Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-09-11

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΖΟΥΛΙΑΝΙ: ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ
  • [02] ΜΠΟΥΣ: ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
  • [03] Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ
  • [04] ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΡΑΦΑΤ ΠΡΟΣ ΜΠΟΥΣ
  • [05] ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΣτΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
  • [06] ΣΤΙΣ ΗΠΑ ''ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ'' Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ
  • [07] ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ
  • [08] ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΙΝΤΖΙΡΛΙΚ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
  • [09] ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ
  • [10] Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
  • [11] ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΣΚΛΗΡΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ - ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η
  • [12] ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
  • [13] ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
  • [14] Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
  • [15] ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΥΕΝ - ΑΘΗΝΑ 2004 -
  • [16] ΑΝΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΣ ΗΠΑ
  • [17] ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
  • [18] ΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
  • [19] ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΙΣ
  • [20] ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ
  • [21] ΤΟ INTERNET «ΕΡΓΑΛΕΙΟ» ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  • [22] ΝΟΗΜΟΝ ΔΙΚΤΥΟ: ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • [23] ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ

  • [01] ΤΖΟΥΛΙΑΝΙ: ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ

    Νέα Υόρκη, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (18:54 UTC+2)

    Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι, ζήτησε νωρίς το απόγευμα από τους κατοίκους της πόλης να εγκαταλείψουν το νότιο τμήμα του Μανχάταν, μετά την πτώση των δύο αεροσκαφών κατά των δίδυμων πύργων.

    Στο μεταξύ, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι "έχασε τον έλεγχο" ενός ή πολλών αεροπλάνων, όπως ανέφερε εκρόσωπός της.

    [02] ΜΠΟΥΣ: ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

    Λουιζιάνα, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (20:43 UTC+2)

    Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας βρίσκεται ο αμερικανός στρατός, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, μιλώντας από την Λουιζιάνα.

    Ο Μπους πρόσθεσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει τη λειτουργία της. "Η ίδια η ελευθερία δέχτηκε επίθεση και η ελευθερία θα προστατευτεί. Οι ΗΠΑ θα κυνηγήσουν και θα τιμωρήσουν όσους ευθύνονται για τις επιθέσεις αυτές" τόνισε.

    [03] Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

    Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (20:24 UTC+2)

    Φωτογραφία: Ολομέλεια της Βουλής

    Σε δηλώσεις για την τρομοκρατική επίθεση κατά των ΗΠΑ προέβη ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, από το υπουργείο Εξωτερικών, κατά τις οποίες επεσήμανε ότι θα υπάρξει έντονος προβληματισμός στη διεθνή κοινότητα για θέματα ασφαλείας, καθώς και ευρύτατες πολιτικές συνέπειες. Συγκεκριμένα δήλωσε:

    "Θέλω να τονίσω ότι αυτές οι πράξεις δεν είχαν μόνο στόχο τα ανθρώπινα θύματα που όλοι μας θρηνούμε, αλλά είχαν σαν στόχο να υπονομεύσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, τις ανοιχτές και ελεύθερές μας κοινωνίες, τις ελεύθερες επικοινωνίες. Είμαστε σε συνεχή επαφή με όλους τους αρμόδιους υπουργούς, έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τη χώρα μας, αντιμετωπίζουμε το θέμα τον πιο ψύχραιμο και υπεύθυνο τρόπο.

    Μετά από συνεννόηση που είχαμε μεταξύ μας οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, αύριο στις 10.00 έχουμε έκτακτη σύσκεψη στις Βρυξέλλες, όπου θα βρίσκομαι και εγώ για να συζητήσουμε τις ενέργειες που θα πάρουμε ως ΕΕ, σύμφωνα με τα γεγονότα, τα οποία βεβαίως δεν έχουν διευκρινιστεί".

    Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τις διπλωματικές ελληνικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση για θύματα Ελλήνων ούτε και κατάλογοι πτήσεων.

    Απαντώντας σε ερώτηση για επιπτώσεις που πιθανώς να υπάρξουν στην περιοχή μας, δήλωσε ότι "οι πολιτικές συνέπειες αυτών των πράξεων θα είναι ευρύτατες, θα υπάρξει ευρύτατος προβληματισμός στη διεθνή κοινότητα γύρω από θέματα της ασφάλειας των χωρών και του πολίτη, που όμως πρέπει παράλληλα αυτός ο προβληματισμός να διασφαλίσει την ανοιχτή δημοκρατική λειτουργία των κοινωνιών μας".

    Οπως συμπλήρωσε, δεν υπάρχει επίσημη ή ανεπίσημη πληροφόρηση για ύποπτους δράστες "Μπορεί κανείς να εικάζει πολλά, δεν είναι όμως η στιγμή, εφόσον δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο, να πιθανολογήσουμε, θα ήταν νομίζω ανεύθυνο" είπε και πρόσθεσε ότι "θέλουμε οι δράστες να αποκαλυφθούν και να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης".

    Ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε ότι στους δίδυμους πύργους που χτυπήθηκαν από τα αεροσκάφη στεγάζονται εταιρίες ελληνικών συμφερόντων, αλλά δεν υπάρχει ενημέρωση για το εάν βρίσκονταν προσωπικό στους συγκεκριμένους ορόφους τη συγκεκριμένη στιγμή της επίθεσης.

    [04] ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΡΑΦΑΤ ΠΡΟΣ ΜΠΟΥΣ

    Νέα Υόρκη, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (19:41 UTC+2)

    "Είμαι απόλυτα συγκλονισμένος", δήλωσε ο Παλαστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ, εκφράζοντας τη λύπη του για την τραγωδία που συγκλόνισε τις ΗΠΑ και την παγκόσμια κοινή γνώμη. "Ήδη διαβίβασα τα θερμά συλλυπητήριά μου στον Αμερικάνο Πρόεδρο, Τζορτζ Μπους, και τη βαθύτατη λύπη μου για τα συμβάντα", συμπλήρωσε ο Παλαιστίνιος ηγέτης.

    [05] ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΣτΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

    Στρασβούργο, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (20:44 UTC+2)

    Φωτογραφία: Τόνι Μπλερ

    Οι πρόεδροι της υπουργικής επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης Ερνστ Βαλς και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης λόρδος Ράσελ Τζόνστον και ο ΓΓ Βάλτερ Σβίμερ εξέφρασαν σήμερα τον αποτροπιασμό τους για το κύμα των τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον των ΗΠΑ.

    "Απ' όπου και αν προέρχονται, οι ενέργειες αυτές στην καρδιά μιας ειρηνικής δύναμης, αποδεικνύουν την απαράδεκτη τακτική του πολέμου. Η απίστευτη σοβαρότητα των γεγονότων απαιτεί αποφασιστική απάντηση από την πλευρά της δημοκρατίας", επισημαίνουν οι αξιωματούχοι του ΣτΕ.

    Ζητούν επίσης να οργανωθεί το συντομότερο δυνατό διεθνής δράση με στόχο την καταπολέμηση κάθε μορφής τρομοκρατία και εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους και την αλληλεγγύη τους στον αμερικανικό λαό, στις αρχές των ΗΠΑ και στις οικογένειες των θυμάτων.

    Στην έδρα του ΣτΕ στο Στρασβούργο από το απόγευμα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των 43 χωρών - μελών του οργανισμού.

    [06] ΣΤΙΣ ΗΠΑ ''ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ'' Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΧΤΥΠΗΜΑΤΩΝ

    Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (19:17 UTC+2)

    Στη Βοστόνη ''εγκλωβίστηκε'' ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, καθώς λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων στις ΗΠΑ έχουν απαγορευτεί όλες οι πτήσεις.

    Ο κ. Καραμανλής μετέβη χτες στη Βοστόνη για να εγκαινιάσει την Εδρα Σπουδών Ελλάδας και Νοτιανατολικής Ευρώπης "Κωνσταντίνος Καραμανλής" στη Σχολή Διπλωματίας Φλέτσερ του πανεπιστημίου Ταφτς.

    Η πτήση του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας ήταν προγραμματισμένη να αναχωρήσει το απόγευμα ώρα Ελλάδος από τη Βοστώνη και με ενδιάμεσο σταθμό τη Νέα Υόρκη θα έφτανε στην Αθήνα αύριο το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το ενδεχόμενο να πάει οδικώς στον Καναδά και να επιστρέψει στην Ελλάδα από εκεί.

    [07] ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ

    Σαράγιεβο, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (21:15 UTC+2)

    Εκκενώθηκε και η αμερικανική πρεσβεία στο Σαράγιεβο ύστερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ που συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη.

    Η πρεσβεία θα παραμείνει κλειστή τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή. Ωστόσο, το προσωπικό αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στην πρεσβεία. Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, έξω από το κτίριο βρίσκονται η αστυνομία της Βοσνίας καθώς και δυνάμεις ασφαλείας των ΗΠΑ.

    Στρατιωτικοί των αμερικανικών στρατευμάτων που βρίσκονται στην Βοσνία εξέφρασαν την βαθιά τους ανησυχία και τη λύπη τους για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον της χώρας τους.

    Ο διοικητής της ΝΑΤΟικής δύναμης SFOR στην περιοχή Ρόμπερτ Πάλμερ σε δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων εξέφρασε την αγωνία του για την κατάσταση στην χώρα του καθώς όπως είπε πολλοί από τους στρατιώτες έχουν συγγενείς και φίλους στην Αμερική.

    [08] ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΙΝΤΖΙΡΛΙΚ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

    Αγκυρα, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (21:14 UTC+2)

    Αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στην αμερικανική βάση Ιντζιρλίκ στην Νότια Τουρκία ύστερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP εκπρόσωπος της αμερικανικής βάσης στην περιοχή.

    Στην αμερικανική βάση στο Ιντζιρλίκ βρίσκονται σαράντα βρετανικά και αμερικανικά αεροσκάφη με σκοπό να επιτηρούν την ζώνη απαγόρευσης πτήσεων που έχει επιβληθεί στο Βόρειο Ιράκ από το 1991.

    Εκτακτα μέτρα ασφαλείας έλαβαν οι αρχές στην αμερικανική πρεσβεία στην Αγκυρα και στο αμερικανικό προξενείο στην συνοικία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπουλέντ Ετζεβίτ συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους επισήμανε ότι οι ΗΠΑ αποτελούν την μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο και συνεπώς ό,τι συμβαίνει στις ΗΠΑ μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο.

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ σε τηλεγράφημα του προς τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους καταδίκασε τις επιθέσεις της διεθνούς τρομοκρατίας κατά των ΗΠΑ και εξέφρασε τα συλληπητήρια του για τα θύματα της τραγωδίας.

    Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ επέστρεψε εσπευσμένα στην Αγκυρα από την Κωνσταντινούπολη.

    Παράλληλα ακυρώθηκαν όλες οι τουρκικές πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ.

    [09] ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

    Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (21:07 UTC+2)

    Συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

    Ο κ. Στεφανόπουλος τονίζει ότι "η αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση εναντίον των ΗΠΑ που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τόσων αθώων ανθρώπων και εκτεταμένες καταστροφές προκαλεί την πιο έντονη και απόλυτη καταδίκη εκ μέρους κάθε λογικού ανθρώπου".

    "Σας εκφράζω την προσωπική μου συγκίνηση και τη συμπαράσταση του λαού μας προς τη χώρα σας και τις οικογένειες των θυμάτων", επισημαίνει ο κ. Στεφανόπουλος.

    [10] Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

    Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (21:04 UTC+2)

    της Νατάσας Θωμά

    Σύσσωμη η ελληνική Βουλή καταδίκασε απόψε την τρομοκρατική ενέργεια εναντίον αθώων θυμάτων στις ΗΠΑ, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βαθιά της λύπη αλλά και την ανησυχία της για τις συνέπειες αυτής της αποτρόπαιας, όπως την χαρακτήρισαν, επίθεση.

    Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του Σώματος Απόστολος Κακλαμάνης ανακοίνωσε τη διακοπή για απόψε των εργασιών σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον αμερικανικό λαό.

    "Με εξαιρετική λύπη αλλά και ανησυχία αναφέρομαι στο τραγικό περιστατικό στις ΗΠΑ, εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων προς τον φίλο αμερικανικό λαό και ιδιαίτερα προς τις οικογένειες του απροσδιόριστου μέχρι στιγμής αριθμού θυμάτων αυτής της εγκληματικής επίθεσης", τόνισε ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε:

    "Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη αλλά και την οργή μας για τους εμπνευστές και εκτελεστές της σημερινής τυφλής τρομοκρατικής επίθεσης με την ελπίδα ότι σύντομα θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους αυτές".

    Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, τόνισε ότι "όλοι μας παρακολουθούμε με έκπληξη και βαθύτατη λύπη τα γεγονότα στις ΗΠΑ και συγκλονισμένοι εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήρια για τα θύματα των φονικών επιθέσεων προς τον αμερικανικό λαό".

    Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου "όλοι μας, ο ελληνικός λαός, ο πρωθυπουργός, η ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό και κατηγορηματικό τρόπο τις τρομοκρατικές ενέργειες και πράξεις βίας που δεν είναι μόνο ανθρώπινα θύματα. Τέτοιες ενέργειες -συμπλήρωσε με έμφαση- έχουν στόχο την υπονόμευση της λειτουργίας των ανοιχτών δημοκρατικών κοινωνιών και στρέφονται ενάντια στην ανθρωπότητα.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμα ότι είναι σε συνεχή επαφή με τους ομολόγους του της Ε.Ε. για μία κοινή στάση στο θέμα αυτό.

    Τέλος ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία ότι ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και Έλληνες, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για τα θλιβερά αποτελέσματα της επίθεσης αυτής.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε και αυτός τον αποτροπιασμό του κόμματός του "για την τρομοκρατική ενέργεια που είχε, όπως είπε, στόχο την παγκόσμια κοινότητα, την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και δικαιωμάτων της ανθρωπότητας και τον λαό".

    Είμαστε -είπε- αλληλέγγυοι προς τον αμερικανικό λαό και την αμερικανική κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι "στους δύσκολους αυτούς καιρούς, η Ν.Δ. είναι αλληλέγγυη σε οποιαδήποτε ενέργεια που θωρακίζει την χώρα και το λαό από τυχόν τέτοιες ενέργειες.

    "Τέτοιες ώρες μετράει το αίσθημα αλληλεγγύης και οι πολιτικές αντιπαραθέσεις περνάνε σε δεύτερη μοίρα" κατέληξε.

    Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, αφού εξέφρασε την βαθιά του λύπη "για τα τραγικά, συγκλονιστικά γεγονότα στις ΗΠΑ", επεσήμανε ότι "ελπίζουμε ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν ως αφορμή για την παραπέρα επέκταση της νέας τάξης πραγμάτων εις βάρος των λαών".

    Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, υπογράμμισε ότι "πίσω από τις ενέργειες αυτές δρουν δυνάμεις που θέλουν να δυσφημίσουν τους δημοκρατικούς αγώνες των λαών και των πολιτών" ενώ εξέφρασε την ελπίδα "η τραγωδία αυτή να μην γίνει αφορμή για να στηθεί μια νέα ψυχροπολεμική δαιμονοποίηση και διαίρεση ολόκληρου του πλανήτη".

    "Τα φλεγόμενα κτίρια που κατέρρεαν θύμιζαν εικόνες από τον πόλεμο στον Κόλπο και στο Κόσοβο. Οι απειλές κατά της ανθρωπότητας εγείρουν συνειδήσεις και καλούν σε δημοκρατική εγρήγορση" είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΝ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι "πρέπει ο ΟΗΕ να αναδειχθεί σε πραγματικό κέντρο ειρήνης, συνύπαρξης και αποτελεσματικής σταθερότητας".

    [11] ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΣΚΛΗΡΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ - ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥΣ

    Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (21:03 UTC+2)

    "Η Αμερική θα προσπαθήσει να βρει την αιτία αυτών των επιθέσεων, αυτούς που βρίσκονται πίσω από τη συγκεκριμένη πράξη και θα προβεί σε σκληρά αντίποινα - για αυτό δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη" δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των ΗΠΑ, εξηγώντας ότι θα είναι μία επιταγή της εσωτερικής τους κοινής γνώμης.

    Ο κ.Πάγκαλος εξέφρασε την ελπίδα τα "χτυπήματα" να μην είναι τυφλά, αλλά και την εκτίμηση ότι είναι πιθανή, κατά δεύτερη φάση, μερική απομόνωση των ΗΠΑ, αφού όπως είπε είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων η άποψη "να κοιτάζουμε περισσότερο το σπίτι μας". Στο πλαίσιο αυτό δεν επέκλεισε και την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τα Βαλκάνια.

    "Ελπίζω όλα αυτά τα τραγικά που βλέπουμε να οδηγήσουν τους Αμερικανούς και σε κάποια λιγότερη αλαζονεία. Οι Αμερικανοί υπεύθυνοι δίνουν πολύ εύκολα μαθήματα για καταπολέμηση της τρομοκρατίας - εγώ προσωπικά έχω υποστεί ως υπουργός Εξωτερικών πολλά τέτοια μαθήματα - αλλά βλέπουμε και στην πράξη ότι όταν οι τρομοκράτες αποφασίσουν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους είναι αδύνατο να τους σταματήσει ακόμη και ένα οργανωμένο κράτος και από μία πόλη με τέλεια συστήματα ασφαλείας όπως είναι η Νέα Υόρκη" κατέληξε ο κ.Πάγκαλος.

    [12] ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

    Βουκουρέστι, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (20:59 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Έκτακτα αντιτρομοκρατικά μέτρα ελήφθησαν στην αμερικάνικη πρεσβεία στο Βουκουρέστι ενώ αυξήθηκαν και οι δυνάμεις ασφαλείας.Το κτίριο εκκενώθηκε και όλο το προσωπικό αποχώρησε.

    Ανάλογα μέτρα ελήφθησαν στην Ισραηλινή πρεσβεία στο Βουκουρέστι και σε όλα τα αμερικάνικα διπλωματικά γραφεία στο Βουκουρέστι.

    Σε σύντομη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αμερικανική πρεσβεία στο Βουκουρέστι αμερικανοί αξιωματούχοι καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση εναντίον της χώρας τους.

    Απαγορεύτηκε η λήψη φωτογραφιών σε όλους τους δημοσιογράφους που μετέβησαν στην πρεσβεία ενώ αντιτρομοκρατικές οργανώσεις εντατικοποίησαν τα μέτρα ασφαλείας.

    [13] ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

    Βουκουρέστι, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (20:53 UTC+2)

    Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Ρουμανίας συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως ύστερα από τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ.

    Ο Ρουμάνος υπουργός Εξωτερικών Μιρτσέα Γκεοάνα διέκοψε την μονοήμερη επίσκεψή του στην Φιλανδία και επέστρεψε εκτάκτως στο Βουκουρέστι προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ δηλώνοντας ότι στρέφονται ενάντια στον πολιτισμό και την δημοκρατία και εξέφρασε την ελπίδα τα τραγικά γεγονότα δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την ειρήνη.

    Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Αντριαν Ναστάζε καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ εκφράζοντας την συμπαράστασή του στον αμερικανικό λαό.

    Ο κ. Ναστάζε επισήμανε ότι η τρομοκρατική επίθεση θα αυξήσει την ένταση και την αστάθεια στην διεθνή κοινότητα εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα ότι η τρομοκρατική επίθεση να μην προκαλέσει αποσταθεροποίηση της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρουμανίας Ιον Ιλιέσκου εξέφρασε την αποδοκιμασία του για το γεγονός και καταδίκασε την τρομοκρατία ως μέσο αντιμετώπισης πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων.

    Εξέφρασε την συμπαράστασή του στα θύματα της τραγωδίας και την συμπάθειά του προς τον αμερικάνικο πληθυσμό.

    [14] Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

    Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (20:36 UTC+2)

    H Κυβερνητική Επιτροπή θα συνεδριάσει αύριο,στις 12 το μεσημέρι,στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο συζήτησης τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

    [15] ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΥΕΝ - ΑΘΗΝΑ 2004 - ΟΛΠ

    Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (20:35 UTC+2)

    Ανεβλήθη η προγραμματισμένη για αύριο υπογραφή της Οριστικής Σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004" και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), λόγω των τραγικών γεγονότων στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το "Αθήνα 2004". Η ημέρα υπογραφής της τελικής σύμβασης θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

    [16] ΑΝΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΣ ΗΠΑ

    Βρυξέλλες, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (20:30 UTC+2)

    Ο οργανισμός που επιτηρεί την εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη - Eurocontrol - ανέστειλε όλες τις πτήσεις από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Eurocontrol που εδρεύει στις Βρυξέλλες όλες οι πτήσεις προς ΗΠΑ ακυρώθηκαν.

    [17] ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

    Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (20:28 UTC+2)

    Αμέσως μετά την εκδήλωση των τρομοκρατικών επιθέσεων κατά των Η.Π.Α., πραγματοποιήθηκε, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημήτρης Σιούφας, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος Γιώργος Σουφλιάς, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Προκόπης Παυλόπουλος και ο υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος.

    Ο κ. Σιούφας επικοινώνησε με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο, από τους οποίους ενημερώθηκε και ζήτησε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία και ενημέρωση μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μετά τα σημερινά τραγικά γεγονότα στις Η.Π.Α.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφων για την τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ ο Γιώργος Σουφλιάς δήλωσε ότι «είναι ένα πρωτοφανές γεγονός που ίσως δημιουργεί μία νέα πολύ άσχημη κατάσταση στην παγκόσμια κοινωνία».

    «Πέραν από την αγανάκτηση και την έκφραση συμπάθειας στον Αμερικανικό λαό, πιστεύω όλοι οι λαοί και όλες οι χώρες που πιστεύουν στην Δημοκρατία και στην ειρηνική συνύπαρξη πρέπει να συντονιστούν ώστε να παταχθεί η τρομοκρατία που φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει μάστιγα για την ανθρωπότητα», υπογράμμισε.

    [18] ΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    Θεσσαλονίκη, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (20:25 UTC+2)

    Ελεύθερη πτώση πραγματοποίησαν οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, μετά από τα τρομοκρατικά χτυπήματα που δέχθηκαν σήμερα οι ΗΠΑ.

    Η Wall Street παρέμεινε κλειστή, ενώ τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατρακύλησαν, μετά από τις τρομοκρατικές ενέργειες.

    Συγκεκριμένα, στη Γερμανία ο Xetra Dax έκανε βουτιά 10% για να βρεθεί στις 4,179.26 μονάδες, το χαμηλότερο σημείο των τελευταίων τριών ετών. Στο Παρίσι ο δείκτης των blue chips CAC 40 κατέγραψε σημαντικές απώλειες άνω των επτά ποσοστιαίων μονάδων για να "σταματήσει" στις 4,059.75 μονάδες.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε απώλειες της τάξης του 5.7% και διαμορφώθηκε στις 4,746.0 μονάδες, στο Αμστερνταμ ο δείκτης AEX κατέγραψε απώλειες 7%, ενώ στη Ζυρίχη ο SMI έκανε "βουτιά" 7.1%. Στο Μιλάνο ο MIB30 "έπεσε" 7.8%.

    Ο πανευρωπαϊκός FTSE Eurotop 300 κατέγραψε ιδιαίτερα σημαντικές απώλειες της τάξης του 6.4%.

    [19] ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

    Λονδίνο, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (20:20 UTC+2)

    Σε κατάσταση εκτός ελέγχου βρέθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές με τους βασικότερους χρηματιστηριακούς δείκτες να καταγράφουν το αρνητικότερο ρεκόρ των τελευταίων ετών μετά τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ.

    Μόνοι κερδισμένοι του "αμερικανικού εφιάλτη" το πετρέλαιο και ο χρυσός, η τιμή του οποίου ενισχύθηκε κατά 16 δολάρια στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

    Οι μετοχές των ασφαλιστικών και των αντασφαλιστικών εταιριών κατρακύλησαν, ενώ ήδη η Lloyds του Λονδίνου προσπαθεί να εκτιμήσει το μέγεθος των "ζημιών" που θα κληθούν να καλύψουν.

    Οι τιμές των ευρωπαϊκών μετοχών βρίσκονταν σε υψηλά επίπεδα, προ του συμβάντος, με τους επενδυτές να τοποθετούνται σε μετοχές τεχνολογικών και τηλεπικοινωνιακών εταιριών. Τα δεδομένα όμως αντεστράφησαν όταν το "ατύχημα" αποδείχθηκε οτι ήταν καλά οργανωμένη τρομοκρατική επίθεση.

    Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με σημαντικές απώλειες, με μόνη εξαίρεση τις πετρελαϊκές εταιρίες, οι τιμές των οποίων έκλεισαν με θετικό πρόσημο τόσο στο χρηματιστήριο του Παρισιού, όσο και του Λονδίνου.

    Λίγη ώρα πριν το κλείσιμο ο γερμανικός δείκτης X-Dax κατέγραφε απώλειες 11,33%. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE-100 έκλεισε με πτώση 5,7%, σε επίπεδα που είχε να δει από τον Οκτώβριο του ΄87. Ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με απώλειες 7,39%, γυρνώντας σε τιμές του Μάρτη του ΄99

    Oι τιμές των μετοχών των τραπεζών Deutsche Bank και Ηypovereinsbank καταγράφουν απώλειες μεγαλύτερες του 14%. Οι ασφαλιστικές ΑΧΑ και ΑGF έκλεισαν με απώλειες 11,4%, ενώ αντίθετα οι πετρελαϊκοί κολοσσοί TotalFinaElf και ΒP έκλεισαν με κέρδη 3,3% και 6,8% αντίστοιχα.

    [20] ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

    Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (20:10 UTC+2)

    Την ευγνωμοσύνη της για την επίδειξη αλληλεγγύης από τον πρωθυπουργό, τις ελληνικές αρχές, και τους Ελληνες πολίτες εκφράζει με ανακοίνωση για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

    « Με φρίκη και αποτροπιασμό παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ. Καθώς είπε ο πρόεδρος Μπους πρόκειται για εθνική τραγωδία.

    Ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης εξέφρασε τη λύπη του και έστειλε μήνυμα στον πρόεδρο Μπους, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης του.

    Πολλοί Ελληνες πολίτες τηλεφωνούν στην πρεσβεία μας στην Αθήνα και εκφράζουν την οργή τους γι' αυτό το ειδεχθές έγκλημα.Οι ελληνικές αρχές έχουν επίσης υποσχεθεί την πλήρη συμπαράσταση τους. Είμαστε ευγνώμονες για αυτή την επίδειξη αλληλεγγύης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους οι υπάλληλοι της πρεσβείας εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για τα μέτρα ασφαλείας που πήραν οι ελληνικές αρχές.

    [21] ΤΟ INTERNET «ΕΡΓΑΛΕΙΟ» ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (20:06 UTC+2)

    Ένα νέο, φιλικό "πρόσωπο" παρουσιάζει μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα του το υπουργείο Οικονομικών, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες, αλλά και σε επιχειρηματίες να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που έχει αναπτύξει στο Internet, με στόχο τη διευκόλυνση των φορολογουμένων.

    Σύμφωνα με όσα τονίσθηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου αφορούν ένα ευρύ φάσμα "δραστηριοτήτων", μεταξύ των οποίων η περιοδική δήλωση του ΦΠΑ και η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

    Ηδη, χιλιάδες πολίτες σύμφωνα με όσα τόνισε ο υπεύθυνος ηλεκτρονικών υπηρεσιών του υπουργείου, Τάσος Σαγρής επισκέπτονται την ιστοσελίδα του υπουργείου και κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, καθώς αποτελούν χρήσιμο "εργαλείο" που τους διευκολύνει.

    Η εκδήλωση απευθυνόταν σε στελέχη επιχειρήσεων, λογιστές φοροτέχνες και σε επιχειρηματίες ή απλούς πολίτες που επιθυμούσαν να ενημερωθούν για τις νέες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

    [22] ΝΟΗΜΟΝ ΔΙΚΤΥΟ: ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (20:02 UTC+2)

    Τις υπηρεσίες και τις βασικές παραμέτρους που "περιλαμβάνει" το Νοήμον Δίκτυο του ΟΤΕ παρουσίασαν σήμερα εκπρόσωποι της εταιρίας, αναλύοντας τα βασικά χαρακτηριστικά του.

    Οι δύο πρώτες υπηρεσίες το Freephone και το Onephone αποτελούν "κλειδιά" για την αύξηση των πελατών της επιχείρησης, τη μεγιστοποίηση των κερδών, την ενίσχυση της εικόνας της και τη βελτίωση της επικοινωνίας της επιχείρησης προς κάθε κατεύθυνση.

    Το FreePhone, - μεταξύ άλλων - δίνει τη δυνατότητα στην επιχείρηση να διασυνδέσει τα τηλέφωνα των υποκαταστημάτων της χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό, να έχει αναλυτική εικόνα της τηλεφωνικής κίνησης που εξυπηρέτησαν τα υποκαταστήματά της χωριστά για κάθε γεωγραφική περιοχή.

    Το OnePhone αποτελείται από το πρόθεμα 0801-11 και ένα πενταψήφιο αριθμό ενιαίο για όλη τη χώρα. Η υπηρεσία αυτή έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το Freephone, διαφέρει μόνο στη χρέωση.

    Το Νοήμον Δίκτυο περιλαμβάνει επίσης την ΟΤΕΚΑΡΤΑ, τη ΧΡΟΝΟΚΑΡΤΑ και την υπηρεσία της Τηλεψηφοφορίας (televoting).

    Η ΟΤΕκάρτα αποτελεί "εργαλείο" για τους φοιτητές, τους στρατιωτικούς, τα στελέχη των επιχειρήσεων, αλλά και για τους εργαζομένους και τους τουρίστες. Η Χρονοκάρτα είναι η νέα προπληρωμένη τηλεφωνική κάρτα του ΟΤΕ, την οποία ο πελάτης μπορεί να αγοράσει από τα εμπορικά καταστήματα του ΟΤΕ, τα ΟΤΕshops και τα περίπτερα. Με αυτήν έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί από οποιοδήποτε σταθερό τηλέφωνο τις συνδιαλέξεις του. Δεν απαιτείται καρτοτηλέφωνο ή τηλεφωνική συσκευή με ειδική εοσχή για να χρησιμοποιηθεί η Χρονοκάρτα.

    Η υπηρεσία της Τηλεψηφοφορίας δίνει τη δυνατότητα σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, εταιρίες ερευνών αγοράς κ.α. να διενεργούν ταχύτατες δημοσκοπήσεις μεγάλου και αντιπροσωπευτικού δείγματος μέσω του τηλεφωνικού δικτύου.

    [23] ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ"

    Θεσσαλονίκη, 11 Σεπτεμβρίου 2001 (20:00 UTC+2)

    Αναβάλλεται λόγω των τραγικών γεγονότων στις ΗΠΑ η προγραμματισμένη για αύριο Ημερίδα του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την Ανασυγκρότηση με θέμα: "Από την κρίση στην Ανασυγκρότηση: Το βαλκανικό στοίχημα και ο ρόλος της Ελλάδας" στο ξενοδοχείο HYATT της Θεσσαλονίκης.

    Η ημέρα και η ώρα της πραγματοποίησης της ημερίδας θα ανακοινωθούν.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 11 September 2001 - 18:13:50 UTC