Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-01-31

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • [02] ΔΡΥΣ:ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΠ
  • [03] ΣΗΜΙΤΗΣ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
  • [04] ΜΕΤΑΝΟΙΩΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΑΡΑΦΑΤ Ο ΣΑΡΟΝ
  • [05] ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΑΠΑΓΩΓΕΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ
  • [06] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ
  • [07] ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
  • [08] O Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ
  • [09] ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΟΝ ΑΡΗ
  • [10] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
  • [11] ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΠΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
  • [12] ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕ ΕΥΖΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ
  • [13] Ο ΣΕΖΕΡ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
  • [14] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ
  • [15] ΓΑΛΛΙΑ: ΣΥΛΛΗΨΗ 8 ΑΛΒΑΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑ
  • [16] ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
  • [17] ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
  • [18] Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ 3-0 ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
  • [19] ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [20] ΚΥΠΕΛΛΟ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ 1-1
  • [21] ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
  • [22] Η ΑΘΗΝΑ 2004 ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
  • [23] ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΛΔΑΒΙΑ
  • [24] ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ''ΑΘΗΝΑ 2004'' ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

  • [01] ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2002 (20:43 UTC+2)

    Επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου εξαπέλυσε σε τηλεοπτική εκπομπή του στον τηλεοπτικό σταθμό "Εξτρα" ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης.

    Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι συγγενικό πρόσωπο του κ. Στεφανόπουλου και συγκεκριμένα ο γιος του Ηλίας κατέχει ένα κτίσμα στο κέντρο της Πάτρας, το οποίο έχει ενοικιαστεί σε ύποπτο επιχειρηματία που ενδέχεται να έχει σχέσεις με τα κυκλώματα παράνομου τζόγου.

    Την πρωτοφανή επίθεση κατά του κ. Στεφανόπουλου καταδίκασαν σφόδρα τόσο η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Πρωτόπαπα, όσο και η Ν.Δ. μέσω του εκπροσώπου της Θόδωρου Ρουσόπουλου.

    Η πρωτοφανής επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και κατά του θεσμού κατ' επέκταση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις πολιτικών οι οποίοι κάνουν λόγο για απόπειρα σπίλωσης του κ. Στεφανόπουλου.

    Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια υπονόμευσης πολιτειακών θεσμών και ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να το αντιληφθεί, ενώ ο βουλευτής της Ν.Δ. Γεράσιμος Γιακουμάτος είπε ότι προκαλούν λύπη τα όσα ακούγονται.

    [02] ΔΡΥΣ:ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΠ

    Θεσσαλονίκη, 31 Ιανουαρίου 2002 (12:22 UTC+2)

    Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2003, κατά την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ευελπιστεί η κυβέρνηση Σημίτη ότι θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη λεγόμενη ενδιάμεση αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

    Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Γεώργιος Δρυς, κατά την ομιλία του σε ημερίδα που διοργάνωσε -στο πλαίσιο της 18ης AGROTICA- η ΠΑΣΕΓΕΣ, με θέμα την ευρωπαϊκή γεωργία και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της ΚΑΠ. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η επανεξέταση του συνόλου της αγροτικής πτυχής της AGENDA 2000 αναμένεται να γίνει εντός του τρέχοντος έτους.

    "Το μεγάλο ζητούμενο, στο πλαίσιο της ΚΑΠ σήμερα, είναι η μεταφορά πόρων και δραστηριοτήτων, από τη στήριξη των αγορών, στη στήριξη των διαρθρωτικών δράσεων, που συγκροτούν στοιχεία της πολιτικής για την ανάπτυξη της υπαίθρου. Οι δράσεις αυτές σημαίνουν κυρίως επενδύσεις, οι οποίες πρέπει να είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες της αγοράς και του σύγχρονου κόσμου", υπογράμμισε ο κ.Δρυς.

    Παράλληλα, τόνισε ότι ανάμεσα στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες και τις μικρές ατομικές επιχειρήσεις στο χώρο της γεωργίας στην Ε.Ε, επιβάλλεται να δημιουργηθεί ένας τρίτος οικονομικός χώρος, στον οποίο θα δραστηριοποιούνται μικρού και μεσαίου μεγέθους σχήματα, με κοινή δράση, υπό την ομπρέλα μιας συνεταιριστικής δομής.

    Στο σκηνικό αυτό, το μεγάλο ζητούμενο για την ελληνικές Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (ΑΣΟ) σήμερα, είναι η εισαγωγή σύγχρονων συστημάτων μάνατζμεντ σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, ήτοι στο γενικό, το χρηματοοικονομικό, το στρατηγικό, το μάρκετινγκ και σε αυτό του προσωπικού.

    Αναφερόμενος γενικότερα στην ΚΑΠ, ο κ.Δρυς υπενθύμισε ότι αυτή έχει σταθερούς άξονες και αξίες, τις οποίες υπηρετεί, αλλά παράλληλα συνεχώς μετεξελίσσεται και προσαρμόζεται στις μεταβολές ενός δυναμικά αναμεωμένου οικονομικού και κοινωνικού περίγυρου.

    "Η ένταξη της Ελλάδας το 1981, αλλά και της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, δημιούργησαν νέα δεδομένα και έκαναν έντονη την παρουσία του ευρωπαϊκού Νότου στην ενωμένη Ευρώπη. Η τελική αξία της γεωργικής παραγωγής στην Ελλάδα αποτελεί περίπου το 4% της συνολικής στην Ε.Ε, ενώ η χώρα μας εισπράττει περί το 8% των επιδοτήσεων του Ταμείου Γεωργικών Εγγυήσεων της Ενωσης (FEOGA)", πρόσθεσε.

    [03] ΣΗΜΙΤΗΣ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

    Βρυξέλλες, 31 Ιανουαρίου 2002 (12:53 UTC+2)

    Η μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε γνήσια πολιτική ένωση ομοσπονδιακού χαρακτήρα θα πρέπει να είναι ο επόμενος στόχος της ΕΕ και ιδιαίτερα μετά την επιτυχημένη εισαγωγή του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, του ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα, προκειμένου να μετεξελιχθεί σε πολιτική ένωση με ομοσπονδιακό περιεχόμενο, αλλά και με σεβασμό του κοινοτικού προτύπου ολοκλήρωσης.

    Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, που με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, επισκέφτηκε το «Κολέγιο της Ευρώπης» στην πόλη Bruges του Βελγίου, όπου μίλησε με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης: Οικονομική και κοινωνική συνοχή σε μια διευρυμένη Ευρωπαϊκή Ένωση».

    Στην ομιλία του ακόμη ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πολιτική ένωση ομοσπονδιακού χαρακτήρα με την πλέον ανταγωνιστική οικονομία που θα εγγυάται πλήρη απασχόληση, κοινωνική αλληλεγγύη και οικολογική ισορροπία, θα πρέπει να αποτελέσει το νέο προοδευτικό όραμα για την Ευρώπη.

    Για την προώθηση του νέου αυτού ευρωπαϊκού οράματος, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι θα πρέπει να επαναδιατυπωθούν οι αξίες και στόχοι της Ένωσης με τρόπο που να εξυπηρετούν την ευρωπαϊκή κοινωνία και τους πολίτες. Επίσης, ότι επιβάλλεται να ολοκληρωθεί η οικονομική ένωση με την ανάπτυξη των αναδιανεμητικών πολιτικών, τον καλύτερο συντονισμό της μακροοικονομικής πολιτικής και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της φορολογικής εναρμόνισης. η κοινή εξωτερική πολιτική και αμυντική πολιτική θα πρέπει να αναπτυχθούν, ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να μπορεί να προστατεύσει την ασφάλεια των κρατών μελών της και να συμβάλει στην εδραίωση της σταθερότητας και της ειρήνης διεθνώς.

    «Η Ένωση θα πρέπει να αποκτήσει ένα ισχυρό και δημοκρατικά νομιμοποιημένο κυβερνητικό σχήμα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο επίκεντρό του», επεσήμανε στην ομιλία του ο κ. Σημίτης.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στη σημασία της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει και μετά τη νέα διεύρυνσή της να εξακολουθήσει να λειτουργεί ως ένα ισχυρό «σύστημα συνοχής και αλληλεγγύης». Για το λόγο αυτό, η Ενωση θα πρέπει να αναπτύξει τις αναδιανεμητικές πολιτικές της, που οδηγούν σε πραγματική οικονομική και κοινωνική σύγκλιση και συνοχή. Θα πρέπει, επίσης, να αυξηθεί σημαντικά ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες της διεύρυνσης με ομάδα χωρών με σχετικά χαμηλό επίπεδο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση επεσήμανε ο Πρωθυπουργός- είναι «κάτι περισσότερο από μια αγορά». Είναι ένα σύστημα κοινών αξιών και στόχων, το οποίο στηρίζεται στο τρίπτυχο:

    · Του ανταγωνισμού μέσω της εσωτερικής αγοράς,

    · Της συνεργασίας και πειθαρχίας μέσω της οικονομικής και νομισματικής ένωσης (ΟΝΕ) και

    · Της αλληλεγγύης και πραγματικής σύγκλισης μέσω των διαρθρωτικών πολιτικών συνοχής.

    Η ενίσχυση του τρίπτυχου αυτού είναι ιδιαίτερα σημαντική, μετά την εγκαθίδρυση της πλήρους νομισματικής ένωσης και εν όψει της μεγάλης διεύρυνσης της Ένωσης.

    Κατά συνέπεια, κατέληξε ο Πρωθυπουργός, χρειάζεται μια τολμηρή, αλλά ολοκληρωμένη στρατηγική για τη μεταρρύθμιση της Ένωσης, ώστε η τελευταία να καταστεί ικανή να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες των Ευρωπαίων πολιτών και της κοινωνίας.

    [04] ΜΕΤΑΝΟΙΩΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΑΡΑΦΑΤ Ο ΣΑΡΟΝ

    Τελ Αβίβ, 31 Ιανουαρίου 2002 (11:41 UTC+2)

    Προκλητικός εμφανίζεται ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, ο οποίος σε συνέντευξή του στην ισραηλινή εφημερίδα Μα αριβ, δήλωσε ότι έχει μετανιώσει για το ότι στο παρελθόν δεν επέτρεψε τη δολοφονία του Γιάσερ Αραφάτ.

    Σύμφωνα με το BBC, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στη συνέντευξή του αναφέρθηκε στα γεγονότα του Λιβάνου το 1982, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στη χώρα σε μια προσπάθεια για δίωξη του απελευθερωτικού μετώπου των Παλαιστινίων, του οποίου ηγούνταν τότε ο Αραφάτ και δρούσε εκεί. Όπως δήλωσε ο κ. Σαρόν, ο οποίος τότε ήταν υπουργός Άμυνας, είχε υπάρξει συμφωνία να μην σκοτωθεί ο Αραφάτ.

    Πάντως, σύμφωνα με σχόλιο του αξιωματούχου, Ρααναν Γκισσιν, οι δηλώσεις του Αριελ Σαρόν αντικατοπτρίζουν το παρελθόν και δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική που ακολουθείται σήμερα.

    [05] ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΑΠΑΓΩΓΕΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

    Ουάσιγκτον, 31 Ιανουαρίου 2002 (11:04 UTC+2)

    Οι απαγωγείς του αμερικανού δημοσιογράφου, Ντάνιελ Πέρλ, της εφημερίδας Wall Street Journal, απειλούν πως θα τον σκοτώσουν μέχρι αύριο.

    Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε το λεγόμενο Εθνικό Κίνημα για την Αποκατάσταση της Πακιστανικής Εθνικής Κυριαρχίας, που έχει αναλάβει την ευθύνη για την εξαφάνιση του Πέρλ, τον κατηγορεί ότι είναι πράκτορας της Ισραηλινής Υπηρεσίας Πληροφοριών, της Μοσσάντ. Η οργάνωση είχε προηγουμένως κατηγορήσει τον κ. Πέρλ ότι είναι πράκτορας της αμερικανικής κυβέρνησης. Στο σημερινό ηλεκτρονικό της μήνυμα η οργάνωση προειδοποιεί επίσης όλους τους Αμερικανούς δημοσιογράφους να φύγουν απ' το Πακιστάν μέχρι το Σάββατο.

    Στο μεταξύ, η Πακιστανική αστυνομία δήλωσε ότι στα πλαίσια των ερευνών που διεξάγει σε σχέση με την απαγωγή του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, συνέλαβε μουσουλμάνο ιερωμένο ο οποίος φημολογείται ότι διατηρούσε σχέσεις με το τρομοκρατικό δίκτυο Αλ Κάιντα.

    [06] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

    Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2002 (21:09 UTC+2)

    Για αδιαφορία στα οξυμένα προβλήματα των αγροτών κατηγόρησε την κυβέρνηση ο

    εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

    "Ο κ. Σημίτης αδιαφόρησε, χρόνια τώρα, για τα οξυμένα αγροτικά προβλήματα. Ο ίδιος δήλωνε ότι αγροτικός τομέας δεν έχει μέλλον και ότι οι αγρότες πρέπει ν΄ αλλάξουν επάγγελμα. Τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των Ελλήνων αγροτών", τόνισε.

    Αν πράγματι ενδιαφερόταν θα είχε κάνει το αυτονόητο. Αυτό που έπραξαν οι ομόλογοί του από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία. Θα έδινε σε επίπεδο κορυφής μάχες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να πετύχει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους Έλληνες αγρότες. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις", υπογράμμισε.

    [07] ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2002 (21:03 UTC+2)

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε στον κ. Στεφανόπουλο την εκτίμηση του προς το πρόσωπο του και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση που δέχτηκε.

    [08] O Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2002 (21:02 UTC+2)

    Την επίθεση κατά του πρόεδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου καταδίκασε με τη σειρά του και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Στεφανόπουλος, έχει κατακτήσει επάξια την αναγνώριση και την εκτίμηση του συνόλου του ελληνικού λαού, περιβάλλεται από την εκτίμηση του συνόλου του πολιτικού κόσμου. Την εικόνα του και την πολιτεία του δεν μπορεί να την θίξει κανείς και η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών, του θεσμού και του προσώπου του πρόεδρου της Δημοκρατίας είναι στοιχείο και της δημοκρατικής σταθερότητας και της πολιτικής ομαλότητας», υπογράμμισε.

    «Εκ μέρους του Συνασπισμού θέλω να εκφράσω την αμέριστη εκτίμηση για το πρόσωπο του πρόεδρου της Δημοκρατίας και για τον τρόπο με τον οποίο επιτελεί και διαφυλάσσει τα καθήκοντα του», κατέληξε.

    [09] ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

    Θεσσαλονίκη, 31 Ιανουαρίου 2002 (21:01 UTC+2)

    Ο διαιτητής κ. Παπίλιας του συνδέσμου Πειραιά θα διευθύνει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Αρη και του ΠΑΟΚ. Αυτός ο αγώνας για τους κίτρινους είναι σημαντικός. Η νίκη που πήραν στην Ξάνθη ουσιαστικά έχει δώσει φτερά στην προσπάθεια των παικτών που αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να κερδίσουν τον συμπολίτη τους.

    Απόντες από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ θα είναι οι τιμωρημένοι Γιώργος Κολτσίδας, Σαϊντ Σίμπα και Σπύρος Νούσιας. Ο Κολτσίδας δέχθηκε κόκκινη κάρτα στο χθεσινό αγώνα Κυπέλλου και θα εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής και οι άλλοι δύο ποδοσφαιριστές συμπλήρωσαν τρεις κίτρινες κάρτες στον προηγούμενο αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.

    Η ΠΑΕ Αρης ευχαριστεί θερμά το Τμήμα Ασφαλείας του αεροδρομίου "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης και το Διοικητή Σοπιάδη Χρήστο για την αποτελεσματική παρέμβαση στην επίλυση του προβλήματος που αντιμετώπισε ο αδελφός του Φερνάντο Νάβας.

    Σύσκεψη στην ΕΠΣΜ πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα την οργάνωση του φιλικού αγώνα των Εθνικών ομάδων Ελλάδας - Σουηδίας που θα διεξαχθεί στο γήπεδο Χαριλάου την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο υπεύθυνος του γηπέδου Κώστας Μητσάκης.

    [10] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

    Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2002 (20:59 UTC+2)

    Παρουσιάστηκαν σήμερα οι 18 ομοσπονδιακοί προπονητές της εθνικής ομάδας Αρσης Βαρών τους οποίους εμπιστεύτηκε η Ελληνική Ομοσπονδία για την προετοιμασία των Ολυμπιονικών μας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    "Ολοι οι ομοσπονδιακοί και περιφερειακοί προπονητές θα είναι υπεύθυνοι για όσα τους αναθέτει ο κ. Ιακώβου. Ο κύριος όγκος του προπονητικού έργου θα γίνεται στο ΟΑΚΑ. Κατόπιν θα ακολουθήσει η Θεσσαλονίκη όπου υπεύθυνος όλων των κλιμακίων αναλαμβάνει ο Παύλος Σαλτσίδης", τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΕΟΑΒ, Γιάννης Σγουρός.

    "Πιστεύω ότι ήταν μια φυσική εξέλιξη. Κάθε αθλητής πρέπει να γίνεται προπονητής. Εγώ ήμουν για τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ και τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσω σε εθνικό επίπεδο", τόνισε μεταξύ άλλων το νέο πρόσωπο του προπονητικού τιμ της εθνικής ομάδας, Παύλος Σαλτσίδης.

    Οι ομοσπονδιακοί προπονητές είναι: Εθνικός προπονητής: Χρήστος Ιακώβου, βοηθός Εθνικού προπονητή: Γιάννης Κατσαϊδώνης, ομοσπονδιακό κέντρο Αθήνας (ΟΑΚΑ) Παναγιώτης Σπύρου, Νίκος Ηλιάδης, Βασίλης Σταυρίδης, Κυριακή Γαλάνη, ομοσπονδιακό κέντρο Αθήνας (ΣΕΦ) Σεραφείμ Γραμματκόπουλος (υπεύθυνος ακαδημιών Αθήνας), Αλέκος Σώρας (επιστημονικός συνεργάτης), Νίκος Στέφος (υπεύθυνος αναπτυξιακού προγράμματος πυρήνων ΓΓΑ), Αλέξανδρος Πολιτίδης (ομοσπονδιακό κέντρο Θεσσαλονίκης), Παύλος Σαλτσίδης (υπεύθυνος εθνικών-προεθνικών ομάδων Θεσσαλονίκης), Δημήτρης Βαβίτσας (βοηθός Π. Σαλτσίδη), Φώτης Σαλτσίδης (σύνδεσμος ΕΟΑΒ με σωματεία Μακεδονίας-Θράκης), Γιάννης Σιδηρόπουλος (υπεύθυνος ακαδημιών παμπαίδων-παγκορασίδων), περφερειακά προπονητικά κέντρα Αλέκος Αϊβαζίδης (Καβάλα), Γιάννης Τσιντσάρης (Σέρρες), Τέλης Λαμπρίδης (Αριδαία), Γιώργος Οικονόμου (Ιωάννινα).

    [11] ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΠΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

    Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2002 (20:56 UTC+2)

    της Νατάσας Θωμά

    Την αντίδραση όλων των βουλευτών μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο ο Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

    Ο κ. Κακλαμάνης διαβεβαίωσε τον κ. Στεφανόπουλο ότι τα αισθήματα όλου του Σώματος και του Ελληνικού λαού παραμένουν αναλλοίωτα, όπως την πρώτη μέρα της εκλογής του στο Ανώτατο Αξίωμα.

    [12] ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕ ΕΥΖΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ

    Θεσσαλονίκη, 31 Ιανουαρίου 2002 (20:53 UTC+2)

    Κλειστό έμεινε το τελωνείο των Ευζώνων από τις 5.00 το απόγευμα μέχρι τις 8.30, εξαιτίας των μπλόκων των αγροτών, δημιουργώντας προβλήματα κυρίως σε οχήματα από την ΠΓΔΜ που προσπάθησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος. Η μορφή που θα έχει αύριο η κινητοποίηση των αγροτών της περιοχής δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη, καθώς αναμένεται να ληφθεί απόφαση κατά τη σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα αργότερα σήμερα.

    Στο τελωνείο του Προμαχώνα υπήρξε παρόμοιο κλίμα, αφού οι αγρότες και του νομού Σερρών μένουν αμετακίνητη. Ο δρόμος για το τελωνείο άνοιξε μετά τις 6.30, όπως γίνεται κάθε βράδυ, προκειμένου να μη δημιουργείται πρόβλημα στην κυκλοφορία, τουλάχιστον κατά τις βραδινές ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι άρχισε να ενισχύεται και το δεύτερο μπλόκο αγροτών στο νομό, αυτό που πραγματοποιείται στην Αμφίπολη, στην εθνική οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, όπου μέχρι στιγμής τα τρακτέρ είναι μόλις 60.

    [13] Ο ΣΕΖΕΡ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

    Αγκυρα, 31 Ιανουαρίου 2002 (20:50 UTC+2)

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αχμέντ Νετζντέτ Σεζέρ ενέκρινε το νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα, αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα της τουρκικής προεδρίας.

    Το νομοσχέδιο θα βοηθήσει στην έγκριση δανείου ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρίαση του ΔΝΤ στις 4 Φεβρουαρίου.

    [14] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ

    Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2002 (20:47 UTC+2)

    Για αήθη επίθεση κατά του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας με στόχο τη δημοκρατική ομαλότητα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Ρουσόπουλος με αφορμή δημοσιογραφική εκπομπή στην οποία επιχειρήθηκε εμπλοκή του κ. Στεφανόπουλου με την υπόθεση των παράνομων τυχερών παιγνίων στην Πάτρα.

    "Η αήθης επίθεση κατά του προσώπου του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, του οποίου το ήθος και η ακεραιότητα αναγνωρίζονται από ολόκληρο τον ελληνικό λαό, αποδεικνύει ότι ο πραγματικός στόχος των κέντρων διαπλοκής και αδιαφάνειας είναι η δημοκρατική ομαλότητα του Τόπου", υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος.

    "Η Νέα Δημοκρατία εδώ και χρόνια επίμονα επισημαίνει τους κινδύνους που συνεπάγεται για το δημοκρατικό μας πολίτευμα η ασύδοτη δράση των εξωθεσμικών παράκεντρων. Είναι πλέον η ώρα της ευθύνης. Είναι πλέον καιρός ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος, όλοι οι δημοκράτες πολίτες να αντισταθούν. Το οφείλουμε στη Δημοκρατία, το οφείλουμε στον Τόπο μας", επισήμανε.

    [15] ΓΑΛΛΙΑ: ΣΥΛΛΗΨΗ 8 ΑΛΒΑΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑ

    Ορλεάνη, 31 Ιανουαρίου 2002 (20:46 UTC+2)

    Οκτώ Αλβανοί συνελήφθησαν σήμερα στην Ορλεάνη της Γαλλίας, με την κατηγορία της παράνομης σωματεμπορίας, στο πλαίσιο επιχείρησης της αστυνομίας για την εξάρθρωση του κυκλώματος της πορνείας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, οι οχτώ Αλβανοί που συνελήφθησαν εξανάγκαζαν 50 γυναίκες από την ανατολική Ευρώπη να εκδίδονται και τις αποσπούσαν τα χρήματα με τη βία. Οι Αλβανοί, που είναι στην ηλικία των 30, μπήκαν στην χώρα με πλαστά διαβατήρια.

    Α.Τ.

    [16] ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2002 (20:44 UTC+2)

    Οξύτατα καταδίκασε η κυβέρνηση κάθε απόπειρα σπίλωσης του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    "Η άθλια δημοσιογραφική πρακτική που εκδηλώθηκε εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, συναντά την καθολική καταδίκη και την αποστροφή όλων μας, όλου του ελληνικού λαού και πιστεύουμε και του συνόλου του πολιτικού κόσμου", δήλωσε ο υπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας με αφορμή τηλεοπτική εκπομπή που φέρει τον κ. Στεφανόπουλο να έχει συναλλαγές με ιδιοκτήτη καταστήματος τυχερών παιγνίων στην Πάτρα.

    "Εκφράζουμε τον βαθύ σεβασμό και την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπο του Προέδρου κυρίου Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.

    Σε ένα πολιτικό που στην μακρόχρονη και διάφανη διαδρομή του, έχει αναδείξει ένα πρότυπο ήθους και εντιμότητας", υπογράμμισε.

    "Καταδικάζουμε με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο κάθε απόπειρα σπίλωσης του προσώπου του.

    Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει σε κανένα, να προωθήσει ύποπτα σενάρια σε βάρος της Δημοκρατίας και των θεσμών της. Επιτέλους υπάρχουν και όρια", τόνισε.

    [17] ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

    Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2002 (20:41 UTC+2)

    Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών της Θεσσαλίας και όλης της χώρας, εξέφρασε ο υπεύθυνος τομέα αγροτικής πολιτικής του ΔΗΚΚΙ, Γιώργος Παπασίμος, κατά την επίσκεψή του στα μπλόκα των αγροτών στον Αλμυρό και στα Τέμπη.

    "Το αγροτικό πρόβλημα στην Ελλάδα έχει φτάσει στην κορύφωσή του" τόνισε ο κ. Παπασίμος, ενώ ως βασικότερα αίτια του προβλήματος ανέφερε τη σταθερή συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού, τη μείωση του βιοτικού επιπέδου, την επιδείνωση των φυσικών μέσων και πόρων για την αγροτική παραγωγή και την απουσία δημόσιας επένδυσης και έργων υποδομής.

    "Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα - αν και κατεξοχήν αγροτική χώρα - να είναι απολύτως ελλειμματική σε αγροτικά προϊόντα, με ετήσιο έλλειμμα που αγγίζει τα 450 δισεκατομμύρια δραχμές", είπε.

    Πρόσθεσε ακόμη ότι το ΔΗΚΚΙ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για μια άλλη αγροτική πολιτική, η οποία στηρίζεται σε δύο κεντρικούς άξονες.

    "Ο ένας άξονας έχει στόχο την επιθετική επαναδιαπραγμάτευση των όρων της ΚΑΠ, τουλάχιστον για τα εθνικά αγροτικά προϊόντα, με βάση τις αρχές του εθνικού συμφέροντος και της κοινοτικής προτίμησης και ο άλλος άξονας στοχεύει στην ποιοτική ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής με επώνυμα οικολογικά και ποιοτικά προϊόντα, πέραν της ΚΑΠ και με εθνικούς στόχους", κατέληξε ο υπεύθυνος του τομέα αγροτικής πολιτικής του ΔΗΚΚΙ.

    Α.Τ.

    [18] Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ 3-0 ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

    Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2002 (20:30 UTC+2)

    Υγιεινό περίπατο έκανε ο Ολυμπιακός που κέρδισε με 3-0 την Καλλιθέα στον πρώτο αγώνα του κυπέλλου Ελλάδας. Ουσιαστικά οι πρωτοπόροι μπήκαν στο παιχνίδι υπεροπτικά. Δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια καλή ευκαιρία, για αυτό και δεν σημείωσαν κάποιο τέρμα. Αντίθετα η Καλλιθέα ήταν αυτή που προσπάθησε να σημειώσει κάποιο γκολ, φέρνοντας πολλές φορές σε δύσκολη θέση την ομάδα του Τάκη Λεμονή. Ετσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 0-0.

    Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν. Παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός μέσα σε ένα τέταρτο σημείωσε τρία τέρματα. Το 1-0 έκανε ο Αντζας στο 72', για να δώσει τη χαριστική βολή με δύο προσωπικά τέρματα ο Τζιοβάνι στο77' και στο 87'.

    Πολύ καλή, χωρίς προβλήματα ήταν η διαιτησία του Κύρου Βασσάρα του συνδέσμου Θεσσαλονίκης. Κίτρινες κάρτες έδειξε στους Αποστόλου και Πέτκοβιτς.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γεωργίου, Κόντης, Αμανατίδης, Μπερμούντες, Τζιωρτζιόπουλος (67' Καρεμπέ), Μαυρογενίδης (46' Βενετίδης), Πουρσανίδης, Αντζας, Νινιάδης (46' Ζέτερμπεργκ), Τζιοβάνι, Αλβες.

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Σουλογιάννης, Αποστόλου, Ε.Αγγελόπουλος (61' Πέτκοβιτς), Ντραγκίσεβιτς (67' Σαββίδης), Στρατής, Α.Αγγελόπουλος, Μπουγάς, Κατσίκας, Γκόντζος (55' Γκέκας), Τσακμακίδης, Σαλαπασίδης.

    [19] ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 31 Ιανουαρίου 2002 (20:28 UTC+2)

    Δεκάδες κλαδικά και εργοστασιακά σωματεία της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το Πανελλήνιο Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου. Ακολούθησε πορεία, στην οποία πήραν μέρος τουλάχιστον 1.000 άτομα, προς την Helexpo - ΔΕΘ, όπου πραγματοποιείται η 18η Agrotica. Σε ψήφισμά τους τα σωματεία εργαζομένων εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για το ασφαλιστικό και την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης. Ανάμεσα στα αιτήματα που προβάλλουν είναι ο κατώτερος μισθός στις 300.000 δραχμές για τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, η κατώτερη σύνταξη στις 240.000, η αλλαγή του φορολογικού συστήματος, με αφορολόγητο όριο τα 3,5 εκατομμύρια, η αύξηση των κοινωνικών δαπανών για παιδεία και υγεία, καθώς επίσης η δημόσια υποχρεωτική ασφάλιση και η μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

    Σε δεύτερο ψήφισμά τους, που αναμένεται να παραδώσουν στα συντονιστικά σώματα των αγροτών στα μπλόκα, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των αγροτών και ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στα προβλήματά τους. Υποστηρίζουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης προκαλεί την ερήμωση της υπαίθρου και την κατηγορούν ότι θέλει να αποκρύψει τις ευθύνες της και να επιβάλει της μορφές του αγώνα που αυτή επιθυμεί. "Η κυβέρνηση με την πολιτική της που υπαγορεύεται από την ΕΕ και το ΣΕΒ είναι αυτή που βλάπτει το κοινωνικό σύνολο, δηλαδή τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τα λαϊκά στρώματα", επισημαίνουν.

    Σημειώνεται ότι συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό και την εισοδηματική πολιτική οργανώθηκε σήμερα και στην πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα.

    [20] ΚΥΠΕΛΛΟ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ 1-1

    Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2002 (20:17 UTC+2)

    Βήμα πρόκρισης έχει κάνει ο Ηρακλής, μετά την εκτός έδρα ισοπαλία (1-1) που πήρε επί του Εθνικού Αστέρα. Ετσι όλα θα κριθούν στο δεύτερο παιχνίδι κυπέλλου που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

    Οι γηπεδούχοι έπαιξαν καλά και έδειξαν ότι ήθελαν τη νίκη. Και την κυνήγησαν μέχρι τέλος. Το σκορ στο παιχνίδι άνοιξε στο 78' με πέναλτι του Παπαδημητρίου που κέρδισε ο Κρίστιαν Λούντμπεργκ, ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τον Εθνικό Αστέρα. Ο Γηραιός αντέδρασε και 7 λεπτά αργότερα και ισοφάρισε με τον Νασιόπουλο (85'). Το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες ικανοποίησε τους οπαδούς που παρακολούθησαν το παιχνίδι. Ο Ηρακλής ήταν αυτός που στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να σημειώσει κάποιο τέρμα.

    Καλή ήταν η διαιτησία του κ. Μπριάκου του συνδέσμου Ηπείρου. Κίτρινη κάρτα έδειξε στους Ποδαρά, Παπαδόπουλο, Παπαδημητρίου και Βακουφτσή, Νατσούρα, Νεμπεγλέρα, Κυριαζή και Χατζί.

    ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Νίκος Αλέφαντος): Μιχαηλίδης, Ξάνθης, Τέσοβιτς (46' Εντουσέι), Παπαδημητρίου , Μπασινάς, Τριανταφύλλου (64' Παπαδόπουλος), Ποδαράς, Χουζούρης, Μιχελίδης (70' Λούντμπεργκ), Θεοχαρόπουλος, Μπερνεάνου.

    ΗΡΑΚΛΗΣ (Αγγελος Αναστασιάδης): Χαλκιάς, Κυριαζής, Χατζί, Κουτσουρές, Φοφόνκα (62' Νασιόπουλος), Βακουφτσής (75' Κορμαρής), Μπαχράμης, Χάγκαν, Μιλόγεβιτς, Νεμπεγλέρας, Νατσούρας (50' Στολτίδης).

    [21] ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

    Θεσσαλονίκη, 31 Ιανουαρίου 2002 (20:11 UTC+2)

    Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα η ημερίδα που διοργανώνει η τοπική ΕΠΣ, με θέμα "Το ποδόσφαιρο στον 21ο αιώνα". Στην ημερίδα, εκ μέρους της ΕΠΟ, θα είναι εισηγητές οι κ.κ. Βασίλης Γκαγκάτσης (πρόεδρος ΔΣ), Γιάννης Οικονομίδης (γενικός γραμματέας), Ότο Ρεχάγκελ (προπονητής Εθνικής Ανδρών) και Γιώργος Μπίκας (πρόεδρος ΚΕΔ/ΕΠΟ).

    [22] Η ΑΘΗΝΑ 2004 ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 31 Ιανουαρίου 2002 (20:10 UTC+2)

    Με πολλαπλούς στόχους αναχωρεί για το Σωλτ Λέϊκ Σίτυ και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, η αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, με επικεφαλή την Πρόεδρο κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

    Το Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου, η αντιπροσωπεία της ΑΘΗΝΑ 2004 θα ενημερώσει για την πρόοδο της προετοιμασίας της διοργάνωσης στη χώρα μας τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, ενώ τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου, η Πρόεδρος Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και στελέχη της ΟΕΟΑ θα παρουσιάσουν την πορεία της προετοιμασίας στη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ.

    Παράλληλα, τα στελέχη της ΑΘΗΝΑ 2004, κατά την παραμονή τους στο Σωλτ Λέϊκ Σίτυ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, ο καθένας στον τομέα του, την οργάνωση και υλοποίηση των σχεδίων δράσης που σχεδίασε η Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Σημειώνουμε ότι αυτή η Ολυμπιακή διοργάνωση, είναι η τελευταία πριν τους Αγώνες της Αθήνας και κατά συνέπεια ιδιαίτερα χρήσιμη για την απόκτηση γνώσεων και εμπειρία, αλλά και την άντληση συμπερασμάτων για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Τέλος, εκπρόσωποι του Γραφείου Τύπου και ΜΜΕ θα ενημερώσουν τους εκπροσώπους των Διεθνών ΜΜΕ για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    [23] ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΛΔΑΒΙΑ

    Βουκουρέστι, 31 Ιανουαρίου 2002 (20:09 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της ρουμανικής Γερουσίας μελετάει το ενδεχόμενο να μεταβεί στο Κισινιόφ με σκοπό να επανεξετάσει σε συνεργασία με τις αρχές της Μολδαβίας τρόπους αποκλιμάκωσης της ένταξης μεταξύ των δυο πλευρών.

    Ο επικεφαλής της επιτροπής Γκεόργκι Πρισακάρου επισήμανε ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον Μολδαβό ομόλογό του Αντρέι Νέγκου και πρόσθεσε ότι σκοπός της επίσκεψης θα είναι η επανεξέταση της συνεδρίασης της κοινής επιτροπής Βουκουρεστίου-Κισινιώφ.

    Σημειώνεται ότι οι σχέσεις Βουκουρεστίου - Κισινιόφ έχουν ψυχραθεί το τελευταίο διάστημα όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης της Μολδαβίας Ιον Μορέι κατηγόρησε την Ρουμανία για επέμβαση στα εσωτερικά ζητήματά της.

    [24] ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ''ΑΘΗΝΑ 2004'' ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 31 Ιανουαρίου 2002 (20:08 UTC+2)

    Υπογράφηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης μεταξύ της ΑΘΗΝΑ 2004 και του Δήμου Χολαργού.

    Στο Δήμο Χολαργού, ο οποίος ως γνωστό βρίσκεται επί της Μαραθώνιας διαδρομής, θα χρησιμοποιηθεί το Κλειστό Γυμναστήριο "Αντώνης Τρίτσης" για την Ολυμπιακή προπόνηση των αθλητών της Αντιπτέρισης (Badminton).

    Ο Δήμαρχος Χολαργού Χαράλαμπος Σκούρτης αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία του εγχειρήματος των Ολυμπιακών Αγώνων για τη χώρα και κυρίως για την κοινωνία, η οποία καλείται να το υποστηρίξει με κάθε τρόπο, και εξέφρασε τη βούληση των κατοίκων του Χολαργού να συνεισφέρουν με κάθε δυνατό μέσο στην επιτυχία του.

    Παρουσιάζοντας τα βασικά σημεία του Μνημονίου ο Σύμβουλος Διοίκησης της ΑΘΗΝΑ 2004 Δρ. Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος, τόνισε το σημαντικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Η συνεργασία με το Δήμο αποβλέπει στην:

    · Συμμετοχή της Τοπικής κοινωνίας με την ενίσχυση και υποστήριξη της εθελοντικής συμμετοχής μεταξύ των δημοτών.

    · Αναβάθμιση της "Ολυμπιακής Εικόνας της Πόλης" με παρεμβάσεις προσωρινού ή μονιμότερου χαρακτήρα (π.χ. πεζοδρομήσεις, ανάπλαση πλατειών, αποκατάσταση της προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία, βάψιμο προσόψεων, ανανέωση αστικού εξοπλισμού, ανάπλαση πρασίνου, απομάκρυνση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων κλπ.).

    · Διαχείριση της πόλης, που αφορά στον έλεγχο της αποκομιδής απορριμμάτων, της έκδοσης αδείας μικροπωλητών, της παράνομης στάθμευσης, της φωτεινής σηματοδότησης κλπ.

    Κατά την εκδήλωση, η γνωστή πρωταθλήτρια του ακοντισμού και Δημοτική Σύμβουλος Αμαρουσίου Σοφία Σακοράφα, μίλησε για τη μοναδικότητα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως τους έζησε η ίδια ως αθλήτρια στο Μόντρεαλ και στη Μόσχα, τονίζοντας ότι είναι ένα μοναδικό γεγονός που ενώνει όλους τους λαούς του κόσμου.

    Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη βράβευση του Συστήματος Προσκόπων, του Συστήματος Οδηγών και του Συλλόγου Αιμοδοσίας, που δραστηριοποιούνται στο Δήμο ως εθελοντικές οργανώσεις.

    Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε η Αντιδήμαρχος Έλια Κοντολέοντος παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Γιαννακόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Χολαργού, εκπρόσωποι φορέων γειτονικών Δήμων, εκπρόσωπος της Εκκλησίας και πλήθος δημοτών.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 31 January 2002 - 19:13:52 UTC