Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-08-06

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ANAΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"
  • [02] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥ Κ.ΠΑΣΣΑΡΗ
  • [03] ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
  • [04] Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΧΡΙΔΑ
  • [05] ΑΝΕΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕ 1-5 ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ
  • [06] ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΑ Ο ΠΑΟ
  • [07] ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ
  • [08] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 65-60 ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ
  • [09] ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
  • [10] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ Η ΚΑΕ ΑΕΚ
  • [11] ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ
  • [12] ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΣΕΪΧ ΣΟΥ
  • [13] ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΕΥΡΕΣΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ
  • [14] ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΣΕΡΒΟΒΟΣΝΙΟΥ ΥΠΟΠΤΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
  • [15] ΑΠΟΣΤΟΛΗ 3.500 ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
  • [16] ΣΥΛΛΗΨΗ ΞΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
  • [17] ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ
  • [18] ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΙΤΑΛΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
  • [19] ΤΥΦΩΝΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗ ΦΛΟΡΙΔΑ
  • [20] ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΙΡΑΚΙΝΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ
  • [21] ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΚΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [22] ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΑΚΤΩΝ ΑΛΙΜΟΥ -
  • [23] ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Ο ΣΑΡΠΙΝΓΚ

  • [01] ANAΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

    Θεσσαλονίκη, 6 Αυγούστου 2001 (16:16 UTC+2)

    Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε στις 9.30 το πρωί στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης αεροσκάφος γερμανικής εταιρείας.

    Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση τσάρτερ από τη Στουτγκάρδη στο Μπουντρούμ της Τουρκίας όταν ένας επιβάτης άνοιξε μπουκάλι με αιθέρα με αποτέλεσμα να ζαλιστούν πολλοί από τους 168 συνεπιβάτες του. Μετά από τον εξαερισμό του αεροσκάφους αναχώρησε στις 3.45 το απόγευμα για τον προορισμό του.

    [02] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥ Κ.ΠΑΣΣΑΡΗ

    Aθήνα, 6 Αυγούστου 2001 (14:06 UTC+2)

    Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του κακοποιού Κώστα Πάσσαρη μετά την αποτυχημένη επιχείρηση σύλληψής του. Παράλληλα καταζητείται και ο Ρουμάνος κακοποιός, συνεργός του Πάσσαρη, Μάριο Ραντουκάν, τα δακτυλικά αποτυπώματα του οποίου βρέθηκαν στο διαμέρισμα όπου έγινε η επιχείρηση της αστυνομίας στον Νέο Κόσμο Αττικής.

    Όπως έγινε γνωστό, ο φύλακας του κτιρίου της Φιλαρμονικής Αθηνών, απέναντι από το σταθμό Λαρίσης Θανάσης Τζανίκος ειδοποίησε την αστυνομία καθώς πιστεύει ότι είδε τον Κώστα Πάσσαρη και μέλη της συμμορίας του. Ο ίδιος αναφέρει ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου και ενώ πήγαινε στο περίπτερο για να αγοράσει τσιγάρα, τον πλησίασε ένα άτομο και του ζήτησε να πάει σε ένα φαρμακείο και να πάρει μια συνταγή. Σε αντάλλαγμα θα έπαιρνε εκατό χιλιάδες δραχμές. Εκείνος αρνήθηκε να κάνει αυτό που του ζήτησε ο άγνωστος και τελικά η συναλλαγή δεν έγινε.

    Ο φύλακας πρόσεξε ότι ο άγνωστος δεν ήταν μόνος του ενώ σε κοντινή απόσταση βρισκόταν άλλα τρία άτομα. Το ένα από αυτά κούτσαινε στο δεξί του πόδι και κάποια στιγμή

    του έπεσε το όπλο. Τότε ο φύλακας ειδοποίησε την αστυνομία καθώς θεώρησε ότι επρόκειτο για τον Κώστα Πάσσαρη και τη συμμορία του. Λίγο αργότερα αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο εκείνο και πραγματοποίησαν εφόδους, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

    Σήμερα απολογείται στην 8η τακτική ανακρίτρια ο 25χρονος Δημήτρης Πολυδωρόπουλος στο διαμέρισμα του οποίου εντοπίστηκε ο Πάσσαρης.

    [03] ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

    Αθήνα, 6 Αυγούστου 2001 (11:21 UTC+2)

    Tις επόμενες ημέρες η Eθνική Στατιστική Yπηρεσία αναμένεται να ανακοινώσει ότι ο τιμάριθμος διατηρήθηκε και τον Iούλιο στα επίπεδα του 3,9% (οι τελευταίες τιμοληψίες τον έφεραν στο 3,8%, αλλά έμεναν να περαστούν και οι τιμές από την επαρχία). Όπως τόνισε σε δήλωσή του προς την «Hμερησία» ο κ. Παπαντωνίου «στην αρχή του έτους ο τιμάριθμος σημείωσε άνοδο που οφειλόταν στις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων, αλλά και στην πτωτική πορεία της ισοτιμίας του ευρώ, έναντι του δολαρίου. Oι τιμές των καυσίμων δείχνουν να σταθεροποιούνται, το ευρώ ανακτά τις δυνάμεις του και πιστεύω ότι στην Eλλάδα τους επόμενους μήνες και κυρίως από το φθινόπωρο ο πληθωρισμός θα έχει πτωτική πορεία, ώστε στο τέλος του έτους να πιάσουμε τον στόχο του 3%...».

    Tους τελευταίους μήνες κυρίως λόγω των αυξήσεων τιμών σε τυποποιημένα προϊόντα, στα οπωρολαχανικά, αλλά και σε τιμολόγια ΔEKO, τα οποία ελέγχονται από το Δημόσιο, ο τιμάριθμος συντηρείται σε επίπεδα κοντά στο 4%. Kαι ο δομικός τιμάριθμος επιμένει στα επίπεδα του 3,8% και δείχνει να επηρεάζεται από αυξήσεις «μεταφερόμενες» από το 2000, καθώς μεγάλες βιομηχανικές μονάδες δεν τηρούν τις «συμφωνίες κυρίων» και επιρρίπτουν στην κατανάλωση τις κοστολογικές τους επιβαρύνσεις από τις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων, τις μισθολογικές επιβαρύνσεις και την άνοδο του δολαρίου. Kαι αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό φαινόμενο, αφού η πτώση του «δομικού» τιμάριθμου θεωρείται ότι θα ξεκινήσει με σημαντική καθυστέρηση σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη. Tα αναλυτικά στοιχεία της EΣYE για τον Iούνιο δείχνουν τους «ενόχους»:

    Eίδη Διατροφής

    Πρόκειται για την μεγαλύτερη ομάδα του «καλαθιού» και η οποία το 1999 με μεταβολές τιμών της τάξης του 1%, μείωσε ραγδαία τον τιμάριθμο. Tον Iούνιο η γενική αύξηση της ομάδας ήταν 6,8% με επίπτωση στον πληθωρισμό 1,2 ποσοστιαίες μονάδες. Yπεύθυνοι για αυτή την επιτάχυνση τιμών ήταν τα κρέατα (αυξήσεις μέχρι και 15%), τα οπωρολαχανικά (αυξήσεις μέχρι και 38%!), ενώ οι γαλακτοβιομηχανίες αύξησαν τις τιμές τους μέχρι και 9,4%.

    ΔEKO

    Mεγάλη ήταν και η συμβολή των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, των οποίων όμως οι υπηρεσίες καταγράφονται διάσπαρτες στις διάφορες ομάδες του πληθωρισμού. H ΔEH αύξησε πρόσφατα τα τιμολόγιά της κατά 3%, η EYΔAΠ κατά 10,2%, τα υπεραστικά τρένα κατά 12,5%, τα ταξί κατά 11,9%, τα υπεραστικά λεωφορεία κατά 5%, τα αεροπλάνα 13,4%, οι αστικές συγκοινωνίες κατά 15,2% και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες κατά 30,5%. H επιβάρυνση όλων αυτών των αυξήσεων στον τιμάριθμο φθάνει στα 3 δέκατα της μονάδας, αλλά προκαλείται και δευτερογενής επιβάρυνση στα κοστολογικά στοιχεία των επιχειρήσεων.

    Yπηρεσίες

    Eνώ στον τομέα των τυποποιημένων προϊόντων οι μεταβολές των τιμών -με τις προαναφερόμενες εξαιρέσεις- είναι μικρές, οι υπηρεσίες ακολουθούν τον δικό τους δρόμο. H τάση αυτή φαίνεται κυρίως στον τομέα της ψυχαγωγίας, των εστιατορίων και των καφέ, μιας ομάδας που πλέον έχει πολύ μεγάλη στάθμιση στον τιμάριθμο. Oι αυξήσεις σε αυτόν τον κλάδο έφθασαν μέχρι και 5,3% και η συνολική επιβάρυνση στον πληθωρισμό έφθασε στη μισή ποσοστιαία μονάδα.

    [04] Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΧΡΙΔΑ

    Βερολίνο, 6 Αυγούστου 2001 (21:06 UTC+2)

    Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε τα αποτελέσματα των συνομιλιών στην Οχρίδα χαρακτηρίζοντας "πολύ θετική" τη συμφωνία για την τοπική αστυνομία. Τόνισε ωστόσο ότι χρειάζονται να γίνουν πολύ περισσότερα προκειμένου να αποσταλούν στην περιοχή στρατεύματα του ΝΑΤΟ.

    Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση στην Βουλή απόφασης, σχετικά με την αποστολή γερμανικών στρατευμάτων στην ΠΓΔΜ.

    Για την αποστολή δυνάμεων -όπως είναι γνωστό- είναι απαραίτητη η έγκριση από τη γερμανική Βουλή. Ωστόσο πολλοί Σοσιαλοδημοκράτες και Πράσινοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν κατά της αποστολής γερμανικών στρατευμάτων.

    [05] ΑΝΕΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕ 1-5 ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 6 Αυγούστου 2001 (20:59 UTC+2)

    Μια καλή προπόνηση έκανε σήμερα η ΑΕΚ που κέρδισε εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό με 1-5 και κατά την διάρκεια του οποίου έκανε την πρώτη του εμφάνιση ο Φερνάντο Σάντος. Το παιχνίδι ικανοποίησε ιδιαίτερα όλους όσους είδαν την Ενωση να αγωνίζεται, ειδικά εν όψει του σημαντικού παιχνιδιού του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με τη Γκρεβενμάχερ.

    Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Τσιάρτας που σημείωσε τρία τέρματα στο 36', 76' και το 88', ενώ από ένα τέρμα πέτυχαν και οι Νάβας στο 32' και ο Φερουζέμ στο 47'. Το μοναδικό γκολ από τον Πανσερραϊκό σημείωσε ο Νιγηριανός Ικε Τσιπούζο στο 84'.

    [06] ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΑ Ο ΠΑΟ

    Θεσσαλονίκη, 6 Αυγούστου 2001 (20:58 UTC+2)

    Αναχώρησε για την Πράγα η αποστολή του ΠΑΟ προκειμένου την Τετάρτη να αντιμετωπίζει τη Σλάβια στον προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Συγκρατημένη αισιοδοξία είχε ο προπονητή του ΠΑΟ, Γιάννης Κυράστας. "Οι πιθανότητες είναι 50-50 για να πετύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Θα πάμε για το καλύτερο", τόνισε ο προπονητής της ομάδας.

    Οι παίκτες του ΠΑΟ από την άλλη δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις, όπως και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αγγελος Φιλιππίδης. Στην αποστολή μετέχουν οι: Νικοπολίδης, Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Σάριτς, Φύσσας, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Μπασινάς, Γκαλέτο, Μίκελσεν, Σαπάνης, Δάρλας, Βαζέχα, Λυμπερόπουλος, Κωνσταντίνου, Βλάοβιτς, Ολισαντέμπε, Κόλκα, Μπόατενγκ και Καραγκούνης.

    Αντίθετα στην Αθήνα έμειναν οι τραυματίες Γκούμας και Βόκολος οι οποίοι ακόμη δεν Έχουν ξεπεράσει τα προβλήματά τους, ο Πάουλο Σόουζα που δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και το νέο απόκτημα του ΠΑΟ, Μπαρτζώκας.

    [07] ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

    Τίρανα, 6 Αυγούστου 2001 (20:53 UTC+2)

    Δύο Αλβανοί και ένας Ελληνας συνελήφθησαν στην Αλβανία, γιατί διατηρούσαν εργαστήριο επεξεργασίας ναρκωτικών στην περιοχή του Αυλώνα.

    Σύμφωνα με το αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με τα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα ανακάλυψε χθες το απόγευμα μετά από πετυχημένη επιχείρηση το μεγαλύτερο εργαστήριο επεξεργασίας ναρκωτικών ουσιών που εντοπίστηκε ποτέ στη χώρα.

    Το εργαστήριο λειτουργούσε σε εργοστάσιο επεξεργασίας ξύλου στον Αυλώνα. Η αστυνομία κατέσχεσε 1.470 κιλά επεξεργαζόμενου χασίς σε μορφή σοκολάτας και πολλά μηχανήματα επεξεργασίας, ενώ συνέλαβε τους Αλβανούς Αλκίν Βελίκο, Κρεσνίκ Ιμπρα και τον Ελληνα Χρήστο Ραγιόδα από τα Γιάννενα.

    Σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο, ο οποίος επικαλείται πηγές της αστυνομίας, το εργαστήριο ανήκει σε ελληνοαλβανικό δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών και διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των μελών του.

    Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα η αλβανική αστυνομία εντόπισε και ξερίζωσε πάνω από 270 χιλιάδες δενδρύλλια χασίς.

    [08] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 65-60 ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 6 Αυγούστου 2001 (20:43 UTC+2)

    Τα δύο τελευταία δεκάλεπτα ήταν όλο το παιχνίδι για την πρώτη αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία του διεθνές τουρνουά μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, που διεξάγεται στο Αλεξάνδρειο. Το Ισραήλ κέρδισε με 65-60 την Πολωνία, παρά το γεγονός ότι η τελευταία στο τέλος προηγήθηκε τρεις φορές! Τα λάθη και η αναποφασιστικότητα των παικτών της Πολωνίας στάθηκαν αφορμή για την ήττα. Αντίθετα την επίτευξη της νίκης οι παίκτες του Ισραήλ πανηγύρισαν ανάλογα...

    Καλύτερος από την εθνική του Ισραήλ ήταν ο Σαφάρ που σημείωσε 18 πόντους, ενώ από την εθνική Πολωνίας ξεχώρισε ο Χουζού που σημείωσε 13 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα: 16-12, 37-22, 51-41, 65-60

    ΙΣΡΑΗΛ: Χένεφελντ, Ταμίρ 8, Σαρπ 5, Τούρτζεμαν, Λού,μπιν 6, Σέλφ 11, Ταπίρο 9, Καντόρ, Σαφάρ 18 (2), Κοέν 6, Φέλεγκ, Κοζικάρο 2

    ΠΟΛΩΝΙΑ: Κρικάνα 8 (2), Σέσνακ 2, Χουζού 13, Πακότσα, Σιντόρ, Ζιελίνσκι 12, Βόιτσικ, Γιανκόφσκι 2, Βιεκερά 9 (1), Σαβάρσκι 10, Γκρουζίνσκι 2, Τριμπάνσκι 2.

    [09] ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

    Βουκουρέστι, 6 Αυγούστου 2001 (20:39 UTC+2)

    Η βιομηχανική παραγωγή στην Ρουμανία έχει αυξηθεί κατά 10.4% στο πρώτο εξάμηνο του 2001 σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

    Η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής ερμηνεύεται από πολλούς ως καλό σημάδι που υποδεικνύει ότι η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει την αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος κατά 4.5% μέχρι το τέλος του 2001. Το 2000 είχε σημειωθεί αύξηση της τάξεως του 1.6%.

    [10] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ Η ΚΑΕ ΑΕΚ

    Θεσσαλονίκη, 6 Αυγούστου 2001 (20:36 UTC+2)

    "Θα γίνουν και άλλες μεταγραφές". Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης των νέων αποκτημάτων ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιάννης Γρανίτσας και συνέχισε: "Θέλουμε να φθάσουμε πολύ ψηλά. Στοχεύουμε πολύ ψηλά και η ομάδα θα φθάσει εκεί που είπαμε. Δηλαδή στη διεκδίκηση κάποιων τίτλων".

    Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο προπονητής της ομάδας, Ντράγκαν Σάκοτα, ο οποίος τόνισε: "Ηρθα σε μια μεγάλη ομάδα. Στις τάξεις μας δεν έχουμε πολύ καλούς παίκτες, αλλά θα λειτουργήσουμε ομαδικά για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας".

    Από την άλλη το νέο απόκτημα της Ενωσης, Τζέι Αρ Χόλντεν επισήμανε: "Σε αυτή την ηλικία κάνω ένα πολύ μεγάλο βήμα για να καταξιωθώ. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να τα καταφέρω".

    [11] ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ

    Μόσχα, 6 Αυγούστου 2001 (20:32 UTC+2)

    Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήγαγε το κέντρο δημοσκοπήσεων στην Ρωσία VTsIOM, 55% των ερωτηθέντων χαρακτήρισε αναγκαίες και δικαιολογημένες τις εθνικιστικές "εκκαθαρίσεις" των ρωσικών στρατευμάτων στην Τσετσενία.

    Το 24% των ερωτηθέντων χαρακτήρισε απάνθρωπες τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή ενώ 21% δήλωσε αναποφάσιστο.

    [12] ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΣΕΪΧ ΣΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 6 Αυγούστου 2001 (20:30 UTC+2)

    Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποτράπηκε επέκταση πυρκαγιάς στο Σέιχ - Σου, όταν το απόγευμα τυλίχθηκαν στις φλόγες 30 στρέμματα περιφραγμένης έκτασης στην περιοχή του Πανοράματος.

    Η φωτιά που ξέσπασε στις 4 το απόγευμα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κινητοποίησε 7 οχήματα της Πυροσβεστικής και 20 άνδρες και σε μία ώρα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

    Περίπου 30 στρέμματα περιφραγμένης έκτασης αποτελούμενη από ξερά χόρτα και αμυγδαλιές στην ευρύτερη περιοχή του Πανοράματος κοντά στη Μοντεσοριανή Σχολή έγιναν στάχτη. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

    Για λόγους ασφαλείας ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παρέμεινε στον τόπο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά για να αποτραπεί τυχόν αναζωπύρωσή της.

    [13] ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΕΥΡΕΣΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ

    Μόσχα, 6 Αυγούστου 2001 (20:22 UTC+2)

    Ένας στους δύο Ρώσους πιστεύει ότι οι συνομιλίες για την επίτευξη ειρήνης πρέπει να αρχίσουν σύντομα στην Τσετσενία και ότι η κατάσταση στην περιοχή δεν έχει βελτιωθεί τα τελευταία δύο χρόνια σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε το κέντρο δημοσκοπήσεων στην Ρωσία VTsIOM.

    53% των ερωτηθέντων χαρακτήρισε αναγκαίες τις ειρηνευτικές συνομιλίες για την σταθεροποίηση της κατάστασης στην Τσετσενία, 40% δήλωσε ότι δεν βλέπει βελτίωση τα τελευταία δύο χρόνια ενώ 14% δήλωσε ότι η κατάσταση έχει χειροτερεύσει.

    Μονάχα 36% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί από τότε που η κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει στρατεύματα στην περιοχή τον Οκτώβριο του 1999.

    Οι περισσότεροι δυσκολεύτηκαν να απαντήσουν σε ερώτηση για το ποιος έχει την εξουσία στην περιοχή.

    Οι περισσότεροι, 29% απάντησε ότι κανείς δεν έχει την εξουσία, 21% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός ελέγχει την περιοχή ενώ 18% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται στα χέρια των Τσετσένων ανταρτών.

    [14] ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΣΕΡΒΟΒΟΣΝΙΟΥ ΥΠΟΠΤΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

    Σεράγεβο, 6 Αυγούστου 2001 (20:08 UTC+2)

    Την παράδοση ενός Σερβοβόσνιου υπόπτου για εγκλήματα πολέμου ζήτησε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο από τις αρχές της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

    Ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου.

    Ωστόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας αρνήθηκε ότι δέχθηκε αίτημα παραπομπής υπόπτου στη Χάγη.

    Την περασμένη εβδομάδα τρεις Μουσουλμάνοι Κροάτες ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου παραδόθηκαν εθελοντικά στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

    Εκτιμάται ότι ακόμη υπάρχει ένας αριθμός υπόπτων που παραμένουν ασύλληπτοι στην Βοσνία.

    [15] ΑΠΟΣΤΟΛΗ 3.500 ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

    ΣΚΟΠΙΑ, 6 Αυγούστου 2001 (20:06 UTC+2)

    To NATO είναι έτοιμο να στείλει σε 48 ώρες από την ανακοίνωση ειρηνευτικής συμφωνίας, 3.500 στρατιώτες στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας για να αφοπλίσουν τους αντάρτες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του ταγματάρχη Μπάρι Τζόνσον.

    Οπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία από τα Σκόπια, τα πρώτα στρατεύματα μπορούν να αναπτυχθούν σε 48 ώρες, ενώ η δύναμη θα είναι σε πλήρη λειτουργία μέσα σε δύο εβδομάδες. Η Βορειοατλαντική συμμαχία έχει θέσει ως προϋποθέσεις για την αποστολή στρατιωτών, την άνευ όρων κατάπαυση του πυρός, την υπογραφή πολιτικής συμφωνίας και την απόφαση των ανταρτών να παραδώσουν τα όπλα τους.

    Η πολιτική συμφωνία φαίνεται αυτή τη στιγμή να βρίσκεται επί θύραις, καθώς οι εκπρόσωποι των Σλαβομακεδόνων και των Αλβανών της δημοκρατίας συζητούν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

    [16] ΣΥΛΛΗΨΗ ΞΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

    ΚΑΜΠΟΥΛ, 6 Αυγούστου 2001 (20:02 UTC+2)

    Δύο Αμερικανίδες, ένας Αυστραλός και ένας Γερμανός συνελήφθησαν και κρατούνται στις φυλακές του Αφγανιστάν, μαζί με 16 Αφγανούς ενήλικες και 65 παιδιά, κατηγορούμενοι για διάδοση του χριστιανισμού. Οι αλλοδαποί συλληφθέντες εργάζονται για τη χριστιανική φλανθρωπική οργάνωση Σέλτερ Νάο Ιντερνάσιοναλ.

    Το δίκαιο των ισλαμιστών Ταλεμπάν, που κυβερνούν την ασιατική χώρα, ορίζει θανατική ποινή για το αδίκημα του προσηλυτισμού. Οι Ταλεμπάν έχουν κατ' επανάληψιν κατηγορήσει το Σέλτερ Νάο ότι χρησιμοποιεί την ανθρωπιστική δράση ως προκάλυμα για τη διάδοση του χριστιανισμού.

    Εκπρόσωπός τους δήλωσε ότι στη διάρκεια τριήμερης επιχείρησης κατεσχέθησαν μία Βίβλος στα αγγλικά, χριστιανικό υλικό στα αγγλικά και τα περσικά, καθώς και μουσικά όργανα και κασέτες με μουσική, που απαγορεύονται από το νόμο. Υπεύθυνοι της οργάνωσης από την πλευρά τους, δε θέλησαν να σχολιάσουν τις κατηγορίες και υπογράμμισαν την ανθρωπιστική της δράση στο Αφγανιστάν αλλά και σε στρατόπεδα προσφύγων στο Πακιστάν. Οπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του BBC στην Καμπούλ, τα 65 παιδιά, τα οποία οι αρχές πιστεύουν ότι έχουν ασπασθεί τη χριστιανική θρησκεία, θα μεταφερθούν σε αναμορφωτήριο με στόχο να μυηθούν ξανά στο Ισλάμ. Η διάδοση του χριστιανισμού αποτελεί το σοβαρότερο αδίκημα για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί αλλοδαπός σύμφωνα με το δίκαιο των Ταλεμπάν.

    Οι περισσότερες παραβιάσεις του νόμου από ξένους τιμωρούνται με μικρές ποινές φυλάκισης ή απέλαση. Ωστόσο, η προσπάθεια προσηλυτισμού επιφέρει τη θανατική ποινή τόσο για εκείνους που την επιχειρούν όσο και για τους Αφγανούς που απαρνούνται το Ισλάμ.

    [17] ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ

    Νέο Δελχί, 6 Αυγούστου 2001 (19:59 UTC+2)

    Εικοσιπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν οι φλόγες τύλιξαν τα ξημερώματα ένα ψυχιατρικό ίδρυμα στη Νότια Ινδία. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν ασθενείς που προσπάθησαν μάταια να απελευθερωθούν απο τις αλυσίδες με τις οποίες τους είχαν δέσει στα κρεβάτια τους τα μέλη του προσωπικού του ιδρύματος.

    Αλλα πέντε άτομα υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα, στο ίδρυμα που, σύμφωνα με πληροφορίες λειτουργούσε χωρίς άδεια. Οι περισσότεροι από τους τροφίμους είναι μουσουλμάνοι.

    Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, στην Ινδία δεν υπάρχει η απαραίτητη φροντίδα για τους ψυχικά ασθενείς. Μόνο τα τελευταία χρόνια γίνονται κάποιες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις στο συγκεκριμένο τομέα της υγείας.

    [18] ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΙΤΑΛΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

    ΡΩΜΗ, 6 Αυγούστου 2001 (19:58 UTC+2)

    Ένας Ιταλός γιατρός με ειδικότητα γυναικολόγου και εμβρυολόγου, που υποστηρίζει ότι προτίθεται να δημιουργήσει ανθρώπινους κλώνους, ανακοίνωσε ότι κλωνοποίησε δέκα ποντίκια.

    Ο δρ. Σεβερίνο Αντινόρι, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός πριν από επτά χρόνια, όταν βοήθησε μια 62χρονη να αποκτήσει παιδί, αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα ανθρώπινης κλωνοποίησης σε επιστημονικό συνέδριο στην Ουάσινγκτον, μέσα στην εβδομάδα.

    Ο κ. Αντινόρι ισχυρίζεται ότι έχει επιλέξει περίπου διακόσια ζευγάρια από διάφορες χώρες με σκοπό να δοκιμάσει θεραπείες γονιμότητας χρησιμοποιώντας μια τεχνική κλωνοποίησης στην οποία εργάζεται.

    Πάντως, επιστήμονες στην Ιαπωνία και στις Η.Π.Α. έχουν επισημάνει στον Ιταλό επιστήμονα ότι ενδέχεται να δημιουργήσει τέρατα, ανησυχίες τις οποίες ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει υπερβολικές.

    [19] ΤΥΦΩΝΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗ ΦΛΟΡΙΔΑ

    ΦΛΟΡΙΔΑ, 6 Αυγούστου 2001 (19:46 UTC+2)

    Σύμφωνα με μετεωρολόγους στις Ηνωμένες Πολιτείες, τροπική καταιγίδα στον κόλπο του Μεξικού μετατρέπεται σε τυφώνα. Όπως προειδοποίησαν κατευθύνεται προς τη δυτική Φλόριδα όπου αναμένεται να φτάσει σήμερα.

    Οι άνεμοι ήδη ξεπερνούν τα εκατό χιλιόμετρα την ώρα, ενώ μεγάλος είναι ο κίνδυνος πλημμυρών. Η τροπική καταιγίδα Barry ανάγκασε τις αρχές της πολιτείας των Η.Π.Α να ζητήσουν από τους κατοίκους των δυτικών περιοχών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

    [20] ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΙΡΑΚΙΝΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ

    ΒΑΓΔΑΤΗ, 6 Αυγούστου 2001 (19:39 UTC+2)

    Ιρακινό πλοίο που μετέφερε περισσότερους από χίλιους τριακόσιους τόνους πετρελαίου βυθίστηκε ανοιχτά των ακτών του Ντουμπάι, στον Περσικό Κόλπο.

    Σύμφωνα με τις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τον εκπρόσωπο του πέμπτου στόλου των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκεται στην περιοχή, πρόκειται για ατύχημα.

    Τα 12 μέλη πληρώματος του πλοίου Ceorgis', που είναι καλά στην υγεία τους, υποστηρίζουν ότι το πλοίο βυθίστηκε από το αμερικανικό ναυτικό.

    Εν τω μεταξύ, ήδη 300 τόνοι πετρελαίου έχουν χυθεί στη θάλασσα. Για την απορρύπανση έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση από τις τοπικές αρχές.

    [21] ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΚΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Θεσσαλονίκη, 6 Αυγούστου 2001 (19:12 UTC+2)

    Προσκύνημα στα ιερά χώματα της Κύπρου θα πραγματοποιήσουν από τις 10 έως τις 17 Αυγούστου τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του δήμου Συκεών, προσκεκλημένα του Δήμου Αγρού της Κύπρου. Συνοδευόμενα από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν όλες εκείνες τις περιοχές που έχουν ταυτιστεί με τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στους Κυπρίους.

    Η αποστολή θα αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 10 Αυγούστου. Την επόμενη μέρα τα μέλη της αποστολής θα παραστούν σε εκδήλωση στην "Πράσινη Γραμμή" αφιερωμένη στις μάνες των αγνοουμένων ενώ θα προσκυνήσουν τους τάφους των αγωνιστών του απελευθερωτικού αγώνα του 1955-59 και τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκονται θαμμένοι οι Ελλαδίτες στρατιώτες, οι οποίοι πήγαν στην Κύπρο το 1974.

    Την Κυριακή τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του δήμου Συκεών θα δώσουν παράσταση, ενώ τη Δευτέρα 13 Αυγούστου θα γίνουν δεκτοί στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου στη Λευκωσία. Αργότερα, θα επισκεφθούν την επαρχία Αμμοχώστου. Θα βρεθούν στο οδόφραγμα της Δερύνειας, από όπου θα αντικρίσουν την κατεχόμενη Αμμόχωστο και το σημείο όπου έγιναν οι άνανδρες δολοφονίες των αγωνιστών Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Στο κοιμητήριο του Παραλιμνίου θα καταθέσουν στεφάνια στους τάφους των δύο ηρώων και ακολούθως θα συναντηθούν με τις οικογένειές τους. Το βράδυ της ίδιας μέρας θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αγία Νάπα.

    Στο πλαίσιο της παραμονής τους στην Κύπρο, τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του δήμου Συκεών θα δώσουν παραστάσεις στην Πάφο (14/8), στο Δήμο Αγρού (15-16/8) και την Παρασκευή 17 Αυγούστου θα επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη.

    [22] ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΑΚΤΩΝ ΑΛΙΜΟΥ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

    Αθήνα, 6 Αυγούστου 2001 (18:49 UTC+2)

    Υπογράφηκαν τα Σχέδια Συμβάσεων Μίσθωσης Χώρων και Παραχώρησης Δικαιωμάτων Εκμετάλλευσης για τις Οργανωμένες Ακτές Αττικής Αλίμου και Βουλιαγμένης, μεταξύ της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ (ΕΤΑ), που κατέχει το δικαίωμα διαχείρισής τους και της κοινοπραξίας "ΑΤΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ (ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ - ΤΕΡΙΝΑ - ΙΘΑΚΗ ΕΠΕ - ΑΧΙΝΟΣ)".

    Τα αντίστοιχα σχέδια, που αφορούν στις ακτές Α' - Β΄ Βούλας και Βάρκιζας υπογράφηκαν με την κοινοπραξία "ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΟΤΕΡΑ Α.Ε. - EFG EUROBANK PROPERTIES Α.Ε. - EVEREST A.E. - EY ZHN A.E. - V+O COMMUNICATION RESSOURCES A.E.".

    Οι δύο κοινοπραξίες πλειοδότησαν στο Διεθνή Διαγωνισμό που προκηρύχθηκε στις 8/2/2001, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και την αναβάθμιση και ανάπτυξη των υπηρεσιών των Οργανωμένων Ακτών Αττικής.

    Σημειώνεται ότι, όπως προβλεπόταν στην προκήρυξη της Β' Φάσης του Διαγωνισμού, στα ανάδοχα σχήματα δεν περιλαμβάνονται επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Εκδοτικές Επιχειρήσεις. Παρόλα αυτά τα Σχέδια των Συμβάσεων αποστέλλονται στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο προς έγκριση.

    Οι συμβάσεις καλύπτουν δεκαετή διάρκεια και προβλέπουν ότι:

    - Η κοινοπραξία ΑΤΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ θα καταβάλει, για τη μεν Ακτή Αλίμου προκαταβολή 200.000.000 δρχ. και πάγιο οικονομικό αντάλλαγμα συνολικού ύψους για όλη τη δεκαετία 2,8 δισ., ενώ για την Ακτή Βουλιαγμένης, προκαταβολή επίσης 200.000.000 δρχ. και πάγιο οικονομικό αντάλλαγμα συνολικού ύψους για τη δεκαετία 2,9 δισ.

    - Η κοινοπραξία ΒΕΡΝΙΚΟΣ κλπ. θα καταβάλει προκαταβολή για την Ακτή Α' Βούλας 100.000.000 δρχ., για τη Β΄ Βούλας 80.000.000 δρχ. και για τη Βάρκιζα 150.000.000 δρχ.. Το πάγιο μίσθωμα θα ανέλθει κατά τη δεκαετία σε 1,5 δισ. για κάθε μία από τις τρεις Ακτές.

    Επιπλέον στις συμβάσεις προβλέπεται η καταβολή στην ΕΤΑ Α.Ε. και στους αντίστοιχους Δήμους ποσοστού του κύκλου εργασιών των κοινοπραξιών, ενώ περιλαμβάνονται εγγυητικές επιστολές που δεσμεύουν τους αναδόχους και καλύπτουν το πάγιο αντάλλαγμα των δέκα ετών.

    Οι δύο κοινοπραξίες θα επενδύσουν σημαντικά ποσά σε κάθε ακτή. Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με μελέτη του γραφείου του καθηγητή του ΕΜΠ, αρχιτέκτονα κ. Μωραϊτη, που τα σχέδια της είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Η μελέτη και οι λοιπές ρυθμίσεις που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των συμβάσεων δεσμεύουν απολύτως τις κοινοπραξίες σε έργα αναβάθμισης και όχι επιβάρυνσης του περιβάλλοντος: κανένα κτίριο δεν πρόκειται να ανεγερθεί. Η όλη προσπάθεια θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στο αρχιτεκτονικό ύφος της δεκαετίας του '60, οπότε οι ακτές οργανώθηκαν αρχικά, ενώ ελάχιστα καινούρια αισθητικά στοιχεία που εμφανίζονται θα σηματοδοτούν διακριτικά το ύφος της νέας εποχής.

    Ολες οι δραστηριότητες που σκοπεύουν να αναπτύξουν τα ανάδοχα σχήματα θα υπόκεινται στην έγκριση των Δημοτικών Συμβουλίων των όμορων Δήμων και θα ελέγχονται από τις αντίστοιχες Επιτροπές Ελέγχου Ακτών (ΕΠΕΛΑΚ) υπό την προεδρία του κάθε δημάρχου.

    Τις συμβάσεις υπέγραψαν εκ μέρους της Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ο πρόεδρος του Δ.Σ. Στέφανος Χατζόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Αναστάσιος Χωμενίδης.

    Οι ακτές θα παραδοθούν στους αναδόχους στις 30 Σεπτεμβρίου, ώστε να μη διακοπεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

    [23] ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Ο ΣΑΡΠΙΝΓΚ

    Μόσχα, 6 Αυγούστου 2001 (18:47 UTC+2)

    Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Ρούντολφ Σάρπινγκ έφτασε σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Ιβανόφ.

    Οι δύο άντρες αναμένεται να έχουν αύριο συνομιλίες σχετικά με το ρωσικό σχέδιο για μείωση των αντιπυραυλικών συστημάτων στην Ευρώπη, σχέδιο-απάντηση της Ρωσίας στην προσπάθεια των ΗΠΑ για την ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος.

    Έχουν προγραμματισθεί συνομιλίες για την σταθερότητα στις χώρες της Βαλτικής, καθώς και για την κατάσταση στα Βαλκάνια. Το τελευταίο αποτελεί θέμα καίριας σημασίας καθώς και οι δύο χώρες έχουν αποστείλει στρατεύματα στην Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο.

    Αναμένονται συζητήσεις και για την στρατιωτική συνεργασία των δύο κρατών καθώς έχει αποφασισθεί η από κοινού αναβάθμιση των πολεμικών αεροσκαφών Mig-29 της Ρωσίας.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 6 August 2001 - 18:13:49 UTC