Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-01-06

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "NAI"ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
  • [02] ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜΘ
  • [03] E. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ
  • [04] Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ:ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ
  • [05] A. TΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
  • [06] ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ
  • [07] Ρ. ΠΡΟΝΤΙ: ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ
  • [08] Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΑΡΧΙΑ
  • [09] ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ
  • [10] ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [11] EΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΣΚΟΥΠΑ" ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • [01] "NAI"ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

    Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2001 (16:44 UTC+2)

    Οι μισοί και πλέον από τους νέους των αμφιθέατρων δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για τα πολιτικά πράγματα, σε σφυγμομέτρηση που διενέργησε το πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην ίδια σφυγμομέτρηση καταγράφεται η εμπιστοσύνη των φοιτητών προς την έντυπη ενημέρωση.

    Οι φοιτητές ενδιαφέρονται για την πολιτική όσο κανείς άλλος, αλλά δεν τους αρέσει να μετέχουν σε κομματικές νεολαίες και δεν παρακολουθούν σχεδόν ποτέ τις προεκλογικές συγκεντρώσεις.

    Οι φοιτητές δηλώνουν αριστεροί σε μεγάλο ποσοστό, ενώ εκτιμούν σε ποσοστό 61% ότι το φοιτητικό κίνημα δεν μπορεί να αλλάξει τους νόμους και να επιβάλλει τις απόψεις του, όπως γίνονταν στο παρελθόν.

    Πεντακόσιοι φοιτητές όλων των τμημάτων πήραν μέρος στην μελέτη αυτή, που καταγράφει την πολιτική κουλτούρα των παιδιών που σπουδάζουν και την σχέση τους με τα ΜΜΕ. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τους Νίκο Δερμετζή, αναπληρωτή καθηγητή στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ και τον Αντώνη Αρμενάκη, λέκτορα στο ίδιο τμήμα.

    Αναλυτικά, το 51,1% των φοιτητών ενδιαφέρεται πολύ ή αρκετά για την πολιτική και το ποσοστό αυτό βρίσκεται δέκα ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το σύνολο του γενικού πληθυσμού (40,9%) και τριάντα μονάδες πάνω από το αντίστοιχο της νεολαίας (21,1%).

    Το ποσοστό των φοιτητών που αδιαφορούν για την πολιτική είναι ιδιαίτερα χαμηλό (9,2%) σε σύγκριση με τους υπόλοιπους νεολαίους που δηλώνουν αδιάφορη σε ποσοστό 46,6%.

    Παρόλα τα θετικά συναισθήματα περί πολιτικής που κυριαρχούν στην φοιτητιώσα νεολαία, όταν ρωτούνται για το τι ακριβώς τους προκαλεί το άκουσμα της λέξης πολιτική, απαντούν σε ποσοστό 87,7% ότι τους προκαλεί δυσπιστία.

    Ενδιαφέρον προκαλεί στο 56%, ανία στο 51,55%, οργή στο 47%, διάθεση για συμμετοχή στο 32,55% και αηδία στο 33,1%.

    Οι φοιτητές δηλώνουν αντιπάθεια προς τις φοιτητικές παρατάξεις οι οποίες δεν είναι ικανές να τους αντιπροσωπεύσουν και η συντριπτική πλειοψηφία τους (88,5%) λέει πως δεν θέλει να είναι μέλος κόμματος ή κομματικής νεολαίας.

    Η πλειοψηφία τους, όμως, ευχαρίστως θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 54,4% και ΣΥΝ στο εκπληκτικό ποσοστό 46,7%.

    [02] ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜΘ

    Θεσσαλονίκη, 6 Ιανουαρίου 2001 (16:21 UTC+2)

    Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν τα μέλη της ΕΣΗΕΜΘ στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς", παρουσία των υπουργών Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου, Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου και Μακεδονίας-Θράκης Γιώργου Πασχαλίδη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και σύσσωμη η δημοσιογραφική οικογένεια της πόλης.

    Στο σύντομο μήνυμα του ο πρόεδρος της Ενωσης Δημήτρης Γουσίδης τόνισε την αποφασιστικότητα των δημοσιογράφων να προασπίσουν το λειτούργημα της και ευχαρίστησε την πολιτεία για την συνεισφορά στον σκοπό αυτό.

    Τα παιδιά των δημοσιογράφων παρακολούθησαν παράσταση Καραγκιόζη και πήραν δώρα από την ΕΣΗΕΜΘ.

    [03] E. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 6 Ιανουαρίου 2001 (16:05 UTC+2)

    Το θέμα του απεμπλουτισμένου ουρανίου χρειάζεται πλήρης επιστημονική διερεύνηση όχι μόνο με ελληνικές, αλλά και με ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτοβουλίες, τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΣΗΕΜΘ.

    Πρέπει να ακούσουμε με προσοχή τις έγκυρες και τεκμηριωμένες επιστημονικές γνώμες, πρόσθεσε, να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα και να καταλήξουμε σε μια θέση, που θα είναι και θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Για την μεταγραφή φοιτητών που σπουδάζουν στην Γιουγκοσλαβία στα ελληνικά πανεπιστήμια, σημείωσε ότι η αγωνία των γονέων είναι φυσική και σεβαστή, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι οι αρμόδιοι υπουργοί θα αντιμετωπίσουν το θέμα με ευαισθησία, αλλά και με γνώμονα την αρχή της ισότητας.

    Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφων για την βόλτα που έκανε με το τρενάκι στην παραλία, μαζί με τους κκ Τσοχατζόπουλο και Πασχαλίδη, απάντησε: "Η πόλη της Θεσσαλονίκης χρειάζεται το μετρό, χρειάζεται την υποθαλάσσια αρτηρία, χρειάζεται όλες τις υποδομές μιας μεγάλης ευρωπαϊκής μητρόπολης. Οι πολίτες της πόλης χρειάζονται και το τρενάκι, τα παιδιά κυρίως αλλά και τα μεγάλα παιδιά χρειάζονται τη βόλτα στην παραλία, χρειάζονται αυτή την απόλαυση της καθημερινότητας της πόλης. Ηταν μια πάρα πολύ ωραία βόλτα και αυτό είναι το μεγάλο προνόμιο της Θεσσαλονίκης, η σχέση της με τη θάλασσα".

    [04] Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ:ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 6 Ιανουαρίου 2001 (15:53 UTC+2)

    Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με αυξημένη ευαισθησία το θέμα των επιπτώσεων στην υγεία των βομβών του απεμπλουτισμένου ουρανίου, δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας της ΕΣΗΕΜΘ.

    Όπως ανέφερε, συναντήθηκε χθες με φοιτητές που σπουδάζουν στην Γιουγκοσλαβία και με γονείς φοιτητών και κατανοεί την ανησυχία τους.

    Η κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα συστηματικά και θα κάνει αυτό που πρέπει απέναντι στην υγεία των πολιτών και το περιβάλλον, κατέληξε.

    [05] A. TΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

    Θεσσαλονίκη, 6 Ιανουαρίου 2001 (15:45 UTC+2)

    Δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης της ελληνικής δύναμης από το Κοσσυφοπέδιο ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.

    Σε δηλώσεις του κατά την εκδήλωση της κοπής της πίτας της ΕΣΗΕΜΘ, συνέστησε προσοχή σε όσους καταφεύγουν σε εύκολους εντυπωσιασμούς και καταχρήσεις. "Θα υπενθύμιζα ότι είναι επιλήσμονες" τόνισε και σημείωσε ότι το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά πριν από ένα χρόνο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης και οργανισμών υγείας του ΟΗΕ. Στο τέλος του 1999 υπήρξε ουσιαστική συζήτηση, πρόσθεσε, έγιναν επί τόπου μετρήσεις από τον ΟΗΕ και έρευνες για τον κίνδυνο του απεμπλουτισμένου ουρανίου και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για στρατιώτες και για πολίτες.

    Επανέλαβε ότι η ελληνική στρατιωτική δύναμη είχε τους λιγότερους κινδύνους και τόνισε ότι πριν από την αποστολή της τον Απρίλιο του 2000 πραγματοποιήθηκαν έρευνες από ελληνικής πλευράς στο Ουρόσεβατς και το Κόσοβο. Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, η ελληνική πλευρά και η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα εξασφάλιζαν, την ασφαλή παραμονή των Ελλήνων στρατιωτών στο Κοσσυφοπέδιο, με την παρουσία μονάδας υγείας στην περιοχή και την επικάλυψη 40 με 50 πόντων χώματος πάνω από την περιοχή.

    Τόνισε, τέλος, ότι πρότεινε στον Σουηδό ομόλογο του να μπει το θέμα στην επόμενη σύνοδο των υπουργών Αμυνας της ΕΕ και να γίνει πανευρωπαϊκή έρευνα με στόχο την μέγιστη διαφάνεια σε αυτό το εξαιρετικής κρισιμότητας θέμα.

    [06] ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

    Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2001 (14:21 UTC+2)

    Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και ανανέωση των πολιτικών κομμάτων περιμένει ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων από το κόμμα του δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας ALKO, που δημοσιεύει η εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής".

    Αναλυτικά, στην ερώτηση "Τι περιμένετε μετά την ίδρυση του κόμματος Αβραμόπουλου", το 52,8% των ψηφοφόρων εμφανίζεται να αναμένει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Το 64,8% περιμένει να επιδράσει στην κατεύθυνση ανανέωσης των πολιτικών κομμάτων και το 86% περιμένει να μπουν στην πολιτική νέοι άνθρωποι.

    Ωστόσο, στην ερώτηση αν περιμένετε κάτι το ιδιαίτερο από το νέο κόμμα το 62,9% απαντάει αρνητικά και θετικά το 34,4%. Η πλειοψηφία αυτών που απαντούν θετικά είναι μεταξύ 25 και 34 χρόνων.

    Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Ιανουαρίου, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε 600 άτομα και των δύο φύλων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    [07] Ρ. ΠΡΟΝΤΙ: ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ

    Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2001 (13:49 UTC+2)

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" τονίζει ότι "δεν θα υπάρξουν νέες θυσίες, αλλά πειθαρχία και αλλαγές" με την εισαγωγή του ευρώ στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι η χώρα μας είναι με την μεριά των νικητών.

    Περαιτέρω, παρατηρεί ότι το κοινό νόμισμα υποχρεώνει σε αλλαγή νοοτροπίας προσθέτει: "Η σύγκλιση γίνεται βήμα βήμα. Αν θέλατε από τώρα να καλύψει η Ελλάδα τη διαφορά στους μισθούς, ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα; Η χρεοκοπία. Αν με ρωτάτε όμως να το ευρώ θα βοηθήσει σε αυτή την σύγκλιση θα απαντήσω "ναι!". Διότι θα υποχρεώσει την ελληνική οικονομία να αλλάξει. Οχι με άνωθεν αποφάσεις, αλλά με μία διαδικασία εσωτερικής προσαρμογής"

    Ο κ. Πρόντι χαρακτηρίζει λανθασμένους και ηλίθιους τους ισχυρισμούς ότι η Ευρώπη διοικείται από τους τραπεζίτες και ειδικότερα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βιμ Ντούζεμπεργκ και τονίζει ότι η απόφαση για την δημιουργία ενιαίου νομίσματος και της ενιαίας οικονομικής και νομισματικής αγοράς ήταν πολιτική.

    Δηλώνει ότι δεν γνωρίζει αν το επόμενο βήμα θα είναι η δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού, προσθέτοντας ότι ενδεχομένως να υπάρξει μια δύναμη ειρήνευσης και παρέμβασης σε στιγμές κρίσης.

    Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθεί η Κύπρος στην ΕΕ, χωρίς να επιλυθεί το Κυπριακό, αλλά επισημαίνει ότι κανένας δεν θέλει την εισαγωγή εντάσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ότι το συμφέρον όλων θα ήταν να λυθεί το πρόβλημα πριν από την διεύρυνση.

    [08] Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΑΡΧΙΑ

    Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2001 (13:16 UTC+2)

    Ο Κώστας Σημίτης απέπεμψε Πάγκαλο και Τσουκάτο με βαριά καρδιά και με το βλέμμα... στο θερμοστάτη, υποστηρίζει ο υπουργός Μακεδονία Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

    Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης τάσσεται κατά της διαρχίας, υπογραμμίζοντας ότι "η πρωθυπουργία δεν είναι παίξε γέλασε" και καλεί όσους έχουν σχέδιο και ψυχή για ρόλο πρωθυπουργού να σηκώσουν το χέρι τους.

    Περαιτέρω, εμφανίζεται αισιόδοξος για το μέλλον της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά "πάμε μπροστά και ο Σημίτης κρατάει γερά", ενώ εκτιμά ότι "η κεντροαριστερά επανέρχεται".

    Τέλος, σε ότι αφορά την κίνηση Αβραμόπουλου υποστηρίζει ότι "μέχρι τώρα έχουμε ένα κουτί Χριστουγέννων με αστραφτερό περιτύλιγμα".

    [09] ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

    Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2001 (13:07 UTC+2)

    Φωτογραφία: Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων.

    Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν σε όλη τη χώρα τα Θεοφάνια. Στον Πειραιά η δοξολογία εψάλη στον ναό της Αγίας Τριάδας, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και του μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικου. Η ρίψη του Τιμίου Σταυρού έγινε στο λιμάνι, μπροστά στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, παρουσία του πρόεδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας. Μετά τον καθαγιασμό των υδάτων, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επισήμανε σε δηλώσεις τους ότι η χώρα έχει πολλά προβλήματα, αλλά και πολλές δυνατότητες.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης χαρακτήρισε δικαιολογημένη την ανησυχία των πολιτών για το απεμπλουτισμένο ουράνιο και τόνισε ότι αν από τις έρευνες επιβεβαιωθούν τα προβλήματα, τότε δεν πρέπει να συνεχιστεί η παρουσία των στρατιωτών στην πρώην Γιουγκοσλαβία

    Στην Αθήνα, στην δοξολογία, που πραγματοποιήθηκε στην Δεξαμενή παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης. Η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων έγινε στο κολυμβητήριο στο Ζάπειο.

    Στην Θεσσαλονίκη ο καθαγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τίμιου Σταυρού έγινε στα νερά του Θερμαϊκού στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης. Τον Σταυρό έπιασε ο Δημήτρης Δεσλής, πατέρας δύο παιδιών. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ενώ παρέστησαν οι υπουργοί Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος και Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης. Οι 12 χειμερινοί κολυμβητές, που έπεσαν για να πιάσουν το σταυρό, αντέδρασαν στην συμπεριφορά του μητροπολίτη Παντελεήμονα, ο οποίος κάθε χρόνο, αμέσως μετά τη ρίψη του σταυρού στη θάλασσα, αποχωρεί από την εκδήλωση, χωρίς να ευλογίσει τους κολυμβητές. Έτσι, όταν ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό, τον έκοψαν από την κορδέλα και δεν τον παρέδωσαν αμέσως, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

    [10] ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 6 Ιανουαρίου 2001 (12:23 UTC+2)

    Με "λεία" 2.000.000 εκ. δρχ έφυγαν από το κρεοπωλείο του 38χρονου Γεώργιου Αντωναρά στην οδό Καραολή Δημητρίου στον Εύοσμο οι Γεωργιανοί Ιγκορ Γκιουλμπάκοφ, 29 ετών και Σ. Γ, 17 ετών.

    Οι δύο ληστές μπήκαν στο κρεοπωλείο χθες στις 4 το απόγευμα και με την απειλή πιστολιού και κατσαβιδιού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη, την Αναστασία Κουγκουλέρη, 33 ετών και τον Σωτήρη Κατσαούνη, 24 ετών. Στην συνέχεια ο Γκιουλμπάκοφ χτύπησε με πιστόλι τον Κατσαούνη, έδεσε μαζί με τον συνεργό του χειροπόδαρα και τους τρεις και πήρε τα χρήματα.

    Κατόπιν, οι δράστες αποβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, όπου τους περίμενε ο συνεργός τους Μπελοϊάννης Γκαβρίλοφ και τράπηκαν σε φυγή. Αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο στην διασταύρωση της Περιφερειακής οδού με την οδό Ασβεστοχωρίου, το ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δράστες. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.380.000 δρχ, που αποδόθηκαν στον παθόντα, δύο μεταλλικά σφυριά, ένα ζευγάρι δερμάτινα γάντια, μια μάλλινη κουκούλα, ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 8 εκατοστών και ένα κατσαβίδι.

    [11] EΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΣΚΟΥΠΑ" ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 6 Ιανουαρίου 2001 (11:48 UTC+2)

    Επιχείρηση "σκούπα" πραγματοποιήθηκε χτες, από τις 6πμ έως τις 12 μ, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

    Συνελήφθησαν 60 αλλοδαποί λαθρομετανάστες (48 Αλβανοί, 1 Βούλγαρος, 3 Γεωργιανοί, 6 Ρώσοι, 1 Πολωνός και 1 Αφγανός), οι οποίοι και θα απελαθούν. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 37 αστυνομικοί, οι οποίοι συγκρότησαν 12 συνεργεία ελέγχου.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 6 January 2001 - 19:13:22 UTC