Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-10-22

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΕ 147 ΨΗΦΟΥΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ο Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ
  • [02] Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
  • [03] ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ
  • [04] ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΙΛΑΣΝΙΚ
  • [05] ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΤΟΝ... ΡΕΧΑΓΚΕΛ
  • [06] ΣΕΖΕΡ: ΛΑΘΟΣ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ
  • [07] Ο ΦΟΡΝΤ MVP ΤΗΣ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α1
  • [08] Η ΝΤΕΛ ΠΟΝΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΓΙΑ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ
  • [09] ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΗΑΡ ΗΣΤ Ο Γ. ΖΕΥΓΩΛΗΣ
  • [10] ΑΝΟΔΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ WALL STREET
  • [11] ΠΕΡΙΠΟΥ 100 ΑΦΓΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΧΙΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ
  • [12] ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ
  • [13] ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΘΕΡΜΩΝ
  • [14] ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ
  • [15] ΠΕΡΙΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
  • [16] ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ,
  • [17] ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
  • [18] ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
  • [19] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
  • [20] ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
  • [21] ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ INFORM Π. ΛΥΚΟΣ
  • [22] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΙΔΑΛΗ
  • [23] ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

  • [01] ΜΕ 147 ΨΗΦΟΥΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ο Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ

    Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2001 (17:20 UTC+2)

    Φωτογραφία: Κώστας Λαλιώτης

    Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής εξελέγη ο Κώστας Λαλιώτης με 147 ψήφους. Συνολικά ψήφισαν 180 μέλη συν τον πρόεδρο, ενώ βρέθηκαν 32 λευκά ψηφοδέλτια και δύο άκυρα.

    [02] Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2001 (17:32 UTC+2)

    Φωτογραφία: Βάσω Παπανδρέου

    Η σύνθεση του νέου Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ με βάση τη σειρά ψήφων που έλαβαν οι υποψήφιοι έχει ως εξής:

    Βάσω Παπανδρέου με 147 ψήφους, Απόστολος Κακλαμάνης με 119, Ευάγγελος Βενιζέλος με 110, Δημήτρης Ρέππας με 99, Κώστας Σκανδαλίδης με 98, Νεονάκης Μιχάλης με 97, Γιώργος Παπανδρέου με 95, Ακης Τσοχατζόπουλος με 82, Μιλένα Αποστολάκη με 73,

    Τόνια Αντωνίου με 58 και Χρήστος Παπουτσής με 56.

    Δεν εξελέγησαν οι: Θεόδωρος Πάγκαλος με 50 ψήφους και Ειρήνη Λαμπράκη με 29. Συνολικά ψήφισαν 181 μέλη, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 179, ενώ βρέθηκαν ένα λευκό και ένα άκυρο.

    [03] ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

    Ουάσιγκτον, 22 Οκτωβρίου 2001 (08:14 UTC+2)

    Τα αμερικανικά αεροσκάφη προχώρησαν σε βομβαρδισμό της πρώτης γραμμής των Ταλιμπάν, βορείως της Καμπούλ, ενώ σύμφωνα με το στρατηγό Ριτσαρντ Μάιερς, οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν συντρίψει το δίκτυο της Αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λαντεν στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατηγό, τα άρματα μάχης, ο εξοπλισμός, οι εγκαταστάσεις και τα στρατόπεδα την Αλ Κάιντα έχουν πληγεί, ενώ κύριος στόχος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων είναι η σύλληψη του μπιν Λαντεν.

    [04] ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΙΛΑΣΝΙΚ

    Θεσσαλονίκη, 22 Οκτωβρίου 2001 (21:06 UTC+2)

    Απόντες από τη σημερινή προπόνηση ήταν ο Νίκος Παπαδόπουλος λόγω τραυματισμού, αλλά και ο Γκίλμπερτ Πρίλασνικ, ο οποίος αναχώρησε για την Αυστρία ενόψει των υποχρεώσεων του με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

    Στον αγώνα της Κυριακής ο Νίκος Παπαδόπουλος υπέστη κάκωση στα πλευρά (δεξιά). Ο ποδοσφαιριστής υπεβλήθη σε ακτινολογικό έλεγχο ο οποίος ήταν αρνητικός ευρημάτων (δεν πρόκειται για κάταγμα) και ακολουθεί συντηρητική αγωγή υπό την επίβλεψη του γιατρού της ομάδας Δρ. Ευάγγελου Πανταζή. Ο Παπαδόπουλος θα επανεξεταστεί την Τετάρτη προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία της αποθεραπείας του.

    Το ισόπαλο αποτέλεσμα του Αρη με την Ξάνθη ουσιαστικά δεν αποθάρρυνε τον προπονητή του κίτρινου συλλόγου που βλέπει ότι η ομάδα του δεν αντιμετωπίζει κανένα επιθετικό πρόβλημα. "Η δυστοκία που έχουμε δεν αποτελεί γενικό πρόβλημα. Άλλοτε μπαίνουν πολλά τέρματα και άλλοτε λίγα. Ετσι δεν μπορώ να καταλογίσω ευθύνες στους παίκτες μου. Είναι καθαρά θέμα τύχης", επισημαίνει ο προπονητής του Αρη, Ανρί Μισέλ.

    [05] ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΤΟΝ... ΡΕΧΑΓΚΕΛ

    Θεσσαλονίκη, 22 Οκτωβρίου 2001 (20:59 UTC+2)

    Ο ομοσπονδιακός προπονητής Οτο Ρέχαγκελ με δηλώσεις του στο επίσημο site της Umbro αφήνει μεταξύ άλλων ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Γερμανία, τονίζοντας ότι θα μείνει στην Ελλάδα μόνο αν ικανοποιηθούν οι όροι που έχει θέσει στην ΕΠΟ. Οι δηλώσεις του κ. Ρέχαγκελ τονίζουν: "Ελπίζω να υπογράψω το συμβόλαιο τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τους δικούς μου όρους. Στην Ελλάδα πρέπει να βρούμε νέες διόδους προς την επιτυχία και τώρα είναι καλή στιγμή να δούμε αν η ομοσπονδία είναι διατεθειμένη να διευθετήσει τα προβλήματα. Δεν αποκλείω την επιστροφή μου στην Γερμανία. Ποτέ μη λες ποτέ. Πρέπει όμως να καταστήσω σαφές ότι αυτή τη στιγμή έχω δουλειά".

    Από την άλλη ο πρόεδρος κ. Γκαγκάτσης απάντησε στις... περίεργες δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή. "Ασφαλώς και το συμβόλαιο του θα υπογραφεί με τους δικούς τους όρους. Αλλωστε και το σπίτι που ήθελε του νοικιάσαμε και το βοηθό που ήθελε προσλάβαμε. Εμείς καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια και περιμένουμε το δικηγόρο του για να υπογραφτεί η σύμβαση. Γενικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον κ. Ρέχαγκελ".

    [06] ΣΕΖΕΡ: ΛΑΘΟΣ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ

    Κωνσταντινούπολη, 22 Οκτωβρίου 2001 (20:47 UTC+2)

    Η Τουρκία έκανε έκκληση στις Ισλαμικές χώρες να ταχθούν υπέρ του διεθνούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Νομοθετικής Επιτροπής του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (OIC) για την Οικονομική Συνεργασία (COMCEC) που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη.

    Η Τουρκία η μοναδική Μουσουλμανική χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τις Ισλαμικές χώρες να υποστηρίξουν τον αγώνα που διεξάγεται για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει καμιά σχέση ανάμεσα στο Ισλάμ και τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    "Η σύνδεση των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου με το Ισλάμ θα είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος" είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ εγκαινιάζοντας την διήμερη συνεδρίαση του COMCEC στην Κωνσταντινούπολη.

    Ο κ. Σεζέρ επισήμανε ότι η Τουρκία μια χώρα που έχει γνωρίσει την τρομοκρατία τάσσεται υπέρ της διεθνούς συνεργασίας εναντίον της τρομοκρατίας που αποτελεί την πιο σημαντική απειλή της διεθνούς κοινότητας.

    Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους αντιπροσώπους των Ισλαμικών χωρών που συμμετείχαν στην συνεδρίαση του COMCΕC να συνεργαστούν καθώς όπως είπε μια κοινή στάση κατά της τρομοκρατίας από τις Ισλαμικές χώρες θα μπορούσε να προάγει την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των χωρών αυτών με αποτέλεσμα την εδραίωση της ειρήνης σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

    [07] Ο ΦΟΡΝΤ MVP ΤΗΣ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α1

    Θεσσαλονίκη, 22 Οκτωβρίου 2001 (20:39 UTC+2)

    Ο Αλφόνσο Φορντ έπειτα από ψηφοφορία του ΕΣΑΚΕ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτη της 4ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ ανδρών. Και αυτό γιατί στο ντέρμπι του Σαββάτου έκανε πολύ καλή εμφάνιση σημειώνοντας συνολικά 34 πόντους. Οσο για τα ποσοστά; Σημείωσε 10/11 βολές, 9/14 δίποντα και 2/2 τρίποντα, ενώ εκτός των άλλων είχε ένα ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής: Αλφόνσο Φορντ (Ολυμπιακός) 48, Τζον Ρόμπερτ Χόλντεν (ΑΕΚ) 28, Τάσος Καταρτζής (Ηράκλειο) 27, Ράιαν Λόθριτζ (ΚΑΟΔ) 19, Μιχάλης Κακιούζης (ΑΕΚ) 14, Πέπε Σάντσεζ (ΠΑΟ) 11, Γιώργος Πανταζόπουλος (Περιστέρι) 8, Κάρλ Τόμας (Ηράκλειο) 8, Θεόδωρος Παπαλουκάς (Ολυμπιακός) 7, Ρόντερικ Μπλάκνεϊ (Ηρακλής) 6, Χρήστος Χαρίσης (Ηράκλειο) 3, Μπάιρον Ντίνκινς (Περιστέρι) 2.

    [08] Η ΝΤΕΛ ΠΟΝΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΓΙΑ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ICTY

    Βελιγράδι, 22 Οκτωβρίου 2001 (20:37 UTC+2)

    Η Γενική Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης (ICTY) Κάρλα Ντελ Πόντε κατηγόρησε την ηγεσία της Γιουγκοσλαβίας ότι αρνείται να συνεργαστεί με το Δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν γίνει κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

    "Ηρθα εδώ να εκφράσω σοβαρή ανησυχία και δυσαρέσκεια για το βαθμό συνεργασίας μεταξύ της Γιουγκοσλαβίας και του γραφείου μου", τόνισε σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους μετά τις συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς, τον υπουργό Εσωτερικών Ντούσαν Μιχαϊλοβιτς και τον υπουργό Δικαιοσύνης Βλάνταν Μπάτιτς.

    Η κ. Ντελ Πόντε υπογράμμισε ότι "μετά από τόσα χρόνια κωλυσιεργίας από το καθεστώς του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, περίμενε ότι "θα έχει πλήρη πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα".

    "Αλλά περίμενα μάταια. Δεν έγινε καμία κίνηση", διαμαρτυρήθηκε.

    Αναφερόμενη στην υπόθεση του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, τόνισε ότι η συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης "δεν περιορίζεται σε έναν μόνο κατηγορούμενο" και σημείωσε ότι οι αρχές του Βελιγραδίου "γνωρίζουν ακριβώς την ταυτότητα" όσων κατηγορούνται.

    "Η συνεργασία εμποδίζεται από τις ομοσπονδιακές αρχές για πολιτικούς λόγους που δεν σχετίζονται με το Δικαστήριο. Απευθύνω έκκληση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να συνεργαστεί μαζί μας", είπε.

    Περισσότεροι από 10 καταζητούμενοι από το Δικαστήριο της Χάγης φέρονται να είναι ελεύθεροι στη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

    Η κ. Ντελ Πόντε συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Γιουγκοσλαβίας Σάβο Μάρκοβιτς, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αναπτύξει και να ενεργοποιήσει τις σχέσεις με το Δικαστήριο.

    Ωστόσο επέμεινε ότι "ο σκοπός, η σημασία και η πολυπλοκότητα του θέματος απαιτεί νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τη συνεργασία αυτή".

    Η Γενική Εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Χάγης επισκέπτεται το Βελιγράδι μία μέρα μετά την παράδοση στο ICTY του απόστρατου στρατηγού Πάβλε Στρούγκαρ, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου στην Κροατία την περίοδο 1991 - 1992.

    Ο Στρούγκαρ πρώην διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού της Γιουγκοσλαβίας, είναι ένας από τους τέσσερις αξιωματικούς που κατηγορούνται για την τρίμηνη πολιορκία του Ντουμπρόβνικ.

    Είναι ο πρώτος Γιουγκοσλάβος υπήκοος που παραδίδεται οικειοθελώς και ο δεύτερος που παρουσιάζεται ενώπιον του ICTY, μετά τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

    Πριν την επίσκεψη της Ντελ Πόντε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας δήλωσε ότι και ο απόστρατος αντιναύαρχος Μίοντραγκ Γιόκιτς θα παραδοθεί στο ICTY, μόλις συγκεντρώσει τα αποδεικτικά στοιχεία.

    Ο κ. Μιχαϊλοβιτς τόνισε ότι η σερβική κυβέρνηση θα παράσχει την απαραίτητη στήριξη και βοήθεια, θα εγγυηθεί την παραμονή του στη Σερβία εν αναμονή της δίκης του και θα λάβει όλα τα μέτρα ασφάλειας.

    Ο Στρούγκαρ και οι άλλοι τρεις αξιωματικοί του στρατού και του πολεμικού ναυτικού κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου ένας από τους αξιωματικούς ο Βλάντιμιρ Κοβάτσεβιτς - γνωστός ως Ράμπο - συνελήφθη στο Μαυροβούνιο για άλλες κατηγορίες, αλλά η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

    Αγνωστο παραμένει που βρίσκεται ο τέταρτος ύποπτος για εγκλήματα πολέμου, ο πρώην διοικητής του πολεμικού ναυτικού Μίλαν Ζετς.

    Η κ. Ντελ Πόντε θα επισκεφθεί μετά το Βελιγράδι και την Ποντγκόριτσα, όπου θα έχε συνομιλίες με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς και τον υπουργό Εσωτερικών Αντριγια Γιοβίσεβιτς.

    [09] ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΗΑΡ ΗΣΤ Ο Γ. ΖΕΥΓΩΛΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 22 Οκτωβρίου 2001 (20:33 UTC+2)

    Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γιώργος Ζευγώλης στη διοίκηση της Νήαρ Ηστ. Επειτα από 6 συνεχόμενα χρόνια στρη συγκεκριμένη ομάδα ο έμπειρος τεχνικός αποφάσισε να βάλει τέλος στη συνεργασία του με την ομάδα της Καισιαριανής, υποβάλλοντας την παραίτησή του στη διοίκηση, η οποία την έκανε δεκτή. Να τονίσουμε ότι η κίνηση αυτή από τον τεχνικό έγινε επειδή η ομάδα δεν έκανε καλό ξεκίνημα και μέσα σε 4 αγώνες έχει ισάριθμες ήττες. Ετσι η ομάδα βρίσκεται στον "πάτο" της βαθμολογίας έχοντας μαζί τον Αρη και τον Ιωνικό ΝΦ.

    Επικρατέστεροι για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας είναι ο Ντέρεκ Μπάουερμαν που πρόσφατα παραιτήθηκε από τη Δάφνη, καθώς και ο Τάκης Κορωναίος.

    [10] ΑΝΟΔΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ WALL STREET

    Νέα Υόρκη, 22 Οκτωβρίου 2001 (20:23 UTC+2)

    Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τη συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς Dow Jones και Nasdaq κινούνται σε θετικό έδαφος. Το επενδυτικό κοινό εκδηλώνει αγοραστικό ενδιαφέρον και προβαίνει σε τοποθετήσεις σε μετοχές του τεχνολογικού και χρηματοοικονομικού κλάδου.

    Στο σκηνικό αυτό ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,91% και διαμορφώνεται στις 9287.91 μονάδες, έναντι ανόδου 1,38% για τον Nasdaq ο οποίος κινείται στην περιοχή των 1694.40 μονάδων.

    [11] ΠΕΡΙΠΟΥ 100 ΑΦΓΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΧΙΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΗΜΕΡΟ

    Μυτιλήνη, 22 Οκτωβρίου 2001 (20:18 UTC+2)

    Συνολικά 30 Αφγανοί λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν σε ακτές της Λέσβου και άλλοι 75 σε ακτές της Χίου, κατά το τελευταίο διήμερο, ενώ ο αριθμός τους στο κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών της Μυτιλήνης αυξάνεται συνεχώς.

    Σήμερα φιλοξενούνται στο κέντρο 125 λαθρομετανάστες, ενώ οι αρχές αναζητούν μεγαλύτερο χώρο, αφού αναμένεται να αφιχθούν χιλιάδες άλλοι, οι οποίοι βρίσκονται στα παράλια της Μικράς Ασίας και αναζητούν τρόπους διαφυγής, τόσο εξαιτίας του πολέμου όσο και του χειμώνα που πλησιάζει.

    Στο κέντρο υποδοχής της Μυτιλήνης, οι λαθρομετανάστες διαμένουν σε σκηνές και σύμφωνα με τους αρμόδιους σε σκληρότερες καιρικές συνθήκες, η διαμονή τους θα είναι δύσκολη.

    [12] ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

    Σέρρες, 22 Οκτωβρίου 2001 (20:17 UTC+2)

    Ο Δήμος Ηράκλειας σε συνεργασία με το Σερραϊκό περιοδικό «Γιατί», διοργανώνει έκθεση ντοκουμέντων, με τίτλο «Ο Μεγάλος Πόλεμος» (1939-1941). Το υλικό που θα εκτεθεί, προέρχεται από το αρχείο του περιοδικού.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν από το δήμαρχο Ηράκλειας κ. Χρήστο Σαμαρά, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2001 στις 8:00 μ.μ. Η έκθεση θα στεγαστεί στο Πολύκεντρο.

    [13] ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΘΕΡΜΩΝ ΝΙΓΡΙΤΑΣ

    Σέρρες, 22 Οκτωβρίου 2001 (20:17 UTC+2)

    Υπογράφηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τον Γενικό Γραμματέα κ. Βασίλη Βαλασόπουλο και τον Δήμαρχο Νιγρίτας Σερρών κ. Δημήτριο Δάπη, η εκμίσθωση του Γεωθερμικού Δυναμικού στο Γεωθερμικό Πεδίο Θερμών Νιγρίτας στην περιοχή Α΄ του Νομού Σερρών που κατακυρώθηκε στη ΔΕΚΟΠΑ. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου κ. Δάπη η παραπάνω εκμίσθωση θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής.

    [14] ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

    Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2001 (20:17 UTC+2)

    Τμήμα σχέσεων με τους θεσμικούς επενδυτές και τους αναλυτές των χρηματιστηριακών εταιριών δημιούργησε η ΕΥΔΑΠ. Υπεύθυνος του Τμήματος ορίσθηκε ο Β. Αλεξανδράτος, ο οποίος έχει εργασθεί στη Morgan Stanley Dean Witter, στη Νέα Υόρκη, στο Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθήνας, καθώς και σε εταιρίες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων.

    [15] ΠΕΡΙΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

    Σέρρες, 22 Οκτωβρίου 2001 (20:16 UTC+2)

    Αλλάζει μορφή το κέντρο της πόλης των Σερρών σύμφωνα με την απόφαση του τελευταίου δημοτικού Συμβουλίου η οποία προβλέπει δακτύλιο και πλήθος πεζοδρομήσεων.

    Συγκεκριμένα ο περικεντρικός δακτύλιος θα έχει δεξιόστροφη φορά και εκκίνηση από τη διασταύρωση των οδών Κοσμά Αλεξανδρίδη και Βενιζέλου και τερματισμό στην Ιωνος Δραγούμη.

    Οι δρόμοι που θα περιλαμβάνει θα μονοδρομηθούν όλοι και θα μετατραπούν σε δρόμους «ήπιας κυκλοφορίας» με επιτρεπόμενο παρκάρισμα. Παράλληλα αναμένεται να μονοδρομηθούν οι οδοί Μεγάλου Αλεξάνδρου, Εθνικής Αντίστασης και Ίωνος Δραγούμη.

    Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν έως την επόμενη άνοιξη.

    [16] ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

    Ορεστιάδα, 22 Οκτωβρίου 2001 (20:15 UTC+2)

    Στο πρόγραμμα «πιλοτική παρέμβαση για την προώθηση της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο» συμμετέχει ο δήμος Νέας Ορεστιάδας μαζί με τέσσερις ακόμη δήμους από όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και η εφαρμογή του είναι πιλοτική στους πέντε δήμους της χώρας μας. Στο πλαίσιο του προγράμματος, πρόκειται να διοργανωθεί ημερίδα, στη Νέα Ορεστιάδα, στις 3 Νοεμβρίου.

    [17] ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

    Ορεστιάδα, 22 Οκτωβρίου 2001 (20:14 UTC+2)

    Την ανησυχία τους για την πιθανότητα μιας ευρύτερης πολεμικής σύρραξης στην περιοχή της Ευρασίας και για την προσπάθεια επιβολής της νέας «ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων», εξέφρασαν με ψήφισμα που εξέδωσαν οι φορείς που συμμετείχαν στην αντιπολεμική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας.

    Οι φορείς εξέφρασαν τη λύπη τους για τα αθώα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς όμως να «αθωώνουν» την ιμπεριαλιστική πολιτική που έχει ως στόχο την προώθηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

    Στο ψήφισμά τους ζητούν να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, να μην εμπλακεί η χώρα μας και να μην περισταλθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στο όνομα της τρομοκρατίας.

    [18] ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

    Βουκουρέστι, 22 Οκτωβρίου 2001 (20:14 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Η δεύτερη περιφερειακή Σύνοδος για την Νοτιοανατολική Ευρώπη θα φιλοξενηθεί στο Βουκουρέστι στις 25 και 26 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Την Σύνοδο οργανώνουν η Παγκόσμια Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τη ρουμανική κυβέρνηση τον συντονιστή του Συμφώνου Σταθερότητας. Στην Σύνοδο θα προεδρεύσουν ο Επίτροπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις Κρις Πάτεν και ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Γιοχάνες Λιν.

    Στην συνεδρίαση θα συζητηθούν τα προγράμματα ανάπτυξης στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας για την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

    [19] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

    Ορεστιάδα, 22 Οκτωβρίου 2001 (20:14 UTC+2)

    Ολοκληρώθηκε η προπαρασκευαστική επίσκεψη, στο πλαίσιο υλοποίησης του δεύτερου κύκλου του ευρωπαϊκού προγράμματος «Σωκράτης/ Comenius» 2001-2006, που πραγματοποίησαν στη Νέα Ορεστιάδα, Γερμανοί εκπαιδευτικοί από το σχολείο της πόλης Λούμπεκ.

    Στις συναντήσεις με τους Έλληνες συναδέλφους τους από το Τ. Ε. Ε. Νέας Ορεστιάδας, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες εφαρμογής του τριετούς εκπαιδευτικού σχεδίου «διδασκαλία ξένων γλωσσών στα σχολεία», το οργανόγραμμα και αποφασίστηκε να ενταχθεί στο εταιρικό εκπαιδευτικό σχήμα, ένα σχολείο από τη Λιθουανία ή Βουλγαρία.

    Η επόμενη συνάντηση προγραμματίστηκε για τον Φεβρουάριο του 2002, στο Λούμπεκ, καθώς το γερμανικό σχολείο ανέλαβε και το συντονιστικό ρόλο του προγράμματος. Αξίζει να σημειωθεί πως το Τ. Ε. Ε. της Νέας Ορεστιάδας ήταν από τα πρώτα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας που είχε ενταχθεί στον πρώτο κύκλο του προγράμματος «Σωκράτης/ Comenius» 1994-2000, υλοποιώντας ανταλλαγές εκπαιδευτικών και μαθητών αλλά και δράσεις, σε συνεργασία με σχολεία από την Ισπανία, τη Δανία, την Αγγλία και τη Σκωτία.

    [20] ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

    Ρόδος, 22 Οκτωβρίου 2001 (20:13 UTC+2)

    Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενεργειακό πρόβλημα της Ρόδου, κρούει το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε απορρίπτει το δίλημμα σχετικά με την καύσιμη ύλη που θα χρησιμοποιείται στο νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς όπως τονίζει, είτε επιλεγεί το ντήζελ, είτε το μαζούτ, θα υπάρχουν αυστηροί όροι προστασίας του περιβάλλοντος.

    Με την άποψη αυτή συμφωνούν και οι τεχνικοί της ΔΕΗ που υποστηρίζουν ότι η χρήση μαζούτ θα είναι επιπλέον πολύ πιο οικονομική προς όφελος των καταναλωτών.

    Προγραμματίζουν μάλιστα να συναντηθούν και να ενημερώσουν σχετικά το δημοτικό συμβούλιο Νότιας Ρόδου και όλες τις αρμόδιες τοπικές αρχές. Η ένωση τεχνικών της ΔΕΗ τονίζει ακόμα την ανάγκη ενίσχυσης του ΑΗΣ Σορωνής με προσωπικό και μηχανήματα για να αποφευχθούν οι διακοπές ρεύματος το επόμενο καλοκαίρι. «Το νέο εργοστάσιο έπρεπε να ήταν έτοιμο χθες. Μέχρι να λειτουργήσει, είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί το υπάρχον» δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης Γιάννης Χατζηαντωνίου.

    Το ενεργειακό πρόβλημα είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν σήμερα το νομαρχιακό συμβούλιο Κυκλάδων, που θα συνεδριάσει με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του υπουργείου ανάπτυξης Δημήτρη Καλουδιώτη. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται ακόμα, η δημιουργία πάρκων κεραιών ραδιοφωνίας και ο καθορισμός του χειμερινού ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων.

    [21] ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ INFORM Π. ΛΥΚΟΣ

    Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2001 (20:12 UTC+2)

    Το νέο οργανόγραμμα της Inform Π. Λύκος ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Νίκος Λύκος.

    Με βάση το νέο οργανόγραμμα, ο κ. Γιώργος Μακρής αναλαμβάνει τη Γενική Διεύθυνση της Inform Π. Λύκος, με ευθύνη το συντονισμό όλων των πολύπλευρων λειτουργιών της εταιρείας. Ο Γιώργος Μακρής, μηχανικός πληροφορικής, από τα πιο καταξιωμένα στελέχη της ελληνικής αγοράς έντυπης πληροφορικής, εργάζεται στην εταιρία για περισσότερα από 25 χρόνια και είναι μέλος του διιοκητικού συμβουλίου.

    [22] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΙΔΑΛΗ

    Λάρισα, 22 Οκτωβρίου 2001 (20:12 UTC+2)

    Τη μνήμη του Κώστα Βιδάλη, του δημοσιογράφου που έδωσε πριν 55 χρόνια τη μάχη για την πληροφόρηση και την ελευθεροτυπία, τίμησαν χθες στη Μελία ο Σύνδεσμος των Αντιστασιακών Δημοσιογράφων, εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων της περιοχής, οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου.

    [23] ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

    Λάρισα, 22 Οκτωβρίου 2001 (20:11 UTC+2)

    Η ιστορία της δραχμής, του ελληνικού νομίσματος που σε λίγους μήνες θα αποτελεί παρελθόν, παρουσιάζεται μέσα από μια έκθεση που διοργανώνει η Τράπεζα Κύπρου στη Λάρισα και η οποία εγκαινιάζεται σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο από τον Νομάρχη Γιάννη Φλώρο και τον Γενικό Διευθυντή Τομέα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Ιδιωτών της Τράπεζας, κ. Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο.

    Η έκθεση θα περιλαμβάνει οπτικοακουστικό υλικό, πρωτότυπα και πλαστικοποιημένα παλιά χαρτονομίσματα και πίνακες με ιστορικά στοιχεία.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 22 October 2001 - 18:13:57 UTC