Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-03-31

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΑΡΟΝ: ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
  • [02] ΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΔ:Ο ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ
  • [03] ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΤΟ 2004
  • [04] ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΒΑΣΙΛΟΜΗΤΩΡ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
  • [05] Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [06] Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΕΒΑΛΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
  • [07] Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΡΟΝ
  • [08] ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ Ο Γ. ΔΡΥΣ ΣΤΟΥΣ
  • [09] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
  • [10] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2 - 2
  • [11] Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
  • [12] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2 - 1
  • [13] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΙΩΝΙΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 1 - 0
  • [14] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ 3 - 0
  • [15] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
  • [16] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
  • [17] ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [18] ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ
  • [19] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
  • [20] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ. - ΑΕΚ 74 - 102
  • [21] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • [22] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΑΡΗΣ 1 - 0
  • [23] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 3 - 0

  • [01] ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΑΡΟΝ: ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

    Ιερουσαλήμ, 31 Μαρτίου 2002 (21:27 UTC+2)

    «Έχουμε κηρύξει πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ σε τηλεοπτικό διάγγελμα που μεταδόθηκε πριν από λίγο.

    Πρόκειται για το πρώτο τηλεοπτικό διάγγελμα του Αριέλ Σαρόν, ύστερα από την εισβολή των στρατευμάτων στο αρχηγείο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Αραφάτ «εμπόδιο για την ειρήνη». "Ο Αραφάτ είναι εχθρός ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου, απειλή για τη Μέση Ανατολή" είπε ξεκινώντας το διάγγελμα ο Σαρόν και επέρριψε ευθύνες στον Παλαιστίνιο ηγέτη για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

    Ο Σαρόν είπε πως το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο με την τρομοκρατία, η οποία, όπως ισχυρίστηκε, "κατευθύνεται και ξεκινά από έναν άνθρωπο, τον Γιασέρ Αραφάτ" και τόνισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα συντρίψουν χωρίς οίκτο τις παλαιστινιακές οργανώσεις. "Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με αυτούς που είναι έτοιμοι να πεθάνουν για να σκοτώσουν αθώους πολίτες" είπε χαρακτηριστικά.

    Για την τακτική του Ισραήλ επισήμανε ότι η χώρα επιχείρησε να πετύχει μια κατάπαυση του πυρός όμως υπογράμμισε ότι "κάτι τέτοιο θα είναι δυνατό μόνο όταν η τρομοκρατία έχει εξαλειφθεί".

    Μεταξύ άλλων ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι το Ισραήλ δεν πρόκειται να υποχωρήσει μέχρι να νικήσει και επεσήμανε ότι μέχρι σήμερα έκαναν αρκετές προσπάθειες να δοθεί μια λύση και ως ανταπόδοση δεχόντουσαν αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα.

    [02] ΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΔ:Ο ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ

    Θεσσαλονίκη, 31 Μαρτίου 2002 (14:33 UTC+2)

    Φωτογραφία: Ομιλία του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, στο συνεδριακό κέντρο Ι.Βελλίδης.

    Με την παροιμία "ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται", σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος την εκτίμηση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει τις βουλευτικές εκλογές.

    "Κοιτάξτε λογικό είναι, η αντιπολίτευση σκέφτεται, ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται συνέχεια, αλλά έχουμε μπροστά μας ένα χρόνο ολόκληρο. Εκτιμώ ότι θα είναι δημιουργικός για τον ελληνικό λαό, οπότε από κει και πέρα ας περιμένουμε να δούμε πως θα κρίνει ο ελληνικός λαός", είπε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", όπου παρουσίασε τη στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

    Σε άλλη ερώτηση για την πρόταση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη για μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα άλλο κόμμα το οποίο θα πάρει μέρος στις εκλογές, απάντησε ως εξής:"Δεν το ξέρω. Μου φαίνεται λίγο απίθανο να ισχύει αυτό που λέτε".

    Στη διάρκεια της ομιλίας του ο υπουργός αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου για τις ένοπλες δυνάμεις και υπογράμμισε:"Χαίρομαι διότι και πρόσφατα επιβεβαιώθηκε, και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και από τον υπουργό Αμυνας, ότι επενδύουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας μας. Διότι η ασφάλεια και η άμυνα αναδεικνύεται ως ένα στρατηγικό πολιτικό στοιχείο στην προσπάθεια μας και έτσι είμαστε σίγουροι ότι και στο Αιγαίο και οπουδήποτε αλλού, δεν θα υπάρξει κίνδυνος οιασδήποτε πίεσης, εκβιασμού ή να βρεθούμε σε δύσκολη θέση".

    Σχετικά με τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή παρατήρησε:"Ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να απαιτήσει το άμεσο σταμάτημα του πολέμου, της βίας και της σύγκρουσης στην Παλαιστίνη και να μπορέσει να υπάρξει επιτέλους μια λύση ειρηνική στην περιοχή αυτή. Διότι το δικαιούνται οι λαοί αυτοί και διότι και η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ οφείλουν να κινητοποιηθούν, να ασκήσουν τη δική τους επιρροή ώστε πραγματικά να υπάρξει αποτέλεσμα".

    [03] ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΤΟ 2004

    Αθήνα, 31 Μαρτίου 2002 (10:48 UTC+2)

    Εθνική υπόθεση χαρακτηρίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, η πρόεδρος του «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου σε συνέντευξή της στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», τονίζοντας ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης να πάνε όλα καλά. Μάλιστα, προκειμένου να επιτευχθεί η πολιτική συνεργασία, η κ. Αγγελοπούλου απευθύνει έκκληση για ένα ολυμπιακό μορατόριουμ μεταξύ των κομμάτων.

    «Το 2004 δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάγεται σε σκοπιμότητες που έχουν σχέση με άλλα συμφέροντα... Έχουμε βαθιά την πεποίθηση ότι οι αγώνες δεν θα ενταχθούν στην προεκλογική επιχειρηματολογία. Οι πολιτικές δυνάμεις αντιλαμβάνονται και δείχνουν ότι η υπόθεση αυτή αφορά όλους τους έλληνες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται», επισημαίνει χαρακτηριστικά η κ. Αγγελοπούλου.

    Τέλος η κ. Αγγελοπούλου εκφράζει την ικανοποίησή της από την πρόοδο των έργων, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι οριακά και πως υπάρχουν ακόμη κίνδυνοι, ενώ αναφερόμενη στον εθελοντισμό, δηλώνει ότι δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο συνδιαλλαγής. «Αν αντιληφθώ τέτοια διάθεση, είμαι υποχρεωμένη όχι απλώς να την καυτηριάσω, αλλά να την σταματήσω», τονίζει.

    [04] ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΒΑΣΙΛΟΜΗΤΩΡ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

    Λονδίνο, 30 Μαρτίου 2002 (21:35 UTC+2)

    Απεβίωσε, σήμερα, σε ηλικία 101 ετών, η Βασιλομήτωρ της Βρετανίας. Τα τελευταία χρόνια είχε προβλήματα υγείας και είχε περιορίσει τις εμφανίσεις της.

    "Η Βασιλομήτωρ απεβίωσε εν ειρήνη, την ώρα που κοιμόταν", αναφέρεται σε ανακοίνωση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ

    [05] Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Άγκυρα, 31 Μαρτίου 2002 (21:54 UTC+2)

    Στην ομιλία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Χικμέτ Σαμί Τουρκ, σε πάνελ - που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας σε συνεργασία με το γερμανικό Ίδρυμα Friedrich Naumann με θέμα «Το κεκτημένο Τουρκίας - Ε.Ε. στο δρόμο προς την ένταξη», αναφέρεται ο τουρκικός τύπος, τονίζοντας ότι επέκρινε τη στάση της Ε.Ε. στο Κυπριακό, λέγοντας ότι "Το γεγονός ότι η Ε.Ε. θέλει μια Τουρκία χωρίς προβλήματα ενώ από την άλλη δεν διστάζει να διακηρύττει ότι είναι έτοιμη να δεχθεί στους κόλπους της μια προβληματική Κύπρο, αποτελεί εφαρμογή διπλών μέτρων και σταθμών".

    Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο ο κ. Τουρκ σημείωσε ότι η Τουρκία θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, αλλά δεν πρέπει να αναμένονται απ' αυτήν μονόπλευρες παραχωρήσεις στις διαφορές της με την Ελλάδα και στο Κυπριακό.

    Επιπλέον, η Τουρκία, σε αντιδιαστολή με τις άλλες υποψήφιες για ένταξη στην Ε.Ε. χώρες, έχει να επιλύσει τις διαφορές της με την Ελλάδα και το Κυπριακό. Τα ζητήματα αυτά μπορούν να επιλυθούν με συνομιλίες, αλλά ζητείται πάντοτε μόνο από την Τουρκία να καταβάλει προσπάθειες και να κάνει θυσίες, πράγμα το οποίο οδηγεί στο να τηρήσει η άλλη πλευρά αδιάλλακτη στάση.

    Σύμφωνα πάντα με την ομιλία του κ. Τουρκ, η επίλυση του Κυπριακού ναι μεν είναι δυνατή με κατάληξη των δύο πλευρών σε συμφωνία, αλλά οι δηλώσεις του Επιτρόπου της Ε.Ε., Φερχόϊγκεν, ότι «Ακόμη και αν δεν επιλυθεί το ζήτημα, η Κύπρος θα ενταχθεί στην Ε.Ε.», θα έχει ως συνέπεια να μείνει ανεπίλυτο το Κυπριακό.

    [06] Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΕΒΑΛΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

    Αθήνα, 31 Μαρτίου 2002 (21:16 UTC+2)

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου ανέβαλε το ταξίδι του στο Ισραήλ προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση της ΕΕ για το Μεσανατολικό.

    Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT-1 ότι ήρθε σε επαφή με τους ηγέτες των κρατών της Μέσης Ανατολής, καθώς και με τους ομολόγους του από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ

    Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι είναι άκρως ανησυχητικά τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατοχή της Ραμάλα από τα στρατεύματα του Ισραήλ. Παράλληλα, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις επιθέσεις αυτοκτονίας σε βάρος Ισραηλινών πολιτών.

    Εμείς θέλουμε να δούμε το Ισραήλ να ζει μέσα σε ασφάλεια, αλλά πιστεύουμε ότι η ασφάλεια του Ισραήλ περνάει μέσα από την ασφάλεια των Παλαιστινίων και τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεισφέρει στην ειρηνευτική διαδικασία

    Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο κύκλος βίας πρέπει να σταματήσει και εξέφρασε την ανησυχία του για την ακεραιότητα του Παλαιστίνου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ. «Παρότι έχουμε διαβεβαιώσεις απ' όλους για την ακεραιότητα του εμείς τονίζουμε ότι είναι άκρως επικίνδυνο το παιχνίδι που παίζεται με την πιθανή σύλληψη του πρόεδρου Αραφάτ», ανέφερε.

    Περαιτέρω, ανέφερε ότι ο Γιάσερ Αραφάτ είναι ο νόμιμος αρχηγός της παλαιστινιακής αρχής, αποτελεί σύμβολο για τον αραβικό κόσμο και οποιαδήποτε δυσμενής εξέλιξη αναφορικά με την ασφάλεια του θα προκαλέσει αντιδράσεις.

    «Η Ελλάδα έχει συγκεκριμένα συμφέροντα να δει ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό αντιπροσωπεύουμε και γενικότερα στα Βαλκάνια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και αυτό εκφράζουμε και αντιπροσωπεύουμε και στη Μεσόγειο», ανέφερε.

    Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε να δημιουργηθεί μια αξιόπιστη διαδικασία που θα επιτρέψει τις πολιτικές ηγεσίες των δύο πλευρών να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, που θα καταλήξει σε συγκεκριμένες λύσεις

    Τέλος, υπογράμμισε ότι σύντομα θα μεταβεί στην Αίγυπτο και θα συζητήσει το θέμα στις επαφές που θα έχει εκεί.

    [07] Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΡΟΝ

    Άγκυρα, 31 Μαρτίου 2002 (21:09 UTC+2)

    Σαφής και κατηγορηματική ήταν η δήλωση της Τουρκίας που προειδοποίησε το Ισραήλ ότι εάν βλάψει τον Παλαιστίνιο ηγέτη οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών θα υποστούν σοβαρό πλήγμα.

    «Υπό αυτές τις συνθήκες, η Τουρκία εκφράζει το βαθύτατο ενδιαφέρον της και την ανησυχία της για την εξέλιξη της κατάστασης, θεωρώντας ότι εάν συνεχιστεί η συγκεκριμένη κατάσταση και κινδυνέψει η σωματική ακεραιότητα και ασφάλεια του Γιάσερ Αραφάτ, αυτό θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις μας με τις άλλες χώρες της περιοχής», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Χθες, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ καταδίκασε την εισβολή του ισραηλινού στρατού στο αρχηγείο του Αραφάτ και πίεσε την Ουάσινγκτον να ασκήσει πίεση στον Αριέλ Σαρόν και να αποσύρει τα στρατεύματα από την περιοχή της Ραμάλα.

    Ν.Κ.

    [08] ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ Ο Γ. ΔΡΥΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

    Αθήνα, 31 Μαρτίου 2002 (20:49 UTC+2)

    Για αμαύρωση του χώρου της θυσίας των ελλήνων αγροτών κατά την αγροτική εξέγερση του Κιλελέρ κατηγόρησε τα αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς, με αφορμή τα σημερινά επεισόδια στο Κιλελέρ, όπου εκατοντάδες αγρότες που συγκεντρώθηκαν για την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση προπηλάκισαν τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γεωργίας, Παναγιώτη Κολύρη, ο οποίος παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις. Ο κ. Δρυς κάλεσε τους συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και την παράταξη του Κώστα Καραμανλή να καταδικάσει με σαφήνεια τα σημερινά έκτροπα.

    "Είναι σε όλους γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του δίνει ως πολιτική εμπροσθοφυλακή του αγροτικού κόσμου τη μάχη τη δικαίωσης των αγώνων, των θυσιών και των προσδοκιών των ελλήνων αγροτών. Πρωτοστάτησε στην αποκατάσταση της μνήμης και στον εορτασμό της εξέγερσης των κολίγων του Θεσσαλικού κάμπου συμμετέχοντας ενεργά στην αναβάθμιση των εκδηλώσεων της εξέγερσης του Κιλελέρ", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δρυς και πρόσθεσε ότι οι απόντες από αυτές τις προσπάθειες και τις εκδηλώσεις έκαναν σήμερα με θράσος και πρωτοφανείς ασχήμιες αισθητή την παρουσία τους στον ιερό χώρο της θυσίας της αγροτιάς.

    Ο υπουργός Γεωργίας επισήμανε, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση αποφάσισε φέτος να εκπροσωπηθεί στις εκδηλώσεις μόνο από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Γεωργίας για να μην δώσει άλλοθι σε όσους προετοίμαζαν έκτροπα και να μην μετάσχει στην έμπρακτη αμφισβήτηση της ενότητας του αγροτικού κινήματος, όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Σε ό,τι αφορά στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα ζητήματα των αγροτών ο κ. Δρυς διαβεβαίωσε ότι δεν θα μείνει ανολοκλήρωτο το έργο που ο αγροτικός κόσμος ανέθεσε στην κυβέρνηση και επισήμανε ότι προϋπόθεση της επιτυχίας είναι η ενότητα του αγροτικού κόσμου.

    [09] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 31 Μαρτίου 2002 (20:36 UTC+2)

    Η ΑΕΚ συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη. Στη 2η θέση παραμένει ο Ολυμπιακός, ενώ πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ έχασαν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

    Σκληρή μάχη γίνεται επίσης στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη αλλά και τον υποβιβασμό. Αναλυτικά η βαθμολογία μετά το τέλος της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής έχει ως εξής:

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (22η αγωνιστική)

    1.ΑΕΚ 49

    2.Ολυμπιακός 48

    3.Παναθηναϊκός 43

    4.ΠΑΟΚ 42

    5.Ξάνθη 36

    6.Ηρακλής 29

    7.Αρης 28

    8.Πανιώνιος 27

    9.ΟΦΗ 27

    10.Αιγάλεω 23

    11.Ιωνικός 19

    12.Ακράτητος 19

    13.Παναχαϊκή 15

    14.Εθνικός Αστέρας 14

    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23η)

    Πανιώνιος - Ξάνθη

    Αρης - ΑΕΚ

    Εθνικός Αστέρας - Αιγάλεω

    Ηρακλής - Παναχαϊκή

    Παναθηναϊκός - Ιωνικός

    Ολυμπιακός - Ακράτητος

    ΟΦΗ - ΠΑΟΚ

    [10] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2 - 2

    Θεσσαλονίκη, 31 Μαρτίου 2002 (20:25 UTC+2)

    Εχασαν έδαφος και οι δύο. Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2 - 2 στην Τούμπα, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί κανέναν από τους δύο αντιπάλους καθώς μεγάλωσε η ...ψαλίδα από τους πρωτοπόρους του βαθμολογικού πίνακα.

    Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο και δημιουργούσε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 1 - 0 στο σκορ με τον Σλάτζαν Σπάσιτς, ενώ και στις αρχές της επανάληψης είχαν την υπεροχή. Ο Δικέφαλος του Βορρά διαμόρφωσε το 2 - 0 στο 51' με τον Νίκο Φρούσο.

    Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Σέρχιο Μαρκαριάν, βλέποντας τις αδυναμίες που παρουσιάζει η ομάδα του έκανε στο 62' μαζεμένες τρεις αλλαγές. Η κίνηση του αυτή απέδωσε, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιώργος Καραγκούνης με απευθείας χτύπημα φάουλ μείωσε σε 2 - 1, ενώ στο 72' ο Μιχάλης Κωνσταντίνου ισοφάρισε σε 2 - 2.

    Σίγουρα κερδισμένοι από τη σημερινή ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό είναι η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, που κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά τους στο βαθμολογικό πίνακα και είναι πλέον τα φαβορί για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

    [11] Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

    Αθήνα, 31 Μαρτίου 2002 (20:24 UTC+2)

    «Θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχή και περήφανο που είναι Κρητικός», δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αφού ψήφισε στις εκλογές στην «Παγκρήτιο Ενωση».

    «Χαίρομαι γιατί οι Κρητικοί έχουν μεταξύ τους αλληλεγγύη και ο συγκρητισμός εξακολουθεί να είναι ζωντανός», πρόσθεσε.

    [12] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2 - 1

    Αθήνα, 31 Μαρτίου 2002 (20:03 UTC+2)

    Με δύο αυτογκόλ η ΑΕΚ κέρδισε σήμερα στο γήπεδο "Νίκος Γκούμας" της Νέας Φιλαδέλφειας τον Πανιώνιο. Η Ενωση επικράτησε με σκορ 2 - 1 για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

    Ωστόσο μέχρι να φτάσουν οι γηπεδούχοι στη νίκη λαχτάρησαν. Ο Πανιώνιος ήταν αυτός που άνοιξε πρώτος το σκορ στο 45' λεπτό με τον Μπελά. Η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 58' με αυτογκόλ του Ευθυμιάδη.

    Ο Δικέφαλος του Νότου είχε την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο 67' λεπτό καθώς κέρδισε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Βασίλης Τσάρτας, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και έτσι παρέμεινε το 1 - 1.

    Στο τέλος όμως η ΑΕΚ πήρε τη νίκη χάρη σε ένα ακόμη αυτογκόλ των ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου. Το πέτυχε στο 83' ο Βλτσεκ διαμορφώνοντας το τελικό 2 - 1.

    [13] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΙΩΝΙΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 1 - 0

    Αθήνα, 31 Μαρτίου 2002 (19:58 UTC+2)

    Σπουδαία νίκη πήρε σήμερα στη Νεάπολη ο Ιωνικός από τον Εθνικό Αστέρα. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με σκορ 1 - 0 για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, αφήνοντας τον Εθνικό Αστέρα στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

    Ο Ιωνικός κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης χάρη στο γκολ που πέτυχε στο 86' λεπτό ο Κώστας Φρατζέσκος.

    [14] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ 3 - 0

    Αθήνα, 31 Μαρτίου 2002 (19:56 UTC+2)

    Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει στο ΟΑΚΑ την αντίσταση του ΟΦΗ για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας. Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν σήμερα με σκορ 3 - 0 και κατέκτησαν τρεις πολύτιμους βαθμούς.

    Οι γηπεδούχοι άνοιξαν αρκετά νωρίς το σκορ, μόλις στο 12' λεπτό, με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και έτσι έφυγε το άγχος από πάνω τους. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να διαμορφώσει το 2 - 0 στο 42' με τον Πίτερ Οφορίκουε, ενώ το τρίτο γκολ το πέτυχε στο 56' και πάλι ο Τζόρτζεβιτς.

    Ωστόσο παρά τη νίκη ο Ολυμπιακός παρέμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας, καθώς η ΑΕΚ κέρδισε στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Πανιώνιο και διατηρήθηκε στην κορυφή.

    [15] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

    Αθήνα, 31 Μαρτίου 2002 (19:54 UTC+2)

    Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο "BHMAgazino" για δημιουργία νέου κόμματος με στελέχη από την Αριστερά μέχρι την Κεντροδεξιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δηλώσεις προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

    «Δεν είναι κακό τα στελέχη μας να έχουν τις απόψεις τους, τις ιδεολογικές τους αναζητήσεις και ανησυχίες και να τις καταθέτουν. Όμως νομίζω ότι είναι λυμένο ότι το ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσει θα διεκδικήσει και στις εκλογές του 2004, τη ψήφο του ελληνικού λαού και τη νίκη», δήλωσε ο κ. Πρωτόπαπας.

    Το μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Νεονάκης, υπογράμμισε ότι το άνοιγμα τέτοιων συζητήσεων κάθε άλλο παρά βοηθάει το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση του.

    Ο βουλευτής Β' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δασκαλάκης επισήμανε ότι «υπάρχει μια μερίδα στελεχών και διαχειριστές της εξουσίας μάλιστα όπως ο κ. Χρυσοχοϊδης, οι οποίοι το μόνο πρόβλημα που έχουν είναι πως θα διαχειριστούν την ήττα που επέρχεται και συμβάλλουν για να επέλθει η ήττα»

    [16] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

    Αθήνα, 31 Μαρτίου 2002 (19:40 UTC+2)

    Εκκληση στη διεθνή κοινότητα να παρέμβει για να αποτραπούν αρνητικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου.

    «Η ευθύνη όλων είναι ιδιαίτερη σήμερα, αυτή τη στιγμή η ευθύνη της ισραηλινής κυβέρνησης είναι πραγματικά ιστορική. Καλούμε επίσης τη διεθνή κοινότητα, ειδικότερα τις Ηνωμένες Πολιτείες να κινηθούν με δυναμικό τρόπο, ώστε να αποτρέψουν οποιεσδήποτε αρνητικές εξελίξεις», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας επισήμανε ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας, ώστε να σταματήσει ο απαράδεκτος κύκλος της βίας και του αίματος.

    Επισημαίνεται ότι λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή διατάχθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στις εισόδους όλων των στρατιωτικών μονάδων στη χώρα μας, ενώ εντάθηκαν οι περιπολίες.

    [17] ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 31 Μαρτίου 2002 (19:30 UTC+2)

    Η ίδρυση της Βαλκανικής Ενωσης Χάντμπολ με έδρα τη Θεσσαλονίκη αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "Καψής" και στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Γιουγκοσλαβία και τα Σκόπια.

    Στην προεδρία της Ενώσεως θα εναλλάσσονται οι χώρες κάθε δύο χρόνια με πρώτη την προεδρία της Ελλάδας που θα λήξει στις 30 Νοεμβρίου 2005. Πρώτος πρόεδρος ο πρόεδρος της Ο.Χ.Ε. Στέλιος Αγγελούδης.

    Η Ενωση θα διοργανώνει αγώνες με έμφαση στις μικρές ηλικίες μέχρι και την κατηγορία παμπαίδων - παγκορασίδων. Στους άντρες οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Η Βουλγαρία προθυμοποιήθηκε να αναλάβει τους 1ους Βαλκανικούς Αγώνες Νέων σε χρονικό διάστημα που θα καθοριστεί.

    Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της ιδρυτικής συνέλευσης ο κ.Αγγελούδης τόνισε: "Με χαρά σας ανακοινώνουμε την ίδρυση της Βαλκανικής Ενωσης Χάντμπολ. Οι χώρες που δώσανε σήμερα το παρών είναι ιδρυτικά μέλη. Αλληλέγγυα είναι και η Ρουμανία που λόγω των αρχαιρεσιών της δεν μπόρεσε να στείλει εκπρόσωπο, ενώ ευπρόσδεκτες είναι όλες οι Ομοσπονδίες των Βαλκανίων που πιστεύουμε ότι θα ενταχθούν στην Ενωση".

    Ο κ.Ιβάντσεφ, γ.γ. της βουλγαρικής ομοσπονδίας, επισήμανε ότι η Ελλάδα ρισκάρει με αυτή την πρωτοβουλία και πιστεύει ότι όλα τα βαλκανικά κράτη θα ακολουθήσουν και ευχήθηκε στον κ.Αγγελούδη μετά το τέλος της θητείας του να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του πάλι από την ίδια θέση.

    Ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας Γκιουνάλ Ενσαρί τόνισε: "Είναι ένα θαυμάσιο βήμα για την επανασύσταση των βαλκανικών αγώνων, που θα μας βοηθήσει να γίνουμε όλοι καλύτεροι και να αναδείξουμε την αγωνιστική μας δύναμη στα κλειστά στάδια".

    Ο εκπρόσωπος της γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας Γκαρντάσεβιτς Μπράνκο ευχήθηκε μακροημέρευση της Ενώσεως και τόνισε ότι η Βαλκανική Ενωση πρέπει να προσεχτεί ως κόρη οφθαλμού από όλους.

    [18] ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

    Αθήνα, 31 Μαρτίου 2002 (19:21 UTC+2)

    Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον αγώνα των παλαιστινίων κατά των Ισραηλινών διοργανώνουν αύριο στις 7 το απόγευμα στα προπύλαια της Αθήνας το ΕΚΑ, ο Μανώλης Γλέζος, η Πρωτοβουλία Γένοβα 2001, η ΕΕΔΔΑ, η Εργατική Αλληλεγγύη, η Ένωση Εργαζόμενων Παλαιστινίων στην Ελλάδα, η Γενική Ένωση Παλαιστινίων Φοιτητών και η παροικία Παλαιστινίων Αθήνας. Μετά το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή.

    Με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη, οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι "οι εγκληματικές ενέργειες του Αριέλ Σαρόν με την κάλυψη του Μπους κορυφώνονται με την επίθεση για σύλληψη ή την εκτέλεση του ηγέτη των παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ". Παράλληλα μιλούν για ένα "βάρβαρο σχέδιο για το τσάκισμα της Ιντιφάντα με μαζικές συλλήψεις παλαιστινίων και φυλακίσεις κατά χιλιάδες".

    "Αυτές οι αποτρόπαιες εξελίξεις δείχνουν ότι η ασυλία που παρέχεται από τη διεθνή κοινότητα έχουν αποθρασύνει τον αρχιεγκληματία Αριέλ Σαρόν", επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Επίσης ζητείται ο τερματισμός της βίας, της πολιορκίας του Γιασέρ Αραφάτ και των σφαγών στα παλαιστινιακά εδάφη και καλείται η ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για την εκτόνωση της κατάστασης.

    [19] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 31 Μαρτίου 2002 (19:19 UTC+2)

    Η ΑΕΚ επέστρεψε και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά την άνετη νίκη επί του Ιωνικού Ν.Φ., για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών. Ετσι, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στη 2η θέση παρά την επικράτηση επί του ΚΑΟΔ.

    Στην 3η θέση βρίσκεται ο Ολυμπιακός ο οποίος στις 8 το βράδυ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το Μαρούσι, ενώ τέταρτος παραμένει ο Ηρακλής μετά τη νίκη επί του Αρη στο Ιβανόφειο.

    Αναλυτικά η βαθμολογία μετά την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 έχει ως εξής:

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (24η αγωνιστική)

    1.ΑΕΚ 45

    2.Παναθηναϊκός 44

    3.Ολυμπιακός 40

    4.Ηρακλής 40

    5.Πανιώνιος 37

    6.Περιστέρι 36

    7.ΠΑΟΚ 35

    8.Μαρούσι 34

    9.Ηράκλειο 34

    10.Αρης 33

    11.Νήαρ Ηστ 31

    12.Ιωνικός Ν.Φ. 31

    13.Δάφνη 30

    14.ΚΑΟΔ 30

    *Ο Ολυμπιακός έχει ένα μηδενισμό

    *Μαρούσι και Ολυμπιακός έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (25η)

    Μαρούσι - Παναθηναϊκός

    ΑΕΚ - Ηράκλειο

    Ολυμπιακός - Δάφνη

    Αρης - Ιωνικός Ν.Φ.

    ΚΑΟΔ - Νήαρ Ηστ

    Πανιώνιος - ΠΑΟΚ

    Περιστέρι - Ηρακλής

    [20] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ. - ΑΕΚ 74 - 102

    Αθήνα, 31 Μαρτίου 2002 (19:16 UTC+2)

    Σε ρυθμούς ...ρελαντί η ΑΕΚ κέρδισε σήμερα εκτός έδρας τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας με σκορ 102 - 74, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών. Ετσι, η Ενωση πέρασε και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αφήνοντας στη 2η θέση τον Παναθηναϊκό.

    Κορυφαίος της ΑΕΚ ήταν ο Μιχάλης Κακιούζης, ο οποίος παρά το ότι βρέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα, πέτυχε 29 πόντους. Πολύ καλός από την Ενωση ήταν και ο Νίκος Χατζής με 17 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι δεν συνάντησαν δυσκολίες και από την αρχή της αναμέτρησης πήραν το προβάδισμα. Μάλιστα ο Δικέφαλος του Νότου στο ημίχρονο προηγούνταν 42 - 30.

    Οσον αφορά τον Ιωνικό Ν.Φ. μετά την ήττα από την ΑΕΚ κινδυνεύει σοβαρά με υποβιβασμό καθώς το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Καλείται να αντιμετωπίσει τις δύο επόμενες αγωνιστικές τον Αρη στη Θεσσαλονίκη και το Περιστέρι στην έδρα του.

    [21] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 31 Μαρτίου 2002 (19:15 UTC+2)

    Σπουδαίες νίκες πέτυχαν σήμερα Προοδευτική και ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι έχουν βάλει πλώρη για την άνοδο στην Α' εθνική κατηγορία. Αναλυτικά, η Προοδευτική κέρδισε τον Πατραϊκό με σκορ 1 - 0 και ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με το ίδιο σκορ εκτός έδρας επί του Παναιγιάλειου, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Β' εθνικής.

    Στα υπόλοιπα αποτελέσματα, η Χαλκηδόνα κέρδισε στον Πύργο τον Πανηλειακό 1 - 0, η Καλλιθέα νίκησε 3 - 1 την Καλαμάτα, ενώ ο Απόλλων Αθηνών συνέτριψε με 4 - 0 τον Αγιο Νικόλαο. Επίσης ο Πανσερραϊκός κέρδισε 2 - 0 τον Ολυμπιακό Βόλου.

    Η 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Β' εθνικής κατηγορίας θα ολοκληρωθεί με την αναμέτρηση Απόλλων Καλαμαριάς - Αθηναϊκός που ξεκινάει στις 8 το βράδυ. Αναλυτικά η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής:

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (22η αγωνιστική)

    1.Προοδευτική 43

    2.ΠΑΣ Γιάννινα 41

    3.Απ. Καλαμαριάς 37

    4.Καλλιθέα 35

    5.Αθηναϊκός 33

    6.Πανσερραϊκός 32

    7.Χαλκηδόνα 30

    8.Πανηλειακός 29

    9.Ολυμπιακός Βόλου 29

    10.Πατραϊκός 27

    11.Απόλλων Αθηνών 26

    12.Καλαμάτα 22

    13.Παναιγιάλειος 18

    14.Αγιος Νικόλαος 11

    *Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ένα μηδενισμό και -1 βαθμό.

    *Απ.Καλαμαριάς και Αθηναϊκός έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23η)

    Αγιος Νικόλαος - ΠΑΣ Γιάννινα

    Χαλκηδόνα - Απόλλων Αθηνών

    Ολυμπιακός Βόλου - Παναιγιάλειος

    Πατραϊκός - Πανηλειακός

    Αθηναϊκός - Πανσερραϊκός

    Καλλιθέα - Προοδευτική

    Καλαμάτα - Απ.Καλαμαριάς

    [22] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΑΡΗΣ 1 - 0

    Πάτρα, 31 Μαρτίου 2002 (19:05 UTC+2)

    Το ...φιλί της ζωής έδωσε στην Παναχαϊκή ο Αρης. Οι κίτρινοι ηττήθηκαν σήμερα στην Πάτρα με σκορ 1 - 0, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, και έχασαν νέο υπερπολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια για κατάκτηση μιας θέσης που οδηγεί στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Από την άλλη, η Παναχαϊκή πήρε σπουδαία νίκη και διατηρεί ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία.

    Οι ποδοσφαιριστές του Αρη προσπάθησαν στο σημερινό παιχνίδι να προφυλάξουν τα νώτα τους και γινόταν απειλητικοί με αντεπιθέσεις. Ωστόσο η Παναχαϊκή βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και έγραψε το 1 - 0 στο 67' λεπτό με τον Γκίτση. Μετά το γκολ των πατρινών οι κίτρινοι πέρασαν στην αντεπίθεση όμως παρά τις προσπάθειες δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

    Οι γηπεδούχοι στο 90' έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Βαβίλη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ήταν όμως πολύ αργά για τον Αρη να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή και να πετύχει κάποιο τέρμα, αφού λίγο αργότερα ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη.

    [23] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 3 - 0

    Αθήνα, 31 Μαρτίου 2002 (19:04 UTC+2)

    Οδυνηρή ήττα γνώρισε σήμερα στην Αθήνα ο Ηρακλής. Οι κυανόλευκοι έχασαν από τον Ακράτητο με σκορ 3 - 0, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας και παράλληλα ...πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν για έξοδο στην Ευρώπη. Αντίθετα, ο Ακράτητος έκανε ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.

    Οι παίκτες του Αγγελου Αναστασιάδη μπήκαν νωθρά και μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ακράτητος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου του και άνοιξε το σκορ μόλις στο 9' λεπτό με τον Τσβετάνοφ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν τον Ηρακλή και κατάφεραν να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα στο 32' με τον Βελέντζα.

    Μετά το 2 - 0 ο Ακράτητος διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και πέτυχε ένα τρίτο τέρμα στο 38' με σκόρερ και πάλι τον Τσβετάνοφ.

    Στην επανάληψη, παρά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Ηρακλή δεν άλλαξε το σκορ και οι γηπεδούχοι πήραν μια σπουδαία νίκη.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 31 March 2002 - 19:14:09 UTC