Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-04-09

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΙΝΑΣ - ΗΠΑ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥ
  • [02] ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ Κ. ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ
  • [03] ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ
  • [04] Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
  • [05] ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ 1 - 1

  • [01] ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΙΝΑΣ - ΗΠΑ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥ

    Ουάσιγκτον, 8 Απριλίου 2001 (14:55 UTC+2)

    Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Ντικ Τσένεϊ δήλωσε ότι η χώρα του δεν έχει πρόθεση να ζητήσει συγγνώμη από την Κίνα για την σύγκρουση στον αέρα μεταξύ Αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους και Κινεζικού αεροσκάφους. Ο κ. Τσένεϊ είπε ότι, παρότι η Αμερικανική κυβέρνηση λυπάται για την απώλεια ενός Κινέζου πιλότου από την σύγκρουση, δεν πρόκειται να απολογηθεί για την παρουσία στην περιοχή του Αμερικανικού αεροσκάφους το οποίο, όπως είπε, βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο. Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ δήλωσε ότι οι Αμερικανοκινεζικές σχέσεις έχουν υποστεί βλάβη από την συνεχιζόμενη, εδώ και πάνω από μία εβδομάδα, κράτηση στην Κίνα των 24 Αμερικανών μελών του κατασκοπευτικού αεροσκάφους. Το Αμερικανικό αεροσκάφος υποχρεώθηκε σε προσγείωση μετά από την σύγκρουση με Κινεζικό αεροσκάφος. Πάντως, νωρίτερα εκπρόσωπος του Αμερικανικού Λευκού Οίκου είχε δηλώσει ότι οι διαπραγματεύσεις Ουάσινγκτον-Πεκίνου βρίσκονται σε ευαίσθητο χρονικά σημείο προσθέτοντας ότι είναι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί σύντομα λύση. Ομως, η Κίνα εξακολουθεί να ζητάει από την Αμερικανική κυβέρνηση συγγνώμη για το περιστατικό. Χθες Αμερικανοί διπλωμάτες είχαν την τρίτη συνάντησή τους μετά από την σύγκρουση με τα μέλη του πληρώματος. Μετά από την συνάντηση ο επικεφαλής της Αμερικανικής αντιπροσωπείας δήλωσε ότι τα 24 μέλη του πληρώματος είναι καλά, τυχαίνουν καλής μεταχείρησης και έχουν λάβει ηλεκτρονική αλληλογραφία και πακέτα από τις οικογένειές τους.

    Νωρίτερα στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του προέδρου Τζορτζ Μπους είπε ότι πραγματοποιείται πρόοδος για την επιστροφή του πληρώματος του αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους που έκανε την περασμένη Κυριακή αναγκαστική προσγείωση στο νησί Χαϊνάν της Κίνας. Χαρακτηρίζοντας τις διαπραγματεύσεις μεταξύ αμερικανών και κινέζων διπλωματών "ευαίσθητες", ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου , Αρι Fleischer, είπε ότι ο πρόεδρος Μπους ελπίζει πως η κρίση θα λυθεί πολύ σύντομα..

    Χθες αμερικανοί διπλωμάτες είχαν συνάντηση, την τρίτη μετά την σύγκρουση, με τα μέλη του πληρώματος στην πρωτεύουσα της Χαϊνάν. Μετά την συνάντηση ο επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής δήλωσε ότι τα 24 μέλη του πληρώματος είναι καλά, χαίρουν καλής μεταχείρησης και έχουν λάβει ηλεκτρονική αλληλογραφία και πακέτα από τις οικογένειές τους.

    Το Πεκίνο επιμένει στο αίτημα του να ζητήσει συγνώμη η Ουάσινγκτον για την σύγκρουση του αμερικανικού αεροπλάνου με κινεζικό μαχητικό το οποίο συνετρίβει στην θάλασσα της νότιας Κίνας. Και ο υπουργός άμυνας της Κίνας, στρατηγός Τσι Χαοτιάν είπε ότι ο κινεζικός στρατός δεν θα επιτρέψει στην Ουάσινγκτον να αποφύγει τις ευθύνες της.

    [02] ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ Κ. ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ

    Αθήνα, 8 Απριλίου 2001 (14:35 UTC+2)

    Φωτογραφία: Πρόσφυγες από το Κοσσυφοπέδιο, στην ουρά για να γεμίσουν ένα πλαστικό μπουκάλι νερό για πλύσιμο.

    Σύσκεψη για το θέμα της λειψυδρίας πραγματοποιείται αύριο, Μεγάλη Δευτέρα, υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με τη συμμετοχή των υπουργών Γεωργίας Γιώργου Ανωμερίτη και Αιγαίου Νίκου Σηφουνάκη.

    Όπως γράφει το «Εθνος της Κυριακής», κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα εξεταστούν μεταξύ άλλων η αύξηση πιστώσεων για την κατασκευή έργων άμεσης απόδοσης, η επίσπευση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, και τέλος η ενίσχυση του στόλου των υδροφόρων πλοίων. Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να ανακοινωθούν συμπληρωματικά μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

    Στη σύσκεψη αναμένεται να παρουσιαστούν τα τελευταία στοιχεία για την κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου και την Κεντρική Ελλάδα. Η παρατεταμένη ανομβρία έχει επιδεινώσει το πρόβλημα στα νησιά, ενώ στην ηπειρωτική χώρα, οι πρώτες συνέπειες καταγράφονται στις καλλιέργειες.

    Τα κονδύλια, 1,3 δισ. δρχ., που είχαν προϋπολογιστεί για τη μεταφορά νερού στα άνυδρα νησιά αναμένεται να αυξηθούν, ενώ επισπεύδονται δράσεις και οι προβλεπόμενες δαπάνες για τη δημιουργία εγγειοβελτιωτικών έργων στη Θεσσαλία και τη Βοιωτία. Προτεραιότητα θα δοθεί στα έργα κατεπείγοντος χαρακτήρα.

    [03] ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ

    Εδεσσα, 8 Απριλίου 2001 (21:48 UTC+2)

    Πρόεδρος της Αγροτικής Κοινοπραξίας της περιοχής Πέλλας κατηγορείται ότι καταχράστηκε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δραχμές και διέφυγε στο εξωτερικό για να μη συλληφθεί.

    Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη και οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν σχετικά την Ιντερπόλ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κομπίνα έγινε στην Καρυώτισσα Γιαννιτσών και τα θύματα είναι μέλη της τοπικής Κοινοπραξίας, σχεδόν όλοι τους παραγωγοί σπαραγγιών. Ο πρόεδρος Α.Ι. φέρεται ότι πλαστογράφησε 40 συλλαγματικές, εμφανίζοντας ως εκδότες ισάριθμους παραγωγούς, και τις προεξόφλησε σε υποκαταστήματα της Αγροτικής και Εθνικής τράπεζας και έβαλε τα λεφτά στην τσέπη του.

    Οταν οι τράπεζες απευθύνθηκαν στα μέλη της Κοινοπραξίας που δεν γνώριζαν τι είχε συμβεί, η κομπίνα αποκαλύφθηκε και ο δράστης εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την κοπάνησε στο εξωτερικό μαζί με τα λεφτά και εναπόκειται τώρα στην Ιντερπόλ να τον εντοπίσει και να τον εκδόσει στη χώρα μας.

    Κατηγορείται, επίσης, ότι σε μια άλλη περίπτωση "τσέπωσε" μέρος ενός τραπεζικού δανείου που έλαβε η Κοινοπραξία για τις ανάγκες της, όμως το ποσό της υπεξαίρεσης δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη.

    Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Γιαννιτσών, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, άσκησε σε βάρος του Α.Ι. ποινική δίωξη για πλαστογραφία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος και παρήγγειλε τη διενέργεια κύριας ανάκρισης με την εντολή να διερευνηθεί και το ενδεχόμενο να εμπλέκονται στην απάτη και άλλα άτομα.

    Και τούτο γιατί υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι κάποιοι τραπεζικοί υπάλληλοι των δύο συγκεκριμένων τραπεζών στην περιοχή των Γιαννιτσών, γνώριζαν την κομπίνα αλλά παρά ταύτα προεξόφλησαν τις πλαστογραφημένες συναλλαγματικές. Σημειώνεται ότι στα Γιαννιτσά υπάγεται και η Κρύα Βρύση όπου πρόσφατα αποκαλύφθηκε τραπεζική κομπίνα, με θύματα πάλι αγρότες.

    Ενα άλλο κοινό σημείο είναι ότι και στις δύο αυτές περιπτώσεις οι τράπεζες "κυνηγούν" τα θύματα για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους, και όχι τους θύτες, ανάμεσα στους οποίους είναι και υπάλληλοι τους.

    [04] Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 8 Απριλίου 2001 (21:32 UTC+2)

    Στην τελική ευθεία έχει μπει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Εθνικής κατηγορίας και ο Ολυμπιακός χρειάζεται τρεις ακόμη βαθμούς για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο του. Ο Παναθηναϊκός διατηρεί τη διαφορά των εφτά βαθμών από την ΑΕΚ, ενώ ισόπαλο έληξε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ.

    Σκληρή μάχη μέχρι τέλους θα γίνει στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα όπου αρκετές ομάδες προσπαθούν να ξεφύγουν από τον υποβιβασμό. Αναλυτικά η βαθμολογία μετά το τέλος της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Εθνικής κατηγορίας έχει ως εξής:

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (25η αγωνιστική)

    1.Ολυμπιακός 68

    2.Παναθηναϊκός 56

    3.ΑΕΚ 49

    4.ΠΑΟΚ 44

    5.Ηρακλής 40

    6.Ιωνικός 37

    7.Αρης 37

    8.Ξάνθη 31

    9.Πανιώνιος 30

    10.Εθνικός Αστέρας 27

    11.ΠΑΣ Γιάννινα 26

    12.Παναχαϊκή 24

    13.Πανηλειακός 23

    14.ΟΦΗ 23

    15.Αθηναϊκός 19

    16.Καλαμάτα 18

    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (26η)

    Γιάννινα - Ολυμπιακός

    Ξάνθη - Ηρακλής

    Καλαμάτα - Πανιώνιος

    ΠΑΟΚ - Αθηναϊκός

    Παναχαϊκή - Αρης

    Παναθηναϊκός - Εθνικός Αστέρας

    ΑΕΚ - ΟΦΗ

    Πανηλειακός - Ιωνικός

    [05] ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ 1 - 1

    Θεσσαλονίκη, 8 Απριλίου 2001 (21:17 UTC+2)

    Φωτογραφία: ΠΑΟΚ - Ηρακλής

    Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν σήμερα στο Καυτανζόγλειο στάδιο Ηρακλής και ΠΑΟΚ. Οι δύο συμπολίτες αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 1 - 1 για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Εθνικής κατηγορίας. Ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό δεν ικανοποιεί ιδιαίτερα τους κυανόλευκους που ήθελαν νίκη για να έχουν ελπίδες εξόδου στην Ευρώπη, ενώ από την άλλη και ο ΠΑΟΚ ήθελε τους τρεις βαθμούς για να πλησιάσει στην 3η θέση την ΑΕΚ.

    Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να έχουν την υπεροχή από 45λεπτά. Ο Ηρακλής ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο όπου και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 15' λεπτό με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Στην επανάληψη, όμως ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να πάρει τα ηνία. Ο Δικέφαλος του Βορρά ισοφάρισε στο 69' με τον Γιώργο Γεωργιάδη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος των αμυντικών του Γηραιού.

    Μετά την ισοφάριση και οι 22 ποδοσφαιριστές προσπάθησαν σκληρά για να οδηγήσουν την ομάδα τους στη νίκη, όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν κατάλληλα τις ευκαιρίες και παρέμεινε το 1 - 1.

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Ράινκε, Βελλής (71' Αδαμίδης), Ξενίδης, Αλεξόπουλος, Νεμπεγλέρας, Μιλόγεβιτς, Σαπουντζής, Ταυλαρίδης (71' Εντερσον), Χατζί, Γκοίκοβιτς (82' Στεφανίδης) και Κωνσταντίνου.

    ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Αμπονσά, Εγκωμίτης (88' Χασιώτης), Βενετίδης, Ουντέζε, Κουλακιώτης, Γεωργιάδης (85' Σπάσιτς), Τετράτζε (53' Ναλιτζής), Οκκάς, Κωνσταντινίδης και Καφές.

    Τις κίτρινες κάρτες από πλευράς Ηρακλή είδαν οι: Στεφανίδης, Μιλόγεβιτς, Νεμπεγλέρας και Ξενίδης, ενώ από τον ΠΑΟΚ την κίτρινη αντίκρισαν οι Εγκωμίτης και Αμπονσά.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 9 April 2001 - 18:13:18 UTC