Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-06-23

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • [02] ΣΗΜΙΤΗΣ: ΝΑ ΕΝΤΑΘΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • [03] ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΑΤΣΙΝΟΒΟ
  • [04] ΠΡΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
  • [05] ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
  • [06] ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ
  • [07] ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΕΔΚ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
  • [08] ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΜΕ ΤΟ
  • [09] ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο ΣΟΛΑΝΑ
  • [10] ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΑΤΣΙΝΟΒΟ
  • [11] ΕΒΔΟΜΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ ANΔΡΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
  • [12] O Σ. ΜΠΕΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [13] KAΣΟΥΛΙΔΗΣ: ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  • [14] ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΜΕΛΙΝΑ"
  • [15] ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ Ο ΕΡΤΟΥΓΡΟΥΛΟΓΛΟΥ
  • [16] ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΒΜ
  • [17] ΠΓΔΜ: 5 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΕΔΡΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΟ ΑΡΑΤΣΙΝΟΒΟ
  • [18] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ 41ης ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ
  • [19] ΣΕΙΣΜΟΣ 5,7 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
  • [20] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΤΖΕΜ ΣΤΗ ΣΑΜΟ
  • [21] ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ
  • [22] ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΡΕΤΗΣ
  • [23] ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΑΠΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
  • [24] ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΑΤΣΙΝΟΒΟ

  • [01] ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Αθήνα, 23 Ιουνίου 2001 (10:35 UTC+2)

    Επιμνημόσυνη δέση εψάλη στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου στο Α' Νεκροταφείο, καθώς συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το θάνατό του.

    Παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η οικογένεια του ιδρυτή του κόμματος. και πλήθος κόσμου.

    Συνεχίζουμε αταλάντευτα την πορεία που χάραξε ο Ανδρέας Παπανδρέου, υπογραμμίζει σε άρθρο του ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    Χρειαζόμαστε πολιτικές ευρύτερης συναίνεσης που θα σηματοδοτούν την πορεία της χώρας στην μετά-ΟΝΕ εποχή, σημειώνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

    Εδώ και τώρα απαιτούνται πρωτοβουλίες συνολικά και συλλογικά από το ΠΑΣΟΚ για μια συνταγμένη πορεία, τονίζει ο Κώστας Λαλιώτης.

    [02] ΣΗΜΙΤΗΣ: ΝΑ ΕΝΤΑΘΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Αθήνα, 23 Ιουνίου 2001 (10:34 UTC+2)

    Παρέμβαση του πρωθυπουργού για να αποτραπεί το ενδεχόμενο κυβερνητικής αδράνειας λόγω του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης μιλώντας χθες στην κυβερνητική επιτροπή ζήτησε να ενταθεί η προσπάθεια, διότι η λειτουργία της κυβέρνησης δεν έχει σχέση με το εσωτερικό του κόμματος, πρόσθεσε ωστόσο ότι το συνέδριο είναι μια ζωντανή κοινωνική διαδικασία που μπορεί να βοηθήσει τη κυβέρνηση στο έργο της.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού και ότι τον πρωθυπουργό δεν απασχολεί ούτε καν θέμα διορθωτικών κινήσεων.

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Flash, ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε συνειδητά δραματικό τόνο κατά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου για να χτυπήσει το καμπανάκι.

    Ο Μιλτιάδης Παπαϊώαννου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Κώστας Σημίτης να έχει αντίπαλο στο συνέδριο, θεωρεί όμως ότι θα επανεκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία.

    Η Βάσω Παπανδρέου τόνισε ότι η απόφαση για το συνέδριο ελήφθη ομόφωνα, σημασία έχει να διατηρήσουμε τη σχέση μας με την κοινωνία, είπε χαρακτηριστικά.

    Ο Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε ότι χρειάζεται ένα συνέδριο στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής.

    [03] ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΑΤΣΙΝΟΒΟ

    Σκόπια, 23 Ιουνίου 2001 (10:19 UTC+2)

    Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ για την εξουδετέρωση των εκατοντάδων Αλβανών ανταρτών που κρατούν επί 15η μέρα στα χέρια τους το χωριό Αρατσίνοβο, σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων από τα Σκόπια.

    Η χθεσινή ημέρα σημαδεύτηκε από τον ελαφρύ τραυματισμό έντεκα Σκοπιανών αστυνομικών, ενώ κινδύνεψαν και τα διυλιστήρια ΟΚΤΑ των Σκοπίων, καθώς οι αντάρτες, δύο φορές, επιδίωξαν να πλήξουν με όλμους τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων, χωρίς ευτυχώς να τα καταφέρουν.

    Η έναρξη της επιχείρησης προκάλεσε την έντονη αντίδραση των αλβανόφωνων κομμάτων που συμμετέχουν στον πολιτικό διάλογο για την επίλυση της κρίσης. Παρά τις διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τη συνέχιση του πολιτικού διαλόγου και ότι η επιχείρηση στο Αρατσίνοβο έχει ως στόχο να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες και να βοηθήσει τον διάλογο, το αλβανόφωνο Κόμμα Δημοκρατικής Ευημερίας απείλησε να αποχωρίσει από το τραπέζι των διαβουλεύσεων, αλλά και από την κυβέρνηση συνασπισμού.

    Οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας στα Σκόπια συναντήθηκαν χθες με τον αρχηγό του Κόμματος Δημοκρατικής Ευημερίας, Ιμέρ Ιμέρι, επιχειρώντας και πάλι να κατευνάσουν τα πνεύματα, ενώ σήμερα στη χώρα σπεύδει ο επικεφαλής της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής άμυνας της Ε.Ε., Χαβιέ Σολάνα.

    Ο γγ του ΝΑΤΟ, Τζόρτζ Ρόμπερτσον χθες απηύθυνε έκκληση προς την κυβένρηση της ΠΓΔΜ και τους Αλβανούς αντάρτες να σταματήσουν τις συγκρούσεις και να απομακρυνθούν από τα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.

    Ε.Π.

    [04] ΠΡΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ

    Βελιγράδι, 23 Ιουνίου 2001 (13:38 UTC+2)

    Στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται η κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας, καθώς το μεσημέρι το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα του Μαυροβουνίου αποφάσισε την αποχή των υπουργών του από την προγραμματισμένη για τις 15.00 τοπική ώρα συνεδρίαση του ομοσπονδιακού υπουργικού συμβουλίου, στην οποία πρέπει να εκδοθεί το διάταγμα για συνεργασία της Γιουγκοσλαβίας με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

    Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα έκανε γνωστό ότι εμμένει στις απόψεις που έχει διατυπώσει αναφορικά με την συνεργασία με το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και επισήμανε ότι δεν συμφωνεί με το διάταγμα που πρόκειται να εκδοθεί, καθώς αυτό προβλέπει την έκδοση Γιουγκοσλάβων υπηκόων στη Χάγη.

    Ο πρωθυπουργός της Γιουγκοσλαβίας, Ζόραν Ζίζιτς αλλά και οι υπουργοί που προέρχονται από τις σειρές του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, η οποία μαζί με την Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει αν θα τις κάνει δεκτές.

    Ε.Π.

    [05] ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

    Πάτρα, 23 Ιουνίου 2001 (20:44 UTC+2)

    Για λανθασμένες κυβερνητικές επιλογές έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, με θέμα την "Ελλάδα του Σήμερα και του Αύριο".

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος επισήμανε ότι οι πολιτικές "περπατάνε" μόνο αν είναι αποδεκτές και έχουν άμεση σχέση με το λαό και την κοινωνία.

    Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και στην απόφαση για επίσπευση του Συνεδρίου, διευκρίνισε ότι θα είναι ένα δημοκρατικό και ουσιαστικό Συνέδριο. Ωστόσο χαρακτήρισε αδιανόητο να χρησιμοποιήσουν κάποιοι το Συνέδριο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν προσωπικούς στόχους και φιλοδοξίες.

    "Ο λαός περιμένει πολιτική από το ΠΑΣΟΚ που υπόσχεται, δεσμεύεται, εγγυάται να υλοποιήσει πρωτοβουλίες που να συνδέουν την οικονομική και την κοινωνική ανάπτυξη", είπε.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναρωτήθηκε γιατί πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενοχλούνται, όταν ο "λαός ζητά απαντήσεις για τα προβλήματά του", λέγοντας ότι οι δείκτες σε σχέση με τους ευρωπαίους εταίρους μας είναι χαμηλοί.

    Εξάλλου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Νομό Αχαΐας, ανήγγειλε χθες ενοποίηση της ΕΒΟ με την ΠΥΡΚΑΛ. Τόνισε, μάλιστα ότι το σχέδιο θα προχωρήσει και η νέα βιομηχανία θα είναι δυνατή και βιώσιμη. Την υλοποίηση του σχεδίου πρόκειται να αναλάβουν δύο νέα διοικητικά συμβούλια.

    [06] ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ

    Αθήνα, 23 Ιουνίου 2001 (20:22 UTC+2)

    της Δ. Ριμπά

    Πυρετωδώς ολοκληρώνονται οι τελευταίες προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Μακεδονικών Οργανώσεων και το 55ο συνέδριο της Παμμακεδονικής Αμερικής Καναδά από 12 έως 16 Ιουλίου στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα στο Λιτόχωρο Πιερίας.

    Σε δηλώσεις του στο ΜΠΕ από το Ατλάντικ Σίτι ο πρόεδρος του Αλεξάνδρειου, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Πέτρος Μητούλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διοργάνωση θα στεφτεί με επιτυχία. Τα μηνύματα που έρχονται είναι καλά. Περίπου 1500 μακεδόνες από όλα τα μέρη της γης. Εκείνο που με ενδιαφέρει περισσότερο τους διοργανωτές είναι η νεολαία . Μόνο από την Αυστραλία θα έρθουν 250 νέοι, αλλά και πολλά χορευτικά συγκροτήματα από την Αμερική, τον Καναδά, την Ευρώπη και την Αυστραλία.

    Ως πρόεδρος του Παγκοσμίου Συνεδρίου αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά να τους καλέσω όλους στο Αλεξάνδρειο να αναβαπτιστούμε και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη διατήρηση της κληρονομιάς μας, λέει ο κ. Μητούλης.

    Εμείς θα συναντηθούμε εκεί απ΄ όπου ξεκίνησε ο Μέγας Αλέξανδρος για να μεταφέρει στον κόσμο τον Ελληνικό πολιτισμό. Οι Μακεδόνες του σήμερα δεν έχουμε τίποτα περισσότερο να κάνουμε παρά να κρατήσουμε αυτό τον πολιτισμό και να τον μεταδώσουμε στα παιδιά μας βαδίζοντας στα χνάρια του Μεγάλου Στρατηλάτη και ως άλλοι σύγχρονοι Αλέξανδροι να προσπαθήσουμε πρώτα απ΄ όλα να εμφυσήσουμε στη νεολαία, στα παιδιά μας τις πανάρχαιες αξίες μας . Αν το πετύχουμε αυτό όλα τα άλλα έρχονται από μόνα τους. Τα νιάτα είναι το μέλλον μας¨.

    Ο κ. Μητούλης αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη διατήρηση της γλώσσας, του πολιτισμού της θρησκείας μας, που εξασφαλίζουν τη συνέχιση του Ελληνισμού σε όλο τον κόσμο επισημαίνοντας πως αυτό είναι και το μόνο μας αντίδοτο στην παγκοσμιοποίηση.

    Έχουμε όλα τα μέσα να κρατήσουμε τα παιδιά μας και να βασίσουμε το μέλλον μας πάνω σε αυτό, σημειώνει ο πρόεδρος του Αλεξάνδρειου. Νιώθω ότι όλοι στην Ελλάδα συμμερίζονται τον αγώνα μας για επιβίωση να κρατηθούμε. Θέλουμε να δείξουμε στα παιδιά μας που θα έρθουν ποιοι είμαστε και τι κάνουμε.

    Για να διοργανωθεί ένα τέτοιο συνέδριο χρειάζεται μεγάλος αγώνας . Σκεφτείτε μόνο τις δυσκολίες στην επικοινωνία λόγω της διαφοράς στην ώρα. Η αγάπη και πάθος να έρθουμε στην Ελλάδα μας δίνουν κουράγιο.

    Στον αγώνα αυτό έχουμε συμπαραστάτη την κυβέρνηση. Ευχαριστώ όλους που μου βοήθησαν: τους υπουργού Πολιτισμού και Μακεδονίας-Θράκης κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Πασχαλίδη, τον υφ. Εξωτερικών Γρηγόρη Νιώτη, το ΓΓΑΕ Δημήτρη Δόλλη, που μας βοήθησε πάρα πολύ, καθώς και τον περιφερειάρχης Βλασόπουλο, που ήταν το μεγαλύτερο στήριγμά μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον καθηγητή κ. Παντερμαλής και το δήμαρχο Λιτόχωρου Γιώργο Παπαθανασίου, από τους οποίου αντλώ δύναμη για να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις, που έχω αναλάβει¨.

    Αγάπη και ομόνοια θα ήθελε ο κ. Μητούλης να είναι το κεντρικό σύνθημά του συνεδρίου που στόχο έχει να δείξει τη δύναμη των απανταχού Μακεδόνων , τον παλμό και τη σύμπνοια μεταξύ τους. Στις εργασίες του 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Μακεδονικών Οργανώσεων αναμένεται να συγκροτηθεί ένα παγκόσμιο συντονιστικό όργανο των Μακεδονικών ενώσεων ανά τον κόσμο. Τα πορίσματα από τις επιμέρους συνεδριάσεις των οργανώσεων θα παρουσιαστούν στο παγκόσμιο συνέδριο και η θεματολογία εστιάζει στα εθνικά θέματα, στην παιδεία, στην νεολαία και στη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004. ¨ Θέλουμε και εμείς να προσφέρουμε ως εθελοντές στην επιτυχία της. Πολλοί είναι άξιοι και μπορούν να βοηθήσουν¨, λέει ο κ. Μητούλης.

    Στο πλαίσιο των συνεδρίων διοργανώνεται στις 14 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο του Δίου μεγάλη συναυλία με το Γιώργο Νταλάρα , ενώ με τη λήξη των εργασιών οι σύνεδροι θα επισκεφθούν τους αρχαίους Φιλίππους στην Καβάλα. Επίσης αναμένεται να έρθει από το Πακιστάν αντιπροσωπία των Καλάς, που ως γνωστόν θεωρούν τον εαυτό τους απόγονους της στρατιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

    [07] ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΕΔΚ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

    Βερολίνο, 23 Ιουνίου 2001 (20:01 UTC+2)

    Η ομάδα Νεολαίας της Ελληνικής Δημοκρατικής Κοινότητας Βερολίνου ¨Εγκέλαδος¨

    πραγματοποιεί από 22 έως 24 Ιουνίου πολιτιστικές εκδηλώσεις με αφορμή την έκθεση βιβλίου της Φραγκφούρτης, όπου τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 23 June 2001 - 18:13:50 UTC