Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-08-07

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
  • [02] ΕΚΘΕΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ "17Ν"
  • [03] ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 2.700 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟ ΧΑΑ
  • [04] ΑΝΑΣΤΑΤΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 19ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 28
  • [05] ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ
  • [06] ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο Γ.
  • [07] ΙΣΡΑΗΛ - ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΗΠΑ 90-87 ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
  • [08] ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
  • [09] ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΕΠΤΑ ΡΩΣΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
  • [10] ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
  • [11] Ο ΖΑΚ ΣΙΡΑΚ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ
  • [12] ΧΑΛΑΡΑ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ
  • [13] ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
  • [14] ΜΕ 49% ΣΤΗΝ ΑΙΑΚΟΣ Η ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ
  • [15] ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ - ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ
  • [16] ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΕ ΑΡΗΣ Ο ΣΕΡΠΑΝΟΣ
  • [17] ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΤΟ "ΑΘΗΝΑ 2004"
  • [18] ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ
  • [19] ΠΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
  • [20] ΝΕΟ ΑΝΟΙΓΜΑ 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ
  • [21] ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΕΙΟ
  • [22] ΠΡΟΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ EUROBANK LEASING - ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • [23] ΧΥΤΗΡΗΣ: "ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΩΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗ Β.

  • [01] Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

    Βρυξέλλες, 7 Αυγούστου 2001 (11:49 UTC+2)

    Η μεγαλύτερη αύξηση επιβατικής κίνησης στην Eυρωπαϊκή Ένωση και το 1999καταγράφεται στην Eλλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, Eurostat, ο αριθμός των επιβατών διεθνών πτήσεων από και προς την Eλλάδα αυξήθηκε, το 1999, σε σχέση με το 1998, κατά 13,7%.

    Συνολικά, ο αριθμός των επιβατών στις 15 χώρες- μέλη, ανήλθε σε 374,8 εκατ., εκ των οποίων τα 183,6 εκατ. αφορούσαν την κίνηση στο εσωτερικό της EE και τα 191,2 εκατ. την κίνηση εκτός των συνόρων.

    Σε ό,τι αφορά τα αεροδρόμια, αυτό με τη μεγαλύτερη κίνηση επιβατών ήταν το Xίθροου στο Λονδίνο, από το οποίο το 1999 πέρασαν 54,8 εκατ. επιβάτες. Aκολουθούν του Παρισιού, της Φραγκφούρτης και του Άμστερνταμ, ενώ το πρώην αεροδρόμιο των Aθηνών (του Eλληνικού) έρχεται στην 21η θέση.

    Aναφορικά με τις αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ των πόλεων της EE αυτή που το 1999 σε σχέση με το 1998, σημείωσε τη μεγαλύτερη πρόοδο ήταν η σύνδεση Eδιμβούργου - Παρισιού (+93%). Aξίζει να σημειωθεί ότι στη 10η θέση βρίσκεται η σύνδεση Eλσίνκι - Xανίων, όπου το 1999 σημειώθηκε αύξηση της κίνησης των επιβατών κατά 42%. Aντίθετα η σύνδεση Aθηνών - Bαρκελώνης ήταν η σύνδεση όπου το 1999 σημειώθηκε σημαντική πτώση (-19%). H μεγαλύτερη μείωση της τάξης του 37% κατεγράφη στη σύνδεση Mαδρίτης - Mάντσεστερ.

    [02] ΕΚΘΕΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ "17Ν"

    Αθήνα, 7 Αυγούστου 2001 (11:48 UTC+2)

    Οι βρετανικές αρχές παρέδωσαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης έκθεση 200 σελίδων, στην οποία αναλύονται στοιχεία για τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Ν» από το 1975.

    Τα παραπάνω αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Τα Νέα», η οποία επικαλούμενη ενήμερες πηγές, αναφέρει ότι τα στοιχεία είναι τόσα που, ως αποδεικτικό υλικό, είναι αρκετά για να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες σε βάρος προσώπων. Αυτό που απομένει είναι να βρεθούν και τα πρόσωπα, προκειμένου να συγκριθούν τα στοιχεία.

    Είναι η πρώτη φορά επισημαίνεται στο δημοσίευμα- που η έρευνα μπορεί να βασιστεί σε αντικειμενικά στοιχεία (εξετάσεις DNA) και όχι σε μαρτυρικές καταθέσεις ή αμφισβητούμενες ομολογίες.

    Σημειώνεται ότι οι βρετανικές αρχές δεν είχαν πρόσβαση σε πρωτογενές υλικό, παρά μόνο για τη δολοφονία του ταξίαρχου Σόντερς. Για τις υπόλοιπες υποθέσεις που μελέτησαν, βασίστηκαν σε δευτερογενές υλικό, δηλαδή σε αναφορά της Ελληνικής Αστυνομίας για τα στοιχεία που άφηνε πίσω της η "17Ν". Πάντως, οι βρετανικές αρχές προτείνουν να γίνει επιστημονική εξέταση μερικών από τα πειστήρια που φυλάσσει η ΕΛ.ΑΣ.

    [03] ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 2.700 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟ ΧΑΑ

    Αθήνα, 7 Αυγούστου 2001 (15:51 UTC+2)

    Κάτω από τις 2.700 μονάδες βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Δείκτης Τιμών στη Σοφοκλέους, αφού τερμάτισε στις 2.669,54, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες της τάξης του 4,37%. Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 142,19 εκατ. ευρώ, ποσό που μεταφράζεται σε 48,453 δισ. δρχ.

    Οι έντονες πιέσεις που εκδηλώθηκαν σε τραπεζικές μετοχές, κυρίως της Εθνικής, αλλά και το γεγονός ότι οι επενδυτές έσπευσαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, η οποία δημιούργησε ανησυχία για την πορεία της αγοράς. Η αδυναμία του τραπεζικού κλάδου να οδηγήσει την περαιτέρω άνοδο της υπόλοιπης αγοράς ήταν ένα ακόμη βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης.

    Το αρνητικό κλίμα που επικράτησε αποτυπώνεται και στο κλείσιμο των μετοχών που τέθηκαν σε διαπραγμάτευση, καθώς μόλις εννέα έκλεισαν με κέρδη, έναντι 348 πτωτικών και 17 αμετάβλητων.

    Απώλειες άνω των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων κατέγραψαν και οι τρεις δείκτες FTSE, αποτυπώνοντας με τον πιο εύγλωττο τρόπο το κλίμα στην αγορά. Κατά 4,44% υποχώρησε ο εικοσάρης των επιλεγμένων blue chips, συνεπεία των εντονότατων πιέσεων στις τράπεζες (ο δείκτης των οποίων υποχώρησε κατά 4,93%) και σε μικρότερο βαθμό στις τηλεπικοινωνίες. Πάντως, ακόμη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι έτεροι δείκτες FTSE, με τον MID-40 της μέσης κεφαλαιοποίησης να χάνει 5,21% και τον SMALL CAP 80 της μικρής να υποχωρεί κατά 5,04%.

    Παράγοντες της αγοράς υπογραμμίζουν η περαιτέρω συνέχιση της ανοδικής κίνησης του Γενικού Δείκτη προς υψηλότερα επίπεδα τιμών θα απαιτήσει την περαιτέρω άνοδο του Δείκτη των Τραπεζικών μετοχών προς υψηλότερα επίπεδα. Προσθέτουν ότι η περιοχή των 3.675/3.956 μονάδων αποτελεί το πιο ισχυρό πεδίο στήριξης για τον Δείκτη του Τραπεζικού κλάδου.

    Πάντως, παρά τη σημερινή αρνητική συνεδρίαση, χρηματιστηριακοί κύκλοι υπογραμμίζουν ότι προϋπόθεση για μια νέα ανοδική προσπάθεια, είναι η θετική πορεία των blue chips και ιδιαίτερα των τραπεζών

    Σε γενικές γραμμές η αγορά μοιάζει να μη έχει ακόμη συγκεκριμένη κατεύθυνση, αναμένοντας τα στοιχεία αυτά που θα αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον στον τραπεζικό χώρο, αλλά θα "ξυπνήσουν" τις τοποθετήσεις στο μεσαίο χώρο.

    [04] ΑΝΑΣΤΑΤΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 19ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 7 Αυγούστου 2001 (21:12 UTC+2)

    Κανένα ίχνος ζωής δεν έδωσε μέχρι σήμερα ο 19χρονος στρατιώτης Γεώργιος Καλαμιώτης, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 28 Ιουλίου, όταν πήρε την άδειά του από τη μονάδα, όπου υπηρετούσε.

    Η οικογένειά του αναζητά απεγνωσμένα στοιχεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό του, καθώς ο 19χρονος αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας.

    Την ημέρα της εξαφάνισής του ο 19χρονος φορούσε λευκή μπλούζα με κόκκινα γράμματα, παντελόνι τζιν και καφέ μποτάκια. Η οικογένεια του 19χρονου παρακαλεί όποιον γνωρίζει ο,τιδήποτε σχετικά με την εξαφάνισή του να επικοινωνήσει στο τηλεφωνικό νούμερο 0972832240.

    [05] ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

    Μόσχα, 7 Αυγούστου 2001 (21:02 UTC+2)

    Στη ρωσική πρωτεύουσα υπάρχουν ακόμη αποθήκες με χημικά όπλα δήλωσε ο αρχηγός της Ρωσικής Εταιρείας για την Προστασία από τα Χημικά Όπλα, Λεβ Φιοντόροφ.

    "Έχουμε εντοπίσει περισσότερα από τετρακόσια μέρη στην Ρωσία και τρία στην Μόσχα όπου κατασκευάζονται, ελέγχονται και αποθηκεύονται χημικά όπλα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φιοντόροφ.

    Συγκεκριμένα στην Μόσχα στο πάρκο Κουσμίνκι φυλάσσονται ακόμη πυρομαχικά που κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων.

    Η Ρωσία διατηρεί μία από τις μεγαλύτερες πυριτιδαποθήκες του κόσμου με σωρό αποθεμάτων σαράντα χιλιάδων τόνων.

    Η Ρωσική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα καταστρέψει τον σωρό αποθεμάτων με χημικά όπλα που διαθέτει μέχρι το 2012 πέντε χρόνια μετά από το 2007 που είχε αρχικά ορισθεί από συμφωνία που επικύρωσε η Μόσχα το 1997.

    Ωστόσο απέτυχε να καταστρέψει το 1% των αποθεμάτων της μέχρι το τέλος του 2000 όπως είχε συμφωνηθεί επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα.

    [06] ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 7 Αυγούστου 2001 (20:48 UTC+2)

    Σχέδιο πολιτικών θέσεων για το Συνέδριο του Οκτωβρίου κατέθεσε χθες στο Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης.

    Ο κ. Πασχαλίδης αναφέρεται στους στόχους ενός σύγχρονου κόμματος της ευρωπαϊκής αριστεράς προτάσσοντας την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία των πολιτών σε ένα κράτος δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

    Στο 25σέλιδο κείμενο των προτάσεών του ο κ. Πασχαλίδης κάνει λόγο για ανάγκη διαρκούς αξιολόγησης της πολιτικής σκέψης και πρακτικής στο κόμμα. Στόχος, όπως επισημαίνει, είναι η διασφάλιση της προοπτικής του ΠΑΣΟΚ και η απήχησή του στην ελληνική κοινωνία. Υπογραμμίζει ότι μετά την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ ο νέος μεγάλος και καθαρός στόχος αυτής της τετραετίας είναι η κοινωνική σύγκλιση με ταχύτερη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη.

    Ο κ. Πασχαλίδης τονίζει ότι στο Συνέδριο του κόμματος θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που δημιούργησαν κλίμα τον τελευταίο χρόνο, υποδεικνύοντας το εκκλησιαστικό, το χρηματιστήριο, το ασφαλιστικό, τη διαχείριση ζήτησης νερού και την παγκοσμιοποίηση.

    Αναφέρεται επίσης εκτενώς στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και τονίζει ότι πρώτιστος στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της Ελλάδας και η ευημερία για όλους τους Ελληνες. Διευκρινίζει δε ότι η θέση των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων είναι μέσα στην οικονομία της αγοράς, όχι στην κοινωνία της αγοράς.

    Επισημαίνει ακόμη ότι οι βασικοί άξονες της πολιτικής ενός ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος, όπως το ΠΑΣΟΚ είναι η ανάπτυξη της απασχόλησης, η ενίσχυση του πραγματικού εισοδήματος, η υλοποίηση του δικτύου κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η βελτίωση και η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, καθώς και οι σύγχρονες πολιτικές στην παιδεία.

    [07] ΙΣΡΑΗΛ - ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΗΠΑ 90-87 ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

    Θεσσαλονίκη, 7 Αυγούστου 2001 (20:42 UTC+2)

    Μεγάλη νίκη με 90-87 πέτυχε το Ισραήλ επί των επιλέκτων των ΗΠΑ στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ που φιλοξενείται στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης. Το Ισραήλ ήταν αποφασισμένο να πάρει τη νίκη από τους Αμερικανούς, οι οποίοι πήγαν στα αποδυτήρια με πέντε πόντους διαφορά (39-44) γεγονός που τους έκανε να επαναπαυτούν. Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως οι παίκτες της εθνικής του Ισραήλ έδειξαν τις δυνάμεις τους και πήραν μια σχετικά εύκολη νίκη.

    Τα δεκάλεπτα ήταν: 24-16, 39-44, 65-60, 90-87.

    Πρώτοι σκόρερς από την εθνική Ισραήλ ήταν οι Λούμπιν και Σαφάρ με 23 πόντους, ενώ από τους Επιλέκτους των ΗΠΑ πρώτοι σκόρερς αναδείχθηκε οι Χάτεν με 21 και ο Γκάρντνελ με 17.

    Από το Ισραήλ, τέλος, τρία τρίποντα σημείωσε ο Λούμπιν και από τους Επιλέκτους τέσσερα ο Γκάρντνελ.

    [08] ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

    Σκόπια, 7 Αυγούστου 2001 (20:36 UTC+2)

    Συνεχίζεται ο πολιτικός διάλογος μεταξύ των σλαβομακεδονικών και αλβανικών κομμάτων στην Οχρίδα για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας και η συζήτηση αφορά ορισμένες αλλαγές που θα γίνουν στο Σύνταγμα.

    Τα σλαβομακεδονικά κόμματα έθεσαν χθες θέμα παροχής εγγυήσεων και ζητούν η επικύρωση της συμφωνίας από τους πολιτικούς αρχηγούς στη Βουλή, να γίνει εφόσον ολοκληρωθεί ο αφοπλισμός των Αλβανών ανταρτών από το ΝΑΤΟ.

    Το αίτημα αυτό δεν είναι καινούριο, τέθηκε ωστόσο με περισσότερη έμφαση, καθώς οι εξτρεμιστές συνεχίζουν τις σφοδρές επιθέσεις τους εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.

    Για το θέμα αυτό ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπόρις Τράικοφσκι επικοινώνησε χθες το βράδυ με το ΓΓ του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερτσον, ενώ σήμερα στην Οχρίδα μετέβη και συζήτησε το ίδιο θέμα με τον Τράικοφσκι και τους πολιτικούς αρχηγούς ο ειδικός απεσταλμένος του ΝΑΤΟ Πίτερ Φέιθ.

    Από την άλλη πλευρά έγινε γνωστό ότι ο πολιτικός εκπρόσωπος του αποκαλούμενου Εθνικο - Απελευθερωτικού Στρατού Αλί Αχμέτι εκφράζει φόβους ότι μπορεί μετά τον αφοπλισμό των εξτρεμιστών η σλαβική πλευρά να υπαναχωρήσει από τις συμφωνίες που θα έχουν επιτευχθεί, για το λόγο αυτό ζητά πρώτα να επικυρωθεί από τη Βουλή η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών και μετά να δεχθούν οι αντάρτες τον αφοπλισμό.

    Παρόλα αυτά η διεθνής κοινότητα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με την τελική συμφωνία των κομμάτων, ώστε να επιτευχθεί εντός των επόμενων ημερών, για να ανοίξει το δρόμο στη δύναμη που σκοπεύει να στείλει το ΝΑΤΟ και η οποία εκτιμάται ότι θα αρχίσει να φθάνει στην ΠΓΔΜ μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο.

    [09] ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΕΠΤΑ ΡΩΣΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

    Μόσχα, 7 Αυγούστου 2001 (20:34 UTC+2)

    Η Ρωσία έχασε επτά στρατιωτικά αεροσκάφη που προκάλεσαν το θάνατο σε έντεκα άτομα από τις αρχές του χρόνου ανακοίνωσε ο αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας Ανατόλι Κορνούκοφ.

    Πρόκειται για δύο εκπαιδευτικά αεροσκάφη, δύο επιθετικά χαμηλών πτήσεων, ένα μαχητικό, ένα βομβαρδιστικό και ένα φορτηγό αεροσκάφος.

    Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι η ελλιπής χρηματοδότηση και η ανεπαρκής συντήρηση των αεροσκαφών αποτελούν την βασική αιτία των ατυχημάτων.

    Τον περασμένο μήνα εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας πέθανε ύστερα από ατύχημα στο αεροσκάφος τύπου SU-33 το οποίο πιλοτάριζε ενώ τον περασμένο Μάιο επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν αεροσκάφος συνετρίβει σε περιοχή βορειοανατολικά της Μόσχας.

    [10] ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

    Σκόπια, 7 Αυγούστου 2001 (20:05 UTC+2)

    Πέντε Αλβανοί, μεταξύ των οποίων και ένας διοικητής του αποκαλούμενου Εθνικο - Απελευθερωτικού Στρατού των Αλβανών στην ΠΓΔΜ σκοτώθηκαν τα ξημερώματα σε επιχείρηση της αστυνομίας σε συνοικία των Σκοπίων.

    Οι Αλβανοί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από την περιφέρεια του Κουμάνοβο είχαν μεταβεί στα Σκόπια με σκοπό να αναπτύξουν τρομοκρατική δράση στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ.

    Στην ίδια επιχείρηση συνελήφθησαν 5 Αλβανοί και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων και εκρηκτικές ύλες.

    Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Λιούμπε Μπόσκοφσκι διευκρίνισε ότι η ομάδα των ενόπλων είχε περάσει τις προηγούμενες μέρες από την κωμόπολη του Αρατσίνοβο, όπου κατέστρωσαν σχέδια για την οργάνωση επιθέσεων στην πόλη των Σκοπίων και στη συνέχεια χθες το βράδυ έφθασαν σε συνοικίες Γκαζί Μπαμπά και Τσάιρ που κατοικούνται κυρίως από Αλβανούς.

    Κατά τον Μπόσκοφσκι, το υπουργείο Εσωτερικών είχε από πηγές στον ίδιο τον αποκαλούμενο Εθνικο - Απελευθερωτικό Στρατό πληροφορίες για τις κινήσεις των εξτρεμιστών, τις οποίες η αστυνομία παρακολουθούσε. Η σύγκρουση μαζί τους έγινε σε ένα διαμέρισμα του Τσάιρ, στο οποίο η αστυνομία βρήκε επίσης μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών.

    Εκείνο για το οποίο πάντως εκφράζονται φόβοι είναι μήπως οι εξτρεμιστές πραγματοποιήσουν επιθέσεις στην πόλη των Σκοπίων για να εκδικηθούν το θάνατο των πέντε ανδρών τους.

    [11] Ο ΖΑΚ ΣΙΡΑΚ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ

    Παρίσι, 7 Αυγούστου 2001 (20:02 UTC+2)

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ προγραμματίζει επίσκεψη το Σεπτέμβριο στην Γιουγκοσλαβία και την Κροατία με σκοπό να προάγει τις δημοκρατικές διαδικασίες και να εγγυηθεί την ένταξη της Γιουγκοσλαβίας στην ΕΕ.

    Ύστερα από πρόσκληση του Γιουγκοσλάβου προέδρου Βόισλαβ Κοστούνιτσα, ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να μεταβεί στο Βελιγράδι στα μέσα Σεπτεμβρίου από όπου θα μεταβεί αργότερα στο Ζάγκρεμπ για την προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κροατίας, Στίπε Μέσιτς.

    [12] ΧΑΛΑΡΑ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ

    Εντμοντον, 7 Αυγούστου 2001 (19:56 UTC+2)

    Μια καλή προπόνηση ήταν η πρώτη κούρσα του χρυσού Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Κώστα Κεντέρη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Εντμόντον. Τερμάτισε πρώτος στην κούρσα του σημειώνοντας χρόνο 20.46 και χαλαρώνοντας σημαντικά στα τελευταία 40 μέτρα.

    "Εχω τέσσερις κούρσες και πρέπει να κρατήσω δυνάμεις μέχρι τον τελικό. Εκεί θα τα δώσω όλα, είμαι έτοιμος", τόνισε μετά το τέλος της κούρσα ο Κώστας Κεντέρης.

    Στην σειρά του οι τέσσερις αθλητές που πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση είναι: 1. Κώστας Κεντέρης (Ελλάδα) 20.46

    2. Μάρλον Ντέβονις (Αγγλία) 20.58

    3. Κάιμιν Ντάγκλας (Ολλανδία) 20.63

    4. Μάρκους Λα Γκρανζ (Ν. Αφρική) 20.69

    [13] ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

    Σκόπια, 7 Αυγούστου 2001 (19:55 UTC+2)

    Ο Ιλιάζ Χαλίμι, ο μόνος Αλβανός που συμμετέχει στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στην ΠΓΔΜ υπέβαλε χθες την παραίτησή του.

    "Πήρα την απόφαση από τη στιγμή που κανένας δεν με κάλεσε να συμμετάσχω στην συνεδρίαση του Συμβουλίου την Δευτέρα" δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

    Ο Ιλιάζ Χαλίμι αποτελεί βασικό στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών (PDA) που συμμετέχει στις συνομιλίες.

    Ο πρόεδρος της χώρας Μπόρις Τράικοφσκι συγκάλεσε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας την Δευτέρα διακόπτοντας για μία ημέρα τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Οχρίδα.

    [14] ΜΕ 49% ΣΤΗΝ ΑΙΑΚΟΣ Η ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ

    Αθήνα, 7 Αυγούστου 2001 (19:43 UTC+2)

    Τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Αιακός ΑΕ Παροχής Υπηρεσιών, Ερευνών αγοράς και Οικονομικών Συμβούλων κατά 49% ανακοίνωσε η Κλαουδάτος.

    Η συμμετοχή θα γίνει με εισφορά των ακινήτων ιδιοκτησίας της εταιρίας επί των οδών Σοφοκλέους 18 & Στρέιτ 1-3 και Αθηνάς 48 & Σοφοκλέους 20, συνολικής αξίας 1.412.300.000 δρχ.

    Η συμμετοχή στην εταιρία Αιακος ΑΕ. - σύμφωνα με ανακοίνωση της Κλαουδάτος - κρίνεται απολύτως συμφέρουσα γιατί στο κεφάλαιό της θα μετάσχει η Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Νotos Com Συμμετοχές (μητρική εταιρία της Αφοι Λαμπρόπουλοι) με 51%, η οποία θα εισφέρει σε μετρητά 3 δις. δρχ. με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

    Η εταιρία Αιακος θα ανακαινίσει πλήρως το συγκρότημα των εισφερθέντων σ'αυτή πολυκαταστημάτων της Γ.Α. Κλαουδάτος και θα τα λειτουργήσει με την μορφή των shops in a shop, που θα ασχολούνται με την εμπορία ειδών κατοικίας.

    Οι παραπάνω αποφάσεις έρχονται σε επικύρωση της συμφωνίας (Αύγουστος 2000) μεταξύ Αφοι Λαμπρόπουλοι - Γ. Α. Κλαουδάτος κοινής επιχειρηματικής δράσης

    [15] ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ - ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

    Θεσσαλονίκη, 7 Αυγούστου 2001 (19:39 UTC+2)

    Το ραντεβού όλων των φίλων του μπάσκετ έχει δοθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των πρωταθλημάτων που διοργανώνει η ΕΟΚ, καθώς και αυτή του κυπέλλου Ελλάδος.

    Στην κληρωτίδα για το κύπελλο Ελλάδας γυναικών θα μπουν τα σωματεία: Ηλιούπολη, Αρης Θήβας, ΑΕΚ Τρίπολης, Κομοτηνή, Προποντίδα, Λασσάνης, Πρωτέας Βούλας, Π. Φάληρο, ΓΣ Περιστερίου, Θερμαϊκός, Εσπερίδες και ΓΣ Ηρακλής. Από τις ομάδες αυτές, στη δεύτερη φάση θα προκριθούν τρεις, οι οποίες θα αναμετρηθούν τις 14 ομάδες της Α1 κατηγορίας.

    Επίσης για το κύπελλο Ελλάδος ανδρών θα συμμετάσχουν τα σωματεία: Πειραϊκός, Ξάνθη, Πανελευσινιακός, ICBS, ΔΑΣΑΛ, Αμύντας, Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦΗ, Ηλυσιακός, Αιγάλεω, Σιάτιστα, Αμπελόκηποι, Αρίων και Εσπερος. Στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι δύο ομάδες και θα αντιμετωπίσουν τις ομάδες της Α2 κατηγορίας.

    [16] ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΕ ΑΡΗΣ Ο ΣΕΡΠΑΝΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 7 Αυγούστου 2001 (19:34 UTC+2)

    Τέλος από την ΚΑΕ Αρης ο Σταύρος Σερπάνος! Αυτό γνωστοποίησε το απόγευμα ο ίδιος με μια λακωνική ανακοίνωση. "Κύριοι, σας γνωρίζω ότι έχω μεταβιβάσει το πακέτο των μετοχών μου και δεν είμαι πλέον ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Αρης", ανέφερε χωρίς να διευκρινίσει ποιος θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης του πακέτου των μετοχών.

    Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι υπάρχει ένα προσύμφωνο με αθηναϊκή εταιρεία και ότι η οριστική συμφωνία θα παρθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστου. Ο κ. Σερμπάνος μεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι στη συμφωνία που έκανε με την αθηναϊκή εταιρεία ήταν να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας ο Στηβ Γιατζόγλου.

    Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης θα ορίσει τη νέα διοίκηση του Αρη. Επειτα από τη λίστα που παρέδωσε σε αυτό ο ΑΣ Αρης.

    Τέλος ο μάνατζερ των Νάκιτς, Κουτρούλια, Ντουράν και Γκαγκαουδάκη ζητούσε την εξόφληση παλιών οφειλών για να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές τους στον Αρη.

    [17] ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΤΟ "ΑΘΗΝΑ 2004"

    Θεσσαλονίκη, 7 Αυγούστου 2001 (19:22 UTC+2)

    Τη πρόοδο της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας παρουσίασαν στα διεθνή ΜΜΕ στο Εντμοντον του Καναδά, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 Σπύρος Καπράλος και ο Μ. Ασημακόπουλος, Γενικός Διευθυντής Αθλημάτων.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Καπράλος τόνισε ότι το αγώνισμα της κωπηλασίας θα διεξαχθεί στο Σχινιά, και ανέφερε ότι εκεί είναι προγραμματισμένη για το καλοκαίρι του 2003 η διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Νέων, γεγονός που ουσιαστικά θα αποτελέσει τη "δοκιμαστική Προολυμπιακή Διοργάνωση" για τους Αγώνες της Αθήνας το 2004.

    Σε ερώτηση για την αντίδραση των χορηγών σε παλαιότερες επικρίσεις για καθυστερήσεις στη διοργάνωση των αγώνων, ο κ. Καπράλος ανέφερε ότι οι χορηγοί δείχνουν συνεχώς την εμπιστοσύνη τους στην ΑΘΗΝΑ 2004. Την επιβεβαίωσαν μάλιστα πρόσφατα στο Πρώτο Διεθνές Συνέδριο Χορηγών που έγινε στην Αθήνα καθώς και με τη πλήρη κάλυψη του 100% του σχετικού προϋπολογισμού του Μάρκετινγκ από έξι εκ των σαράντα κατηγοριών χορηγίας.

    Ο εντεταλμένος Σύμβουλος της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 ανέφερε ότι προχωρεί κανονικά χωρίς αλλαγές το πρόγραμμα του στίβου. Ο συνολικός αριθμός των ημερών του θα είναι εννιά ενώ σε αυτές θα προστεθεί ο Μαραθώνιος, τη τελευταία ημέρα των Αγώνων.

    Σε ερώτηση για το θέμα της ώρας της διεξαγωγής του Μαραθωνίου, ο κ. Καπράλος τόνισε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη συγκεκριμένη απόφαση καθώς εξετάζονται οι τυχόν επιπτώσεις στους αθλητές καθώς και στη προβολή του αγωνίσματος.

    [18] ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

    Βλαδιβοστόκ, 7 Αυγούστου 2001 (19:04 UTC+2)

    Πέντε νεκροί είναι ο απολογισμός της έντονης καταιγίδας που σημειώθηκε στην πόλη Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας.

    Ο κυβερνήτης της πόλης Σέργκεϊ Ντάρκιν ανακήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

    Οι πλημμύρες κατέστρεψαν ακόμη την σιδηροδρομική γραμμή που οδηγεί στην Μόσχα απομονώνοντας την πόλη και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε γέφυρες της περιοχής.

    Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προέβλεψε δυνατές βροχές για τις επόμενες τρεις ημέρες.

    [19] ΠΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

    Κομοτηνή, 7 Αυγούστου 2001 (19:04 UTC+2)

    Συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμοθετημένων συνοριακών και διασυνοριακών περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, πραγματοποιείται αύριο στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας, με στόχο την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας συνεργασίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

    Η συμφωνία συνεργασίας θα περιλαμβάνει την ίδρυση συνδέσμου με τον τίτλο "Σύνδεσμος των Θεσμοθετημένων Συνοριακών και Διασυνοριακών περιοχών Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης".

    Σκοπός του συνδέσμου θα είναι η δημιουργία Δικτύου Μεταφοράς Πληροφοριών, η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ των μελών των όμορων κρατών, η μεταφορά τεχνογνωσίας, καθώς και η προώθηση κοινών πρωτοβουλιών στον οικονομικό, πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα, αλλά και γενικότερα στην ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των λαών της περιοχής.

    [20] ΝΕΟ ΑΝΟΙΓΜΑ 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ

    Θεσσαλονίκη, 7 Αυγούστου 2001 (19:04 UTC+2)

    Την εξόφληση των παικτών του ζητάει από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ ο προπονητής, Ντούσαν Μπάγιεβιτς, για να μη δημιουργηθούν οι περσινές δυσάρεστες καταστάσεις που οδήγησαν σε αδιέξοδο ποδοσφαιριστές και προπονητή. Το ποσό που καλείται να δώσει ο κ. Μπατατούδης ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια και σύμφωνα με δεσμεύσεις του, το θέμα θα διευθετηθεί μέχρι και το τέλος Αυγούστου.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του κ. Μπατατούδη με Αγγλους επιχειρηματίες για το μάρκετινγκ του ΠΑΟΚ. Η συγκεκριμένη αγγλική εταιρεία ενδιαφέρεται να επενδύσει στο εμπορικό τμήμα της ΠΑΕ, έπειτα από ανάλογες συνεργασίες που έχει με πολλές ομάδες του εξωτερικού.

    Την πρώτη του εμφάνιση στη Τούμπα για τη νέα σεζόν θα κάνει αύριο ο ΠΑΟΚ που θα αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι την Πορτουγκέζε. Σε αυτό το παιχνίδι ο κ. Μπάγιεβιτς θα δοκιμάσει όλα τα νέα αποκτήματα της ομάδα, ενώ θα απουσιάσουν οι Φρούσος (τραυματίας), Ουντέζε (ανέτοιμος) και Αντινόλφι (ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας).

    [21] ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΕΙΟ

    Βουκουρέστι, 7 Αυγούστου 2001 (19:03 UTC+2)

    Δεκατέσσερις Ρουμάνοι ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη Βουλκάν νοτιοδυτικά στην Ρουμανία μετέδωσε Ρουμανικός ραδιοφωνικός σταθμός.

    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή υγραερίου.

    Τα ονόματα των νεκρών δεν δόθηκαν αμέσως στη δημοσιότητα με αποτέλεσμα δεκάδες σύζυγοι να σπεύσουν τρομοκρατημένες στην περιοχή.

    Περίπου σαράντα άλλοι ανθρακωρύχοι από το Βουλκάν αρνήθηκαν να μπουν στο ανθρακωρυχείο φοβούμενοι και άλλη έκρηξη.

    Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα ατυχήματα σε ανθρακωρυχείο τα τελευταία 12 χρόνια.

    Ανάλογα ατυχήματα σε ανθρακωρυχεία είχαν γίνει το 1986 και το 1989 και είχαν κρατηθεί μυστικά από τις κομμουνιστικές αρχές.

    [22] ΠΡΟΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ EUROBANK LEASING - ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Αθήνα, 7 Αυγούστου 2001 (19:02 UTC+2)

    Ο Όμιλος EFG Eurobank Ergasias στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των θυγατρικών εταιριών του με απώτερο στόχο τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητάς αυτών, ανακοίνωσε την απόκτηση του ποσοστού συμμετοχής της εταιρίας Infoquest, ήτοι ποσοστό 20,01%, στην εταιρεία Χρηματοδοτικές Μισθώσεις Εργασίας Α.Ε.

    Η λογιστική αξία του ως άνω ποσοστού στις 30.06.01 ήταν Δρχ 3,8 δισ και η συμφωνηθείσα τιμή, βασισμένη σε αποτίμηση διεθνούς λογιστικού οίκου, είναι Δρχ 5,2 δισ. δηλαδή η σχέση τιμής προς λογιστική αξία ανέρχεται σε 1 προς 1,4. Μετά την ανωτέρω αγορά, η συμμετοχή της Τράπεζας στην εταιρεία Χρηματοδοτικές Μισθώσεις Εργασίας Α.Ε. ανέρχεται στο 90,25% του μετοχικού κεφαλαίου της.

    Παράλληλα, ο Όμιλος EFG Eurobank Ergasias δρομολογεί τις διαδικασίες συγχώνευσης των θυγατρικών του εταιριών Leasing που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Χρηματοδοτικής Μίσθωσης δηλαδή των Εταιρειών EFG Eurobank Χρηματοδοτικές Μισθώσεις Α.Ε. και Χρηματοδοτικές Μισθώσεις Εργασίας Α.Ε..

    [23] ΧΥΤΗΡΗΣ: "ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΩΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ"

    Αθήνα, 7 Αυγούστου 2001 (18:49 UTC+2)

    Άμεση, ήταν η απάντηση της κυβέρνησης, στους ισχυρισμούς περιθωριακών στοιχείων περί δήθεν ύπαρξης βουλγαρικής μειονότητας στη χώρα μας. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας, ο Υφυπουργός Τύπου, Τηλέμαχος Χυτήρης δήλωσε τα εξής:

    "Πιστεύω ότι κακώς δίδεται έμφαση σε μεμονωμένες απόψεις κάποιου ή κάποιων περιθωριακών οι οποίοι κατά καιρούς αποστέλλουν επιστολές όπου αναπτύσσουν τις φαντασιώσεις τους γύρω από την ύπαρξη μειονοτικών ομάδων στην Βόρειο Ελλάδα..

    Οι σχέσεις μας με την Βουλγαρία είναι εξαίρετες".


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 7 August 2001 - 18:13:46 UTC