Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-12-15

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ 15 ΣΤΟ ΛΑΑΚΕΝ
  • [02] ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ Η ΤΟΡΑ ΜΠΟΡΑ
  • [03] ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
  • [04] ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
  • [05] ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 600 ΕΚΑΤ. ΔΟΛ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
  • [06] ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΜΑΡΚΑΡΙΑΝ
  • [07] Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΜΕ 3-0 ΣΕΤ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ
  • [08] ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Τ.Α.
  • [09] ΔΥΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
  • [10] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΡΗΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ 67-72
  • [11] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ "ΚΟΡΥΦΗ" Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
  • [12] Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΝΕΤΑ ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΜΕ 30-20 ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ
  • [13] ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ
  • [14] ΧΩΡΙΣ ΙΒΙΤΣ ΑΥΡΙΟ Ο ΑΡΗΣ
  • [15] ΑΝΟΙΞΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΙΖΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12 ΧΡΟΝΙΑ
  • [16] ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ
  • [17] Ο ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ
  • [18] ΜΕ ΤΣΙΑΡΤΑ ΑΥΡΙΟ Η ΑΕΚ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ
  • [19] ΔΙΑΒΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ
  • [20] ΕΒΔΟΜΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
  • [21] ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ
  • [22] ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ "ΑΒΡΟΥΠΑ"
  • [23] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΣΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ "ΑΒΡΟΥΠΑ"

  • [01] ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ 15 ΣΤΟ ΛΑΑΚΕΝ

    Βρυξέλλες, 15 Δεκεμβρίου 2001 (10:22 UTC+2)

    Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της συνόδου κορυφής των 15 στο Λάακεν του Βελγίου.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στις συναντήσεις που είχε κατέστησε σαφές ότι η Ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχτεί το υπάρχον κείμενο για τις σχέσεις της Τουρκίας με τον Ευρωστρατό.

    Πρότεινε οι 15 να διακηρύξουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Ευρωστρατού αναβάλλοντας για το μέλλον το θέμα των σχέσεων με τρίτες χώρες.

    Στο Λάακεν έγινε για δεύτερη μέρα διαδηλώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης. Σημειώθηκαν επεισόδια όταν κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και κατέστρεψαν αυτοκίνητα.

    [02] ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ Η ΤΟΡΑ ΜΠΟΡΑ

    Καμπούλ, 15 Δεκεμβρίου 2001 (08:04 UTC+2)

    Η περιοχή Τόρα Μπόρα στο ανατολικό Αφγανιστάν, βρίσκεται στο επίκεντρο των βομβαρδισμών από τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη, καθώς οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι στην περιοχή αυτή, υπάρχουν κρησφύγετα της οργάνωσης αλ -Κάιντα.

    Σε μια παράλληλη εξέλιξη τα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ουάσιγκτον αποφάσισαν την ενίσχυση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που διεξάγουν επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του Οσαμα μπιν Λαντεν.

    Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Ντοναλντ Ραμσφελντ, οι αμερικανικές δυνάμεις δεν έχουν συμβουλευτικό και μόνο ρόλο, στις επιχειρήσεις των δυνάμεων της αφγανικής αντιπολίτευσης.

    [03] ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 15 Δεκεμβρίου 2001 (10:13 UTC+2)

    Νέα επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες. χιόνια στα ορεινά και ενίσχυση των νοτιάδων από το βράδυ σήμερα προβλέπει η ΕΜΥ.

    Σε επιφυλακή έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των φαινομένων. Υφεση της κακοκαιρίας αναμένεται από την Τρίτη.

    Στο μεταξύ εξακολουθούν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας. με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η συγκοινωνία στους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης και Γρεβενών.

    Αλυσίδες χρειάζονται και όσα οχήματα κατευθύνονται στα ορεινά των νομών Πέλλας και Ημαθίας. Δέκα κοινότητες στο νομό Γρεβενών παραμένουν αποκλεισμένες.

    [04] ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

    Πάτρα, 15 Δεκεμβρίου 2001 (20:39 UTC+2)

    Για άλλη μια αγωνιστική ο Ηρακλής δεν κατάφερε να γευτεί τη νίκη στο πρωτάθλημα της Α' εθνικής, αφού ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Παναχαϊκή. Το τελικό αποτέλεσμα δεν άρεσε στον προπονητή του Γηραιού, Αγγελο Ανατσαστιάδη που τα έβαλε με την τύχη και τον... εαυτό του. Αντίθετα ο τεχνικός της ομάδας της Αχαϊας Σπύρος Λιβαθηνός, έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από το βαθμό της ισοπαλίας. "Κάναμε μοιραίο λάθος που αφήσαμε τον Ηρακλή να προηγηθεί. Παρόλα αυτά δεν παραδώσαμε τα όπλα και πήραμε τον βαθμό της ισοπαλίας", τόνισε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο τεχνικός της Παναχαϊκής κ. Λιβαθηνός.

    Από την άλλη ο προπονητής του Ηρακλή, Αγγελος Αναστασιάδης επισήμανε: "Δυστυχώς για ακόμη μία φορά δεν γευτήκαμε τη χαρά της νίκης. Για το τελικό αποτέλεσμα έχω και εγώ την ευθύνη, αφού δεν έκανα σωστές επιλογές. Και τα λάθη της τακτικής μου φάνηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα".

    [05] ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 600 ΕΚΑΤ. ΔΟΛ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 15 Δεκεμβρίου 2001 (20:28 UTC+2)

    Σε περισσότερα από 600 εκατ. δολάρια ανέρχεται η επενδυτική παρουσία των περίπου 500 ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία, ενώ την ίδια ώρα οι ελληνικές εξαγωγές στην γείτονα χώρα ξεπερνούν τα 450 εκατ. δολάρια. Επίσης, περισσότεροι από 60.000 Βούλγαροι εργαζόμενοι απασχολούνται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται υπό τη γαλανόλευκη.

    Η μερίδα του λέοντος των ελληνικών επενδύσεων ανήκει στον τραπεζικό κλάδο, με τα πέντε μεγαλύτερα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να κατέχουν το 35% της τραπεζικής αγοράς στη Βουλγαρία. Τη μεγαλύτερη επένδυση στην γειτονική χώρα πργματοποίησε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας εξαγοράζοντας έναντι του ποσού των 207 εκατ. δολαρίων το 90% του μετοχικού κεφαλαίου της UNITED BULGARIAN BANK

    Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρθηκαν σε σημερινή εκδήλωση που διοργάνωσε η UNITED BULGARIAN BANK, μέλος του NBG Group, στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου Money Show 2001 που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

    Ο σύμβουλος της διοίκησης της NBG Group, Βασίλης Κυριακόπουλος, υπογράμμισε ότι η Βουλγαρία προσφέρει γόνιμο έδαφος για κερδοφόρες επενδύσεις στα επόμενα δυο με τρία χρόνια, πληρώντας μια σειρά από κριτήρια που συνιστούν sine qua non προϋπόθεση για κερδοφορία.

    Τέτοια είναι για παράδειγμα η πολιτική σταθερότητα (το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας στηρίζουν την ένταξή της στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ), η συναλλαγματική σταθερότητα (με νόμο του 1997 ορίσθηκε η ισοτιμία 1 λέβα προς 1 μάρκο), η γεωγραφική της θέση, τα ελκυστικά προγράμματα υποδομής σε τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες, η ενέργεια και οι μεταφορές.

    Ιδιαίτερα σημαντικοί παράγοντες είναι επίσης κατά τον κ. Κυριακόπουλο- η ύπαρξη ανταγωνιστικού φορολογικού καθεστώτος, η προσαρμογή των κανόνων δικαίου στο ευρωπαϊκό δίκαιο, αλλά και η άμεση εφαρμογή του ελληνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.

    [06] ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΜΑΡΚΑΡΙΑΝ

    Θεσσαλονίκη, 15 Δεκεμβρίου 2001 (20:28 UTC+2)

    Με αρκετές ώρες καθυστέρηση έφθασε πριν από λίγο στην Αθήνα και στο αερόδρομιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ο Ουρουγουανός τεχνικός Σέρτζιο Μαρκαριάν. Ο καταξιωμένος προπονητής αναμένεται να αναλάβει στις προσεχείς ημέρες τον ΠΑΟ. Ηδη ο κ. Μαρκαριάν έχει πάει στο ξενοδοχείο του για να ξεκουραστεί, ενώ αργά το βράδυ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ομάδας, Αγγελο Φιλιππίδη, όπου θα συζητήσει τις λεπτομέρειες της επικείμενης συνεργασίας του. Αύριο θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση του ΠΑΟ με τον Ιωνικό στη Νίκαια, προκειμένου να βγάλει την οριστική του απόφαση για το αν θα αναλάβει ή όχι την πράσινη ΠΑΕ.

    Στον αγωνιστικό τομέα, ο ΠΑΟ παίζει αύριο με την πλάτη στον τοίχο, αφού δεν έχει περιθώρια απώλειας βαθμών. Κάτι τέτοιο θα τον απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Αγωνιστικά προβλήματα στον ΠΑΟ δεν υπάρχουν, σε αντίθεση με τον Ιωνικό που δε θα έχει στη σύνθεσή του τον τραυματία Κακιούζη και τους τιμωρημένους Οφρυδόπουλο, Νταρακλίτσα και Βλάχο.

    [07] Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΜΕ 3-0 ΣΕΤ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ

    Ρέθυμνο, 15 Δεκεμβρίου 2001 (20:08 UTC+2)

    Με το παιχνίδι Ρεθύμνου - Πανελληνίου άνοιξε σήμερα η αυλαία της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος βόλεϊ στην Α1 ανδρών. Η ομάδα των Ολυμπιονικών επιβλήθηκε σχετικά εύκολα στη Κρήτη του Ρεθύμνου με 3-0 σετ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα ο νέος τεχνικός της ομάδας, Τάκης Καβαλιεράκης να ξεκινήσει την καριέρα του με ήττα. Από την άλλη οι παίκτες του Γιάννη Λάιου δεν αντιμετώπισαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης κάποιο πρόβλημα.

    Τα σετ ήταν: 22-25, 23-25, 21-25.

    [08] ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Τ.Α.

    Βέροια, 15 Δεκεμβρίου 2001 (20:08 UTC+2)

    Απαράδεκτο χαρακτήρισε το γεγονός ότι η συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές εστιάζεται στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης και τόνισε ότι είναι πολιτική η μάχη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι κομματική.

    Μιλώντας στο 20ο ετήσιο τακτικό Συνέδριο της ΤΕΔΚ Νομού Ημαθίας, ο κ. Πασχαλίδης υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πιο χρήσιμη και απαραίτητη στην Ελληνική περιφέρεια, στους νομούς και τους δήμους της χώρας.

    "Οι τρεις μεγάλοι δήμοι έχουν γκλάμουρ, έχουν λάμψη και τα πρόσωπα που διεκδικούν αυτούς τους δήμους κερδίζουν τα μεγάλα μερίδια της δημόσιας επικοινωνίας στη χώρα μας. Θεωρώ αυτή την εξέλιξη σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αυτή τη μονοπώληση του ενδιαφέροντος από το τι θα γίνει στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας σε σχέση με το ενδιαφέρον για την υπόλοιπη χώρα", τόνισε.

    Ο κ. Πασχαλίδης επισήμανε ότι οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι κομματική μάχη για το λόγο ότι τα κόμματα δεν εκπροσωπούνται ούτε στο νομαρχιακό συμβούλιο, ούτε στο δημοτικό συμβούλιο.

    "Υπάρχει εκπροσώπηση κόμματος σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Γιατί δεν εμπιστευόμαστε τις τοπικές κοινωνίες; Ως πότε η υποκρισία, οι υποψήφιοι από τη μια μεριά να ζητούν την υποστήριξη του κόμματος και από την άλλη να δηλώνουν ανεξάρτητοι για να κερδίσουν και τους υπόλοιπους πολίτες; Να πιστέψουμε στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", σημείωσε αναγνωρίζοντας ότι αυτό είναι δύσκολο να γίνει, όταν δεν συμφωνούν όλα τα κόμματα μεταξύ τους.

    Υπενθύμισε ότι πριν και μετά τις δημοτικές εκλογές του 1998 υποστήριξε την ανάγκη να παραιτηθούν τα κόμματα από τις λογικές των χρισμάτων, αφήνοντας τις τοπικές κοινωνίες να εκφραστούν ελεύθερα και ακηδεμόνευτα.

    "Εικοσιοχτώ χρόνια μετά το 1974 είναι καιρός να περιορίσουμε τα φαινόμενα της κομματοκρισίας που πολλές φορές δεν βοηθούν τη διεύρυνση και την εμβάθυνση της δημοκρατίας στη χώρα. Είναι καιρός να παραιτηθούν τα κόμματα από την αποικιοκρατική λογική να ελέγχουν τα πάντα. Είναι καιρός να ξυπνήσουν οι τοπικές κοινωνίες και να διαχειριστούν τις τοπικές υποθέσεις, η διοίκηση των οποίων ανήκει στους οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, όπως το άρθρο 102 του Συντάγματος ορίζει. Ναι στα κόμματα, όχι στην κομματοκρατία", είπε.

    Αναφερόμενος στο Νομό Ημαθίας, είπε ότι ξαναβρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης μετά την κρίση αποβιομηχάνισης που πέρασε και τις επιπτώσεις από τα γεγονότα στη Γιουγκοσλαβία.

    Τόνισε ότι την περίοδο 94 - 99 έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις με κοινοτικούς και εθνικούς πόρους συνολικού ύψους 130 δισ. δρχ., βελτιώθηκαν οι υποδομές του νομού και αυξήθηκαν τα κίνητρα για τους επενδυτές με εντάσεις στις φθίνουσες περιοχές και την εφαρμογή του τοπικού συμφώνου απασχόλησης.

    Επισήμανε ότι με τις δράσεις του Γ΄ Σχεδίου ανάπτυξης 2000 - 2006, όπως η ολοκλήρωση του τμήματος της Εγνατίας που διασχίζει το Νομό, ο άξονας Βέροιας - Εδεσσας, η γέφυρα του Αλιάκμωνα, τα έργα εκσυγχρονισμού στα Νοσοκομεία Βέροιας - Νάουσας και τα έργα διαχείρισης πλούσιων υδάτινων πόρων, συνεχίζεται η ενσωμάτωση της Ημαθίας στην οικονομία της Ε.Ε.

    "Σταθερή επιδίωξή μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη, η πραγματική σύγκλιση, η κοινωνική σύγκλιση. Οπως οργανώσαμε την οικονομική σύγκλιση με τα επίπεδα της Ευρωπαϊκής οικονομίας έτσι οργανώνουμε τη σύγκλιση στο εσωτερικό της χώρας ανάμεσα στις περιφέρειες, στους νομούς και στους δήμους. Θέλουμε ανάπτυξη παντού και ευημερία για όλους", κατέληξε.

    [09] ΔΥΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

    Αμβέρσα, 15 Δεκεμβρίου 2001 (20:00 UTC+2)

    Δύο νέα πανελλήνια ρεκόρ σημειώθηκαν σήμερα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης μικρής πισίνας που διεξάγεται στην Αμβέρσα. Τα πέτυχαν η Δημοσχάκη και ο Γιαννιώτης. Η Ζωή Δημοσχάκη στα 400μ.ελεύθερο κατέλαβε την 5η θέση στον τελικό, με επίδοση 4.07.39 που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας το δικό της ρεκόρ με 4.08.23. Νέα πανελλήνια επίδοση σημειώθηκε και στα 1.500μ. ελεύθερο με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Γιαννιώτη. Κατέλαβε την 6η θέση με επίδοση 14.57.51, βελτιώνοντας και αυτός το δικό του ρεκόρ που κατείχε από τις 2 Δεκεμβρίου ( 15.01.46).

    [10] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΡΗΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ 67-72

    Θεσσαλονίκη, 15 Δεκεμβρίου 2001 (19:59 UTC+2)

    Ο Ηρακλής είχε το... ρόπαλο και πήρε τη νίκη με 67-72 στο "Αλεξάνδρειο" σε βάρος του Αρη στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ. Η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και συνέχισε για άλλη μια αγωνιστική την καλή του πορεία. Από την άλλη τα προβλήματα και τα λάθη λύγισαν τους κίτρινους που υποχρεώθηκαν σε άλλη μια ήττα.

    Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης ήταν ότι το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης ήταν κατάμεστο με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ καλή ατμόσφαιρα. Από τους γηπεδούχους καλύτερος ήταν ο Κινγκ με 20 πόντους, ενώ από τον Ηρακλή καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μπλάκνι που σημείωσε και 18 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα: 16-17, 17-21, 16-12, 18-22.

    ΑΡΗΣ (Στηβ Γιατζόγλου): Κουτρούλιας 2, Ρένφρο, Λάππας 10 (2τρ), Νάκιτς 8 (1τρ), Γκαγκαλούδης, Κινγκ 20 (3τρ), Μπάκναλ 6, Μπραγκς 13, Χάμινγκ 8 (1τρ).

    ΗΡΑΚΛΗΣ (Κώστας Πιλαφίδης): Μπλάκνι 18 (2τρ), Γιαννουζάκος 3 (1τρ), Μικ 9, Χατζηβρέττας 12 (2τρ), Χούπμαν, Παπαϊωακείμ 4, Διαμαντίδης 9 (1τρ), Καράγκουτης 17 (1τρ).

    [11] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ "ΚΟΡΥΦΗ" Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 15 Δεκεμβρίου 2001 (19:42 UTC+2)

    Το αθηναϊκό ντέρμπι στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' εθνικής μεταξύ της Προοδευτικής και της Καλλιθέας το κέρδισε η πρώτη με 2-1, ενώ στην άλλη αναμέτρηση Παναιγιάλειος και Ολυμπιακός Βόλου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.

    Ετσι μετά τη σημερινή νίκη η Προοδευτική βρέθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς

    Αύριο θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις που συμπληρώνουν την 10η αγωνιστική. Η Καλαμαριά θέλει πάση θυσία τη νίκη για να παραμείνει στο τιμ των πρωτοπόρων κόντρα στην Καλαμάτα, ενώ ο Πανσερραϊκός υποδέχεται τον Αθηναϊκό.

    Οι αυριανές αναμετρήσεις είναι: Γιάννινα- Αγιος Νικόλαος, Απόλλων Αθήνας- Χαλκηδόνα, Πανηλειακός- Πατραϊκός, Πανσερραϊκός-Αθηναϊκός, Καλαμαριά- Καλαμάτα.

    [12] Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΝΕΤΑ ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΜΕ 30-20 ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

    Θεσσαλονίκη, 15 Δεκεμβρίου 2001 (19:18 UTC+2)

    Σε ρυθμό προπόνησης ο Πανελλήνιος κέρδισε με 30-20 τα Βριλήσσια σε εξ αναβολής αγώνα για το πρωτάθλημα χάντμπολ της Α1 ανδρών. Ετσι η ομάδα των "Ολυμπιονικών" μετά τη σημερινή νίκη βρίσκεται στη κορυφή της βαθμολογίας με 21 βαθμούς, ενώ πολύ πίσω, αλλά στην δεύτερη θέση τον ακολουθεί η ομάδα του ΣΑΚΑ με 15 βαθμούς. Τα Βριλήσσια που γνώρισαν την οδυνηρή ήττα εξακολουθούν να βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς βαθμό.

    [13] ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ

    Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2001 (19:17 UTC+2)

    Βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου με τη αδελφότητα Χρυσοπηγής. Ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος άφησε νέες αιχμές για τη διαφάνεια των αρχιερατικών εκλογών, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος πέρασε στην αντεπίθεση και χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο το φαινόμενο της δημιουργίας ομάδων στο εσωτερικό της ιεραρχίας.

    Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε την εκλογή του μητροπολίτη "δάκτυλο και θέλημα Θεού" και δίκαιη την πικρία που αισθάνεται "για την κακότητα των ανθρώπων". "Όμως δεν θέλω οι άνθρωποι να ανήκουν σε εμένα. Δεν θέλω οι άνθρωποι να έχουν την αίσθηση ότι ο αρχιεπίσκοπος βρίσκεται επικεφαλής μιας δήθεν ξεχωριστής ομάδας μέσα στην ιεραρχία και στην Εκκλησία. Ο αρχιεπίσκοπος ανήκει σε όλη την Εκκλησία, σε όλη την ιεραρχία και είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν μέσα στην ιεραρχία ομάδες, δηλαδή επιμέρους άνθρωποι που έχουν διαφορετική πορεία από αυτή την αντίληψη", υπογράμμισε.

    Ο κ. Χριστόδουλος κατά τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου τόνισε ότι "διαφορετική άποψη ο οιοσδήποτε δύναται να έχει, αλλά αυτό απέχει πολύ από την προσπάθεια τέτοιων ανθρώπων να δημιουργούν "εν είδει συνομωσίας", ομάδες, οι οποίες αντιστρατεύονται ή αντιπαρατάσσονται προς την κεφαλή της Εκκλησίας".

    Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος επικεφαλής της Χρυσοπηγής και της αντίδρασης για την υποψηφιότητα στη Μητρόπολη Σύρου δήλωσε ότι "η εκλογή του μητροπολίτη Σύρου δεν υπήρξε άψογος. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις όχι ευχάριστες".

    Ο κ. Καλλίνικος επανέλαβε ότι ο αγώνας που έκανε "είναι για την αξιοκρατία και όχι την ευνοιοκρατία, για την προβολή ατόμων που να τιμούν την Εκκλησία. Δεν πρόβαλλα δικό μου άνθρωπο, αλλά την ιδέα ότι η Εκκλησία πρέπει να αποκτήσει ιεράρχες της προκοπής. Στο Σιδηρόκαστρο και τη Χαλκίδα η εκλογή ήταν ομαλή και θα μπορούσε να πει κανείς και θαυμαστή. Ερωτηματικά βάζω για τη Σύρο".

    [14] ΧΩΡΙΣ ΙΒΙΤΣ ΑΥΡΙΟ Ο ΑΡΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 15 Δεκεμβρίου 2001 (18:59 UTC+2)

    Να διασκεδάσουν τις άσχημες εντυπώσεις των τελευταίων ημερών που έχουν δημιουργηθεί τόσο στο διοικητικό τομέα, όσο και στον αγωνιστικό θα προσπαθήσουν αύριο οι παίκτες του Αρη κόντρα στην ΑΕΚ.

    Ο Ρισάρ Ταρντί τις τελευταίες ημέρες θέλει να ηρεμίσει τους παίκτες του. Και αυτό το κάνει μέσα από πολλές συζητήσεις πριν και μετά από κάθε προπόνηση καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Το ίδιο έγινε και σήμερα, λίγο μετά την πρωινή προπόνηση, όπου και επέλεξε τους 18 παίκτες που θα αγωνιστούν αύριο κόντρα στην ΑΕΚ. Αυτοί είναι: Κατεργιαννάκης, Μόρις, Πρίλασνιγκ, Σίμπα, Λουμπούτης, Μπάρκογλου, Κυζερίδης, Χριστοδούλου, Χαριστέας, Λιολίδης, Μάρκος, Κούτσης, Καζαντζής, Θεοδωρίδης, Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Μαλλούς, Λαμπάκης. Στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκε ο Ιλια Ιβιτς, ενώ κανονικά το παρών θα δώσει ο Γιώργος Κούτσης.

    Πολύ κοντά στην απόκτηση του 27χρονου αμυντικού Σιρίλ Ν' Ζάμα που αγωνίζεται στην Κάιζερ Τσιφς (Νότιο Αφρική).

    [15] ΑΝΟΙΞΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΙΖΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12 ΧΡΟΝΙΑ

    Ρώμη, 15 Δεκεμβρίου 2001 (18:59 UTC+2)

    Ανοίγει και πάλι από σήμερα για το κοινό ο Πύργος της Πίζας, μετά από 12 χρόνια, αφού ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες για τη συντήρηση και στήριξή του.

    Ο Πύργος της Πίζας, έκλεισε το 1990, όταν οι ειδικοί εκτίμησαν ότι θα κατέρρεε και ξεκίνησαν εργασίες για τη στήριξή του. Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, ο πύργος διατηρεί τη γνωστή κλίση του.

    [16] ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

    Ισλαμαμπάντ, 15 Δεκεμβρίου 2001 (18:58 UTC+2)

    Το Πακιστάν, δια του προέδρου Περβέζ Μουσάραφ, καταδίκασε την επίθεση ενόπλων στο ινδικό Κοινοβούλιο την Πέμπτη, προειδοποίησε, ωστόσο, το Νέο Δελχί για πιθανά αντίποινα, εάν προχωρήσει σε κινήσεις εναντίον του Πακιστάν.

    Η Ινδία ζήτησε από το Πακιστάν να προβεί στη διάλυση δύο αυτονομιστικών οργανώσεων που έχουν την έδρα τους στο Πακιστάν, αφού τις κατέστησε υπεύθυνες για την επίθεση της Πέμπτης.

    [17] Ο ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 15 Δεκεμβρίου 2001 (18:58 UTC+2)

    Ο Υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα στη Θεσσαλονίκη με τους Ολυμπιονίκες, αλλά και με αθλητικούς παράγοντες σχετικά με την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αναφέρθηκε στα έργα, την υποδομή και την προοπτική της Θεσσαλονίκης.

    "Η Θεσσαλονίκη είναι ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο, μια αθλητική πρωτεύουσα και ένα βασικό κέντρο προετοιμασίας. Οχι γιατί έχει τον πληθυσμό, τον όγκο και την δυναμική, αλλά γιατί έχει και μια λαμπρή παράδοση, ισχυρούς τίτλους λόγω των μεγάλων αθλητών που έχει αναδείξει. Σε αυτούς τους ανθρώπους που προπονούνται εδώ η Πολιτεία επενδύει πολλά εν όψει του 2004. Αρα, όταν μιλάμε για ολυμπιακή προετοιμασία δεν εννοούμε μόνο την Αθήνα, εννοούμε όλη την Ελλάδα, την Ελλάδα του 2004 και φυσικά τη Θεσσαλονίκη. Αυτή όμως παρουσιάζει πολύ μεγάλο πρόβλημα υποδομών, για αυτό κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και με τα ολυμπιακά έργα και με τα έργα του "Ελλάδα 2004".

    Κάναμε σήμερα μια σύσκεψη με την συμμετοχή Ολυμπιονικών, άλλων αθλητών του προέδρου του ΤΕΦΑΑ για να διαμορφώσουμε λύσεις ανάλογες με εκείνες που διαμορφώθηκαν στην Αθήνα, ιδίως σε σχέση με τον Αγιο Κοσμά, αλλά και όλα τα άλλα μέτρα που έχουμε ανακοινώσει. Τα μέτρα αυτά θα οριστικοποιηθούν για τη Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες και ελπίζω ότι θα δώσουν λύση μακράς προοπτικής για τα προπονητικά κέντρα και γενικότερα για την στέγαση των αθλημάτων της Θεσσαλονίκης".

    [18] ΜΕ ΤΣΙΑΡΤΑ ΑΥΡΙΟ Η ΑΕΚ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

    Θεσσαλονίκη, 15 Δεκεμβρίου 2001 (18:24 UTC+2)

    Κανονικά το παρών στο αυριανό παιχνίδι με τον Αρη θα δώσει ο Βασίλης Τσάρτας. Ο άσος της Ενωσης κατάφερε να προπονηθεί χωρίς ενοχλήσεις σήμερα και όπως δείχνουν τα πράγματα αύριο ο προπονητής του, Φερνάντο Σάντος θα τον χρησιμοποιήσει ως βασικό. Ηδη ο Πορτογάλος τεχνικός τον έχει εντάξει στα σχέδιά του. Αντίθετα έξω από αυτά έμεινε ο τραυματίας Μπλένταρ Κόλα, ο οποίος μάλιστα αποκλείστηκε από την αποστολή.

    Η αποστολή της ΑΕΚ κόντρα στον Αρη αποτελείται από τους: Ατματσίδη, Χιώτη, Γεωργέα, Μαρικά, Γκαμάρα, Ροντρίγκο, Κωστένογλου, Κασάπη, Τσάρτα, Πετκόφ, Ζήκο, Ζαγοράκη, Κωνσταντινίδη, Νικολαϊδη, Λάκη, Μαλαδένη, Κάππο, Κωστή και Τριχιά.

    [19] ΔΙΑΒΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

    Βρυξέλλες, 15 Δεκεμβρίου 2001 (18:23 UTC+2)

    Διάβημα στις Βρυξέλλες έκανε σήμερα η ελληνική πρεσβεία στο Βέλγιο για τις συλλήψεις Ελλήνων διαδηλωτών, που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις για τη Σύνοδο Κορυφής του Λάακεν.

    Πέντε άτομα - Παναγιώτης Νικόλαος, Κώστας Βλαχογιάννης, Ηλίας - Γιώργος Γιάμεσης, Λάμπρος Ροδάς και Νικόλαος Γεωργίου - συνελήφθησαν χθες μαζί με 38 Γάλλους, επειδή είχαν κάνει κατάληψη εγκαταλελειμμένου κτιρίου στις Βρυξέλλες, ενώ και οι πέντε απελάθηκαν. Σήμερα, η βελγική αστυνομία συνέλαβε έναν ακόμη Ελληνα, τον Κώστα Λιλάκο, ο οποίος είναι υπό απέλαση.

    [20] ΕΒΔΟΜΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

    Περθ, 15 Δεκεμβρίου 2001 (18:23 UTC+2)

    Μπορούσε να τερματίσει σε καλύτερη θέση (αν κρίνουμε από το ξεκίνημά της στους αγώνες) η εθνική μας ομάδα πόλο των νεανίδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στο Περθ της Αυστραλίας. Τελικά κατέλαβε την 7η κερδίζοντας με 8-6 τον Καναδά.

    Η εθνική μας ομάδα έπαιξε αποφασισμένη για τη νίκη. Προηγήθηκε μάλιστα με 5-0 χωρίς να αφήσει στους αντιπάλους της πολλά περιθώρια αντίδρασης. Αργότερα τα κορίτσια του κ. Πετράκη χαλάρωσαν και βγήκαν από τον ρυθμό τους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι πολίστριες του Καναδά στο τελευταίο επτάλεπτο να σημειώσουν τέσσερα τέρματα και με δεδομένο τα δύο που είχαν σημειώσει νωρίτερα να απειλήσουν τις Ελληνίδες. Όμως χάρη στα δύο γκολ της Κοτσάφτη και της Αντωνάκου με πέναλτι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε τη νίκη και μαζί την έβδομη θέση. "Παίξαμε καλά και κερδίσαμε δίκαια", τόνισε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Πετράκης.

    Τα επτάλεπτα: 3-0, 2-0, 0-2, 3-4.

    ΕΛΛΑΔΑ: Κοτσάφτη 3, Αντωνάκου 2, Ρουμπέση 2.

    ΚΑΝΑΔΑΣ: Παραντίς 2, Μόργκαν 2, Κάρολ, Ανσελ.

    [21] ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

    Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2001 (18:14 UTC+2)

    Κοινό μέτωπο των χωρών του ευρωπαϊκού νότου για την προάσπιση της καλλιέργειας του καπνού συμφώνησαν να συγκροτήσουν ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς και ο Ισπανός ομόλογός του Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε που συναντήθηκαν στην Αθήνα.

    Με συνεχείς συναντήσεις και τεχνικές μελέτες θα δείξουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση ότι δεν είναι δυνατό να καταργηθεί η ευρωπαϊκή καπνοκαλλιέργεια, τόνισε ο Ισπανός υπουργός Γεωργίας.

    Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία θα υποβάλουν κοινά σχέδια δράσης στην Ε.Ε. προκειμένου να εξασφαλιστούν επωφελείς όροι για το μέλλον της ευρωπαϊκής καπνοκαλλιέργειας.

    Ο κ. Δρυς παρουσίασε στον Ισπανό ομόλογό του και μία σειρά από άλλα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος που αφορούν την αλιεία και τη δημιουργία νέου κανονισμού για τα τα νησιά του Αιγαίου τονίζοντας την ανάγκη να γίνουν προσαρμογές ανάλογες προς αυτές που πρόσφατα αποφασίστηκαν για τις υπερπόντιες περιφέρειες της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Πορτογαλίας.

    Ενημέρωσε επίσης τον κ. Κανιέτε για τις ελληνικές θέσεις ενόψει της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Ο υπουργός Γεωργίας τόνισε ότι τα θέματα αυτά μπορούν να επιλυθούν στη διάρκεια της ισπανικής προεδρίας στην Ε.Ε. κατά το πρώτο εξάμηνο του 2002.

    [22] ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ "ΑΒΡΟΥΠΑ"

    Λευκωσία, 15 Δεκεμβρίου 2001 (17:59 UTC+2)

    Αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία της η εφημερίδα "Αβρούπα", η οποία πρωτοκυκλοφόρησε στις 17 Σεπτεμβρίου 1997 και ασκούσε δριμύτατη κριτική κατά του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας για την ανάμειξή της στα εσωτερικά των κατεχόμενων.

    Για τα δημοσιεύματά της αυτά η εφημερίδα πλήρωσε βαρύ τίμημα. Δέχθηκε δύο φορές βομβιστικές επιθέσεις ενώ το συντακτικό της προσωπικό προσήχθη σε στρατοδικεία με την κατηγορία της κατασκοπείας, τρεις φορές κατασχέθηκαν τα περιουσιακά της στοιχεία, ενώ απειλήθηκε και η ζωή συνεργατών της.

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ

    [23] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΣΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ "ΑΒΡΟΥΠΑ"

    Λευκωσία, 15 Δεκεμβρίου 2001 (17:59 UTC+2)

    Την αγανάκτησή της και τη βαθύτατη λύπη της για την αναστολή από σήμερα της έκδοσης της τουρκοκυπριακής εφημερίδας "Αβρούπα" εκφράζει η Ενωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), καταγγέλλοντας ταυτόχρονα με τον πιο έντονο τρόπο το στραγγαλισμό της εφημερίδας και καλώντας όλους στην Κύπρο και το εξωτερικό να διατρανώσουν την αλληλεγγύη τους και να συμβάλουν ούτως ώστε να καταστήσουν δυνατή την επανέκδοση της εφημερίδας.

    Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΕΣΚ αναφέρει ότι η "Αβρούπα" αναγκάστηκε να αναστείλει από σήμερα την έκδοσή της κάτω από το "ασήκωτο βάρος και τα ανυπέρβλητα εμπόδια που δημιούργησαν για αυτή και τους δημοσιογράφους της οι αδυσώπητες, βάναυσες και εξοντωτικές διώξεις με τις βομβιστικές και άλλες γκανγκστερικές και δολοφονικές επιδρομές στα γραφεία και το τυπογραφείο της".

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 15 December 2001 - 19:13:45 UTC