Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-04-25

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ
  • [02] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΤΖΕΜ: ΑΣΦΑΛΕΣ ΙΣΡΑΗΛ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
  • [03] ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
  • [04] ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΙΡΑΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
  • [05] Α. ΠΑΥΛΙΔΗΣ: ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
  • [06] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΚΟΣΚΙΝΑ
  • [07] ΣΧΟΛΙΑ Γ. ΑΛΟΓΚΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
  • [08] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΡΟΝ - ΣΟΛΑΝΑ
  • [09] Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ
  • [10] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΟΥΕΣΤΟΝ
  • [11] ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χ. ΦΛΩΡΑΚΗ
  • [12] Ο ΕΠΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΜΕΡΟΥΝ
  • [13] Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟ
  • [14] ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΙΩΣΗ - ΠΕΝΤΕ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
  • [15] ΣΤΙΣ 27 ΜΑΙΟΥ Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΝΤΑΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ
  • [16] ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΛΗΣ
  • [17] Η ΕΡΤ3 ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ
  • [18] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΤΕΛ ΠΟΝΤΕ ΤΟ ΜΑΪΟ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ
  • [19] ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΡΑΤΣΕΣ ΣΚΥΛΙΩΝ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
  • [20] ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
  • [21] Γ. ΣΑΚΕΛΛΙΩΝ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
  • [22] ΡΩΣΙΑ: ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΩΝ ΤΣΕΤΣΕΝΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ
  • [23] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΧΑΪΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΛΕΠΕΝ
  • [24] ΣΕ 15-20 ΗΜΕΡΕΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΤΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ

  • [01] ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 25 Απριλίου 2002 (11:18 UTC+2)

    Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους ξενοδόχους της χώρας η έκταση που έχει πάρει το θέμα της επικίνδυνης ίωσης και τα περιστατικά με συμπτώματα μυοκαρδίτιδας. Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει πολλές ακυρώσεις από εκδρομείς του εξωτερικού, ενώ ματαιώθηκαν πενθήμερες από την Κύπρο.

    Μάλιστα η Ενωση Ξενοδόχων του νομού Ηρακλείου καταθέτει αγωγή κατά παντός υπεύθυνου για τις επιπτώσεις στον τουρισμό.

    Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Μάκης Αθανασόπουλος, υποστηρίζει πως πρέπει να γίνουν λεπτοί χειρισμοί προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στον ελληνικό τουρισμό από τον ιό.

    [02] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΤΖΕΜ: ΑΣΦΑΛΕΣ ΙΣΡΑΗΛ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

    Ιερουσαλήμ, 25 Απριλίου 2002 (16:36 UTC+2)

    Θέλουμε ένα ασφαλές Ισραήλ, καταδικάζουμε τους θανάτους αμάχων. Ασφαλές Ισραήλ σημαίνει ένα ασφαλές και βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος. Δεν υπάρχει δικαιολογία για την τρομοκρατία, τόνισαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Γιώργος Παπανδέρου και Ισμαήλ Τζεμ στην κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν μετά τη συνάντησή τους με τον Αριέλ Σαρόν στην Ιερουσαλήμ.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Αssociated Press, oι δυο υπουργοί συναντήθηκαν το πρωί με τον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα και μετά μετέβησαν στην Ιερουσαλήμ όπου συναντήθηκαν και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν.

    Ο πρόεδρος Αραφάτ συνοδευόταν από έναν στενό συνεργάτη του γιατί δεν είχε δοθεί άδεια από τις ισραηλινές αρχές στους Παλαιστίνιους διαπραγματευτές να μεταβούν το πρωί στο αρχηγείο του στη Ραμάλα. Η ελληνική και η τουρκική αντιπροσωπεία περιελάμβανε έξι άτομα πέραν των δύο υπουργών, αλλά μεγάλο μέρος των συνομιλιών διεξήχθη μόνο μεταξύ των κ.κ. Παπανδρέου, Τζεμ και Αραφάτ.

    Ο Αραφάτ ανέφερε ότι η παλαιστινιακή πλευρά «εκτιμά την ελληνοτουρκική πρωτοβουλία». Ερωτηθείς αν η πρωτοβουλία θα βοηθήσει, ο Αραφάτ είπε «το ελπίζουμε, αλλά εξαρτάται από αυτούς. Υπογράψαμε την ειρήνη των γενναίων με τον συνάδελφό μου Γιτζάκ Ράμπιν και αυτή η ειρήνη των γενναίων έχει ακυρωθεί και διαλυθεί».

    [03] ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

    Αθήνα, 25 Απριλίου 2002 (10:48 UTC+2)

    Πενταπλασιάστηκαν οι τουρκικές παραβιάσεις και παραβάσεις, πάνω από το Αιγαίο, το πρώτο τρίμηνο του 2002 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με την καταγραφή του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Συγκεκριμένα, οι παραβάσεις των κανόνων πτήσεις έφτασαν τις 710 και οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου τις 759.

    [04] ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΙΡΑΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

    Παρίσι, 25 Απριλίου 2002 (08:31 UTC+2)

    Την ανησυχία του για το μέλλον της Γαλλίας, μετά την επιτυχία των ακροδεξιών στις εκλογές της Κυριακής, εξέφρασε ο Ζακ Σιρακ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι 2 της γαλλικής τηλεόρασης.

    "Θέλω να εκφράσω στους Γάλλους τη μεγάλη ανησυχία μου για την άνοδο της ακροδεξιάς στη χώρα μας. Ανησυχώ και για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Η Γαλλία προκαλούσε σεβασμό για τις αξίες της.

    Μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής, οι εταίροι και οι φίλοι μας αρχίζουν να αμφισβητούν τη δημοκρατία μας" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

    [05] Α. ΠΑΥΛΙΔΗΣ: ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

    Αθήνα, 25 Απριλίου 2002 (21:06 UTC+2)

    Προκλητική χαρακτήρισε ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Ν.Δ. Αριστοτέλης Παυλίδης την απουσία εκπροσώπων των συναρμόδιων προς το Υπουργείο Εξωτερικών υπουργείων από τη σημερινή συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη της "Επιτροπής Παρακολούθησης" του "Ελληνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων.

    " Όπως είχα προβλέψει, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του ''Ελληνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων'', έτσι και έγινε. Κατά τη σημερινή, λοιπόν, συνεδρίαση της ''Επιτροπής Παρακολουθήσεως'', που συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη, η απουσία - εκδήλωση πλήρους αδιαφορίας - των συναρμοδίων προς το ΥΠΕΞ Υπουργείων ήταν προκλητική", τόνισε.

    Συγκεκριμένα ανέφερε ότι "από τους επτά Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων, που έπρεπε, κατά το Νόμο, να μετέχουν στη συνεδρίαση τέσσερις έστειλαν ''εκπροσώπους τους'', ενώ ο Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών ούτε καν εκπρόσωπο έστειλε και απέμεινε, τελικά, σχεδόν μόνος ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέα Λοβέρδος και δύο ακόμη Γενικοί Γραμματείς".

    "Απεδείχθη, για μια ακόμη φορά, η ανυπαρξία σοβαρότητας στην αντιμετώπιση του ιδιαίτερα σημαντικού για την ευρύτερη περιοχή και τη χώρα μας ζητήματος της Ανασυγκροτήσεως των Βαλκανίων με ελληνική συμμετοχή.

    Παράλληλα, κατεδείχθη η περιφρόνηση της Κυβέρνησης προς τη Θεσσαλονίκη, αφού οι μανδαρίνοι της θεωρούν ότι βρίσκεται πολύ μακριά, για να τους περισσέψει χρόνος να μεταβούν σ' αυτήν και να δώσουν ένα, έστω και ''χλωμό'', κυβερνητικό ''παρών''. Τα συμπεράσματα από τη στάση τους αυτή έχουν εξαχθεί ξεκάθαρα", επισήμανε.

    [06] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΚΟΣΚΙΝΑ

    Αθήνα, 25 Απριλίου 2002 (21:03 UTC+2)

    Συνάντηση με τον Χρήστο Κοσκινά, ο οποίος είχε διεκδικήσει τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης το 1998 και είχε εκδηλώσει την επιθυμία να είναι εκ νέου υποψήφιος είχε σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής.

    Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε τον κ. Κοσκινά για την προσφορά του στην υπόθεση της αυτοδιοίκησης, του ζήτησε όμως να μην είναι υποψήφιος στις Νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου.

    "Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τιμά το πρόσωπο και τους αγώνες του κ. Κοσκινά", είπε ο κ. Ρουσόπουλος προσθέτοντας ότι ο κ. Κοσκινάς θα αξιοποιηθεί σε καίρια θέση, που θα ανακοινωθεί εντός των επομένων δεκαπέντε ημερών.

    [07] ΣΧΟΛΙΑ Γ. ΑΛΟΓΚΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Αθήνα, 25 Απριλίου 2002 (21:01 UTC+2)

    "Επιβεβαιώνονται οι επισημάνσεις και οι καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης", δήλωσε ο Συντονιστής της ΟΔΕ Οικονομικών Υποθέσεων της Ν.Δ. Γιώργος Αλογοσκούφης, με αφορμή την πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα όσα αναφέρονται σε αυτήν σχετικά με την ελληνική οικονομία.

    Ο κ. Αλογουσκούφης τόνισε ότι παρά τη διπλωματική γλώσσα που χρησιμοποιείται στην έκθεση, επισημαίνονται με σκληρούς τόνους τα αδιέξοδα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής, συστήνεται στη χώρα μας να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες, να επιταχύνει τη μείωση του χρέους, να απελευθερώσει τις αγορές, να βελτιώσει την παραγωγικότητα, να επιταχύνει τη μεταρρύθμιση των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και κυρίως να πραγματοποιήσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος το 2002.

    "Προτείνονται δηλαδή ακριβώς τα αντίθετα απ' όσα κάνει η κυβέρνηση. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να παραπλανήσει κανέναν. Η απόσταση μεταξύ λόγων και έργων, η έλλειψη σχεδιασμού και συγκεκριμένης πολιτικής καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνη", σημείωσε.

    "Αντί η κυβέρνηση να περιχαρακώνεται σε αδιέξοδες πολιτικές, να επαναδιορίζει στελέχη που αποδεδειγμένα απέτυχαν, όπως ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, και να επανέρχεται σε αποτυχημένες πρακτικές, όπως οι παρεμβάσεις στο Χρηματιστήριο, καλά θα κάνει να αλλάξει τακτική. Αλλιώς, οι ευθύνες της για την κατάσταση στην οποία περιέρχεται η οικονομία και η χώρα θα είναι ασυγχώρητες", κατέληξε.

    [08] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΡΟΝ - ΣΟΛΑΝΑ

    Ιερουσαλήμ, 25 Απριλίου 2002 (21:00 UTC+2)

    Ο επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χαβιέρ Σολάνα ζήτησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν να θέσει τέλος στη «φοβερή» κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο ηγέτης της Παλαιστινιακής Αρχής Γιάσερ Αραφάτ, που παραμένει αποκλεισμένος από τις ισραηλινές δυνάμεις στο αρχηγείο του στη Ραμάλα.

    Οπως μετέδωσε το Ρόυτερς, ο Σολάνα στις συνομιλίες με τον Σαρόν στην Ιερουσαλήμ, που διήρκησαν περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο, επέμεινε στην ανάγκη να τεθεί τέρμα στη φοβερή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο Αραφάτ δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος, που τον συνοδεύει.

    Σημειώνεται ότι στη Μέση Ανατολή βρίσκονται και οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, Γ. Παπανδρέου και Ι. Τζέμ, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον κύκλο επαφών τους με τον Αραφάτ και τον Σαρόν.

    Ο Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ απέρριψε το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων ή εμπάργκο σε βάρος του Ισραήλ, επικαλούμενος την «ιδιαίτερη ιστορική ευθύνη» του Βερολίνου έναντι των Εβραίων και κάλεσε το Ισραήλ να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    [09] Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    Αθήνα, 25 Απριλίου 2002 (20:59 UTC+2)

    Δεν υπάρχει ταξιδιωτική οδηγία της γερμανικής κυβέρνησης για τους Γερμανούς τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος.

    «Καμία ταξιδιωτική οδηγία δεν υπάρχει. Αυτό είναι ένα μεγάλο παραμύθι. Απλά κάποιοι δημοσιογράφοι, κάποιες εφημερίδες, έγραψαν ότι το ελληνικό υπουργείο Υγείας επέβαλλε την αργία στα σχολεία και αυτό θεωρήθηκε ως ένδειξη μιας επιδημίας, η οποία βέβαια παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις διότι εδώ πρόκειται για μια επιδημία γρίπης, της οποίας η σημασία και η εμβέλεια είναι συγκεκριμένη και περιορισμένη. Αρα όλα αυτά είναι υπερβολές, δεν υπάρχει τίποτα το επίσημο. Πολύ γρήγορα θα ξεκαθαριστεί το περιβάλλον ώστε να μην έχουμε καμια παρενέργεια», τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

    Περαιτέρω, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τον ελληνικό τουρισμό εξαιτίας της ιογενούς λοίμωξης, προσθέτοντας ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει αύριο η μεθαύριο.

    [10] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΟΥΕΣΤΟΝ

    Αθήνα, 25 Απριλίου 2002 (20:54 UTC+2)

    Με τον Ειδικό Συντονιστή του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για το Κυπριακό, Τόμας Ουέστον, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αμερικανό πρέσβυ στην Αθήνα, Τόμας Μίλλερ, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος,.

    Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι η εξέλιξη του διαλόγου στην Κύπρο δεν εμπνέει ιδιαίτερη αισιοδοξία, λόγω της αδιάλλακτης στάσης της τουρκικής πλευράς, και επανέλαβε, για μία ακόμη φορά, την πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας, ότι δε νοείται διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία δεν θα περιλαμβάνει την Κύπρο στην πρώτη ομάδα των κρατών που θα ενταχθούν.

    [11] ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χ. ΦΛΩΡΑΚΗ

    Αθήνα, 25 Απριλίου 2002 (20:52 UTC+2)

    Για αυτονόητες διαπιστώσεις έκαναν λόγο στελέχη της Ν.Δ. σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επίτιμου προέδρου του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη, ο οποίος εκτίμησε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

    "Το δικό μου σχόλιο είναι ότι δεν κατάλαβα τον πανικό της κυβέρνησης", δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: "Φαίνεται το πιστεύει και η ίδια".

    "Η στοιχειώδης δημοκρατική αντίληψη επιβάλλει να επιτρέψει κανένας τον άλλο να έχει την άποψή του και να κάνει τις πολιτικές του προβλέψεις", τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

    "Δεν χρειάζεται να ερμηνεύσω, αυτό το οποίο βλέπει όλος ο ελληνικός λαός. Αυτά που είπε ο κ. Φλωράκης ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα", δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Μιλτιάδης Εβερτ.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε ότι όλες οι αντιδράσεις στις δηλώσεις του κ. Φλωράκη "κινούνται μεταξύ πανικού και αλαζονείας. "Και τα δύο όμως αναδεικνύουν την καθεστωτική νοοτροπία του ΠΑΣΟΚ", υπογράμμισε.

    [12] Ο ΕΠΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΜΕΡΟΥΝ

    Θεσσαλονίκη, 25 Απριλίου 2002 (20:52 UTC+2)

    Ο Ζοέλ Επαλέ κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα Ανδρών του Καμερούν προκειμένου να συμμετάσχει στην τελευταία φάση της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο "Κορέα-Ιαπωνία 2002".

    Ο Καμερουνέζος ποδοσφαιριστής του Αρη θα ενσωματωθεί στην αποστολή των "χρυσών λιονταριών" στις 9 Μαίου και θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Καμερούν.

    Η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Άρη-Ολυμπιακό θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών στο γήπεδο Χαριλάου την Τετάρτη 8 Μαίου στις 5.30μ.μ.

    Στο μεταξύ, χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.200 ευρώ επέβαλε ο αθλητικός δικαστής στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ για τις ενέργειες των φιλάθλων της στον αγώνα με τον Ηρακλή της 21ης Απριλίου.

    [13] Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟ

    Θεσσαλονίκη, 25 Απριλίου 2002 (20:45 UTC+2)

    Ο Στέλιος Σπανουδάκης ανέλαβε υπηρεσιακός πρόεδρος στην ΠΑΕ ΠΑΟ μετά την τιμωρία του Αγγελου Φιλιππίδη από τον αθλητικό δικαστή. Ουσιαστικά ο νέος πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ αποτελεί έκπληξη, την στιγμή που όλοι περίμεναν τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ή κάποιο άλλο μεγάλο όνομα στην θέση αυτή.

    Ο Στέλιος Σπανουδάκης, μέχρι σήμερα ήταν απλό μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟ. ''Μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ αναλαμβάνω για έξι μήνες την προεδρία της ομάδας, ώστε να καλυφθεί το κενό που έχει δημιουργηθεί στην ΠΑΕ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ψυχή όλων μας είναι ο Αγγελος Φιλιππίδης'', σημείωσε ο νέος πρόεδρος.

    [14] ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΙΩΣΗ - ΠΕΝΤΕ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

    Αθήνα, 25 Απριλίου 2002 (20:44 UTC+2)

    Πέντε νέα κρούσματα μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας αναφέρθηκαν σήμερα σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας Αλέκου Παπαδόπουλου.

    "Είμαστε σε πορεία ύφεσης. Εφόσον η πορεία αυτή συνεχιστεί και αύριο το πιθανότερο είναι να σημάνουμε λήξη των ειδικών προληπτικών μέτρων", τόνισε ο υπουργός.

    Ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων έχει ως εξής: δύο κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, ένα στα Γιαννιτσά, ένα στην Καβάλα και ένα στη Χαλκιδική. Πρόκειται για τέσσερις ενήλικες και ένα παιδάκι 4 ετών. Η κατάσταση των πέντε νέων ασθενών που εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα είναι ελεγχόμενη.

    Σχετικά με την κλινική εικόνα των ασθενών των προηγούμενων ημερών, ο υπουργός τόνισε ότι 14 άτομα έχουν εξέλθει από το νοσοκομείο, 19 είναι σε πολύ καλή κατάσταση και 3 νοσηλεύονται υπό στενή παρακολούθηση. Παράλληλα ενημέρωσε ότι εφόσον η πορεία των κρουσμάτων συνεχίσει να είναι πτωτική, τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί θα πάψουν να ισχύουν τις επόμενες 24 ώρες.

    Πάντως, ο υπουργός έσπευσε να ζητήσει από τους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και να τηρούν τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής.

    Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι οι υγειονομικές αρχές της χώρας έχουν ενημερώσει σε διεθνές επίπεδο τους αρμόδιους φορείς ότι τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν άκρως προληπτικά, ότι δεν έχουν εκδώσει οι ελληνικές αρχές καμία οδηγία για τον περιορισμό των ταξιδιών στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας, καθώς και για συμμετοχή, παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων ή άλλων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.

    [15] ΣΤΙΣ 27 ΜΑΙΟΥ Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΝΤΑΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ

    Σαράγιεβο, 25 Απριλίου 2002 (20:43 UTC+2)

    Στις 27 Μαίου θα αναλάβει τα καθήκοντα διεθνούς απεσταλμένου στη Βοσνία ο Βρετανός διπλωμάτης Πάντι Ασντάουν, πρώην επικεφαλής του κόμματος των Φιλελευθέρων στην Μεγάλη Βρετανία.

    Η αποστολή του Ασντάουν στη Βοσνία πρόκειται να ενδυναμώσει σταδιακά τον ρόλο της Μεγάλης Βρετανίας και γενικότερα της Ευρώπης στην εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας του Ντέιτον στην χώρα.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Ασντάουν θα διαδεχθεί τον Βολφγκανγκ Πέτριτς. Σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε επισημάνει ότι θα προσπαθήσει να συνεργαστεί με τον τοπικό πληθυσμό για την ευημερία και την σταθερότητα στη χώρα.

    [16] ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΛΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 25 Απριλίου 2002 (20:42 UTC+2)

    Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των εθνικών ομάδων πάλης το ΔΣ της ΕΟΦΠ αποφάσισε τη δημιουργία υποεπιτροπής της τεχνικής επιτροπής συμβουλευτικού χαρακτήρα, αποτελούμενης από τους Γιάννη Μπονόβα, μέλος του ΔΣ και αντιπρόεδρο της ΤΕ, Γιώργο Ποζίδη, μέλος του ΔΣ και τους Ολυμπιονίκες Στέλιο Μηγιάκη και Πέτρο Γαλακτόπουλο.

    Κύριος στόχος αυτής της υποεπιτροπής θα είναι η ψυχολογική στήριξη των αθλητών της ολυμπιακής ομάδας και η υποβολή προτάσεων για την καλύτερη πορεία του αθλήματος των Ολυμπιονικών προς το 2004.

    Επίσης το ΔΣ της ΕΟΦΠ αποφάσισε για προληπτικούς λόγους, λόγω των ιώσεων, την αναβολή των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων εφήβων ελευθέρας, γυναικών και κορασίδων.

    [17] Η ΕΡΤ3 ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 25 Απριλίου 2002 (20:35 UTC+2)

    Για πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα μεταδοθούν απευθείας μέσω της ΕΡΤ3 στην Ελλάδα και σε Αμερική Αυστραλία Καναδά (μέσω δορυφόρου) οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

    Οι μεταδόσεις θα αρχίσουν την Κυριακή των Βαϊων με απευθείας μετάδοση από τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Ώρα μετάδοσης 09.30 - 12.30 και 18.30-20.30 (Ακολουθία του Νυμφίου). Για τη Μεγάλη Εβδομάδα οι ώρες μετάδοσης των ακολουθιών έχουν ως εξής:

    ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

    Ακολουθία του Νυμφίου. Ώρα μετάδοσης 18.30 - 20.30

    ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ

    Ακολουθία του Νυμφίου. Ώρα μετάδοσης 18.00 - 20.30

    ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

    Καθαγιασμός Αγίου Μύρου. Ώρα μετάδοσης 09.30 - 13.00 (πραγματοποιείται κάθε δέκα χρόνια με μεγαλοπρέπεια και οι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων εκκλησιών λαμβάνουν το Αγιο Μύρο.

    Απόγευμα ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

    Ακολουθία των Αγίων Παθών. Ώρα μετάδοσης 17.30 - 21.30.

    ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    Πρωί Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών. 10.00 - 12.00

    Απόγευμα. Ακολουθία Επιταφίου, ώρα μετάδοσης 18.00 - 20.30.

    ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ

    Ακολουθία ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ, ώρα μετάδοσης 23.00 - 00.20.

    ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ

    Εσπερινός ΑΓΑΠΗΣ 10.00 12.00.

    Στις ακολουθίες θα προεξαρχεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και θα συμμετέχουν οι Μητροπολίτες του Πατριαρχικού Θρόνου.

    Την Μεγάλη Τετάρτη η Ακολουθία του Αγίου Ευχελαίου θα ψαλλεί στις 15.00 στο Πατριαρχείο. Για το λόγο αυτό η μετάδοση θα γίνει από τον Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης, ώρα 19.00- 20.30.

    [18] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΤΕΛ ΠΟΝΤΕ ΤΟ ΜΑΪΟ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ

    Ζάγκρεμπ, 25 Απριλίου 2002 (20:34 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Ίβιτσα Ράτσαν επιβεβαίωσε την πληροφορία της επίσκεψης στην χώρα της γενικής εισαγγελέως του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Κάρλας Ντελ Πόντε στις 6 και 7 Μαίου.

    Ο κ. Ράτσαν εξέφρασε την άποψη ότι η επίσκεψη της κας Ντελ Πόντε δεν θα συνδέεται με την παράδοση νέων κατηγορητηρίων προσθέτοντας ότι αναμένονται φιλικές συνομιλίες στο Ζάγκρεμπ.

    Τόνισε μάλιστα ότι η επίσκεψη Ντελ Πόντε θα εστιαστεί στην πόλη Βούκοβαρ στο ανατολικό μέρος της χώρας όπου η τελευταία θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει πληροφορίες για εγκλήματα που διεπράχθησαν στην περιοχή.

    [19] ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΡΑΤΣΕΣ ΣΚΥΛΙΩΝ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

    Βουκουρέστι, 25 Απριλίου 2002 (20:32 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Η ρουμανική κυβέρνηση με επείγον διάταγμά της αποφάσισε να απαγορεύσει την εισαγωγή σκυλιών στη χώρα τύπου Pitbull και Rottweiller μετά τις τελευταίες επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα παιδί.

    Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση απαγορεύεται η εισαγωγή, η εμπορευματοποίηση και η ιδιοκτησία σκυλιών αντίστοιχης ράτσας ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης από 2 έως 7 χρόνων.

    Σημειώνεται ότι στη λίστα των "απαγορευμένων" σκυλιών συμπεριλαμβάνονται: Staffordshire, Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Braziliero, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso.

    [20] ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

    Αττάλεια, 25 Απριλίου 2002 (20:31 UTC+2)

    Μεγάλη μέρα για την ελληνική Αρση Βαρών είναι και η σημερινή. Στην Αττάλεια της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανδρών γυναικών η Μαρία Τάτση κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στην κατηγορία των 69 κιλών. Στο βάθρο ανέβηκε χάρη στις επιδόσεις που σημείωσε στο ζετέ με 122,5 κιλά και στο σύνολο με 212,5 κιλά. Στο αρασέ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε την 5η θέση με 90 κιλά, αφού είχε δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 95κ. και τα 97,5κ.

    «Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Ρισκάρισα και τελικά πέτυχα. Ημουν λίγο αγχωμένη όμως αργότερα αφού είδα ότι μπορούσα να πάρω μετάλλιο στο σύνολο το πάλεψα και πέτυχα τον στόχο μου», τόνισε η Μαρία Τάτση μετά το τέλος των αγώνων.

    [21] Γ. ΣΑΚΕΛΛΙΩΝ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

    Θεσσαλονίκη, 25 Απριλίου 2002 (20:16 UTC+2)

    Προτεραιότητα της γενικής γραμματείας Νέας Γενιάς είναι η παροχή πληροφόρησης στους νέους, τόνισε ο γενικός γραμματέας Γιάννης Σακελλίων, ο οποίος μίλησε στα σεμινάρια που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Επικοινωνίας Πληροφόρησης και Πολιτισμού, στη Θεσσαλονίκη.

    Κύριο εργαλείο για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι τα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων και, όπως επισήμανε ο κ. Σακελλίων, 84 νέα Κέντρα θα προστεθούν μέχρι το Σεπτέμβριο στα 45 που ήδη λειτουργούν.

    Τόνισε, δε, ότι η ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Νέας Γενιάς εντάχθηκε στο πρόγραμμα της ΕΕ για την κοινωνία της πληροφορίας και σύντομα θα μετατραπεί σε portal που θα παρέχει πληροφορίες στους νέους.

    Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι η γενική γραμματεία , στην προσπάθεια της να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των νέων στα κοινά, υλοποιεί σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση τα Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας. Ηδη λειτουργούν 75 Συμβούλια, ενώ η γενική γραμματεία πιέζει τους υποψήφιους δήμαρχους να εντάξουν τη δημιουργία των Συμβουλίων στο προεκλογικό τους πρόγραμμα.

    Ο κ. Σακελλίων επισήμανε ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2003 θα υλοποιηθούν 10 νέες θυρίδες υποστήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας και σε αυτές θα προστεθούν άλλες 7 το διάστημα 2003-2004. Οι 3 θυρίδες νεανικής επιχειρηματικότητας που λειτουργούν πιλοτικά τα τελευταία 2 χρόνια (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα) παρέχουν στους νέους επίδοξους επιχειρηματίες πληροφόρηση και υποστήριξη στην υλοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

    Τέλος, υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο της γενικής γραμματείας Νέας Γενιάς λειτουργεί το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που έχει ως αποστολή να παρακολουθεί την εφαρμογή στη χώρα μας της σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού.

    [22] ΡΩΣΙΑ: ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΩΝ ΤΣΕΤΣΕΝΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

    Μόσχα, 25 Απριλίου 2002 (20:15 UTC+2)

    Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσαν ότι τα ρωσικά στρατεύματα σκότωσαν ηγετικό στέλεχος των Τσετσένων ανταρτών στο πλαίσιο επιχείρησης στην Τσετσενία.

    Όπως μετέδωσε το BBC, πρόκειται για τον Ομάρ Ιμπν αλ Κατάμπ από την Ιορδανία.

    Σημειώνεται ότι ο Κατάμπ ήταν στη λίστα των υπόπτων που δρούσαν στην Τσετσενία ενώ οι αμερικανικές αρχές εκφράζουν υποψίες ότι ενδέχεται να είχε σχέσεις με το δίκτυο της Αλ Κάιντα.

    Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της FSB Αλεξάντερ Ζντάνοβιτς πρόκειται να δημοσιοποιηθούν σύντομα στοιχεία που θα αποδεικνύουν τον θάνατο του ηγετικού στελέχους των ανταρτών.

    Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ο θάνατός του τότε θα πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πλήγμα κατά των δυνάμεων των Τσετσένων.

    Ο.Κ.

    [23] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΧΑΪΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΛΕΠΕΝ

    Βιέννη, 25 Απριλίου 2002 (20:13 UTC+2)

    Ο Αυστριακός ακροδεξιός πολιτικός Γεργκ Χάιντερ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχία του ακροδεξιού Ζαν Μαρί Λεπέν να περάσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και δήλωσε ότι είναι έτοιμος να διεκδικήσει την καγκελαρία της Αυστρίας.

    Ο Χάιντερ ενώ ισχυριζόταν ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή τόνισε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την αυστριακή καγκελαρία στις εκλογές στα τέλη του 2003 αν λάβει την υποστήριξη του Κόμματος των Ελευθέρων.

    Όπως μετέδωσε το Reuters, κληθείς να σχολιάσει τη νίκη Λεπέν έναντι του Λιονέλ Ζοσπέν, ο Χάιντερ τόνισε πως η επιτυχία του αποδεικνύει πως η στάση του κόσμου προς τους «δεξιούς» πολιτικούς αλλάζει.

    O.K.

    [24] ΣΕ 15-20 ΗΜΕΡΕΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΤΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ

    Βελιγράδι, 25 Απριλίου 2002 (20:12 UTC+2)

    Ο Σερβοκροάτης, Μίλαν Μάρτιτς που κατηγορείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) της Χάγης για εγκλήματα πολέμου θα χρειαστεί τουλάχιστον 15 με 20 ημέρες, ίσως και παραπάνω, προκειμένου να ετοιμάσει την ετυμηγορία του πριν μεταβεί στη Χάγη, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Στράχινια Καστράτοβιτς.

    Σημείωσε δε ότι με την παράδοσή του στη Χάγη ο Μάρτιτς σκοπεύει να αποδείξει την αλήθεια για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Κράινα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στην Κροατία.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 25 April 2002 - 18:13:57 UTC