Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-02-19

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ
  • [02] ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
  • [03] ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
  • [04] ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΓΔΜ
  • [05] ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΟΔΥΝΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ
  • [06] ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΣΚΛΗΡΑΙΝΙΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΩΝ
  • [07] KHΔΕΥΤΗΚΕ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ
  • [08] ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΙΔΡΥΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΝΤΕΣ ΑΠΟ
  • [09] Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2003 Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ
  • [10] ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
  • [11] ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
  • [12] ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ
  • [13] ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ
  • [14] ΑΣΥΛΟ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ 900 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  • [15] ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΩΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΕΥ.
  • [16] ΠΟΡΕΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ
  • [17] Ο ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ
  • [18] ΛΙΘΟΥΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΘΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ
  • [19] ANEΣΤΑΛΗ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • [20] ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ 4 ΝΕΟΓΝΑ ΣΤΟ "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ"
  • [21] ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
  • [22] ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/2 Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ
  • [23] ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
  • [24] ΖΙΡΙΝΟΦΣΚΙ: "ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ" ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

  • [01] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ

    Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2001 (09:54 UTC+2)

    Φωτογραφία: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

    Την εκτίμηση ότι οι δύο άτυχοι αστυνομικοί και ο σωφρονιστικός υπάλληλος που έπεσαν θύματα του κακοποιού Κώστα Πάσαρη, ίσως να μην γνώριζαν πόσο επικίνδυνος ήταν ο 27χρονος που συνόδευαν στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Αθηνών, έκανε σήμερα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννης Γεωργακόπουλος με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Flash".

    Ο κ.Γεωργακόπουλος παραδέχτηκε ότι υπήρξαν παραλείψεις από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας όσον αφορά την αξιολόγηση της επικινδυνότητας του Πάσαρη, καθώς όπως σημείωσε στα προηγούμενα παραπεμπτικά του κακοποιού για τη μεταφορά του σε νοσοκομείο αναφερόταν μόνο ότι ο κρατούμενος εκτίει ποινή για κλοπές.

    Πάντως ο κ.Γεωργακόπουλος με δηλώσεις του σημείωσε ότι οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας εκπαιδεύονται συνεχώς με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων ετών.

    [02] ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

    Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2001 (15:02 UTC+2)

    της Ν. Θωμά

    Την Πέμπτη πραγματοποιείται στα Σκόπια η Διαβαλκανική Συνάντηση Κορυφής με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων χωρών, ενώ από πλευράς παρατηρητών έχουν δηλώσει συμμετοχή η Κροατία καθώς και η Βοσνία Ερζεγοβίνη.

    Στην ημερήσια διάταξη είναι οι εξελίξεις στα Βαλκάνια με έμφαση στις εξελίξεις στη Νότια Σερβία και στο Κόσοβο, η συνολική ανάπτυξη της περιοχής καθώς και η υπογραφή δήλωσης για την αποδοχή του Χάρτη για τη συνεργασία και σταθερότητα στην περιοχή, στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας.

    Θα προηγηθεί συνάντηση των διευθυντών των υπουργών Εξωτερικών για την επεξεργασία του τελικού κειμένου.

    Τις εργασίες θα ανοίξει ο πρόεδρος της FYROM Μπ. Τραικοφσκι, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει για την προοπτική καλής γειτονίας και συνεργασίας.

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου θα υποβάλλει συνολική πρόταση πολιτικού και οικονομικού χαρακτήρα σε σχέση με την ανάπτυξη, ασφάλεια και συνεργασία των βαλκανικών χωρών. Ιδιαίτερη μνεία θα γίνεται για τη Νότια Σερβία, το Κόσοβο και το Πρέσεβο Το τελευταίο είναι θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την Ελλάδα. Μάλιστα ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τη σουηδική προεδρία της Ε.Ε. να το εντάξει στην ημερήσια διάταξη ενώ στις 27 Φεβρουαρίου θα το θέσει και στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στην οποία θα συμμετέχει και ο νέος Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ.

    Τις προτάσεις του αυτές ο κ. Παπανδρέου έχει ήδη γνωστοποιήσει στην Ε.Ε. και στις Βαλκανικές χώρες ενώ την Πέμπτη θα τις υποβάλλει αρχικά προς τους υπουργούς Εξωτερικών και στη συνέχεια στους αρχηγούς των βαλκανικών κρατών.

    Ο κ. Παπανδρέου στο περιθώριο της Διαβαλκανικής Διάσκεψης θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Ισμαήλ Τζεμ καθώς και με άλλους υπουργούς Εξωτερικών των Βαλκανίων.

    [03] ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

    Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2001 (10:36 UTC+2)

    Φωτογραφία: Σπύρος Λάτσης

    Περισσότερες από 100 αιτήσεις για τη δημιουργία ιδιωτικών ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων συνολικής ισχύος περί τα 5.000 MW, αναμένεται να υποβληθούν στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Η σχετική προθεσμία λήγει σήμερα και αφορά τις πρώτες ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, καθώς σήμερα απελευθερώνεται η αγορά ενέργειας.

    Σημειώνεται ότι η ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, κατά τα δέκα επόμενα χρόνια, αναμένεται να αυξάνεται με ρυθμούς της τάξης του 4% ετησίως.

    Αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις, χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, που αφορούν σε εκείνες που προβλέπουν ως καύσιμο το φυσικό αέριο στις μεγάλες κυρίως μονάδες και σε εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως μεταξύ άλλων αιολικά πάρκα και μικρά υδροηλεκτρικά.

    [04] ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΓΔΜ

    Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2001 (14:56 UTC+2)

    Φωτογραφία: Επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

    της Νατάσας Θωμά

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Πάνος Μπεγλίτης, αναφερόμενος σε σχετικά δημοσιεύματα για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επανέλαβε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση και των δύο πλευρών για την επίλυση του προβλήματος, σημείωσε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχουν τεθεί σειρά ονομάτων, διεύψευσε τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί ονομασίας και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη διευθέτηση της εκκρεμότητας.

    "Ελπίζουμε όμως", συμπλήρωσε ο κ.Μπεγλίτης, "ότι σύντομα θα επιλυθεί το πρόβλημα για να λειτουργήσει η σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή". Ακόμη διευκρίνισε ότι ένα όνομα της ΠΓΔΜ θα υποβληθεί στη Διεθνή Κοινότητα.

    Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών - σύμφωνα με διπλωματικές πηγές - προβληματίζει το γεγονός ότι ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος των Σκοπίων, μπορεί να υπάρξει κάποια εμπλοκή.

    Οπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις στα Σκόπια δε συμφωνούν στην τροποποίηση του Συντάγματος σε σχέση με το όνομα της ΠΓΔΜ. Το γεγονός αυτό σε συνάρτηση με το ότι για τη συνταγματική αλλαγή του ονόματος χρειάζεται η πλειοψηφία των 2/3 από τους 120 βουλευτές που υπάρχουν, δηλαδή 81 ψήφους, προβληματίζει ιδιαίτερα την ελληνική πλευρά.

    Εκτιμάται πάντως ότι οι πολιτικές δυνάμεις που σήμερα αντιδρούν θα πειστούν τελικά ότι είναι προς όφελος των Σκοπίων η διευθέτηση της εκκρεμότητας του ονόματος τόσο για την περαιτέρω ανάπτυξή τους όσο και για την ασφάλεια και τη σταθερότητά τους στην περιοχή.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενδιάμεση συμφωνία του 1995, η οποία έχει επταετή ισχύ, λήγει το Σεπτέμβριο του 2002.

    Ωστόσο, αναμένεται σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το θέμα του ονόματος μέχρι τότε, να δοθεί σιωπηρή παράταση. Και αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι υπάρχει σχετικό άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι μπορεί να παραταθεί η ισχύς της ενδιάμεσης συμφωνίας αν ένα από τα δύο μέρη δεν καταγγείλει τη συμφωνία.

    [05] ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΟΔΥΝΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΟΠΟΙΟ

    Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2001 (21:07 UTC+2)

    της Νατάσας Θωμά

    Την οδύνη και τη θλίψη τους για τον βίαιο, σκληρό και άδικο τρόπο που σκοτώθηκαν οι δύο αστυνομικοί την ώρα του καθήκοντος από τον κακοποιό Πάσσαρη, εξέφρασαν στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος και ο προεδρεύων Κώστας Γείτονας εκ μέρους όλων των βουλευτών.

    Με αφορμή σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΝ Φώτη Κουβέλη, ο κ. Σταθόπουλος παραδέχτηκε ότι χρειάζεται πολλές ακόμα βελτιώσεις το σωφρονιστικό σύστημα στη χώρα, ωστόσο χαρακτήρισε υπερβολές τα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες.

    Όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης υπάρχουν προβλήματα στις φυλακές που οφείλονται κυρίως στον υπερπληθυσμό των φυλακών αλλά και στην έλλειψη σωφρονιστικών υπαλλήλων.

    Για το λόγο αυτό -πρόσθεσε- η κυβέρνηση προχωρεί στην άμεση πρόσληψη 350 σωφρονιστικών υπαλλήλων, ενώ μέσα στο 2001 θα προσληφθούν συνολικά 1000 άτομα.

    Ακόμα ιδρύονται άμεσα οκτώ νέα σωφρονιστικά καταστήματα. Ο κ. Σταθόπουλος αρνήθηκε ότι υπάρχουν ιατροφαρμακευτικές ελλείψεις, ενώ για το θέμα του τρόπου των μεταγωγών των φυλακισμένων τόνισε ότι δεν είναι πλήρης η υποδομή αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βελτιωθεί με την υπαγωγή των νοσοκομείων των φυλακών στο ΕΣΥ, όπως άλλωστε έχει αποφασισθεί και την ευθύνη θα έχει πλέον το υπουργείο Υγείας.

    Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την λύπη του που η ερώτησή του κατέστη τραγικά επίκαιρη με το θάνατο των δύο αστυφυλάκων και τον βαρύτατο τραυματισμό ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου.

    "Δεν αποτελεί δικαιολογία η συνομολόγηση των παραλείψεων και των ελλείψεων που συντελούνται στο σωφρονιστικό σύστημα. Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι έχουμε συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κρατουμένων και ότι η χώρα συναντιέται με μεταλλαγμένο έγκλημα, βίαιο και ακραίο και δεν έχει κάνει τίποτα να προετοιμαστεί" υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΝ.

    Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο προεδρεύων της συνεδρίασης Κώστας Γείτονας για να επισημάνει και αυτός τον σκληρό πράγματι, όπως είπε, τρόπο που έχασαν τη ζωή τους οι δύο συνάνθρωποί μας την ώρα του καθήκοντος και να εκφράσει εκ μέρους όλων των κομμάτων τη βαθιά οδύνη και θλίψη των βουλευτών για τον άδικο χαμό τους.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι προσθέτει και τη δική του φωνή στη θλίψη και την οδύνη για τα θύματα, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι άδικο να μιλάμε μόνο για ευθύνες σε αστυνομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

    "Υπάρχουν ασφαλώς ευθύνες και πρέπει να αναζητηθούν και να καταλογιστούν. Όμως είναι άδικο να γίνεται λόγος μόνο για τις ευθύνες αυτές και να μην αποδίδουμε και την δέουσα τιμή στα θύματα και στους αστυνομικούς που προσφέρουν τη ζωή τους και εργάζονται με αυτοθυσία πολλές φορές για να μας προστατέψουν" τόνισε ο κ. Σταθόπουλος και πρόσθεσε ότι αξίζει και για τους αστυνομικούς και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους καλύτερη αντιμετώπιση.

    [06] ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΣΚΛΗΡΑΙΝΙΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΩΝ

    Βελιγράδι, 19 Φεβρουαρίου 2001 (21:07 UTC+2)

    Το Βελιγράδι δεν θα επιτρέψει να αποτελούν οι αστυνομικοί στην ταραγμένη Νότια Σερβία "κινητούς στόχους" των Αλβανών εξτρεμιστών, διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γιουγκοσλαβίας Ζόραν Ζίβκοβιτς.

    "Δεν θα επιτρέψουμε οι αστυνομικοί και οι πολίτες της περιοχής να αποτελούν κινητούς στόχους των Αλβανών τρομοκρατών και θα λάβουμε όλα τα ενδεχόμενα μέτρα για να προστατεύσουμε τις ζωές τους", τόνισε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

    Χθες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Σερβίας και της Γιουγκοσλαβίας συμφώνησαν στη λήψη σειράς "επιλεκτικών" μέτρων για τον περιορισμό της βίας, μετά το θάνατο τριών Σέρβων αστυνομικών, όταν το όχημά τους χτύπησε σε νάρκη στη Νότια Σερβία.

    Ο κ. Ζίβκοβιτς αρνήθηκε να αποκαλύψει τι είδους μέτρα έχουν αποφασιστεί τονίζοντας ότι το κοινό δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτά.

    "Επιδείξαμε μέγιστη ανοχή, υπομονή και ελπίζουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα με τρόπο που θα αποτρέπει τα δεινά για όλους, συμπεριλαμβανομένων και των τρομοκρατών", είπε ο κ. Ζίβκοβιτς.

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Γιουγκοσλαβίας εκτίμησε ότι οι Αλβανοί εξτρεμιστές "προφανώς δείχνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει η ειρήνη στην περιοχή".

    "Αυτός δεν είναι απελευθερωτικός αγώνας, ή μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή τον εκδημοκρατισμό, αλλά καθαρή τρομοκρατία"", τόνισε.

    Επισήμανε ότι η λεκτική υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, κυρίως του ΝΑΤΟ, των Ηνωμένων Εθνών και του ΟΑΣΕ θα πρέπει να ενισχυθεί από "συγκεκριμένες δράσεις στο Κόσοβο και τη Νότια Σερβία".

    "Η αποστολή του ΟΗΕ στο Κόσοβο και ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στην επαρχία φοβούνται μήπως θεωρηθούν εχθροί των Αλβανών τρομοκρατών. Θα πρέπει να θεωρούνται αντίπαλοί τους, αποστολή τους είναι να κάνουν το Κόσοβο μία αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή", σημείωσε.

    [07] KHΔΕΥΤΗΚΕ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ

    Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2001 (21:06 UTC+2)

    Στο δεύτερο νεκροταφείο της Αθήνας κηδεύτηκε σήμερα στις 2 το μεσημέρι ο Διονύσης Αλεβιζόπουλος, ο δεύτερος αστυνομικός που έχασε τη ζωή του κατά την απόδραση του Κωνσταντίνου Πάσαρη. Ο Διονύσης Αλεβιζόπουλος ήταν παντρεμένος και άφησε πίσω του δύο παιδιά.

    Στην τελετή παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Ευσταθιάδης, ο αρχηγός της ελληνικής αστυνομίας Ιωάννης Γεωργακόπουλος.

    Ο κ. Ευσταθιάδης δήλωσε ότι όλες οι δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας παραμένουν επί ποδός, για να μπορέσουν να βρουν σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτούς που σκότωσαν τα δύο παλικάρια της ελληνικής αστυνομίας.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 19 February 2001 - 19:13:48 UTC