Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-06-04

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ECOFIN
  • [02] ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ
  • [03] ΕΓΚΩΜΙΑ ΚΛΙΝΤΟΝ ΓΙΑ ΠΟΥΤΙΝ
  • [04] ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΧΑΜΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [05] ΥΛΟΤΟΜΟΙ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΑΒΑΛΑΣ
  • [06] ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
  • [07] ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
  • [08] ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
  • [09] ΣΤΙΒΟΣ: ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑ "ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ"
  • [10] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
  • [11] ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ
  • [12] ΠΑΝΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ
  • [13] ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • [14] Η ΛΙΒΥΗ ΚΡΑΤΑ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΞΙ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ
  • [15] Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ
  • [16] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ
  • [17] Ο ΝΤ. ΚΟΥΛΧΑΡΝΤ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΤΟΥ ΜΟΝΑΚΟ
  • [18] ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Η ΠΛΑΒΣΙΤΣ
  • [19] Η ΕΥΑΘ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
  • [20] ΣΤΗ ΧΙΟ Ο Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
  • [21] ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΑΝΤΙ ΣΑΡΟΝ

  • [01] ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ECOFIN

    Θεσσαλονίκη, 4 Ιουνίου 2000 (11:30 UTC+2)

    Κρίσιμη είναι η αυριανή συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ECOFIN) στην οποία ουσιαστικά αναμένεται να δοθεί το "πράσινο φως" για την οριστική ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ από την 1.1. 2001.

    Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα τεθεί "επί τάπητος" είναι νόμισμα με δύο όψεις, καθώς από τη μια πλευρά προτείνονται "επώδυνα" μέτρα για την ελληνική οικονομία, από την άλλη όμως γίνεται ιδιαίτερη μνεία στα επιτεύγματα της οικονομικής πολιτικής που εφήρμοσε η ελληνική κυβέρνηση και επισημαίνεται ότι συνιστούν παρακαταθήκη για το μέλλον.

    Οπως σημειώνει το οικονομικό ένθετο "Μάρκετ" της εφημερίδας "Εθνος της Κυριακής", μεταξύ των μέτρων που προτείνονται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία είναι το ασφαλιστικό, η αγορά εργασίας, ο περιορισμός των δαπανών, οι αποκρατικοποιήσεις και η βελτίωση του ανταγωνισμού, ενώ συστήνονται παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση αύξησης των φόρων και κατάργησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

    Η έκθεση αυτή θα αποτελέσει δεσμευτικό κείμενο για τη χώρα μας, καθώς θεωρείται από τους Ευρωπαίους τεχνοκράτες, το εργαλείο που θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να διατηρήσει τα "κεκτημένα" τα οποία πέτυχε ύστερα από έξι χρόνια αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποδεικνύει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, υιοθετώντας μόνο τη διασφάλιση του ελάχιστου εισοδήματος των εργαζομένων, ενώ καθιστά αναγκαία τη λήψη αποφασιστικών μέτρων για την αποτροπή της ανεργίας, την εξασφάλιση αποτελεσματικών "εργαλείων" για την αναμόρφωση της αγοράς εργασίας, καθώς και τον επαναπροσδιορισμό του συστήματος διαμόρφωσης μισθών ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους, με τη λογική της προσαρμογής των μισθών ανάλογα με τις διαφορές στην παραγωγή με βάση τις ιδιαιτερότητες στη γεωγραφική θέση, τον κλάδο και το επίπεδο κάθε επιχειρήσεις.

    Για τη νομισματική πολιτική, αυτή θα πρέπει σύμφωνα με την έκθεση να επικεντρωθεί στα τέσσερα ακόλουθα σημεία:

    - Αν και μπορεί να θεωρηθεί ως ανώτατο όριο ο στόχος για τη μείωση του ελλείμματος εντός του 2000 στο 2,1% του ΑΕΠ, ωστόσο ένα καλύτερο αποτέλεσμα στα έσοδα από φόρους θα πρέπει να επιδράσει στον περιορισμό του δημοσίου ελλείμματος, ενώ η νομισματική πολιτική δεν πρέπει να χαλαρώσει ούτε το 2001 για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος πιέσεων,

    - Απαιτείται ο έλεγχος των δαπανών μέσω καθαρών και υποχρεωτικών κανόνων,

    - Πρέπει να επιδιωχθεί η αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με ορίζοντα μακροχρόνιο. Επιπρόσθετα, απαιτείται η βελτίωση της επιχειρηματικής διαχείρισης των αποθεματικών των ταμείων, σε συνδυασμό με τη συνέχιση της προσπάθειας για περιορισμό των δαπανών και

    - Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων για το 2000 ειναι ένα εργαλείο στην προοπτική μιας μεγαλύτερης μείωσης του δείκτη του χρέους.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παροτρύνει την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας. Ειδικότερα, θα πρέπει να δοθούν προτεραιότητες για τη βελτίωση και την μετατροπή της νομοθεσίας, ώστε να δημιουργούνται εργαλεία για την εσωτερική αγορά, για την επιτάχυνση της απελευθέρωσης των αγορών τηλεπικοινωνιών, ενέργειας και φυσικού αερίου, να παρθούν επιπλέον μέτρα για την ανάπτυξη στους τομείς των ερευνών και της τεχνολογίας και την δραστηριοποίηση και του ιδιωτικού τομέα προς την παραπάνω κατεύθυνση.

    Στη βάση της απελευθέρωσης που προωθείται η ελληνική κεφαλαιαγορά είναι σε μεγάλο βαθμό ανοιχτή στον ανταγωνισμό. Παρόλα τα θετικά που έχει να επιδείξει, οι επενδύσεις μέσω συμμετοχικών σχημάτων παραμένουν οι χαμηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Για το λόγο αυτό σύμφωνα με την έκθεση απαιτείται να δοθούν κίνητρα σε νέες, ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, μέσω φοροαπαλλαγών και προγραμμάτων οικονομικής υποστήριξης, τα οποία πρόσφατα εφαρμόσθηκαν και τα αποτελέσματά τους δεν μπορούν να εκτιμηθούν ακόμα. Προτείνεται η επιτάχυνση των δράσεων που δρομολογήθηκαν το 1998 στο Πλάνο Δράσης για τα Κεφάλαια Ρίσκου.

    [02] ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ

    Νάουσα, 4 Ιουνίου 2000 (21:12 UTC+2)

    Στο θέμα των ταυτοτήτων αναφέρθηκε και πάλι απόψε το βράδυ από τη Νάουσα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι το ζήτημα αυτό δεν το δημιούργησε η Εκκλησία αλλά κάποιοι άλλοι οι οποίοι είπαν "όχι" στο διάλογο που είχε προτείνει και στον οποίο είχε συμφωνήσει η Εκκλησία. Ο Αρχιεπίσκοπος προέβλεψε σειρά μέτρων με τα οποία, όπως τόνισε, επιδιώκεται να βγει ο Χριστός από την κοινωνία, το έθνος και το γένος των Ελλήνων και προειδοποίησε για ειρηνική αντίδραση του λαού.

    Απευθυνόμενος στο λαό της Νάουσας ο Αρχιεπίσκοπος είπε: "Εχουμε την αίσθηση ότι σας εκφράζουμε, ότι μιλάμε εξ ονόματός σας, ότι πίσω μας βρίσκεστε όλοι εσείς. Γι΄αυτό εμείς από την αρχή ήμασταν και είμαστε υπέρ του διαλόγου. Αυτό το θέμα δεν το δημιουργήσαμε εμείς. Αλλοι το δημιούργησαν, οι οποίοι είπαν όχι στο διάλογο που εμείς και είχαμε προτείνει και είχαμε συμφωνήσει. Αυτό που πάει να γίνει μας πονάει γιατί βλέπουμε ότι είναι ένα πρώτο από μια σειρά άλλων μέτρων με τα οποία επιδιώκεται να βγει ο Χριστός από την κοινωνία, το έθνος και το γένος των Ελλήνων, να πάψει να επηρεάζει το λαό και η θρησκεία μας από κοινωνικό αγαθό που είναι να γίνει ιδιωτική υπόθεση του καθενός μας. Αυτό μπορεί να ισχύει σε άλλα κράτη εδώ στην Ελλάδα όμως δεν μπορεί να ισχύσει γιατί εδώ συμπορεύτηκαν επί αιώνες Ελληνισμός και Ορθοδοξία".

    Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι ο λαός θα αντιδράσει ειρηνικά σε όσους επικαλεστούν ακόμη και το Σύνταγμα και τους νόμους και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η Εκκλησία δεν είναι ούτε υπέρ του φανατισμού, ούτε υπέρ του διχασμού. "Εμείς δεν είμαστε ούτε υπέρ του φανατισμού ούτε υπέρ του διχασμού του λαού μας, γι΄ αυτό και δεν θα πρέπει σε εμάς να απευθύνονται αυτές οι συστάσεις, ότι δηλαδή δεν πρέπει να διχάσουμε και να φανατίζουμε τον λαό. Η Εκκλησία δεν εδίχασε και δεν διχάζει ποτέ τον λαό, αντίθετα τον ενώνει γιατί μέσα στην Εκκλησία συνενώνονται και συνυπάρχουν άνθρωποι πολλών κομματικών κατευθύνσεων", πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

    Νωρίτερα οι κάτοικοι της Νάουσας επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ενώ ο ίδιος θεμελίωσε τον εκκλησιαστικό βρεφονηπιακό σταθμό και το πνευματικό κέντρο της Μητρόπολης της πόλης.

    [03] ΕΓΚΩΜΙΑ ΚΛΙΝΤΟΝ ΓΙΑ ΠΟΥΤΙΝ

    Μόσχα, 4 Ιουνίου 2000 (20:54 UTC+2)

    Την πεποίθηση ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, μπορεί να κάνει τη Ρωσία ένα κράτος κράτος ευήμερο, όπου θα διαφυλάσσονται παράλληλα οι προσωπικές ελευθερίες, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, από τη Μόσχα.

    Ο Ρώσος πρόεδρος, πρώην επικεφαλής της KGB, που κατηγορείται για επίδειξη αυταρχικών τάσεων από τους αντιπάλους του, δέχθηκε ευμενή σχόλια από τον Αμερικανό πρόεδρο, που τόνισε ότι ο κ. Πούτιν μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση.

    Ο Πούτιν έθεσε υπό κεντρικό έλεγχο τς 89 περιοχές της Ρωσίας, ενώ παράλληλα επικέντρωσε τις προσπάθειές του στην οικονομική αναγέννηση της χώρας, συγκεντρώνοντας ωστόσο τα βέλη αντιπάλων του, που εξέφρασαν φόβους για το μέλλον της δημοκρατίας στη χώρα.

    Σ.Π.

    [04] ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΧΑΜΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Βουκουρέστι, 4 Ιουνίου 2000 (20:53 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Xαμηλό φαίνεται ότι είναι το ποσοστό συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές που διεξέγονται σήμερα στη Ρουμανία, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, μόλις 25,36% του εκλογικού σώματος είχε προσέλθει στις κάλπες ως τις επτά το απόγευμα στο Βουκουρέστι, ενώ σε ό,τι αφορά στο υπόλοιπο της επικράτειας, το αντίστοιχο ποσοστό είχε διαμορφωθεί στο 37,58% έως την ίδια ώρα.

    Οι κάλπες των εκλογών, που θεωρούνται ως δοκιμή ενόψει των κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, κλείνουν στις εννιά το βράδυ- τοπική ώρα- με την προοπτική να υπάρξει παράταση της ψηφοφορίας έως τα μεσάνυχτα εάν αυτό καταστεί αναγκαίο σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

    Συνολικά, 30.206 υποψήφιοι συναγωνίζονται για 2.957 θέσεις στους διάφορους δήμους της χώρα, από 100 κόμματα, συνασπισμοί και υποψήφιοι διαφόρων εκλογικών συμμαχιών, αλλά και 8.700 ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

    [05] ΥΛΟΤΟΜΟΙ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΑΒΑΛΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 4 Ιουνίου 2000 (20:53 UTC+2)

    Την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στο ύψος του Σταυρού, απέκλεισαν το μεσημέρι για μία ώρα υλοτόμοι από περιοχές της Μακεδονίας, που διαμαρτύρονται για την ανεργία που πλήττει τον κλάδο. Οι συγκεντρωμένοι τοποθέτησαν άλογα και μουλάρια στη μέση του δρόμου διακόπτοντας την κυκλοφορία στη διασταύρωση του Σταυρού.

    Τα μέλη 17 δασικών συνεταιρισμών καταγγέλλουν τη δημιουργία εικονικών δασικών συνεταιρισμών και διαμαρτύρονται για τη μη διάθεση των απαραίτητων πιστώσεων από τα δασαρχεία. Ζητούν δε τη δημιουργία ταμείου δασών.

    [06] ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

    Κυπαρισσία, 4 Ιουνίου 2000 (20:39 UTC+2)

    Αλλο ένα πρόβλημα παρουσιάστηκε χθες κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της άσκησης του ΝΑΤΟ "Dynamic Mix", στην Κυπαρισσία. Τα αυτοκίνητα που μετέφεραν τους αμερικανούς πεζοναύτες έχασαν το δρόμο τους καθώς κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ άλλαξαν την κατεύθυνση στις ταμπέλες. Οι αμερικανοί πεζοναύτες που κατευθύνονταν στα υψώματα της Ελαίας για να ανακαταλάβουν εδάφη που, κατά το σενάριο, ήταν υπό την κατοχή του εχθρού, έχασαν για έξι ώρες τον προσανατολισμό τους, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η άσκηση.

    Εξάλλου, το πρωί μέλη του ΚΚΕ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από το Καλό Νερό στην Κυπαρισσία κατά των ασκήσεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Τελικά σήμερα ολοκληρώθηκε το τμήμα της άσκησης που διεξήχθη στην Κυπαρισσία.

    Αύριο πραγματοποιείται στην περιοχή Ασκός - Προφήτης, στη Θεσσαλονίκη η τελική φάση της άσκησης "Dynamic Mix". Στη φάση αυτή έχουν κληθεί να παραβρεθούν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, ο διοικητής του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, τούρκος στρατηγός Ταμέρ Ακμπάς, ανώτεροι διοικητές των ΝΑΤΟϊκών στρατηγείων, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των ΝΑΤΟϊκών χωρών και οι πρέσβεις των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ με επικεφαλή τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα, Νίκολας Μπέρνς.

    Στην άσκηση θα λάβει μέρος ταξιαρχία αποτελούμενη από στρατιώτες των χερσαίων δυνάμεων της Ελλάδας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουγγαρίας, η οποία θα υποστηρίζεται από μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

    [07] ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

    Αθήνα, 4 Ιουνίου 2000 (20:39 UTC+2)

    Δύο ριζικές αλλαγές στη διαδικασία έγκρισης αιτημάτων των φορέων του δημοσίου για πρόσληψη προσωπικού περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις προσλήψεις, μέσω του ΑΣΕΠ.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα" οι σχετικές αιτήσεις δεν θα εξετάζονται πλέον από τη γραμματεία του υπουργικού συμβουλίου, αλλά από το υπουργείο Εσωτερικών.

    Επίσης, μαζί με τα αιτήματα τους οι φορείς του δημοσίου θα υποχρεούνται να υποβάλλουν και τα σχέδια των προκηρύξεων για τις θέσεις που θα πρέπει να καλυφθούν. Στο σχέδιο αυτό πρέπει να περιγράφονται αναλυτικά οι ειδικότητες και τα κριτήρια πρόσληψης.

    Αλλαγές περιέχει το σχέδιο και όσον αφορά το ΑΣΕΠ. Στο εξής, τα σχέδια των προκηρύξεων θα αποστέλλονται στο ΑΣΕΠ, ο οποίος θα αποφαίνεται για την εγκυρότητα τους εντός 30 ημερών. Μετά το πέρας των διαγωνισμών, το ΑΣΕΠ μέσα σε δύο μήνες θα υποχρεούται να εξετάζει την εγκυρότητα των ενστάσεων και αμέσως μετά θα ξεκινά η διαδικασία πρόσληψης των επιτυχόντων.

    Το σχέδιο προβλέπει τη μείωση του χρόνου που χρειάζεται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, από ενάμιση έως πέντε χρόνια που κυμαίνονταν μέχρι σήμερα, στους τρεις με έξι μήνες.

    Τέλος, το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών πρόκειται να τεθεί προς εξέταση στην επιτροπή θεσμών του υπουργικού συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα.

    [08] ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

    Αθήνα, 4 Ιουνίου 2000 (20:19 UTC+2)

    Εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση για τις προσλήψεις ατόμων ειδικών κατηγοριών, σύμφωνα με τον νόμο 2643, την εφαρμογή του οποίου χειρίζεται προσωπικά ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης. Οι σχετικές λεπτομέρειες εξετάστηκαν την Παρασκευή σε σύσκεψη υπό τον κ. Γιαννίτση.

    Συγκεκριμένα έχουν γίνει 8.000 αιτήσεις για 400 προσλήψεις στην Αττική και 200 στην υπόλοιπη Ελλάδα. Συγκεκριμένα άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνοι και ανάπηροι πολέμου θα προσληφθούν στο δημόσιο, το ευρύτερο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Για την πρόσληψή τους συνυπολογίζονται η οικογενειακή κατάσταση, τα ποσοστά αναπηρίας, οι γραμματικές γνώσεις και το εισόδημα.

    Οι επιτροπές αξιολόγησης απαρτίζονται από υπαλλήλους του ΟΑΕΔ, κοινωνικούς εταίρους και εκπροσώπους τριτοβάθμιων οργανώσεων που αντιπροσωπεύουν τους ενδιαφερόμενους. Η εξέταση των αιτήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο και μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των επιτυχόντων. Μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τον φάκελό του.

    [09] ΣΤΙΒΟΣ: ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑ "ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ"

    Καλαμάτα, 4 Ιουνίου 2000 (20:19 UTC+2)

    Πλούσιο θέαμα και πολύ καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στο διεθνές τουρνουά στίβου "Παπαφλέσσεια", που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα. Η Βενελίνα Βένεβα από τη Βουλγαρία, πέτυχε στο ύψος την καλύτερη επίδοση στον κόσμο με άλμα 2.01 μέτρα, ενώ πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι έλληνες πρωταθλητές που προετοιμάζονται εντατικά για την Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ.

    Ο Κώστας Γκατσιούδης ήταν ο νικητής στον ακοντισμό με βολή 88 μέτρα και 76 εκατοστά. Ο πρωταθλητής από το Διδυμότειχο έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και άφησε πολλές ελπίδες όσον αφορά την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Η Νίκη Ξάνθου κατέκτησε την τρίτη θέση στο μήκος με άλμα 6.65 μέτρα, ενώ την πρώτη θέση κατέκτησε η Τατιάνα Κότοβα με 6.90μ. Στα 100 μέτρα ανδρών, ο Αλέξανδρος Γενοβέλης πήρε την πρώτη θέση στην πρώτη σειρά με χρόνο 10.41, ενώ ο Αγγελος Παυλακάκης πήρε τη δεύτερη θέση στη δεύτερη σειρά με χρόνο 10.35.

    Στις γυναίκες, η Σβέτλα Ντιμίτροβα πήρε την πρώτη θέση στα 100 μέτρα με εμπόδια με χρόνο 12.83.

    [10] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 4 Ιουνίου 2000 (19:57 UTC+2)

    Το Αιγάλεω, ο ΠΑΣ Γιάννενα και ο Πανσερραϊκός θα διεκδικήσουν σε αγώνες μπαράζ το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στην Α' εθνική κατηγορία, καθώς ήδη ο Αθηναϊκός έχει εξασφαλίσει την άνοδο του. Το Αιγάλεω θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας, ενώ ο Πανσερραϊκός που νίκησε σε ένα παιχνίδι "θρίλερ" την Αναγέννηση Καρδίτσας το απόλυτο μειονέκτημα της έδρας.

    Επίσης, στο πλαίσιο της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Β' εθνικής κατηγορίας, η Νάουσα έχασε από την Καλλιθέα με 2 - 1 και υποβιβάστηκε στη Γ' εθνική μαζί με τους Ιάλυσο, Εθνικό, Πιερικό και την Αναγέννηση Καρδίτσας. Σε αγώνες μπαράζ θα αναμετρηθούν Αγιος Νικόλαος, Βέροια και Ελευσίνα όπου θα αναδειχθεί η τελευταία ομάδα που θα υποβιβαστεί στη Γ' κατηγορία.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Β' εθνικής κατηγορίας έχουν ως εξής:

    Παναιτωλικός - Ιάλυσος 3 - 0

    Αιγάλεω - Παναιγιάλειος 6 - 2

    Λάρισα - Αθηναϊκός 1 - 0

    Πανσερραϊκός - Αναγ.Καρδίτσας 4 - 3

    Καλλιθέα - Νάουσα 3 - 1

    Εθνικός - Βέροια 4 - 0

    Αγιος Νικόλαος - Πιερικός 2 - 0

    ΠΑΣ Γιάννινα - Ελευσίνα 3 - 1

    Καλαμαριά - Ολυμπιακός Βόλου 2 - 2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (34η αγωνιστική)

    1.Αθηναϊκός 71

    2.Αιγάλεω 70

    3.Γιάννινα 66

    4.Πανσερραϊκός 65

    5.Καλαμαριά 57

    6.Λάρισα 55

    7.Παναιγιάλειος 51

    8.Παναιτωλικός 50

    9.Ολυμπιακός Β. 49

    10.Καλλιθέα 49

    11.Αγ.Νικόλαος 49

    12.Βέροια 47

    13.Ελευσίνα 45

    14.Νάουσα 37

    15.Εθνικός 29

    16.Ιάλυσος 25

    17.Πιερικός 19

    18.Αν.Καρδίτσας 19

    [11] ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

    Λονδίνο, 4 Ιουνίου 2000 (19:53 UTC+2)

    Μια ημέρα πριν από τη συζήτηση στην ειδική διακομματική επιτροπή του βρετανικού κοιονοπβουλίου, με αντικείμενο την επιιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ο υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, Κρις Σμιθ, εμφανίστηκε μάλλον αδιάλλακτος στο θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων στη γεννέθλια γη λέγοντας ότι είναι ιδιοκτησία του Βρετανικού Μουσείου και εκεί ανήκουν.

    Σε συνέντευξή του στον δορυφορικό τηλεοπτικό σταθμό GMTV, ο Βρετανός υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα "...ανήκουν στο Βρετανικό Μουσείου" και πρόσθεσε παράλληλα ότι το σημείο που τονίζει ιδιαίτερα η βρετανική πλευρά είναι ότι "...είναι εδώ, τα φροντίσαμε καλά και είναι στη διάθεση του καθενός ελεύθερα".

    Οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Πολιτισμού έρχονται να ταράξουν τα νερά μια ημέρα πριν από την παρουσίαση του ελληνικού αιτήματος για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα από αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου και τη συμμετοχή της ΓΓ του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και του Ζυλ Ντασέν, ως εκπροσώπου του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη.

    Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο Βρετανός ιστορικός, Γουίλιαμ Σεντ Κλερ, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, που εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο, έχουν υποστεί σημανικές ζημιές κατά τη διάρκεια προσπάθειας καθαρισμού τους, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Πολιτισμού περί καλής φροντίδας των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

    Σ.Π.

    [12] ΠΑΝΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

    Νέα Υόρκη, 4 Ιουνίου 2000 (19:45 UTC+2)

    Η Oμοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης την προσεχή Τρίτη στις 8.30 μ.μ. συγκαλεί στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια πανομογενειακή συγκέντρωση προκειμένου να εκφράσουν οι ομογενείς τις απόψεις τους για το θέμα που προέκυψε με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την μη αναγραφή του θρησκεύματος στις νέες αστυνομικές ταυτότητες, γράφει η ομογενειακή εφημερίδα "Πρωινή".

    Στο τέλος της ανοικτής συζήτησης αναμένεται να συνταχθεί ψήφισμα το οποίο θα σταλεί στον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κώστα Σημίτη και σε όλη την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

    [13] ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Αθήνα, 4 Ιουνίου 2000 (19:37 UTC+2)

    Ο Πανελλήνιος, μετά το πρωτάθλημα, κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδας στο χάντμπολ ανδρών και πλέον πανηγυρίζει το νταμπλ. Στο μεγάλο τελικό που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο Αγίας Βαρβάρας ο Πανελλήνιος επιβλήθηκε επί του Αρχέλαου με σκορ 24 - 18.

    [14] Η ΛΙΒΥΗ ΚΡΑΤΑ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΞΙ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ

    Τρίπολη, 4 Ιουνίου 2000 (19:34 UTC+2)

    Εκκληση προς τη Βουλγαρία να μην δημιουργήσει κλίμα αντιπαράθεσης λόγω της πρασαγωγής σε δίκη έξι Βουλγάρων, που κατηγορούνται ότι μόλυναν παιδιά με τον ιό του AIDS, απηύθυνε η Λιβύη.

    "Η Λιβύη δεν θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών λόγω αυτού του γεγονότος, που βρίσκεται πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης της Λιβύης", δήλωσε Λίβυος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να διατηρηθεί το θέμα σε αυτό το πλαίσιο.

    Πέντε νοσοκόμες και ένας γιατρός από τη Βουλγαρία, αλλά και ένας Παλαιστίνιος γιατρός κατηγορούνται ότι μόλυναν με τον ιό του AIDS παιδιά που νοσηλεύονταν σε παιδιατρική κλινική νοσοκομείου της Λιβύης.

    Σ.Π.

    [15] Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ

    Μόσχα, 4 Ιουνίου 2000 (19:34 UTC+2)

    Η καταπολέμηση της ανεργίας είναι μια από τις κύριες προτεραιότητες της ρωσικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Σε συνέντευξή του στην ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, ο κ. Πούτιν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οραματίζεται να κυριαρχήσει ευημερία στη χώρα του και να μπορούν να ζήσουν όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτου κοινωνικού επιπέδου μια άνετη ζωή.

    Ο Ρώσος ηγέτης, που ξεκινά αύριο επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία, υποστήριξε επίσης ότι έχει ξεκινήσει στη Ρωσία μια περίοδος "οικονομικής ανάπτυξης και παρατεταμένης πολιτικής σταθερότητας" και πρόσθεσε ότι το μέλλον της Ρωσίας θα είναι πολύ καλύτερο, αν μπορέσει να συνδυάσει με επιτυχία τις διεθνείς αρχές της οικονομίας της αγοράς και την ανάπτυξη της δημοκρατίας, μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο της ρωσικής υπόστασης.

    Ως προτεραιότητές του στον οικονομικό τομέα, ο κ. Πούτιν έθεσε τη βιομηχανική ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας και τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής δομής του κράτους.

    Σ.Π.

    [16] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ

    Μόσχα, 4 Ιουνίου 2000 (19:03 UTC+2)

    Με την υπογραφή δυο συμφωνιών, μια για την καταστροφή 68 τόνων πλουτωνιου, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή πυρηνικών όπλων και μια για τη συστηματικοποίηση της δουλειάς για τη νέα συνθήκη για τη μείωση των οπλισμών (START III), ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Κρεμλίνο οι συνομιλίες του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπιλ Κλίντον.

    Σε κοινή τους διακήρυξη, οι δυο ηγέτες έκαναν ιδιαίτερη μνεία στον κεντρικό ρόλο της Αντι-βαλλιστικής συνθήκης του 1972 (ΑΒΜ) στον τομέα ελέγχου των εξοπλισμών και δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς της.

    Οι κ.κ. Πούτιν και Κλίντον αντάλλαξαν αντίγραφα των συμφωνιών, που προβλέπουν επίσης τη δημιουργία ενός κοινού πυραυλικού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης.

    Οι δυο πλευρές δεν κατόρθωσαν ωστόσο να συμφωνήσουν στον τρόπο αντιμετώπισης της απειλής από τις αναπτυσσόμενες πυρηνικές δυνάμειες σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Αμερικανού προέδρου.

    Ο κ. Κλίντον τόνισε ότι στην κοινή διακήρυξη ΗΠΑ - Ρωσίας διαπιστώνεται η αναπτυσσόμενη βαλλιστική απειλή που πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά οι δυο πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει ακόμη στην αντιμετώπισή της.

    Σ.Π.

    [17] Ο ΝΤ. ΚΟΥΛΧΑΡΝΤ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΤΟΥ ΜΟΝΑΚΟ

    Θεσσαλονίκη, 4 Ιουνίου 2000 (18:46 UTC+2)

    Ο Ντέιβιντ Κούλχαρντ με Μακλάρεν πήρε την πρώτη θέση στο γκραν πρι του Μονακό, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ εγκατέλειψε τον αγώνα. Ετσι, ο Κούλχαρντ έγινε ο πρώτος βρετανός που κερδίζει στο Μονακό από το 1973.

    Τη δεύτερη θέση στον αγώνα πήρε ο βραζιλιάνος Ρούμπενς Μπαριτσέλο με Φεράρι, ενώ ο Μίκα Χάκινεν έμεινε στην έκτη θέση.

    [18] ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Η ΠΛΑΒΣΙΤΣ

    Μπάνια Λούκα, 4 Ιουνίου 2000 (18:46 UTC+2)

    Εκτός ηγεσίας της Σερβικής Λαϊκής Συμμαχίας (SNS) βρέθηκε η πρώην ηγέτης των Σεβοβοσνίων, Μπιλιάνα Πλάβσιτς, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.

    Εκπρόσωποι του κόμματος ψήφισαν υπέρ της απομάκρυνσης της πρώην προέδρου των Σερβοβοσνίων με ψήφους 129 υπέρ και 105 κατά και στη συνέχεια με 170 ψήφους ψήφισαν υπέρ της αντικατάστασής της από τον Ντράγκαν Κόστιτς.

    Μεταξύ εκείνων που ψήφισαν κατά της Πλάβσιτς ήταν και οι τέσσερις υπουργοί του κόμματος στον κυβερνητική συνασπισμό, ενώ κατά της ψήφισαν και οι περισσότεροι από τους έντεκα βουλευτές του κόμματος.

    Ο Κόστις δήλωσε ότι θα συνεχίσει στην ίδια μετριοπαθή πορεία που χάραξε η προκάτοχός του, αποδίδοντας παράλληλα την ήττα της σε ζητήματα που σχετίζονται με την προσωπικότητά της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είχε χάσει την εμπιστοσύνη πολλών μελών του κόμματος.

    Πριν από ένα μήνα, η Πλάβσιτς είχε απειλήσει με αποχώρηση από το κόμμα, καθώς δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη υποστήριξη για την εκδίωξη του αντιπροέδρου Γιόβαν Μίτροβιτς από το κόμμα.

    Σ.Π.

    [19] Η ΕΥΑΘ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 4 Ιουνίου 2000 (18:36 UTC+2)

    Εκκληση για φειδωλή και προσεκτική χρήση του νερού κάνει η ΕΥΑΘ σε ανακοίνωση της για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Το νερό, προσθέτει, το πολυτιμότερο αγα8ό για τη ζωή του ανθρώπου, θα παρουσιάσει στο μέλλον έλλειψη στον πλανήτη, ενώ η θάλασσα καθημερινά υποβαθμίζεται από τα λύματα, τα απόβλητα και τις δραστηριότητες του ανθρώπου. .

    Καθήκον της ΕΥΑΘ, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι να εξασφαλίσει άφθονο και καθαρό νερό σε κάθε σπίτι, να απλώσει μία προστατευτική ομπρέλα γύρω από το Θερμαϊκό για τα λύματα και να πετύχει την πλήρη εξυγίανση του.

    Για να πετύχει την αποστολή της, εκτελεί έργα παρέμβασης στα δίκτυα υδροδότησης, συνεργάζεται με πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα για να κατευθύνει την υδατική της πολιτική προς τη "βιώσιμη ανάπτυξη". Εξάλλου, με δεδομένο ότι η ρύπανση ποταμών, λιμνών και θαλασσών δεν γνωρίζει σύνορα, αναπτύσσει δραστηριότητες στα Βαλκάνια, με σκοπό τη συνεργασία όλων των χωρών για την από κοινού αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων ολόκληρης της περιοχής.

    Η αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, υπογραμμίζει η ΕΥΑΘ, πρέπει να αποτελέσει αφορμή για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, καθώς δισεκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη υποφέρουν από την έλλειψη νερού και τα τελευταία χρόνια καταναλώθηκε στον πλανήτη τόσο νερό όσο δεν είχε καταναλωθεί για αιώνες, με αποτέλεσμα ήδη να μην υπάρχει τρόπος αναπλήρωσης του.

    Το μέλλον για τη γη μας, πέρα από τις ενέργειες των κυβερνήσεων, των επιστημόνων και των φορέων, βρίσκεται και στα χέρια των πολιτών, καταλήγει η ΕΥΑΘ.

    [20] ΣΤΗ ΧΙΟ Ο Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

    Χίος, 4 Ιουνίου 2000 (18:34 UTC+2)

    Στην προσυνεδριακή συγκέντρωση του Συνασπισμού που πραγματοποιήθηκε στη Χίο μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι το τρίτο συνέδριο του Συνασπισμού θα είναι ένα συνέδριο συσπείρωσης, ενότητας και αποφασιστικότητας και επανέλαβε τη θέση ότι το κόμμα θα πορευτεί αυτόνομα.

    Επισήμανε ότι ο Συνασπισμός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα διάλυσης ενώ αναφέρθηκε στα πραγματικά προβλήματα του τόπου που, όπως είπε, έρχονται στο προσκήνιο μετά τις εκλογές και παρά τις ωραιοποιήσεις της προεκλογικής περιόδου.

    Σημειώνεται ότι το 3ο συνέδριο του κόμματος θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.

    [21] ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΑΝΤΙ ΣΑΡΟΝ

    Μόσχα, 4 Ιουνίου 2000 (18:26 UTC+2)

    Τον δρόμο της επιστροφής στο Ισραήλ πήρε σήμερα ο Ισραηλινός νέος, που κρατούνταν όμηρος επί δέκα μήνες σε ένα υπόγειο στη δυτική Ρωσία, μαζί με τον Ρώσο υπουργό Εσωτερικών, Βλαντίμιρ Ρουσάιλο.

    Ο Αντί Σαρόν προσπαθεί να αφήσει πίσω του τον εφιάλτη που βίωσε κατά τη διάρκεια της ομηρίας του. Οι απαγωγείς του, που οι Ρώσοι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για Τσετσένους αντάρτες, έκοψαν τα μικρά δάχτυλα των άνω άκρων του αγοριού και τον κρατούσαν έγκλειστο σε ένα κρύο και βρώμικο υπόγειο έξω από την πόλη Πένζα.

    Ο Βλαντίμιρ Ρουσάιλο, που μεταβαίνει στο Ισραήλ για συνομιλίες με τις ισραηλινές αρχές για συνομιλίες σε ό,τι αφορά στην καταπολέμηση του εγκλήματος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της επιχείρησης διάσωσης του Αντί Σαρόν.

    Σ.Π.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 4 June 2000 - 18:14:16 UTC