Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-01-26

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Α. ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
  • [02] ΣΧΟΛΙΑ Δ.ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ 45 ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
  • [03] Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΥ
  • [04] ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
  • [05] ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
  • [06] ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • [07] ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ MAΣ ΟΜΑΔΩΝ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
  • [08] ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΚΕΩΝ
  • [09] ΑΝΕΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (86-73) ΕΠΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
  • [10] ΑΝΑΦΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [11] ΜΕ ΓΚΑΜΑΡΑ Η ΑΕΚ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ
  • [12] ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ
  • [13] ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ
  • [14] ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ
  • [15] ΑΡΗΣ: ΤΟ ΤΑΜΕΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ
  • [16] ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ- ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-0
  • [17] ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ 0-2
  • [18] Ο ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [19] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: ΒΑΤΕΣ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΒΟΛΕΪ
  • [20] ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [21] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ
  • [22] ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

  • [01] ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Α. ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2002 (23:46 UTC+2)

    Φωτογραφία: Βουλευτής Αχαϊας ΠΑΣΟΚ.

    "Εχετε μπροστά σας έναν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Εμένα δεν μπορεί να με αλλάξει κανείς από το να είμαι ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, που τέθηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

    "Αυτοί που θέλουν να αλλάξουν το ΠΑΣΟΚ για να μην είναι ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να το πετύχουν και κατά συνέπεια οι αγώνες μου θα συνεχίσουν στο πλευρό της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ας μην είμαι στο όργανο, αφού έτσι και αλλοιώς δεν του επιτρέπουνε να συνεδριάσει και να έχει γνώμη. Εκανα αίτημα αίτημα στον πρωθυπουργό στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας να συνεδριάζουμε τακτικά, υπέβαλλα και διαδικαστικές προτάσεις, δεν μου απάντησε", υπογράμμισε.

    "Είμαι παρρόν στο κοινοβούλιο με τη θέληση του λαού, θα αγωνιστώ για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, αν κάποιοι θέλουν να το οδηγήσουν στην ήττα θα είμαι εναντίον τους. Και αν έχουν, όπως έχουν δηλώσει άλλες δουλειές να κάνουν, να τις κάνουν έγκαιρα για να προλάβουμε να κερδίσουμε", κατέληξε.

    [02] ΣΧΟΛΙΑ Δ.ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ 45 ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

    Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2002 (19:42 UTC+2)

    Αποστάσεις κράτησε ο υπουργός Εργασίας, Δημήτρης Ρέππας, όσον αφορά την πρόταση διαλόγου για το ασφαλιστικό, που κατέθεσαν 45 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλία του Θεόδωρου Τσουκάτου.

    "Οι συνάδελφοι, αν πραγματικά ήθελαν να θέσουν ορισμένους προβληματισμούς υπόψη της Κυβέρνησης θα μπορούσαν να επιδιώξουν - πριν δημοσιοποιήσουν τις απόψεις τους - μια συνεννόηση μαζί μας, προκειμένου, θέτοντας ερωτήματα να δώσουν σε εμάς την δυνατότητα να απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά. Και αν οι απαντήσεις που θα δίναμε σε αυτήν την περίπτωση δεν θα ήταν πειστικές, τότε θα ήταν δικαιολογημένη κάθε άλλη πρωτοβουλία" είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ρέππας.

    Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι θεμιτή, εξηγώντας ότι καθένας ο οποίος έχει ευθύνη και συμμετοχή στην αντιμετώπιση του προβλήματος, έχει και το δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του για το συγκεκριμένο θέμα.

    Ο υπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την κατάλληλη προετοιμασία, ώστε να υπάρξει ένα οικονομικά βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα στην χώρα, και ότι η προσπάθεια αυτή αφορά όλους. "Το πρόβλημα αυτό, όπως και άλλα σημαντικά προβλήματα, δεν είναι προβλήματα της κυβέρνησης ή μόνο του ΠΑΣΟΚ. Είναι θέματα της ελληνικής κοινωνίας. Όλοι έχουμε την ίδια αγωνία, την ίδια ευαισθησία, το ίδιο ειλικρινές ενδιαφέρον να αντιμετωπίσουμε και να λύσουμε τέτοιου είδους προβλήματα" είπε και πρόσθεσε ότι η συζήτηση για τα προβλήματα αυτά δεν μπορεί να αποτελέσει πεδίο για την ανάδειξη νικητών και ηττημένων.

    [03] Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΥ

    Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2002 (21:06 UTC+2)

    Η νίκη επί των... ταυρομάχων χαροποίησε για άλλη μια φορά τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γιάννη Ιωαννίδη που μέχρι στιγμής μετράει μόνο νίκες στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

    "Ο Αλβέρτης έκανε μεγάλο παιχνίδι. Δεν θέλω να αναφερθώ μόνο σε αυτόν, αλλά και στον Σιγάλα και Ρεντζιά που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και έδειξαν ότι μπορούν να βγάλουν ασπροπρόσωπο κάθε προπονητή που θα τους δώσει την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους", τόνισε ο κ. Ιωαννίδης μετά το τέλος του παιχνιδιού της εθνικής ομάδας με την Ισπανία και συνέχισε: "Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την καλή τους απόδοση. Τα εύσημα να δώσω στους Χαρίση, Ντικούδη, Τσαρτσαρή, που δείχνουν ότι υπάρχει συνέχεια στο ελληνικό μπάσκετ".

    Από την άλλη ο Φραγκίσκος Αλβέρτης επισήμανε: "Χρειαζόμαστε δουλειά και τύχη για να βγάλουμε τον κόσμο πάλι στους δρόμους, για να πανηγυρίσει τις επιτυχίες μας".

    Από την πλευρά του ο προπονητής των Ισπανών Χαβιέ Ιμπρόδα δήλωσε πως η διαφορά της ελληνικής ομάδας είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης που της έχει δώσει άλλη νοοτροπία και προσωπικότητα.

    [04] ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

    Θεσσαλονίκη, 26 Ιανουαρίου 2002 (20:56 UTC+2)

    Τρία παγκόσμια ρεκόρ και ένα ευρωπαϊκό ήταν ο απολογισμός της πρώτης ημέρας του μίτινγκ κολύμβησης που εντάσσεται στο πρόγραμμα του παγκοσμίου κυπέλλου και διεξάγεται στο Βερολίνο. Τα παγκόσμια ρεκόρ σημείωσαν ο Ουκρανός Ολεγκ Λισογκόφ στα 100μ. πρόσθιο με 26.20, ο Αμερικανός Εν Μόουζες στα 200μ. πρόσθιο με 2:03.17 και η Σλοβάκα Μαρτίνα Μοράβκοφα στα 100μ. πεταλούδα με 56.55. Ρεκόρ Ευρώπης σημείωσε στα 100μ. πρόσθιο η Σουηδέζα Εμα Ιγκελστρομ με χρόνο 1:06.14.

    [05] ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 26 Ιανουαρίου 2002 (20:56 UTC+2)

    Για άλλη μια αγωνιστική παρέμεινε πρώτος ο Μακεδονικός, ο οποίος κέρδισε εύκολα στο γήπεδό του τον Ιωνικό Νίκαιας με 80-65. Κερδισμένος της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 ανδρών ήταν και ο Απόλλων Πατρών που επιβλήθηκε εκτός έδρας του Παπάγου με 55-59.

    Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής είναι:

    Παπάγου- Απόλλων Π. 55-59

    Αίας- ΑΓΕ Χαλκίδας 85-76

    Αλιμος- Σπόρτιγκ 83-66

    Πανελλήνιος- ΜΕΝΤ 83-56

    Μακεδονικός- Ιωνικός Ν. 80-65

    Λάρισα- Π. Φάληρο 101-82

    Μίλων- Ολύμπια Λάρ. 62-70.

    Η βαθμολογία: Μακεδονικός 31, Απόλλων Π. 30, ΜΕΝΤ 29, Πανελλήνιος 28, Ολύμπια Λαρ. 27, ΑΓΕ Χαλκίδας 26, Λάρισα 26, Μίλων 23, Π. Φάληρο 22, Ιωνικός Ν. 21, Παπάγου 21, Αλιμος 21, Αίας Ευόσμου 21, Σπόρτιγκ 17.

    [06] ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Δράμα, 26 Ιανουαρίου 2002 (20:54 UTC+2)

    Στην Ολυμπιάδα του 2004, στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στον ευρωστρατό, στην εξωτερική πολιτική, στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις και στο αγροτικό, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Καραμανλής, μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του στο κλειστό γυμναστήριο της Δράμας.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι "το επόμενο διάστημα είναι ακόμη πιο κρίσιμο για τις εθνικές μας υποθέσεις. Η επικείμενη ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ αναγκάζει την τουρκική πλευρά να αλλάξει τακτική. Προσέρχεται σε συνομιλίες για το κυπριακό, αλλά ταυτόχρονα επιχειρεί να αναδείξει και να προωθήσει μονομερείς διεκδικήσεις της στο Αιγαίο. Για μια ακόμη φορά υπογραμμίζω καθαρά και ξεκάθαρα-είπε ο πρόεδρος της ΝΔ-ότι καμία Τουρκική μεθόδευση δεν μπορεί να αποκόψει την ενταξιακή πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Αγκυρα δεν είναι σε θέση με την αδιαλλαξία της να αποκτά "βέτο" στις αποφάσεις της Ενωμένης Ευρώπης και αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση".

    Για τον ευρωστρατό τόνισε πως το κόμμα του επιμένει σταθερά και αταλάντευτα στις θέσεις του και πρόσθεσε: "Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε., που αντιμετωπίζει εχθρικές συμπεριφορές, αυξανόμενες παραβάσεις και παραβιάσεις του εναερίου χώρου της, ιταμή απειλή μ' ένα ομόφωνο casus belli από την άλλη πλευρά. Δεν μπορεί, λοιπόν, εμείς οι ίδιοι να ενισχύουμε τη δυνατότητα των εξτρεμιστών της Άγκυρας να μας απειλούν και να πυροδοτούν εντάσεις σε βάρος της ειρήνης".

    Επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται επιτέλους ενιαία και μακρόπνοη εξωτερική πολιτική.

    "Χρειάζεται καθαρή φωνή που να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Οσα ψιθυρίζονται το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση για υποτιθέμενες πρωτοβουλίες προκαλούν ανησυχίες. Τα όσα διαδραματίζονται στο υπουργείο Εξωτερικών γεννούν αρνητικές σκέψεις. Η σύγκρουση των νυν και των πρώην αρμοδίων για το σχέδιο ανασυγκρότησης των Βαλκανίων εγείρει ζητήματα τεράστιας εθνικής και οικονομικής σπουδαιότητας. Αποκαλύπτει ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να εξαγγέλλει, να δεσμεύεται, να αμφισβητεί και να ακυρώνει", τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της παραίτησης του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Ζαφειρόπουλου.

    "Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, το Σεπτέμβρη του 1999, ανακοίνωνε 5ετές σχέδιο ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, που απέβλεπε σε μια ισχυρή Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή. Σχεδόν 2,5 χρόνια από τότε, η Κυβέρνηση, δεν έκανε απολύτως τίποτε. Και ό,τι έκανε κάποια σχέδια, δηλαδή, στα χαρτιά - τα ακυρώνει τώρα, χωρίς εξηγήσεις, αλλά με παραιτήσεις που υπαινίσσονται πολλά.

    Για μια ακόμη φορά, αποκαλύπτεται έλλειμμα πολιτικής, απουσία στρατηγικού σχεδιασμού, ανεπάρκεια στην υλοποίηση οιουδήποτε προγράμματος. Αποδεικνύονται προσωπικές εμμονές, προσωπικές διαδρομές και επιδιώξεις. Φαίνεται ξεκάθαρα, πια, ότι η Κυβέρνηση αυτή συγκροτείται από στελέχη που μετέτρεψαν τα πιο κρίσιμα Υπουργεία σε προσωπικά δουκάτα και λειτουργούν με όρους παρεοκρατίας. Δεν έχει συγκροτημένη πολιτική στόχευση και πρόγραμμα. Δεν λειτουργεί ως ενιαίο σχήμα", είπε.

    Αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στην υλοποίηση των Ολυμπιακών Εργων.

    "Εργα κρίσιμα για την επόμενη μέρα, έργα που διαφημίζονταν πέρσι με πολύτομα φυλλάδια του ΥΠΕΧΩΔΕ, καταργούνται φέτος. Εργα που θα συνέβαλαν στην αναβάθμιση του λεκανοπεδίου Αττικής αντικαθίστανται με λυόμενα και τέντες που έχουν ωστόσο το ίδιο κόστος με τις μόνιμες κατασκευές. Η ΔΟΕ μετά τις "κόκκινες" και τις "κίτρινες" κάρτες, διατυπώνει αιχμηρές παρατηρήσεις, αλλά η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως πρόκειται για αστειότητες", τόνισε.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στα προβλήματα των αγροτών και τονίζοντας ότι "η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσει ότι ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση και ότι στέρεψε η αντοχή του και η ανοχή του".

    Σημείωσε ότι το γεωργικό ισοζύγιο διευρύνεται συνεχώς σε βάρος της χώρας μας και πως το αγροτικό εισόδημα από το 1993 και μέχρι σήμερα μειώθηκε κατά 23%.

    Κάλεσε την κυβέρνηση να μην τολμήσει -όπως είπε - να προβεί σε κατασχέσεις σε βάρος των αγροτών για τα "πανωτόκια" της Αγροτικής Τράπεζας, αλλά να βρεθεί μια αποτελεσματική και τίμια ρύθμιση, να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστη ο αγροτικός κόσμος στην παραγωγή του, να καταβληθούν επιδοτήσεις για όλα τα καταστραφέντα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα, να "παγώσουν" οι οφειλές των αγροτών έως ότου καταβληθούν όλες οι αποζημιώσεις που προέκυψαν από τη φετινή σφοδρή κακοκαιρία και να υιοθετηθούν οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το κόστος παραγωγής.

    Νωρίτερα κατά την επίσκεψή του στη Δράμα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με το Νομάρχη Κώστα Ευμοιρίδη και ενημέρωθηκε από εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων για τα προβλήματα του Νομού.

    Ο κ. Καραμανλής επέκρινε σε έντονο ύφος την κυβέρνηση για εγκατάλειψη της περιφέρειας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα λειτουργίας της Αθηναϊκής Χαρτοποιϊας Softex, το οποίο και ενδιαφέρει άμεσα το Νομό της Δράμας.

    [07] ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ MAΣ ΟΜΑΔΩΝ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 26 Ιανουαρίου 2002 (20:27 UTC+2)

    Τη Γαλλία, τη Φιλανδία και τη Ρουμανία καλείται να αντιμετωπίσει η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών για την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2003. Η κλήρωση έγινε σήμερα στο Λουξεμβούργο. Από κάθε όμιλο περνάει μία ομάδα και οι τρεις καλύτερες δεύτερες ομάδες.

    Στις γυναίκες το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γιουγκοσλαβία. Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι δύο πρώτες της βαθμολογίας και οι δύο καλύτερες δεύτερες ομάδας.

    [08] ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΚΕΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 26 Ιανουαρίου 2002 (20:14 UTC+2)

    Εντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της δημοτικής αρχής και ορισμένων κατοίκων του Δήμου Συκεών Θεσσαλονίκης με αφορμή την απαλλοτρίωση σπιτιών στον οικισμό Αρμένικα.

    Ο Δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης θέλει να κατεδαφίσει 70 σπίτια που βρίσκονται σε αυτό για να χτίσει ένα σχολείο. Όταν όμως ανακοίνωσε την πρόθεσή του στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αγανακτισμένοι πολίτες αντέδρασαν και απειλήθηκαν επεισόδια.

    Οι κάτοικοι του οικισμού υποστηρίζουν ότι κατέχουν τίτλους κυριότητας, η δημοτική αρχή όμως ισχυρίζεται ότι είναι καταπατητές.

    Τελικά ο Δήμαρχος αποχώρησε από τη συνεδρίαση η οποία διακόπηκε χωρίς να ληφθεί απόφαση.

    [09] ΑΝΕΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (86-73) ΕΠΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

    Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2002 (20:10 UTC+2)

    Δίχως να παίξει πολύ καλά η εθνική μας ομάδα μπάσκετ κέρδισε εύκολα με 86-73 την Ισπανία. Η επικράτηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κρίθηκε αποκλειστικά από τα ριμπάουντ.

    Το κλειστό "Ανδρέας Παπανδρέου" ήταν κατάμεστο. Οι χιλιάδες οπαδοί ενίσχυαν καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού τους διεθνείς μας, ενώ δημιούργησαν εξαιρετικά καλό κλίμα στα τελευταία λεπτά. Οι διεθνείς μας ξεκίνησαν με πάθος και βρέθηκαν να προηγούνται χάρις στην καλή τους άμυνα. Οι Ισπανοί αντίθετα έδειξαν ότι είχαν μόνο την καλή φήμη, αφού σε κανένα σημείο δεν μπόρεσαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Πρώτος παίκτης και σκόρερ από την εθνική μας ομάδα ήταν ο Αλβέρτης με 19 πόντους, ενώ από τους Ισπανούς πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκαρμπαχόθα που σημείωσε 18 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 20-14, 38-33, 60-47, 86-73.

    ΕΛΛΑΔΑ (Γιάννης Ιωαννίδης): Χαρίσης 14, Διαμαντόπουλος 2, Παπαλουκάς 11, Παπανικολάου, Σιγάλας 6, Τσαρτσαρής 13, Αλβέρτης 19 (1), Ντικούδης 5 (1), Ρεντζιάς 16, Κακιούζης.

    ΙΣΠΑΝΙΑ (Χαβιέ Ιμπρόδα): Κορνεγκέι 6, Μούμπρου 16, Ι. Ροντρίγκεθ 12 (1), Φ. Ρέγιες 1, Λ. Ανγκούλο 9, Παραΐζο 1, Φ. Ροντρίγκεθ 4, Α. Ρέγιες 6, Γκαρμπαχόθα 18 (3).

    [10] ΑΝΑΦΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2002 (20:01 UTC+2)

    Αναφορά στο Κυπριακό έκανε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος με αφορμή το νέο κύκλο συνομιλιών ανάμεσα στο Γλαύκο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντεντκάς.

    Υποστήριξε ότι οποιαδήποτε απόφαση για το Κυπριακό θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τα εθνικά μας συμφέροντα, σε διαφορετική περίπτωση να μην υπάρξει καθόλου λύση.

    Κατά την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριου ο κ. Χριστόδουλος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για τα θύματα του Αττίλα.

    Με αφορμή την καταγωγή του νέου Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου, ο οποίος είναι από την Κύπρο τόνισε "η τύχη της Κύπρου κρίνεται τις τελευταίες μέρες και πρέπει όλοι να προσευχόμαστε, ώστε τελικώς να υπάρξουν λύσεις σύμφωνες με τα εθνικά μας συμφέροντα. Γιατί αν οι λύσεις είναι κακές, καλύτερα να μην υπάρξουν καθόλου".

    Αναφερόμενος στα 18χρονα παιδιά της Κύπρου που οδηγούνταν στην αγχόνη, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο νέος μητροπολίτης "προερχόμενος από την Κύπρο, σε αυτή την περιοχή της ελληνικότατης Μακεδονίας θα διαδραματίζει το ρόλο όχι μόνο πνευματικού πατρός αλλά και ενός εθνικού καθοδηγητή".

    Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ότι "αν και οι πάντες μηδίσουν στον τόπο αυτό, η Εκκλησία καλείται να παραμείνει πιστή και αμετακίνητη στις αρχές της".

    [11] ΜΕ ΓΚΑΜΑΡΑ Η ΑΕΚ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

    Θεσσαλονίκη, 26 Ιανουαρίου 2002 (19:49 UTC+2)

    Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη η αποστολή της ΑΕΚ εν όψει του παιχνιδιού πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ που θα γίνει αύριο στο γήπεδο της Τούμπας. Ο προπονητής της Ενωσης, Φερνάντο Σάντος δεν πήρε μαζί του τους Μίλεν Πέτκοφ, που είναι τραυματίας και τον Μιχάλη Κασάπη που είναι τιμωρημένος. Ομως τα ευχάριστα νέα από τη σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ ήταν ότι ο Κάρλος Γκαμάρα δεν ένοιωσε ενοχλήσεις και έτσι θα πάρει μέρος κανονικά στο παιχνίδι της Τούμπας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ξενίδης εκτός από την πρώτη του παρουσία στην ομάδα (ντεμπούτο) θα είναι ο αντικαταστάτης του Κασάπη. Την αποστολή της Ενωσης που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη αποτελούν οι: Ατματσίδης, Χιώτης, Γεωργέας, Γκαμάρα, Κωστένογλου, Ροντρίγκο, Λάκης, Ζήκος, Ζαγοράκης, Τσάρτας, Μαλαδένης, Νικολαΐδης, Ιβιτς, Κωνσταντινίδης, Φόλια, Κόλα, Καψής, Ξενίδης και Κάππος.

    [12] ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ

    Σεράγεβο, 26 Ιανουαρίου 2002 (19:44 UTC+2)

    Περίπου 500 κρατούμενοι σε φυλακή της πόλης Ζένιτσα στην κεντρική Βοσνία κήρυξαν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

    Ενας από τους κρατούμενους, ο Ασιμ Κόβατς φέρεται να δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Βοσνίας ότι απεργοί πείνας συναντήθηκαν με το διευθυντή της φυλακής για να συζητήσουν τα προβλήματα που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση

    Στη φυλακή της Ζένιτσα, σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων βόρεια του Σεράγεβο, σύμφωνα με τον Κόβατς οι έγκλειστοι είναι 700, αριθμός διπλάσιος από αυτόν που μπορεί να διαμείνει στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

    Στις αρχές του χρόνου οργάνωση για ανθρώπινα δικαιώματα στη Βοσνία είχε προειδοποιήσει για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές της χώρας.

    [13] ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

    Θεσσαλονίκη, 26 Ιανουαρίου 2002 (19:36 UTC+2)

    "Ο Πανιώνιος είναι πολύ επικίνδυνος μέσα στην έδρα του", τονίζει ο προπονητής του Ηρακλή, Αγγελος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στο αυριανό παιχνίδι της ομάδας του. "Μπορούμε, πάντως, να τα καταφέρουμε, αρκεί να κάνουμε το παιχνίδι που ξέρουμε", σημείωσε.

    Η κούραση είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Γηραιός. Τα συνεχόμενα παιχνίδια (Τετάρτη και Κυριακή) έχουν κουράσει τους παίκτες που ζητούν κάποιες μέρες ξεκούρασης για να ανακάμψουν.

    Ο κ. Αναστασιάδης πάντως σκέφτεται να χρησιμοποιήσει το ίδιο σχήμα που χρησιμοποίησε στο παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟ. Οι μοναδικές αλλαγές θα είναι αυτές των τιμωρημένων Γιώργου Κυριαζή και Κώστα Νεμπεγλέρα. Τη θέση του πρώτου πιθανότατα θα πάρει ο Παναγιώτης Μπαχράμης, ενώ το κενό του δεύτερου θα καλύψει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Στη μεσαία γραμμή μαζί με τον Μιλόγεβιτς θα παίξουν εκτός απροόπτου οι Χάγκαν, Στολτίδης, Κουτσουρές και στην επίθεση οι Κεμπάτζε, Εντερσον και Βακουφτσής.

    [14] ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ

    Τεχεράνη, 26 Ιανουαρίου 2002 (18:55 UTC+2)

    Συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα στην Τεχεράνη ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις για την καταστολή των ταραχών και εκπαιδευτικούς που πραγματοποιούσαν διαδήλωση κοντά στο προεδρικό μέγαρο.

    Την ώρα της διαδήλωσης στο προεδρικό μέγαρο ο πρόεδρος του Ιράν Μοχάμεντ Χαταμί είχε συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    Οι αστυνομικοί εμπόδισαν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το κτίριο και συνέλαβαν 15 άτομα.

    Στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 3.000 άνδρες και γυναίκες εκπαιδευτικοί οι οποίοι διαμαρτύρονται για τους χαμηλούς μισθούς και το χαμηλό βιοτικό επίπεδο.

    [15] ΑΡΗΣ: ΤΟ ΤΑΜΕΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ

    Θεσσαλονίκη, 26 Ιανουαρίου 2002 (18:53 UTC+2)

    Ούτε μία δραχμή υπάρχει σήμερα στα ταμεία του Αρη. Ετσι οι παίκτες του ποδοσφαιρικού τμήματος βρίσκονται στη χειρότερη θέση των τελευταίων χρόνων. Και όλα αυτά παραμονή του παιχνιδιού των "κιτρίνων" με τον Ολυμπιακό.

    Η ψυχολογία των παικτών ήδη βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ο λόγος δεν είναι άλλος από τα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν την ομάδα τους. Κάτω από αυτές τις συνθήκες όλα στην ομάδα εξαρτώνται αποκλειστικά από το φιλότιμο των παικτών.

    Στον αγωνιστικό τομέα ο Ρισάρ Ταρντί δεν αντιμετωπίζει απολύτως κανένα πρόβλημα, πλήν αυτό του Νίκου Κυζερίδη που απλά έχει δώσει μια μικρή πίστωση στον Αρη για να αποφασίσει αν θα τον ξοφλήσει ή όχι.

    [16] ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ- ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-0

    Πύργος, 26 Ιανουαρίου 2002 (18:50 UTC+2)

    Ο Πανηλειακός μετά τη νίκη του με 1-0 επί του Πανσερραϊκού ''σκαρφάλωσε'' στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της Β΄ εθνικής. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 12' ο Αντωνίου. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και κέρδισαν δίκαια. Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 1500 θεατές. Με τους γηπεδούχους το ντεμπούτο τους έκαναν οι Νεντέλκοβιτς, Αντωνίου, Γκοβερίνος.

    Ο διαιτητής Καμινάρης του συνδέσμου Θεσσαλίας έδειξε κίτρινη κάρτα μόνο στον Σπάσιτς.

    ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ (Σάκης Τσιώλης): Λιούρδης, Κοταρέλας, Μποταΐτης, Νεντέλκοβιτς (81' Ιωάννου), Αντωνίου, Παπαδόπουλος, Γιαννακίδης (87' Γκαλαμέλος), Τσίγκας (52' Γκοβερίνος), Θωμαΐδης, Τασίδης, Σωτήρχος.

    ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Καρκάνης, Κύρου, Πάβλικ, Σπάσιτς, Παναγιωτίδης (55' Τέλλος), Αραμπατζής, Κατσαβάκης, Μουτίδης, Μούτσιος (61' Ορφανός), Κάτης (68' Καραπέτσας), Τσιφούτης.

    [17] ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ 0-2

    Αγιος Νικόλαος, 26 Ιανουαρίου 2002 (18:37 UTC+2)

    Ο Πατραϊκός πέτυχε αυτό που ήθελε. Κέρδισε στην Κρήτη τον Αγιο Νικόλαο με 2-0, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λαζανά που σημείωσε και τα δύο τέρματα. Στο 18' με κεφαλιά και στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρηση εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της άμυνας των κρητικών.

    ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Γιαλαμάς, Σεληνιωτάκης, Δαδούσης, Γενιτσαρίδης, Δασκαλάκης (46' Μίτιτς), Μάρης (78' Γκέγκας), Μ. Χωριανόπουλος, Πολεμαρχάκης (70' Καρβελάς), Μακράκης, Μαρκορά, Γκάγκουα.

    ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ: Τριανταφυλλίδης, Μίχος, Γεωργόπουλος, Αργυρόπουλος, Στράντζαλης, Στοΐνοβιτς (88' Στόιτσεφ), Κόλτσης, Λαζανάς, Μωυσιάδης, Καβακάς (83' Κιτσούκοφ), Μπάρατς (57' Σπυρόπουλος).

    [18] Ο ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Λευκωσία, 26 Ιανουαρίου 2002 (18:34 UTC+2)

    Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Κίπρισλι" σε σημερινό δημοσίευμά της γράφει ότι η πρώτη βδομάδα των απευθείας συνομιλιών μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς τελείωσε χωρίς "να σημειωθεί καμία πρόοδος", ενώ "για τη δεύτερη αναμένονται πιέσεις των μεγάλων κρατών για να γίνει αποδεκτή λύση δύο κρατών."

    Εξάλλου η εφημερίδα σε έναν από τους υπότιτλους της, γράφει ότι "διπλωμάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ θα ασκήσουν πιέσεις επί των Ελληνοκυπρίων για αποδοχή λύσης "δύο κρατών και δύο ζωνών σε περίπτωση που αυτή δεν επιτευχθεί στις συνομιλίες".

    Εξάλλου όπως αναφέρει ο τουρκοκυπριακός τύπους ο Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι "το θέμα της εκκαθάρισης ναρκοπεδίων στη νεκρή ζώνη και η καταστροφή των τσεχικών όπλων δεν έχουν σχέση με τις συνομιλίες".

    Σημειώνει ακόμη ότι ο κ. Ντενκτάς απέφυγε και χθες να αναφερθεί στα όσα συζητούνται στις απευθείας συνομιλίες.

    (ΜΠΕ - ΚΥΠΕ)

    [19] ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: ΒΑΤΕΣ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΒΟΛΕΪ

    Θεσσαλονίκη, 26 Ιανουαρίου 2002 (18:20 UTC+2)

    Τυχερές ήταν τελικά οι ελληνικές ομάδες στο βόλεϊ, αφού κληρώθηκαν με αντιπάλους ίσης αξίας στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ηρακλής θα παίξει με τη γαλλική Τουρ, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στο Αλεξάνδρειο. Ο Αλέκος Λεώνης ωστόσο θεωρεί ότι είναι δύσκολος αντίπαλος, αλλά στα μέτρα του Ηρακλή. Από την άλλη ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη ρωσική Λουζνίκι, έχοντας μάλιστα το πλεονέκτημα του επαναληπτικού στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.

    Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών που θα γίνουν στις 13 και 20 Φεβρουαρίου είναι:

    Ηρακλής-Τουρ (Γαλλία)

    Λουζνίκι (Ρωσία)-Ολυμπιακός

    Ματσεράτα (Ιταλία)-Νόλικο (Βέλγιο)

    Φριντρισχάφεν (Γερμανία)-Μότοσταλ (Πολωνία).

    [20] ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ουάσιγκτον, 26 Ιανουαρίου 2002 (18:18 UTC+2)

    Η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά το Κυπριακό δεν έχει αλλάξει, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Ρίκερ.

    Ερωτηθείς χθες, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο Κέντρο Ξένου Τύπου της αμερικανικής πρωτεύουσας, αναφορικά με τη δήλωση του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα Τομ Μίλλερ ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή όχι λύσης στο Κυπριακό, ο κ. Ρίκερ είπε ότι η θέση της Ουάσινγκτον δεν έχει αλλάξει καθόλου και οι ΗΠΑ "καλοσωρίζουν τα θετικά βήματα που έχουν γίνει πρόσφατα" όσον αφορά τη διαδικασία των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών υπό την αιγίδα των ΗΕ.

    (ΜΠΕ - ΚΥΠΕ)

    [21] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 26 Ιανουαρίου 2002 (18:07 UTC+2)

    Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Πανηλειακός στον Πύργο επί του μαχητικού Πανσερραϊκού, με 1-0, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής στο ποδόσφαιρο. Επίσης μεγάλη νίκη σημείωσε ο Πατραϊκός επί του Αγίου Νικολάου, στην Κρήτη με 2-0.

    Τα αποτελέσματα είναι:

    Αγιος Νικόλαος- Πατραϊκός 0-2

    Πανηλειακός- Πανσερραϊκός 1-0

    Αύριο

    Καλλιθέα-Χαλκηδόνα

    Αθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου

    Καλαμάτα-Γιάννινα

    Απόλλων Καλαμαριάς- Απόλλων Αθηνών

    Προοδευτική-Παναιγιάλειος αναβλήθηκε

    Η βαθμολογία: Καλαμαριά 22, Χαλκηδόνα 22, Προοδευτική 21, Πανηλειακός 20, Καλλιθέα 19, Αθηναϊκός 19, ΠΑΣ Γιάννινα 18, Πανσερραϊκός 17, Πατραϊκός 17, Ολυμπιακός Βόλου 16, Καλαμάτα 13, Παναιγιάλειος 12, Απόλλων Αθηνών 11, Αγιος Νικόλαος 6.

    Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ένα μηδενισμό και μείον ένα βαθμό.

    [22] ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

    Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2002 (18:02 UTC+2)

    Με ομιλία της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα άρχισαν στο Ζάππειο Μέγαρο οι εργασίες της διήμερης συνάντησης των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων της Νοτιανατολικής Μεσογείου.

    Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στην ηγεμονία των ΗΠΑ, στο νέο διεθνές περιβάλλον μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και στον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

    "Η κήρυξη του πολέμου κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, όπως λένε, έχει σαφείς στόχους, την κατοχύρωση της ιμπεριαλιστικής ηγεμονίας των ΗΠΑ, αλλά και την έναρξη μιας νέας διανομής ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, την αναδιάταξη των σφαιρών επιρροής και των συμμαχιών, την κατάσχεση νέων πηγών πλούτου και το τσάκισμα χωρών και λαών που αντιστέκονται", τόνισε.

    Υπογράμμισε ότι η τρομοκρατία η οποία σήμερα, συνδέεται, είτε άμεσα, είτε έμμεσα με μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου να χτυπηθούν τα εθνικοαπελευθερωτικά και επαναστατικά κινήματα σε όλη την υφήλιο, θα πρέπει να καταδικαστεί.

    Επισήμανε τέλος την ανάγκη αναβάθμισης του συντονισμού ανάμεσα στα κομμουνιστικά κόμματα της περιοχής, στην καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων που γίνονται με το πρόσχημα της τρομοκρατίας, στην υπεράσπιση της αρχής της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις ανεξάρτητων κυρίαρχων κρατών και στην αρχή του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας των κρατών, στο δυνάμωμα της αντίθεσης στο ΝΑΤΟ και τις συνέπειες της επιθετικής του πολιτικής και στην απομυθοποίηση της καπιταλιστικής διεθνοποίησης.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 26 January 2002 - 19:13:42 UTC