Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-05-22

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΠΑΟΥΕΛ
  • [02] ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ
  • [03] Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.
  • [04] ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • [05] ΣΤΙΣ 26 - 27 ΜΑΙΟΥ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
  • [06] ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ «ΦΑΙΔΡΑ» ΖΗΤΕΙΤΑΙ
  • [07] ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΝΕΛ
  • [08] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ
  • [09] ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
  • [10] ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
  • [11] ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΑΛΚΙΝΑ ΟΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ
  • [12] ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.
  • [13] ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
  • [14] ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΤΣΙΟΥΔΗΣ: ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΟΛΛΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΡΕΚΟΡ
  • [15] ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΜΙΤΗ
  • [16] ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
  • [17] ΒΩΒΟΣ: ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑ 3,7 ΕΚΑΤ. ΜΕΤΟΧΩΝ
  • [18] Ο ΣΒΙΛΑΝΟΒΙΤΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΥΠΕΞ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
  • [19] ΕΤΗΣΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΩΝ
  • [20] ΒΟΛΕΣ ΛΑΛΙΩΤΗ ΚΑΤΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
  • [21] ΠΥΓΜΑΧΙΑ: ΕΞΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ
  • [22] ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
  • [23] ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ KATA TOY ΙΣΡΑΗΛ
  • [24] ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • [01] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΠΑΟΥΕΛ

    Αθήνα, 22 Μαϊου 2001 (15:01 UTC+2)

    της Βάσως Κουτσούμπα

    Ικανοποιημένη είναι η ελληνική κυβέρνηση από τις επαφές του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου, με τον ομόλογό του, Κόλιν Πάουελ, στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, και πρόσθεσε ότι "σε πολλούς τομείς, όπως σε θέματα των Βαλκανίων διαπιστώνεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει μια πολιτική ταυτόσημη με τη δική μας, ενώ όσον αφορά στα εθνικά μας θέματα είναι φανερό ότι οι θέσεις της χώρας μας έχουν κερδίσει έδαφος, υιοθετούνται απ' όλο και περισσότερους". Ερωτηθείς εάν υπήρξε σύγκλιση απόψεων όσον αφορά το Κυπριακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι, όπως έχει δηλωθεί από την πλευρά των ΗΠΑ, η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ είναι θέμα της ΕΕ. Βεβαίως, είπε, όλοι επιθυμούμε η ένταξη αυτή να γίνει αφού στο μεταξύ έχει λυθεί και το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου, και σε αυτή την κατεύθυνση η κυπριακή κυβέρνηση έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών.

    "Επιθυμούμε να συνεχιστεί ο διάλογος στο πλαίσιο του ΟΗΕ υπό την αιγίδα και την παρακολούθηση του Γενικού Γραμματέα του. Από την άλλη, η μη επίλυση του Κυπριακού δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο το οποίο θα οδηγήσει σε διακοπή της ενταξιακής πορείας της Κύπρου, γιατί τότε είναι σαν να δεχόμαστε ότι η Κύπρος παραμένει αιχμάλωτη, όμηρος της Τουρκίας και αυτό η διεθνής έννομη τάξη δεν μπορεί να το δεχθεί" κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [02] ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ

    Αθήνα, 22 Μαϊου 2001 (14:17 UTC+2)

    της Βάσως Κουτσούμπα

    Την λύπη για την απώλεια του δημοσιογράφου Αχιλλέα Χατζόπουλου εξέφρασε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.Ο υπουργός Τύπου αναφέρθηκε στο ήθος, στην ευσυνειδησία, στην αντικειμενικότητα, στη δημοσιογραφική συνέπεια και στην καλοσύνη του Αχιλλέα Χατζόπουλου "Ηταν αγαπητός σε όλους, τόσο για το ήθος του όσο και για την αντικειμενικότητα με την οποία προσέγγιζε τα θέματα που τον απασχόλησαν στο πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματός του" είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι "θα τον θυμόμαστε γιατί ο Αχιλλέας ήταν πραγματικά ένας ξεχωριστός άνθρωπος και δημοσιογράφος".

    [03] Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.

    Aθήνα, 22 Μαϊου 2001 (13:34 UTC+2)

    Στην προετοιμασία της Ελλάδας για να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης το πρώτο εξάμηνο του 2003 και στα ταξίδια που θα κάνει το επόμενο διάστημα στο εξωτερικό, αναφέρθηκε, σε δηλώσεις, του ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.

    "Η Ελλάδα εισέρχεται σε περίοδο έντονων διεθνών διαβουλεύσεων και επαφών ενώ προετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης το 2003", είπε και πρόσθεσε:"Τότε, όταν εμείς θα προεδρεύουμε, είναι πιθανόν να αποφασιστούν τα θέματα της νέας κοινής αγροτικής πολιτικής. Επίσης εκείνη την περίοδο πρόκειται να παρθούν οι αποφάσεις για τη διεύρυνση, για τη συμμετοχή της Κύπρου, την ένταξη της Κύπρου και πρέπει από τώρα να οργανώσουμε, όπως οργανώνουμε ήδη, την προετοιμασία για να πορευτεί αυτό το θέμα χωρίς δυσκολίες προς την ολοκλήρωσή του. Στη σύνοδο Κορυφής που θα γίνει τώρα, στα μέσα του Ιούνη, ήδη ένα από τα κεντρικά θέματα θα είναι ακριβώς το πως προχωρούμε προς τη διεύρυνση. Και θέλω, τέλος, να πω ότι λόγω των περιστάσεων η Ελλάδα ήδη από το 2002 σε ορισμένους τομείς θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα όσον αφορά τα οικονομικά θέματα τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά".

    Νωρίτερα ο πρωθυπουργός μιλώντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρουσία δημοσιογράφων, αναφέρθηκε στην ατζέντα των επικείμενων ταξιδιών στο εξωτερικό: "Κύριε Πρόεδρε, αρχίζει μια περίοδος εντόνων διεθνών επαφών. Θα πάω αυτή την εβδομάδα στη Μάλτα γιατί η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι συνδεδεμένη με την ένταξη της Μάλτας και πρέπει να συντονιστούμε. Σε 15 μέρες θα επισκεφθώ τον καγκελάριο κ. Σρέντερ στο Βερολίνο. Έχουμε συμφωνήσει μια κοινή συνάντηση για την Ευρώπη. Μετά αφικνείται στην Ευρώπη ο κ. Μπους. Θα τον συναντήσουμε στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και στο Γκαίτενμποργκ για τη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εκεί θα διαμορφώσουμε μια κοινή ευρωπαϊκή θέση και σε μερικά κεντρικά θέματα όπως είναι τα αμυντικά, η αντιπυραυλική προστασία και το περιβάλλον. Είναι ένας μήνας αρκετά θετικός".

    [04] ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

    Αθήνα, 22 Μαϊου 2001 (11:31 UTC+2)

    Πέντε χρόνια μετά τη Συνθήκη της Οτάβα η Ελλάδα μαζί με τη Φιλανδία εξακολουθεί να είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που διατηρεί στο έδαφος της νάρκες. Μόλις χτες έπεσαν θύματα ναρκών τρεις λαθρομετανάστες που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να διασχίσουν τα σύνορα στον Εβρο, ενώ ένας τραυματίστηκε βαριά, καταρρίπτοντας για μία ακόμη φορά το μύθο της "σήμανσης" των ναρκοπεδίων και της δήθεν προστασία των συνόρων μας από ξένες επιβουλές. Αυτά επισημαίνουν σε ανακοίνωσή του οι Γιατροί του Κόσμου με αφορμή όχι μόνο το τραγικό γεγονός αλλά και την αυριανή επίσκεψη στην Ελλάδα της τιμημένης με Νόμπελ Ειρήνης Jody Williams και πρόεδρο της Παγκόσμιας Επιτροπής για την Κατάργηση των Ναρκών κατά Προσωπικού. Η Jody Williams θα παραστεί μαζί με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο στην έναρξη του συμποσίου "Το Παιδί Αγγελιοφόρος της Ειρήνης" που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Μέγαρο Μουσικής.

    "Πως θα σφίξει η κ. Williams το χέρι του κυρίου υπουργού που προχτές στη Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση αρνήθηκε να ορίσει ημερομηνία για την επικύρωσης της συνθήκης. Γιατί στο κλίμα της βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων δεν αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός τη γενναία πρωτοβουλία μιας μονομερούς απόσυρσης των ναρκών προσωπικού από το ελληνικό έδαφος;" διερωτώνται οι Γιατροί του Κόσμου οι οποίοι έχουν επανειλημμένα υποστηρίξει την ανάγκη να ενταχθεί επιτέλους και η Ελλάδα στην ομάδα των χωρών που έχουν εξαλείψει την παραγωγή, αποθήκευση και χρήση ναρκών.

    [05] ΣΤΙΣ 26 - 27 ΜΑΙΟΥ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

    Αθήνα, 22 Μαϊου 2001 (21:00 UTC+2)

    Στη μάχη για μια θέση στο Δημόσιο θα ριχτούν στις 26 και 27 Μαΐου, οι περίπου 17.500 πτυχιούχοι εκπαιδευτικοί που έχουν υποβάλει αίτηση για να λάβουν μέρος στις γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εξετάσεων, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα εξεταστούν το Σάββατο 26 Μαΐου 14.000 υποψήφιοι που διεκδικούν μία από τις 1.422 θέσεις εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων στα Τεχνολογικά και Επαγγελματικά Λύκεια, ενώ την Κυριακή θα εξεταστούν μόνο στην Αθήνα οι υποψήφιοι για τις 646 θέσεις μουσικών. Βάσει των στοιχείων αυτών προκύπτει ότι πιθανότητες διορισμού έχει ένας στους δέκα υποψηφίους για τις θέσεις στα τεχνολογικά λύκεια και ένας στους έξι υποψήφιους για τις θέσεις καθηγητών μουσικής.

    [06] ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ «ΦΑΙΔΡΑ» ΖΗΤΕΙΤΑΙ

    Χίος, 22 Μαϊου 2001 (20:56 UTC+2)

    Την επανεξέταση των δρομολογίων που ζητά η ΜFD για το πλοίο της "Φαίδρα" ζητά από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ο βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Αθανάσιος Βαρίνος μια και τα ωράρια των δρομολογίων αυτών δεν εξυπηρετούν τους κατοίκους της Χίου. Σύμφωνα με τα δρομολόγια το πλοίο "Φαίδρα" θα προσεγγίζει το Λιμάνι της Χίου στις 2:05 τα ξημερώματα και το Λιμάνι του Πειραιά στις 4:30 το πρωί.

    [07] ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΝΕΛ

    Μυτιλήνη, 22 Μαϊου 2001 (20:49 UTC+2)

    Tην τροποποίηση της τιμής της ονομαστικής αξίας της μετοxής από 200 σε 300 δραxμές αποφάσισε η Nαυτιλιακή Eταιρεία Λέσβου σε έκτακτη γενική συνέλευση. Mε την τροποποίηση αυτή το εταιρικό κεφάλαιο θα φθάσει τα 12 δισεκατομμύρια δραxμές αφού το σύνολο των μετοxών είναι 40.107.284.

    Mετά την εξέλιξη αυτή θα συγκληθεί και δεύτερη έκτακτη γενική συνέλευση η οποία συμπίπτει με την τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Iουνίου. Εν τω μεταξύ η NEΛ έως τον Iούλιο θα έxει παραλάβει τα δύο υπερσύγxρονα, νεότευκτα πλοία της από τα γαλλικά ναυπηγεία Leroux. Πρόκειται για τα "Kώστας Kεντέρης" και "Aίολος II". Tο μεγαλύτερο από αυτά θα δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιάς - Hράκλειο. H διοίκηση της NEΛ προσανατολίζεται μετά την παραλαβή των υπερσύγxρονων πλοίων να xρησιμοποιήσει τα υπερήλικα του στόλου της σε γραμμές σύνδεσης με την Tουρκία εκεί που δραστηριοποιείται με επιτυxία η MED LInk Lines του Γ. Γιαννάτου την οποία έxει εξαγοράσει η εταιρεία της Λέσβου.

    [08] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

    Βόλος, 22 Μαϊου 2001 (20:48 UTC+2)

    Από την 1η Ιουνίου θα βρίσκονται σταθμευμένα για όλο το καλοκαίρι στη Ν. Αγχίαλο 3 πυροσβεστικά αεροπλάνα, έτοιμα να αντιμετωπίσουν πυρκαγιές, καθώς κι ένα ελικόπτερο, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου για τη δασική πυροπροστασία στη Νομαρχία, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, που είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των πολιτών σε τέτοια θέματα, από τους συναρμόδιους κρατικούς φορείς: ΠΣΕΑ, Πυροσβεστική και Διεύθυνση Δασών.

    Οι εκπρόσωποί τους έκαναν έκκληση στους πολίτες να συμβάλουν στην προστασία των δασών από τη φωτιά, με κάθε δυνατό τρόπο και σημείωσαν, ότι ο εθελοντισμός σ΄ αυτό τον τομέα δεν είναι ο επιθυμητός, αφού ως τώρα μόνο ο Δήμος της Ν. Ιωνίας και η Κοινότητα Μακρινίτσας παρέδωσαν καταστάσεις με ονόματα εθελοντών. Τέλος, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Γεωργίας αναφέρθηκε στον κώδικα σωστής αγροτικής συμπεριφοράς, που για πρώτη φορά συστάθηκε, και ο οποίος προβλέπει, μεταξύ άλλων, να μη δίνονται επιδοτήσεις σε όσους αγρότες δεν τηρούν τις διατάξεις του, όπως κάψιμο κλαδιών και φύλλων κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

    [09] ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

    Καρδίτσα, 22 Μαϊου 2001 (20:47 UTC+2)

    Αγνωστοι βεβήλωσαν την περασμένη Παρασκευή το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο "Δέλτα" Ραχούλας Καρδίτσας, γράφοντας στην πρόσοψή του αντικομμουνιστικά συνθήματα και ναζιστικά σύμβολα, κάτι που συμβαίνει για δεύτερη φορά.

    Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καρδίτσας της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) Καρδίτσας, με ανακοίνωση της καταδικάζει την πράξη αυτή.

    [10] ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

    Καρδίτσα, 22 Μαϊου 2001 (20:43 UTC+2)

    Υπόθεση, που φαίνεται να αφορά παράνομες εισπράξεις επιδομάτων, πλαστογραφίες και άλλες μη νόμιμες πράξεις, αναμένεται να έλθει στην επιφάνεια έπειτα από διεξαγωγή Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης στη Διεύθυνση Πρόνοιας.

    Ο διευθυντής της, σύμφωνα με καταγγελίες, φαίνεται ότι έστησε μηχανισμό πλαστογράφησης επιταγών, που προορίζονταν για την πληρωμή προνοιακών επιδομάτων. Χθες, μάλιστα, οδηγήθηκε σε παραίτηση.

    [11] ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΑΛΚΙΝΑ ΟΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 22 Μαϊου 2001 (20:33 UTC+2)

    Με κύπελλα και μετάλλια επέστρεψαν οι κορασίδες της πάλης από τους διεθνείς αγώνες της Τουρκίας, όπου πήραν μέρος και εντυπωσίασαν με τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους. Οι τέσσερις κορασίδες που αγωνίστηκαν στους διεθνείς αγώνες της Προύσας ανάδειξαν τη χώρα μας 3η στη κατηγορία με 31 βαθμούς, αφού πέτυχαν αξιόλογες διακρίσεις. Κέρδισαν ένα χρυσό μετάλλιο, δύο χάλκινα και κατάκτησαν μια τέταρτη θέση.

    Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε η Αγάπη Χριστοδουλάκη στα 60 κιλά, και τα χάλκινα η Ζωή Αθανασιάδου στα 51κ και η Χρυσάνθη Παπαδοπούλου στα 46. Τέλος, η Ευγενία Σταματάκου αναδείχθηκε τέταρτη στα 56 κιλά.

    Η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Λία Νικολάου αναφερόμενη στη νέα επιτυχία των αθλητριών της πάλης επισήμανε: "Η γυναικεία πάλη στη χώρα μας έχει βρει πρόσφορο έδαφος και συνεχώς θα αναπτύσσεται. Τα αποτελέσματα που έχουμε πετύχει μέχρι και σήμερα φανερώνουν το μέγεθος της δουλειάς που γίνεται στους συλλόγους και στην Ομοσπονδία, αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν για το μέλλον της γυναικείας πάλης. Βάζουμε τα θεμέλια για το Παγκόσμιο που θα διεξαχθεί στη χώρα μας το 2002, αλλά και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας που θα φιλοξενήσουν τη γυναικεία πάλη".

    [12] ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.

    Αγκυρα, 22 Μαϊου 2001 (20:29 UTC+2)

    Στο Κυπριακό και τη διαδικασία διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφέρεται άρθρο του καθηγητή Χασάν Ουνάλ στην τουρκική εφημερίδα "Ζαμάν".

    Ο κ. Ουνάλ επισημαίνει ότι "όταν η Τουρκία έγινε δεκτή ως υποψήφια χώρα για ένταξη στην Ε.Ε., οι απόψεις της Ε.Ε. διατυπώθηκαν πρώτα στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Ελσίνκι και έπειτα στη Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης Τουρκίας - Ε.Ε. Στο μεταξύ η Ελλάδα όχι μόνο μετέτρεψε το Κυπριακό σε υπόθεση της Ε.Ε., αλλά και την απείλησε ακόμη: Διακήρυξε ότι αν η "Κυπριακή Δημοκρατία" δεν συμπεριληφθεί στο πρώτο κύμα της διεύρυνσης της Ε.Ε., τότε δεν θα επιτρέψει την ένταξη καμίας άλλης χώρας στην Ενωση".

    Ο Τούρκος καθηγητής υπογραμμίζει ότι "η Ε.Ε. ήταν υποχρεωμένη να λάβει στα σοβαρά υπόψη αυτή την απειλή της Αθήνας, η οποία υπεραμύνεται των εθνικών συμφερόντων της με φοβερό πάθος και πείσμα. Διότι η Ελλάδα, παρότι είναι τρίτης τάξεως χώρα της Ε.Ε. και υποστηρίζεται απ΄αυτήν οικονομικά, δεν διστάζει να ασκεί βέτο στις πολιτικές της Ε.Ε. Υπάρχουν πάρα πολλά πρόσφατα σχετικά παραδείγματα".

    "Η Ε.Ε.", συνεχίζει ο αρθογράφος, "αντιλαμβανόμενη το αδιέξοδο αν και επιχείρησε να επιλύσει το Κυπριακό δίδοντας στην Τουρκία τον τίτλο της υποψήφιας για ένταξη χώρας, τίτλο ο οποίος είναι κενός περιεχομένου, αποδείχθηκε στα τέλη του περασμένου έτους ότι το σχέδιο αυτό δεν πρόκειται να προωθηθεί".

    "Στο μεταξύ οι Ελληνοκύπριοι και η Ελλάδα εκτός από τις πιέσεις που ασκούν επί της Τουρκίας μέσω Ε.Ε. άρχισαν να χρησιμοποιούν και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο με την τελευταία του απόφαση άρχισε να δίνει ενδείξεις ότι εδραιώνει τη στάση που τήρησε στην υπόθεση Λοϊζίδου.

    Η αποδοχή των Ελληνοκυπρίων στους κόλπους της Ε.Ε. ως κυρίαρχης και νόμιμης κυβέρνησης ολόκληρης της Κύπρου, θα αποτελέσει εχθρική στάση έναντι της Τουρκίας, για την οποία η Ενωση θα αναγκασθεί να καταβάλει βαρύ τίμημα και γι αυτό η Ε.Ε. δεν πρόκειται να προχωρήσει, αλλά το αδιέξοδο θα συνεχίσει να υφίσταται", επισημαίνει ο Τούρκος καθηγητής.

    "Εάν υπάρξει μία Τουρκία, η οποία θα κυβερνάται σωστά και θα στέκεται γερά στα πόδια της, τότε θα εκμαιεύσει από αυτό το αδιέξοδο λύση με δύο κράτη και όλα αυτά τα κέρδη του διδύμου Ελληνοκυπρίων - Ελλήνων θα μείνουν στα χαρτιά", υποστηρίζει και προσθέτει: "Εάν όμως η Τουρκία εξακολουθήσει να μην κυβερνάται σωστά, θα ενθαρρύνει αυτούς, οι οποίοι οικοδομούν την πολιτική τους πάνω σε λανθασμένους υπολογισμούς, στην εμμονή στα λάθη τους. Επομένως είναι δυνατό να ανατρέψουμε τις συνωμοσίες του διδύμου Ελληνοκυπρίων - Ελλήνων στο Κυπριακό επανεξετάζοντας σοβαρά την πολιτική μας στην Ε.Ε. Ομως θα ήταν δύσκολο αφενός να εκλιπαρούμε για ένταξη στην Ε.Ε. που δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί και από την άλλη να ακολουθούμε αποφασιστική πολιτική στο Κυπριακό", καταλήγει.

    [13] ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

    Καρδίτσα, 22 Μαϊου 2001 (20:22 UTC+2)

    Για δέκατη έκτη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του Τμήματος της Κτηνιατρικής Σχολής στην Καρδίτσα, έπειτα από χθεσινή απόφαση των φοιτητών. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Σχολής κατά τη διάρκεια της οποίας, οι φοιτητές θα ζητήσουν από τους καθηγητές να κάνουν συγκεκριμένες τοποθετήσεις και προτάσεις για τις ελλείψεις προσωπικού κι εξοπλισμού, που αντιμετωπίζει η Σχολή. Επίσης, θα οριστεί και ο εκπρόσωπος των καθηγητών, που θα μετάσχει στην Επιτροπή Φορέων που συγκροτήθηκε, με σκοπό την προώθηση των αιτημάτων προς το Υπουργείο Παιδείας, την πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την Περιφέρεια.

    [14] ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΤΣΙΟΥΔΗΣ: ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΟΛΛΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΡΕΚΟΡ

    Θεσσαλονίκη, 22 Μαϊου 2001 (20:20 UTC+2)

    Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής σε αγώνες για το Στρατιωτικό Πρωτάθλημα που διεξήχθησαν στην Κω ο Ελληνας πρωταθλητής, Κώστας Γκατσιούδης πέτυχε βολή 88,50μ στο ακόντιο που είναι η καλύτερη φετινή στον κόσμο. Την επίδοσή του ήδη την ζηλεύουν -πλέον- πολλοί άλλοι κορυφαίοι αθλητές.

    "Η επίδοσή μου ήταν αναμενόμενη. Δούλεψα πολύ σκληρά όλο αυτό το διάστημα και στις προπονήσεις οι βολές μου είναι πολύ μεγάλες", τόνισε στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κώστας Γκατσιούδης, και συνέχισε: "Το τελευταίο διάστημα παρουσιάζομαι και σταθερός. Η προπόνηση που κάνω αυτή την περίοδο είναι σε βαριά μορφή. Όμως όσο περνάει ο καιρός θα πάω καλύτερα. Το σίγουρο είναι ότι μπορώ φέτος να πάω καλύτερα από πέρσι. Επίσης το καλοκαίρι είμαι αποφασισμένος να κάνω πολλά πανελλήνια ρεκόρ. Θεωρώ ότι θα μπορέσω να κάνω επιδόσεις πάνω από 91,69μ. Αυτά θα γίνουν μέσα από τα διάφορα μίτινγκ. Συγκεκριμένα καλή εμφάνιση θα πραγματοποιήσω στα "Τσικλιτίρεια", όπου μπορώ με άνεση να κάνω επίδοση πάνω από 90 μέτρα.".

    Οσο για την συμμετοχή του στα υπόλοιπα μεγάλα μίτινγκ; "Θα βγω σε όλα τα "Γουόρλντ Λιγκ" που υπάρχουν. Θα είμαι αξιοπρεπής στις εμφανίσεις μου και θεωρώ ότι με επιδόσεις γύρω στα 88 και 89 μέτρα θα πλασάρομαι στις πρώτες θέσεις και στα μετάλλια. Τον Ιούλιο θα κάνω την δεύτερη περίοδο προετοιμασίας, προκειμένου να προετοιμαστώ με τον καλύτερο τρόπο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καναδά".

    Σχολιάζοντας την αγαπημένη του ομάδα, τον ΠΑΟΚ, ο Κώστας Γκατσιούδης τόνισε: "Χάρηκα πολύ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ το κύπελλο. Ηταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και για όλη την Βόρεια Ελλάδα. Δυστυχώς δεν ήμουν στο παιχνίδι. Το παρακολούθησα από τη τηλεόραση και πραγματικά έμεινα έκπληκτος από την απόδοση του ΠΑΟΚ."

    [15] ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΜΙΤΗ

    Αθήνα, 22 Μαϊου 2001 (20:08 UTC+2)

    "Μιλώντας για "οβιδιακές μεταμορφώσεις", ο κ. Σημίτης προφανώς περιγράφει τα προσωπικά του αδιέξοδα", τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Θόδωρος Ρουσόπουλος σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού.

    [16] ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

    Αθήνα, 22 Μαϊου 2001 (19:58 UTC+2)

    Την ελπίδα ότι "θα δοθεί διέξοδος στο αδιέξοδο" εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, αναφερόμενος στις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας, Πέτρο Ευθυμίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου, στο υπουργείο Παιδείας.

    Σε ερώτηση εάν θα επισκεφτεί τον υπουργό Παιδείας ως ανταπόδοση της επίσημης επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει ο υπουργός πριν από περίπου ένα χρόνο στην Αρχιεπισκοπή και πριν προκύψει το θέμα των ταυτοτήτων, δήλωσε ότι "τα τυπικά σκοτώνουν την ουσία" και επεσήμανε ότι υπάρχουν πολύ καλές προσωπικές σχέσεις.

    Στη συνάντηση του υπουργού με τον Πατριάρχη συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και το έργο του Πατριάρχη Πέτρου σε θέματα εκπαίδευσης.

    [17] ΒΩΒΟΣ: ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑ 3,7 ΕΚΑΤ. ΜΕΤΟΧΩΝ

    Αθήνα, 22 Μαϊου 2001 (19:58 UTC+2)

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα, μέσω χειροκίνητης συναλλαγής η μεταβίβαση δύο πακέτων 1.850.000 μετοχών της εταιρίας ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ στην τιμή των 9,62 ευρώ ανά μετοχή.

    Η εν λόγω μεταβίβαση αποσκοπεί στην επίτευξη της κατά το νόμο διασποράς στο επενδυτικό κοινό.

    [18] Ο ΣΒΙΛΑΝΟΒΙΤΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΥΠΕΞ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

    Βουδαπέστη, 22 Μαϊου 2001 (19:58 UTC+2)

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας, Γκόραν Σβιλάνοβιτς αναμένεται να ενημερώσει τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ την επόμενη Τετάρτη για την κατάσταση στη Νότια Σερβία.

    Ο Σβιλάνοβιτς θα μεταβεί στη Βουδαπέστη την Τετάρτη 30 Μαίου όπου θα συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ ανέφερε εκπρόσωπος της Συμμαχίας.

    Τα κύρια θέματα που θα τους απασχολήσουν είναι η κρίση στην ΠΓΔΜ, η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και στη Βοσνία.

    O.K.

    [19] ΕΤΗΣΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 22 Μαϊου 2001 (19:55 UTC+2)

    Το ετήσιο αντάμωμα των Ανατολικο-Ρωμυλιωτών διοργανώνεται το διήμερο 3-4 Ιουνίου στη θέση Λειβαδίτσα Ραχώνας του Δήμου Πέλλας υπό την αιγίδα του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργου Πασχαλίδη.

    Τις εκδηλώσεις διοργωνώνει το Ιερό Ιδρυμα Ανατολικορωμυλιωτών "Η Αγία Τριάδα" σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ανατολικής Ρωμυλίας και τη συμπαράσταση των Δήμων Πέλλας και Κουφαλίων.

    Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων το πρωί της Κυριακής 3 Ιουνίου θα τελεστεί πανηγυρικό συλλείτουργο με τη συμμετοχή Βυζαντική Χορωδίας. Θα ακολουθήσουν πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας, δεξίωση και Πανηγυρικός Εσπερινός.

    Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος θα τελεστεί πανυγηρικό συλλείτουργο.

    Στη συνέχεια θα απευθύνει χαιρετισμό ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Πασχαλίδης.

    Θα ακολουθήσουν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπευτικών Συλλόγων της Ανατολικής Ρωμυλίας και γεύμα, το παραδοσιακό "κουρμπάνι".

    [20] ΒΟΛΕΣ ΛΑΛΙΩΤΗ ΚΑΤΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

    Αθήνα, 22 Μαϊου 2001 (19:55 UTC+2)

    Βολές κατά του Δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλου εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, σε δηλώσεις του κατά την παρουσίαση του σχεδίου δράσης του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ για την Αθήνα. Ο κ. Λαλιώτης είπε χαρακτηριστικά ότι "άλλοι βάζουν πινακίδες και δεν κάνουν τίποτε, όπως ο δήμαρχος Αθηναίων", φέρνοντας ως παράδειγμα την αχρηστία στην οποία έχει περιπέσει το σύστημα των ηλεκτρονικών μπαρών, που έχει τοποθετηθεί εδώ και δύο χρόνια στο εμπορικό τρίγωνο, από τον δήμο Αθηναίων.

    Με αφορμή, εξάλλου, τη συζήτηση για τη διεκδίκηση του δήμου της Αθήνας από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κατά τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, τους κατηγόρησε για προσπάθεια ικανοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών και πρόσθεσε: "ανακαλύπτουν την Αθήνα αρκετά όψιμα. Υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας για την Αθήνα. Υπάρχει ένας αγώνας δρόμου. Αυτό που τους απασχολεί είναι το τι μπορεί να κάνει η Αθήνα για να αναδείξει τις αρχηγικές τους βλέψεις. Να χρησιμοποιήσουν το δήμο ως ένα σκαλοπάτι. Αυτοί οι όροι πρέπει να αντιστραφούν. Το ερώτημα είναι τι μπορούν να κάνουν αυτοί για την Αθήνα και για τους Αθηναίους".

    Κατά την παρουσίαση του σχεδίου του υπουργείου, υπό τον τίτλο, "2004 - Η άλλη Αττική, η άλλη Αθήνα", ο Κώστας Λαλιώτης τόνισε ότι η επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 πρέπει να κριθεί ταυτόχρονα τόσο από την ίδια τη διοργάνωση όσο και από την κληρονομιά που θα αφήσουν στην Αττική. Ειδικότερα αναφέρθηκε στα έργα ανάπλασης και αναβάθμισης της πλατείας Ομονοίας και των γύρω δρόμων, που έχουν αρχίσει ήδη να εκτελούνται, και σημείωσε ότι τα έργα του προγράμματος ομαδοποιούνται σε επτά ενότητες:

    - στην ανάπλαση του θαλασσίου μετώπου της Αθήνας, από τις δυτικές συνοικίες του Πειραιά μέχρι τον Αγιο Κοσμά.

    - στις αναπλάσεις οδικών πυλών εισόδου στην πόλη, όπως είναι η Πειραιώς, η Λεωφόρος Αθηνών (Καβάλας), η Ιερά Οδός κ.ά.

    - στα έργα ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας

    - στα έργα ανάδειξης του ιστορικού κέντρου και των παρυφών του

    - στις αναπλάσεις του Πειραιά, όπως είναι οι αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι (αστικές πύλες Πειραιά, της Πειραϊκής, Αρχαίο Λιμάνι Σαλαμίνας κ.λ.π.) και

    - στις αναπλάσεις γύρω από τους Ολυμπιακούς χώρους και τις προσβάσεις.

    [21] ΠΥΓΜΑΧΙΑ: ΕΞΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 22 Μαϊου 2001 (19:54 UTC+2)

    Δύο χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια ήταν ο απολογισμός για τη εθνική μας ομάδα πυγμαχίας στο διεθνές μίτινγκ παίδων - εφήβων της Μόσχας.

    Τα χρυσά μετάλλια πήραν ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος (69κ) και Θοδωρής Κοντοζίδης (48κ), τα ασημένια κέρδισαν ο Δήμητρης Πετρόπουλος (81κ) και Λευτέρης Παπανδριόπουλος (57κ), ενώ τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν ο Αριστοτέλης Μπερδές (+81κ) και Μάριος Καπερώνης (60κ).

    [22] ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

    Ηράκλειο, 22 Μαϊου 2001 (19:50 UTC+2)

    Με ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό δίκτυο, μέσω του οποίου θα ανταλλάσσονται πληροφορίες για ασθενείς και εξετάσεις συνδέθηκαν τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της Κρήτης. Το σύστημα, που ονομάζεται Hygeia Net, δημιουργήθηκε από το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και σύντομα θα επεκταθεί και στα αγροτικά ιατρεία.

    Οι γιατροί, μέσω του Hygeia Net, μπορούν να ανταλλάσσουν ιατρικούς φακέλους ασθενών, ακτινογραφίες, καρδιογραφήματα, αλλά ακόμη και να κάνουν διαγνώσεις από απόσταση, ενώ όσον αφορά το απόρρητο των ιατρικών φακέλων των ασθενών, οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας ώστε να μην μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση στο δίκτυο.

    [23] ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ KATA TOY ΙΣΡΑΗΛ

    Αγκυρα, 22 Μαϊου 2001 (19:48 UTC+2)

    Η Τουρκία άσκησε έντονη κριτική κατά του Ισραήλ για τις επιθέσεις του εναντίον των Παλαιστινίων και ζήτησε από τις δυο πλευρές να τερματίσουν τις συγκρούσεις και να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου.

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι οι ενέργειες εναντίον αθώων πολιτών είναι τρομοκρατικές και πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ κατά αμάχων δεν είναι απάντηση στις επιθέσεις των Παλαιστινίων.

    Το Ισραήλ τη περασμένη εβδομάδα βομβάρδισε θέσεις Παλαιστινίων μετά την βομβιστική επίθεση στην πόλη Νετάνια στην οποία σκοτώθηκαν έξι άτομα και τραυματίστηκαν 100.

    Η Τουρκία θεωρεί ότι αυτές οι ενέργειες είναι υπερβολικές και έχουν ως αποτέλεσμα την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή και δυσχεραίνουν τις προσπάθειες για ειρηνευτικές συνομιλίες.

    Το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τις ΗΠΑ και άλλα κράτη να προσπαθήσουν πολύ περισσότερο για να τερματιστεί η βία στη Μέση Ανατολή και να αρχίσει ο διάλογος.

    O.K.

    [24] ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 22 Μαϊου 2001 (19:47 UTC+2)

    Το πρώτο πανελλήνιο συνέδριο Εθελοντικών Οργανώσεων Ερευνας και Διάσωσης θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην αίθουσα συνεδριάσεων του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Ετους Εθελοντισμού.

    Σκοπός της εκδήλωσης είναι η οργάνωση και ο συντονισμός των εθελοντικών ομάδων, ενώ έχουν προσκληθεί να παραστούν οι υπουργοί Εσωτερικών, Αμυνας, Εξωτερικών, Πολιτισμού, Δημόσιας Τάξης και Μακεδονίας - Θράκης.

    Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα γίνει παραλαβή του εξοπλισού για τον απεγκλωβισμό θυμάτων από σεισμό και θα ανταλλαγούν απόψεις μεταξύ των μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για την κατάρτιση, την οργάνωση και το συντονισμό.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 22 May 2001 - 18:13:48 UTC