Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 97-12-11

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 19:32 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11.12.1997

Συστάσεις στην Άγκυρα να δείξει σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, να συμβάλλει στην επίλυση του Κυπριακού και να βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της αναμένεται να απευθύνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αρχίζει αύριο στο Λουξεμβούργο, όπου έφτασε το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Δημοσιεύματα εφημερίδων του ευρωπαϊκού Τύπου επισημαίνουν ότι δεν θα υπάρξει διαφορετική μεταχείριση για την είσοδο της Τουρκίας στην Κοινότητα. Στο μεταξύ, η Τουρκική εφημερίδα "Γενί Γιουζγίλ" σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρει ότι έχει στη διάθεσή της την τελική συμβιβαστική λύση για την Τουρκία, που διαφοροποιείται σημαντικά από τα αιτήματα της Άγκυρας. Η ίδια εφημερίδα παραθέτει μάλιστα δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Ζακ Σιράκ, ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάνει λόγο για μεγάλο σφάλμα στη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία, η οποία απομακρύνεται από την Κοινότητα.

Την υποχρέωση της Άγκυρας να αποδεχτεί τη δικαιοδοσία του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης και την προοπτική ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και να δώσει δείγματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης, μιλώντας στη διημερίδα που διοργάνωσε ο Συνασπισμός για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού. Ο κ. Κρανιδιώτης τόνισε ότι ένα πρώτο βήμα για την επίλυση του Κυπριακού θα είναι ο σταδιακός αφοπλισμός, με στόχο την πλήρη αποστρατικοποίηση του νησιού. Στο μεταξύ, ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Γενικός Γραμματέας Τύπου, Νίκος Αθανασάκης δήλωσε σήμερα ότι οι παραβάσεις του FIR Αθηνών από τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη συνιστούν πρόκληση, δεν συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση της έντασης και δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας. Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα άσκησε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Εβερτ σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι. Ο κ. Έβερτ προειδοποίησε ότι η πολιτική βήμα προς βήμα μπορεί να οδηγήσει σε επεισόδιο μέσου επιπέδου. "Η κυβέρνηση είναι δέσμια της πολιτικής που ξεκίνησε, της πολιτικής βήμα προς βήμα, μιας πολιτικής ολισθηρής, η οποία δεν ξέρει ποιο θα είναι το τέλος αυτής της πορείας", είπε ο κ. Εβερτ.

Την κατάρτιση ενός "Πρωτοκόλλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στην Κοινωνία των Πληροφοριών", στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων των Ανθρώπων, πρότεινε ο υπουργός Τύπου, Δημήτρης Ρέππας, στην ομιλία του στην 5η Ευρωπαϊκή Υπουργική Διάσκεψη για την πολιτική στα ΜΜΕ που άρχισε το πρωί στο ξενοδοχείο "Μακεδονία - Παλλάς", με τη συμμετοχή υπουργών από 40 χώρες - μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, στο μήνυμα του τόνισε ότι έχουμε περάσει σε πρακτικές εφαρμογές που συνεχώς βελτιώνονται, μεταλλάζουν την καθημερινότητα του βίου μας και συγχρόνως ανοίγουν νέους ορίζοντες στη λειτουργία, αλλά και τη φιλοσοφία της επικοινωνίας. Στο μήνυμα του προς τη Διάσκεψη, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επισημαίνει ότι η Κοινωνία των πληροφοριών συνιστά μια πραγματική πρόκληση για μια υπεύθυνη καταγραφή και συνειδητοποίηση των αγαθών που διακυβεύονται με την ανάπτυξη νέων μορφών χρήσης, επεξεργασίας και μετάδοσης των πληροφοριών. Την ανάγκη, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο της κοινωνίας των πληροφοριών, να βρεθεί στο επίκεντρο των μελλοντικών προσπαθειών του 40μελούς Συμβουλίου της Ευρώπης υπογράμμισε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Συμβουλίου, Χανς Κρίστιαν Κρίγκερ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Η διατήρηση ισορροπίας μεταξύ του δικαιώματος πληροφόρησης και της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, αποτελεί έναν από τους κυρίαρχους στόχους που έχει θέσει η Επιτροπή υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τις νέες τεχνολογίες, τόνισε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Θάλεια Πετρίδη. Έμφαση στο θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων των ανηλίκων, ύστερα από τα κρούσματα παιδεραστίας μέσω Internet, δίνουν στις εισηγήσεις τους οι αντιπροσωπείες της Ιταλίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και του Καναδά. Οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να εξασφαλιστεί η σωστή χρήση των νέων τεχνολογιών πληροφόρησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Κρίγκερ.

Έκκληση για έκφραση συμπαράστασης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, στη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο με θέμα "Εκκλησία και Κράτος" που άρχισε στη Μονή Βλατάδων και οργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Πατριαρχείο. Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το οικουμενικό πατριαρχείο κατά την εκπλήρωση της αποστολής του και ιδιαίτερα στις απειλές που δέχεται, όπως και τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του. Έθεσε θέμα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και υπογράμμισε ότι η διαχρονική ορθοδοξία είναι θεμελιώδες στοιχείο του πολιτισμού μας. Ως προς τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους τόνισε την ανάγκη του αμοιβαίου σεβασμού και της αρμονικής συμβίωσης. Μήνυμα στο συνέδριο έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος σημειώνει το στοιχείο της καθολικότητας της εκκλησίας και την ανάγκη διαχωρισμού των εξουσιών κράτους και εκκλησίας. Όσες συγκρούσεις υπήρξαν μεταξύ τους, έγιναν είτε γιατί οι ηγέτες του κράτους επιχείρησαν να ασκήσουν αρμοδιότητες της εκκλησίας, είτε γιατί ηγέτες της εκκλησίας θέλησαν να ασκήσουν αρμοδιότητες του κράτους.

Την τρομοκρατική επίθεση στο γραφείο της υπουργού Ανάπτυξης, Βάσως Παπανδρέου, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση "Μαχόμενος Αντάρτικος Σχηματισμός", καταδίκασε έντονα ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Γενικός Γραμματέας Τύπου, Νίκος Αθανασάκης. Ο κ. Αθανασάκης χαρακτήρισε άνανδρη και εγκληματική την ενέργεια αυτή που, όπως είπε, διακρίνεται από δολοφονική και κοινωνική αναισθησία. "Η οικολογική ευαισθησία που επικαλούνται οι δράστες είναι ψευδεπίγραφη", είπε ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου και κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να σταματήσει την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος κατά της τρομοκρατίας. Σε δηλώσεις της η κ. Παπανδρέου τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες δεν φοβίζουν και δεν τρομοκρατούν την κυβέρνηση. "Υπάρχει λαϊκή εντολή να προχωρήσουμε σε ρήξεις με κατεστημένα συμφέροντα. Θα πρέπει όμως όλοι να καταλάβουν ότι τέτοιες ενέργειες δεν στρέφονται εναντίον μιας υπουργού ή μιας κυβέρνησης αλλά εναντίον της κοινωνίας και της λαϊκής κυριαρχίας", είπε η κ. Παπανδρέου. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος τόνισε ότι οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή όλα τα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Παγκόσμια ημέρα του παιδιού σήμερα και ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα οι παγκόσμιες οργανώσεις για την προστασία του παιδιού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF 200.000.000 ανήλικα παιδιά εργάζονται, 1.000.000 εκπορνεύονται και 400.000 παιδιά μολύνονται από το AIDS. 175.000.000 παιδιά πεινούν και 12.000.000 πεθαίνουν κάθε χρόνο από αιτίες που θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί. Στο μεταξύ, παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί στα ιδρύματα πρόνοιας προανήγγειλε το πρωί στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Κώστας Γείτονας, ο οποίος προανήγγειλε την κατάθεση στις αρχές του 1998 του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση των ιδρυμάτων πρόνοιας. Με τον Πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη συναντήθηκαν οι μαθητές δύο δημοτικών σχολείων της Αθήνας που επισκέφθηκαν την έκθεση για τα 150 χρόνια συνταγματικού βίου στην Ελλάδα. Ο κ. Κακλαμάνης επισήμανε την ανάγκη οικονομικής βοήθειας και των παιδιών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ενώ οι μικροί μαθητές του παρέδωσαν εργασία με τις σκέψεις και τις προτάσεις τους για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Αίσθηση έχει προκαλέσει στο Πανελλήνιο η υπόθεση του θανάτου πριν από δέκα χρόνια ενός πρόωρου βρέφους που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για ανεξακρίβωτες συνθήκες θανάτου του βρέφους, ενώ οι γονείς του μιλούν για αγοραπωλησία βρέφους. Το μικρό αγοράκι που γέννησε στην Κρήτη το 1987 η Ευτυχία Κοτσιφάκη νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, στην Αθήνα. Το πτώμα του δόθηκε στους γονείς και ετάφη, ωστόσο τελευταία έγινε εκταφή του πτώματος και εξέταση των οστών από το εγκληματολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη σχετική έκθεση επισημαίνεται ότι δεν επρόκειτο για ένα πτώμα αλλά για μέλη σώματος από δύο διαφορετικά βρέφη. Ο Πρόεδρος του νοσοκομείου Αγία Σοφία κ. Ντάνος δήλωσε το μεσημέρι ότι ο φάκελος από τη νοσηλεία του παιδιού είναι στη διάθεση των γονέων εδώ και ένα χρόνο και επισήμανε ότι το παιδί νοσηλεύτηκε πριν από δέκα χρόνια ως πρόωρο και πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία. Ο κ. Ντάνος σημείωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ταφής ατόμου, νεαρού ή ενήλικου χωρίς να γίνει ταυτοποίηση του ενταφιαζόμενου. Η υπόθεση αναμένεται να διαλευκανθεί μέσω της δικαιοσύνης.

Καθυστερήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων της Ολυμπιακής Αεροπορίας προκάλεσε και σήμερα η ομίχλη που σκέπασε το αεροδρόμιο "Μακεδονία", στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Αντίθετα, κανονικά πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες πτήσεις άλλων αεροπορικών εταιριών από και προς το αεροδρόμιο. Από το πρωί και μέχρι το μεσημέρι, ματαιώθηκε το δρομολόγιο Αθήνας - Θεσσαλονίκης - Αθήνας, ενώ προγραμματισμένη για νωρίς το πρωί πτήση από Θεσσαλονίκη προς Μυτιλήνη και Χίο δεν πραγματοποιήθηκε. Το σκάφος, ωστόσο, απογειώθηκε με περίπου τέσσερις ώρες καθυστέρηση προς την Αθήνα. Επιπλέον, δύο πτήσεις από Αθήνα για Μόναχο και Βρυξέλλες, με ενδιάμεσο σταθμό το "Μακεδονία", προσπέρασαν το αεροδρόμιο. Άλλα τέσσερα δρομολόγια, προγραμματισμένα για το πρωί, ένα Αθήνας - Θεσσαλονίκης - Αθήνας και τρία από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, με τελικό προορισμό τη Στουτγκάρδη, την Κοπεγχάγη και το Βερολίνο, δεν πραγματοποιήθηκαν μέχρι το μεσημέρι.

Το ρόλο της Βόρειας Ελλάδας ως επιχειρηματικού κέντρου και τη συμβολή της χώρας μας στην ανάπτυξη των χωρών της περιοχής, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην έγκριτη αμερικανική εφημερίδα "Ουάσιγκτον Ποστ", ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. "Σήμερα υπάρχει μια νέα πραγματικότητα, ανοίγεται ένα μεγάλο παράθυρο ευκαιριών, καθώς οι πρώην κομμουνιστικές χώρες πορεύονται προς την οικονομία της αγοράς", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πετσάλνικος, σημειώνοντας ότι χιλιάδες επενδυτές, Ελληνες και ξένοι, εστιάζουν τις δραστηριότητές τους στα Βαλκάνια, ενώ χιλιάδες τουρίστες από τις βαλκανικές χώρες επισκέπτονται την Ελλάδα.

Τη σημασία της συνεχούς βελτίωσης των συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων, τόσο για την ατομική τους προστασία όσο και για την αποφυγή των οικονομικών επιπτώσεων ενδεχόμενων εργατικών ατυχημάτων στις επιχειρήσεις και στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, εξήρε σήμερα στην ομιλία του, σε σχετική εκδήλωση στην Ξάνθη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Βασίλης Τακάς. Απαραίτητη για το σκοπό αυτό θεωρεί ο ίδιος την ενημέρωση και κατάρτιση εργαζομένων και εργοδοτών, "ώστε να πεισθούν για την ανάγκη αλλαγής της συμπεριφοράς τους και την τήρηση ορθής στάσης σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής της εργασίας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι υφιστάμενοι νόμοι και κανονισμοί στο δίκαιο της Ελλάδας και το ευρωπαϊκό θα μετατραπούν σε κενό γράμμα". Ζήτησε, μάλιστα, "τη συνδρομή της Πολιτείας στις προσπάθειες των εργοδοτών, με τη δημιουργία της κατάλληλης υποδομής και τον εκσυγχρονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών".

Τον Αντώνη Σαμαράκη, έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες συγγραφείς του καιρού μας, τιμά την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στο θέατρο "Αυλαία", ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης "Θεσσαλονίκη '97" σε μια λογοτεχνική βραδιά. Στην εκδήλωση θα ακουστούν αποσπάσματα από κείμενα του συγγραφέα, που θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Θέμις Μπαζάκα και Δημήτρης Καρέλλης.

Απαραίτητη κρίνει την παραμονή της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, ο οποίος στην έκθεσή του για το Κυπριακό, προτείνει την εξάμηνη παραμονή της θητείας της, μέχρι τις 30 Ιουνίου 1998. Στην έκθεση, που καλύπτει τις εξελίξεις από τις 6 Ιουνίου 1997 και κυκλοφόρησε στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, ο κ.Ανάν διαπιστώνει ότι η συνεχιζόμενη ένταση στο νησί, η έλλειψη προόδου για μία συνολική λύση του προβλήματος και η αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων επιβάλλουν την παραμονή της UNFICΥP στην Κύπρο, για τη διατήρηση της εκεχειρίας μεταξύ των δυο κοινοτήτων.

Ομάδα γιατρών επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Μπορίς Γιέλτσιν πάσχει από οξεία αναπνευστική μόλυνση και του συνέστησαν αντιφλεγμονώδη φάρμακα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Ο πρόεδρος Γιέλτσιν, 66 ετών, εισήχθη χθες σε κλινική στην Μπαρβίχα στα περίχωρα της Μόσχας, και θα παραμείνει εκεί για 10-12 ημέρες, ενώ παράλληλα όλες οι δεσμεύσεις του για τις ερχόμενες ημέρες έχουν ακυρωθεί. Η υπηρεσία τύπου του Κρεμλίνου ανακοίνωσε ότι η ομάδα γιατρών που εξέτασε τον Γιέλτσιν επιβεβαίωσε οξεία φλεγμονή του αναπνευστικού, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος αισθανόταν αδυναμία και ότι το θερμόμετρο έδειχνε 37,3 βαθμούς Κελσίου.

Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Δεκεμβρίου στο Λουξεμβούργο, θα παρουσιάσει στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 17 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ζαν Κλωντ Γιουνκερ. Στη Σύνοδο Κορυφής αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις σχετικές με τη διεύρυνση της κοινότητας και για το θέμα αυτό θα υπάρξει ενώπιον της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου, δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Σαντέρ. Στην ίδια συνεδρίαση, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζακ Πόος θα προβεί στον καθιερωμένο απολογισμό των δραστηριοτήτων του εξαμήνου της λουξεμβουργιανής προεδρίας, την οποία αναλαμβάνει από 1ης Ιανουαρίου 1998 η Μεγάλη Βρετανία.

Στη μάχη της Ευρωλίγκα, ξαναμπαίνουν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ, μετά από διακοπή περίπου 20 ημερών. Και οι τρεις ελληνικές ομάδες, δίνουν σημαντικούς αγώνες, που θα καθορίσουν τη θέση στην οποία θα τερματίσουν στους ομίλους τους. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στις 9:30 το βράδυ στο Τρεβίζο την ιταλική Μπενετόν, σε ένα δύσκολο αγώνα, με κύριο στόχο τη νίκη. Ο Ολυμπιακός, για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, θα υποδεχτεί στις 9:15 το βράδυ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μόνο νίκη θέλει απόψε στις 9:30 το βράδυ η ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει στο Ζάγκρεμπ την Τσιμπόνα. Η νίκη σημαίνει αυτόματα, πρόκριση για την "Ένωση" στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, έχοντας καταλάβει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις του ομίλου της.

Κύμα κακοκαιρίας φτάνει από αύριο το απόγευμα στη χώρα μας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα αύριο ο καιρός θα είναι καλός μέχρι το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν βροχές στα βορειοδυτικά και τη Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 μέχρι 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 μέχρι 17 και στα νησιά του Αιγαίου από 7 μέχρι 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αύριο θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 3 μέχρι 12 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Thursday, 11 December 1997 - 17:40:20 UTC