Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-01-15

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΤΕ-ALPHA
  • [02] Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
  • [03] ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ
  • [04] 200.000 ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
  • [05] EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ
  • [06] ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • [07] ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
  • [08] ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ
  • [09] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΒΑΚΟΥΦΤΣΗΣ
  • [10] ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ Η ΝΙΚΗ ΜΕ ΣΚΑΒΟΛΙΝΙ
  • [11] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
  • [12] ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ
  • [13] ΝΙΚΗ - ΠΡΟΚΡΙΣΗ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
  • [14] ΒΟΛΕΪ: Η ΜΑΞΙΜΟΒΑ MVP ΤΗΣ 13ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
  • [15] ΒΟΛΕΪ: ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΗΠΑ
  • [16] ΝΕΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ
  • [17] ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΒΟ
  • [18] ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ"
  • [19] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
  • [20] ΤΟ PSD ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
  • [21] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟ TV-6
  • [22] ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΗΣ Ν. ΣΕΡΒΙΑΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
  • [23] UBS WARBURG: ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ
  • [24] ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ Ο Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  • [01] ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΤΕ-ALPHA

    Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2002 (13:46 UTC+2)

    Κέρδη κατέγραφαν στο ΧΑΑ οι μετοχές της Eθνικής και της Alpha Bank, λίγο μετά τις ανακοινώσεις περί θετικών εξελίξεων στο deal μεταξύ των δύο τραπεζών. Στη μία και είκοσι το μεσημέρι, η μετοχή της ALPHA ενισχυόταν σε ποσοστό 2,05%, ενώ εκείνη της ΕΤΕ κατέγραφε μικρότερα κέρδη, της τάξης του 0,46%.

    Ενισχυμένος εμφανιζόταν, όπως είναι φυσικό, ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος κέρδιζε ποσοστό 0,35%, δίνοντας ώθηση και στον FTSE/ASE 20 της υψηλής κεφαλαιοποίησης (άνοδος 0,23%).

    Πάντως, ο γενικός δείκτης τιμών στο ΧΑΑ σημείωνε την ίδια ώρα οριακή πτώση, της τάξης του 0,01%, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στις 2.523,72 μονάδες, ενώ ο όγκος των συναλλαγών δεν ξεπερνούσε τα 45,6 εκατ. ευρώ.

    [02] Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

    Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2002 (13:51 UTC+2)

    Πρωτοβουλίες σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, για την ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας, ως παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας, θα αναλάβει η κυβέρνηση, όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.

    Ο κ. Σημίτης ενημέρωσε τον κ. Στεφανόπουλο για την επίσκεψη του στις ΗΠΑ και είπε ότι ήταν επιτυχημένη διότι ενίσχυσε τη βάση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας.

    Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου ο πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους: "Είναι καιρός να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία, προσοχή και να πάρουμε πρωτοβουλίες και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Είναι καιρός γιατί τώρα πια μπαίνουμε στην τελευταία φάση των συνομιλιών μεταξύ Ε. Ε. και Κύπρου για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαική Ενωση, μια μείζονα επιδίωξη της Ελλάδας. Γιατί βρίσκονται πάλι σε εξέλιξη, χάρη στην πολιτική μας, οι συνομιλίες ανάμεσα στην Κυπριακή ηγεσία και στην τουρκοκυπριακοή κοινότητα, γιατί, επίσης, σύμφωνα με το Ελσίνκι, το 2004 θα είναι ένας χρόνος όπου θα πρέπει να υπάρξουν, το αργότερο το 2004, πρωτοβουλίες από την πλευρά της Τουρκίας σε σχέση με το θέμα της υφαλοκρηπίδας. Ταυτόχρονα έχουμε θέματα ασφάλειας και συνεργασίας στα Βαλκάνια γι αυτό τους επόμενους μήνες θα επισκεφθώ τις βαλκανικές χώρες και βεβαίως θα είμαστε πάντα πρωτεργάτες σε διαδικασίες οι οποίες και θα εξασφαλίσουν τα εθνικά δίκαια και τα δικαιώματα μας και ταυτόχρονα θα ενισχύσουν το ρόλο μας, το ρόλο της Ελλάδας ως μία χώρα η οποία επιδιώκει την ειρήνη και τη συνεργασία".

    [03] ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

    Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2002 (11:30 UTC+2)

    Για δεύτερη φορά ενδέχεται να αναθεωρηθεί σήμερα ο Ολυμπιακός προϋπολογισμός της κυβέρνησης, προκειμένου να συγκρατηθεί το κόστος των Αγώνων στο 1,49 τρισ. δρχ. Το θέμα συζητείται σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Οικονομίας, ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού.

    Πάντως, όπως εκτιμούν και στελέχη της κυβέρνησης, ο προϋπολογισμός της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων, χρειάζεται αρκετό χρόνο προκειμένου να οριστικοποιηθεί, δεδομένου ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για έργα στο Φάληρο, το Ελληνικό και το Γουδί.

    Χαρακτηριστικό της προσπάθειας ανακατανομής κονδυλίων που επιχειρεί η κυβέρνηση, προκειμένου να διατηρηθεί το ανώτατο πλαφόν του 1,49 τρισ. δραχμών είναι η μελέτη Καλατράβα για την αναδιαμόρφωση του ΟΑΚΑ, όπως αναφέρεται και σε δημοσιεύματα του τύπου. Το κόστος της συγκεκριμένης μελέτης, υπενθυμίζεται ότι ξεπερνάει τα 60 δισ. δρχ.

    Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, εξετάζεται ακόμη και να γίνει ένα μόνο μέρος του έργου, που αφορά το σκέπαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου, με κόστος 25 δισ. δραχμών ή να γίνει ένα μεγαλύτερο κομμάτι (που αφορά και το σκέπαστρο του Ποδηλατοδρομίου) κόστους 45 δισ. δραχμών.

    [04] 200.000 ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

    Θεσσαλονίκη, 15 Ιανουαρίου 2002 (11:32 UTC+2)

    Διακόσιες πενήντα χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο προβάλλονται κάθε χρόνο από καρκίνο όμως σε περίπου 200.000 από αυτά (ποσοστό 80%) είτε δεν γίνεται έγκαιρη διάγνωση είτε δεν υποβάλλονται στις κατάλληλες θεραπείες με αποτέλεσμα να χάνουν τη ζωή τους. Αυτά προκύπτουν από στοιχεία που παρουσίασαν Βρετανοί επιστήμονες με αφορμή την σημερινή πρώτη Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

    Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι περισσότερες από 100.000 παιδιά θα σώζονταν κάθε χρόνο εάν υποβάλλονταν στις κατάλληλες θεραπείες. Η έλλειψη των θεραπειών που θα μπορούσαν να σωσουν τις ζωές αυτών των παιδιών είναι ιδιαίτερα μεγάλη στις αναπτυσσόμενες χώρες. Οι θεραπείες αυτές σύμφωνα με τις βρετανικές οργανώσεις ενάντια στον παιδικό καρκίνο Imperial Cancer Research Fund και Cancer Research Campaign, είναι σχετικά απλές και όχι ιδιαίτερα ακριβές παιδικές ζωές,. "Η χρηματοδότηση και οργάνωση ειδικών προγραμμάτων και η έγκαιρη θεραπεία μολύνσεων που συνδέονται με τον καρκίνο είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της νόσου στα παιδιά του αναπτυσσόμενου κόσμου" δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης Imperial Cancer Research Fund, δρ Βασκάρ Σάχα.

    [05] EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ

    Θεσσαλονίκη, 15 Ιανουαρίου 2002 (21:00 UTC+2)

    Το πρώτο επιστημονικό συνέδριο του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».

    Το συνέδριο είναι πολυθεματικό και περιλαμβάνει όλες τις αναγνωρισμένες ειδικότητες της ιατρικής επιστήμης, ενώ στο πλαίσιο του θα διεξαχθούν στρογγυλές τράπεζες , διαλέξεις προσκεκλημένων ομιλητών, επιστημονικές συζητήσεις, κλινικά και εφαρμοσμένα φροντιστήρια.

    Στην τελετή λήξης των εργασιών του συνεδρίου θα απονεμηθούν βραβεία στις καλύτερες ανακοινώσεις (ελεύθερες και αναρτημένες), σύμφωνα με την αξιολόγηση από την ειδική επιτροπή βράβευσης.

    Στο πλαίσιο του επιστημονικού συνεδρίου θα λάβει χώρα η δορυφορική εκδήλωση Ασκληπιάδα Ιατρικής Γνώσης, στην οποία θα «διαγωνιστούν» ομάδες φοιτητών της Ιατρικής αποτελούμενες από 1 έως 4 άτομα. Οι ερωτήσεις θα προβάλλονται με video-προβολέα ή με προτζέκτορα για σλάιντς στην σε οθόνη και θα έχουν τη μορφή των multiple choice.

    Oι τρεις πρώτες σε βαθμολογία ομάδες θα βραβευτούν στην τελετή λήξης του συνεδρίου από την επιστημονική επιτροπή με ειδικά χρηματικά έπαθλα και με πιστοποιητικό βράβευσης, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

    Ο πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής Αρίστιππος Μηνάς, υπογράμμισε ότι ο νέος θεσμός έχει στόχο να αναδείξει την συνεργασία των φοιτητών με μέλη του ΔΕΠ και στην κατανόηση των μηχανισμών που διέπουν την οργάνωση και παραγωγή ενός τεκμηριωμένου, πολυθεματικού ιατρικού συνεδρίου.

    Επιπλέον, τόνισε ότι «όλοι, καθηγητές και φοιτητές, παρά τα πρόσφατα γεγονότα, που απορύθμισαν την απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος και αμφισβητούν την επιστημονικής μας αυτοτέλεια, οφείλουμε να συνεισφέρουμε οργανωτικά και επιστημονικά».

    [06] ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

    Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2002 (20:57 UTC+2)

    Ο ομοσπονδιακός προπονητής Ανδρέας Παπαεμμανουήλ ανακοίνωσε τα ονόματα των

    παικτών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της Ολυμπιακής Ομάδας για το τουρνουά "Vale Do Tejo", που θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία από τις 21-25 Ιανουαρίου. Σε αυτό μετέχουν οι Ολυμπιακές Ομάδες της Πορτογαλίας, της Νορβηγίας και της Ρουμανίας. Ο πρώτος αγώνας της Ολυμπιακής Ομάδας είναι στις 22 Ιανουαρίου με τη Ρουμανία, ενώ το άλλο ματς είναι μεταξύ Πορτογαλίας-Νορβηγίας.

    Οι παίκτες είναι: Λευτέρης Πέτκαρης (Άρης), Αντώνης Βούλγαρης (Απόλλων Αθηνών), Θανάσης Τραγιάννης (ΠΑΣ Γιάννινα), Γιώργος Μελαμπιανάκης, Τάσος Νταγκουνάκης, Κώστας Μανούκος (Χανιά), Ευθύμης Κουλουχέρης, Βασίλης Σπέρτος

    (Προοδευτική), Γιάννης Χρυσάφης, Ανδρέας Κουτελιέρης, Χαράλαμπος Συλιγαρδάκης (Μαρκό), Γιάννης Ταραλίδης, Λουκάς Βύντρα (Πανηλειακός), Σπύρος Βάλλας (Ξάνθη), Δημήτρης Κοντοδήμος (Λάρισα), Αλέξης Γαβριλόπουλος (Ατρόμητος Αθηνών), Γιάννης Αμανατίδης (Γκρόιτερ Φιρτ), Δημήτρης Παπαδόπουλος (Μπέρνλι), Δημοσθένης Μανουσάκης, Ανέστης Αγρίτης (Αιγάλεω), Λάμπρος Βαγγέλης (Σιένα).

    Ο τεχνικός της εθνικής γυναικών, Παναγιώτης Μανδραφλής ανακοίνωσε τα ονόματα

    των παικτριών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας Γυναικών για το ίδιο τουρνουά. Αυτές είναι: Ειρήνη Παπαθανασίου (Ερκουλους), Ναταλί Κλίσα (Πανεπιστήμιο Τόουσον), Μαρία Γιατράκη (Πανεπιστήμιο Uconn), Σταυρούλα Τζανετάκου (Πότσδαμ), Μαρία Λαζάρου (ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης), Ναταλία Χατζηγιαννίδου, Φιλοθέη Μάινου, Σοφία Φωστηροπούλου, Φανή Κατή (Φιλυριακός Φλώρινας), Αθανασία Πουρίδου, Αγγελική Λαγουμτζή, Ευτυχία Μιχαηλίδου, Λίνα Αποστολίδου (Καβάλα '86), Αγγελική Τεφάνη, Μαρία Γιαννακοπούλου (Ήφαιστος Περιστερίου), Γεωργία Κοντραφούρη (Χαραυγή Αστέρας Πειραιά), Βίκυ Σουπιάδου, Κική Νέτη, Ντίνα Κατσαϊτη (ΑΕ Αίγινας).

    Τέλος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής νέων, Σούλης Παππάς ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών (γεννηθέντες 1984) που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες προπονήσεις. Αυτοί είναι: Αντώνης Συροκάκης (Πανχανιακός), Μανούσος Καστρινάκης (Ατλαντίς Χανίων), Θανάσης Λέτσος (Ερασιτέχνες Παναθηναϊκού), Κώστας Αντωνάτος (Αγία Ελεούσα), Γιάννης Λαμπρόπουλος (ΟΦ Ηρακλείου), Νίκος Κουτριάρης (Αθηναϊκός), Ηλίας Τζεμόπουλος (Καλαμάτα), Γιάννης Σταματογιαννόπουλος (Κοπανάκι), Δημήτρης Ζουλιώτης, Νίκος Νταλαπέρας (Παναιτωλικός), Νίκος Μήτρου (Απόλλων Ερέτριας), Κώστας Καπετάνος (Κοζάνη), Χρήστος Μετικάνος (Ακρίτες Κοζάνης), Ανδρέας Γκατσογιάννης (Χρυσαυγή), Θανάσης Τριμπόνιας (Διοβουνιώτης), Νίκος Γκαλίτσιος (Απόλλων Λάρισας), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Λακωνία), Δημήτρης Ιωσηφίδης, Θανάσης Κούτουλας (Πυρσός Γρεβενών), Χρήστος Χαϊδής (Ολυμπιακός Ανθήλης), Γιώργος Ζαμπακόλας (ΑΟ Σιναράδων), Μιχάλης Μπώλος (ΠΑΣ Γιάννινα), Χρήστος Βερτζιώτης (Θύελλα Κατσικά), Γιάννης Αραμπατζής (Ένωση Αγίου Παύλου), Δημήτρης Βενετάκης

    (Απόλλων Καλαμαριάς), Πέτρος Κανακούδης, Κοσμάς Βακουφάρης (ΠΑΟΚ), Σωκράτης

    Φυτανίδης (ΠΑΟ Κουφαλίων), Μανώλης Παπαδημήτρης (Ηρακλής Μαριτσών), Ευριπίδης Τσιμπανάκος (Ολυμπιακός Βόλου), Παναγιώτης Μάκας (Ένωση Ασπροπύργου), Στάθης Ρόκας (ερασιτέχνες Ολυμπιακού), Κώστας Πέτρου (Μανδραϊκός), Γιάννης Ιωάννου (Παναχαϊκή), Δημήτρης Αποστόλου, Γιάννης Παναγιωτακόπουλος (Πατραϊκός), Κώστας Φοροζίδης (Αναγέννηση Γιαννιτσών), Κώστας Γαϊτατζής (Ακαδημία Γαλαξίας), Αλέξανδρος Σιώμος, Θανάσης Παλιούρας (Ελπίδες Καρδίτσας), Αλέξανδρος Τρούκης (Αετός Αγίων Θεοδώρων), Δημήτρης Παπαγεωργίου (Αστέρας Καρδίτσας), Αντώνης Ανδρουλάκης, Χαράλαμπος Ανδρεαδάκης (ΟΦΗ '94), Μανώλης Συσκάκης (ΠΑΝΟ Μαλλίων).

    [07] ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

    Διδυμότειχο, 15 Ιανουαρίου 2002 (20:53 UTC+2)

    Την ευγνωμοσύνη του στο διοικητή της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, Γαλάνη Αθανάσιο, εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους οι Ελληνες μουσουλμάνοι του Διδυμοτείχου, για το ενδιαφέρον που έδειξε για την κατάστασή τους κατά την πρόσφατη κακοκαιρία.

    Ο ιμάμης και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου "Ο Φιλόπτωχος" αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων, ο διοικητής ενδιαφέρθηκε και προσέφερε θερμάστρες και πετρέλαιο στο σχολείο, ενώ με εντολή του διατέθηκε ψωμί στους Ελληνες μουσουλμάνους και δέματα με είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως στις άπορες οικογένειες.

    "Ευχαριστούμε το θεό και καλοτυχίζουμε τη μοίρα που γεννηθήκαμε Ελληνες. Σαν Ελληνες πρώτα και σαν μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, καμαρώνουμε τους ανθρώπους που δείχνουν την ανθρωπιά τους απέναντι στην ανημπόρια μας" υποστηρίζεται.

    [08] ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

    Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2002 (20:53 UTC+2)

    Ο Γιάννης Ιωαννίδης κάλεσε συνολικά 24 παίκτες για το Σάββτο όπου θα δοθεί φιλικό παιχνίδι μεταξύ των εθνικών ομάδων των ελπίδων με των ανδρών στο Ηράκλειο στο πλαίσιο εκδηλώσεων του 2004 για τον εθελοντισμό. Από την αποστολή οι 16 παίκτες είναι μέλη της αποστολής για τα ματς με Ισραήλ και Ισπανία για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2003. Ο αγώνας με το Ισραήλ θα γίνει την Τετάρτη στο Τελ-Αβίβ και με την Ισπανία στις 26 του μηνός στο Περιστέρι.

    Οι παίκτες που επέλεξε ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι: Παπαλουκάς, Χαρίσης, Σιγάλας, Διαμαντόπουλος, Χατζηβρέτας, Αλβέρτης, Κακιούζης, Παπαδόπουλος, Ντικούδης, Τσαρτσαρής, Γιαννούλης, Παπανικολάου, Ρεντζιάς, Κούβαρης, Διαμαντίδης, Ζήσης. Ολοι αυτοί πλην του Ρετζιά θα πάνε στο Ηράκλειο. Οι Κούβαρης ο Διαμαντίδης και ο Ζήσης θα αγωνιστούν με την Ελπίδων μαζί με τους: Πελεκάνο, Σπανούλη, Ταπούτο, Δορκοφίκη, Μαρμαρινό, Σκλάβος, Θέο, Παπαιωακείμ και Σχορτσιανίτη. Η συγκέντρωση των διεθνών μας θα γίνει την Πέμπτη (11.30) στο ΟΑΚΑ.

    [09] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΒΑΚΟΥΦΤΣΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 15 Ιανουαρίου 2002 (20:49 UTC+2)

    Οχι για 6 μήνες, αλλά παίκτης του Ηρακλή για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ο Γιώργος Βακουφτσής. Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι η διοίκηση του Γηραιού. Η συμφωνία των δύο ομάδων (Ηρακλή - Φιορεντίνα) αναφέρει ότι ο Βακουφτσής παραχωρείται δανεικός μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2002, ωστόσο αν οι κυανόλευκοι δίνοντας επιπλέον 650.000 δολάρια τον αποκτούν και για τα επόμενα δύο χρόνια.

    «Ηταν πολύ δύσκολη η περίπτωση να έρθω στον Ηρακλή λόγω των προβλημάτων που

    αντιμετωπίζει η Φιορεντίνα. Τελικά είμαι παίκτης του Ηρακλή», τόνισε ο Γιώργος Βακουφτσής και συνέχισε: «Είδα το ματς του Ηρακλή με τον ΠΑΟΚ και μπορώ να πω ότι η νέα μου ομάδα μου άρεσε πολύ. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οι εγκαταστάσεις του Ηρακλή, οι οποίες είναι καλύτερες από αυτές της Φιορεντίνα.»

    Οσο για το παιχνίδι του Ηρακλή με τον ΠΑΟ για το κύπελλο, το νέο απόκτημα της ομάδας επισήμανε: «Είναι δύσκολος, αγώνας κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα. Θέλω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις».

    [10] ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ Η ΝΙΚΗ ΜΕ ΣΚΑΒΟΛΙΝΙ

    Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2002 (20:45 UTC+2)

    Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Σκαβολίνι είναι αυτό που προβληματίζει τον προπονητή, Ντράγκαν Σάκοτα. Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο τεχνικός της ομάδας μίλησε για το αυριανό παιχνίδι του ΟΑΚΑ (19.00).

    «Ο όμιλος είναι απρόβλεπτος. Αν καταφέρουμε να κάνουμε δύο νίκες με Σκαβολίνι και Οστάνδη τότε θα προκριθούμε στην επόμενη φάση. Χρειάζεται όμως πολύ μεγάλη προσοχή», τόνισε ο κ. Σάκοτα και συνέχισε: «Τους ζήτησα να ξεχάσουν το σκορ του πρώτου αγώνα και να μη σταθούν στην ήττα της Σκαβολίνι εντός έδρας από τη Βιλερμπάν, την προηγούμενη αγωνιστική».

    Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στην ΑΕΚ. Ο Μπιλμπά έκανε μόνο βάρη, ενώ οι Κακιούζης και Λάζιτς προπονήθηκαν κανονικά. Ο τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε και για τον Κρις Καρ. «Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Κρις Καρ. Χρειαζόμαστε ένα περιφερειακό παίκτη ο οποίος θα μας βοηθήσει αναμφίβολα.

    [11] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 15 Ιανουαρίου 2002 (20:43 UTC+2)

    Εκδήλωση προς τιμή του μεγάλου Έλληνα ποιητή και οραματιστή Αγγελου Σικελιανού με αφορμή τα 50 χρόνια από τον θάνατό του διοργανώνει την Παρασκευή στις 20.00 στην αίθουσα Κρητών "Ελευθέριος Βενιζέλος", η Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Θεσσαλονίκης.

    Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με απαγγελίες και μουσική εκτέλεση μελοποιημένων ποιημάτων του Σικελιανού από την Βέτα Μυρίδου, ενώ για τον ποιητή θα μιλήσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ερατοσθένης Καψωμένος.

    [12] ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ

    Βιέννη, 15 Ιανουαρίου 2002 (20:41 UTC+2)

    Το δουλεμπόριο γυναικών και παιδιών αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα εγκλήματα στην περιοχή των Βαλκανίων που τροφοδοτείται από την ανάμειξη των αρχών και την έλλειψη συνεργασίας στις περιοχές των συνόρων αναφέρει διεθνή μελέτη που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

    Περίπου 6.000 γυναίκες και παιδιά έπεσαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης σε όλη της Ευρώπη το 2000 ανέφερε εκπρόσωπος του Διεθνή Οργανισμού για την Μετανάστευση (ΙΟΜ) που διεξήγε την έρευνα.

    Από το σύνολο των έξι χιλιάδων ατόμων 1.297 άτομα προέρχονταν από τα Βαλκάνια η πλειοψηφία από την Αλβανία και την Δημοκρατία της Μολδαβίας όπως αναφέρεται στην μελέτη ενώ τα ποσοστά αυξήθηκαν ανησυχητικά την περασμένη χρονιά.

    Από την πλευρά της η επικεφαλής της ομάδας του Συμφώνου Σταθερότητας για τη νοτιοανατολική Ευρώπη για το δουλεμπόριο ανθρώπων Χέλγκα Κονραντ καταδίκασε τις πράξεις των υπευθύνων και τόνισε ότι το εμπόριο λευκής σαρκός αποτελεί ύστερα από το εμπόριο όπλων και το εμπόριο ναρκωτικών μία από τις πιο επικερδής εγκληματικές επιχειρήσεις στον κόσμο.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε και ανάμειξη των αρχών της χώρας καθώς στην Αλβανία 11 από το σύνολο των 125 γυναικών που αποτέλεσαν τα θύματα της ιστορίας ανέφεραν ότι τις συνόδευσαν μέλη της αστυνομίας.

    Τα βασικά αίτια για την εμπορία των γυναικών αποτελούν η φτώχεια ενώ όπως αναφέρεται στα αποτελέσματα της έρευνας τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες ηλικίας 16 μέχρι και 25χρόνων.

    [13] ΝΙΚΗ - ΠΡΟΚΡΙΣΗ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

    Θεσσαλονίκη, 15 Ιανουαρίου 2002 (20:41 UTC+2)

    Δεν αντιμετώπισε απολύτως κανένα πρόβλημα ο ΠΑΟΚ στο κύπελλο. Κέρδισε την

    Χαλκηδόνα με 1-0 και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού. Να θυμίσουμε ότι ο Δικέφαλος είχε προηγηθεί στο πρώτο παιχνίδι με 3-0. Η αναμέτρηση που έγινε παρουσία του κ. Μπατατούδη ικανοποίησε τους φιλάθλους που παρακολούθησαν το παιχνίδι. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Καφές με πολύ όμορφη κεφαλιά - ψαράκι στο 14'. Τόσο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς όσο και ο Γιώργος Βαζάκας χρησιμοποίησαν αρκετούς αναπληρωματικούς.

    Καλή χωρίς πολλά λάθη ήταν η διαιτησία του κ. Πισσά του συνδέσμου Βέροιας.

    ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Καφές, Κουτσόπουλος, Κουλακιώτης, Ζαβαντίας (61' Καραδήμος), Βοσκαρίδης, Φρούσος, Σπάσιτς, Νάστος, Κανακούδης (61' Χασιώτης), Χατζηζήσης (78' Οκκάς).

    ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Θέμελης, Κριαράς, Ρουτζιέρης, Αθανασιάδης (65 Γεωργακάς), Πιρένης, Βοργιάς (82 Καραπίτσος), Μαρτίνος, Κορακάκης, Ροντρίγκεζ (51 Tιούτιος), Δημαδάμας, Χρήστου.

    [14] ΒΟΛΕΪ: Η ΜΑΞΙΜΟΒΑ MVP ΤΗΣ 13ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 15 Ιανουαρίου 2002 (20:31 UTC+2)

    Ο κεντρική του Άρη Έλενα Μαξίμοβα (31 ετών, 1.85μ.) αναδείχτηκε πολυτιμότερη

    παίκτρια της 13ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών. Στον αγώνα Άρης-ΕΑ Λάρισας 3-2, η Μαξίμοβα κέρδισε 27.5 πόντους, με 3 άσους, 21/32 επιθέσεις (66% αποτελεσματικότητα), 3.5 μπλοκ, ενώ είχε 8 άμυνες και 63% αποτελεσματικότητα στην υποδοχή.

    Οι κορυφαίες της 13ης αγωνιστικής ανά κατηγορία είναι: Πόντοι: Καρίνα Μεντβέντεβα (Μαρκόπουλο) 24.5, επίθεση: Ρούξι Ντουμιτρέσκου (Βριλήσσια) 86%, υποδοχή: Άγκι Μπάμπουλη 92%, μπλοκ: Κατερίνα Νικολαϊδου 6.5, άσοι: Μαρία Καρδαμανίδου (Βριλήσσια) 4, άμυνες: Καρίνα Μεντβέντεβα, Κατερίνα Πετρουλάκη (Μαρκόπουλο), Κατερίνα Γκένσκοβα (Πανελλήνιος) 17.

    [15] ΒΟΛΕΪ: ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

    Θεσσαλονίκη, 15 Ιανουαρίου 2002 (20:29 UTC+2)

    Ύστερα από τηλεφωνικές συνομιλίες του Στέλιου Προσαλίκα με τον Νταγκ Μπιλ, η

    εθνική ομάδα των ΗΠΑ θα έρθει το καλοκαίρι στη χώρα μας, για σειρά φιλικών με την Εθνική ανδρών. Συγκεκριμένα, οι Αμερικάνοι θα έρθουν στις 26 Αυγούστου, θα δώσουν 4 ή 5 φιλικά ματς με το εθνικό συγκρότημα και αναμένεται να αναχωρήσουν στις 30/8 για το Κολοράντο. Τα παιχνίδια ενδέχεται να γίνουν στην Ορεστιάδα, εφόσον είναι έτοιμο το νέο κλειστό γήπεδο της

    πόλης.

    Ωστόσο και η Εθνική γυναικών έκλεισε τα πρώτα φιλικά της παιχνίδια για το 2002. Το διάστημα 24-27 Αυγούστου (πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα) το εθνικό συγκρότημα θα φιλοξενήσει την Εθνική Ιαπωνίας.

    [16] ΝΕΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ

    Βελιγράδι, 15 Ιανουαρίου 2002 (20:27 UTC+2)

    Νέα επιτροπή για την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Ορους, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τα μέχρι τώρα κυβερνητικά ή μη κυβερνητικά σώματα και οργανισμούς που ασχολούνταν με το μοναστήρι συστάθηκε μετά από αίτημα της μονής.

    Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο ακαδημαϊκός και ποιητής Ματία Μπέτσκοβιτς, ενώ μέλη της μεταξύ άλλων είναι ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα, ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας Μίρκο Σάροβιτς ο υπουργός Θρησκευμάτων της Σερβίας Βόισλαβ Μιλοβάνοβιτς ο Πατριάρχης Σερβίας Παύλος, ο ηγούμενος του Χιλανδαρίου Μωυσής, ο ηγούμενος της Στουντένιτσα Τιμόθεος, επίσκοποι και μητροπολίτες, καθηγητές, δημοσιογράφοι, πρέσβεις και επιχειρηματίες.

    Σκοπός της επιτροπής είναι η φροντίδα της περιουσίας της Μονής και η ανακαίνιση και προστασία ιστορικών μνημείων και πολιτιστικών κειμηλίων, που βρίσκονται εκτός Αγίου Ορους, αλλά ανήκουν στη Μονή.

    [17] ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΒΟ

    Θεσσαλονίκη, 15 Ιανουαρίου 2002 (20:25 UTC+2)

    Τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων επισκέφθηκαν σήμερα αξιωματικοί της Ανωτατης Σχολής Πολέμου. Τον επικεφαλής, υποδιοικητή της Σχολής, ταξίαρχο κ. Στρατάκο και τους αξιωματικούς υποδέχθηκε ο πρόεδορς του διοικητικού συμβουλίου, Δρ. Δημήτρης Καμαργιάννης.

    Οι αξιωματικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους της παραγωγής όπου ενημερώθηκαν για τα προγράμματα παραγωγής που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη, για τις μελλοντικές προοπτικές στα πλαίσια του 5ετούς εξοπλιστικού προγράμματος για τις ανάγκες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, καθώς και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες της εταιρίας.

    Σημειώνεται ότι η ΕΛΒΟ ΑΕ είναι μια από τις κύριες αμυντικές βιομηχανίες στην Ελλάδα. Η πλειοψηφία των μετοχών της ελέγχεται από το ελληνικό Δημόσιο και στη μετοχική της σύνθεση ο Ομιλος "Μυτιληναίου" κατέχει το 47%.

    [18] ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ"

    Θεσσαλονίκη, 15 Ιανουαρίου 2002 (20:24 UTC+2)

    Ανθρωπιστική βοήθεια (20 τόνοι φορτίο γραφικής ύλης, ειδών ρουχισμού, υποδήματα, φάρμακα και λοιπού φαρμακευτικού υλικού) παρέδωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Οι Φίλοι της Αφρικής" στη Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκό - Κινσάσα. Τα είδη γραφικής ύλης μοιράστηκαν στα σχολεία του δήμου Ngaliena - Κινσάσα, τα είδη ρουχισμού στους πρόσφυγες πολέμου και το ιατροφαρμακευτικό υλικό στο νοσοκομείο της χώρας.

    Η διανομή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Ελληνα πρέσβη στο Κονγκό - Κινσάσα Σπυρίδωνα Θεοχαρόπουλου και του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Κωνσταντίνου Σοφιάδη.

    Σκοποί της οργάνωσης "Οι Φίλοι της Αφρικής" είναι η ενημέρωση της ελληνικής και διεθνούς κοινή γνώμης για τα προβλήματα της ανάπτυξης στην Αφρική και την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ανάπτυξη των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Αφρικανών στο πολιτιστικό, επιστημονικό και οικονομικό τομέα στο πλαίσιο της Ε.Ε, καθώς και η συμμετοχή σε φιλανθρωπικά έργα και η συνεργασία με σωματεία ή οργανώσεις που εδρεύουν στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και σε άλλα κράτη με κοινά ενδιαφέροντα και σκοπούς.

    [19] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 15 Ιανουαρίου 2002 (20:24 UTC+2)

    Οι κτηνοτρόφοι Πιερίας ζήτησαν την άμεση εκτίμηση των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία και τη λήψη μέτρων για τη στήριξη της κτηνοτροφίας, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα μπροστά στη νομαρχία Κατερίνης, ρίχνοντας κάδους με γάλα και κατεβάζοντας στους δρόμους δεκάδες πρόβατα.

    Σε συνάντηση του νομάρχη Πιερίας με αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων αποφασίστηκε να γίνουν άμεσα επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

    Οι κτηνοτρόφοι επεσήμαναν ότι οι επιδοτήσεις της ΕΕ σε σχέση με πέρσυ είναι μειομένες κατά 61%.

    [20] ΤΟ PSD ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

    Βουκουρέστι, 15 Ιανουαρίου 2002 (20:23 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Ρουμανίας PSD πρότεινε την σύσταση ειδικού θεσμικού σώματος, της "Εθνικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς" το οποίο πρόκειται να συνεργαστεί με τις εισαγγελικές αρχές της χώρας για την καταπολέμηση των περιπτώσεων διαφθοράς.

    Το κυβερνών κόμμα ανακοίνωσε ότι το νεοσύστατο σώμα πρόκειται να δώσει νέα ώθηση στον αγώνα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ρουμανία.

    Έντονη υπήρξε η αντίδραση της αντιπολίτευσης.

    Ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Βαλέριου Στόιτσα τόνισε ότι δεν υπάρχει ανάγκη σύστασης νέου οργάνου για την καταπολέμηση της διαφθοράς προσθέτοντας ότι αυτό που πραγματικά εμποδίζει τον αγώνα είναι η έλλειψη των απαραίτητων ειδικών.

    Τόνισε δε ότι βασικό πρόβλημα αποτελούν οι χαμηλές ανταμοιβές των ειρηνοδικών παρά το μεγάλης σημασίας έργο τους.

    Αντιδράσεις υπήρξαν και από τους Δημοκρατικούς που θεωρούν ότι η σύσταση του νέου σώματος είναι εκτός των νομικών και συνταγματικών ορίων.

    [21] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟ TV-6

    Μόσχα, 15 Ιανουαρίου 2002 (20:08 UTC+2)

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αρνήθηκε ότι το κράτος έχει διαδραματίσει κάποιο ρόλο για την εξαγορά του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου NTV και για τη διάλυση του ιδιωτικού σταθμού του TV-6.

    Μιλώντας για τα μέσα ενημέρωσης της Πολωνίας ο κ. Πούτιν τόνισε ότι η όλη υπόθεση αφορά ανεξάρτητες εμπορικές επιχειρήσεις που δεν σχετίζονται με το κράτος.

    Πρόκειται για την πρώτη δημόσια απάντηση του Ρώσου προέδρου για την υπόθεση του τηλεοπτικού σταθμού TV-6.

    Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία της ανάπτυξης και τόνισε ότι "το πιο σημαντικό είναι η δημιουργία οικονομικού ιδρύματος το οποίο θα επιτρέψει την ύπαρξη ανεξάρτητων και αυτόνομων μέσων ενημέρωσης".

    [22] ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΗΣ Ν. ΣΕΡΒΙΑΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

    Βελιγράδι, 15 Ιανουαρίου 2002 (20:02 UTC+2)

    "Οι Αλβανοί της Νότιας Σερβίας σε περίπτωση διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας θα αποφασίσουν με δημοψήφισμα εάν θα παραμείνουν στη Σερβία ή θα προσαρτηθούν στο Κοσσυφοπέδιο", δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Πρέσεβο Ζετσίρι Φαζλίου.

    "Σε περίπτωση διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας θα προσπαθήσουμε να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας και με δημοψήφισμα να αποφασίσουμε για την προσάρτηση Πρέσεβο, Μέντβετζιε και Μπουγιάνοβατς στο Κοσσυφοπέδιο", τόνισε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα του Βελιγραδίου "Ντάνας".

    Ο αντιδήμαρχος του Πρέσεβο είπε ακόμη ότι "η Νότια Σερβία δεν θα γίνει εστία μάχης, εάν επιλυθούν όλα τα προβλήματα των Αλβανών στην περιοχή, στην ΠΓΔΜ και στο Κοσσυφοπέδιο".

    [23] UBS WARBURG: ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

    Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2002 (19:59 UTC+2)

    Αγορά για τις μετοχές των Τράπεζα Πειραιώς, Τιτάν και Folli Follie και διακράτηση για τις μετοχές των Chipita, Μαΐλλης, Σαράντης και Γερμανός συστήνει σε ανάλυσή του για τις "αγαπημένες" του της μικρής κεφαλαιοποίησης, ο διεθνής επενδυτικός οίκος UBS Warburg.

    Ειδικότερα, για την τράπεζα Πειραιώς η UBS συστήνει αγορά με τιμή στόχο τα 11,90 ευρώ (+25% από την τρέχουσα τιμή) και επισημαίνει ότι λόγω του μεγέθους της και της θέσης της στην λιανική τραπεζική, παραμένει ένας ελκυστικός σύμμαχος είτε για εγχώρια τράπεζα, που θέλει να διευρύνει το μερίδιό της, είτε για ξένο πιστωτικό ίδρυμα, που επιθυμεί να επεκταθεί στην ελληνική τραπεζική αγορά.

    Αγορά με τιμή στόοχ τα 47,5 ευρώ (+20%) συστήνει για την Τιτάν, επισημαίνοντας ότι επωφελείται από την ταχύτατα αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά, ενώ ταυτόχρονα επεκτείνεται και σε ξένες, μέσω εξαγορών.

    Για τη Folli Follie, οι αναλυτές της UBS Warburg τονίζουν ότι η εταιρία έχει μια επιθετική στρατηγική ανάπτυξης στην Ασία και στην Ευρώπη και συστήνουν αγορά με τιμή - στόχο τα 23 ευρώ (+10%).

    Για την Chipita ο διεθνής οίκος συστήνει διακράτηση, με τιμή - στόχο τα 8,5 ευρώ (-1%), για τον Μαϊλλη συστήνει διακράτηση με τιμή στόχο τα 5,5 ευρώ (+7%), για την Σαράντης συστήνει διακράτηση με τιμή - στόχο τα 3,2 ευρώ (+3%) και τέλος για την Γερμανός η UBS συστήνει διακράτηση με τιμή - στόχο τα 10,5 ευρώ (-2%).

    [24] ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ Ο Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2002 (19:54 UTC+2)

    Κοντά στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και τους γονείς τους βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια μέρα κατά του παιδικού καρκίνου.

    «Δεν χρειάζεται πλέον κανένα ογκολογικό παιδιατρικό περιστατικό να πηγαίνει στο εξωτερικό», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του συλλόγου «Φλόγα», προσθέτοντας ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση της νέας ογκολογικής μονάδας του συλλόγου «Ελπίδα» που είχε εξαγγελθεί προ διμήνου

    Ο σύλλογος «Φλόγα» που δημιούργησαν οι γονείς παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες κτίζει έναν ξενώνα κατάλυμα για τις οικογένειες από την επαρχεία που υποχρεώνονται να μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Αθήνα.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 15 January 2002 - 19:13:49 UTC