Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-03-17

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΥΡΑ ΒΑΡΕΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟ ΤΕΤΟΒΟ
  • [02] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
  • [03] ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
  • [04] Ο ΒΛΑΟΒΙΤΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟ
  • [05] ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΪ ΟΦ Ο ΑΡΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ
  • [06] ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΚΑΝΕ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
  • [07] ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΣΤΟ ΤΕΤΟΒΟ
  • [08] ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
  • [09] Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ
  • [10] ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
  • [11] ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
  • [12] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΡΙΜ - ΤΖΕΜ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ
  • [13] ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΑΡΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕ 78-66
  • [14] Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ
  • [15] ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΑΝ ΓΛΥΦΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΟ
  • [16] ΕΚΡΥΘΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΕΤΟΒΟ
  • [17] ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ Η ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ
  • [18] ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΑΡΛ ΜΠΙΛΝΤ
  • [19] ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ Η ΑΕΚ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
  • [20] ΣΗΜΙΤΗΣ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ
  • [21] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΑΟΚ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΜΠΑΣΑΝΙ
  • [22] Ο ΣΥΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΗΞΕΙ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ 'Η ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ
  • [23] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

  • [01] ΠΥΡΑ ΒΑΡΕΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟ ΤΕΤΟΒΟ

    Τέτοβο, 17 Μαρτίου 2001 (14:49 UTC+2)

    Αποστολή: Χρίστος Μάτης

    Πυρά βαρέων όπλων ακούστηκαν και πάλι κατά τις 2 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας, στο Τέτοβο, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας χτυπούσαν τις θέσεις των ενόπλων Αλβανών, οι οποίοι βρίσκονται στα βουνά, γύρω από την πόλη. Προς το παρόν, απαντήσεις από την πλευρά των ενόπλων δεν υπήρχαν.

    Η πόλη του Τέτοβο εξακολουθεί στο κέντρο της να είναι έρημη, δεν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι κυκλοφορούν και οι μόνοι ξένοι οι οποίοι έχουν έρθει στην πόλη και κυκλοφορούν είναι οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι καλύπτουν τα γεγονότα.

    Τα μαγαζιά τα οποία είχαν ανοίξει το πρωί στη συνέχεια έκλεισαν και δεν υπάρχει στο κέντρο της πόλης καμία κίνηση.

    Όμως, στην είσοδο της πόλης, από την πλευρά των Σκοπίων υπάρχει κάποια κίνηση. Το σούπερ μάρκετ το ελληνικό του Βερόπουλου, το Βέρο, είναι ανοικτό και κάποιοι άνθρωποι κάνουν ακόμη τα ψώνια τους.

    Η αστυνομική παρουσία μέσα στην πόλη είναι ανύπαρκτη ενώ δεν υπάρχουν ούτε δυνάμεις της KFOR.

    [02] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    Αθήνα, 17 Μαρτίου 2001 (16:11 UTC+2)

    Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ σε ένα κλίμα έντονης κριτικής τόσο για τον τρόπο άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής όσο και για την επιχειρούμενη διεύρυνση και ανανέωση του ΠΑΣΟΚ.

    Το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, Τόνια Αντωνίου, τόνισε: "χρειαζόμαστε το ΠΑΣΟΚ και όχι ομίλους, δεν μπορούμε να γίνουμε κόμμα γυρολόγων. Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει στελέχη που δεν είναι ούτε κουρασμένα ούτε φθαρμένα, δεν υπηρξε κόμμα μονολιθικό, αλλά είναι ανοιχτό με διακριτή φυσιογνωμία".

    Οσον αφορά την κυβερνητική πολιτική υπογράμμισε ότι παρουσιάζει συμπτώματα ανάλγησης, αλαζονείας, αδιαφορίας για τον πολίτη και για τα προβλήματα της χώρας. Τέλος, ανέφερε ότι όσοι σκόπιμα απαξιώνουν στελέχη, μέσω διαρροών ακυρώνουν τη δυνατότητα το ΠΑΣΟΚ να παρεμβαίνει στην κοινωνία, ακυρώνουν σύμβολα, αξίες, υπονομεύουν την εμπιστοσύνη του κόσμου στο ΠΑΣΟΚ.

    Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου επεσήμανε ότι η ανανέωση δε γίνεται με ξεπερασμένες δυνάμεις της αριστεράς και υπογράμμισε ότι κάποιοι εδώ μέσα κάνουν συνειδητή αντιπολίτευση στην κυβέρνησή μας, ενώ ο Γεράσιμος Αρσένης, τόνισε ότι η εικόνα που εμφανίζει η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι καλή. Υπάρχει όπως είπε χαρακτηριστικά λαϊκή δυσκαρέσκεια για αυτό χρειάζεται να γίνουν διαρθρωτικές κινήσεις όσον αφορά τις προτεραιότητες, την κατεύθυνση και υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. Δεν μπορούμε να μείνουμε, πρόσθεσε, αμετακίνητοι στη θέση μας, θα πρέπει να βρεθούμε κοντά στον πολίτη, να ανασυγκροτηθούμε και να τολμήσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά του.

    Ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Παπουτσής, αναφέρθηκε στο κλίμα των τελευταίων ημερών, μιλώντας για σαρκοβόρα διαδικασία απαξίωσης του ΠΑΣΟΚ, αγωνία για την προοπτική του για αυτό και απαιτείται ενότητα και συσπείρωση. Οσον αφορά την επιχειρούμενη διεύρυνση, τόνισε ότι είναι αναγκαίος ο διάλογος και η συνεχής προσπάθεια για διεύρυνση της κοινωνικής μας βάσης. Μία διεύρυνση μέσα από τις διεργασίες και όχι στο παρασκήνιο πίσω από τις κουρτίνες. Κλείνοντας, πρότεινε το ΠΑΣΟΚ να ανοίξει ένα διάλογο, στον οποίο πρέπει να καλέσει όλες τις δυνάμεις της αριστεράς και το ΔΗΚΚΙ, ακόμη και το ΚΚΕ, εφόσον δεχθεί την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

    [03] ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

    Αθήνα, 17 Μαρτίου 2001 (11:04 UTC+2)

    Τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου στις Βρυξέλλες προχωρεί το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΒΗΜΑ", για να δοθεί η δυνατότητα στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους να συζητήσει με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών του ατλαντικού συμφώνου για ζητήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τη συμμαχία.

    Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ο Αμερικανός Πρόεδρος θα έχει συναντήσεις με πολλούς πρωθυπουργούς, μεταξύ αυτών, όπως αναφέρουν πηγές, και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    Από τις 2 έως τις 4 Απριλίου θα βρίσκεται στην Αθήνα ο πατέρας του νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου ενώ δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό.

    [04] Ο ΒΛΑΟΒΙΤΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟ

    Αθήνα, 17 Μαρτίου 2001 (21:09 UTC+2)

    Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού μεταξύ του ΠΑΟ και της Ξάνθης ήταν ο Γκόραν Βλάοβιτς. Με τα δύο προσωπικά τέρματα που σημείωσε στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο ΠΑΟ κέρδισε με 2-0 με αποτέλεσμα να παραμείνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μία θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

    [05] ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΪ ΟΦ Ο ΑΡΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ

    Θεσσαλονίκη, 17 Μαρτίου 2001 (20:52 UTC+2)

    Αυτό που ήθελε ο Αρης πέτυχε στο βόλεϊ. Κέρδισε στο κλειστό της Μίκρας με 3-0 σετ τον Πανελλήνιο και προκρίθηκε στην επόμενη φάση των πλέι οφ.

    Η ομάδα του Γιώργου Λυκούδη ήταν περισσότερο αποφασισμένη για τη νίκη. Επαιξε καλά και οργανωμένα. "Πετύχαμε μια πολύ σπουδαία νίκη με τον Πανελλήνιο. Κερδίσαμε δίκαια και κάναμε το 2-0 στις νίκες. Η συνέχεια είναι δύσκολη και οφείλουμε να δείξουμε την ανάλογη προσοχή", τόνισε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής του Αρη, Γιώργος Λυκούδης.

    Τα σετ ήταν: 25-21, 25-23, 25-23

    ΑΡΗΣ: Αλεξανδρόπουλος, Ψάρρας, Γκιρτζίκης, Πάτι, Νασίροφ, Τζούριτς, Πασπαλάς/λ, (Σπανόπουλος)

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Σκόριτς, Βυζόφσκι, Λάπας, Καζάζης, Θεοδωρίδης, Αθανασιάδης, Δημητρακόπουλος /λ, (Κουλιέρης, Αποστόλου).

    [06] ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΚΑΝΕ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    Πάτρα, 17 Μαρτίου 2001 (20:48 UTC+2)

    Πρόσκληση προς την αριστερά για συνεργασία στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη δευτερολογία του στο Προσυνέδριο του κόμματος στην Πάτρα.

    Στόχος, όπως είπε, είναι η ανάδειξη ικανών στελεχών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η υπέρβαση των διαφορετικών γραμμών του παρελθόντος.

    Παράλληλα έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.

    "Δεν είναι αντίπαλοί μας οι συμπολίτες μας. Ο,τι και αν ψήφισαν, να πάμε και ένα βήμα παρακεί και να πούμε, ό,τι και αν ψηφίσουν, είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι, είναι οι συμπολίτες μας, είναι οι συνάνθρωποί μας, με αυτούς προχωράμε, με αυτούς θα χτίσουμε την Ελλάδα του αύριο. Δικοί μας αντίπαλοι δεν είναι οι πολίτες αυτής της χώρας", τόνισε.

    "Δικοί μας αντίπαλοι είναι η ανεργία, είναι η φτώχεια, είναι η περιθωριοποίηση, είναι η διαφθορά, είναι τα τρωκτικά, είναι οι κόλακες", πρόσθεσε.

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για τις προκαταλήψεις των προηγούμενων γενιών αλλά για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

    "Μια Ελλάδα που θα δίνει ευκαιρίες σε όλα της τα παιδιά. Μια Ελλάδα που θα πιστεύει στη φιλελεύθερη επιλογή, αλλά ταυτόχρονα θα νιώθει πολύ βαθιά μέσα της ότι καταξίωση και ενσάρκωση της ελεύθερης κοινωνίας είναι να βελτιώνει τους όρους ζωής για τους πολλούς. Και κυρίως για τους λιγότερο ευνοημένους. Και εκείνους που έχουν ανάγκη. Γιατί αυτό είναι πολιτική. Αυτό είναι προτεραιότητα της πολιτικής", υπογράμμισε.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στην εισαγγελική παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης σε ό,τι αφορά το προκαθορισμένο στοίχημα τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή ενδυναμώνει την εμπιστοσύνη του κόμματός του στη δικαιοσύνη, αλλά και ενισχύει τον αγώνα της Ν.Δ. κατά της διαπλοκής, και επιτέθηκε στην κυβέρνηση.

    "Η κυβέρνηση αυτή υπηρετεί και υπηρετείται από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και θέλω εδώ όλοι και όλες μαζί από εδώ, από την Πάτρα να πούμε ότι όσο και αν μας συκοφαντεί, όση λάσπη και αν ρίξει, εμείς δεν σκύβουμε το κεφάλι. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να επικρατήσει η νομιμότητα σε αυτή τη χώρα", είπε.

    [07] ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΣΤΟ ΤΕΤΟΒΟ

    Σκόπια, 17 Μαρτίου 2001 (20:35 UTC+2)

    Ελικόπτερο των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ συνετρίβη κοντά στο πεδίο των σφοδρών συγκρούσεων που σημειώνονται στο Τέτοβο, στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι τρεις όπως μετέδωσε ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων Sitel.

    Μέχρι στιγής δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία της συντριβής.

    [08] ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ

    Θεσσαλονίκη, 17 Μαρτίου 2001 (20:34 UTC+2)

    Στο μεγάλο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής μπάσκετ κέρδισε η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό, με 94-92 μετά από δύο παρατάσεις. Το κανονικό παιχνίδι έληξε 69-69, και η πρώτη παράταση 77-77. Μεγάλη σε έκταση νίκη πέτυχε ο Πανιώνιος που μετά από τέσσερα άτυχα αποτελέσματα επέστρεψε στις νίκες, αφού επιβλήθηκε με 107-80 του Μίλωνα. Τη νίκη τέλος πήρε και ο Αρης που στο τελευταίο δεκάλεπτο κέρδισε τον Μακεδονικό με 78-66.

    Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών είναι:

    Αρης-Μακεδονικός 78-66

    Ολυμπιακός-ΑΕΚ 92-94

    Πανιώνιος-Μίλων 107-80

    Αύριο

    Περιστέρι-Ηρακλής

    ΠΑΟΚ-Δάφνη

    Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το παιχνίδι ΠΑΟ - Μαρούσι. Οι δύο ομάδες δεν αγωνίστηκαν λόγω των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

    Η βαθμολογία είναι: Περιστέρι 35, Ολυμπιακός 35, ΑΕΚ 34, ΠΑΟ 33, Ηρακλής 30, Πανιώνιος 30, ΠΑΟΚ 27, Μαρούσι 26, Αρης 25, Ηράκλειο 24, Νήαρ Ηστ 23, Δάφνη 23, Μίλωνας 22, Μακεδονικός 20.

    [09] Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

    Σκόπια, 17 Μαρτίου 2001 (20:30 UTC+2)

    Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ κεκλεισμένων των θυρών με μοναδικό θέμα την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα.

    Η κυβέρνηση από ότι έγινε γνωστό επιδιώκει να ψηφιστούν τα πορίσματα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που συνεδρίασε πριν από δύο ημέρες. Η αντιπολίτευση, όμως, επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται την κατάσταση.

    Εκείνο πάντως που είναι χαρακτηριστικό είναι πως τα δύο αντίπαλα αλβανικά κόμματα το DPA - Αλβανικό Δημοκρατικό Κόμμα και το PDP - Κόμμα Δημοκρατικής Ευημερίας προτείνουν κοινό πρόγραμμα δράσης που συνίσταται στην κατάπαυση του πυρός και από τις δύο πλευρές, ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή κατάσταση με ειρηνικά μέσα. Αυτό, σύμφωνα και με όσα γράφει σήμερα ο τύπος των Σκοπίων σημαίνει να αρχίσει διάλογος μεταξύ κυβέρνησης και Αλβανών εξτρεμιστών, πράγμα που κανείς δεν εγκρίνει.

    Χθες, εξάλλου ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του DPA Αρμπέν Τζαφέρι και με τον πρόεδρο της χώρας Μπόρις Τράικοφσκι και τη συνάντηση που είχε ο κ. Τζαφέρι με τον πρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών Μπράνκο Τσερβένκοφσκι συμφωνήθηκε ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτερου συνασπισμού με συμμετοχή όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    Ο συνασπισμός είναι θέμα που εξετάζεται και στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, αλλά ο κ. Γκεοργκίεφσκι υπογράμμισε χθες ότι δεν θα πρέπει να χάνεται χρόνος για το ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, ποιοι θα είναι υπουργοί και ότι το πρωταρχικό είναι να βρεθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη χώρα.

    [10] ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

    Κοζάνη, 17 Μαρτίου 2001 (20:22 UTC+2)

    Παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο θέαμα ήταν αυτό μεταξύ της Κοζάνης και του Κιλκισιακού στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής στη Β΄ κατηγορία. Η ομάδα του Κιλκίς επιβλήθηκε με 1-3. Για τους φιλοξενούμενους σκόραραν ο Κάκογλου στον11', ο Τελιάδης στο 21' και Σουλτανίδης στο 68', ενώ για την Κοζάνη είχε ισοφαρίσει ο Παντελίδης στο 21'.

    Έτσι μετά την ολοκλήρωση και της 20ης αγωνιστικής η βαθμολογία έχει ως εξής: Πατραϊκός 51, Εθνικός 44 Λεωνίδιο 42 Ατρόμητος 41 Χαλκηδόνα 38 Μαρκό 34 Απόλλων Κρύας Βρύσης 31 Νάουσα 30 Αχαρναϊκός 28 Κοζάνη 23 Βέροια 21 Κιλκισιακός 21 Λαμία 20 Αναγέννηση Καρδίτσας 20 Αμπελόκηποι 17 Λύκοι 16 Πιερικός 13 Ιάλυσος 9.

    [11] ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

    Αθήνα, 17 Μαρτίου 2001 (20:17 UTC+2)

    Μετά τις άσχημες τελευταίες του εμφανίσεις ο Πανιώνιος επέστρεψε στις νίκες. Κέρδισε με 107-80 τον Μίλωνα. Οι νικητές ξεκίνησαν δυνατά και κατάφεραν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Κορυφαίος παίκτης από τους νικητές ήταν ο Παπαλουκάς που σημείωσε 16 πόντους, ενώ από το Μίλωνα ξεχώρισε ο Μίχαλος ο οποίος πέτυχε 28 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα:27-15, 52-39, 76-59, 107-80

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαλουκάς 16, Μίχαλος 6, Πετροδημόπουλος 2, Ζντόβτς 12, Διαμαντόπουλος 14, Κακιούζης 8, Σκλάβος 6, Ουϊλιαμς 14, Αγαδάκος 6, Μοράλες 17.

    ΜΙΛΩΝΑΣ: Σίννης 6, Τζόνσον 4, Γκρέιτζερ 24, Μέντζος 2, Μίχαλος 28, Βαρυπάτης 9, Πασχάλης7, Μόργκαν, Καζιάνης, Σιάτρας, Κρούσεβατς, Μόργκαν.

    [12] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΡΙΜ - ΤΖΕΜ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

    Αγκυρα, 17 Μαρτίου 2001 (20:07 UTC+2)

    Με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ συναντήθηκε στην Αγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Σρτζαν Κερίμ.

    Ο κ. Κερίμ έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η Τουρκία θα αναλάβει πρωτοβουλία στο ΝΑΤΟ να ενισχυθούν οι δυνάμεις της KFOR στα σύνορα ΠΓΔΜ - Κοσόβου. Επίσης η Αγκυρα δεσμεύθηκε να μεσολαβήσει ώστε να πραγματοποιηθεί το συντόμοτερο δυνατό η συνάντηση του κ. Κερίμ με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Κερίμ επισήμανε ότι η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να επιτρέψει η κατάσταση στο Κόσοβο να αποτελέσει πηγή αποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.

    Ο κ. Κερίμ τόνισε ότι η διεθνής δύναμη βρίσκεται στο Κόσοβο για να προστατεύσει τη ζωή όχι μόνο των Αλβανών, αλλά όλων των κατοίκων της επαρχίας και πρόσθεσε ότι η KFOR θα πρέπει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο στη μεθόριο, από την πλευρά του Κοσόβου.

    [13] ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΑΡΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕ 78-66

    Θεσσαλονίκη, 17 Μαρτίου 2001 (19:57 UTC+2)

    Παιχνίδι για γερά νεύρα έγινε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης όπου ο Αρης πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Μακεδονικού με 78-66 με αποτέλεσμα η ομάδα του Στηβ Γιατζόγλου να μείνει ζωντανή για την συνέχεια... Ωστόσο ο Μακεδονικός έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του, αφού βρέθηκε να προηγείται ακόμη και 10 πόντους.

    Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Αρης κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα αντιστράφηκαν με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον πρώτο λόγο. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 40-41.

    Στην επανάληψη ο Μακεδονικός έχοντας ένα σερί πόντων προηγήθηκε ακόμη και 40-50, όμως οι παίκτες του Στηβ Γιατζόγλου πέρασαν στην αντεπίθεση με τους Ινγκλις και Σιούτη που εκτελούσαν έξω από την γραμμή των τριπόντων και με σερί 11-0 έκαναν το σκορ 51-50. Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο Αρης στα τρία δεκάλεπτα το έκανε στο τελευταίο. Φόρτσαρε παίρνοντας άνετα τη νίκη με 78-66.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 24-20, 40-41, 55-52, 78-66.

    ΑΡΗΣ: Παπανικολόπουλος 6, Λάππας 3 (1), Ραΐσεβιτς 6, Μάρκοβιτς 17, Σιούτης 8 (2), Φίριτς 9, Ινγκλις 15 2), Φόρεστ 17.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Μπεχλιβάνης 2, Σιμς 16, Χαραλαμπίδης 14 (4), Κακιούσης 2, Σιδηρόπουλος 3 (1), Πατρίκης, Κούβελας 10, Δαλιάρης 2, Σίμπκινς 9, Κόμματος 8.

    [14] Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ

    Μελβούρνη, 17 Μαρτίου 2001 (19:51 UTC+2)

    Αρνητικές επιπτώσεις για τους ομογενείς της Αυστραλία έχει η πτωτική τάση του δολαρίου έναντι των ξένων νομισμάτων.

    Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος οι Έλληνες της Αυστραλίας θα πληρώνουν ακριβότερα τα προϊόντα που εισάγουν από την Ελλάδα (και το εξωτερικό γενικότερα), ενώ οι διακοπές στην πατρίδα θα είναι σημαντικά ακριβότερες, αφού η αγοραστική δύναμη του αυστραλιανού νομίσματος έχει εξασθενίσει.

    Παράλληλα, όσοι κάνουν αγορές στην Ελλάδα (και άλλες χώρες του εξωτερικού), ή εξοφλούν δάνεια, χάνουν από την μείωση της αξίας του, όπως χάνουν και όσοι λαμβάνουν αυστραλιανές συντάξεις και επιδόματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό γενικότερα.

    Ομογενείς επιχειρηματίες σχολίαζαν, ότι η πτώση της τιμής του δολαρίου Αυστραλίας έναντι του δολαρίου Αμερικής, θα επηρεάσει τις τιμές αγαθών που εισάγονται από την Ελλάδα. Κάποιοι εισαγωγείς συναλλάσσονται σε δολάριο Αμερικής, που σημαίνει ότι οι αγορές τους στο άμεσο μέλλον θα είναι ακριβότερες, εφόσον το δολάριο Αυστραλίας πέφτει συνεχώς έναντι του δολαρίου Αμερικής.

    Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση Χάουαρντ εξακολουθεί να αντικρούει τις απόψεις για κάμψη της εθνικής οικονομίας και δηλώνει αισιόδοξη για ανάκαμψη της οικονομίας στο τέλος του έτους.

    Δ.Ρ.

    [15] ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΑΝ ΓΛΥΦΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΟ

    Θεσσαλονίκη, 17 Μαρτίου 2001 (19:45 UTC+2)

    Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ στο Ποσειδώνιο, αφού σε αγώνα για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών γνώρισε την ήττα από τη Γλυφάδα με 10-4. Το παιχνίδι δεν επιδέχεται κριτικής, αφού η ομάδα της Αθήνας σαφώς ανώτερη ήταν αυτή που έλεγχε το ρυθμό του παιχνιδιού. Από την άλλη το ντέρμπι της πρωτεύουσας μεταξύ του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης έληξε υπέρ του πρώτου με 10-8.

    [16] ΕΚΡΥΘΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΕΤΟΒΟ

    Σκόπια, 17 Μαρτίου 2001 (19:41 UTC+2)

    Συνεχίστηκαν σήμερα με μειωμένη όμως ένταση οι συγκρούσεις μεταξύ ενόπλων Αλβανών εξτρεμιστών και ενόπλων δυνάμεων της ΠΓΔΜ στην περιοχή του Τέτοβου, όπως ανακοινώθηκε από το κέντρο τύπου των Σκοπίων, ενώ η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από φιλικές χώρες, εάν αποτύχουν οι προσπάθειες του ΝΑΤΟ για τον τερματισμό της κρίσης.

    Περίπου στις 12 το μεσημέρι οι Αλβανοί έβαλαν με ελεύθερους σκοπευτές και πολυβόλα στην πόλη εναντίον θέσεων που κατείχαν οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας. Ενας όλμος έπεσε σε σπίτι στο συνοικισμό Κουλκτ, ενώ όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν μεταφέρθηκαν τραυματίες στο νοσοκομείο της πόλης.

    Στο Τέτοβο ελάχιστα καταστήματα είναι ανοιχτά και ελάχιστοι είναι οι διαβάτες που κυκλοφορούν στους δρόμους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αλβανοί εξτρεμιστές έχουν οχυρωθεί στη μονή Αγ. Νικολάου, στα υπόγεια του οποίου βρίσκεται και το επιτελείο τους.

    Εν μέσω των συγκρούσεων συνεχίστηκε η μαζική έξοδος κατοίκων του Τέτοβου και των περιχώρων. Πολλοί φεύγουν προς Κόσοβο και Αλβανία.

    Στο χωριό Πορόι σύμφωνα με πληροφορίες παρατηρήθηκαν φρέσκοι τάφοι, που σημαίνει ότι οι ένοπλοι Αλβανοί έχουν θάψει εκεί τα θύματά τους.

    Στο χωριό Σέμσοβο οι κάτοικοι δεν θέλησαν να μιλήσουν για την επιστράτευση των νέων από τους εξτρεμιστές, όμως δείχνουν ότι είναι αγανακτισμένοι με τα όσα συμβαίνουν.

    Εξάλλου, σήμερα το στρατόπεδο των Γερμανών στρατιωτών που υπηρετούν στην KFOR μεταφέρθηκε 10 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, ύστερα από το χθεσινό τραυματισμό ενός Γερμανού στρατιώτη.

    Στο κέντρο τύπου των Σκοπίων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αντόνιο Μιλόσοσκι δήλωσε ότι συνελήφθησαν αιχμάλωτοι Αλβανοί αντάρτες.

    Ανακοινώθηκε επίσης ότι στο Αλέσεφτσε, στην περιφέρεια Κουμάνοβο, ομάδα ενόπλων ανταρτών άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικού οχήματος και ότι η σύγκρουση διήρκεσε περίπου 10 λεπτά χωρίς να υπάρξουν θύματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόκειται για το πρώτο επεισόδιο στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

    Επίσης ανακοινώθηκε ότι αποφασίστηκε η διεύρυνση της παραμεθόριας ζώνης. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πόσα χιλιόμετρα θα είναι η συνοριακή ζώνη, έτσι ώστε να μπορεί να την αξιοποιεί ο στρατός για επέμβαση κατά των εξτρεμιστών.

    Τέλος διαψεύστηκαν από το κέντρο του Τύπου ότι δήθεν Αλβανοί στρατιώτες και αστυνομικοί λιποτακτούν.

    Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν αποκλείει την πιθανότητα να ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από ξένες φιλικές χώρες, εάν το ΝΑΤΟ δεν καταφέρει να εξουδετερώσει τους εξτρεμιστές.

    [17] ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ Η ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

    Θεσσαλονίκη, 17 Μαρτίου 2001 (19:13 UTC+2)

    Κάθε άλλο παρά εύκολο παιχνίδι είναι αυτό του Αρη με τον Εθνικό Αστέρα. Ο προπονητής των κιτρίνων, Μπάμπης Τεννές στην κρισιμότερη καμπή του πρωταθλήματος θέλει οπωσδήποτε νίκη. Όμως τα προβλήματα δεν λείπουν από την ομάδα. Έτσι θα στερηθεί των υπηρεσιών των τιμωρημένων Μάρκου, Χριστοδούλου και Κατσιαρού, ενώ αντίθετα επιστρέφουν οι Κολτσίδας που εξέτισε την ποινή του, Ναγκόλι που επέστρεψε από τη Ζιμπάμπουε και Ίβιτς που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. "Το παιχνίδι είναι δύσκολο και καθοριστικό για μας. Θέλουμε το απόλυτο της έδρας για να καταφέρουμε να βγούμε στην Ευρώπη", τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Τεννές. Η προσπάθεια του Αρη αναμένεται να ενισχυθεί και από πολλούς φιλάθλους της ομάδας

    [18] ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΑΡΛ ΜΠΙΛΝΤ

    Τέτοβο, 17 Μαρτίου 2001 (18:53 UTC+2)

    Αποστολή: Χρίστος Μάτης

    Την άποψη ότι αυτό που διακυβεύεται στο ζήτημα των σχέσεων ανάμεσα σε εθνότητες στην ΠΓΔΜ με την εμφάνιση των ενόπλων ανταρτών δεν είναι η σταθερότητα στην ΠΓΔΜ μονάχα, αλλά το μέλλον της ίδιας περιοχής και η δημοκρατία και η συνύπαρξη στα Βαλκάνια, εξέφρασε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τα Βαλκάνια, πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ.

    Ο κ. Μπιλντ, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Τέτοβο, συναντήθηκε και με τον ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών Αρμπέν Τζαφέρι, ο οποίος συμμετέχει στην κυβέρνηση.

    Ο κ. Τζαφέρι σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν δεν φαίνεται διατεθειμένος να αναλάβει το ρόλο του μεσολαβητή ανάμεσα στην κυβέρνηση των Σκοπίων και στους ένοπλους, ρόλο τον οποίο του πρότεινε ο πρωθυπουργός Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Τζαφέρι δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το σχηματισμό του νέου συνασπισμού, στον οποίο συμμετέχουν όλα τα κόμματα της ΠΓΔΜ και εκφράζει αντιρρήσεις για τη συμμετοχή της Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης.

    [19] ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ Η ΑΕΚ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

    Αθήνα, 17 Μαρτίου 2001 (18:49 UTC+2)

    Για την ΑΕΚ η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι καθοριστική. Ίσως είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να κερδίσει το χαμένο έδαφος... Αυτός ήταν και ο λόγος που ανάγκασε τον προπονητή της, Τόνι Σαβέβσκι να μιλήσει έξω από τα δόντια.

    "Η εικόνα της ΑΕΚ δεν είναι εικόνα σοβαρής ομάδας. Πρέπει να γίνουν από τώρα κάποιες κινήσεις προγραμματισμού για τη νέα χρονιά, ώστε να μην τρέχουμε πάλι τελευταία στιγμή", αναφέρει ο τεχνικός της ομάδας. Ο ίδιος πάντως κάθε φορά που τον ρωτούν για τον Μεντίνα που αποκτήθηκε από την πρωταθλήτρια Αργεντινής και Κόσμου Μπόκα Τζούνιορς, αναφέρει πως δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα παραπάνω από τους ήδη υπάρχοντες παίκτες.

    Η ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Ατματσίδη, Κωστένογλου, Πάσσιο και τους τιμωρημένους Τσάρτα και Κοπιτσή. Επίσης η αποστολή πήγε στα Γιάννενα χωρίς τον Πέτκοφ.

    [20] ΣΗΜΙΤΗΣ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ

    Αθήνα, 17 Μαρτίου 2001 (18:45 UTC+2)

    "Εγγυώμαι τη σταθερή πορεία της ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ μέσα από διαφανείς και συντεταγμένες λειτουργίες για την προώθηση της αλλαγής" τόνισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, κλείνοντας τις εργασίες της συνόδου της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

    Ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του ανέφερε ότι κοινή πορεία σημαίνει ότι όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν, συντεταγμένα, θαρραλέα χωρίς καχυποψία και ενοχοποιήσεις, χωρίς φόβους. Η κοινή πορεία, συνέχισε, προϋποθέτει ουσιαστική συμβολή στη συζήτηση και όχι διαστρεβλωτική πληροφόρηση. "Το μέλλον είναι δικό μας, μπορούμε να το κερδίσουμε και θα το κερδίσουμε", είπε χαρακτηριστικά.

    "Το "όλοι μαζί" προϋποθέτει να έχουμε υπευθυνότητα, να απορρίπτουμε τον ευκαιριακό χαρακτήρα της πολιτικής. Δε βλέπουμε την πολιτική και δεν πρέπει να την βλέπουμε με ορίζοντα μονάχα την εβδομάδα ή με ορίζοντα πως θα γίνουμε αρεστοί", τόνισε.

    Οσον αφορά τη συζήτηση που διεξήχθη κατά τις δύο μέρες της συνόδου, ο πρωθυπουργός τη χαρακτήρισε πλούσια και γόνιμη, ενώ αναφερόμενος στις αντιδράσεις που διατυπώθηκαν από αρκετά στελέχη για την κυβερνητική πολιτική, ανέφερε ότι τέτοιες αντιδράσεις είναι αναμενόμενες, όμως, αναμενόμενο είναι, όπως είπε, κάποιοι να αναζητούν και άλλες μεθόδους αντίδρασης, ώστε να δημιουργούν αρνητικό πολιτικό κλίμα. "Τα όποια λάθη γίνονται" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός "δεν δικαιολογούν απογοήτευση, καταγγελία, διχόνοια ή παραίτηση. Πρέπει να συστρατευθούμε στον κοινό στόχο πιο αποφασιστικά".

    Ανέφερε ότι "δεν πρέπει να βλέπουμε αντιπάλους μας μέσα στα ίδια μας τα στελέχη". "Τα στελέχη μας δεν είναι αντίπαλοί μας, οι αντίπαλοί μας βρίσκονται απέναντι στη συντήρηση", είπε.

    Υπογράμμισε ακόμη ότι ο λαός θέλει ένα ΠΑΣΟΚ που είναι ισχυρό, ενσωματώνει τη γνώση και την εμπειρία των πολιτών από όλες τις κοινωνικές ομάδες.

    Για την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ανοιχτό σε όσους απέχουν, δυσπιστούν απέναντι στην πολιτική που εκφράζουν τα άλλα κόμματα.

    Τέλος ανέφερε ότι "πρέπει να χαράσσουμε νέες κοινωνικές στρατηγικές, αφού ο λαός θέλει ένα ΠΑΣΟΚ που ανοίγεται στην κοινωνία και τις δυνάμεις της. Κατέληξε λέγοντας ότι "θα συνεχίσουμε να είμαστε ένα κίνημα εκσυγχρονισμού, κίνημα αλλαγής κίνημα μεταρρύθμισης, κίνημα εθνικής ανεξαρτησίας και περηφάνιας, κίνημα κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, κίνημα προόδου και δημιουργίας, Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ του σήμερα και του αύριο".

    [21] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΑΟΚ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ ΜΠΑΣΑΝΙ

    Θεσσαλονίκη, 17 Μαρτίου 2001 (18:33 UTC+2)

    Σε απάντηση χθεσινού εγγράφου του διευθυντή Μάρκετινγκ και ΜΜΕ της ULEB, Αντρέα Μπασάνι προς τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Νικηφόρος αναφέρει τα εξής:

    "Είναι ανεπίτρεπτο ο κ. Μπασάνι να αρνείται τόσο το έγγραφο της 18.09.2000 όσο και το εγχειρίδιο "EUROLEAGUE BASKETBALL MARKETING & MEDIA ACTIVITIES" που δόθηκε στους εκπροσώπους όλων των ομάδων και που συμπεριλαμβάνει επίσημα την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ με τριετή γκαραντί συμμετοχή, έχοντας την ένδειξη αστερίσκου που σημαίνει ομάδες με τριετή γκαραντί συμμετοχή.

    Πρωτότυπο του ανωτέρου εγχειριδίου βρίσκεται στα Γραφεία μας, αντίγραφο του οποίου παρουσιάστηκε με σλάιντς την ημέρα του meeting σε όλους τους εκπροσώπους των σωματείων και την επόμενη θα παρουσιαζόταν στην Γαλλίδα Επίτροπο αρμόδια επί θεμάτων αθλητισμού.

    Εκφράζουμε τη λύπη μας για τους ανυπόστατους χαρακτηρισμούς που περιέχει το σημερινό έγγραφο του κ. Μπασάνι και περιμένουμε να ανακαλέσει. Το εν λόγω εγχειρίδιο μάρκετινγκ, είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου", επισημαίνει ο κ. Νικηφόρος.

    [22] Ο ΣΥΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΗΞΕΙ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ 'Η ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ

    Αθήνα, 17 Μαρτίου 2001 (18:28 UTC+2)

    "Ο ΣΥΝ έχει σαφείς προγραμματικές θέσεις για το ρόλο και την προοπτική της Αυτοδιοίκησης", δήλωσε το μέλος της Π.Γ. του υπεύθυνος για θέματα αυτοδιοίκησης Σπύρος Λυκούδης σχολιάζοντας την πρόσκληση του προέδρου της Ν.Δ. Καραμανλή προς την Αριστερά για συνεργασία στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    Ο κ. Λυκούδης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΝ στη βάση αυτών των θέσεων θα διαμορφώσει την τακτική του στις δημοτικές και νομαρχιακές και δεν ενδιαφέρεται να συμπήξει φιλοκυβερνητικά ή αντικυβερνητικά μέτωπα.

    "Ενδιαφέρεται για την Αυτοδιοίκηση, την περιφερειακή αποκέντρωση, τους πολίτες και τα προβλήματά τους και αυτά θα υπηρετήσει με τις επιλογές του", κατέληξε.

    [23] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 17 Μαρτίου 2001 (18:26 UTC+2)

    Το σκορ της ημέρας στην Β' κατηγορία πέτυχε ο πρωτοπόρος Πατραϊκός με 7-1 επί των Αμπελοκήπων. Νίκη με ευρύ σκορ πέτυχε και ο Αχαρναϊκός με 5-1 επί του Ιάλυσου, όπως και ο Εθνικός που επιβλήθηκε με 4-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας. Οι Λύκοι πέτυχαν σπουδαία εκτός έδρας νίκη στη Βέροια επί της τοπικής ομάδας με 2-1, ενώ το Μαρκό και το Λεωνίδιο μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις (0-0).

    Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής στην Β' κατηγορία είναι:

    Πιερικός-Χαλκηδόνα 0-2

    Απόλλων Κρύας Βρύσης-Νάουσα 3-1

    Αχαρναϊκός-Ιάλυσος 5-1

    Εθνικός-Αναγέννηση Καρδίτσας 4-0

    Ατρόμητος-Λαμία 2-1

    Πατραϊκός-Αμπελόκηποι 7-1

    Μαρκό-Λεωνίδιο 0-0

    Βέροια-Λύκοι 1-2.

    Η βαθμολογία: Πατραϊκός 51, Εθνικός 44, Λεωνίδιο 42, Ατρόμητος 41, Χαλκηδόνα 38, Μαρκό 34, Απόλλων Κρύας Βρύσης 31, Νάουσα 30, Αχαρναϊκός 28, Κοζάνη 23, Βέροια 21, Λαμία 20, Αναγέννηση Καρδίτσας 20, Κιλκισιακός 18, Αμπελόκηποι 17, Λύκοι 16, Πιερικός 13, Ιάλυσος 9.

    Από έναν αγώνα λιγότερο έχουν η Κοζάνη και ο Κιλκισιακός, ο Ιάλυσος έχει -3 βαθμούς, ενώ η Βέροια έχει 2 μηδενισμoύς και -3 βαθμούς.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 17 March 2001 - 19:13:42 UTC