Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-03-10

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
  • [02] Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ Μν
  • [03] ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: «ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ Χ.Α.Α.
  • [04] ΠΑΒΚΟΒΙΤΣ: ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ Ο ΣΕΡΒΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΚΟΣΟΒΟ
  • [05] ΡΕΠΠΑΣ: «ΚΟΜΜΑ - ΠΕΙΡΑΤΗΣ Η Ν.Δ.»
  • [06] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  • [07] Ν.Δ.: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΛΤΑ
  • [08] ΑΝΟΙΓΜΑ ΜΠΛΕΡ ΠΡΟΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ
  • [09] ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣτΕ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ
  • [10] ΚΟΣΟΒΟ: ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ KFOR ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΔΥΟ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΕ ΟΠΛΑ
  • [11] ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΓΩΓΗ ΖΟΥΡΑΡΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΤ3
  • [12] ΣΟΦΙΑ: ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ THN ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΕΔΔ

  • [01] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

    Αθήνα, 10 Μαρτίου 2000 (13:30 UTC+2)

    Φωτογραφία: Πτώση στη Σοφοκλέους

    Στο θέμα που δημιουργήθηκε με την εντολή του υπουργού Εθνικής Οικονομίας στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς για έλεγχο σχετικά με τα αίτια της χθεσινής πτώσης στο Χρηματιστήριο αναφέρθηκε σήμερα ο επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. "Η κυβέρνηση το τελευταίο πράγμα που μπορεί να κάνει είναι να κατηγορεί τους άλλους για μια κατάσταση που η ίδια με ασυγχώρητα λάθη δημιούργησε" είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι τα λάθη και οι ευθύνες ανήκουν στην κυβέρνηση.

    Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης επισήμανε ότι το θέμα δημιουργήθηκε με ανεπίτρεπτη παρέμβαση της κυβέρνησης και παρά τις πολύ προσεκτικές επισημάνσεις της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη λήψη μέτρων προστασίας των επενδυτών. Ο κ. Κεφαλογιάννης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ακολούθησε ποτέ αυτές τις επισημάνσεις και συνέστησε στο ΠΑΣΟΚ να μην παίζει με θεσμούς που είναι αποφασιστικοί και ουσιαστικοί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, τόνισε ότι είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να προβλέπει την πορεία του Χρηματιστηρίου και πρόσθεσε: "Αυτό γίνεται μόνο στην Ελλάδα του Σημίτη και του Παπαντωνίου που έχουν τελικά ξετσιπωθεί".

    [02] Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ Μν

    Αθήνα, 9 Μαρτίου 2000 (19:42 UTC+2)

    Φωτογραφία: Πλήθος κόσμου διαμαρτύρεται εξω απο τον "Ιανό"

    "Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου διδάσκουν και επιβάλλουν την ψυχραιμία, την αυτοσυγκράτηση, τη σοβαρότητα, την ανεκτικότητα και την πολυφωνία, ιδίως όταν υπάρχουν διαφωνίες και μάλιστα έντονες", δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας την προσωρινή διαταγή του μονομελούς πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη.

    Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι καμία διαφωνία δεν είναι κατά βάθος σκληρότερη από την αισθητική διαφωνία, προσθέτοντας ότι στις περιπτώσεις αυτές έχει σημασία ο σεβασμός του Συντάγματος.

    Εξήγησε ότι σύμφωνα με το άρθρο 14 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την ελευθερία του έντυπου λόγου μία απαγόρευση κυκλοφορίας εντύπου, άρα και βιβλίου, όταν ζητείται στο όνομα της προστασίας της Χριστιανικής και κάθε άλλης γνωστής θρησκείας, μπορεί να επιβληθεί για συγκεκριμένους λόγους και με συγκεκριμένη διαδικασία από το αρμόδιο δικαστικό όργανο που δεν είναι το μονομελές πρωτοδικείο και μάλιστα στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

    Είπε ακόμη ότι τα πράγματα θα ήταν ίσως διαφορετικά αν υπήρχε προσβολή της προσωπικότητας ή του ιδιωτικού βίου κάποιου συγκεκριμένου προσώπου.

    "Τίθενται συνεπώς εκ του μη όντος και κατά τρόπο παράταιρο προς την εποχή που ζούμε δύο ζητήματα. Πρώτον ένα ζήτημα συνταγματικής νομιμότητας και δεύτερον ένα ζήτημα ουσιαστικής προάσπισης της κατανόησης, της επιείκειας και της αγαπητικής και όχι ζηλωτικής τάσης της Ορθοδοξίας", σημείωσε.

    [03] ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: «ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ Χ.Α.Α.

    Αθήνα, 10 Μαρτίου 2000 (20:45 UTC+2)

    Στην πορεία του χρηματιστηρίου Αθηνών, αναφέρθηκε το μεσημέρι ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας το μεσημέρι στο ραδιοσταθμό "Φλας".

    "Θα περιμένουμε το πόρισμα της έρευνας", είπε ο κ. Χριστοδουλάκης και πρόσθεσε ότι οι πολίτες έχουν κρίση και θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

    Όπως τόνισε ο υφυπουργός, "θα πρέπει οι αγορές να αφήνονται να λειτουργούν με τους κανόνες τους οποίους έχουν. Η κυβέρνηση σεβάστηκε όλους αυτούς τους κανόνες και μάλιστα αύξησε πολύ το θεσμικό πλαίσιο της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας η οποία υπάρχει στην ελληνική κεφαλαιαγορά".

    Τέλος ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι το έργο των κυβερνήσεων αλλά και των κομμάτων γενικότερα, είναι να ασχολούνται με τα θέματα της οικονομίας, να ασχολούνται με το ποια οικονομική πολιτική μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα και με βάση την καλή πορεία της οικονομίας, θα ακολουθήσει μία ανάλογη καλή πορεία και η αγορά.

    [04] ΠΑΒΚΟΒΙΤΣ: ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ Ο ΣΕΡΒΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΚΟΣΟΒΟ

    Βελιγράδι, 10 Μαρτίου 2000 (20:43 UTC+2)

    Ο διοικητής του ΓΕΣ της Γιουγκοσλαβίας, στρατηγός Νέμποϊσα Πάβκοβιτς δήλωσε ότι δεν υπάρχει γενική κινητοποίηση και ενίσχυση των σερβικών δυνάμεων στην νότια Σεβία στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, μετέδωσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τanjug.

    Ο κ. Πάβκοβιτς προέβη στις παραπάνω δηλώσεις μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πόλη Πρέσεβο όπου σέρβοι αστυνομικοί και αξιωματούχος του ΟΗΕ δέχθηκαν επίθεση από αλβανούς που αποκαλούνται Απελευθερωτικός Στρατός Μπουγιάνοβιτς, Πρέσεβο και Μέντβεζα (UCPMB).

    Ο κ. Πάβκοβιτς απέρριψε την προοπτική να υπάρξει ξανά επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας μετέδωσε το πρακτορείο.

    Ο.Κ.

    [05] ΡΕΠΠΑΣ: «ΚΟΜΜΑ - ΠΕΙΡΑΤΗΣ Η Ν.Δ.»

    Αθήνα, 10 Μαρτίου 2000 (20:40 UTC+2)

    Συνεχίζονται οι έρευνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να διαπιστώσει εάν πίσω από την συνεχιζόμενη αναταραχή στο Χρηματιστήριο Αθηνών κρύβονται πολιτικά ή χρηματιστηριακά παιχνίδια. Επίσης θα διερευνήσει εάν υπάρχει σχέση και με θεσμικούς επενδυτές, με εταιρίες επενδύσεων ή με αμοιβαία κεφάλαια. Αυτό έχει σχέση με τα συγκεκριμένα στοιχεία των συναλλαγών που έχει στα χέρια της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναζητεί εάν υπάρχει δόλο πίσω από όλη αυτή την υπόθεση.

    Το μεσημέρι, ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας άφησε σαφείς υπαινιγμούς πολιτικής ανευθυνότητας εναντίον της Ν.Δ., λέγοντας πολλά και αφήνοντας να εννοηθούν ακόμη περισσότερα.

    Ο κ. Ρέππας κατηγόρησε την ηγεσία της Ν.Δ. ότι "μετέτρεψε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από κόμμα ευθύνης σε κόμμα- πειρατή".

    Σε ερώτηση εάν υπονοεί ότι η Ν.Δ. υπονομεύει το χρηματιστήριο, ο κ. Ρέππας απάντησε:

    - ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό είναι το συμπέρασμά σας.

    - Ερωτηση: Δηλαδή υποστηρίζετε ότι προβαίνει σε παράνομες και ληστρικές ενέργειες;

    - ΡΕΠΠΑΣ: Αυτά τα είπατε εσείς, ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησα εγώ, ισχύει απολύτως.

    Ο κ. Ρέππας ζήτησε από όλους να περιμένουν το πόρισμα και κατηγόρησε τη Ν.Δ. για πολιτική ανευθυνότητα. "Ο κ. Καραμανλής, είπε, υιοθετεί δημοσιεύματα που διαψεύδονται σε λίγες ώρες".

    Σχολιάζοντας δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ., ο υπουργός Τύπου τόνισε ότι οι συγκεκριμένοι πολιτικοί προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον εαυτό τους, στην παράταξή τους, στο χρηματιστήριο και στους επενδυτές.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε την επιχειρηματολογία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας ότι οι εξελίξεις στη Σοφοκλέους είναι αδύνατο να εξηγηθούν με τη λογική στο πλαίσιο της οικονομίας και επισήμανε ότι οι φήμες αποτελούν παθολογία αλλά και συστατικό στοιχείο της λειτουργίας της χρηματαγοράς. Οι επενδυτές θα πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς, να είναι ψύχραιμοι ώστε να αποφεύγουν τις παγίδες. Η κυβέρνηση, κατέληξε ο κ. Ρέππας, έχει εξασφαλίσει πρωτοφανείς ρυθμούς ανάπτυξης, αυτή είναι η προσφορά της στον τόπο και εμμέσως στο Χρηματιστήριο.

    [06] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

    Αθήνα, 10 Μαρτίου 2000 (20:37 UTC+2)

    Τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος των Καμένων Βούρλων επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής και αναφέρθηκε στο μεγάλο αριθμό δυστυχημάτων που γίνονται στο συγκεκριμένο σημείο.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι παρά τους πόρους από την Ευρωπαϊκή Ενωση και παρά τα χρόνια που έχουν περάσει καθυστερεί ανεπίτρεπτα η διαπλάτυνση και ο εκσυγχρονισμός της κεντρικής αρτηρίας της Εθνικής Οδού, που συνδέει τη Νότια με τη Βόρεια Ελλάδα.

    "Είναι ανάγκη να καταλάβουμε ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες σε έργα υποδομής. Είναι επίσης ανάγκη να καταλάβει η κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να προσπαθεί να εξαπατά τους Ελληνες πολίτες με φιλμάκια και τηλεοπτικά σποτ, με μια εικονική πραγματικότητα, που δεν έχει σχέση με την αλήθεια", τόνισε.

    [07] Ν.Δ.: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

    Αθήνα, 10 Μαρτίου 2000 (20:35 UTC+2)

    Για προβολή εικονικής πραγματικότητας και προκλητική προπαγάνδα κατήγγειλε την κυβέρνηση ο υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών της Ν.Δ. και πρόεδρος του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων Ευάγγελος Μεϊμαράκης από τη Στουτγκάρδη, όπου πρόκειται να διεξαχθεί το Προσυνέδριο Αποδήμων.

    Συγκεκριμένα ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί - μέσω ΕΛΤΑ - να παραπληροφορήσει τους πολίτες, αλλά και τους Ελληνες του εξωτερικού επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση μέσω σειράς γραμματοσήμων, παρουσιάζει ως ολοκληρωμένα τα "μεγάλα έργα".

    Οπως είναι γνωστό, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, στα γραμματόσημα επιτρέπεται μόνο η απεικόνιση υπαρκτών γεγονότων και όχι φιλοδοξιών ή οραμάτων και κάλεσε τον υπουργό Μεταφορών να αποσύρει άμεσα τη σειρά των γραμματοσήμων που εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας και πλήττει βάναυσα τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού.

    [08] ΑΝΟΙΓΜΑ ΜΠΛΕΡ ΠΡΟΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

    Λονδίνο, 10 Μαρτίου 2000 (20:16 UTC+2)

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει το ζήτημα της Τσετσενίας να επισκιάσει τις σχέσεις Λονδίνου - Μόσχας και υπερασπίστηκε το δικαίωμα της Ρωσίας να επέμβει στην περιοχή για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία.

    Ο κ. Μπλερ είπε ότι η Βρετανία έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για την Τσετσενία αλλά τόνισε παράλληλα ότι δεν είναι η ίδια περίπτωση με το Κοσσυφοπέδιο και αναφέρθηκε στις δολοφονίες τεσσάρων Βρετανών στην περιοχή από Τσετσένους αντάρτες.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός επισήμανε ότι στις συζητήσεις που θα έχει με τον Ρώσο ομόλογο του θα κυριαρχήσουν θέματα όπως η οικονομία και η πολιτική κατάσταση στη Ρωσία αλλά και οι εξελίξεις στον υπόλοιπο κόσμο.

    Ο.Κ.

    [09] ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣτΕ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ

    Μόσχα, 10 Μαρτίου 2000 (20:10 UTC+2)

    Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης που επισκέπτεται τη Ρωσία επέμεινε ότι η Μόσχα πρέπει να της δώσει άδεια να ταξιδέψει στο Γκρόζνι και σε άλλες περιοχές στην Τσετσενία.

    Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Φράνκ Τζουντ δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι η επίσκεψη στην Τσετσενία είναι πολύ σημαντική για την αναφορά που θα ετοιμαστεί για το αρμόδιο δικαστήριο στο Στρασβούργο.

    Ο κ. Τζουντ είπε ότι το ταξίδι στην Τσετσενία είναι το πιο σημαντικό σημείο της αποστολής και αυτό που πραγματικά θα μετρήσει είναι όλα όσα οι αξιωματούχοι του ΣτΕ θα δουν στην περιοχή και όχι όσα τους έχουν πει.

    Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι τα μέλη της αντιπροσωπείας επιθυμούν να συνομιλήσουν με Τσετσένους πολίτες και να επισκεφθούν καταυλισμούς προσφύγων στην Τσετσενία γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό.

    Ο.Κ.

    [10] ΚΟΣΟΒΟ: ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ KFOR ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΔΥΟ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΕ ΟΠΛΑ

    Πρίστινα, 10 Μαρτίου 2000 (20:06 UTC+2)

    Δύο αποθήκες όπλων ανακάλυψαν στρατιώτες της KFOR στο σπίτι Αλβανού που ζει κοντά στα διοικητικά σύνορα του Κοσσυφοπεδίου με τη Σερβία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στην περιοχή.

    Κατά τη διεξαγωγής της έρευνας η KFOR κατάσχεσε μεγάλες ποσότητες αυτόματων όπλων, χειροβομβίδων και πυρομαχικών.

    Ο Αλβανός συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

    Κ.Γ.

    [11] ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΓΩΓΗ ΖΟΥΡΑΡΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΤ3

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2000 (20:06 UTC+2)

    Απορρίφθηκε η αγωγή του Κώστα Ζουράρι κατά της ΕΤ3, η οποία είχε υποβληθεί στο Πρωτοδικείο για προσβολή της προσωπικότητάς του.

    Ο κ.Ζουράρις με την αγωγή που είχε καταθέσει το 1996 ζητούσε ως αποζημίωση, το ποσό των 50 εκατομμυρίων από την ΕΡΤ, θεωρώντας ότι υπήρξε συμβατική αθέτηση συμφωνηθέντων και προσβολή της προσωπικότητάς του, όταν έληξε η σειρά εκπομπών "Πατριδογνωσία" από την ΕΤ3.

    Εκ μέρους του ενάγοντος δικηγόρος παρέστη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ενώ υπέρ του κ.Ζουράρι είχαν καταθέσει μεταξύ άλλων η Λιάνα Κανέλη, ο Στέλιος Παπαθεμελής και ο Κώστας Γιανναράς.

    [12] ΣΟΦΙΑ: ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ THN ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΕΔΔ

    Σόφια, 10 Μαρτίου 2000 (20:05 UTC+2)

    Το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΒΣΚ) δεν πρόκειται να αποδεχτεί την πρόσκληση της κυβερνώσας "Ενωσης Δημοκρατικών Δυνάμεων" (ΕΔΔ) για συνάντηση των κοινοβουλευτικών ομάδων των δυο κομμάτων προκειμένου να συζητήσουν θέματα εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.

    Αυτό κατέστησε σαφές ο εκπρόσωπος των σοσιαλιστών Αγγελ Νάιντενοφ με δηλώσεις του στο Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΒΤΑ), τονίζοντας : "Δεν υπάρχουν επιχειρήματα που να μας κάνουν να αλλάξουμε τη θέση μας προς αυτού του είδους απομίμηση διαβουλεύσεων". Πρόσθεσε ότι οι θέσεις του ΒΣΚ για την εθνική ασφάλεια και την ευρωατλαντική ολοκλήρωση είναι γνωστές και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος συζήτησής τους σε συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΔΔ.

    Κ.Κ.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 11 March 2000 - 9:25:52 UTC