Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-07-15

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ Ο Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ
  • [02] ΣΤΙΣ 2.350 ΜΟΝΑΔΕΣ H ΕΠΟΜΕΝH ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟY ΧΑΑ
  • [03] ΑΝΕΠΙΤΥΧΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ
  • [04] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΠΛΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ 1974
  • [05] ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ
  • [06] ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΗΠΑ -
  • [07] ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
  • [08] ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΝΑΔΑ
  • [09] ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  • [10] ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΓΟΝΙΔΙΟΥ KAΠΝΙΣΤΩΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
  • [11] ΤΟΥΡΚ: ΔΕ ΘΑ ΧΤΙΣΤΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] ΠΕΡΕΖ ΚΑΙ ΑΡΑΦΑΤ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ
  • [13] ΝΕΟΣ ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ
  • [14] ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΙΡΚΟΥΙ ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ
  • [15] ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Η ΕΤΑ
  • [16] ΣΗΜΙΤΗΣ: Ο ΣΑΜΑΡΑΝΓΚ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • [17] ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΛΙΑΔΕΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ
  • [18] Ο ΧΑΚΙΝΕΝ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΓΚΡΑΝ- ΠΡΙ
  • [19] ΖΕΥΓΑΡΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΒΕΛΓΩΝ "ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ" ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΕΛΛΑΔΑΣ
  • [20] Η ΑΘΗΝΑ 2004 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΔΟΕ
  • [21] ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΛΕΝΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
  • [22] Ο ΡΟΓΚ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΟΕ
  • [23] ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [24] ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

  • [01] ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ Ο Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ

    AΘήνα, 15 Ιουλίου 2001 (10:47 UTC+2)

    Στη Μόσχα μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος θα παραστεί στην επίσημη παρουσίαση της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας από τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Στην παρουσίαση θα παραστούν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών και Πολιτισμού, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ο κ.Σημίτης θα απευθύνει χαιρετισμό στα μέλη της ΔΟΕ, ενώ παράλληλα θα έχει και σημαντικές επαφές στη ρωσική πρωτεύουσα.

    Αύριο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον νεοκλεγέντα πρόεδρο της ΔΟΕ. Την Τρίτη ο κ.Σημίτης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκεται η προετοιμασία της επίσημης επίσκεψης Πούτιν στην Ελλάδα, το Δεκέμβριο, τα διμερή ζητήματα συνεργασίας και ειδικότερα η οικονομική συνεργασία, καθώς και διεθνή ζητήματα με έμφαση στη στρατηγική ασφάλεια, τη συνεργασία Ρωσίας-ΕΕ, την κατάσταση στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και το κυπριακό.

    [02] ΣΤΙΣ 2.350 ΜΟΝΑΔΕΣ H ΕΠΟΜΕΝH ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟY ΧΑΑ

    Αθήνα, 15 Ιουλίου 2001 (10:14 UTC+2)

    Στις 2.350 εντοπίζουν το επόμενο σημείο στήριξης του Γενικού Δείκτη Τιμών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) παράγοντες της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, επισημαίνοντας ότι το επίπεδο των 2.550 μονάδων έχει πλέον το ρόλο της αντίστασης σε ενδεχόμενη ανοδική αντίδρασή του.

    Η βραχυχρόνια τάση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, η οποία αναμένεται να είναι πτωτική, μπορεί να αντιστραφεί εφόσον σταθεροποιηθεί η κατάσταση στο διεθνές περιβάλλον, το οποίο είναι νευρικό, ιδιαίτερα μετά την εμφανή δυσκολία της Αργεντινής να αποπληρώσει το εξωτερικό χρέος της, ενώ το ΔΝΤ επισείει τον κίνδυνο περαιτέρω υποχώρησης των διεθνών αγορών εξαιτίας της διάχυσης των επιπτώσεων της ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας.

    Θετική επιρροή στην προσπάθεια αντιστροφής του «άσχημου» κλίματος που επικρατεί στο ΧΑΑ, αναμένεται να έχουν οι ανακοινώσεις της ελληνικής Κυβέρνησης αναφορικά με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις (Καζίνο Πάρνηθας, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ).

    Στη διάρκεια της χρηματιστηριακής εβδομάδας που πέρασε, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο ΧΑΑ σημείωσε απώλειες της τάξης των 228 μονάδων σε σχέση με το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής.

    Η θέση των βραχυχρόνιων τεχνικών ταλαντωτών είναι τέτοια που δίνει αρκετές πιθανότητες για περαιτέρω υποχώρηση των τιμών. Ενδεχόμενη όμως ανοδική αντίδραση θα πρέπει, επί του παρόντος, να εκλαμβάνεται σαν κίνηση διορθωτικού χαρακτήρα έως ότου δημιουργήσει ικανό σχηματισμό συσσώρευσης των τιμών.

    Με βάση τα αναφερόμενα προτείνεται η αποφυγή βραχυπρόθεσμων τοποθετήσεων, ενώ για τους επενδυτές μέσο-χρόνιου ορίζοντα προτείνεται η αναμονή, μέχρι να ολοκληρωθεί ικανός σχηματισμός συσσώρευσης.

    Ο τζίρος των τελευταίων ημερών δεν δίνει σαφή εικόνα για τις προθέσεις τις αγοράς, ενώ η αδράνεια των επενδυτών ενδέχεται να οδηγήσει το Δείκτη σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

    [03] ΑΝΕΠΙΤΥΧΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ

    Λονδίνο, 15 Ιουλίου 2001 (13:33 UTC+2)

    Ανδρες της Δύναμης Σταθεροποίησης του ΝΑΤΟ στη Βοσνία (SFOR) την περασμένη Παρασκευή επιχείρησαν, χωρίς αποτέλεσμα, να συλλάβουν τον πρώην ηγέτη των Σερβοβοσνίων, Ράντοβαν Κάρατζιτς, ένα από τα βασικά πρόσωπα που διώκονται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τον εμφύλιο πόλεμο στη Βοσνία.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Observer", η επιχείρηση έλαβε χώρα την Παρασκευή το πρωί στην ανατολική Βοσνία. "Υπήρξε επιχείρηση για τη σύλληψη του Κάρατζιτς, σημειώθηκαν και θύματα και τελικά δόθηκε εντολή για λήξη της επιχείρησης" δήλωσε η πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα, χωρίς να την κατονομάζει.

    Στη Μπάνια Λούκα, την πρωτεύουσα της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, δημοσιογράφοι της βρετανικής εφημερίδας κατόρθωσαν από τρεις διαφορετικές πηγές να επιβεβαιώσουν πως η επιχείρηση ήταν γεγονός και ότι κατά τη διάρκεια της τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες της SFOR. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι προσπάθειες για τη σύλληψη του Κάρατζιτς συνεχίζονται.

    Ε.Π.

    [04] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΠΛΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ 1974

    Λευκωσία, 15 Ιουλίου 2001 (14:43 UTC+2)

    Φωτογραφία: Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος. Εθνάρχης και πρώτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Επιστολή προς τη βρετανική πρωθυπουργική κατοικία θα επιδοθεί κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 ώρα Κύπρου, η οποία διοργανώνεται από την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Μεγάλης Βρετανίας.

    Η πορεία θα ξεκινήσει από τον σταθμό "Victoria", θα περάσει από την παραποτάμια οδό και το White Hall. Στη συνέχεια θα επιδοθεί επιστολή στην πρωθυπουργική κατοικία και η πορεία θα καταλήξει στην πλατεία Τραφάλγκαρ, όπου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, ενώ θα μιλήσουν επίσης Βρετανοί βουλευτές και ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Χάρης Σοφοκλείδης.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [05] ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ

    Λιτόχωρο, 15 Ιουλίου 2001 (20:57 UTC+2)

    της Δ. Ριμπά

    Την δημιουργία ενός αποθεματικού Ταμείου για την εξασφάλιση των δραστηριοτήτων

    της Παμμακεδονικής για τις επόμενες δεκαετίες αποφάσισαν οι σύνεδροι του 55ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ - Καναδά.

    Η ονομασία του ταμείου θαείναι: "PanMacedonian Leadership, Alexander the Great Endowment Fund".

    Ο υπεύθυνος της Επιτροπής Εξασφάλισης Πόρων κ. Παναγιώτης Ξενόπουλος παρουσίασε σήμερα στους συνέδρους την πρόταση, που έχει ως βάση ένα επιτυχημένο μοντέλο αυτό της Αρχιεπισκοπής Αμερικής που διαθέτει το ταμείο της "Ηγεσίας των 100". Όπως είπε ο διευθυντής της "Ηγεσίας των 100" πάτερ Αλεξ Καρλούτσος, είναι πρόθυμος να συμβάλει με την εμπειρία του στην οργάνωση.

    Ο κ. Ξενόπουλος, παρουσίασε τον προβληματισμό του ιδίου αλλά και πολλών

    παραγόντων της Παμμακεδονικής για το μέλλον και αναφέρθηκε στην μέχρι σήμερα προσφορά των ιδρυτών της Παμμακεδονικής, καθώς και των Συλλόγων που την απαρτίζουν. "Οι συνθήκες έχουν αλλάξει και πλέον τα παιδιά μας δεν είναι μετανάστες. Έτσι οι τοπικιστικοί σύνδεσμοι δεν υπάρχουν πια και πρέπει να δώσουμε στους νέους άλλα κεντρίσματα. Η Παμμακεδονική πρέπει να υιοθετήσει νέους στόχους και να υποστηρίξει προγράμματα πνευματικά, πολιτιστικά, τεχνολογίας, εμπορίου και τουρισμού", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ξενόπουλος.

    Τα μέλη του συμβουλίου του κληροδοτήματος "PanMacedonian Leadership, Alexander

    the Great Endowment Fund" θα είναι 17 με προϋπόθεση τα μέλη του συμβουλίου να έχουν εκπληρώσει τα 50% της υποχρεώσεως προς το ταμείο, ήτοι πάνω από 5.000. Το αρχικό ποσό που συγκεντρώθηκε αμέσως μετά την έγκρισή της πρότασης ανήλθε στις 100 χιλιάδες δολάρια. Στο ταμείο μπορούν να συμμετέχουν και άτομα και επιχειρήσεις.

    [06] ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΗΠΑ - ΚΑΝΑΔΑ

    Λιτόχωρο, 15 Ιουλίου 2001 (20:57 UTC+2)

    της Δ. Ριμπά

    Τις δραστηριότητές του στο διάστημα μεταξύ 2000 και 2001 παρουσίασε στο 55ο

    Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ- Καναδά ο Ύπατος Αντιπρόεδρος Σωτήριος

    Πρώιος.

    Χαιρετίζοντας του συνέδρους ο κ. Πρώιος ευχαρίστησε το προεδρείο της οργάνωσης

    για την άριστη συνεργασία. Τόνισε δε ότι η Παμμακεδονική συνεχίζει χωρίς υποχωρήσεις τον αγώνα της για την υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων και της Μακεδονίας ειδικότερα.

    Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Ύπατος Αντιπρόεδρος έλαβε μέρος σε διάφορες

    εκδηλώσεις, συνεδριάσεις και συναντήσεις. Σε συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο μεταξύ άλλων συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη Μακεδονία και άλλα εθνικά θέματα. Επίσης εκπροσώπησε την Παμμακεδονική σε συναντήσεις με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

    Ο κ. Πρώιος ανέφερε ιδιαίτερα τη συμμετοχή του στη συνάντηση νεολαίας στη

    Μασαχουσέτη, όπου διαπιστώθηκε ο δυναμισμός και το ένθερμο ενδιαφέρον των νέων

    Μακεδόνων της Αμερικής και Καναδά για τη συνέχιση του έργου και των στόχων της

    Παμμακεδονικής. "Αφοβα μπορούμε να παραδώσουμε τη σκυτάλη με τα ευγενή ιδανικά του Μακεδονικού Ελληνισμού για τη συνέχιση της ιερής αυτής παράδοσης", επεσήμανε ο κ. Πρώιος.

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με Έλληνες βουλευτές, διπλωμάτες

    και εκπροσώπους του Τύπου σημειώνοντας την στήριξη που παρέχει στις Παμμακεδονικές οργανώσεις το ΜΠΕ.

    Τέλος αφού ευχαρίστησε την Ύπατη πρόεδρο κ. Περοπούλου και τον Πρόεδρο του

    Αλεξάνδρειου Π. Μητούλη για καλή συνεργασία απηύθυνε μήνυμα ενότητας. "Χρειάζεται σκληρή δουλειά και επιμονή στις πάγιες θέσεις μας και πάνω απ΄ όλα ενότητα και ομόνοια για να φέρει η οργάνωση μας σε πέρας τους στόχους της", κατέληξε ο κ. Πρώιος.

    [07] ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

    Χανιά, 15 Ιουλίου 2001 (20:55 UTC+2)

    Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι τα Χανιά κέρδισαν με 50-46 τον Ηρακλή στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος μπάσκετ νεανίδων που διεξάγεται στην ομώνυμη κρητική πόλη.

    Σημαντική νίκη πέτυχε και ο Ποσειδώνας Καλαμάτας που επιβλήθηκε με 55-47 του Κολοσσού Ρόδου. Σχετικά εύκολα επικράτησε ο Σπόρτινγκ επί του Πιερικού με 76-50.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

    Χανιά - Ηρακλής Θεσσαλονίκης 50-46

    Ποσειδώνας Καλαμάτας - Κολοσσός Ρόδου 55-47

    Σπόρτιγκ - Πιερικός 76-50.

    [08] ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΝΑΔΑ

    Λιτόχωρο, 15 Ιουλίου 2001 (20:44 UTC+2)

    της Δ. Ριμπά

    Την απόφασή τους να μην εκλεγούν αξιωματούχοι για τον Καναδά ανακοίνωσαν χθες

    στο 55ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής ΗΠΑ- Καναδά οι σύνεδροι του 1ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά.

    Θεωρώντας απαραίτητη τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών πρότειναν ένας από του αντιπροέδρους της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά να είναι παρατηρητής στο ύπατο Συμβούλιο της Παμμακεδονικής ΗΠΑ λειτουργώντας ως σύνδεσμος μεταξύ των δύο ενώσεων. Για ορισμένες επιτροπές κοινού ενδιαφέροντος κυρίως δε για την επιτροπή Εθνικών θεμάτων εκφράστηκε η βούληση να υπάρξει στενή συνεργασία.

    Στη σημερινή τελευταία συνεδρία του 55ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής ΗΠΑ-

    Καναδά η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή . Έτσι από σήμερα στο χώρο της Β.Αμερικής θα υπάρχουν δύο ξεχωριστές Παμμακεδονικές Ενώσεις, αυτή των ΗΠΑ και του Καναδά.

    Σε δηλώσεις του στο ΜΠΕ ο επί επτά χρόνια κυβερνήτης της Παμμακεδονικής ΗΠΑ -

    Καναδά στο Δυτικό Καναδά, Μιχάλης Κοντογεωργίου, τόνισε ότι οι Μακεδόνες του

    Καναδά οδηγήθηκαν στην απόφαση για καθαρά διαδικαστικούς λόγους και την καλύτερη εκπροσώπηση στις αρχές του Καναδά.

    "Είμαι πάντα υπέρ της ενωμένης δράσης, θα αντιλαμβάνεσθε όμως τις δυσκολίες που μπορεί να μας δημιουργήσει στις επαφές μας με τις επίσημες αρχές του Καναδά όταν μιλάμε εκ μέρους μιας οργάνωσης που εκπροσωπεί τους Μακεδόνες σε δύο ξεχωριστά κράτη", επεσήμανε ο κ. Κοντογεώργης και πρόσθεσε ότι "επίσης θα γνωρίζεται πως στο Τορόντο υπάρχει μεγάλη οργάνωση των Σκοπιανών και εκεί είναι τα μεγάλα προβλήματα. Για αυτό οδηγηθήκαμε σε αυτή την απόφαση η οποία τελικά έγινε ευνοϊκά δεκτή και από την ολομέλεια του 55ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής ΗΠΑ-Καναδά. Θα ήθελα επίσης να σημειώσω ότι με την κυβέρνηση του Καναδά έχουμε άψογες σχέσεις και έχουμε πετύχει πολλά όλα αυτά τα χρόνια", κατέληξε ο κ.Κοντογεώργης.

    Το 1ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά έλαβε απόφαση να συζητηθεί και επικυρωθεί σε γενική συνέλευση το φθινόπωρο το καταστατικό της ένωσης και οι

    εκλογές να διεξαχθούν την άνοιξη του 2002. Έως τότε το υπάρχων ΔΣ της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της υπό την προεδρεία του κ. Μπάμπη Μουτουσίδη. Αντιπρόεδρος είναι ο κ. Παναγιώτης Τζήμας.

    [09] ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 15 Ιουλίου 2001 (20:43 UTC+2)

    Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό της ΑΕΚ στη Γερμανία όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Ο νέος προπονητής της Ενωσης, Φερνάντο Σάντος είχε την ευκαιρία να βγάλει τα συμπεράσματά του από το παιχνίδι της ομάδας του επί της Αϊντραχτ Μπραουνσβάιγκ την οποία κέρδισε με 3-0. Τα τέρματα για την ΑΕΚ σημείωσαν ο Πέτκοφ στο 18', ο Κωνσταντινίδης στο 38' και ο Τριχιάς στο 66'.

    Από την ΑΕΚ αγωνίστηκαν οι: Ατματσίδης (46' Χιώτης), Ροντρίγκο (46' Δέλλας), Κωστένογλου (46' Καψής), Λάκης, Κασάπης, Ζήκος, Ζαγοράκης (46' Γεωργέας), Πετκόφ, Τσάρτας (46' Καραγιάννης), Κωνσταντινίδης (46' Τριχιάς), Νικολαϊδης (46' Μαλαδένης).

    [10] ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΓΟΝΙΔΙΟΥ KAΠΝΙΣΤΩΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

    Λονδίνο, 15 Ιουλίου 2001 (20:38 UTC+2)

    Οσοι καπνίζουν και διαθέτουν παραλλαγή του γονιδίου Ε-4, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιολογικών προβλημάτων, όπως διαπιστώνουν επιστήμονες.

    Γενετιστές και καρδιολόγοι προσπάθησαν μέσω ερευνών, να δώσουν μία απάντηση στο ερώτημα γιατί κάποιοι καπνιστές εμφανίζουν στεφανιαία νόσο και άλλοι όχι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας σε δείγμα 3.000 ανδρών, ηλικίας 50-61 ετών για οχτώ χρόνια, διαπιστώθηκε ότι η εμφάνιση στον οργανισμό της παραλλαγής του γονιδίου Ε-4 ευνοεί την εμφάνιση της νόσου.

    Στο γενικό πληθυσμό η παραλλαγή του γονιδίου βρίσκεται σε ποσοστό μέχρι και 25%. Για τους καπνιστές, ο κίνδυνος να εμφανίσουν κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα διπλασιάζεται, οι καπνιστές που διαθέτουν την παραλλαγή Ε-4 παρουσιάζουν τριπλάσιες πιθανότητες, σε σχέση με τους μη καπνιστές, ενώ όταν συνυπολογίζεται και η παχυσαρκία, τοτε ο κίνδυνος τετραπλασιάζεται.

    [11] ΤΟΥΡΚ: ΔΕ ΘΑ ΧΤΙΣΤΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Άγκυρα, 15 Ιουλίου 2001 (20:27 UTC+2)

    Την απόφαση να μην χτιστούν στο μέλλον άλλες φυλακές νέου τύπου στην Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χικμέτ Σαμί Τούρκ. «Δεν πρόκειται να χτιστεί ούτε μια ακόμη φυλακή νέου τύπου πουθενά στην Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

    Σύμφωνα με την τουρκική Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Τουρκία σχεδίαζε να κατασκευάσει έντεκα φυλακές νέου τύπου, εκ των οποίων οι δέκα ήδη κατασκευάζονται, ενώ η μία είναι έτοιμη να λειτουργήσει.

    Στο μεταξύ το Σάββατο μία ακόμη κρατούμενη έχασε τη μάχη με το θάνατο. Η 47χρονη Σεβγκί Ερντογκάν, που είχε αποφυλακιστεί προσωρινά τον Ιούνιο, καθώς η κατάσταση της υγείας της ήταν κρίσιμη, συνέχισε την απεργία πείνας με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Η άτυχη γυναίκα είναι το 29ο άτομο που πεθαίνει στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για τα «λευκά κελιά».

    Ν.Κ.

    [12] ΠΕΡΕΖ ΚΑΙ ΑΡΑΦΑΤ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ

    Κάιρο, 15 Ιουλίου 2001 (20:07 UTC+2)

    Στο Κάιρο βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Σιμόν Πέρεζ όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μπουμπάρακ, ενώ για τον ίδιο λόγο αναμένεται να επισκεφτεί την αιγυπτιακή πρωτεύουσα και ο πρόεδρος των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ.

    Ο Σιμόν Περέζ επεσήμανε στον πρόεδρο της Αιγύπτου ότι δεν υπάρχει πρόθεση για οργανωμένη επίθεση εναντίον των Παλαιστινίων και ότι οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό των συγκρούσεων θα συνεχιστούν.

    Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ.

    N.K.

    [13] ΝΕΟΣ ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

    Βελιγράδι, 15 Ιουλίου 2001 (19:51 UTC+2)

    Νέος ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε στη Σερβία, σε περιοχή που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Βοσνία, σύμφωνα με ανακοίνωση που παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης της Σερβίας.

    Σύμφωνα με δήλωση Ανώτατου Αξιωματούχου του Υπουργείου Εσωτερικών στον τάφο υπάρχουν περίπου 60 πτώματα τα οποία τον Απρίλιο του1999 τοποθετήθηκαν σε φορτηγό ψυγείο, και ρίφθηκαν στη λίμνη Περουτσάκ. Μόλις ορισμένα πτώματα άρχισαν να επιπλέουν στην επιφάνεια και έγιναν αντιληπτά λόγω της δυσωδίας, μεταφέρθηκαν και ενταφιάστηκαν στον ομαδικό τάφο που ανακαλύφθηκε.

    Ν.Κ.

    [14] ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΙΡΚΟΥΙ ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

    Θεσσαλονίκη, 15 Ιουλίου 2001 (19:40 UTC+2)

    Οι Πάνος Δημητρακάκος- Άντερς Σάαφ στους άνδρες και οι Θάλεια Κουτρουμανίδου-Κατερίνα Νικολαϊδου στις γυναίκες κατέκτησαν την πρώτη θέση του 3ου Όπεν του Πανελληνίου Σιρκουϊ βόλεϊ ανδρών-γυναικών Μάστερς 2001.

    Στον τελικό των ανδρών οι φιναλίστ του 1ου Όπεν (Ηράκλειο) Δημητρακάκος/Σάαφ νίκησαν τους Αραμπατζή/Γιάτση με 2-0 (21-18, 21-12), ενώ οι Κουτρουμανίδου/Νικολαϊδου επικράτησαν των Θεοδώρου/Κίτσου στον τελικό των γυναικών με 2-1 (9-21, 21-12, 15-9).

    Μετά το τέλος των αγώνων ο Πάνος Δημητρακάκος τόνισε: "Στον τελικό πραγματοποιήσαμε μια πολύ καλή εμφάνιση και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αφού στόχος μας είναι η κατάκτηση του Πανελληνίου σιρκουϊ και εμφανίσεις σαν αυτή εδώ στην Καλόγρια μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε με περισσότερο ζήλο".

    Από την άλλη η Κατερίνα Νικολαϊδου επισήμανε: "Είναι η πρώτη φορά που κερδίζω ένα τουρνουά και είμαι πολύ ευτυχισμένη. Μετά το Ξυλόκαστρο, όπου πραγματοποιήσαμε μια σειρά από θετικές εμφανίσεις η ψυχολογία μας έχει ανεβεί κατακόρυφα. Στόχος μας είναι η κατάκτηση του Πανελληνίου σιρκουϊ".

    [15] ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Η ΕΤΑ

    Μαδρίτη, 15 Ιουλίου 2001 (19:33 UTC+2)

    Εξοργισμένη είναι η ισπανική κοινή γνώμη μετά τα δύο τελευταία χτυπήματα της αυτονομιστικής οργάνωσης των Βάσκων, ΕΤΑ. Ενας αστυνομικός και ένας δημοτικός σύμβουλος είναι τα δύο νέα θύματα της οργάνωσης, που τους τελευταίους μήνες έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις της.

    Ο Ισπανός αστυνομικός διευθυντής, Μικέλ Ουρίμπε, δολοφονήθηκε χθες από εκτελεστές της ΕΤΑ στην πόλη Τολόσο. Ο Ουρίμπε δέχθηκε καταιγισμό πυρών από κοντινή απόσταση, χτυπήθηκε στο κεφάλι και στο στήθος και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Οι εκτελεστές διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο αργότερα ανατίναξαν μακριά από τον τόπο της δολοφονίας.

    Νωρίτερα την ίδια μέρα, από την οργάνωση δολοφονήθηκε σε βομβιστική επίθεση και δημοτικός σύμβουλος της πόλης Λέινα.

    [16] ΣΗΜΙΤΗΣ: Ο ΣΑΜΑΡΑΝΓΚ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Μόσχα, 15 Ιουλίου 2001 (19:27 UTC+2)

    Στη Μόσχα είναι στραμμένα τα βλέμματα του κινήματος του διεθνούς Ολυμπισμού, αφού αύριο εκλέγεται στη ρωσική πρωτεύουσα ο νέος πρόεδρος της ΔΟΕ, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Χουάν Αντόνιο Σάμαρανγκ.

    Στη Μόσχα βρίσκεται και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος στον χαιρετισμό του στα μέλη της ΔΟΕ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κ.Σάμαρανγκ, τον οποίο χαρακτήρισε σπουδαίο φίλο της Ελλάδας. Αναφέρθηκε στην απόφαση της ΔΟΕ να αναλάβει το Πεκίνο τους Ολυμπιακούς του 2008 και είπε ότι η Ελλάδα θα βοηθήσει την Κίνα στη διοργάνωση των Αγώνων. Ξεκαθάρισε τη δέσμευση της κυβέρνησης για άψογη διεξαγωγή των Αγώνων στην Αθήνα το 2004 και αναφέρθηκε στα μέτρα για την επιτάχυνση της προετοιμασίας των έργων. Ο κ. Σάμαρανκ στη συνέχεια τόνισε ότι η ελληνική προετοιμασία βρίσκεται στη σωστή πορεία. Νωρίτερα, η αντιπροσωπεία της "Αθήνας 2004" δέχθηκε συγχαρητήρια από τα μέλη της ΔΟΕ, για την παρουσίαση των πεπραγμένων κατά τον τελευταίο χρόνο προετοιμασίας. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Συντονιστικής Επιτροπής για την Αθήνα, Ζακ Ρονγκ, επανέλαβε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πορεία.

    [17] ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΛΙΑΔΕΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

    Θεσσαλονίκη, 15 Ιουλίου 2001 (19:10 UTC+2)

    Το πήρε απόφαση ο Παναγιώτης Λιαδέλης και την Τρίτη που επιστρέφει από τις καλοκαιρινές του διακοπές θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο (τριών ετών) με τον ΠΑΟΚ.

    Ο παίκτης θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αφού πήρε τη διαβεβαίωση ότι θα του καταβληθούν όλα τα χρήματα της περσινής περιόδου (περίπου 100 εκατομμύρια), ενώ παράλληλα θα του καταβληθούν και ως προκαταβολή 50 εκατομμύρια.

    Από την άλλη η διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ έχει βάλει σαν στόχο τη διευθέτηση της υπογραφής του νέου συμβολαίου και του Γιώργου Σιγάλα. Ο τελευταίος αναμένεται να έλθει αύριο στη Θεσσαλονίκη, ώστε να διευθετήσει όλες τις λεπτομέρειες της παραμονής του.

    Σε καλό δρόμο βρίσκεται το θέμα της εξεύρεσης προπονητή. Μετά την επίσημη πρόταση που έγινε στο Λευτέρη Σούμποτιτς πιθανόν να αναλάβει τα ηνία του ΠΑΟΚ.

    [18] Ο ΧΑΚΙΝΕΝ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΓΚΡΑΝ- ΠΡΙ

    Θεσσαλονίκη, 15 Ιουλίου 2001 (19:01 UTC+2)

    Ο Φιλανδός Μίκα Χάκινεν με ΜακΛάρεν - Μερσέντες πήρε την... εκδίκησή του και αναδείχθηκε ο καλύτερος οδηγός (νικητής γαρ) στο βρετανικό γκραν-πρι της Φόρμουλα 1. Ο χρόνος που σημείωσε ήταν 1 ώρα 25' και 33΄΄με ωριαία ταχύτητα 216,231 χλμ/ώρα!. Δεύτερος και με ελάχιστη διαφορά πίσω του αναδείχθηκε ο Γερμανός Μίκαελ Σουμάχερ. Την 3η θέση κατέλαβε ο Βραζιλιάνος Ρούμπενς Μπαρικέλο. Ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ εγκατέλειψε στον τέταρτο γύρο.

    Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Μίκαελ Σουμάχερ έφτασε τους 84 βαθμούς, ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ έμεινε στους 47, ενώ στην 3η θέση πέρασε ο Μπαρικέλο με 34. Στους κατασκευαστές, η Φεράρι προηγείται με 118 βαθμούς και ακολουθεί η ΜακΛάρεν με 66β. και η Ουίλιαμς με 46β.

    [19] ΖΕΥΓΑΡΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΒΕΛΓΩΝ "ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ" ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΕΛΛΑΔΑΣ

    Κωνσταντινούπολη, 15 Ιουλίου 2001 (18:58 UTC+2)

    «Παγιδευμένο» στα σύνορα Ελλάδας Τουρκίας βρίσκεται ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Βέλγων εδώ και δύο εβδομάδες, καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν το πρόστιμο που τους επέβαλαν οι Τουρκικές Αρχές όταν διαπιστώθηκε ότι η βίζα τους είχε λήξει.

    Ο 73χρονος Ρόμπερτ Βερικέν και η 80χρονη Μαρί- Ζοσέ Βερμπινάν ταξίδευαν στην Τουρκία για περίπου δέκα μήνες αλλά σε έλεγχο που έγινε στα σύνορα διαπιστώθηκε ότι η βίζα τους ίσχυε μόνο για έξι μήνες και τους επεβλήθη πρόστιμο 11.800 δολαρίων.

    «Απλώς το ξεχάσαμε», δήλωσε ο κ. Βερικέν, εξαιτίας της ομορφιάς όλων αυτών των περιοχών που επισκεφτήκαμε και ακόμα κι αν πουλούσαμε το αυτοκίνητό μας, πάλι δε θα συγκεντρώναμε αρκετά χρήματα για να πληρώσουμε το πρόστιμο», πρόσθεσε.

    Οι δύο ηλικιωμένοι εδώ και 16 μέρες κοιμούνται στο αυτοκίνητό τους στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας στην περιοχή Ύψαλα. «Αγαπάμε την Τουρκία και τους Τούρκους και ελπίζουμε ότι θα λυθεί το πρόβλημα», δήλωσε η κ. Βερμπινάν.

    Ν.Κ.

    [20] Η ΑΘΗΝΑ 2004 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΔΟΕ

    Θεσσαλονίκη, 15 Ιουλίου 2001 (18:54 UTC+2)

    Την έκθεση προόδου της προετοιμασίας για τη διοργάνωση των Αγώνων της Αθήνας το 2004 παρουσίασε ενώπιον της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην 112η Σύνοδό της στη Μόσχα, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη .

    "Η ομάδα μας έχει αναλάβει το έργο της εδώ και ένα χρόνο και η ως τώρα πορεία μας υπήρξε επιτυχής και ανταποκριθήκαμε στις μεγάλες απαιτήσεις" δήλωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. "Ό,τι είχε ξεφύγει από την πορεία του είναι τώρα στο σωστό δρόμο. Ξεπερνάμε τις καθυστερήσεις που υπήρχαν παλαιότερα και επιταχύνουμε. Κερδίζουμε συνεχώς έδαφος και πλησιάζουμε στο στόχο μας".

    Στην προφορική παρουσίαση, την οποία συνόδευε γραπτή λεπτομερής έκθεση προόδου, η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και οι συνεργάτες της ενημέρωσαν τα μέλη της ΔΟΕ σχετικά με θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, στην πρόοδο των δημόσιων κατασκευαστικών έργων, στην κατασκευή των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, στο μάρκετινγκ και στην εμπορία προϊόντων (licensing), στην προστασία του περιβάλλοντος, στην πρόσληψη συμβούλων μεταξύ διεθνών εμπειρογνωμόνων, συμπεριλαμβανομένων όσων διαθέτουν εμπειρία από το Σίδνεϊ, καθώς και στην οργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων.

    Η κ. Αγγελοπούλου δήλωσε χαρακτηριστικά: "Έχει σημειωθεί εξαιρετική πρόοδος στο θέμα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Οριστικοποιήθηκε η θέση 34 εξ αυτών και έχουμε λάβει την έγκριση των Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών. Έχουν ξεκινήσει οι κατασκευές σε έξι από τα προγράμματα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο και το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας.

    Εργαζόμαστε εντατικά για το Ολυμπιακό Χωριό. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής προσφορών για το έργο αυτό, που αποτελεί το πιο σύνθετο πρόγραμμα των Αγώνων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις ανάδοχοι που εργάζονται στο χώρο των εγκαταστάσεων. Θα ήθελα να το υπογραμμίσω για άλλη μια φορά: οι εργασίες για το Ολυμπιακό Χωριό έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη".

    Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη έκανε ειδική αναφορά στα εντυπωσιακά αποτελέσματα στον τομέα του μάρκετινγκ και της εμπορίας προϊόντων (licensing) λέγοντας: "Με χαρά ανακοινώνουμε ότι με έξι μόνο από τους σαράντα χορηγούς έχουμε ήδη συγκεντρώσει 200 εκατομμύρια δολάρια και έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ χορηγίας. Στο πρώτο μόλις έτος του προγράμματος εμπορίας προϊόντων έχουμε ξεπεράσει όλες τις προβλέψεις προϋπολογισμού κατά 86% και αναγγείλαμε άλλες 35 κατηγορίες προϊόντων".

    Αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί όσον αφορά στην προσέλκυση εθελοντών. Έχουν κατατεθεί ήδη μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φαξ 20.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, ενώ ανάλογο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και 250 εθνικές και διεθνείς οργανώσεις, το οποίο αντιστοιχεί σε άλλα 40.000 άτομα.

    Η πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004 εξήρε το σπουδαίο έργο του προέδρου της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ και την προσφορά του στο Ολυμπιακό Κίνημα. "Όπως όλοι έχουμε τονίσει επανειλημμένα η προεδρία του υπήρξε απολύτως επιτυχημένη είμαστε οικονομικά δυνατοί, έχουμε άριστη οργάνωση και αποκαταστάθηκε η ηθική βάση του Ολυμπιακού Κινήματος. Αυτοί ακριβώς είναι και οι στόχοι της ΑΘΗΝΑ 2004 όσον αφορά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας".

    Αμέσως μετά η πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004 δήλωσε προς τους δημοσιογράφους : "Η παρουσίαση της δουλειάς της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2004 έγινε δεκτή με πολύ ενθαρρυντικά σχόλια από την ολομέλεια της ΔΟΕ. Δεχτήκαμε συγχαρητήρια για τη δουλειά που έχει γίνει εδώ και ένα χρόνο, για την προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής, της Κυβέρνησης, όλων των φορέων και Ομοσπονδιών της χώρας μας και φυσικά της ελληνικής κοινωνίας. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε. Μόνο αν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς τα επόμενα τρία χρόνια, θα έχουμε στην Αθήνα μοναδικούς αγώνες με ανθρώπινο μέτρο".

    [21] ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΛΕΝΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 15 Ιουλίου 2001 (18:51 UTC+2)

    Με νικήτρια τόσο στον αγωνιστικό τομέα όσο και στο "ευ αγωνίζεσθαι" την ομάδα της Λάρισας ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του 3ου Πανελλήνιου παιδικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, οι αγώνες του οποίου έγιναν στο γήπεδο του Τριλόφου Θεσσαλονίκης. Και σε αυτή την περίοδο τα συμπεράσματα που βγήκαν ήταν θετικά, αφού τα παιδιά κατανόησαν το πνεύμα και την φιλοσοφία των αγώνων, ενώ ταυτόχρονα απέκτησαν πολλές εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον.

    Τους αγώνες παρακολουθήσαν καταξιωμένοι προπονητές, όπως οι Αϊδινίου, Τσαλουχίδης, Παρίδης, Κουσουλάκης, Τερζανίδης, Αργυρούλης και Ιωσηφίδης, οι οποίοι εντόπισαν μεγάλο αριθμό ταλέντων ικανών να σταδιοδρομήσουν μετά από μερικά χρόνια σε μεγάλες ομάδες της εθνικής κατηγορίας. Ταυτόχρονα έγινε και η καταγραφή κάποιων στοιχείων, όπου με εκθέσεις θα δοθούν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο τα συμπεράσματα του πρωταθλήματος.

    [22] Ο ΡΟΓΚ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΟΕ

    Θεσσαλονίκη, 15 Ιουλίου 2001 (18:40 UTC+2)

    Το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει τη θέση του απερχόμενου προέδρου της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ παραμένει ο Βέλγος Ζακ Ρονγκ. Η εκλογή του νέου προέδρου θα γίνει αύριο και οι "αθάνατοι" θα κληθούν να δώσουν για μια ακόμη φορά την ψήφος τους, όπως έκαναν και πριν από τρεις ημέρες με την ανάδειξη του Πεκίνου ως την πόλη που θα αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

    Ενας από τους υποψήφιους, ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Ουν-Γιονγκ, υποσχέθηκε ότι θα καθιερώσει ετήσια αποζημίωση για τους "αθανάτους" περίπου 20 εκατομμυρίων δραχμών.

    [23] ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Αθήνα, 15 Ιουλίου 2001 (18:34 UTC+2)

    Ως μία ακόμη μεγάλη προδοσία κατά του ελληνισμού, που άνοιξε το δρόμο για την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, χαρακτηρίζει σε μήνυμά του το ΔΗΚΚΙ, το πραξικόπημα του 1974 στη Μεγαλόνησο, με αφορμή τη σημερινή θλιβερή επέτειο συμπλήρωσης 27 χρόνων από το γεγονός.

    Το ΔΗΚΚΙ αναφέρει ότι "ο ελληνικός και ο κυπριακός λαός, αδελφωμένοι παλεύουν χέρι χέρι από το ίδιο χαράκωμα για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού, ενάντια στα σχέδια περί συνομοσπονδίας και νομιμοποίησης τετελεσμένων γεγονότων που προωθούν οι μεγάλες δυνάμεις της δύσης, οι οποίες ενθαρρύνουν την αδιαλλαξία και τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας. Ταυτόχρονα είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τους διεθνείς οργανισμούς για την προκλητική απάθεια που επιδεικνύουν, στην κατάφωρη παραβίαση της διεθνούς έννομης τάξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία συντελείται επί 27 χρόνια στην Κύπρο".

    Παράλληλα, το ΔΗΚΚΙ απευθύνει έκκληση για εγρήγορση και αγώνα στον ελληνισμό για την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας στη Μεγαλόνησο, για μία Κύπρο ενιαία και ανεξάρτητη, με ταυτόχρονη απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και των εποίκων.

    [24] ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

    Αθήνα, 15 Ιουλίου 2001 (17:54 UTC+2)

    "Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του καταναλωτή από τη νόσο των τρελών αγελάδων" τονίζει σήμερα σε συνέντευξή του στο "Εθνος της Κυριακής" ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Ανωμερίτης, ενώ ξεκαθαρίζει ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σε όποιον διαπιστωθεί ότι φέρει ευθύνες για την αγελάδα που προσβλήθηκε.

    Για τους ελέγχους διαβεβαίωσε ότι είναι εντατικοί και σχολαστικοί και συνέστησε στους καταναλωτές να τρώνε άφοβα κρέας και γάλα.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 15 July 2001 - 18:13:50 UTC