Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-02-25

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ
  • [02] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΝΟΔΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
  • [03] ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΜΕ ΕΪΤΖ 393 ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ!
  • [04] ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
  • [05] Η Κ.Ο.Θ. ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ
  • [06] ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ INTERNET
  • [07] Ο ΙΛΙΡ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
  • [08] ΤΟ ΔΗΚΚΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
  • [09] ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΕ 9.000 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
  • [10] H GAZPROM ΔΙΕΚΟΨΕ ΠΑΡΟΧΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΟΛΔΑΒΙΑ
  • [11] ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ 2 ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΥΑΝ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ Ν. ΠΕΛΛΑΣ
  • [12] ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 9ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • [13] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ KAI ΘΡΑΚΗ

  • [01] Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ

    Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2000 (11:34 UTC+2)

    Φωτογραφία: Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

    Η οικονομία και η πορεία της Ελλάδας για ένταξη στην ΟΝΕ αναδεικνύονται σε κεντρικούς μοχλούς της προεκλογικής περιόδου για την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Το 75% των ψηφοφόρων σύμφωνα με το τρίτο μέρος της δημοσκόπησης της OPINION που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" θεωρούν τις εκλογές της 9ης Απριλίου σημαντικές για την πορεία της χώρας.

    Αξιοσημείωτο είναι το στοιχείο της έρευνας ως προς την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών 77% χαρακτηρίζει την πολιτική κατάσταση από πολύ καλή ως μέτρια ενώ κακή μόλις το 22%.

    Ανάλογη είναι η εικόνα και για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και την προσωπική οικονομική πορεία των ερωτηθέντων.

    [02] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΝΟΔΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    Θεσσαλονίκη, 25 Φεβρουαρίου 2000 (20:03 UTC+2)

    Τη βεβαιότητά του για την άνοδο της κεντροδεξιάς στην Ευρώπη και της Νέας Δημοκρατίας στις προεσεχείς εκλογές της 9ης Απριλίου, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, στην ομιλία του στο τρίτο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκου Κόμματος (ΕΛΚ) στη Θεσσαλονίκη, με θέμα "Εκδημοκρατισμός - Σταθέροτηα - Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη".

    Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι και στις υπο ένταξη της Ν.Α. Ευρώπης, η ισχυρή θέση της κεντροδεξιάς αποτελεί πραγματικότητα, καθώς οι ευρωπαίοι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι μόνο η παράταξη του ΕΛΚ παρουσιάζει την αξιοπιστία και υπευθυνότητα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των καίριων ζητημάτων της περιοχής.

    Όπως ανέφερε, το γεγονός ότι για τρίτη φορά διεξάγεται συνέδριο του ΕΛΚ για τη ΝΑ Ευρώπη, αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς για την ανασυγκρότηση της περιοχής και την ετοιμότητά της να λαμβάνει έγκαιρα θέση σε κρίσιμες καταστάσεις. Όπως είπε, η ΝΔ και το ΕΛΚ, ενήργησαν άμεσα, άνοιξαν το δρόμο για την αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων και διατύπωσαν προτάσεις για ολοκληρωμένη και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των προβλημάτων της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    "Εξαρχής είχαμε υποστηρίξει ότι η πολιτική της Ε.Ε. στην περιοχή πρέπει να είναι συνολική, πρέπεινακαλύπτει όλα τα κρίσιμα ζητήματα, όπως την οικονομία, την περιφερειακή συνεργασία, την ασφάλεια, την εκπαίδευση, την κοινωνία των πολιτών, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, τις μεταφορές, τις υποδομές, το εμπόριο, το περιβάλλον κ.α. Σήμερα η κατάσταση στην περιοχή εξακολουθεί να είναι ανησυχητική και οι λύσεις που έχουν υιοθετηθεί φαίνονται ατελείς και ασταθείς" είπε ο κ.Καραμανλής και πρόσθεσε ότι καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες βίαιων γεγονότων και τάσεων αποσταθεροποίησης που μπορεί να πυροδοτήσουν δυσάρεστες εξελίξεις.

    Για τον εκδημοκρατισμό της Σερβίας δήλωσε ότι προκαλεί ανησυχίες και εξέφρασε το φόβο ότι το εμπάργκο που έχει επιβληθεί εμπεδώνει τη δύναμη των παράνομων κυκλωμάτων της μαφίας, παρά ενισχύει τη δύναμη των πολιτών να αντιταχθούν σε ανελεύθερες και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Ακόμη προσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να επανεξετάσει σειρά ειλημμένων μέτρων που προωθούν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και την απόσχισή του από τη Γιουγκοσλαβία.

    Χρέος της Ευρώπης, όπως είπε, είναι να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα προβλήματα αυτά. Το Σύμφωνο Σταθερότητας δε λειτούργησε ικανοποιητικά και έχουν αρχίσει ήδη οι δυσκολίες και δυσκαμψίες του, επεσήμανε ο κ.Καραμανλής, αναφέροντας ως βασικότερες αιτίες την απροθυμία διεθνών οργανισμών να αναλάβουν γενναιόδωρες πρωτοβουλίες στην περιοχή και να επενδύσουν τα απαραίτητα κεφάλαια. Πρόβλημα αποτελεί, ακόμη, η πολυπλοκότητα των μηχανισμών και οργανισμών της ανασυγκρότησης.

    "Ο πραγματικός συντονισμός και η ενορχήστρωση τηςπροσπάθειας στα Βαλκάνια δεν μπορεί να γίνεται από ένα γυάλινο πύργο των Βριξελών. Επιβάλλεται η συνεχής και άμεση επαφή και επί τόπου αντίληψη της κατάστασης" τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η ΝΔ και το ΕΛΚ θεωρούν ότι "ο Οργανισμός Ανασυγκρότησης με έδρα στη Θεσσαλονίκη, του οποίου ο ρόλος όφειλε να είναι πρωταγωνιστικός και συντονιστικός της όλης προσπάθειας, υποβαθμίζεται συνεχώς, καθώς του αποστερούνται στην πράξη ζωτικές αρμοδιότητες και περιορίζεται δραστικά το πεδίο ευθύνης του".

    Ο κ.Καραμανλής τόνισε οτι η "επιτροπή σοφών" που δημιούργησε το ΕΛΚ μελετά τρόπους, ώστε ο ρόλος του να είναι ακόμη πιο ουσιαστικός. Όπως αποφασίστηκε, θα διεξαχθεί σειρά σεμιναρίων για νέους πολιτικούς, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και για την οργάνωση κομμάτων της περιοχής. Άμεσα υλοποιήσιμοι στόχοι, είπε, είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας και τεχνογνωσίας, η βοήθεια στην προετοιμασία των εκλογών και η επιμόρφωση για τη λειτουργία θεσμών δημοκρατικής διακυβέρνησης.

    Προτάθηκε επίσης η δημιουργία μηχανισμού για το συντονισμό των πολιτικών κομμάτων σε συνεργασία με μεγάλα πολιτικά ιδρύματα. Για το σκοπό αυτό, τόνισε ο κ.Καραμανλής, χρειάζεται μία γραμματεία "Πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα Δυτικά Βαλκάνια", που θα στεγάζεται στη Θεσσαλονίκη σε νέες εγκαταστάσεις σε συνεργασάι με το "Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής".

    Τέλος ανέφερε ότι ωρίμασε η σκέψη καθιέρωσης ετήσιου φόρουμ για την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των κομμάτων στην περιοχή, έτσι ώστε να μη εφαρμόζονται ξένες λύσεις στην περιοχή που έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες.

    [03] ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΜΕ ΕΪΤΖ 393 ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ!

    Σόφια, 25 Φεβρουαρίου 2000 (20:52 UTC+2)

    Κρίση, ξέσπασε στις σχέσεις της Βουλγαρίας με τη Λιβύη, μετά την απόφαση των Λιβυκών αρχών να παραπέμψουν σε δίκη έξι Βούλγαρους γιατρούς, οι οποίοι κατηγορούνται ότι πριν ένα χρόνο, στο νοσοκομείο της Βεγγάζης όπου εργαζόταν, μόλυναν με τον ιό του Εϊτζ περίπου 393 μικρά παιδιά!

    Σύμφωνα με τις αρχές της Λιβύης, με αυτή την πράξη οι Βούλγαροι γιατροί, συμμετείχαν συνειδητά στις ενέργειες για την αποσταθεροποίηση της εσωτερικής κατάστασης στη Λιβύη και την ανατροπή του συνταγματάρχη Καντάφι. Η δίκη για την υπόθεση αυτή, άρχισε σε δικαστήριο της Λιβύης στις 7 Φεβρουαρίου, οπότε και διεκόπη για να συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου. Όμως οι Βουλγαρικές αρχές, που στέκονται αλληλέγγυες στους δικαζόμενους έξι γιατρούς, επιδιώκουν την αναβολή της δίκης. Για το λόγο αυτό, η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Ναντζέντα Μιχαήλοβα, απέστειλε επιστολή προς τον Λίβυο ομόλογό της, διατυπώνοντας αίτημα αναβολής της δίκης, προκειμένου να παραστεί Βούλγαρος δικηγόρος ως εκπρόσωπος της Βουλγαρικής κυβέρνησης. Όμως ο δικηγόρος που ορίστηκε, δεν έλαβε ακόμη βίζα εισόδου στο Λιβυκό έδαφος.

    Η Σόφια υποστηρίζει ότι πριν προχωρήσει η δίκη, θα πρέπει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας να ασχοληθεί με το θέμα και να εκδώσει σχετικό πόρισμα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ή όχι ευθύνη των έξι Βούλγαρων γιατρών στην υπόθεση αυτή.

    Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Πέταρ Στογιάνοφ, είχε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λίβυο ομόλογό του Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα ενημερωθεί προσωπικά για τις κατηγορίες κατά των Βούλγαρων γιατρών.

    Στο μεταξύ το Υπουργικό Συμβούλιο στη Σόφια αποφάσισε να στείλει στην Τρίπολη τον Γενικό Εισαγγελέα της Βουλγαρίας, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Υγείας της χώρας.

    Σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοσταθμό της Σόφιας, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι αρχές της Λιβύης εδώ και αρκετούς μήνες δεν επέτρεψαν σε υπαλλήλους της Βουλγαρικής πρεσβείας στην Τρίπολη να επισκεφθούν τις φυλακές και να συναντηθούν με τους προφυλακισμένους εδώ και περίπου ένα χρόνο γιατρούς.

    Εκτός αυτού, όπως δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Δικαιοσύνης, η Λιβύη αναθεώρησε τις συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών για την παροχή δικαστικής συνδρομής, ενώ η Βουλγαρία δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για τις κατηγορίες κατά των έξι Βούλγαρων

    γιατρών.

    [04] ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 25 Φεβρουαρίου 2000 (13:24 UTC+2)

    Στο τέλος του επόμενου μήνα αναμένεται να γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της έδρας του Οργανισμού Ανασυγκρότησης για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησαν στο ΜΠΕ καλά πληροφορημένες πηγές από τα αρμόδια υπουργεία.

    Ως επικρατέστερη ημερομηνία για τα εγκαίνια της έδρας του Οργανισμού, στις εγκαστάσεις του αναπαλαιωμένου ξενοδοχείου "Βιέννη" στη Θεσσαλονίκη, προβάλει μέχρι στιγμής η 20ή Μαρτίου.

    Στο πλαίσιο αυτό, η μεθαυριανή τακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, αναμένεται να είναι η τελευταία που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του CEDEFOP, καθώς οι υπηρεσίες του "νεόπλαστου" φορέα θα μεταφερθούν σύντομα στη μόνιμη στέγη τους.

    Στη διάρκεια της μεθαυριανής συνεδρίασης, που θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί και θα διαρκέσει ως τις 2 το μεσημέρι, θα συζητηθούν εσωτερικά θέματα λειτουργίας του φορέα, υπό την προεδρία του γενικού διευθυντή του Οργανισμού, Ιγκ Μιγκαρέλι.

    Ειδικότερα, μεταξύ των θεμάτων ημερησίας διάταξης περιλαμβάνονται οι τελευταίες λεπτομέρειες γύρω από τη στέγαση του Οργανισμού στα 2.800 τ.μ του πρώην ξενοδοχείου "Βιέννη", καθώς επίσης και πρακτικά λειτουργικά ζητήματα.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κανονισμός λειτουργίας του Οργανισμού εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον περασμένο Δεκέμβριο. Ακολούθως, τον Ιανουάριο συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, που, στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασής του, στη Θεσσαλονίκη, εξέλεξε τον κ. Μιγκαρέλι ως γενικό διευθυντή του φορέα, σε αντικατάσταση του επικεφαλής της TAFKO, Μαρκ Φράνκο.

    A.Γ

    [05] Η Κ.Ο.Θ. ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

    Θεσσαλονίκη, 25 Φεβρουαρίου 2000 (21:05 UTC+2)

    Προοίμιο νέων ανακατατάξεων στην περιοχή θεωρεί η ΚΟΘ του ΚΚΕ τα πρόσφατα επεισόδια στο Κοσσυφοπέδιο και επισημαίνει ότι "τα τύμπανα του πολέμου ξαναχτυπούν στη Βαλκανική".

    Σε ανακοίνωση της η ΚΟΘ του ΚΚΕ προειδοποιεί ότι "τα λιμάνια της χώρας μας ετοιμάζονται να υποδεχθούν τις νέες ορδές της KFOR" και σημειώνει ότι δημοσιεύματα στον τύπο αναφέρουν ότι "2.000 ΝΑΤΟϊκοί μισθοφόροι είναι έτοιμοι να καταπλεύσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης".

    Καλεί το λαό της πόλης σε επαγρύπνηση προκειμένου το λαϊκό κίνημα να προβάλει αντίσταση στα "νέα σχέδια των πολεμοκάπηλων".

    [06] ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ INTERNET

    Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2000 (21:05 UTC+2)

    Τη δυνατότητα στους χρήστες του INTERNET να παρακολουθούν σε απευθείας μετάδοση με εικόνα και ήχο, τις ομιλίες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή παρέχει από αύριο η Ν.Δ.

    Η Νέα Δημοκρατία παρακολουθώντας τις εξελίξεις της νέας εποχής και ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των νέων τεχνολογιών εγκαινιάζει μία νέα πλατφόρμα επικοινωνίας, μέσω του διαδικτύου, στη διεύθυνση: http://195.167.224/ND

    [07] Ο ΙΛΙΡ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

    Στρασβούργο, 25 Φεβρουαρίου 2000 (21:05 UTC+2)

    Του Άγγελου Μαρκόπουλου

    Το Στρασβούργο πρόκειται να επισκεφθεί ο Αλβανός πρωθυπουργός Ιλίρ Μέτα, προσκεκλημένος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

    Στη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Αλβανός πρωθυπουργός αναμένεται να επικυρώσει το Πρωτόκολλο 6 στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την κατάργηση της θανατικής ποινής και την Πανευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Μειονοτήτων.

    Μετά το πρόσφατο ψήφισμα της ουκρανικής βουλής για την οριστική κατάργηση της θανατικής ποινής και το "πάγωμα" των εκτελέσεων στην Αλβανία αφότου κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, η Τουρκία θα μείνει η μοναδική χώρα- μέλος του ΣτΕ που δεν έχει υπογράψει το πρωτόκολλο για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

    Ορισμένοι κύκλοι αναμένουν να γίνει και αυτό σύντομα, στην αρχή της ιταλικής προεδρίας στα πλαίσια οικονομικοπολιτικής συμφωνίας Τουρκίας - Ιταλίας, που συντάχθηκε, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, στα τέλη του 1999 και αφορά τη γενικότερη διευθέτηση των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρώπη. Η συμφωνία αυτή θα προλειάνει το έδαφος για τη χρήση εργοστασίου τούρκικης ιδιοκτησίας στο Μιλάνο που κατασκευάζει μεταφορικά, στρατιωτικά αεροπλάνα.

    Εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και άλλα δικαιώματα των μειονοτήτων, καθώς και τις παραδοσιακές ελευθερίες, λόγου, τύπου και προστασία έναντι των διακρίσεων αναγνωρίζει η Σύμβαση του ΣτΕ για τις μειονότητες, που έχει ήδη υπογράψει, αλλά δεν έχει επικυρώσει η Αλβανία.

    Οι επίκαιρες εξελίξεις γύρω από το Κόσοβο, πάντως, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων με του κ. Μέτα, με την ΚΣΣΕ.

    [08] ΤΟ ΔΗΚΚΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

    Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2000 (20:53 UTC+2)

    Εντονα καταδίκασε το ΔΗΚΚΙ την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκαν στο Μεσολόγγι μέλη ομάδας αφισοκολλητών του Κινήματος και επέρριψε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.

    Σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΚΙ "καταγγέλλει και καταδικάζει την τραμπούμπικη απρόκλητη επίθεση εναντίον μελών του Γραφείου Κινητοποιήσεων του Κινήματος, που έπεσαν θύματα του κλίματος όξυνσης και πόλωσης, που από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου επιχειρούν να δημιουργήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα, έξω από κάθε κανόνα δεοντολογίας και δημοκρατικής πολιτικής αντιπαράθεσης".

    Το ΔΗΚΚΙ κάλεσε τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τον αντιδημοκρατικό δρόμο που επέλεξαν ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 9ης Απριλίου.

    [09] ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΕ 9.000 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

    Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2000 (20:44 UTC+2)

    Στους επόμενους τρεις μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την καταβολή των συντάξεων σε 9.000 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

    Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χριστοδουλάκης, θύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε ακυρώσει τις συντάξεις και ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία 4.000 περιπτώσεων αγωνιστών.

    Στην ερώτηση, που απηύθυνε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Στάθης, ο υφυπουργός απάντησε ότι "η υπόθεση αφορά στα άτομα που είχαν καταθέσει τα χαρτιά τους το 1991, όταν η ΝΔ ακύρωσε το δικαίωμά τους να διεκδικήσουν μία σύνταξη αντιστασιακού, ενώ είναι έτοιμες να λάβουν σύνταξη 500 περιπτώσεις, στις 24 Μαρτίου".

    Ο κ.Χριστοδουλάκης τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης και στη χώρα μας.

    [10] H GAZPROM ΔΙΕΚΟΨΕ ΠΑΡΟΧΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΟΛΔΑΒΙΑ

    Μόσχα, 25 Φεβρουαρίου 2000 (20:43 UTC+2)

    Η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom σταμάτησε από σήμερα να χορηγεί αέριο στην Μολδαβία εξαιτίας των απλήρωτων χρεών της χώρας μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου η ρωσική εταιρεία παρείχε στην Μολδαβία 220.8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου που κοστίζουν 17.6 εκατομμύρια δολάρια. Η Μολδαβία όμως πλήρωσε μόνο 3.4 εκατομμύρια δολάρια.

    Η πρώην σοβιετική δημοκρατία που συνορεύει με την Ουκρανία και τη Ρουμανία χρησιμοποιεί 10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού αερίου κάθε μέρα.

    O.K.

    [11] ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ 2 ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΥΑΝ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 25 Φεβρουαρίου 2000 (20:43 UTC+2)

    Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν οι 2 από τους 4 Αλβανούς της συμμορίας που λήστευε εδώ και ένα μήνα μπαρ και άλλα καταστήματα στο Νομό Πέλλας.

    Οι ληστές είχαν σπείρει το φόβο σε επιχειρηματίες και θαμώνες, καθώς χρησιμοποιούσαν διάφορα όπλα ακόμα και χειροβομβίδες.

    Οι Αλβανοί είχαν αποσπάσει ηλεκτρικά είδη, κινητά τηλέφωνα και άλλα τιμαλφή.

    Πρώτα συνελήφθη ο δράστης Σεφχέτ Λούρζα μετά τη δεύτερη ληστεία και στη συνέχεια η αστυνομία ήρθε στα ίχνη του αδελφού του, του 27χρονου Αρτσάν Λούρζα στο σπίτι του οποίου διέμεναν οι υπόλοιποι. Ο Αρτσάν Λούρζα συνελήφθη και παραπέμπεται για υπόθαλψη εγκληματιών και παρασιώπηση εγκλήματος.

    Τα δύο αδέλφια που συνελήφθησαν ομολόγησαν τις ληστείες, είπαν όμως δεν λήστεψαν το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών οι ίδιοι, αλλά οι άλλοι δύο Αλβανοί που διαφεύγουν τη σύλληψη.

    Στο σπίτι όπου διέμεναν οι τρεις βρέθηκαν τρία μαχαίρια, εκ των οποίων το ένα είχε χρησιμοποιηθεί στην πρώτη ληστεία, μία αμπούλα, τρία κινητά τηλέφωνα, δύο φορητοί ασύρματοι που χρησιμοποιεί και η αστυνομία, μία έγχρωμη τηλεόραση, τρία ρολόγια χειρός. χρυσαφικά και διάφορα άλλα αντικείμενα, τα οποία αναγνώρισαν και οι παθόντες στις ληστείες.

    Στο Νομό Πέλλας οι αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για να συλλάβουν και τους υπόλοιπους συνεργούς, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί.

    [12] ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 9ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

    Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2000 (20:43 UTC+2)

    Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των υποψηφίων του στις βουλευτικές εκλογές της 9ης Απριλίου, που προτάθηκαν από το Εκτελεστικό Γραφείο και εγκρίθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος. Εθεσαν υποψηφιότητα 367, ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί οι υποψήφιοι στη Ροδόπη. Επίσης δεν ανακοινώθηκαν δύο υποψήφιοι στην Α' Θεσσαλονίκης, δύο στη Β' Αθήνας και από ένας στην Πέλλα και τη Λάρισα

    Για πρώτη φορά θα είναι υποψήφιοι 143, δηλαδή ποσοστό 38,5% Οι γυναίκες είναι 36, αυξημένες κατά 33% σε σχέση με το 1996.

    Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο επικρατείας.

    1Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

    ΕΒΡΟΣ

    1. ΖΑΜΠΟΥΝΙΔΗΣ ΝΙΚ.

    2. ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤ.

    3. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    4. ΖΩΙΔΟΥ ΝΑΝΑ

    5. ΚΑΡΤΑΛΗΣ Γ.

    ΞΑΝΘΗ

    1. ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ ΠΑΝ.

    2. ΛΑΜΠΑΔΑΡΗΣ ΝΙΚ.

    3. ΣΤΟΛΙΔΗΣ ΣΩΤ.

    4. ΑΧΜΕΤ ΚΕΧΑΓΙΑ ΙΚΣΑΝ

    ΔΡΑΜΑ

    1. ΣΑΤΣΟΓΛΟΥ ΑΝΕΣΤΗΣ

    2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΛΩΡΟΣ

    3. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

    4. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΡΗΓ.

    ΚΑΒΑΛΑ

    1.ΤΣΑΚΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    2 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

    3. ΤΣΙΜΑΣ Κ.

    4. ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΝΙΚ.

    5. ΕΜΙΝΙΔΗΣ

    2η ΜΕΙΖΟΝΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    1. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    2. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    3. ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

    4. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΗΣ

    5. ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΝΙΛΟΛΑΟΣ

    6. ΣΠΥΡΙΟΥΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

    7. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    8. ΓΚΕΣΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

    9. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

    10. ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΑ

    11. ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΘΥΜ.

    12. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΓΑΒΡ.

    13. ΚΟΤΙΔΟΥ

    14. ΤΣΟΜΙΔΗΣ ΣΤ.

    15. ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

    Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    1. ΓΕΡΑΝΙΔΗΣ ΒΑΣ.

    2. ΤΣΙΟΚΑΣ ΧΑΡ.

    3. ΚΙΡΚΟΣ ΓΙΩΡ.

    4. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Κ.

    5. ΓΛΑΒΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    6. ΜΑΡΓΑΡΙΣΗΣ ΤΡΙΑΝΤ.

    7. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Γ.

    8. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΧ.

    9. ΚΟΥΓΙΑΜΗΣ Γ.

    ΣΕΡΡΕΣ

    1. ΗΛΙΑΔΗΣ Ν.

    2. ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞ.

    3. ΑΝΘΟΠΟΛΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    4. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΒΑΣ.

    5. ΣΚΕΜΠΕΡΗ ΜΑΡΙΑ

    6. ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

    7. ΑΒΡΑΜΙΚΟΣ Γ.

    8. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΛΕΥΤ

    9. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΚΙΛΚΙΣ

    1. ΦΛΩΡΙΔΗΣ Γ.

    2. ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΗΣ Ν.

    3. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΗΛ.

    4. ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ.

    ΠΕΛΛΑ

    1. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ Γ.

    2. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Θ.

    3. ΒΟΣΝΑΚΗΣ

    4. ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜ.

    5. ΤΑΝΝΟΣ Γ.

    6.

    ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

    1. ΠΑΧΤΑΣ ΧΡ.

    2. ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝ.

    3. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΜΙΧ.

    4. ΜΠΑΤΣΙΟΣ ΣΤ.

    ΠΙΕΡΙΑ

    1. ΤΣΕΡΤΙΚΙΔΗΣ ΠΑΝΤ.

    2. ΑΡΣΕΝΗ ΜΑΡΙΑ

    3. ΜΠΑΣΔΡΑΣ ΑΘΑΝ.

    4. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ.

    5. ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΗΣ ΧΡ.

    ΗΜΑΘΙΑ

    1. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΜΙΧ.

    2. ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΜΟΣΧΟΣ

    3. ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

    4. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

    5. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ

    3η ΜΕΙΖΟΝΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    ΦΛΩΡΙΝΑ

    1. ΛΙΑΝΗΣ Γ.

    2. ΤΣΟΤΣΚΟΣ ΜΙΧ.

    3. ΚΟΣΚΟΣΙΔΗΣ

    ΚΟΖΑΝΗ

    1. ΛΩΤΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

    2. ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

    3. ΚΟΚΕΛΙΔΗΣ Ρ.

    4. ΒΛΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝ.

    5. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Γ.

    6. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

    ΚΑΣΤΟΡΙΑ

    1. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

    2. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

    3. ΣΙΜΩΤΑ ΘΩΜΑΪΣ

    ΓΡΕΒΕΝΑ

    1.ΤΑΤΑΡΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

    2. ΤΖΙΟΛΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

    4Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

    ΙΩΑΝΝΙΝΑ

    1. ΜΑΛΕΣΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    2. ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    3. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ

    4. ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Γ.

    5. ΣΙΑΚΑΡΗΣ ΝΤΙΝΟΣ

    6. ΗΛΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΑΡΤΑ

    1. ΚΟΛΙΟΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    2. ΚΟΣΣΥΒΑΚΗΣ ΔΗΜ.

    3. ΑΛΕΞΙΟΥ Κ.

    4. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡ.

    ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

    1. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛ.

    2. ΚΑΤΣΙΟΥ ΝΚΗ

    3. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚ.

    ΠΡΕΒΕΖΑ

    1. ΝΤΟΥΣΚΑΣ ΔΗΜ.

    2. ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    3. ΚΩΝΗΣ Κ.

    5η ΜΕΙΖΟΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

    ΛΑΡΙΣΑ

    1. ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

    2. ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ ΦΩΤΗΣ

    3. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    4. ΣΤΑΘΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    5. ΦΛΩΡΟΣ ΝΙΚΟΣ

    6. ΝΑΣΙΩΚΑΣ ΕΚΤΟΡΑΣ

    7. ΛΙΝΤΣΟΥΛΗΣ Ν.

    8. ΧΡΥΣΑΦΙΔΟΥ ΠΑΡ.

    9. ΧΟΝΔΡΟΝΑΣΙΟΣ ΑΠ.

    ΜΑΓΝΗΣΙΑ

    1. ΖΗΣΗ ΡΟΔΟΥΛΑ

    2. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

    3. ΤΖΑΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

    4. ΣΙΑΤΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    5. ΜΑΤΙΚΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

    6. ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤ.

    7. ΣΤΑΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    8. ΒΟΣΝΑΚΗΣ

    ΤΡΙΚΑΛΑ

    1. ΜΑΤΗΣ ΑΘΑΝ.

    2. ΖΙΑΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    3. ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    4. ΔΙΒΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    5. ΚΑΧΡΙΜΑΝΙΔΗΣ ΗΛ.

    6. ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ ΣΟΥΛΑ

    ΚΑΡΔΙΤΣΑ

    1. ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚ.

    2. ΤΣΙΛΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    3. ΣΩΤΗΡΛΗΣ ΔΗΜ.

    4. ΓΟΥΛΑΣ ΣΤΑΜ.

    5. ΡΟΒΛΙΑΣ ΝΤ.

    6. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΝΙΚ.

    6Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΙΟΝΙΩΝ

    ΚΕΡΚΥΡΑ

    1. ΔΡΥΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    2. ΚΟΝΤΟΜΑΡΗΣ ΕΥΤΥΧΗΣ

    3. ΚΑΛΟΥΔΗΣ Γ.

    4. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΑΛ.

    ΛΕΥΚΑΔΑ

    1. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓ.

    2. ΚΤΕΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ

    1. ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΑΛ.

    2. ΣΠΑΘΗΣ ΣΤ.

    ΖΑΚΥΝΘΟΣ

    1. ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    2. ΓΚΟΥΣΚΟΣ ΔΙΟΝ.

    7Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ

    1. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝ.

    2. ΣΜΥΡΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    3. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    4. ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

    5. ΒΕΡΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    6. ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ ΑΝΔΡ.

    7. ΤΖΟΓΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    8. ΚΟΚΚΙΝΟΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    9. ΒΑΪΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    10. ΛΑΜΠΡΑΚΑΚΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝ.

    ΑΧΑΪΑ

    1. ΦΟΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    2. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ.

    3. ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ.

    4. ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ ΔΗΜ.

    5. ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛ.

    6. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Κ.

    7. ΘΩΜΑ ΜΑΡΙΑ

    8. ΘΩΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    9. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΧΗ

    10. ΠΕΦΑΝΗΣ ΔΗΜ.

    11. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ.

    ΗΛΕΙΑ

    1. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ.

    2. ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    3. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    4. ΠΕΤΡΑΛΙΑΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

    5. ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    6. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    7. ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ.

    8. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ Γ.

    8Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΦΘΙΩΤΙΔΑ

    1.ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

    2. ΣΤΑΪΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    3. ΑΛΑΜΠΑΝΟΣ ΔΗΜ.

    4. ΒΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    5. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ

    6. ΛΙΟΛΙΟΣ ΝΙΚ.

    7. ΣΚΟΥΤΕΛΗΣ Γ.

    8. ΜΑΡΙΑΣ Ν.

    ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

    1. ΜΑΚΚΑΣ ΛΑΜ.

    2. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝ.

    ΦΩΚΙΔΑ

    1. ΘΑΝΟΣ ΔΗΜ.

    2. ΚΑΠΕΤΖΩΝΗΣ Γ.

    3. ΚΑΡΜΑΣ Κ.

    ΕΥΒΟΙΑ

    1. ΚΑΛΑΜΑΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    2. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

    3. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

    4. ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ ΔΗΜ.

    5. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γ.

    6. ΣΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    7. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

    8. ΑΓΔΙΝΙΩΤΗΣ

    ΒΙΟΙΩΤΙΑ

    1. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

    2. ΑΚΡΙΒΑΚΗΣ ΑΛΕΞ.

    3. ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    4. ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ ΚΛΕΑΡ.

    5. ΔΕΦΙΓΓΟΥ ΜΑΡΓ.

    9Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

    Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

    1. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    2. ΑΡΣΕΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

    3. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΣ

    4. ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    5. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    6. ΤΣΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    7. ΠΕΠΟΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    8. ΑΝΟΥΣΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

    9. ΡΩΜΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    10. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

    11. ΜΑΝΙΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    12. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    13. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΦΩΦΗ

    14. ΣΚΕΠΕΡΣ-ΧΟΥΛΗ ΑΜΑΛΙΑ

    15. ΤΡΙΦΙΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    16. ΠΕΠΕΛΑΣΗΣ ΝΙΚ.

    17. ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΝΙΚ.

    18. ΔΟΥΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    19. ΠΑΠΠΑΣ ΑΛΚ.

    20. ΜΕΛΑΝΙΤΟΥ ΑΝΝΑ

    21. ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    22. ΝΑΣΙΚΑ ΖΩΗ

    23. ΚΥΡΙΤΣΗΣ Δ.

    Β΄ΑΘΗΝΑΣ

    1. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    2. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    3. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    4. ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

    5. ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    6. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

    7. ΚΑΤΣΕΛΗ ΝΟΡΑ

    8. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΚΙΜΩΝ

    9. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    10. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

    11. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    12. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    13. ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    14. ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

    15. ΒΕΡΥΒΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

    16. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    17. ΜΑΝΤΕΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    18. ΡΟΚΟΦΥΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    19. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    20. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

    21. ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΩΣΤΑΣ

    22. ΠΑΠΑΝΙΚΑ ΚΑΙΤΗ

    23. ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ Γ.

    24. ΝΤΑΪΛΙΑΝΑΣ Κ.

    25. ΜΩΡΑΪΤΗΣ Γ.

    26. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Γ.

    27. ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

    28. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

    29. ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    30. ΛΥΚΟΣ Γ.

    31. ΑΣΚΗΤΗΣ ΘΑΝΟΣ

    32. ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ

    33. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ.

    34. ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

    35. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΜΙΛΕΝΑ

    36. ΓΚΟΤΣΗ ΝΙΚΗ

    37. ΖΕΡΒΑΚΟΣ ΔΗΜ.

    38. ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ ΕΛΕΝΗ

    39. ΚΑΠΡΑΝΟΣ Γ.

    40. ΚΑΤΗΧΩΡΙΤΗΣ ΣΤ.

    41. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ.

    Α' ΠΕΙΡΑΙΑ

    1. ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    2. ΜΠΕΝΤΕΝΙΩΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

    3. ΣΟΥΜΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

    4. ΝΤΕΝΤΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

    5. ΣΗΜΑΝΤΩΝΗ ΜΑΡΘΑ

    6. ΜΙΧΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    7. ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    8. ΜΑΧΑΙΡΑ ΜΑΡΙΑ

    9. ΑΞΑΡΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    Β' ΠΕΙΡΑΙΑ

    1. ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

    2. ΝΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

    3. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    4. ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    5. ΚΑΨΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    6. ΛΑΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ

    7. ΓΑΛΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ

    8. ΛΥΝΤΖΕΡΗΣ ΔΗΜ.

    9. ΑΛΑΪΣΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    10. ΒΕΣΛΕΜΕ ΛΙΤΣΑ

    ΥΠ.ΑΤΤΙΚΗΣ

    1. ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    2. ΒΡΕΤΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΚΟΣ

    3. ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ ΗΛΙΑΣ

    4. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    5. ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΠΑΝ.

    6. ΚΡΙΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    7. ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

    8. ΚΕΝΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

    9. ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    10. ΔΟΥΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    11. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

    10Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΠΕΛΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

    ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    1. ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    2. ΠΟΤΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    3. ΧΩΡΕΜΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    4. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

    5. ΜΠΑΚΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΑΡΓΟΛΙΔΑ

    1. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    2. ΚΟΚΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    3. ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ ΠΑΝ.

    4. ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ ΝΙΚ.

    ΑΡΚΑΔΙΑ

    1. ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    2. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΡΟΒΕΡΤΟΣ

    3. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    4. ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    5. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΛΑΚΩΝΙΑ

    1. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

    2. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    3. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ

    4. ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΜΕΣΣΗΝΙΑ

    1. ΜΠΕΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

    2. ΚΑΤΣΙΛΙΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

    3. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    4. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Θ.

    5. ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    6. ΑΛΕΥΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

    7. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Γ.

    8. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛ.

    11Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

    ΛΕΣΒΟΣ

    1. ΠΑΠΑΔΕΛΗΣ ΦΡΑΓΚΛΙΝΟΣ

    2. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚ.

    3. ΠΕΤΡΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    4. ΓΙΑΖΙΖΟΓΛΟΥ ΑΛ.

    ΧΙΟΣ

    1. ΚΟΤΣΑΚΑΣ ΑΝΤ.

    2. ΤΣΟΥΡΗ ΕΛΠΙΔΑ

    3. ΤΥΡΗΣ ΜΙΧ.

    ΣΑΜΟΣ

    1. ΒΑΡΔΙΚΟΣ ΠΥΘ.

    2. ΤΡΟΒΑΣ ΠΑΝ.

    12η ΜΕΙΖΟΝΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ

    1. ΠΑΠΑΖΩΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

    2. ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

    3. ΜΠΑΪΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    4. ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ

    ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

    1. ΣΦΥΡΙΟΥ ΚΟΣΜΑΣ

    2. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    3. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    4. ΚΑΪΣΕΡΛΗΣ Κ.

    5. ΜΑΥΡΟΣ

    13η ΜΕΙΖΟΝΑ ΚΡΗΤΗΣ

    ΧΑΝΙΑ

    1. ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝ.

    2. ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ ΣΗΦΗΣ

    3. ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΗΣ

    4. ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤ.

    5. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    ΡΕΘΥΜΝΟ

    1. ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΕΜΜ.

    2. ΣΜΠΩΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    3. ΜΟΥΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΗΡΑΚΛΕΙΟ

    1. ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    2. ΦΡΑΓΚΙΑΔΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝ.

    3. ΣΑΡΡΗΣ ΔΗΜ.

    4. ΣΤΡΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΜΗΝΑΣ

    5. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΔΗΜ.

    6. ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

    7. ΒΡΕΝΤΖΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

    8. ΜΑΤΖΑΠΕΤΑΚΗΣ ΣΤ.

    9. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    10. ΓΑΒΑΛΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

    ΛΑΣΗΘΙ

    1. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΦΟΙΒΟΣ

    2. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    3. ΚΛΩΤΖΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    [13] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ KAI ΘΡΑΚΗ

    Καβάλα, 25 Φεβρουαρίου 2000 (20:17 UTC+2)

    Από την Καβάλα ξεκίνησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, τη διήμερη περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου επισκέφτηκε το γενικό νομαρχιακό νοσοκομείο της πόλης, συναντήθηκε με τη διοίκηση, τους επιστημονικούς φορείς, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους.

    Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε, ο κ.Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό σύστημα, τον πόλεμο εξαγγελιών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς και στη διαφημιστική μάχη επηρεασμού των κατοίκων της υπαίθρου.

    Σχετικά με το ασφαλιστικό, είπε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα πρέπει να μιλήσουν συγκεκριμένα για την πολιτική τους στον τομέα αυτό, καθώς στις προηγούμενες εκλογές το κυβερνών κόμμα έκανε λόγο για χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ σήμερα μιλά για "ήπιες μεταρρυθμίσεις" του ασφαλιστικού.

    Όσον αφορά στον πόλεμο εξαγγελιών, ο πρόεδρος του Συνασπισμού, κατηγόρησε τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ότι προεκλογικά συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των διαφημιστών και επικοινωνιολόγων, ενώ μετεκλογικά με τις οδηγίες του προγράμματος σύγκλισης, κυνηγώντας τους αριθμούς, αδιαφορώντας για τους ανθρώπους. Ακόμη είπε ότι πίσω από το προεκλογικό σκηνικό προετοιμάζεται το μετεκλογικό τοπίο, το οποίο θα διαμορφώσει πιεστικές κοινωνικές συνθήκες.

    Κατηγόρησε επίσης τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας ότι δαπανούν κοινοτικά κονδύλια προκειμένου να εξωραϊσουν με τις διαφημίσεις την αρνητική κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση και τη απασχόληση. Γενικότερα για το κυβερνητικό επιτελείο υποστήριξε ότι "συμπεριφέρεται ως καθεστωτική ομάδα με νοοτροπίες γενικής συνέλευσης που θέλει με θόρυβο να εξασφαλίσει επιθυμητές εντυπώσεις" τη στιγμή που στην ύπαιθρο οι ανισότητες στην υγεία, την παιδεία, τις υποδομές, την απασχόληση και το εισόδημα είναι μεγάλες και τις προκάλεσαν με τις επιλογές τους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

    Αύριο ο κ. Κωνσταντόπουλος θα επισκεφτεί την αγορά της Κομοτηνής και θα συναντηθεί με αγροτικούς και κτηνοτροφικούς φορείς του νομού, όπως επίσης και με εκπαιδευτικούς φορείς και σχολικές εφορείες της μειονότητας.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 25 February 2000 - 19:13:55 UTC