Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-08-05

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΟΙ ΑΠΟΔΗΜΟΙ
  • [02] ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑ
  • [03] ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • [04] ΠΡΩΤΗ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΑΝΟΥ
  • [05] ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ
  • [06] ΝΕΚΡΟΣ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ
  • [07] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ
  • [08] ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ Ο ΧΟΛΝΤΕΝ
  • [09] ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
  • [10] ΔΥΣΚΟΛΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
  • [11] ΝΕΑ ΩΘΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΣΟΛΑΝΑ
  • [12] Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΕΠΕΜΨΕ 15 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ
  • [13] ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΣΟΛΑΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΧΡΙΔΑ
  • [14] ΔΥΟ ΑΚΟΝΤΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
  • [15] ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ
  • [16] ANΕΒΑΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
  • [17] ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ
  • [18] ΑΥΡΙΟ Η ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ
  • [19] Ο "ΝΤΟΥΣΚΟ" ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΤΑΤΟΥΔΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ
  • [20] ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΤΑΚΑΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΜΠΟΚΑ
  • [21] ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΧΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
  • [22] ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ "ΑΙΟΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ"

  • [01] ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΟΙ ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΚΟΖΑΝΙΤΕΣ ΤΟΥ 18ου ΚΑΙ 19ου ΑΙΩΝΑ

    Κοζάνη, 5 Αυγούστου 2001 (13:05 UTC+2)

    της Δ. Ριμπά

    Ενδιαφέροντα Ιστορικά στοιχεία για την αποδημία και τις δραστηριότητες των αποδήμων Κοζανιτών του 18ου και 19ου αιώνα παρουσίασε στο 2ο Συνέδριο Αποδήμων Κοζανιτών ο ερευνητής του Κέντρου Έρευνας Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών Χαρίτωνας Καρανάσιος .

    Οι πρώτοι Απόδημοι Κοζανίτες εντοπίζονται χρονικά στα μέσα του 17ου αιώνα ενώ

    οι αιτίες της προσωρινής ή μόνιμης εγκατάστασης στη ΝΑ Ευρώπη είναι τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές και με άλλα κριτήρια οικονομικές και κοινωνικές.

    Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει ο Χαρίσιος Μεγδάνης το 1819 οι πατρώα γη της Κοζάνης δεν είχε και πολλά να προσφέρει στον ντόπιο πληθυσμό. Από την ίδρυση της το 1500 και μέχρι τον 17ο αιώνα ο χαρακτήρας της Κοζάνης ήταν γεωργοκτηνοτροφικός, ενώ σταδιακά εξελίχθηκε σε εμπορικό και βιοτεχνικό κέντρο της περιοχής.

    Όπως είπε ο κ. Καρανάσιος αντίθετα από τους εντοπίους οι απόδημοι και μόνιμα εγκαταστημένοι στην ΝΑ Ευρώπη Κοζανίτες προοδεύουν οικονομικά κοινωνικά και πολιτιστικά μακριά από τον οθωμανικό ζυγό αξιοποιώντας την παροιμιώδη Κοζανίτικη εξυπνάδα και το ελληνικό δαιμόνιο.

    Το 1745 με στόχο την προώθηση οργανωμένων οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων ιδρύεται στην Πέστη η "Κομπανία των Κοζανιτών", η οποία όμως διαλύεται προς τα τέλη του 18ου αιώνα εξαιτίας της κατάργησης των προνομίων τους από την Μαρία Θηρεσία της Αυστροουγγαρίας .Η οικονομική άνοδος των αποδήμων τους καθιστά ευυπόληπτα μέλη της ξένης κοινωνίας και μερικές φορές αναλάμβαναν υψηλά διοικητικά αξιώματα. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον επιδεικνύουν για την ελληνική παιδεία , ενώ μόνιμο και συνεχές ήταν το ενδιαφέρον τους για την γενέτειρα και για την πατρίδα Ελλάδα.

    Είναι χαρακτηριστική η συμβολή τους στον φωτισμό του γένους και στις πολιτικές διεργασίες για την απελευθέρωση της ως μέλη της φιλικής εταιρίας. Χορηγίες αποδήμων εμφανίζονται ακόμη και στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Κοζανίτες της Αμερικής και της Αυστραλίας μερίμνησαν και χρηματοδότησαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη , τα λουτρά το καμπαναριό, ενώ βοήθησαν το 1922 και μετά την κατοχή τους άπορους.

    Οι απόδημοι της Κοζάνης , σύμφωνα με την έρευνα του κ. Καρανάσιου, αποτελούν τους σημαντικότερους Έλληνες εκπροσώπους κατά τον 18ο και 19ο αιώνα στην οικονομία και τα γράμματα. Συμμετέχουν ενεργά σε κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα, ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από την συχνή αρθρογραφία στις εφημερίδες της εποχής.Πρώτος Κοζανίτης δημοσιογράφος ήταν ο Ευφρόνιος Ραφαήλ Πόποβιτς που το 1811 εκδίδει τις " Ειδήσεις δια τα Ανατολικά μέρη".

    Η ενσωμάτωση των αποδήμων στις νέες κοινωνίες γίνεται χωρίς προβλήματα, αργότερα όμως κατά τα μέσα του 19ου αιώνα παρατηρείται σταδιακή αφομοίωση καθώς η Ελλάδα δεν διέθετε τις απαιτούμενες διόδους επικοινωνίες με τους απόδημους, ούτε έχει να τους προσφέρει συγκεκριμένες προοπτικές .Έτσι όχι μόνο η Ελλάδα απώλεσε δυναμικό μέρος των τέκνων της, αλλά δεν ωφελήθηκε οικονομικά, κοινωνικά και κυρίως ιδεολογικά .

    [02] ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑ

    Μαδρίτη, 5 Αυγούστου 2001 (11:18 UTC+2)

    Χιλιάδες Ισπανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης Σάν Σεμπαστιάν εις ένδειξη συμπαράστασης προς την Ομάδα των Βάσκων Αυτονομιστών ΕΤΑ. Ορισμένοι από τους

    διαδηλωτές κρατούσαν πανώ που εγκωμίαζαν μια νεαρή κοπέλα μέλους της ΕΤΑ η οποία σκοτώθηκε ενώ ετοίμαζε εκρηκτικό μηχανισμό.

    Η διαμάχη της ΕΤΑ με τις Ισπανικές αρχές έχει εδώ και τρείς περίπου δεκαετίες στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 800 άτομα. Νωρίτερα φέτος η ΕΤΑ έχει προειδοποιήσει ότι θα αρχίσει να εξαπολύει επιθέσεις σε ζωτικές τουριστικές περιοχές.

    [03] ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

    Θεσσαλονίκη, 5 Αυγούστου 2001 (21:07 UTC+2)

    Τα αποτελέσματα των αγώνων για την Α` φάση του κυπέλλου Ελλάδας είναι:

    2ος όμιλος

    Απόλλων-Εθνικός Αστέρας 0-0

    Κέρκυρα-Καβάλα 2-1

    4ος όμιλος

    Χανιά-Παναιτωλικός 0-0

    5ος όμιλος

    Κασσάνδρα-Λεωνίδιο 4-1

    6ος όμιλος

    Αγιος Νικόλαος-Λάρισα 3-1

    7ος όμιλος

    Ακράτητος-Τρίκαλα 1-0

    8ος όμιλος

    Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 1-2

    9ος όμιλος

    ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής 0-2

    Φωστήρας-Εθνικός 2-1

    10ος όμιλος

    Πατραϊκός-Μαρκό 1-1

    11ος όμιλος

    Απόλλων Κρ.Βρ.-Κιλκισιακός 0-3

    [04] ΠΡΩΤΗ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΑΝΟΥ

    Εντμοντον, 5 Αυγούστου 2001 (21:00 UTC+2)

    Πρώτη στη σειρά της ήρθε σήμερα η Κατερίνα Θάνου στον πρώτο προκριματικό των 100 μέτρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που πραγματοποιείται στο Έντμοντον του Καναδά. Η Θάνου έκανε χρόνο 11,12 δευτερόλεπτα που μέχρι στιγμής, στις πέντε πρώτες σειρές, είναι ο καλύτερος.

    [05] ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 5 Αυγούστου 2001 (20:57 UTC+2)

    του Γιάννη Ευτυχίδη

    Προκαταρκτική εξέταση για δέκα παράνομες υιοθεσίες παιδιών μέσω του βρεφονηπιακού σταθμού "Άγιος Στυλιανός" Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόσσης Τάτσης.

    Η εισαγγελική έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγες μέρες και σύμφωνα με πληροφορίες από την εισαγγελία, προκύπτουν αδικήματα και για τις δέκα περιπτώσεις και αναμένεται να ασκηθούν διώξεις από τον εισαγγελέα κ. Τάτση.

    Οι υιοθεσίες έγιναν το διάστημα 1968 1973 και αφορούν παιδιά που γεννήθηκαν σε μαιευτήρια της συμπρωτεύουσας και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον σταθμό του "Αγίου Στυλιανού", από όπου παραδόθηκαν για υιοθεσία σε διάφορες άτεκνες οικογένειες, κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας.

    Σε όλες τις περιπτώσεις οι γιατροί, οι νοσοκόμοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί που εμπλέκονται στην υπόθεση, έλεγαν στους γονείς ότι τα παιδιά δήθεν έχουν πεθάνει ενώ στην πραγματικότητα ζούσαν και εκείνοι σκόπευαν να τα δώσουν για υιοθεσία έναντι αμοιβής.

    Πριν μία εβδομάδα, δύο γιατροί, δύο κοινωνικοί λειτουργοί και δύο ιδιώτες παραπέμφθηκαν με βούλευμα να δικαστούν στις 22 Ιανουαρίου 2002 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σχετικά με την αρπαγή του παιδιού ενός συνταξιούχου, σήμερα, εφέτη ο οποίος βρήκε τελικά το χαμένο του παιδί αφού χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος του DNA. Το παιδί γεννήθηκε το 1968, σήμερα δηλαδή είναι 33 ετών, και ζει με τον πατέρα του στην Αθήνα.

    [06] ΝΕΚΡΟΣ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ

    Τελ Αβίβ, 5 Αυγούστου 2001 (20:18 UTC+2)

    Η κλιμάκωση των επεισοδίων στη Μέση Ανατολή είχε σαν αποτέλεσμα ένας Παλαιστίνιος στρατιώτης να χάσει τη ζωή του βόρεια της Δυτικής Όχθης από πυρά Ισραηλινών.

    Σύμφωνα με το BBC, ο 20χρονος Αμερ Χουντεϊρι μέλος της οργάνωσης «Χαμάς» σκοτώθηκε καθώς οδηγούσε, όταν το αυτοκίνητό του δέχτηκε πυρά από ισραηλινό ελικόπτερο.

    Το επεισόδιο συνέβη σήμερα, λίγες ώρες μετά την επίθεση ενός ένοπλου Παλαιστίνιου στο Τελ Αβίβ κατά την οποία τουλάχιστον δέκα άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι έξι ήταν Ισραηλινοί στρατιώτες.

    Ν.Κ.

    [07] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ

    Aθήνα, 5 Αυγούστου 2001 (20:02 UTC+2)

    Τους διοργανωτές παράνομου παιχνιδιού στοιχήματος συνέλαβαν χθες το βράδυ άνδρες της Ασφάλειας Αττικής σε διαμέρισμα επί της οδού Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι. Πρόκειται για τους Αναστάσιο Λάριο και Γεώργιο Κώνστα, οι οποίοι είχαν στήσει παράνομο στοίχημα με τα αποτελέσματα των αγώνων που συμπεριλαμβάνονταν στο παιχνίδι του ΟΠΑΠ "Πάμε Στοίχημα".

    Στην έφοδο των ανδρών της Ασφάλειας εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, μια φωτογραφία του κουπονιού της κυπριακής εταιρείας στοιχημάτων Cosmos Sports Betting, ένα επίσημο κουπόνι του στοιχήματος του ΟΠΑΠ, μια συσκευή φαξ, μέσω της οποίας έπαιρναν από τους παίκτες τα στοιχήματα, μια κατάσταση με ονοματεπώνυμα και αριθμούς λογαριασμών τραπεζών, αποδείξεις καταθέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ύψους 75 εκατομμυρίων δραχμών, και συνολικό χρηματικό ποσό 660.000 δραχμών.

    [08] ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ Ο ΧΟΛΝΤΕΝ

    Θεσσαλονίκη, 5 Αυγούστου 2001 (19:49 UTC+2)

    Ηρθε σήμερα και έγινε και επίσημα μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ ο Τζέι Αρ Χόλντεν, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη νέα του ομάδα. "Με την ΑΕΚ έχουμε συμφωνήσει για δύο χρόνια. Ελπίζω όμως, πως θα γίνουν τρία. Αυτό εξαρτάται από τη δική μου εμφάνιση στο πρωτάθλημα", τόνισε ο Χόλντεν και συνέχισε: "Τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Αυτό είναι ένα κίνητρο για όλους μας να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας".

    Αύριο στις 2.30 το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας θα γίνει η παρουσίαση των Ντράγκαν Σάκοτα, Τζέι Αρ Χόλντεν και του Κώστα Πασχάλη από την διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ.

    [09] ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

    Σκόπια, 5 Αυγούστου 2001 (19:46 UTC+2)

    Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην ΠΓΔΜ η κίνηση αλβανών ανταρτών και κατοίκων χωριών της περιφέρειας του Τετόβου να σταματήσουν φάλαγγα που μετέφερε τέσσερις τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας σε ορισμένα χωριά της περιφέρειας, στα οποία κατοικεί Σλαβικός πληθυσμός. Την αποστολή οργάνωσαν ανθρωπιστικές οργανώσεις ενώ μετείχαν σε αυτή και εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ και του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

    Προορισμός της ανθρωπιστικής βοήθειας ήταν τέσσερα χωριά της περιφέρειας του Τετόβου και κυρίως το χωριό Βράτνιτσα, που εδώ και ένα μήνα είναι εντελώς αποκλεισμένα και παραμένουν χωρίς ιατρική περίθαλψη και ηλεκτρικό ρεύμα ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα εφοδιασμού τους με τρόφιμα.

    Οι αλβανοί δεν επιτρέπουν τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στον προορισμό της ενώ τα μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια κάνουν λόγο για απάνθρωπη πράξη.

    [10] ΔΥΣΚΟΛΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 5 Αυγούστου 2001 (19:43 UTC+2)

    Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ολυμπιακό, αφού μετά την σκληρή προετοιμασία στο Ζέεφελντ ο προπονητής της ομάδας Τάκης Λεμονής έχει προγραμματίσει μια σειρά από φιλικά παιχνίδια που θα οδηγήσουν την ομάδα στην καλύτερη δυνατόν φυσική και αγωνιστική κατάσταση στον πρώτο αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ που θα γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου.

    Οσο για την προετοιμασία ο τεχνικός των ερυθρόλευκων, κ. Λεμονής έμεινε ικανοποιημένος. Την Τετάρτη η ομάδα του θα δώσει φιλικό παιχνίδι με την Θέλτα, ενώ στις 12 Αυγούστου, ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών την Λάτσιο, αυτή την φορά στο ΟΑΚΑ. Θα ακολουθήσει στις 15 Αυγούστου ο αγώνας κυπέλλου στην Καλαμάτα με τη ομώνυμη ομάδα και την επομένη ο Ολυμπιακός θα μεταβεί στην Βαρκελώνη για το φιλικό της 18ης Αυγούστου με την Εσπανιόλ. Τέσσερις ημέρες μετά θα αντιμετωπίσει τη βραζιλιάνικη Πορτουγκέζε. Η πρόβα τζεναράλε εν όψει του παιχνιδιού του Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ εναντίον της γαλλικής Σεντάν.

    [11] ΝΕΑ ΩΘΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΣΟΛΑΝΑ

    Οχρίδα, 5 Αυγούστου 2001 (19:36 UTC+2)

    Σημαντικές επαφές έχει στα Σκόπια ο επικεφαλής της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής άμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χαβιέρ Σολάνα, που επισκέπτεται την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, σε μια στιγμή κρίσιμη για το μέλλον των συνομιλιών μεταξύ Σλάβων και Αλβανών, στην Οχρίδα.

    Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο της Οχρίδας, ο κ. Σολάνα επισήμανε πως δεν αναμένει να ολοκληρωθεί σήμερα ο πολιτικός διάλογος, εμφανίστηκε, ωστόσο, αισιόδοξος ότι θα σημειωθεί ένα σημαντικό βήμα προς τα μπρος. "Σε ορισμένα σημεία ήδη έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και ελπίζω ότι σήμερα θα δοθεί μια νέα ώθηση για την επίτευξη συμφωνίας. Σε κάθε περίπτωση η σημερινή μέρα θα είναι σημαντική", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σολάνα.

    Μέχρι στιγμής ο ευρωπαίος αξιωματούχος είχε διαδοχικές επαφές με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπόρις Τράικοφσκι, τον πρωθυπουργό Λιούπτσο Γκιοργκίεφσκι και τους υπουργούς Αμυνας, Εσωτερικών και Εξωτερικών της χώρας. Ακολούθησαν συναντήσεις του με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων της ΠΓΔΜ. Ο Σολάνα είναι πιθανό να μείνει και αύριο στην Οχρίδα.

    Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό των Σκοπίων, μέχρι το βράδυ αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην οποία θα μετέχουν οι τέσσερις αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της χώρας, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης που επιβλέπει τις διαπραγματεύσεις στην Οχρίδα Φρανσουά Λεοτάρ και ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ Τζέιμς Πάρντιου. Η σύσκεψη αυτή αναμένεται να είναι καθοριστική για την έγκριση της συμφωνίας πλαίσιο που προβλέπει τη ρύθμιση του ζητήματος της γλώσσας από κοινού με τη ρύθμιση του ζητήματος για την συμμετοχή των αλβανών στην αστυνομία.

    Στο μεταξύ, στα Σκόπια έφτασε σήμερα μαζί με τον Χαβιέ Σολάνα και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ανατόλι Ιζλέκοφ. Σε δηλώσεις του ο Ουκρανός υπουργός είπε ότι πρώτη φορά επισκέπτεται την ΠΓΔΜ με την οποία η χώρα του διατηρεί στενή συνεργασία ιδιαίτερα στο στρατιωτικό τομέα. Σημειώνεται ότι η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας έχει προβεί στην αγορά ελικοπτέρων και αεροπλάνων από την Ουκρανία. Στο γεγονός αυτό αντέδρασε η Δύση που ασκεί πλέον πιέσεις προς την Ουκρανία να μην εφοδιάζει τα Σκόπια με πολεμικό υλικό. Ερωτηθείς για το θέμα αυτό ο κ. Ιζλέκοφ δήλωσε ότι πράγματι η Ουκρανία εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού προς την ΠΓΔΜ.

    [12] Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΕΠΕΜΨΕ 15 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ

    Άγκυρα, 5 Αυγούστου 2001 (19:34 UTC+2)

    Ο τουρκικός στρατός απέπεμψε 15 αξιωματικούς με την κατηγορία ότι διατηρούσαν σχέσεις με Κουρδικές αυτονομιστικές οργανώσεις και με Ισλαμικά κινήματα.

    Την απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της χώρας, ενέκρινε ο πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ.

    Από το 1996 μέχρι σήμερα έχουν αποπεμφθεί από τον τουρκικό στρατό περισσότερα από 200 άτομα

    [13] ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΣΟΛΑΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΧΡΙΔΑ

    Σκόπια, 5 Αυγούστου 2001 (19:28 UTC+2)

    Με την ελπίδα να έχουν ένα αίσιο τέλος οι διαπραγματεύσεις, έφτασε σήμερα στην ΠΓΔΜ ο επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Άμυνας της ΕΕ Χαβιέρ Σολάνα, συνοδευόμενος από των υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ανατολι Ζλενκο.

    Ερωτηθείς για το κατά πόσο είναι εφικτό να επιτευχθεί συμφωνία στα Σκόπια, μεταξύ των Αλβανών και των Σλαβομακεδόνων, ο κ. Σολάνα δήλωσε: «Φυσικά και θεωρώ πως θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Δεν υποστηρίζω βέβαια πως αυτό θα γίνει σήμερα αλλά η σημερινή μέρα μπορεί να είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός».

    Ήδη κατά τον επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Άμυνας της ΕΕ, έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

    Ο κ. Σολάνα πραγματοποίησε συνάντηση με τους απεσταλμένους της ΕΕ και των ΗΠΑ Φρανσουά Λεοτάρ και Τζέιμς Πάρντιου, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των συνομιλιών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο κ. Λεοτάρ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως οι συνομιλίες βρίσκονται στην «κόψη του ξυραφιού» αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι δύο πλευρές να προχωρήσουν σε συμφωνία.

    Σήμερα, όγδοη μέρα διαπραγματεύσεων, το θέμα που συζητείται είναι η τοπική αστυνομία. Οι εκπρόσωποι των αλβανικών κομμάτων ζητούν εκπροσώπηση σε τοπικό επίπεδο ανάλογη με τον πληθυσμό, ενώ οι εκπρόσωποι των σλαβομακεδονικών κομμάτων επιθυμούν η εκπροσώπηση των Αλβανών στην αστυνομία να είναι ανάλογη του πληθυσμού αλλά σε εθνική κλίμακα.

    Παράλληλα, δε λείπουν και τα μικροεπεισόδια. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, χθες το βράδυ σημειώθηκαν αρκετά επεισόδια ήσσονος σημασίας από τους Αλβανούς Εθνικιστές και τον «Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό». Σε αρκετά σημεία οι Αλβανοί άνοιξαν πυρ αλλά σύμφωνα με το υπουργείο, η σλαβομακεδονική πλευρά δεν απάντησε με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθεί ένταση.

    Ν.Κ.

    [14] ΔΥΟ ΑΚΟΝΤΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 5 Αυγούστου 2001 (19:21 UTC+2)

    Δύο Ελληνίδες αθλήτριες θα πάρουν μέρος στον τελικό του ακοντισμού γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Εντμοντον. Η Μιρέλα Τζελίλη με βολή στα 61.75μ και η Αγγελική Τσιολακούδη με επίδοση στα 61,93 έπιασαν το όριο των 61.00μ και έτσι θα δώσουν το παρών τους στον τελικό του αγωνίσματός τους.

    Οι 12 αθλήτριες που έπιασαν το όριο είναι: 1. Νικόλα Τομέτσκοβα (Τσεχία) 65.71 μέτρα, 2. Οσλέιντις Μενέντεζ (Κούβα) 64.39, 3. Σόνια Μπίσετ (Κούβα) 63.24, 4. Αγγελική Τσιολακούδη (Ελλάς) 61.93, 5. Στέφι Νέριους (Γερμανία) 61.90, 6. Μιρέλλα Τζελίλη (Ελλάς) 61.75, 7. Βέι Ζιανχούα (Κίνα) 61.56, 8. Τατιάνα Σικολένκο (Ρωσία) 61.42, 9. Μικαέλα Ινγκμπεργκ (Φιλανδία) 60.89, 10. Χιομάρα Ριβέρο (Κούβα) 59.78, 11. Τάινα Κόλκαλα (Φιλανδία) 59.62, 12. Κλαούντια Κόσλοβιτς (Ιταλία) 58.42.

    [15] ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

    Χίος, 5 Αυγούστου 2001 (19:17 UTC+2)

    Μικρό πλοίο με λαθρομετανάστες εντοπίστηκε το μεσημέρι ανοιχτά της Χίου. Ακολούθησε επιχείρηση του λιμενικού σώματος Χίου κατά την οποία τέσσερις λαθρομετανάστες περισυνελέγησαν σώοι με τη βοήθεια του πληρώματος του πλοίου "Μυτιλήνη".

    Οι λαθρομετανάστες, πιθανότατα Αφγανικής υπηκοότητας, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός ακόμη λαθρομετανάστη.

    [16] ANΕΒΑΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 5 Αυγούστου 2001 (19:13 UTC+2)

    Ανοδο της θερμοκρασίας προβλέπει για αύριο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι γενικά αίθριος.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 23 μέχρι 38 βαθμούς, βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 21 μέχρι 37 και στα νησιά του Αιγαίου από 25 μέχρι 33 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Θεσσαλονίκη αύριο προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 25 μέχρι 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 μέχρι 37 βαθμούς.

    Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και την Τρίτη, ενώ μικρή ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Τετάρτη. Οι υψηλές θερμοκρασίες οφείλονται στις θερμές αέριες μάζες που έρχονται στην χώρα μας από την Αφρική αλλά και στην εξασθένηση των βοριάδων.

    [17] ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

    Θεσσαλονίκη, 5 Αυγούστου 2001 (19:11 UTC+2)

    Από το κακό στο χειρότερο οδηγείται η ΚΑΕ Ηρακλής, μετά την παραίτηση του προέδρου της Πρόδρομου Εμφιετζόγλου. Ο ερασιτέχνης κατέχοντας μόνο το 10% των μετοχών δεν μπορεί να διοικήσει το τμήμα, με αποτέλεσμα τώρα το τμήμα να οδηγείται στο πρωτοδικείο όπου και θα προτείνει πέντε μέλη που θα αναλάβουν σε πρώτη φάση την τύχη της ομάδας.

    Παράλληλα οι άνθρωποι της διοίκησης θα προσπαθήσουν να βρουν τον αντικαταστάτη του κ. Εμφιετζόγλου, ενώ γίνεται μεγάλος αγώνας για να περισωθεί η ιστορία της ομάδας από παλιούς παράγοντες, όπως είναι ο κ. Χαϊτογλου.

    [18] ΑΥΡΙΟ Η ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 5 Αυγούστου 2001 (19:07 UTC+2)

    Μέχρι και αύριο θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο του νέου προπονητή στον Πανιώνιο. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Σάκης Γερασιμίδης θα ανακοινώσει τον νέο προπονητή, ο οποίος πιθανόν να είναι ένας από τους Παναγιώτη Γιαννάκη, Βαγγέλη Αλεξανδρή και Μίλαν Μίνιτς.

    Περισσότερες πιθανότητες για να αναλάβει την ομάδα έχει ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος αποτελεί και προσωπική επιθυμία του προέδρου της ομάδας. Ωστόσο από την ΚΑΕ δεν κάνουν μιλούν για το θέμα, παρά μόνο παραπέμπουν τους... ενδιαφερόμενους στον πρόεδρο της ομάδας κ. Γερασιμίδη ο οποίος και θα ανκοινώσει αύριο το όνομα του νέου προπονητή, μετά την παραίτηση του Λευτέρη Σούμποτιτς ο οποίος υπέγραψε στον ΠΑΟΚ.

    [19] Ο "ΝΤΟΥΣΚΟ" ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΤΑΤΟΥΔΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 5 Αυγούστου 2001 (19:00 UTC+2)

    Αυτό που είχε υποσχεθεί πριν από μια εβδομάδα στη Γερμανία ζήτησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον μεγαλομέτοχο Γιώργο Μπατατούδη. Δηλαδή να τακτοποιηθούν όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες προς τους παίκτες, ώστε η σεζόν να αρχίσει για τους παίκτες του Δικεφάλου με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

    Κύριο μέλημα του κ. Μπατατούδη είναι να διευθετήσει το θέμα του Ομάρ Τετράτζε, καθώς και αυτό της ανανέωσης της συνεργασίας του με τον Κωνσταντινίδη. Το νέο του συμβόλαιο (3+2 χρόνια) πρόκειται -τέλος- να υπογράψει μέσα στην εβδομάδα και ο Παντελής Καφές.

    Παραμένει στο πόστο του γενικού διευθυντή ο Σίμος Λάζαρης παρά τη φημολογία που υπήρχε ότι μπορεί να αλλαχθεί.

    Αύριο αναμένεται να καταβληθούν στην εφορία περίπου 15 εκατομμύρια, προκειμένου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να πάρει την φορολογική ενημερότητα για σφραγίσει τα εισιτήρια για τη φιλική αναμέτρηση με την Πορτουγκέζε που θα γίνει στις 8 Αυγούστου.

    [20] ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΤΑΚΑΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΜΠΟΚΑ

    Θεσσαλονίκη, 5 Αυγούστου 2001 (18:59 UTC+2)

    Υπέγραψε στην Μπόκα Τζούνιορς ο Ιάπωνας παίκτης της Τζουμπίλο Ιβάτα, Ναοχίρο Τακαχάρα για έναν χρόνο υπό τη μορφή δανεισμού. Το κόστος της υπογραφής ανέρχεται στα την Μπόκα περίπου στα 120 εκατομμύρια. Εφ' όσον ο 22χρονος επιθετικός ικανοποιήσει της ομάδα της Αργεντινής, τότε η Μπόκα θα τον αποκτήσει με μόνιμη μεταγραφή, καταβάλλοντας στην ιαπωνική ομάδα το ποσό των 1.6 δις.

    "Είχα δει την Μπόκα εναντίον της Ρεάλ. Είμαι ευχαριστημένος που θα αγωνιστώ με την Μπόκα, γιατί είναι πολύ καλή ομάδα. Θα πρέπει να δουλέψω πολύ σκληρά", τόνισε το νέο απόκτημα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

    [21] ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΧΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

    Οχρίδα, 5 Αυγούστου 2001 (18:58 UTC+2)

    Καθοριστικές για την εκτόνωση της κρίσης στην ΠΓΔΜ χαρακτηρίζονται οι επόμενες ώρες σε ό,τι αφορά στις συνομιλίες μεταξύ σλάβων και αλβανών, στην Οχρίδα της ΠΓΔΜ. Οι συνομιλίες επικεντρώνονται στο θέμα της αστυνομίας και σε περίπτωση που επιτευχθεί τελικά συμφωνία για το ζήτημα αυτό θα τεθεί σε ισχύ και η συμφωνία που επιτεύχθηκε πριν από δύο μέρες για το θέμα της χρήσης της αλβανικής γλώσσας εντός της επικράτειας της ΠΓΔΜ. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αν δεν υπάρξει συμφωνία για την αστυνόμευση, δεν θα ισχύσει ούτε η συμφωνία για τη γλώσσα.

    Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό των Σκοπίων, μέχρι στιγμής έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες που διεξάγονται στην Οχρίδα για το θέμα της τοπικής αστυνομίας. Υπενθυμίζεται ότι οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ ζητούν να διορίζουν οι ίδιοι τους αστυνομικούς διευθυντές στις περιοχές που ζουν.

    Προς το παρόν επιτεύχθηκε συμφωνία που προβλέπει ότι κατ΄αρχήν ο υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, που έχει στην αρμοδιότητά του και ζητήματα που αφορούν τη Δημόσια Τάξη στη χώρα, θα προτείνει τρία πρόσωπα για τη θέση του διοικητή της τοπικής αστυνομίας. Την τελική όμως επιλογή θα κάνει το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής. Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί κανείς θα επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία και αν και πάλι δεν εκλεγεί κανείς, την πρόταση των τριών υποψηφίων θα την κάνει πλέον η ίδια η κυβέρνηση. Το σκεπτικό της απόφασης έγκειται στο γεγονός ότι στην κυβέρνηση θα μετέχουν και Αλβανοί υπουργοί, οπότε θα υπάρξει συμφωνία για τα πρόσωπα που θα προτείνονται κάθε φορά.

    Επίσης συμφωνήθηκε να εκπροσωπούνται οι Αλβανοί στην τοπική αστυνομία με βάση τη σύνθεση του πληθυσμού. Το σημείο αυτό δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως δεδομένου ότι οι Αλβανοί ζητούν η εκπροσώπηση των Αλβανών στην τοπική αστυνομία να γίνεται με βάση το ποσοστό των Αλβανών που ζουν στο δήμο αυτό. Αντίθετα η σλαβική πλευρά ζητά η εκπροσώπηση των Αλβανών να γίνεται με βάση τη σύνθεση του πληθυσμού σε εθνική βάση, δηλαδή με βάση το ποσοστό των αλβανών σε όλη την ΠΓΔΜ.

    Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές για το γλωσσικό ζήτημα προβλέπει την χρήση της αλβανικής αλβανικής ως επίσημης γλώσσας μόνο στους δήμους και τις περιφέρειες όπου ο αλβανικός πληθυσμός ξεπερνά το 20%. Δίνει επίσης το δικαίωμα στους αλβανούς βουλευτές να μιλούν στη βουλή της ΠΓΔΜ στην αλβανική γλώσσα. Ωστόσο, δεν θα επιτρέπεται οι υπουργοί να μιλούν στα αλβανικά κατά τις επαφές τους στο εξωτερικό και στις συνεδριάσεις της κυβέρνησης. Οι νόμοι, τέλος, δεν θα μεταφράζονται στην αλβανική γλώσσα.

    [22] ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ "ΑΙΟΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ"

    Aθήνα, 5 Αυγούστου 2001 (18:56 UTC+2)

    Βλάβη σημειώθηκε το πρωί στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αίολος Εξπρές" λίγο πριν τον κατάπλου του στο λιμάνι του Πειραιά ερχόμενο από Σάμο. Το πλοίο παρουσίασε κραδασμούς στη τρίτη κύρια μηχανή του ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του.

    Το προγραμματισμένο για τις 7.30 το πρωί δρομολόγιό του για Σύρο - Τήνο - Μύκονο δεν εκτελέστηκε και οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με άλλα πλοία της γραμμής.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 5 August 2001 - 18:13:40 UTC