Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-03-25

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ
  • [02] ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
  • [03] ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Η ΝΙΓΗΡΙΑΝΗ
  • [04] ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΣΚΑΡ
  • [05] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ
  • [06] ΒΟΛΕΪ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗ 2η ΘΕΣΗ
  • [07] Μ. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ: ΟΣΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΝΤΡΟΠΗ
  • [08] ΜΗΝΥΜΑ ΜΠΛΕΡ ΠΡΟΣ ΝΑΣΤΑΖΕ
  • [09] ΠΓΔΜ: ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΑΝ ΘΑ
  • [10] Ο ΕΤΣΕΒΙΤ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ "ΝΕΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ" ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
  • [11] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΡΑΪΚΟΦΣΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [12] ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
  • [13] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΡΠΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ
  • [14] ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΕΡΒΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
  • [15] ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΥΦ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
  • [16] ΝΕΚΡΟΣ 27ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΟΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ
  • [17] ΒΡΑΒΕΙΟ FAIR PLAY ΣΤΟΝ ΝΤ.ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ
  • [18] Ο Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
  • [19] ΣΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ
  • [20] ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ
  • [21] ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΥΠΟ
  • [22] ΟΙ ΗΠΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΑΦΑΤ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ
  • [23] ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΪ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ
  • [24] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟ

  • [01] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

    Αθήνα, 25 Μαρτίου 2002 (13:15 UTC+2)

    Παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας αλλά και χιλιάδων Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Πριν από την έναρξη της παρέλασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, κατέθεσε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στεφάνι υπέρ των πεσόντων στους αγώνες του ελληνικού έθνους, ενώ αναχώρησε μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης χωρίς να κάνει δηλώσεις.

    Μετά το πέρας της παρέλασης ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης δήλωσε: "Η σημερινή παρέλαση έδειξε όπως και άλλα χρόνια ότι το φρόνημα των ενόπλων μας δυνάμεων είναι υψηλό. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει εξοπλιστεί με όπλα περισσότερα και πιο αποτελεσματικά. Περισσότερα από ότι όλα τα τελευταία χρόνια, από τον πόλεμο και μετά. Εχουμε μία ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, γιατί θέλουμε ο στρατός μας να είναι εγγυητής ειρήνης.

    Στόχος μας είναι σε μία περιοχή η οποία γνωρίζει κρίσεις και αντιπαραθέσεις, η χώρα μας να πρωτοστατεί στην ειρήνη και τη συνεργασία. Για την ανάπτυξη, για την ευημερία του ελληνικού λαού και όλων των λαών της περιοχής".

    Ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης υπογράμμισε "Παρακολουθήσαμε σήμερα τις ένοπλες δυνάμεις. Θαυμάσαμε το αξιόμαχο και την ετοιμότητά τους. Αυτό μας δίνει σιγουριά και ταυτόχρονα μας επιβάλει να κάνουμε κάθε προσπάθεια όλες οι δυνάμεις του τόπου, πολιτικές, κοινωνικές, όλοι να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η ενότητα και η ομοψυχία του λαού μας να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Η βάση αυτή, η ενότητα του λαού, η ομοψυχία η εθνική και οι ισχυρές αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις που μπορούν να μας εξασφαλίσουν ένα ειρηνικό και δημιουργικό μέλλον"

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, δήλωσε "Η σημερινή παρουσία των ενόπλων δυνάμεων αναδεικνύει την εντυπωσιακή αύξηση της ισχύος τους τα τελευταία χρόνια. Ο ελληνικός λαός μπορεί να αισθάνεται ήσυχος και ασφαλής ότι διαθέτει ισχυρές, αξιόπιστες και αποτελεσματικές ένοπλες δυνάμεις που είναι σε θέση να υπερασπιστούν την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Αυτό ας είναι μήνυμα και σε φίλους και αντιπάλους. Ομως η ενότητα του λαού μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις σε όλα τα εθνικά μας θέματα αποτελεί την ύψιστη εκδήλωση της ισχύος μας. Αυτό πρέπει να διατηρήσουμε μαζί με την αξιοπιστία των ενόπλων δυνάμεων σαν κόρη οφθαλμού".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, σημείωσε:"Να τιμάμε την ιστορία αυτού του τόπου ζώντας άξια τις καινούριες ιστορικές στιγμές της εποχής μας. Η Ελλάδα του 2002, η Ελλάδα του 21ου αιώνα να είναι δύναμη ειρήνης και δικαιοσύνης στον κόσμο, δύναμη δημοκρατίας και ελευθερίας για τους πολίτες, δύναμη η οποία να τιμά όλα εκείνα που έχουμε κατακτήσει σαν λαός. Αξίζει πολύ περισσότερα αυτός ο τόπος. Οι θυσίες εκείνων που μας χάρισαν την ελευθερία πρέπει να μετουσιώνονται σε προκοπή και ευημερία για όλους".

    [02] ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    Αθήνα, 25 Μαρτίου 2002 (10:57 UTC+2)

    Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτήρη Μπάγια, προκάλεσαν τα πρωτοφανή επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαίδης" με τη λήξη του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, όταν φίλαθλοι και παράγοντες του ΠΑΟ, ξυλοκόπησαν τον διαιτητή του αγώνα, Μάκη Ευθυμιάδη, ο οποίος φυγαδεύτηκε από το γήπεδο.

    Με παραγγελία του προς τη Γενική Ασυντομική Διεύθυνση Αθηνών, ο κ.Μπάγιας ζητά να μελετηθεί το βίντεο του αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, προκειμένου να εντοπισθούν και να οδηγηθούν στην Εισαγγελία, οι δράστες των βιαιοπραγιών κατά του διαιτητή και άλλων παραγόντων του αγώνα, ανεξάρτητα από το αν τα θύματα επιθυμούν ή όχι την ποινική δίωξη των δραστών.

    Στον αγωνιστικό τομέα το ντέρμπι έληξε 1-1.

    [03] ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Η ΝΙΓΗΡΙΑΝΗ

    Σοκότο, 25 Μαρτίου 2002 (14:19 UTC+2)

    Το εφετείο του κρατιδίου Σοκότο της Βόρειας Νιγηρίας απήλλαξε την 35χρονη Σάφια Χουσεϊνί, η οποία είχε καταδικαστεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού με την κατηγορία της μοιχείας.

    Το ισλαμικό δικαστήριο καταδίκασε τον Οκτώβριο του 2001 τη Νιγηριανή σε θάνατο, όταν εκείνη προσέφυγε στη δικαιοσύνη, για να καταγγείλει έναν άνδρα ότι τη βίασε τρεις φορές και την άφησε έγκυο. Η καταδίκη της Σάφια στην εσχάτη των ποινών είχε προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις διεθνώς και κινητοποιήσεις πολλών οργανώσεων.

    [04] ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΣΚΑΡ

    Λος Αντζελες, 25 Μαρτίου 2002 (10:27 UTC+2)

    Το σπουδαιότερο γεγονός για τη βιομηχανία του κινηματογράφου, η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ ολοκληρώθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ύστερα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Για πρώτη φορά η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Χόλυγουντ.

    Το A Beautiful Mind, Ένας Υπέροχος Ανθρωπος κέρδισε τέσσερα Οσκαρ, σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας, προσαρμοσμένου σεναρίου και δεύτερου γυναικείου ρόλου. Στην αίθουσα ήταν και ο καθηγητής Tζον Νας, η κεντρική μορφή της ταινίας.

    Ο Τομ Κρουζ, είπε στην εναρκτήρια ομίλια του: "Tο Σεπτέμβριο έγινε ένα γεγονός που άλλαξε τις ζωές μας και πολλοί αναρωτήθηκαν εάν πρέπει αντιμέτωποι με αυτά τα γεγονότα να γιορτάζουμε τη μαγεία του κινηματογράφου, λοιπόν τολμώ να πω ίσως τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να γιορτάζουμε τη μαγεία των ταινιών".

    Οι νικητές των βραβείων έχουν ως εξής:

    Οσκαρ Α' γυναικείου ρόλου- Χάλε Μπέρι για την ερμηνεία της στην ταινία Monster's Ball.

    Όσκαρ Α' ανδρικού- Ντένζελ Ουάσινγκτον για την ταινία "Training Day." Είναι ο δεύτερος αφροαμερικανός ηθοποιός, μετά τον Σίντνεϊ Πουαετιέ που αποσπά Οσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου.

    Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου- Τζένιφερ Κόνολι για την ερμηνεία της στο"Ενας Υπέροχος Άνθρωπος"

    'Οσκαρ Β'΄ανδρικού ρόλου - Τζιμ Μπροάντμπεντ για την ερμηνεία του στην ταινία Άιρις. και ο πράσινος εξωγήινος Σρεκ κέρδισε το Οσκαρ για την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων, βραβείο που απονέμεται για πρώτη φορά φέτος.

    Η Ηalle Berry η πρώτη αφροαμερικάνα που απέσπασε Οσκαρ, υποδέχθηκε τη βράβευση της με έντονη συγκίνηση, δεν μπορούσε να συγκρατήσει ούτε τα δάκρυα, ούτε τον ενθουσιασμό της. Και το μεγάλο φαβορί, η Νicole Kidman τη χειροκρότησε θερμά. Η αφροαμερικανίδα ηθοποιός πήρε το χρυσό αγαλματάκι από τα χέρια του Russell Crowe.

    [05] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ

    Αθήνα, 25 Μαρτίου 2002 (21:01 UTC+2)

    Δηλώσεις για τα επεισόδια που σημάδεψαν τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού έκαναν πολιτικοί των δύο μεγάλων κομμάτων.

    Ευθύνη και στις δύο πλευρές επέρριψε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης. «Ρίχνουν συνέχεια λάδι στη φωτιά και μετέτρεψαν το παιχνίδι σε βεντέτα Πράσινων και Βένετων. Αυτό είναι μια γελοιότητα που πρέπει να σταματήσει. Ντρέπομαι γιατί είμαι φίλαθλος και καλός φίλαθλος», τόνισε.

    Αθλια και προκλητική χαρακτήρισε τη διαιτησία του κ. Ευθυμιάδη ο βουλευτής Α' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρος Λυκουρέζος. «Είχες της εντύπωση ότι ο διαιτητής αυτός δεν ήθελε να αφήσει τον Ολυμπιακό να φύγει ηττημένος από το γήπεδο».

    Αιχμές κατά του πρόεδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Αγγελου Φιλιππίδη διατύπωσε ο βουλευτής Β' Πειραιώς του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης. «Είναι εμφανέστατη η πρόθεση αυτού του τύπου, του υπαλλήλου, του λεγόμενου πρόεδρου σε εισαγωγικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, να προσπαθήσει να εκτελέσει τη διατεταγμένη αποστολή που του ανέθεσαν αυτοί που πιστεύουν ότι μπορούνε να χρησιμοποιήσουνε ένα ιστορικό σωματείο για λόγους πολιτικούς, για να σπιλώσουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με αντάλλαγμα τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε.

    Ο κ. Διαμαντίδης κάλεσε τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού να «πάει στο σπίτι του», αλλά κατήγγειλε, παράλληλα, ότι η αστυνομία δεν προστάτευσε τον διαιτητή

    [06] ΒΟΛΕΪ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗ 2η ΘΕΣΗ

    Αθήνα, 25 Μαρτίου 2002 (20:57 UTC+2)

    Η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς ηττήθηκε στον τελικό του φάιναλ φορ που πραγματοποιήθηκε στο Οπόλε της Πολωνίας από την ιταλική Ματσεράτα με 3 - 1 σετ. Ωστόσο κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα οι ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την προσπάθεια.

    Ο τεχνικός της ομάδας του Ολυμπιακού, Ντανιέλε Ρίτσι, με δηλώσεις του κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" υποστήριξε: "Αν γινόταν το φάιναλ φορ στην Ελλάδα οι ελπίδες να βρεθούν οι δύο ομάδες στον τελικό θα ήταν περισσότερες. Εμείς δεν μπορέσαμε να πάρουμε τον τίτλο, ίσως τα καταφέρουμε την επόμενη φορά".

    [07] Μ. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ: ΟΣΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΝΤΡΟΠΗ

    Αθήνα, 25 Μαρτίου 2002 (20:51 UTC+2)

    Την ευχή να μην ξανασυμβούν επεισόδια, όμοια με αυτά που σημειώθηκαν μετά το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, έκανε ο διαιτητής Μάκης Ευθυμιάδης.

    Ο διαιτητής από τη Δράμα με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Alter υποστήριξε: "Εύχομαι να μην ξανασυμβούν ποτέ τέτοια επεισόδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι όσοι βλέπουν σήμερα τα επεισόδια αισθάνονται ντροπή. Εύχομαι καλή συνέχεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

    [08] ΜΗΝΥΜΑ ΜΠΛΕΡ ΠΡΟΣ ΝΑΣΤΑΖΕ

    Βουκουρέστι, 25 Μαρτίου 2002 (20:46 UTC+2)

    Της Ιωάννας Ράντου

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ με επιστολή του προς το Ρουμάνο ομόλογό του, τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η οικονομική αναδιάρθρωση στη χώρα, λαμβάνοντας υπόψη και την ενίσχυση που προσέφερε το ΝΑΤΟ.

    «Η μεγάλη Βρετανία είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει μια επιτυχή διεύρυνση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στη σύνοδο που θα διεξαχθεί το Νοέμβριο στην Πράγα. Θα επιθυμούσα να δω όλους τους νέους συμμάχους που είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στα κριτήρια της Ουάσιγκτον, να προσκαλούνται», υπογράμμισε ο Μπλερ.

    [09] ΠΓΔΜ: ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΑΝ ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

    Σκόπια, 25 Μαρτίου 2002 (20:45 UTC+2)

    Η εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης Κάρλα ντελ Πόντε θα ενημερώσει σε ένα μήνα την εισαγγελία της ΠΓΔΜ εάν θα ασκήσει διώξεις σε βάρος όσων διέπραξαν εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη χώρα, ή εάν η υπόθεση αυτή θα αφεθεί στην αρμοδιότητα των σκοπιανών δικαστηρίων.

    Σημειώνεται ότι ο γενικός εισαγγελέας της ΠΓΔΜ Στάβρε Τζίκοφ είχε την περασμένη Παρασκευή συνομιλίες στη Χάγη με την Κάρλα ντελ Πόντε, στην οποία παρέδωσε αποδεικτικά στοιχεία για τη δράση των Αλβανών εξτρεμιστών.

    [10] Ο ΕΤΣΕΒΙΤ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ "ΝΕΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ" ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

    Βουκουρέστι, 25 Μαρτίου 2002 (20:40 UTC+2)

    Της Ιωάννας Ράντου

    Στη σύνοδο «Άνοιξη των Νέων Συμμάχων» που διεξήγχη στο Βουκουρέστι, με τη συμμετοχή των 10 υποψήφιων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, παρέστη μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ, ο οποίος τόνισε ότι είναι πραγματικά πολύ σπουδαίο για μια χώρα να γίνει μέλος της ΝΑΤΟικής συμμαχίας, ειδικά μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

    Η Τουρκία έδειξε για άλλη μια φορά την υποστήριξή της τόσο στη Βουλγαρία, όσο και στη Ρουμανία που ανήκουν στις χώρες που επιδιώκουν την είσοδό του στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

    [11] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΡΑΪΚΟΦΣΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Σκόπια, 25 Μαρτίου 2002 (20:37 UTC+2)

    Επίσκεψη στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει αύριο και μεθαύριο ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπόρις Τράικοφσκι.

    Ο κ. Τράικοφσκι θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογο του Αχμέτ Σεζέρ, τον πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετσεβίτ και θα γίνει δεκτός από τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.

    Τον κ. Τράικοφσκι θα συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ζόραν Κρστεφκσι, ο υπουργός Οικονομίας Μπένσνι Φετάι, η προϊστάμενος των μυστικών υπηρεσιών Ντόστα Ντίμοφσκα, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Λιούμπε Τέρποφσκι και πολλοί οικονομικοί παράγοντες.

    [12] ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

    Αθήνα, 25 Μαρτίου 2002 (20:37 UTC+2)

    Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν σήμερα το βράδυ κουκουλοφόροι στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχίων.

    Περίπου δεκαπέντε άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, πέταξαν τουλάχιστον δέκα βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα, με αποτέλεσμα να τυλιχτούν στις φλόγες πέντε περιπολικά της αστυνομίας και αρκετές μοτοσικλέτες πολιτών.

    Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως οχήματα της πυροσβεστικής για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Μετά την πράξη τους οι κουκουλοφόροι διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

    [13] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΡΠΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

    Σκόπια, 25 Μαρτίου 2002 (20:35 UTC+2)

    Επίσκεψη στην ΠΓΔΜ πραγματοποίησε ο Γερμανός υπουργός Αμυνας Ρούντολφ Σάρπινγκ.

    Ο κ. Σάρπινγκ έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Μπόρις Τράικοφσκι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου, στη συνάντηση εκφράστηκε η ικανοποίηση για τη συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών και τονίστηκε ότι η Γερμανία είναι πρόθυμη να βοηθήσει την ΠΓΔΜ σε διμερή και διεθνή κλίμακα.

    Εκ μέρους του κ. Τράικοφσκι υπογραμμίστηκε ότι η χώρα του επιδιώκει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ και ζητάει την παράταση της θητείας της αποστολής «Κεχριμπαρένια Αλεπού».

    Ο Γερμανός υπουργός Αμυνας συναντήθηκε και με τον Σκοπιανό ομόλογο του Βλάντο Πόποφσκι. Στην κοινή συνέντευξη τύπου ο κ. Πόποφσκι σημείωσε ότι προτεραιότητες της χώρας του είναι η διαφύλαξη των συνόρων και η πλήρη αποκατάσταση της τάξης σε ολόκληρη την επικράτεια. Επιπλέον, χαρακτήρισε θετικά τα αποτελέσματα της «Κεχριμπαρένιας Αλεπούς» και πρόσθεσε ότι μετά τη λήξη της θητείας των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων η χώρα του είναι πρόθυμη να δεχτεί στρατιωτικές δυνάμεις τόσο της Συμμαχίας όσο και της ΕΕ.

    [14] ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΕΡΒΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

    Βελιγράδι, 25 Μαρτίου 2002 (20:32 UTC+2)

    Ένας κρατούμενος έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε επεισόδιο που σημειώθηκε χθες βράδυ σε σερβικές φυλακές κοντά στο Βελιγράδι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Σέρβος υπουργός Δικαιοσύνης Βλάνταν Μπάτιτς.

    Οι συμπλοκές ξέσπασαν ανάμεσα σε δύο ομάδες κρατουμένων, οι οποίοι είχαν προβεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε εξέγερση διαμαρτυρίας για τις απάνθρωπες, όπως υποστηρίζουν, συνθήκες κράτησής τους.

    Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στις φυλακές του Πόζαρεβατς, που απέχει περίπου 70 χιλιόμετρα από το Βελιγράδι.

    Νωρίτερα, ο ραδιοφωνικός σταθμός B92 του Βελιγραδίου, μετέδωσε ότι περίπου 700 κρατούμενοι προχώρησαν σε απεργία πείνας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αυστηρά νέα μέτρα ασφαλείας, που προωθήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

    Σύμφωνα με τον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, τα νέα μέτρα ασφαλείας για αυστηρότερο έλεγχο ελήφθησαν ύστερα από έρευνα που έγινε σε ορισμένα κελιά όπου διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι κρατούμενοι είχαν κρυμμένα μαχαίρια, ένα γεμάτο πιστόλι, ξιφολόγχες και ένα μεγάλο ειδικό μαχαίρι.

    N.K.

    [15] ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΥΦ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

    Αθήνα, 25 Μαρτίου 2002 (20:30 UTC+2)

    Μ' αφορμή τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, συγκαλείται αύριο στις 11 το πρωί από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Κουράκη, σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υφυπουργείου, με τους προέδρους ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση, ΕΠΑΕ Θανάση Κανελλόπουλο και ΚΕΔ Γιώργο Μπίκα.

    [16] ΝΕΚΡΟΣ 27ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΟΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ

    Αθήνα, 25 Μαρτίου 2002 (20:25 UTC+2)

    Νεκρός, πιθανόν λόγω διαρροής φυσικού αερίου, βρέθηκε στο δεύτερο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Ζαγρέως 24, στα Πετράλωνα, στην Αθήνα, ο 27χρονος Πασχάλης Αλεξούδης. Στο ίδιο διαμέρισμα εντοπίστηκαν λιπόθυμοι η γυναίκα του Βασιλική, 26 χρόνων και το 3χρονο αγοράκι τους. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας του ιατροδικαστή, ο θάνατος του 27χρονου οφείλεται σε εισπνοή αερίου.

    Τα τρία άτομα βρήκε ο πεθερός του 27χρονου που είχε πάει να επισκεφθεί την οικογένεια. Η 26χρονη και το αγόρι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και Παίδων "Αγλαία Κυριακού" αντίστοιχα, όπου και υποβάλλονται σε εξετάσεις, που ενισχύουν την εκδοχή της εισπνοής φυσικού αερίου.

    Ωστόσο, συνεργείο της εταιρίας φυσικού αερίου έλεγξε το διαμέρισμα με ειδικό ανιχνευτή, αλλά δεν διαπίστωσαν διαρροή.

    [17] ΒΡΑΒΕΙΟ FAIR PLAY ΣΤΟΝ ΝΤ.ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ

    Αθήνα, 25 Μαρτίου 2002 (20:23 UTC+2)

    Η διεθνής επιτροπή Fair Play βράβευσε τον επιθετικό της ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαίδη, για την ενέργεια του να παραδεχτεί πως το γκολ που σημείωσε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Ιωνικό το 2000 ήταν άκυρο, καθώς είχε χρησιμοποιηθεί το χέρι.

    "Ηταν μια από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου" δήλωσε ο Ντέμης Νικολαίδης για τη βράβευση του. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ.

    [18] Ο Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 25 Μαρτίου 2002 (20:14 UTC+2)

    Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους υπογράμμισε:

    "Η σημερινή μέρα, η επέτειος της 25ης Μαρτίου, έχει να μας δείξει πολλά παραδείγματα, προσφέρεται για πολλά διδάγματα και πολλά συμπεράσματα.

    Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε τους αγώνες για την Εθνική Ανεξαρτησία του λαού και του Έθνους σήμερα κάνοντας την Ελλάδα πιο ανεπτυγμένη, πιο δίκαιη, με ισχυρή παρουσία στα διεθνή κέντρα που αποφασίζουν. Αυτός είναι ο στόχος μας, για αυτό το σκοπό εργάζεται η κυβέρνηση και για αυτόν τον σκοπό εργάζονται οι πολίτες της χώρας.

    Είναι μια διπλή γιορτή, μια γιορτή που δείχνει στους Έλληνες πολίτες πως μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε με πίστη και εθνική αυτοπεποίθηση".

    Σε ερώτηση δημοσιογράφων για την πρόσφατη απόφαση της Νομαρχίας Χαλκιδικής για την επιβολή Τέλους Δεύτερης Κατοικίας, ο υπουργός απάντησε:

    "Ο νομός Χαλκιδικής είναι ένας νομός χαρισμακός, ένας νομός εξαιρετικού φυσικού κάλους, ένας νομός πρώτης επιλογής για χιλιάδες πολίτες ως τόπος παραθερισμού. Είναι ένας νομός που έχει μια ιδιαιτερότητα: Το χειμώνα ο πληθυσμός είναι περίπου 100.000 κάτοικοι και το καλοκαίρι προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο. Αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να προσεγγίσουμε όλοι, κυβέρνηση, κάτοικοι του νομού Χαλκιδικής, οι φορείς και βέβαια οι παραθεριστές.

    Νομίζω πως αν συνυπολογίσουμε όλα αυτά τα στοιχεία θα οδηγηθούμε και στη σωστή λύση. Συζήτησα το θέμα με το Νομάρχη Χαλκιδικής και τον Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και νομίζω πως θα βρούμε τη χρυσή τομή στο θέμα".

    Στη συνέχεια ο υπουργός επισκέφθηκε το Δήμο Μεγάλης Παναγιάς προκειμένου να δει από κοντά την εξέλιξη των αντιπλημμυρικών έργων που ξεκίνησαν εκεί μετά τις πλημμύρες του Οκτώβρη του 2000.

    Μετά την επίσκεψή του στη Μ. Παναγιά ο Υπουργός δήλωσε:

    "Σήμερα 25 Μαρτίου 2002, μετά την παρέλαση επέλεξα να επισκεφθώ το Δήμο Μεγάλης Παναγιάς για να δω από κοντά τα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνται μετά την μεγάλη πλημμύρα του Οκτωβρίου του 2000. Είχα επισκεφθεί την ίδια περιοχή εκείνες τις ημέρες και θυμάμαι τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Δήμος.Οι καταστηματάρχες βρίσκονταν σε απόγνωση. Νομίζω πως σήμερα η πρόοδος των έργων μπορεί να κριθεί ικανοποιητική, έχει εκτελεστεί το έργο σε ποσοστό περίπου 70%. Τα αντιπλημμυρικά έργα εδώ στο Δήμο Μεγάλης Παναγιάς έχουν ένα κόστος 1,2 δισ. δρχ., η πολιτεία έχει αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν εισπράξει το 30% των δηλωθεισών ζημιών. Σε ό,τι αφορά στα δάνεια θα προχωρήσουμε σύμφωνα με όσα έχουμε υποσχεθεί. Με την επίσκεψή μου εδώ θα ήθελα να δείξω τη συνέπεια της πολιτείας απέναντι στην υποχρέωση που ανέλαβε να ικανοποιήσει τα αιτήματα των πολιτών που επλήγησαν τότε από την πλημμύρα και να θωρακίσει αντιπλημμυρικά το Δήμο της Μ. Παναγιάς, που πιστεύω πως δε θα ξαναζήσει αυτήν την περιπέτεια στο μέλλον".

    Ακολούθησε η επίσκεψη του Υπουργού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πυργαδικίων του Δήμου Μ. Παναγιάς. Εκεί ο ΥΜΑΘ Γιώργος Πασχαλίδης δήλωσε:

    "Εδώ στα Πυργαδίκια εντάχθηκε στη ΣΑΕ 008 ένα σημαντικό έργο υποδομής που θα υποστηρίξει το λιμανάκι της περιοχής. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα έργο προστασίας του αλιευτικού καταφυγίου, ένανα σημαντικό λιμενοβραχίονα που γίνεται στην περιοχή. Το έργο έχει κόστος 2 εκ. ευρώ (750 εκατ. δρχ.). Αυτό το έργο θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα Πυργαδίκια και κατ' επέκταση το Δήμο Μεγάλης Παναγιάς, ο οποίος έχει μεγάλα περιθώρια τουριστικής ανάπτυξης".

    Τέλος ο Υπουργός επισκέφθηκε τη Γέφυρα της Ποτίδαιας όπου δήλωσε:

    "Ξαναβρισκόμαστε στη Γέφυρα της Ποτίδαιας, όπως βλέπετε και εσείς είμαστε στο τέλος του έργου. Το χρονοδιάγραμμα που είχαμε ανακοινώσει για την παράδοση του έργου θα τηρηθεί παρά το γεγονός ότι είχαμε δυσκολίες στην εκτέλεση του έργου λόγω της κακοκαιρίας και κάποιων προβλημάτων με αρχαιότητες. Πιστεύουμε πως μέχρι το Πάσχα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία. Το έργο περιλαμβάνει και τις δύο προσβάσεις ένθεν και ένθεν της Γέφυρας, και μια πρόσβαση για τον οικισμό της Ποτίδαιας. Νομίζω πως είμαστε σε καλό σημείο και εκτιμώ πως αυτό το καλοκαίρι θα είναι το πρώτο καλοκαίρι που οι ταξιδιώτες από και προς το πρώτο "πόδι" της Χαλκιδικής θα κυκλοφορούν πάνω σ' αυτό το έργο. Ένα έργο που υποστηρίζει την τουριστική ανάπτυξη της Χαλκιδικής και διευκολύνει σημαντικά τους επισκέπτες και παραθεριστές. Υπάρχει και το έργο της διαπλάτυνσης από την Ποτίδαια προς την Καλλιθέα, ένα έργο κόστους 15 δις δρχ., από τα οποία τα 8 δις δρχ. προορίζονται για απαλλοτριώσεις. Μ' αυτά τα δύο έργα αν συνυπολογίσουμε και τη διευκόλυνση που έχουμε στο δρόμο Καρδία-Καλλικράτεια-Μουδανιά, πετυχαίνουμε σε μεγάλο βαθμό την άνετη πρόσβαση των επισκεπτών και των παραθεριστών προς τη Χαλκιδική".

    [19] ΣΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ

    Χάγη, 25 Μαρτίου 2002 (20:01 UTC+2)

    Στις 8 Απριλίου θα συνεχιστεί η δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

    Η δίκη, οι εργασίες της οποίας έχουν διακοπεί από την προηγούμενη Δευτέρα, αναβλήθηκε για δεύτερη εβδομάδα λόγω της άσχημης κατάστασης της υγείας του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας.

    Ο κατηγορούμενος για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας είναι εδώ και μία εβδομάδα κλινήρης, λόγω του ιού της γρίπης.

    Σημειώνεται ότι το Δικαστήριο της Χάγης θα είναι κλειστό στις 29 Μαρτίου και την πρώτη Απριλίου, ημέρες που για την Καθολική Εκκλησία γίνεται η λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής και ο εορτασμός του Άγιου Πάσχα αντίστοιχα.

    Ν.Κ.

    [20] ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

    Αθήνα, 25 Μαρτίου 2002 (20:00 UTC+2)

    Μια δεύτερη ανακοίνωση - απάντηση αυτή τη φορά στην ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε το απόγευμα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση των πρασίνων αναφέρει τα εξής: "Ο πραγματικός δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Κάποτε ήταν η Νέα Φιλαδέλφεια και η Τούμπα, τώρα ήρθε η σειρά της Λεωφόρου. Η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού έγινε για πρώτη φορά θέατρο επεισοδίων, την ηθική αυτουργία των οποίων διεκδικεί με αξιώσεις αυτός που σήμερα επιχειρεί να εμφανιστεί ως το αθώο θύμα τους. Ως τέτοιο ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν πείθει κανένα σκεπτόμενο έλληνα φίλαθλο. Ούτε με τις ανακοινώσεις του ούτε, πολύ περισσότερο, με τις ύβρεις του. Το ποδόσφαιρο θα έπρεπε ούτως ή άλλως να είναι υπεράνω προσώπων ή προσωπικών σκοπιμοτήτων".

    "Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού δεν έχουν στην πραγματικότητα τίποτα να χωρίσουν με τους φιλάθλους των άλλων συλλόγων. Για ένα σύλλογο με την ιστορία, το ήθος, και τη διεθνή καταξίωση του Παναθηναϊκού, η καταδίκη επεισοδίων όπως τα χθεσινά είναι εκ των ων ουκ άνευ. Γι' αυτά, όμως, αναζητείστε αλλού τους πραγματικούς ενόχους. Αν τα θεσμοθετημένα όργανα του ποδοσφαίρου και της Πολιτείας έχουν τη βούληση να το κάνουν, δε θα χρειαστεί παρά να κοιτάξουν ακριβώς δίπλα τους...".

    [21] ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΥΠΟ

    Αθήνα, 25 Μαρτίου 2002 (20:00 UTC+2)

    Τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας απασχόλησαν και τον ευρωπαϊκό Τύπο. Ιδιαίτερα τον ισπανικό, καθώς η Μπαρτσελόνα κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπαρτσελόνα μάλιστα διαμαρτύρεται πως ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό δεν διασφαλίζει την ασφάλεια της.

    Η εφημερίδα El Mundo Deportivo αναφέρει στον τίτλο της: "Το κλασικό ελληνικό ντέρμπι εξελίχτηκε σε σκάνδαλο. Πολύ σοβαρά επεισόδια στο γήπεδο όπου η Μπάρτσα θα παίξει σε λίγες μέρες".

    Η Marca από την πλευρά της υπογραμμίζει: "Στο νοσοκομείο ο διαιτητής του κλασικού ντέρμπι της Ελλάδας. Υστερα από εισβολή των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ο διαιτητής ξυλοκοπήθηκε".

    [22] ΟΙ ΗΠΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΑΦΑΤ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ

    Ιερουσαλήμ, 25 Μαρτίου 2002 (19:58 UTC+2)

    Να επιτραπεί στον Γιάσερ Αραφατ να μεταβεί στην Βηρυτό όπου την Τετάρτη αρχίζουν οι εργασίες της Συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου, ζήτησαν οι ΗΠΑ από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC.

    Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ θα αποφασίσει το βράδυ της Δευτέρας αν θα επιτρέψει την έξοδο του Αραφάτ από την Δυτική Όχθη.

    Στο μεταξύ, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ασφαλείας αναμένεται να συναντηθούν και πάλι για να συζητήσουν τις νέες προτάσεις του αμερικανού απεσταλμένου Αντονι Ζίνι, στόχος των οποίων είναι η επίτευξη συμφωνίας προσωρινής εκεχειρίας.

    Ωστόσο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριελ Σαρόν εμφανίστηκε διαλλακτικός στην ισραηλινή τηλεόραση, όπου δήλωσε: "Άμεσος στόχος μου είναι η επίτευξη εκεχειρίας και η εφαρμογή του σχεδίου Τένετ - Μίτσελ.. Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε να εργαστούμε για την επίτευξη της ειρήνης, την αποκατάσταση της ασφάλειας αλλά οι γείτονες μας θα πρέπει να αναγνωρίσουν το δικαίωμα μας να ζήσουμε ειρηνικά στη γη των προγόνων μας", είπε ο Αριελ Σαρόν.

    Ο τελευταίος γύρος των συνομιλιών που είχαν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, με τη μεσολάβηση του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, Αντονι Ζίνι , τερματίστηκε χωρίς αποτέλεσμα.

    [23] ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΪ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

    Θεσσαλονίκη, 25 Μαρτίου 2002 (19:50 UTC+2)

    Με το χάλκινο μετάλλιο στις βαλίτσες επέστρεψε το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη η ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή. Οι κυανόλευκοι κατάφεραν να κερδίσουν στο Οπόλε της Πολωνίας την διοργανώτρια Μόστοσταλ με 3 - 2 σετ, στο μικρό τελικό, και να καταλάβουν την 3η θέση στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Τον Αλέκο Λεώνη και τους αθλητές του τους υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" περίπου 200 φίλαθλοι του Ηρακλή. Ο έλληνας τεχνικός του Γηραιού σε δηλώσεις του υποστήριξε πως η ομάδα του έχει μέλλον: "Τα προβλήματα μας εμπόδισαν για κάτι καλύτερο. Είμαστε ικανοποιημένοι για όσα πετύχαμε και έχουμε το μέλλον μπροστά μας".

    [24] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟ

    Αθήνα, 25 Μαρτίου 2002 (19:50 UTC+2)

    Ανακοίνωση - απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΠΟ εξέδωσε το απόγευμα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα η πράσινη ΠΑΕ επιτίθεται στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βασίλη Γκαγκάτση:

    "Από έναν πρώην υπάλληλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και φερέφωνο του Σωκράτη Κόκκαλη δεν θα περίμενε κανείς διαφορετική προσέγγιση μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης, η ουσία της οποίας διαφεύγει παντελώς από το κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΠΟ", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 25 March 2002 - 19:13:46 UTC