Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-11-29

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΦΗΝΙΑ
  • [02] ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ Ο Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ
  • [03] Η ΕΥΡ.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΡΕΑΤΑΛΕΥΡΩΝ
  • [04] OΧΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΚΟΡ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΨΗΦΩΝ
  • [05] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΔΡΑΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ INTERNET
  • [06] Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΠΑΓΩΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΟΝΤΕΣΙΝΟΣ
  • [07] Α1 ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ - ΔΟΥΚΑΣ 27-24
  • [08] ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΑΗΟΟ
  • [09] ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ "ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ Π. ΣΦΗΝΙΑ
  • [10] ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ 1-3 ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
  • [11] ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ: "ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕ"
  • [12] ΣΕΙΣΜΟΣ 4,3 ΡΙΧΤΕΡ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
  • [13] ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ
  • [14] ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ
  • [15] Η ΕΕ ΕΚΡΙΝΕ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΡΛΑΝΔΙΚΟΥ ΒΟΔΙΝΟΥ
  • [16] ΠΕΝΤΕ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ AIDS ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [17] ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΑΡΑΦΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ"
  • [18] ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΗΜΩΣΗΣ
  • [19] EKTAKTH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΟΓΓΩΔΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΛΟΠΑΘΕΙΑ
  • [20] ΜΕ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΘΑ ΤΙΜΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ IAAF Ο ΖΑΤΟΠΕΚ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ
  • [21] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΓΙΑ
  • [22] ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 28 ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
  • [23] ΡΩΣΙΑ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
  • [24] EΚΡΙΘΗΚΑΝ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

  • [01] ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΦΗΝΙΑ

    Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2000 (15:01 UTC+2)

    Αίσθηση έχει προκαλέσει στον πολιτικό κόσμο αλλά και την κοινή γνώμη της χώρας η αυτοκτονία του εφοπλιστή Παντελή Σφηνιά, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος των Μινωϊκών Γραμμών. Ο Σφηνιάς έπεσε από μεγάλο ύψος στο κενό από τα γραφεία της εταιρίας, στην ακτή Κονδύλη στον Πειραιά. Η σορός του παρέμεινε για δύο ώρες έξω από τα γραφεία της εταιρίας ενώ στη συνέχεια περισυνελέγη, αφού προηγήθηκε η εξέταση από τον ιατροδικαστή. Ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε πως δεν βρέθηκε στο γραφείο του εκλιπόντος επιστολή στην οποία να δικαιολογεί την πράξη του.

    Υπάλληλοι της εταιρίας αναφέρουν ότι πριν από τη μοιραία πτώση του ο Παντελής Σφηνιάς είχε συνομιλία στο γραφείο του με κάποιο πρόσωπο. Κάποιοι άλλοι υπάλληλοι δήλωσαν πως τον τελευταίο καιρό αισθανόταν τεράστια πίεση λόγω των αλλεπάλληλων διώξεων εναντίον της εταιρίας και των διεκδικήσεων από συγγενείς των θυμάτων του ναυαγίου του "Εξπρές Σάμινα".

    Η Βουλή πληροφορήθηκε το συμβάν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου που εξέταζε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για θέματα ανέλκυσης ναυαγίων. Το προεδρείο δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από το οποίο η επιτροπή πληροφορήθηκε την είδηση. Οι βουλευτές εξέφρασαν τη θλίψη τους.

    Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Πόπη Φουντουκίδου σημείωσε πως θα είχε αποφευχθεί αυτή η θλιβερή κατάληξη αν είχαν προηγηθεί κάποιες παραιτήσεις ενώ πρόσθεσε πως οι σκιές βαραίνουν επικίνδυνα πάνω από την πολιτική σκηνή της χώρας. Στο ίδιο κλίμα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως δημιουργεί ερωτηματικά γιατί κάτι τέτοιο έγινε τώρα και γιατί συνέβη με αυτό τον τρόπο. Είπε δε πως θα πρέπει να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα για το ναυάγιο του Σάμινα και να φέρει στην επιφάνεια απαντήσεις και για τα αίτια αυτής της αυτοκτονίας. Για τραγική εξέλιξη έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος σημείωσε πως εκτός από την διαπλοκολογία υπάρχουν και άνθρωποι. Συγκλονισμένος δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Λουκουρέζος.

    Τη θλίψη του για την αυτοκτονία του Παντελή Σφηνιά εξέφρασε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστος Παπουτσής. Προηγήθηκε συνάντηση του κ. Παπουτσή με τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κ. Κοσμίδη. Ερωτηθείς για τις δηλώσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το θέμα, ο κ. Παπουτσής απάντησε: "Η Νέα Δημοκρατία ας αναλάβει τις ευθύνες της για τα ερωτηματικά που πρόκειται να θέσει".

    Ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης τόνισε: "Η απώλεια κάθε ανθρώπινης ζωής είναι ένα θλιβερό γεγονός, δραματικό όταν πρόκειται περί αυτοκτονίας όποιος και αν είναι ο λόγος. Διερευνούνται οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το γεγονός".

    [02] ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ Ο Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ

    Βουδαπέστη, 29 Νοεμβρίου 2000 (11:42 UTC+2)

    Με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας συναντάται σήμερα ο Κώστας Σημίτης, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Βουδαπέστη.

    Ο έλληνας πρωθυπουργός που συνοδεύεται από ομάδα επιχειρηματιών, τον υπουργό Τύπου Δημήτρη Ρέππα και την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών Ελισάβετ Παπαζώη, θα υπογράψει σειρά διμερών συμφωνιών σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

    Ο κ.Σημίτης χθες συναντήθηκε με έλληνες που ζουν στο χωριό Νίκος Μπελογιάννης. Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα αργά το βράδυ.

    [03] Η ΕΥΡ.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΡΕΑΤΑΛΕΥΡΩΝ

    Βρυξέλλες, 29 Νοεμβρίου 2000 (13:52 UTC+2)

    Στην απαγόρευση της χρήσης των κρεατάλευρων σε ζώα με τελικό προορισμό το τραπέζι των ευρωπαίων καταναλωτών προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε μια κίνηση με στόχο την καταπολέμηση της νόσου των τρελών αγελάδων, που έχει προκαλέσει πανικό στους ευρωπαίους καταναλωτές, όπως δήλωσε ο αρμόδιος για την Υγεία και την Προστασία του Καταναλωτή Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), Ντέιβιντ Μπιρν.

    Ο ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι τόσο η συγκεκριμένη κίνηση όσο και τα άλλα μέτρα που σκοπεύει να λάβει η ΕΕ προκειμένου να καταπολέμηση το φαινόμενο είναι βασικά για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στην κατανάλωση βοδινού κρέατος.

    Σ.Π.

    [04] OΧΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΚΟΡ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΨΗΦΩΝ

    Ουάσιγκτον, 29 Νοεμβρίου 2000 (10:25 UTC+2)

    Στις ΗΠΑ ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Τζόρτζ Μπούς απέρριψε την πρόταση του αντιπάλου του Αλ Γκορ, για συνολική εκ νέου καταμέτρηση των αμφισβητούμενων ψήφων στην πολιτεία της Φλόριντα.

    Ο κ. Μπούς έχει ήδη ανακηρυχθεί νικητής των εκλογών στη Φλόριντα με διαφορά σχεδόν 600 ψήφων. Αλλά υπό δικαστική αμφισβήτηση βρίσκονται περισσότερα από 10 χιλιάδες ψηφοδέλτια -τα περισσότερα από αυτά στην εκλογική περιφέρεια Ντέϊντ του Μαϊάμι.

    [05] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΔΡΑΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ INTERNET

    Θεσσαλονίκη, 29 Νοεμβρίου 2000 (21:03 UTC+2)

    Κύκλωμα παιδικής πορνείας πιστεύουν οι αστυνομικές αρχές ότι κρύβεται πίσω από τον 32χρονο ιδιωτικό υπάλληλο, ο οποίος συνελλήφθη για δημοσίευση πορνογραφικού υλικού στο Internet με φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών, καθώς ανταλλάσσονταν και με άλλους χρήστες του διαδικτύου.

    Τις φωτογραφίες των ανήλικων κοριτσιών, κάτω των 10 ετών, εντόπισαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Αττικής, μέτα από έρευνες δύο μηνών σε ηλεκτρονική διεύθυνση στο Internet που είχε δημιουργήσει ο Παναγιώτης Μυλωνάς από τη Θεσσαλονίκη.

    Ο 32χρονος πρώην υπάλληλος σε εταιρία πληροφορικής ζητούσε από άλλους χρήστες με ίδια ενδιαφέροντα να ανταλλάξουν παρόμοιο πορνογραφικό υλικό.

    Ο δράστης οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

    Στο σπιτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε όλος ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός, βιντεοκασέτες και περιοδικά που απεικόνιζαν μαθήτριες σε ερωτικές περιπτύξεις. Στην κατάθεσή του είπε ότι είχε προμηθευτεί τις περισσότερες φωτογραφίες από άτομα με τα οποία επικοινωνούσε στο Internet.

    [06] Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΠΑΓΩΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΟΝΤΕΣΙΝΟΣ

    Ζυρίχη, 29 Νοεμβρίου 2000 (21:00 UTC+2)

    Η Ελβετία προχώρησε στο πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών του Περού, Βλαντιμίρο Μοντεσίνος, ύψους 22 εκατ. δολαρίων, μετέδωσε το BBC. Πρόκειται για τα κέρδη που αποκόμισε ο συνεργάτης του Αλμπέρτο Φουτζιμόρι από το εμπόριο όπλων μεταξύ Ρωσίας και Περού.

    Είναι η δεύτερη φορά που οι αρχές της Ζυρίχης προχωρούν στο πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών του Μοντεσίνος, αφού πριν από λίγες εβδομάδες είχαν δεσμεύσει άλλα 48 εκατ. δολάρια.

    Εκτιμάται ότι ο Μοντεσίνος διατηρεί τραπεζικούς λογαριασμούς στον Παναμά, το ίδιο το Περού και άλλες χώρες. Η τύχη του Μοντεσίνος εξακολουθεί να αγνοείται.

    [07] Α1 ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ - ΔΟΥΚΑΣ 27-24

    Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2000 (20:58 UTC+2)

    Ο Πανελλήνιος ήταν ο νικητής του εξ αναβολής ντέρμπι για την 6η αγωνιστική. Κέρδισε με 27-24 στην Κυψέλη τον Δούκα. Να θυμίσουμε ότι ο αγώνας αυτός είχε αναβληθεί λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων που είχαν πριν από δέκα ημέρες και οι δύο ομάδες.

    Η Πορτογαλία είναι αυτή που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χάντμπολ ανδρών του 2003, όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Η αντίστοιχη διοργάνωση του 2001 θα γίνει στη Γαλλία.

    [08] ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΑΗΟΟ

    Παρίσι, 29 Νοεμβρίου 2000 (20:53 UTC+2)

    Δυο από τους τρεις εμπειρογνώμονες, οι οποίοι κατέθεσαν σε γαλλικό δικαστήριο στοιχεία που οδήγησαν να απαγορευτεί η πρόσβαση Γάλλων στο δικτυακό τόπο Yahoo σε ιστοσελίδες στις οποίες πραγματοποιούνται δημοπρασίες πραγμάτων των Ναζί άσκησαν κριτική κατά της απόφασης.

    Υπενθυμίζεται ότι οι καταθέσεις των δυο τεχνικών εμπειρογνώμονων οδήγησαν το δικαστήριο να επιβάλλει στο Yahoo την εγκατάσταση ενός συστήματος, το οποίο θα εμποδίσει την πρόσβαση των Γάλλων χρηστών στις δημοπρασίες αυτές.

    Στο μεταξύ, αστυνομικοί της Γερμανίας πραγματοποιούν έρευνα σχετικά με κατηγορίες ότι το Yahoo πούλησε το βιβλίο Mein Kampf του γερμανού δικτάτορα Αντολφ Χίτλερ, το οποίο είναι παράνομο στη χώρα.

    [09] ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ "ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ Π. ΣΦΗΝΙΑ

    Ηράκλειο, 29 Νοεμβρίου 2000 (20:50 UTC+2)

    Την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Παντελή Σφηνιά εξέφρασε ο πρόεδρος των "Μινωικών Γραμμών" Κώστας Κληρονόμος.

    "Αισθάνομαι συντετριμμένος και εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για την απώλεια ενός καλού φίλου, πολύτιμου συνεργάτη, σπουδαίου στελέχους των "Μινωικών Γραμμών και ενός πρωτοπόρου της ελληνικής ακτοπλοίας",δήλωσε.

    Ο κ. Κληρονόμςος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Παντελή Σφηνιά και παρακάλεσε τα ΜΜΕ να σεβαστούν τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι συγγενείς και οι φίλοι του.

    Το ΔΣ των "Μινωικών Γραμμών" εκφράζει σύσσωμο τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος αποφάσισε αντί στεφανιού να καταθέσει το ποσό των 5 εκ. δρχ. για κοινωφελείς σκοπούς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η κηδεία του Παντελή Σφηνιά θα γίνει την Παρασκευή στο πρώτο νεκροταφείο της Αθήνας, ενώ αύριο θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των τοξολογικών και ιατροδικαστικών εξετάσεων.

    [10] ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ 1-3 ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

    Καβάλα, 29 Νοεμβρίου 2000 (20:49 UTC+2)

    Μια καλή προπόνηση ήταν η χθεσινή αναμέτρησή του ΠΑΟΚ στο θεσμό του κυπέλλου με την Καβάλα την οποία κέρδισε με 3-1. Χαρακτηριστικό της συνάντησης δεν ήταν τα τέσσερα τέρματα που σημειώθηκαν, αλλά και η πρόκριση του Δικεφάλου, αλλά η θλάση που υπέστη ο διαιτητής, Μανώλης Γιανναδάκης που δεν του επέτρεψε να συνεχίσει και τη θέση του πήρε ο τέταρτος ρέφερι, ο Αθηναίος Χριστόφορος Ζωγράφος.

    Στο μόλις 3' ο Φρούσος με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ (0-1), ενώ με την έναρξη της επανάληψης ο Δημήτρης Ορφανός (γιος του βετεράνου διεθνούς επιθετικού του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, Κώστα Ορφανού) έκανε το 0-2. Το 3-0 σημειώθηκε στο 69' με σουτ του Νίκου Φρούσου, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε τρία λεπτά αργότερα ο Αθανασιάδης με κοντινή προβολή 3-1.

    Από τον όμιλο στον οποίο αγωνίζονταν ο ΠΑΟΚ το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου πήρε η ομάδα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς και η Παναχαϊκή.

    [11] ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ: "ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕ"

    Καβάλα, 29 Νοεμβρίου 2000 (20:47 UTC+2)

    "Δεν παραιτούμε. Υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα ο ΠΑΟΚ να σκεφτεί από τον Μπάγιεβιτς. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια μπροστά μας τα οποία θα πρέπει να προσέξουμε", τόνισε ο προπονητής του Δικεφάλου, Ντούσαν Μπάγιεβιτς λίγο μετά το τέλος του παιχνιδιού κυπέλλου με την Καβάλα.

    Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση του κυπέλλου. "Είχαμε προκριθεί και για μας το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν τυπικό. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που αγωνίστηκαν και νεαρά παιδιά, όπως ο Καρυπίδης και ο Ορφανός. Οφείλουμε να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι που είναι αυτό με την Ξάνθη. Είναι καλή ομάδα και θα πρέπει να παίξουμε συνετά".

    Η πικρία από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Όμως δεν θέλησε να αναφερθεί για το συγκεκριμένο παιχνίδι. "Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τελείωσε. Δεν είναι σωστό να μιλάμε για ένα παιχνίδι που έχει τελειώσει. Ότι έγινε - έγινε και αυτό δεν αλλάζει τίποτε. Θα πρέπει να βρούμε την ανάλογη ηρεμία".

    Στην αντίπερα όχθη, ένας παλιός γνώριμος του ΠΑΟΚ, αλλά αυτή την στιγμή προπονητής της Καβάλας, ο Κώστας Ιωσηφίδης τόνισε: "Για μας το παιχνίδι ήταν καθαρά τυπική διαδικασία. Αισθάνθηκα ικανοποίηση και χαρά που τέθηκα αντιμέτωπος με την παλιά μου ομάδα. Φεύγουμε από το θεσμό με ψηλά το κεφάλι. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να φέρονται έτσι μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ".

    Αξιοσημείωτο είναι ότι στο γήπεδο της Καβάλας υπήρχε πανό που έγραφε. "Τσοχατζόπουλε, Βενιζέλε, Πασχαλίδη διώξτε τον Μπατατούδη".

    [12] ΣΕΙΣΜΟΣ 4,3 ΡΙΧΤΕΡ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

    Λάρισα, 29 Νοεμβρίου 2000 (20:45 UTC+2)

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7.16 μ.μ. σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Λάρισα.

    Σύμφωνα με τον Τομέα Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το επίκεντρο της δόνησης προσδιορίζεται στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Αγιάς, σε απόσταση 86 χλμ νότια της Θεσσαλονίκης.

    [13] ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ

    Σέρρες, 29 Νοεμβρίου 2000 (20:40 UTC+2)

    Εργάτες που ανακατασκευάζουν αυτή την περίοδο την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται στο Ροδολίβος Σερρών αντίκρισαν στη σοφίτα του ναού, δύο ανθρώπινους σκελετούς, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε κατ' αποκλειστικότητα η ΕΤ3.

    Εικάζεται ότι οι σκελετοί βρίσκονται εκεί εδώ και αιώνες, ενώ ζωντανεύουν οι θρύλοι ανάμεσα στους κατοίκους που ανάγονται στην περίοδο της Τουρκοκρατίας.

    Ο ένας από τους δυο σκελετούς βρισκόταν ανάμεσα στα δοκάρια της στέγης και ο δεύτερος στο σημείο της στέγης που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το ιερό, σε καθισμένη θέση.

    Η εκκλησία του Ροδολίβους χτίστηκε το 1811, ενώ η στέγη της είναι η πρώτη φορά που επισκευάζεται από τότε που χτίστηκε με εντολή του Τούρκου αγά της περιοχής.

    Σύμφωνα με το θρύλο, η σύζυγος του Αγά προσέφυγε στην Παναγία για να γιατρέψει το παιδί της που έπασχε από ανίατη ασθένεια, και όταν πραγματοποιήθηκε η ευχή της, της δώρισε μία ολόκληρη εκκλησία. Πολλοί από τους κατοίκους υποστηρίζουν ότι εντός της εκκλησίας ήταν θαμμένοι το παιδί και η μάνα, ενώ τα οστά θα εξεταστούν από ιατροδικαστή για να προσδιοριστεί η ηλικία και το φύλλο τους.

    [14] ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ

    Μόσχα, 29 Νοεμβρίου 2000 (20:39 UTC+2)

    Τέσσερις άνθρωποι μεταξύ των οποίων δύο 10χρονα παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε δύο εκρήξεις στην πόλη Ούρους - Μάρταν, 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Τσετσενίας Γκρόζνι, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    Τα δύο αγόρια σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης σε προάστιο της πόλης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές της ρωσίας.

    Ο δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός εξεράγη σε αυτοκίνητο κοντά στην κεντρική αγορά της πόλης και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι που επέβαιναν στο όχημα σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η αστυνομία στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA-Novosti.

    Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο άνδρες σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό σε επίθεση, αλλά εξερράγη ενώ τον μετέφεραν.

    Στο μεταξύ Τσετσένοι αντάρτες συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον των ρωσικών δυνάμεων βάλλοντας εναντίον ρωσικών θέσεων 19 φορές το τελευταίο 24ωρο.

    [15] Η ΕΕ ΕΚΡΙΝΕ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΡΛΑΝΔΙΚΟΥ ΒΟΔΙΝΟΥ

    Βρυξέλες, 29 Νοεμβρίου 2000 (20:31 UTC+2)

    Η αύξηση των κρουσμάτων της ασθένειας των "τρελών αγελάδων" στη Γαλλία "δεν παρουσιάζει κανένα καινούριο επιστημονικό στοιχείο που να δικαιολογεί το εμπάργκο εναντίον των εισαγωγών γαλλικών κρεάτων", ανακοίνωσε η επιστημονική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλες.

    Η επιτροπή κλήθηκε από την ΕΕ να αποφανθεί σχετικά με τις επιστημονικές αποδείξεις πάνω στις οποίες βασίστηκαν η Αυστρία, η Ισπανία και η Ιταλία για να επιβάλουν εμπάργκο στα γαλλικά βοοειδή και στα παράγωγα προϊόντα τους, καθώς και για το εμπάργκο της Ισπανίας κατά των βοοειδών από την Ιρλανδία.

    "Τα επιχειρήματα, σύμφωνα με τα οποία οι εισαγωγές ζώων από τη Γαλλία και την Ιρλανδία αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης κρουσμάτων της ασθένειας των "τρελών αγελάδων" στις χώρες που εισάγουν τα προϊόντα αυτά, δεν είναι δυνατόν να θεωρηθούν σε αυτή τη φάση δικαιολογημένα" επισημαίνει η επιτροπή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει από τις χώρες αυτές να άρουν το εμπάργκο, αλλιώς είναι πιθανόν να κινηθεί εναντίον τους διαδικασία για παράβαση των κανονισμών της ΕΕ.

    Την προσωρινή απαγόρευση των ζωικών αλεύρων στην κτηνοτροφία σε όλες τις χώρες της ΕΕ πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών (BSE), ανακοίνωσε ο επίτροπος Ντέιβιντ Μπιρν, αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας και προστασίας των καταναλωτών.

    Ο επίτροπος δήλωσε ότι θα προτείνει στους υπουργούς Γεωργίας της ΕΕ, στις 4 Δεκεμβρίου, την εξαίρεση από την τροφική αλυσίδα όλων των βοοειδών ηλικίας άνω των 30 μηνών που δεν έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης της νόσου των "τρελών αγελάδων".


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 29 November 2000 - 21:22:28 UTC