Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-04-21

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΓΚΑΛΟΣ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ
  • [02] ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ Η ΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΖΕΜΙΝ
  • [03] ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • [04] ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
  • [05] Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • [06] ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ: Η ΔΙΚΗ 144 ΑΛΒΑΝΩΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΪΟΥ
  • [07] Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΖΕΜΙΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • [08] ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ
  • [09] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΥΚ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΤΟ ΜΑΪΟ
  • [10] ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
  • [11] ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • [12] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
  • [13] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
  • [14] Ο ΚΛΙΝΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ CTBT
  • [15] ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ
  • [16] ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
  • [17] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΤΟ ΔΝΤ
  • [18] ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΚΟΥΓΙΟΥ
  • [19] ΟΑ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
  • [20] ΘΕΣΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΑ
  • [21] ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΟΕ
  • [22] ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
  • [23] ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
  • [24] ΝΕΚΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΗΣ KFOR

  • [01] ΠΑΓΚΑΛΟΣ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ

    Αθήνα, 20 Απριλίου 2000 (21:59 UTC+2)

    Φωτογραφία: Νίκος Χριστοδουλάκης

    Η ξενοδοχειακή υποδομή της πρωτεύουσας ήταν το θέμα που εξέτασε ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Χριστοδουλάκη.

    Ο κ. Πάγκαλος διαβεβαίωσε για την έγκαιρη προετοιμασία της χώρας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    "Δε νομίζω ότι ο κ. Σάμαρανκ επισημαίνει προβλήματα που δεν τα γνωρίζουμε. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία, είναι μία κρίσιμη στιγμή, προφανώς υπάρχουν εκκρεμότητες αυτή τη στιγμή, πρέπει να κλείσουν ταχύτατα και σε ότι αφορά τις οργανωτικές δομές και τον τρόπο λειτουργίας τους και σε ότι αφορά συγκεκριμένες αποφάσεις", υπογράμμισε ο κ. Πάγκαλος.

    "Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, κατά την άποψή μου, να μην είμαστε έγκαιρα έτοιμη και να μην έχουμε κάνει ότι χρειάζεται για τη μεγάλη επιτυχία αυτής της μεγάλης ευκαιρίας που δίνεται στην ελληνική πρωτεύουσα και στην Ελλάδα γενικότερα", τόνισε.

    Εξάλλου, αύριο θα έχουν συνάντηση στο ΥΠΕΧΩΔΕ οι Κώστας Λαλιώτης και Θεόδωρος Πάγκαλος, προκειμένου να εξετάσουν την πορεία των έργων.

    [02] ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ Η ΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΖΕΜΙΝ

    Λονδίνο, 21 Απριλίου 2000 (12:44 UTC+2)

    Φωτογραφία: Γιανκ Ζε Μιν - Γιασερ Αραφάτ

    Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν στην επίσκεψη που πραγματοποιεί από σήμερα στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Κίνας, Ζιανγκ Ζεμίν, Κινέζοι πολιτικοί αναλυτές, καθώς εκτιμούν ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει συνδετικό ρόλο ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία.

    "Υπάρχουν τεράστια περιθώρια για την ανάπτυξη των οικονομικών και διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα", τόνισε μιλώντας στη ραδιοφωνική υπηρεσία του BBC, o Γιεν Κοε Τονγκ, ερευνητής του Κινεζικού Ινστιτούτου Συγχρόνων Διεθνών Σχέσεων. Επισημαίνοντας ότι η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που επισκέπτεται ο Πρόεδρος της Κίνας, τη χαρακτήρισε σημαντική και αυτό διότι: "Η Ελλάδα είναι λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Ελλάδα όπως άλλωστε και η Τουρκία είναι γεωγραφικά πολύ κοντά στην Ασία. Η επίσκεψη αποβλέπει στη σύσφιγξη των σχέσεων της Κίνας με χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που βρίσκονται κοντά στην Ασία".

    Καταλήγοντας εκτίμησε ότι τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης θα δείξουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίσκεψη και προέβλεψε ότι θα καταλάβει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

    [03] ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 21 Απριλίου 2000 (12:10 UTC+2)

    Με αντιαμερικανικά και αντινατοικά συνθήματα μέλη του ΚΚΕ έκαναν πορεία στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967. Η πορεία ξεκίνησε στις 10.30΄το πρωί από τα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ, στην Οδό Εγνατία, και κατέληξε στην πλατεία Δημοκρατίας, στο κτίριο που στέγαζε τα γραφεία της Ασφάλειας. Εκεί κατατέθηκαν στεφάνια στη μνήμη των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους για την ανατροπή της δικτατορίας, ενώ στελέχη του ΚΚΕ εντοίχισαν αναμνηστική πλάκα για όσους βασανίστηκαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας.

    [04] ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

    Ν. Υόρκη, 21 Απριλίου 2000 (10:26 UTC+2)

    Το Πάσχα, η μεγάλη γιορτή της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Ελληνες απανταχού της Γης.

    Η Εβδομάδα των Παθών συμβολίζει τους ατέλειωτους αγώνες που η Ελλάδα σαν έθνος έχει κάνει για την ύπαρξή της και την ελευθερία της. Μέσα στους αιώνες, η θρησκεία μας έχει συμβαδίσει με τον Ελληνισμό προς την κατάκτηση της θέσης που του ανήκει.

    Στη σημερινή εποχή ο ελληνισμός της Δισποράς έχει ενωθεί και οργανωθεί μέσα από το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού. Οι εθνικοί μας αγώνες είναι κρίσιμοι αλλά και ελπιδοφόροι. Το ΣΑΕ δίνει σκληρή μάχη για να αποδείξει στον κόσμο ότι οι Ελληνες είναι λαός που διακρίνεται για τον ηρωισμό, το σθένος και την αυτοθυσία του, πάντα έτοιμος να υπερασπισθεί τα δίκαια της Ελλάδας. Αυτά τα γνωρίσματα θα αποτελέσουν το έναυσμα μιας νέας Ανάστασης για όλους μας.

    [05] Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    Λευκωσία, 21 Απριλίου 2000 (20:58 UTC+2)

    Τις ευχαριστίες του Υπουργείου του προς το ελληνικό Υπουργείο Γεωργίας για την παροχή τεχνογνωσίας και εμπερίας σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) εξέφρασε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους.

    Ο κ. Θεμιστοκλέους είχε σήμερα συνάντηση με κλιμάκιο ανώτερων λειτουργών του Υπουργείου Γεωργίας της Ελλάδας, οι οποίοι πήραν μέρος στο Σεμινάριο για την Κοινή Οργάνωση Αγορών Φρούτων και Λαχανικών που διοργανώθηκε χθες από το Τμήμα Γεωργίας στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στο γεωργικό τομέα.

    Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κύπρου, ενώ ο κ. Θεμιστοκλέους ευχαρίστησε του Ελλαδίτες λειτουργούς για τη συμαντική συμβολή τους στην επιτυχία του Σεμιναρίου.

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ

    [06] ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ: Η ΔΙΚΗ 144 ΑΛΒΑΝΩΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΪΟΥ

    Νις, 21 Απριλίου 2000 (20:58 UTC+2)

    Η δίκη 144 Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου που κατηγορούνται για τρομοκρατία θα επαναληφθεί στις 8 Μαίου, καθώς 30 ακόμη από αυτούς αρνήθηκαν σήμερα τις κατηγορίες ενώπιον του δικαστηρίου της Νις.

    Από την αρχή της δίκης και οι 80 κατηγορούμενοι που ανακρίθηκαν αρνήθηκαν τις κατηγορίες για τρομοκρατία κατά την διάρκεια του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία το 1999.

    Σε περίπτωση που καταδικαστούν αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης μέχρι είκοσι χρόνια αν και δικηγόρος των κατηγορουμένων υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή του καθενός ξεχωριστά.

    Ο.Κ.

    [07] Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΖΕΜΙΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    Αθήνα, 21 Απριλίου 2000 (20:58 UTC+2)

    Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε από τον Ελληνα πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη να συζητήσει με τον πρόεδρο της Κίνας Γιανγκ Ζεμίν την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα του.

    Η οργάνωση έκανε έκκληση στον κ. Σημίτη να πιέσει τον κ. Ζεμίν να καταργήσει την θανατική ποινή στην Κίνα, να σταματήσει τα βασανιστήρια κρατουμένων και να δώσει τέλος στον διωγμό θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων στις αυτόνομες περιοχές του Θιβέτ και του Ξινγιανγκ.

    Τονίζει δε ότι οι δίκες στην Κίνα πρέπει να γίνονται με τους διεθνείς νόμους και οι ακροαματικές διαδικασίες να είναι δημόσιες και πρόσθεσε ότι οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν πρέπει να διώκονται.

    Ο.Κ.

    [08] ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 21 Απριλίου 2000 (20:58 UTC+2)

    Εκδηλώσεις μνήμης για την 85η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή και τη Μεγάλη Δευτέρα.

    Το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα "η Ευρωπαϊκή Διάσταση του Αρμενικού Ζητήματος" στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στην οποία κεντρική ομιλήτρια θα είναι η βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου Κουτσίκου.

    Αργότερα θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Αρμενίων.

    Τη Μεγάλη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αρμενική Ορθόδοξη Εκκλησία της Παναγιάς παρουσία των αρχών της Θεσσαλονίκης.

    [09] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΥΚ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΤΟ ΜΑΪΟ

    Μόσχα, 21 Απριλίου 2000 (20:57 UTC+2)

    Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ρωσία στις 16 Μαίου ανακοίνωσαν διπλωματικές πηγές στην Μόσχα.

    Ο κ. Κουκ θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Ιγκορ Ιβανόφ και θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

    O.K.

    [10] ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

    Λευκωσία, 21 Απριλίου 2000 (20:41 UTC+2)

    Επέστρεψε σήμερα στην Κύπρο ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης μετά από διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία είχε επαφές με τον Ελληνα Υπουργό Εθνικής Αμυνας και τον Υφυπουργό Πολιτισμού αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού.

    Ο κ. Κληρίδης συναντήθηκε επίσης με το Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του ΣΑΕ Χαράλαμπο Μπορατίδη, με εκπροσώπους της κυπριακής παροικίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και με το Δήμαρχο της πόλης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και το Νομάρχη Κώστα Παπαδόπουλο, από τους οποίους ενημερώθηκε για τους προγραμματισμούς και τη δραστηριοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη.

    Παράλληλα ο κ. Κληρίδης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συνομιλητές του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις οικονομικές επιδόσεις και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [11] ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Αθήνα, 21 Απριλίου 2000 (20:41 UTC+2)

    Την παραίτηση του από τη θέση του συμβούλου του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου υπέβαλε ο Αλέξανδρος Βρόντος.

    Ο σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος είναι επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας που παρέχεται στη Σερβία και το Κόσοβο παρακολούθησε σήμερα το συνέδριο της σερβικής αντιπολίτευσης που διεξάγεται στην Αθήνα, στην οποία μετέχει ο απόγονος του βασιλιά της Σερβίας Αλεξάνταρ Καρατζόρτζεβιτς, ο οποίος εμφανίζεται ως διεκδικητής του θρόνου.

    Ο κ. Βρόντος αποκάλεσε τον κ. Καρατζόρτζεβιτς μεγαλειότατο και υποσχέθηκε ότι αύριο ο κ. Παπανδρέου θα παρακολουθήσει τις εργασίες του συνεδρίου κάτι που όμως δεν πρόκειται να συμβεί.

    Η ενέργεια του αυτή προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο πρόβλημα και ο κ. Βρόντος για λόγους ευθιξίας υπέβαλε την παραίτηση του. Αναμένεται να γνωστοποιηθεί αν ο κ. Παπανδρέου θα την κάνει ή όχι αποδεκτή.

    [12] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

    Θεσσαλονίκη, 21 Απριλίου 2000 (20:41 UTC+2)

    Μέλη της επιχειρηματικής αποστολής οικονομικών παραγόντων της αμερικανικής πολιτείας, Νιού Τζέρσι, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, τους οποίους ενημέρωσε για την οικονομική δυναμική και αναπτυξιακή δυνατότητα της πόλης, ενόψει της ανασυγκρότησης των Βαλκανίων.

    Την αποστολή συνόδευε ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Πωλ Στήβενσον, το μέλος της γενικής συνέλευσης του Νιού Τζέρσι, Στήβεν Κοροδήμος και η σύμβουλος της πολιτείας Σ. Αρμέντι.

    Οι Αμερικανοί επιχειρηματίες ανέφεραν ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί το μέλλον της Ελλάδας και ότι το Νιού Τζέρσι σκοπεύει να ιδρύσει στην πόλη γραφείο ανιπροσωπείας στο πλαίσιο της επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας.

    [13] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

    Αθήνα, 21 Απριλίου 2000 (20:35 UTC+2)

    Σημαντικά εργασιακά θέματα ενόψει και της ανακοίνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης συζήτησαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης και εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ.

    Χρήσιμη και εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση ο κ. Γιαννίτσης και τόνισε ότι εξετάστηκαν οι εξαγγελίες του κ. Σημίτη για τις συντάξεις και την ενίσχυση των εργαζομένων που αμείβονται με το κατώτερο όριο της συλλογικής σύμβασης. Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι το γνωστό ως "δεκαχίλιαρο" θα ισχύσει αναδρομικά από την 1.1.2000 και υπογράμμισε ότι όλες οι δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν όπως εξαγγέλθηκαν. Συζητήθηκαν ακόμη τα ζητήματα της ανεργίας, του ασφαλιστικού και των συνθηκών εργασίας.

    Για συζήτηση ουσίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος. Επισήμανε ότι ο υπουργός τοποθετήθηκε επί του συνόλου των θεμάτων και διαπίστωσε την ύπαρξη κοινών στόχων. Σημείωσε, τέλος, ότι στη συνέχεια θα εξειδικευτούν οι απαραίτητες προτάσεις για να λυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων.

    [14] Ο ΚΛΙΝΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ CTBT

    Ουάσιγκτον, 21 Απριλίου 2000 (20:31 UTC+2)

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον χαιρέτησε την απόφαση της ρωσικής βουλής να επικυρώσει την συνθήκη για την κατάργηση των πυρηνικών δοκιμών (CTBT) και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Κογκρέσο θα ενεργήσει ανάλογα.

    Ο κ. Κλίντον δήλωσε ότι είναι ευχαριστημένος με την απόφαση της Δούμα και ελπίζει το ρωσικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο να ψηφίσει υπέρ της επικύρωσης της συνθήκης όπως και με την συμφωνία START II.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ότι με την απόφαση αυτή ενισχύεται η διεθνής προσπάθεια για μείωση των πυρηνικών όπλων και τον αφοπλισμό σε όλο τον κόσμο.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζόε Λόκχαρτ δήλωσε ότι ο κ. Κλίντον πιστεύει ότι τελικά θα επικυρωθεί η συνθήκη και από την αμερικανική Γερουσία.

    O.K.

    [15] ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ

    Κίεβο, 21 Απριλίου 2000 (20:31 UTC+2)

    Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας σε εννιαόροφη οικοδομή στην πόλη Μπροβάρακ, 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου στην Ουκρανία.

    Οι ουκρανικές αρχές ερευνούν την περιοχή που έγινε η έκρηξη και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για επίθεση της μαφίας για λόγους εκδίκησης.

    Οι αρχές ανέφεραν ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στον έκτο όροφο του κτιρίου και από την έκρηξη καταστράφηκε μεγάλο μέρος της πολυκατοικίας.

    Ο.Κ.

    [16] ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 21 Απριλίου 2000 (20:31 UTC+2)

    Σοβαρές χαρακτήρισε τις επισημάνσεις του προέδρου της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεργόπουλος, σε συνέντευξη τύπου, υποστηρίζοντας ότι θέτουν προ των ευθυνών της την κυβέρνηση, καθώς σχεδόν το σύνολο των έργων για την Ολυμπιάδα του 2004 δεν έχουν αρχίσει.

    Ο κ.Παπαγεωργόπουλος επανέλαβε το αίτημα του δήμου να διοργανωθούν στη Θεσσαλονίκη οι ναυταθλητικοί αγώνες, καθώς επίσης προκριματικοί ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϋ. "Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στο δίκαιο του αιτήματός μας για τη διεκδίκηση μέρους των Ολυμπιακών Αγώνων" είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης φέροντας ως παράδειγμα του ναυταθλητικούς αγώνες σε άλλες πόλεις στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα και της Μόσχας, τη στιγμή που, όπως είπε, η πόλη έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει και να φιλοξενήσει τέτοιες εγκαταστάσεις.

    Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, δημοσιοποιήθηκαν οι φετινές πασχαλινές εκδηλώσεις που θα διοργανώσει η δημοτική αρχή. Την Κυριακή του Πάσχα, θα οργανωθεί γλέντι με 100 ψητά αρνιά και πασχαλινά αυγά στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στη νέα Παραλία, ενώ θα συμμετάσχουν παραδοσιακά συγκροτήματα.

    [17] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΤΟ ΔΝΤ

    Σόφια, 21 Απριλίου 2000 (20:25 UTC+2)

    Οικονομική σταθερότητα και σημαντική πρόοδο στις διαρθρωτικές αλλαγές στη Βουλγαρία μετά από τη λειτουργία στη χώρα Νομισματικού Συμβουλίου, από την 1η Ιουλίου του 1997, διαπιστώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε έκθεσή του. Τονίζει δε ότι μεγάλο μέρος των σημαντικότερων μεταρρυθμίσεων στη Βουλγαρία έγινε το 1999.

    Σύμφωνα με το Ταμείο, το 1999 το κρατικό έλλειμμα περιορίστηκε σε ποσοστό 0,9% του ΑΕΠ, μειώθηκε ο πληθωρισμός και οι τιμές των καταναλωτικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά μέσο όρο μόνο 1,8%. Σημειώνεται επίσης ότι στο πλαίσιο της λειτουργίας του Νομισματικού Συμβουλίου, τα 2/3 των κρατικών επιχειρήσεων έχουν ιδιωτικοποιηθεί, ενώ στις ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις εφαρμόστηκε αυστηρή πολιτική εισοδημάτων. Ιδιωτικοποιήθηκαν επίσης οι 4 από τις συνολικά 7 κρατικές τράπεζες, ενώ σε άλλες 2 έχουν ξεκινήσει διαδικασίες αποκρατικοποίησης. Απελευθερώθηκε το εμπόριο και η επιστροφή της αγροτικής γης στους δικαιούχους έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

    Ωστόσο στην έκθεση του ΔΝΤ σημειώνεται πως τα θετικά αποτελέσματα της οικονομικής σταθεροποίησης και των μεταρρυθμίσεων αργούν να γίνουν αισθητά. Μέσα στα δυο προηγούμενα χρόνια η Βουλγαρία υπέστη σειρά σκληρών δοκιμασιών που οδήγησαν σε σοβαρή μείωση του όγκου των εισαγωγών. Αρνητικές ήταν οι επιδράσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, της κρίσης στο Κόσοβο και των διαρθρωτικών αλλαγών στις μεγάλες και ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις.

    Σύμφωνα με το ΔΝΤ, από τα στατιστικά στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2000 προκύπτει πως συνεχίζονται οι θετικές εξελίξεις στην οικονομία της Βουλγαρίας και οι στόχοι της κυβέρνησης Κόστοφ για 4% οικονομική ανάπτυξη και 4% έλλειμμα φαίνεται να είναι επιτεύξιμοι.

    Ωστόσο, δεν έχουν λυθεί σοβαρά προβλήματα όπως η ανεργία, η οποία τον περασμένο Φεβρουάριο έφτασε το 18%, και το χαμηλό βιοτικό επίπεδο μεγάλου μέρους του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων. Η Βουλγαρία καταλαμβάνει την τελευταία θέση μεταξύ των 12 χωρών υποψηφίων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση σχετικά με τις αποδοχές που απολαμβάνουν οι πολίτες της και απαιτούνται πολλά χρόνια συνεχούς οικονομικής ανάπτυξης προκειμένου να φτάσει ακόμη και τις χώρες που εξασφαλίζουν στους κατοίκους της ένα μεσαίο επίπεδο αποδοχών.

    "Πολλή δουλειά" επίκειται και για την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών και την ανάπτυξη ανταγωνιστικής οικονομίας, ενώ αλλαγές χρειάζονται και στον δημόσιο τομέα. Πολλά είναι ακόμη τα εμπόδια στον αναπτυσσόμενο ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων της γραφειοκρατίας και του δισταγμού των τραπεζών στη χορήγηση πιστώσεων.

    Τέλος, το ΔΝΤ συστήνει στη Βουλγαρία να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην βραχυπρόθεσμη πολιτική προώθησης της οικονομικής ανάπτυξης και περιορισμού της φτώχειας και της ανεργίας. Υπογραμμίζει δε ότι ο στόχος της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα επιτευχθεί μακροπρόθεσμα με ταχεία οικονομική ανάπτυξη και με την καταβολή μεγάλων προσπαθειών για την ανάπτυξη ανταγωνιστικής οικονομίας της αγοράς.

    Κ.Κ.

    [18] ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΚΟΥΓΙΟΥ

    Αγκυρα, 21 Απριλίου 2000 (20:21 UTC+2)

    Η τουρκική κυβέρνηση ανέβαλε την ανάθεση της κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου στο Aκούγιου εξαιτίας οικονομικών περιορισμών που επέβαλε πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην χώρα ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τσουχμούρ Ερσούμερ.

    Ο κ. Ερσούμερ δήλωσε ότι πρέπει να εφαρμοστεί το οικονομικό πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Τουρκία και μετά να παρθεί απόφαση για το Ακούγιου και πρόσθεσε ότι αν γίνει αυτό τότε θα περάσουν τρεις μήνες μέχρι να παρθεί κάποια απόφαση.

    Ο υπουργός Ενέργειας αρνήθηκε να σχολιάσει αν το σχέδιο για το Ακούγιου θα αναβληθεί για τρία χρόνια όσο διαρκεί η συμφωνία Τουρκίας-ΔΝΤ για παροχή δανείου προς την Αγκυρα.

    Η Tουρκική Eπιχείρηση Παραγωγής και Διανομής Hλεκτρισμού επρόκειτο να αποφασίσει σήμερα για το ποια εταιρεία θα αναλάβει την κατασκευή του εργοστασίου αλλά ανέβαλε για όγδοη φορά την απόφαση.

    O.K.

    [19] ΟΑ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

    Αθήνα, 21 Απριλίου 2000 (20:19 UTC+2)

    Δυναμική αύξηση παρουσιάζουν οι μεταφορές φορτίου (εμπορεύματα) και ταχυδρομείου της Ολυμπιακής Αεροπορίας κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορευματικών Μεταφορών (ΓΔΕΜ) κατά το πρώτο τρίμηνο του 2000, η μεταφορά εμπορευμάτων στο διεθνές δίκτυο της εταιρίας παρουσίασε αύξηση κατά 17,2%, ενώ στο εσωτερικό υπήρξε αύξηση 6,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 1999.

    Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του 1999, η ΓΔΕΜ έθεσε σε εφαρμογή σειρά μέτρων για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των διακινούμενων φορτίων και του ταχυδρομείου, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι ετήσιες αποζημιώσεις που καταβάλλει η εταιρία κατά 12,7%.

    Ο συνδυασμός των ανωτέρω με τη σημαντική βελτίωση στις αναχωρήσεις και αφίξεις των πτήσεων, αποτέλεσε τη βάση για τη θεαματική αύξηση των εσόδων από τις μεταφορές στο δίκτυο εξωτερικού από Ελλάδα κατά 71% το πρώτο τρίμηνο του 2000 (πωλήσεις μέσω διατραπεζικού συστήματος CASS).

    Η σημαντική βελτίωση των στοιχείων που αφορούν τις εμπορευματικές μεταφορές κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, αποτελεί συνέχεια της αύξησης που παρουσίασε συνολικά ο τομέας αυτός κατά το 1999, με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα έσοδα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μόνο στο εσωτερικό δίκτυο εμπορευματικών μεταφορών υπήρξε αύξηση κατά 35,3% των εσόδων το 1999, έναντι του 1998.

    Κατά το 1999, η συνολική μεταφορά φορτίου και ταχυδρομείου στο δίκτυο της Ολυμπιακής ανήλθε σε 51.000 τόνους, ενώ παράλληλα η εταιρία εξυπηρέτησε μέσω του αεροδρομίου Αθηνών επιπλέον 25.000 τόνους των ξένων αεροπορικών εταιριών για τις οποίες εισέπραξε τέλη επίγειας εξυπηρέτησης (handling fees).

    Εξάλλου, μια ακόμη δραστηριότητα που θα συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση των εσόδων είναι η ανάληψη από την ΟΑ (από τις 26 Μαρτίου 2000) εκ νέου της μεταφοράς του διεθνούς ταχυδρομείου των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) που συνεπάγεται τη σημαντική αύξηση των φορτίων.

    Σημειώνεται επιπλέον ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της μονάδας Εμπορευματικών Μεταφορών που καλύπτει το πλαίσιο λειτουργίας του τομέα στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων, όπου είναι ήδη υπό κατασκευή ο νέος εμπορευματικός σταθμός της εταιρίας. Η ΓΔΕΜ συμμετείχε στον διαγωνισμό του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών στα Σπάτα όπου επελέγη ως φορέας για την επίγεια εξυπηρέτηση φορτίου και ταχυδρομείου.

    Η δυναμική αύξηση του μεταφερόμενου φορτίου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2000, σε συνδυασμό με τη συνολική βελτίωση των στοιχείων λειτουργίας της εταιρίας την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου και των βελτιώσεων που έχουν προγραμματισθεί, δείχνουν ότι στο τέλος του έτους η ΓΔΕΜ της ΟΑ θα έχει να παρουσιάσει εντυπωσιακά επιτεύγματα τα οποία επιτυγχάνονται σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

    [20] ΘΕΣΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΑ

    Αθήνα, 21 Απριλίου 2000 (20:19 UTC+2)

    Σειρά θεσμικών μέτρων για την ενίσχυση των όρων διαφάνειας και λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Σταύρος Θωμαδάκης.

    Μεταξύ των μέτρων συμπεριλαμβάνεται και η συρρίκνωση του χρονικού διαστήματος μέσω του οποίου υπολογίζονται οι τιμές του κλεισίματος των μετοχών και για αντί 30 λεπτά θα λαμβάνονται υπόψη οι διακυμάνσεις των τιμών των μετοχών το τελευταίο 10λεπτο.

    Για την αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας οι χρηματιστηριακές εταιρίες θα μπορούν σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδας να δανειοδοτούν απευθείας τους φερέγγυους πελάτες τους. Παράλληλα, οι εισηγμένες εταιρίες θα ελέγχονται για τη χρήση των κεφαλαίων που αντλούν από τους μετόχους, ενώ στους μεγαλομετόχους θα απαγορεύεται να προβαίνουν σε συναλλαγές πριν την ανακοίνωση σημαντικών αποφάσεων ή των αποτελεσμάτων τους.

    [21] ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΟΕ

    Αθήνα, 21 Απριλίου 2000 (20:19 UTC+2)

    Οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, αποτελούν το πράσινο φως για να μπορέσει η κυβέρνηση να δικαιολογεί της απευθείας αναθέσεις μεγάλων πακέτων έργων και προμηθειών στους πολυεθνικούς κολοσσούς, υποστηρίζει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

    Οπως υποστηρίζεται, οι Ολυμπιακοί Αγώνες εκτός από τον εμπορευματικό τους χαρακτήρα θα σημάνουν νέα πολιτικά και οικονομικά οφέλη για την πλουτοκρατία και νέα βάρη για το λαό, ενώ γίνεται λόγος για προσπάθεια που έχει σκοπό την εκμετάλλευση του πατριωτικού συναισθήματος του λαού, ώστε να τον εμποδίσει να διακρίνει όσους λειτουργούν με μοναδικό κριτήριο το κέρδος.

    Τέλος, καλεί το λαό να αντισταθεί στη μετατροπή των Ολυμπιακών Αγώνων σε κερδοσκοπική επιχείρηση.

    [22] ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

    Αθήνα, 21 Απριλίου 2000 (20:18 UTC+2)

    Σειρά συναντήσεων με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, καθώς επίσης με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τους προϊσταμένους του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας του Πρωτοδικείου είχε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Σταθόπουλος.

    Ακόμη, ο κ.Σταθόπουλος δέχθηκε στο υπουργείο και τους διευθυντές των μεγαλύτερων φυλακών της χώρας.

    [23] ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

    Χανιά, 21 Απριλίου 2000 (20:18 UTC+2)

    Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σε τέσσερις δήμους του νομού Χανίων από σφοδρή καταιγίδα και βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή.

    Συγκεκριμένα, στους δήμους Μυθήμνης, Ιλαχωρίου, Πελεκάνου και Καρδάνου, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα, στέγες σπιτιών και θερμοκήπια ενώ ποτάμια ξεχείλισαν και δύο γέφυρες κατέρρευσαν. Μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν και σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες, μέχρι στιγμής, πληροφορίες, αγνοούνται δύο υπάλληλοι του ΟΤΕ.

    [24] ΝΕΚΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΗΣ KFOR

    Πρίζρεν, 21 Απριλίου 2000 (20:18 UTC+2)

    Ενας Γερμανός στρατιώτης που ανήκε στη δύναμη της KFOR βρέθηκε χθες το βράδυ νεκρός στο στρατόπεδό του, στο Πρίζρεν του Κοσσυφοπεδίου.

    Οι γερμανικές αρχές που επιβεβαίωσαν την πληροφορία ανέφεραν ότι ο 25χρονος στρατιώτης αυτοπυροβολήθηκε για άγνωστο λόγο με το υπηρεσιακό του όπλο και πως πρόκειται για καθαρή περίπτωση αυτοκτονίας και δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 21 April 2000 - 18:14:18 UTC