα άτομα δεν μετέχουν στην περιφρούρηση. Τελικά οι εκατό νεαροί που ήταν μέσα στο χώρο του ιδρύματος αποχώρησαν καθώς τους έσπρωξαν έξω οι ομάδες περιφρούρησης του Πολυτεχνείου. Οι νεαροί αυτοί ακολούθησαν την πορεία, παρακολουθούμενοι από ισχυρές ομάδες των ΜΑΤ.

Το πρωί στη Θεσσαλονίκη έγιναν καταθέσεις στεφάνων από τις πρυτανικές αρχές, τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, τον Νομάρχη, τον Δήμαρχο, εκπροσώπους νεολαιών και φορείς της πόλης, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια πορεία μπροστά από το Αμερικανικό Προξενείο με κατάληξη την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Στο χώρο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα κατέθεσαν το πρωί στεφάνια αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ο υπουργός Υγείας, Κώστας Γείτονας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ημέρα προσδοκιών για την εθνική μας προοπτική χαρακτήρισε τη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας. Ο Υπουργός Τύπου τόνισε ότι ιδιαιτέρως για τη νέα γενιά, που σε δύσκολες στιγμές έχει πρωτοπορήσει, η πρόκληση είναι μεγαλύτερη καθώς πρέπει να υπερβεί φαινόμενα αδράνειας και αναχωρητισμού και να αποτελέσει και πάλι τη δύναμη κρούσης για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι το Πολυτεχνείο δείχνει και αποδεικνύει πως όταν οι νέοι συμμετέχουν στα κοινά και δείχνουν αποφασιστικότητα και αγωνιστικότητα τότε πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Ημέρα δημοκρατίας χαρακτήρισε τη σημερινή ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος. Μηνύματα με αφορμή τη σημερινή επέτειο απηύθυναν όλα τα πολιτικά κόμματα. "Η επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί αφετηρία για εθνική ανεξαρτησία, ανάπτυξη, ευρωπαϊκή σύγκλιση, διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής δικαιοσύνης", επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζει ότι αποδεικνύεται ότι η συμμετοχή των νέων είναι επιβεβλημένη για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Το ΚΚΕ σημειώνει ότι σηματοδοτείται σήμερα η αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού για μια Ελλάδα χωρίς αμερικανονατοϊκές βάσεις και πυρηνικά όπλα. "Αναντικατάστατες αξίες αναδεικνύονται η αμφισβήτηση των κατεστημένων και η αντίσταση στον αυταρχισμό", επισημαίνει ο Συνασπισμός, ενώ αναγκαία χαρακτηρίζει το ΔΗΚΚΙ την αντίσταση στην πολιτική της εθνικής υποτέλειας και της ολοκληρωτικής ασυδοσίας των δυνάμεων της αγοράς. Ισχυρό μήνυμα του Πολυτεχνείου θεωρεί η Πολιτική Άνοιξη, την ευθύγραμμη υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων και την κατάκτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Εξήντα ένας νεκροί και ογδόντα πέντε τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός επίθεσης φανατικών ισλαμιστών κατά τουριστών, στην κοιλάδα των βασιλέων, στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, τα οποία, ωστόσο δίνουν συγκεχυμένες πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, έντεκα φανατικοί ισλαμιστές κατέλαβαν τουριστικό λεωφορείο και πήγαν στην κοιλάδα των βασιλέων όπου άνοιξαν πυρ εναντίον των ξένων τουριστών. Σκοτώθηκαν στην πλειοψηφία τους Ιάπωνες και Ελβετοί και έξι από τους δράστες. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. Η ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο γνωστοποίησε ότι μεταξύ των θυμάτων δεν συγκαταλέγονται Έλληνες. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 1100 άτομα, στην Αίγυπτο, σε ανάλογες επιθέσεις φανατικών ισλαμιστών που επιδιώκουν την ανατροπή της κυβέρνησης Μουμπάρακ, προσπαθώντας να πλήξουν τον τουρισμό που αποτελεί βασική πηγή εσόδων για την Αίγυπτο. Πέρσι τον Απρίλιο, 18 Έλληνες τουρίστες έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ενόπλων έξω από το ξενοδοχείο "Europa" στο Κάιρο.

Με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, συναντήθηκε το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της Βουλγαρικής κυβέρνησης Ευγκένι Μπακαρτζίεφ με αντικείμενο την προώθηση της ελληνοβουλγαρικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς και ειδικότερα την επίσπευση της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Μπακαρτζίεφ ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, σε συνέντευξή του σε αθηναϊκό ραδιοφωνικό σταθμό, γνωστοποίησε ότι η ρωσική εταιρεία "Γκατσπρομ" που ανέλαβε τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου προς τη χώρα μας μέσω Βουλγαρίας, δεν έχει εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις απέναντι στο ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με τον Βούλγαρο αντιπρόεδρο, η εταιρεία χρησιμοποιεί για τη μεταφορά του αερίου μέχρι τα ελληνικά σύνορα το βουλγαρικό δίκτυο και δεν έχει κατασκευάσει, όπως έχει υποχρέωση, δύο αγωγούς προς την ελληνοβουλγαρική μεθόριο. Ο κ. Μπακαρτζίεφ κατά το τριήμερο, θα έχει επίσημες επαφές με την υπουργό Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου και τον υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ, Κώστα Λαλιώτη.

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στον Νέο Κόσμο Αττικής πραγματοποίησε το πρωί ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με ασθενείς και γιατρούς και ενημερώθηκε από τη διεύθυνση του υποκαταστήματος, στην οποία επισήμανε ότι, συζητώντας με πολίτες, διαπίστωσε ότι έχουν την αίσθηση πως δεν τους αποδίδεται η δέουσα προσοχή και ότι αντιμετωπίζουν μεγάλη γραφειοκρατία. Όπως δήλωσε, το μεσημέρι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, ο πρωθυπουργός σε γενικές γραμμές, διαπίστωσε ότι η λειτουργία είναι ικανοποιητική. Επισήμανε βεβαίως δυσχέρειες που υπάρχουν στην διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων, καθώς και φαινόμενα γραφειοκρατίας που πρέπει να εκλείψουν. Υπογράμμισε ακόμη τη συνέπεια που πρέπει να επιδεικνύεται στην τήρηση των ωραρίων των ραντεβού που έχουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ με τους γιατρούς του ιδρύματος.

Τα βασικά στοιχεία του νέου προϋπολογισμού αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε υπό τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστα Καραμανλή. Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 1998 ως σκληρό, αντιαναπτυξιακό και αντικοινωνικό και πρόσθεσε ότι ανοίγει την ψαλίδα των εισοδημάτων μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων. Ο νέος προϋπολογισμός επιβεβαιώνει την πλαστότητα των στοιχείων που η κυβέρνηση παρουσιάζει για την οικονομία, είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Για την ελληνική εμπειρία σε ζητήματα αντιμετώπισης των προβλημάτων της δημόσιας διοίκησης μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος, απευθυνόμενος στους ομολόγους του και ανώτερους αξιωματούχους από 22 χώρες που συμμετέχουν στη διάσκεψη του ΟΗΕ για τη δημόσια διοίκηση που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Ο επαγγελματισμός και οι ηθικές προδιαγραφές της δημοσιουπαλληλίας είναι ένα επίκαιρο θέμα αλλά και ζήτημα κρίσιμης σημασίας τόσο για τη δημοκρατία, όσο και για την ευόδωση κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας, τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός. Στο πλαίσιο των εργασιών της διάσκεψης θα αποφασιστεί η δημιουργία παγκόσμιου δικτύου πληροφόρησης για τη δημόσια διοίκηση με κεντρικό κόμβο στην έδρα του ΟΗΕ, τη Νέα Υόρκη, και περιφερειακούς στις άλλες ηπείρους. Τη δημιουργία μόνιμης βάσης αυτού του πρόγραμματος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, προτείνει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε μήνυμα του δημοσιεύεται στη σελίδα του ΟΗΕ στο Ιnternet με αφορμή τη διάσκεψη. Ο σκοπός του περιφερειακού κόμβου που προτείνεται να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη θα είναι η προώθηση και διευκόλυνση της ανταλλαγής πληροφοριών και της τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών του ΟΗΕ που βρίσκονται στη περιοχή. Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Αλέξανδρος Μπαλτάς, στη ομιλία του υπογράμμισε ότι η επιτυχία της ελληνικής προσπάθειας για την ανασυγκρότηση των γειτονικών βαλκανικών χωρών καθώς και των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι το 15% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών και η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών επενδύσεων πραγματοποιούνται στα κράτη αυτά.

Ισχύει από σήμερα ο νέος νόμος για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και θέτει τέλος στην μακρόχρονη αναμονή για την είσπραξη αποζημιώσεων. Οι ασφαλιστικές εταιρείες υποχρεώνονται πλέον να αποζημιώνουν τους δικαιούχους εντός 30 ημερών από τη στιγμή που θα βεβαιωθεί η ζημιά. Επίσης το υπουργείο Ανάπτυξης προειδοποιεί με κλείσιμο των ασφαλιστικών εταιρειών που δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς τους ασφαλισμένους.

Αρχές από τις οποίες αναμένεται να πηγάσουν, εντός του 1998, συγκεκριμένες δράσεις για την ελεγχόμενη ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας στην Ευρώπη, θα διαμορφώσει η υπουργική διάσκεψη για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 11 και 12 Δεκεμβρίου. Αυτό συνάγεται από τα σχέδια αποφάσεων για τις νέες τεχνολογίες επικοινωνίας που ολοκληρώθηκαν στο Στρασβούργο αυτές τις ημέρες, μετά από τριετή προετοιμασία. Στόχος των αρχών που ορίζονται από τα σχέδια, είναι η ανάπτυξη ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής, η οποία θα εξασφαλίζει τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολυ-πολιτισμικότητας και της ελευθερίας της έκφρασης και της πληροφόρησης. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της επιτροπής για τα ΜΜΕ του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μπερντ Μόβες, οι αρμόδιοι υπουργοί των 40 ευρωπαϊκών κρατών που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση, θα κληθούν να αποφασίσουν τους τρόπους με τους οποίους θα εξασφαλιστεί η πρόσβαση του συνόλου των πολιτών στις νέες τεχνολογίες, σε προσιτή τιμή και μέσω δημόσιων τοπικών εγκαταστάσεων.

Το αρχηγείο της αμερικανικής ακτοφυλακής του Ατλαντικού στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, θα επισκεφτεί αύριο ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Σταύρος Σουμάκης, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Σουμάκης, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Ηνωμένες Πολιτείες θα έχει επαφές με Έλληνες, Αμερικανούς και ομογενείς εκπροσώπους της ναυτιλιακής κοινότητας. Ο υπουργός θα συναντηθεί επίσης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Σπυρίδωνα, ενώ θα χαιρετίσει την εκδήλωση του ελληνορθόδοξου καθεδρικού της Αγίας Τριάδας και θα έχει συναντήσεις με παράγοντες της ελληνο - αμερικανικής κοινότητας.

Κέντρο περιβάλλοντος αναμένεται να αποκτήσει σύντομα η Κοζάνη, αφού το νομαρχιακό συμβούλιο ενέκρινε χτες σχετική εισήγηση, με την οποία προτείνεται η δημιουργία αμιγούς νομαρχιακής επιχείρησης με αυτή την επωνυμία, που θα λειτουργεί ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Στο μεταξύ, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του νομού Πέλλας, με τη δρομολόγηση του έργου κατασκευής της νότιας παράκαμψης της Έδεσσας, ύστερα από την έγκριση της οριστικής μελέτης οδοποιίας και των προκαταρτικών μελετών των τεχνικών έργων, με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρόβλημα της ανεργίας είναι το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης των υπουργών εθνικής οικονομίας και απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες. Στόχος της σημερινής συνεδρίασης είναι να υπάρξει συμφωνία αρχικά σε ένα κείμενο που θα προτείνει τρόπους μείωσης της ανεργίας. Τη χώρα μας εκπροσωπούν στη συνεδρίαση οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου και Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Στο μεταξύ, οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συνέλθουν την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Λουξεμβούργο, με θέμα την καταπολέμηση της ανεργίας.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Ετζεβίτ, επανέλαβε από τα κατεχόμενα, ότι "πρωταρχικός στόχος της Τουρκίας είναι η αναγνώριση του ψευδοκράτους". Ο Ετζεβίτ υποστήριξε , ότι "το κυπριακό είναι ένα πρόβλημα που λύθηκε το 1974" και πρόσθεσε " αν η Ελλάδα και οι άλλες δυτικές χώρες θέλουν να το επιλύσουν θα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα ύπαρξης της ΤΔΒΚ". Κάλεσε μάλιστα, την Ευρωπαϊκή Ένωση να δεχθεί, ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη.

Το γενικό συμβούλιο του Δημοκρατικού Συνδέσμου Κοσσυφοπεδίου, του οποίου ηγείται ο Ιμπραήμ Ρουγκόβα, απέρριψε πρόσφατη πρόταση του Αλβανού πρωθυπουργού, Φατός Νάνο για την καθιέρωση "μόνιμης στρογγυλής τράπεζας", μεταξύ Πρίστινας-Τιράνων, με στόχο το συντονισμό των προσπαθειών και της στρατηγικής για την επίλυση του ζητήματος του Κοσσυφοπεδίου. Στη στρογγυλή τράπεζα, η οποία θα λειτουργούσε εν είδει μόνιμης ομάδας επαφής, θα συμμετείχαν οι ηγέτες των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα και Μπουγιάρ Μπουκόσι, ενώ από πλευράς Τιράνων ο πρόεδρος Ρετζέπ Μεϊντάνι και ο Φατός Νάνο.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη σχεδιάζει να εγκαταστήσει διεθνείς δυνάμεις υποστηριζόμενες από τοπικές, σε όλη την Κροατία, όταν οι ειρηνευτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών αναχωρήσουν, δήλωσε ο Τιμ Γκούλτιμαν ο επικεφαλής της αποστολής για τον ΟΑΣΕ, στην Κροατία. Το ένα τρίτο αυτών των δυνάμεων θα εγκατασταθούν στην ανατολική Σλαβονία, περιοχή η οποία ακόμη βρίσκεται κάτω από τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών και θα κατευθύνει τη διαδικασία ανταλλαγής προσφύγων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της συνθήκης ειρήνευσης του Ντέιτον.

Δεκατετράχρονο αγόρι σκότωσε τους γονείς του και τη γιαγιά του, επειδή του απαγόρευσαν να πάει στο παγοδρόμιο της περιοχής του, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι εισαγγελείς στη Σουμπότιτσα στη βόρεια Σερβία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ. Το δεκατετράχρονο αγόρι αφού πήρε το πιστόλι που ανήκε στον 50χρονο πατέρα του Λαντισλάβ Στανγκλ, τον πυροβόλησε στο κεφάλι και μετά έκανε το ίδιο στη μητέρα του Ελεονόρα 46 ετών και στη γιαγιά του Ίρμα, 70 ετών. Κατόπιν πήρε το αυτοκίνητο της οικογένειας του και πήγε για παγοδρομίες. Ένας φίλος της οικογένειας βρήκε τα πτώματα αργότερα καθώς και το αγόρι το οποίο ήταν κλεισμένο στο δωμάτιο του.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπει για τις επόμενες μέρες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα, αύριο σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Χιόνια ενδέχεται να πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από έναν μέχρι 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 μέχρι 17 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο καιρός θα είναι νεφελώδης με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 4 μέχρι 10 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Monday, 17 November 1997 - 17:05:18 UTC