Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-06-09

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΜΙΚΡΟΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΧΑΣΙΣ ΚΑΙ ΗΡΩΙΝΗΣ
  • [02] ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΝΑ ΕΚΠΥΡΣΟΚΡΟΤΗΣΕΙ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ
  • [03] ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ 38ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΗ Δ. ΑΪΒΑΖΙΔΗ
  • [04] ΤΟΞΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • [05] ΝΕΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
  • [06] ΠΟΛΟ: ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΠΛΩΝ
  • [07] ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΖΗΤΑ Ο Β.ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ
  • [08] ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΣΤΑΝΙΣΕΦ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ
  • [09] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΜΕΣΩΝ Η/Υ
  • [10] ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ
  • [11] ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ
  • [12] ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • [13] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
  • [14] ΣΑΡΟΝ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ
  • [15] ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ
  • [16] ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ
  • [17] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΟΣΒΑΛΝΤ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟ "ΑΤΗΕΝS.04"
  • [18] ΠΥΓΜΑΧΙΑ: Ο Λ.ΛΙΟΥΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ Μ.ΤΑΪΣΟΝ
  • [19] ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ
  • [20] ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ - ΕΝΑΣ

  • [01] ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΜΙΚΡΟΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΧΑΣΙΣ ΚΑΙ ΗΡΩΙΝΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 9 Ιουνίου 2002 (21:05 UTC+2)

    Πέντε συλλήψεις για κατοχή μικροποσοτήτων χασίς και ηρωίνης έγιναν από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα τα ξημερώματα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

    Ένας 33χρονος και ένας 35χρονος συνελήφθησαν τα ξημερώματα στην Περαία. Μικροποσότητα ηρωίνης και χασίς βρέθηκε στην κατοχή ενός 42χρονου και ενός 24χρονου που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην περιοχή της Θέρμης. Άλλος ένας 30χρονος συνελήφθη χθες με λίγα γραμμάρια χασίς στην παλαιά συμμαχική οδό στο Ωραιόκαστρο.

    Σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    [02] ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΝΑ ΕΚΠΥΡΣΟΚΡΟΤΗΣΕΙ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

    Ισλαμαμπάντ, 9 Ιουνίου 2002 (20:58 UTC+2)

    Αγνωστος άντρας απείλησε να εκπυρσοκροτήσει βόμβα σε αεροπορική βάση στο Τζακομπαμπάντ, στο νότιο Πακιστάν, που χρησιμοποιείται από Αμερικάνους στρατιώτες.

    Ο άντρας βρίσκονταν σε μουσουλμανικό θρησκευτικό σχολείο κοντά στην αεροπορική βάση και είπε στους αστυνομικούς ότι έχει πάνω του βόμβα, την οποία θα εκπυρσοκροτήσει στην αεροπορική βάση. Κατόπιν, εξαφανίστηκε.

    Στην αεροπορική βάση υπηρετούν 1.100 Αμερικανοί στρατιώτες , που παρέχουν λογιστική υποστήριξη στις συμμαχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

    [03] ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ 38ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΗ Δ. ΑΪΒΑΖΙΔΗ

    Αθήνα, 9 Ιουνίου 2002 (20:50 UTC+2)

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Επαμεινώνδας Βρακατσέλης σε βάρος του 38χρονου τοξικομανή Δημήτρη Αϊβαζίδη, ο οποίος χθες το πρωί αφόπλισε τον φρουρό του αστυνομικού τμήματος στα Εξάρχεια, πυροβόλησε εναντίον του κτιρίου του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή και κατά της κατοικίας του πρωθυπουργού στο Κολωνάκι, αντάλλαξε πυροβολισμούς με τη φρουρά του πρωθυπουργού και συνελήφθη μετά από καταδίωξη στο Κουκάκι.

    Ο Αϊβαζίδης κατηγορείται για για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ληστεία, εμπρησμό, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συρροή. Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή.

    Στο μεταξύ αργά το απόγευμα έγινε γνωστό ότι αντικαταστάθηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων.

    [04] ΤΟΞΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

    Αθήνα, 9 Ιουνίου 2002 (20:48 UTC+2)

    Τοξικές ουσίες όπως οι διοξίνες και το κλοφέν εντοπίστηκαν σε αέρια μορφή στην Αττική, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», η έρευνα, που έγινε στο Θησείο, τον Υμηττό, τον Σαρωνικό και την Πεντέλη, από την ομάδα του καθηγητή Ευριπίδη Στεφάνου, δείχνει ότι για πρώτη φορά εντοπίζονται διοξίνες στην ατμόσφαιρα της Αθήνας ενώ ανιχνεύονται ενώσεις κλοφέν στην ατμόσφαιρα του λεκανοπεδίου. Οι παραπάνω ουσίες είναι έντονα τοξικές και μερικές φορές καρκινογόνες. Η σχετική έρευνα διαβιβάστηκε στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ ενώ πρόκειται να δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό «Atmospheric Environment».

    Σε ό,τι αφορά στην προέλευση των ουσιών αυτών ο καθηγητής Ευριπίδης Στεφάνου σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» αναφέρει ότι κάθε χρόνο έξι περίπου τόνοι κλοφέν μεταφέρονται από τη Ρωσία και από χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης στην ατμόσφαιρα της ανατολικής Μεσογείου μέσω της κίνησης των αέριων μαζών και από τους έξι τόνους οι δύο τόνοι περίπου εναποτίθενται στην επιφάνεια των χωρών της ανατολικής Μεσογείου.

    [05] ΝΕΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

    Ουάσινγκτον, 9 Ιουνίου 2002 (20:45 UTC+2)

    Προειδοποίηση για πιθανή τρομοκρατική επίθεση με στόχο τα λιμάνια, τους ποταμούς και τις ακτές των ΗΠΑ απέστειλε την Παρασκευή προς όλες τις μονάδες της η αμερικανική ακτοφυλακή.

    Σύμφωνα με το Reuters, δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η αμερικανική ακτοφυλακή ανησυχούσε ιδιαίτερα για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση από δύτες στην τοποθεσία Πάγκετ Σάουντ του Σιάτλ. Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής αντιπλοίαρχος Τζιμ Μακφέρσον παραδέχτηκε ότι υπήρξαν απειλές αλλά αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για συγκεκριμένους στόχους.

    Εξάλλου, ο διευθυντής Εσωτερικής Ασφάλειας Τομ Ριτζ, δήλωσε σήμερα την εκπομπή του NBC «Μeet the Press», ότι τα μέλη της Αλ Κάιντα, που θεωρούνται ότι βρίσκονται πίσω από τα χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου, παραμένουν εν ενεργεία τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

    [06] ΠΟΛΟ: ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΠΛΩΝ

    Ερμούπολη, 9 Ιουνίου 2002 (20:39 UTC+2)

    Η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών νίκησε σήμερα με σκορ 9 - 3 την Εθνική ομάδα των Ενόπλων σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στην Ερμούπολη της Σύρου. Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εγκαινίων του δημοτικού κολυμβητηρίου του νησιού.

    [07] ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΖΗΤΑ Ο Β.ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ

    Aθήνα, 9 Ιουνίου 2002 (20:39 UTC+2)

    Την παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης με αφορμή το χθεσινό περιστατικό στην Αθήνα με τον 38χρονο τοξικομανή ζητά ο Συντονιστής της ΟΔΕ Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει ότι το συμβάν αυτό είναι αποκαλυπτικό της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας γύρω από το έγκλημα και τα ναρκωτικά.

    Ο κ. Πολύδωρας καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο ευθύνης του και υπογραμμίζει ότι το χθεσινό περιστατικό εκθέτει ανεπανόρθωτα εκείνους, οι οποίοι επικαλούνται στατιστικές και διάφορα προπετάσματα για να μιλήσουν για δήθεν μείωση του εγκλήματος στην Ελλάδα. Παράλληλα κάνει λόγο για απουσία πολιτικής στο χώρο του εγκλήματος και στο χώρο των ναρκωτικών, κατηγορεί την κυβέρνηση για εκτεταμένη υποκρισία και διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει ούτε περίθαλψη των ατυχών χρηστών αλλά ούτε και προστασία των άλλων πολιτών από την εκρηκτική κατάσταση, στην οποία μπορεί να περιαχθεί ένας εξαρτημένος.

    «Ο πολίτης στην Ελλάδα ζει σε καθεστώς ανασφάλειας. Και γι' αυτό ευθύνεται το υποκριτικό Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Η κατάσταση αυτή δεν είναι πλέον ανεκτή. Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης διέταξε ''έρευνα σε βάθος''. Έχει συνηθίσει ο Ελληνικός Λαός αυτές τις Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις. Ο Υπουργός οφείλει να εξετάσει το θέμα από την εξής σκοπιά: Ποιός ευθύνεται για το γεγονός, ότι οι Έλληνες Αστυνομικοί δεν μπορούν να διακρίνουν έναν ατυχή τοξικομανή, από έναν τρομοκράτη; Ποίος ευθύνεται για το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει κανέναν αυτοματισμό ενεργείας; Ποίος ευθύνεται για το γεγονός, ότι ένας οπλοφόρος πυροβολεί, πυρπολεί αυτοκίνητο, αφοπλίζει αστυνομικό υπάλληλο και φτάνει, στην κορύφωση του περιστατικού, να πυροβολεί την κατοικία του Πρωθυπουργού;» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πολύδωρας.

    [08] ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΣΤΑΝΙΣΕΦ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

    Σόφια, 9 Ιουνίου 2002 (20:32 UTC+2)

    Ο Σεργκέι Στανίσεφ επανεξελέγη στη θέση του ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βουλγαρίας, κερδίζοντας το 95% των ψήφων στο συνέδριο του κόμματος στη Σόφια, μετέδωσε το Associated Press.

    Ο 35χρονος Σεργκέι Στανίσεφ, ανήκει στην εκσυγχρονιστική πτέρυγα του κόμματος που είναι υπέρ της εισόδου της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα απαρτίζεται από πρώην κομμουνιστές, ενώ έχει ακόμη στις τάξεις του λίγους σκληροπυρηνικούς, που αντιτίθενται στην είσοδο της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

    Σημειώνεται ότι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος αποσύρθηκαν την τελευταία στιγμή, αναγνωρίζοντας ότι η υποψηφιότητα τους δεν θα είχε καμία τύχη.

    Ο Σεργκέι Στανίσεφ αντικατέστησε στην ηγεσία του κόμματος τον Γκεόργκι Περβάνοφ, που εξελέγη πρόεδρος της Βουλγαρίας στις εκλογές του Δεκεμβρίου του 2001.

    [09] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΜΕΣΩΝ Η/Υ

    Θεσσαλονίκη, 9 Ιουνίου 2002 (20:24 UTC+2)

    Την έντονη δυσαρέσκειά του για το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και απαγορεύει κάθε παίγνιο που διενεργείται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εκμίσθωσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Παροχής Υπηρεσιών Ιnternet.

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι με το νομοσχέδιο αυτό επιχειρείται να μπει λουκέτο σε περισσότερες από 1500 επιχειρήσεις εκμίσθωσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου ενώ υπογραμμίζεται ότι μεγάλο μέρος των εσόδων των επιχειρήσεων αυτών προέρχεται από τα ηλεκτρονικά ψυχαγωγικά παιχνίδια, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα τυχερά παιχνίδια, αντιθέτως έχουν επιμορφωτικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

    Παράλληλα σημειώνεται ότι με την απαγόρευση των ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών, περίπου 7.500 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους. Επίσης αναφέρεται ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει επενδύσεις αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ ενώ καταβάλλονται ετησίως είκοσι εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο (εφορία, ΦΠΑ κ.λ.π.).

    Το Σωματείο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εκμίσθωσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Παροχής Υπηρεσιών Ιnternet υπογραμμίζει πως με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών τίθενται σημαντικά θέματα συνταγματικότητας του νόμου ενώ κάνει λόγο για παραβίαση θεμελιωδών διατάξεων της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξάλλου θέτει θέμα εφαρμογής του νομοσχεδίου στην πράξη λόγω τεχνολογικών ορίων που αφορούν στη λειτουργία του διαδικτύου στην Ελλάδα.

    Το Σωματείο καλεί την κυβέρνηση να τροποποιήσει το σχέδιο νόμου ώστε να επιτρέπεται η διενέργεια παιγνίων που είναι ταυτοχρόνως ηλεκτρονικά, ψυχαγωγικά και παιδαγωγικά και να καθορίσει κατάλογο των επιτρεπόμενων παιχνιδιών.

    [10] ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

    Παρίσι, 9 Ιουνίου 2002 (20:14 UTC+2)

    Ελαφρά μειωμένη σε σχέση με τις εκλογές του 1997, είναι η προσέλευση των Γάλλων στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών τέσσερις ώρες αφότου άνοιξαν οι κάλπες είχε ψηφίσει το 19,7% των Γάλλων, έναντι του 22,7% στις εκλογές του 1997.

    Ο κεντροδεξιός συνασπισμός του πρόεδρου Ζακ Σιράκ, αναμένεται να αναδειχτεί ο νικητής των εκλογών, ενώ ο συνασπισμός της αριστεράς, υπό την ηγεσία των Σοσιαλιστών, που κυριαρχεί στο απερχόμενο Κοινοβούλιο, φαίνεται ότι θα είναι ο μεγάλος χαμένος. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Γάλλοι θέλουν να δώσουν τέλος στη συγκατοίκηση του δεξιού πρόεδρου Ζακ Σιράκ με το αριστερό κοινοβούλιο.

    Ο συνασπισμός του πρόεδρου Σιράκ, που ενώνει τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της δεξιάς, φέρεται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να κερδίζει το 40% των ψήφων στον πρώτο γύρο και τουλάχιστον το 50% στο δεύτερο.

    Ωστόσο, ο μεγάλος αριθμός των υποψηφίων και η απάθεια των ψηφοφόρων, πιθανόν να οδηγήσουν στη διασπορά των ψήφων και στην άνοδο του ποσοστού του Εθνικού Μετώπου του Ζαν Μαρί Λεπέν. Αυτό το ενδεχόμενο θα δώσει ένα ακόμη χτύπημα στους Σοσιαλιστές, η ήττα των οποίων στις προεδρικές εκλογές, οδήγησε στην παραίτηση του πρωθυπουργού Λιονέλ Ζοσπέν.

    Ο εκτελών χρέη αρχηγού των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους να μην ενισχύσουν την ακροδεξιά. «Ο πρώτος γύρος είναι καθοριστικός για το μέλλον μας, τα επόμενα πέντε χρόνια. Είναι ανάγκη να μην υπάρξει αποχή και διασπορά των ψήφων», σημείωσε.

    [11] ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ

    Ραμάλα, 9 Ιουνίου 2002 (20:07 UTC+2)

    Σε ριζικό ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου της Παλαιστινιακής Αρχής προχωρά ο Γιάσερ Αραφάτ, υπό το βάρος εσωτερικών και διεθνών πιέσεων για αλλαγή του «προσώπου» της παλαιστινιακής διοίκησης.

    Οπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το νέο σχήμα της Παλαιστινιακής Αρχής περιλαμβάνει 21 υπουργούς από 32 που ήταν μέχρι σήμερα, ενώ δημιουργήθηκε και μια νέα θέση, αυτή του υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος θα αναλάβει το ιδιαίτερα δύσκολο έργο της επίβλεψης των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας.Όπως μάλιστα υποστηρίζουν πολιτικοί αναλυτές, οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας είναι ο επόμενος τομέας, στον οποίο αναμένονται ριζικές μεταρρυθμίσεις.

    Κατά την πρόσφατη, άλλωστε, επίσκεψη του επικεφαλής της CIA, Τζορτζ Τένετ, στην περιοχή, ο Γιάσερ Αραφάτ είχε δεσμευτεί ότι θα βάλει «βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο» όσον αφορά στις δυνάμεις ασφαλείας, κύριο μέλημα των οποίων είναι να αποτρέπουν τις επιθέσεις αυτοκτονίας Παλαιστίνιων καμικάζι.

    Ανακοινώνοντας τις αλλαγές, ο υπουργός Πληροφοριών της Παλαιστινιακής Αρχής, Γιάσερ Άμπεντ Ράμπο, τόνισε ότι «η μεταβατική αυτή κυβέρνηση θα επιφορτιστεί το καθήκον της προετοιμασίας δημοτικών, βουλευτικών και προεδρικών εκλογών, προς τα τέλη του 2002 ή τις αρχές του 2003».

    Σ.Π.

    [12] ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 9 Ιουνίου 2002 (19:58 UTC+2)

    Για την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στην οποία αποφάσισε να προχωρήσει αλλά και για τα προβλήματα του κλάδου θα ενημερώσει αύριο τους δημοσιογράφους το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξη που θα δοθεί στις 12.30 το μεσημέρι στα γραφεία του συνδέσμου.

    Στη διάρκεια της κινητοποίησης τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, κάτι το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς σε φρούτα και λαχανικά.

    [13] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

    Κέρκυρα, 9 Ιουνίου 2002 (19:49 UTC+2)

    Την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού, τη δημιουργία ενός κεντρικού σχεδιασμού με συγκεκριμένες δράσεις, την άμεση υλοποίηση έργων υποδομής αλλά και την ουσιαστική εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού πρότειναν οι συμμετέχοντες σε Ημερίδα με θέμα " Τουριστική Ανάπτυξη - Διαπιστώσεις - Προοπτικές", που πραγματοποιήθηκε χθες στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κέρκυρας με πρωτοβουλία του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας. Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί πρόεδροι και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων, ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, συλλόγων εργαζομένων, οι οποίοι χαιρέτισαν την εκδήλωση και ανέπτυξαν τα προβλήματα των κλάδων τους.

    Ο Βουλευτής Κέρκυρας Σπύρου Σπύρος τόνισε την αναγκαιότητα βελτίωσης των μηχανισμών τουριστικής "προβολής" των ελληνικών νησιών, εξαίροντας τη μοναδικότητά τους έναντι κάθε άλλου παγκόσμιου τουριστικού προορισμού.

    Η Βουλευτής Πέλλας, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού Παρθένα Φουντουκίδου χαρακτήρισε τον τομέα του Τουρισμού ως ύψιστης προτεραιότητας, ο οποίος χρήζει επιταχυνόμενων ρυθμών ανάπτυξης, καταγγέλλοντας την "εγκληματική" αδιαφορία της Κυβέρνησης ως προς την αξιοποίηση των πόρων του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

    Για την ίδια τακτική τουριστικής απαξίωσης και μαρασμού κατηγόρησε και ο υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού, Βουλευτής Ευβοίας Αναστάσιος Λιάσκος τους "αρμόδιους-αναρμόδιους" της Κυβέρνησης, ενώ έκανε λόγο για θέσπιση μέτρων με σκοπό τη δημιουργία και προβολή της μοναδικότητας του τουριστικού μας προϊόντος.

    Την Ημερίδα έκλεισε, με ομιλία του, ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου, Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σαλαγκούδης, ο οποίος τόνισε πως αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί επιτυχημένη συνέχιση μιας σειράς παρόμοιων επαφών με τουριστικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα, σε μία προσπάθεια συντονισμού και συνεργασίας του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι πλήττονται από την σημερινή τραγελαφική κατάσταση που, με ευθύνη της Κυβέρνησης επικρατεί στην ελληνική τουριστική αγορά.

    [14] ΣΑΡΟΝ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

    Ιερουσαλήμ, 9 Ιουνίου 2002 (19:35 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν τόνισε σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στους New York Times ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες είναι να σταματήσουν οι επιθέσεις των Παλαιστινίων, μετέδωσε το Reuters

    Ο κ. Σαρόν αναμένεται να υποστηρίξει αυτή την άποψη και στη συνάντηση που θα έχει αύριο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.

    O πρωθυπουργός του Ισραήλ τόνισε στο άρθρο του ότι ο Γιάσερ Αραφάτ, με τον οποίο αρνείται να συναντηθεί, είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από την «παλαιστινιακή τρομοκρατία».

    «Το Ισραήλ πρέπει να νικήσει την τρομοκρατία, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί όταν υπάρχουν πυρά. Το Ισραήλ έκανε στο παρελθόν οδυνηρές παραχωρήσεις για την ειρήνη και θα επιδείξει διπλωματική προσαρμοστικότητα για να ξαναφέρει την ειρήνη», επισήμανε.

    [15] ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

    Αθήνα, 9 Ιουνίου 2002 (19:28 UTC+2)

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η εξόρμηση στην Πάρνηθα για τον καθαρισμό του χώρου εγκατάστασης για το αγώνισμα της Ορεινής Ποδηλασίας (Mountain Bike), που διοργάνωσε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων 2004 για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος.

    Μαθητές σχολείων της περιοχής, φοιτητές του Δημοσίου ΙΕΚ Αχαρνών, άνδρες του Δασαρχείου Πάρνηθας και του Πυροσβεστικού Σώματος, υπάλληλοι του Δήμου Αχαρνών καθώς εκατοντάδες μέλη Αθλητικών Σωματείων, Ορειβατικών Συλλόγων και εργαζομένων στην ΑΘΗΝΑ 2004, συμμετείχαν ενεργά στην εκστρατεία για το «κυνήγι των ξεχασμένων σκουπιδιών», στέλνοντας ένα συμβολικό μήνυμα για την ημέρα αυτή και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τη σημασία της εξασφάλισης ενός υγιούς φυσικού περιβάλλοντος για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Την Οργανωτική Επιτροπή ΑΘΗΝΑ 2004 εκπροσώπησαν στην εκδήλωση, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, Ιωάννης Πυργιώτης, ο Διευθυντής Περιβάλλοντος, Γιώργος Καζαντζόπουλος και ο Υπεύθυνος Έργου Ορεινής Ποδηλασίας, Άλκης Μαντζεβελάκης.

    Ο κ. Πυργιώτης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την ανταπόκριση του κόσμου εξαιρετικά ενθαρρυντική, και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με μια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, την οποία θα συνδέσουμε και με άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες και δράσεις έτσι ώστε η κοινωνία των πολιτών να μπορέσει να ανταποκριθεί για ένα καλύτερο περιβάλλον».

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Αχαρνών, Δημήτριος Παπανίκας, ο Δασάρχης Πάρνηθας, Γεώργιος Αμοργιαννιώτης και ο Περιφερειακός Διοικητής Πυρεσβοστικών Υπηρεσιών Αττικής, Υποστράτηγος Ανδρέας Κόης. Από την πλευρά του ο κ. Παπανίκας επισήμανε ότι «σήμερα είναι το ξεκίνημα της πορείας του Δήμου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να κατοχυρώσουμε τον χώρο του Δάσους της Πάρνηθας και να τον διαφυλάξουμε». Την Οργανωτική Επιτροπή συνεχάρησαν με δηλώσεις τους οι κ.κ. Αμοργιαννιώτης και Κόης, διαβεβαιώνοντας ότι θα δώσουν το παρόν τους και σε κάθε άλλη πρωτοβουλία της Οργανωτικής Επιτροπής του ΑΘΗΝΑ 2004 για την διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

    Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της εξόρμησης καθαρισμού στην Πάρνηθα συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 100 κυβικά σκουπιδιών και μεγάλος όγκος μπάζων και αδρανών, ενώ η συνεργασία της ΟΕΟΑ με τους φορείς της περιοχής αναμένεται να έχει και μακροπρόθεσμα οφέλη.

    Υπενθυμίζεται ότι από τις συζητήσεις με τους φορείς για τη διοργάνωση της εκδήλωσης στην Πάρνηθα έχουν προκύψει δεσμεύσεις οι οποίες δημιουργούν ένα πρώτο επίπεδο διασφάλισης και προστασίας του χώρου: Ο Δήμος Αχαρνών, ξεκινώντας από φέτος, θα διαθέτει τους καλοκαιρινούς μήνες δύο άτομα για τη φύλαξη και τον συνεχή καθαρισμό των εγκαταστάσεων Ορεινής Ποδηλασίας, ενώ θα τοποθετήσει κάδους περισυλλογής απορριμμάτων. Το Δασαρχείο της Πάρνηθας, παρά τη μικρή δυνατότητα υποστήριξης με προσωπικό, θα επιτηρεί πιο συστηματικά τον χώρο σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η εταιρεία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα θα διαθέσει κονδύλι προς το Δασαρχείο για τη διατήρηση της καθαριότητας σε τμήματα της Πάρνηθας. Σε αυτά περιλαμβάνεται και η βόρεια πλευρά της Ολυμπιακής εγκατάστασης, η οποία δέχεται ιδιαίτερη πίεση λόγω της γειτνίασης με το δρόμο προς το Καζίνο και το πάρκινγκ του τελεφερίκ. Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας συγκροτεί ειδική μόνιμη επιστημονική επιτροπή για τα περιαστικά δάση στην Αττική και συμβουλεύει για τη βέλτιστη λειτουργία της Πάρνηθας ως Ολυμπιακού χώρου δραστηριότητας. Τέλος, τα μέλη των Ορειβατικών Συλλόγων θα εργαστούν εθελοντικά για τη λειτουργία της Ολυμπιακής Εγκατάστασης.

    [16] ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ

    Αθήνα, 9 Ιουνίου 2002 (19:24 UTC+2)

    Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία έχουν εξαγγείλει για την Τρίτη και την Τετάρτη, 11 και 12 Ιουνίου, οι αρχαιολόγοι διαμαρτυρόμενοι για τη ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά την "Προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς" και θα συζητηθεί στη Βουλή.

    Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα διακοπούν όλα τα πραγματοποιούμενα και εποπτευόμενα από τους αρχαιολόγους έργα, όπως σωστικές ανασκαφές, ανασκαφές και παρακολουθήσεις εκσκαφών στο πλαίσιο των μεγάλων δημοσίων έργων

    [17] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΟΣΒΑΛΝΤ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟ "ΑΤΗΕΝS.04"

    Αθήνα, 9 Ιουνίου 2002 (19:15 UTC+2)

    Την άποψη ότι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2004 πρέπει να γίνουν αφορμή για μια ουσιαστική παρέμβαση του κράτους στη ζωή χιλιάδων πολιτών, εκφράζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής σε άρθρο του στο νέο τεύχος του περιοδικού «Αthens.04» το οποίο παρουσιάζει την πορεία της ελληνικής προετοιμασίας για την Ολυμπιάδα του 2004. Το περιοδικό αποτελεί την επίσημη έκδοση της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και εκδίδεται στην ελληνική, την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα.

    Ο κ. Καραμανλής επισημαίνει ότι η «ανάληψη της ευθύνης για τη διοργάνωση των Αγώνων είχε από τη πρώτη στιγμή τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, πέρα από κομματικές επιλογές και εκτιμήσεις». «Πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι, χωρίς αποκλεισμούς και κομματικές σκοπιμότητες. Το μέγεθος του εγχειρήματος είναι τέτοιο που μόνο ενωμένοι όλοι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε τον κοινό στόχο» προσθέτει ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Το περιοδικό δημοσιεύει ακόμη συνέντευξη του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, Ντένις Όσβαλντ, ο οποίος δηλώνει ότι του αρέσει να συνεργάζεται με τους Έλληνες. Ο κ. Όσβαλντ τονίζει ότι σημαντική είναι η πρόοδος που έχει σημειωθεί τους τελευταίους έξι μήνες, χαρακτηρίζει «πολύ πιεστικό» ακόμη το χρονοδιάγραμμα και επισημαίνει ότι «δεν πρέπει να είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι γιατί υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης». Δηλώνει επίσης ότι θα είναι απόλυτα ευχαριστημένος μόνο όταν οι αθλητές, οι θεατές και όλοι οι υπόλοιποι φύγουν από την Ελλάδα ικανοποιημένοι τον Αύγουστο του 2004.

    Στο «Athens.04» υπάρχει ακόμη άρθρο του υπουργού Παιδείας, Πέτρου Ευθυμίου, ο οποίος αναφέρεται «στο στοίχημα της άψογης διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων» για το οποίο εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η χώρα θα το κερδίσει ενώ παραθέτει τις παραμέτρους του Προγράμματος της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Παιδείας , η φιλοσοφία του οποίου «στοχεύει πολύ πιο μακριά από το 2004» ενώ «δίνει την ευκαιρία για ένα γενναίο άνοιγμα του σχολείου στη κοινωνία».

    Σκοπός της έκδοσης είναι να μεταφέρει σε όλο τον κόσμο την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας, που επιδιώκει να οργανώσει Μοναδικούς Αγώνες με Ανθρώπινο Μέτρο. Δίνει, παράλληλα, στον αναγνώστη τη δυνατότητα να γνωρίσει τις αξίες του Ολυμπισμού, του Πολιτισμού και της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς και τους αθλητές που έγραψαν και γράφουν τη δική τους ιστορία. Μέσα από εκτεταμένα ρεπορτάζ επιδιώκει επίσης να παρουσιάσει τα οφέλη που θα έχει η χώρα μας την «επόμενη ημέρα» των Αγώνων.

    Εξάλλου δεκαπέντε προσωπικότητες της ελληνικής τηλεόρασης, δημοσιογράφοι των ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών αποκαλύπτουν τις προτιμήσεις τους για το άθλημα στο οποίο θα προτιμούσαν να αγωνιστούν, αν μετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Οι 15 τηλεοπτικές προσωπικότητες φωτογραφήθηκαν με το έμβλημα της ΑΘΗΝΑ 2004, μαζί με Ολυμπιακά Προϊόντα, δίνοντας ο καθένας το δικό του στίγμα για τους Αγώνες.

    Στο τεύχος αυτό άλλωστε παρουσιάζεται ένα μεγάλο ρεπορτάζ από την παρουσίαση της Μασκότ, του Φοίβου και της Αθηνάς, στο Ζάππειο, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο.

    To τεύχος Νο 2 του περιοδικού περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις των Νάντια Κομμανέτσι, Πίτερ Μπάνκς, πρώην Υπουργού Αθλητισμούς της Μεγάλης Βρετανίας , που ζητά την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα το 2004, Σπύρου Γκόγκου, δημιουργού της Μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, Σοφίας Μπεκατώρου και Αιμιλίας Τσούλφα, που έχουν αναδειχθεί Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες στη κλάση 470 , στην ιστιοπλοία.

    [18] ΠΥΓΜΑΧΙΑ: Ο Λ.ΛΙΟΥΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ Μ.ΤΑΪΣΟΝ

    Αθήνα, 9 Ιουνίου 2002 (19:05 UTC+2)

    Τον τίτλο του κορυφαίου πυγμάχου στον κόσμο διατήρησε ο Λένοξ Λιούις απέναντι στον Μάικ Τάισον. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Μέμφις και ο βρετανός πυγμάχος ήταν ο νικητής. Ο Λιούις απέδειξε την ανωτερότητά του νικώντας καθαρά τον Τάισον, με νοκ άουτ στον 8ο γύρο της αναμέτρησης.

    Αμέσως μετά τον αγώνα ο Μάικ Τάισον παραδέχτηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου: "Δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρω ποτέ να τον νικήσω. Είναι τεράστιος και πολύ δυνατός", υποστήριξε.

    Από την άλλη, ο Λένοξ Λιούις τόνισε: "Ηθελα να αποδείξω ότι είμαι ο καλύτερος πυγμάχος στον κόσμο".

    [19] ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ

    Κάιρο, 9 Ιουνίου 2002 (19:03 UTC+2)

    Δήλωση που φέρεται να έγινε από τον εκπρόσωπο της Αλ Κάιντα Σουλεϊμάν Αμπού Γάιθ προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις.

    Όπως μετέδωσε το Reuters, η δήλωση εμφανίστηκε σήμερα στην ιστοσελίδα www.alneda.com, όπου φιλοξενήθηκαν στο παρελθόν και άλλες δηλώσεις από μέλη της Αλ Κάιντα.

    «Είμαστε ακόμα στην αρχή», τόνισε ο Αμπόυ Γάιθ. «Οι Αμερικανοί δεν υπέφεραν από εμάς όσα υποφέραμε εμείς από αυτούς», πρόσθεσε.

    Περαιτέρω, επισήμανε ότι οι ΗΠΑ είναι άμεσα ή έμμεσα υπεύθυνες για το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων , στο Ιράκ, την Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν, το Σουδάν, τις Φιλιππίνες, τη Βοσνία και το Κασμίρ

    «Οπότε έχουμε το δικαίωμα να σκοτώσουμε τέσσερα εκατομμύρια Αμερικανούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ένα εκατομμύριο παιδιά, να τραυματίσουμε και να αφήσουμε ανάπηρους εκατοντάδες χιλιάδες», ανέφερε.

    Επιπλέον, έκανε λόγο για χρήση χημικών και βιολογικών όπλων, ως απάντηση στον χημικό και βιολογικό πόλεμο των Αμερικανών.

    Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς η δήλωση, που είναι στα αραβικά, δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα, καθώς η πρόσβαση σε αυτήν είναι συχνά δύσκολη.

    [20] ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ - ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

    Μόσχα, 9 Ιουνίου 2002 (18:51 UTC+2)

    Σοβαρά επεισόδια, με ένα νεκρό και τουλάχιστον 20 τραυματίες, σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στη Μόσχα αμέσως μετά τη λήξη του άτυχου για τους Ρώσους αγώνα με την Ιαπωνία, στο πλαίσιο του Μουντιάλ.

    Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax στην κεντρική πλατεία της Μόσχας είχε τοποθετηθεί γιγαντοοθόνη για την απευθείας μετάδοση του παιχνιδιού. Μετά τη λήξη όμως της αναμέτρησης που βρήκε νικήτρια την Ιαπωνία με σκορ 1 - 0, εκατοντάδες Ρώσοι οπαδοί απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα επιτέθηκαν σε αυτοκίνητα και καταστήματα προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

    Οπως αναφέρει το πρακτορείο Interfax από τα επεισόδια ένα άτομο βρήκε το θάνατο και δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν. Η αστυνομία της Μόσχας πάντως διαψεύδει το θάνατο, ενώ αντίθετα επιβεβαιώνει τους τραυματισμούς. Μεταξύ των τραυματιών είναι και αστυνομικοί.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 9 June 2002 - 18:13:33 UTC